Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

joi, 23 iulie 2015

Ioan Niculae, DENUNȚAT de Dorin COCOȘ. Niculae, ajutat să spele bani de "regele evaziunii". Publicitate de 10 milioane de euro - de Ondine Ghergut , 23 iulie 2015 - Sursa : Romania Libera

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Ioan Niculae, DENUNȚAT de Dorin COCOȘ. Niculae, ajutat să spele bani de "regele evaziunii". Publicitate de 10 milioane de euro

de

  Ondine Ghergut

  23 iulie 2015

 - stire actualizata la ora 12:50, 23 iulie 2015

Ioan Niculae, DENUNȚAT de Dorin COCOȘ. Niculae, ajutat să spele bani de "regele evaziunii". Publicitate de 10 milioane de euro
UPDATE
Ioan Niculae a fost denunțat de Dorin Cocoș, susțin surse judiciare. 
În paralel cu urmărirea penală în dosarul de evaziune fisacală şi spălare de bani în care se fac azi percheziții la imobilele lui Niculae,  se investighează şi alte aspecte infracţionale de evaziune fiscală, spălare de bani trafic de influență, dare și primire de foloase necuvenite. 
Astfel, în  denunţul formulat,  Dorin Cocoş  a arătat că, în perioada 2008 – 2009,  Ioan Niculae i-a cerut sprijin pentru  trafic de influență asupra unor funcţionari publici şi demnitari, ce activau în diferite instituţii publice. Niculae voia să obțină o Hotărâre de Guvern prin care să-i fie acordate subvenţii pentru îngrăşăminte din producţia internă, ceea ce ar fi condus la subvenţionarea indirectă a combinatelor sale care produceau la acel moment circa 90% din producţia de îngrăşăminte.
Cocoş urma să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.
Cocoș NU este singurul care l-a denunțat pe Ioan Niculae. La fel a făcut și Viorel Hrebenciuc în dosarul în care Ioan Niculae a fost condamnat la doi ani și jumătate pentru sponsorizarea lui Mircea Geoană cu un milion de euro
Ion Niculae apare și intr-o disjungere a unui dosar DIICOT, potrivit căruia, în dosarul "Energie pentru băieții deștepți", ar fi beneficiat de sprijinul fostei șefe a DIICOT, Alina  Bica, apropiata familiei Cocoș .
Legăturile lui Ioan Niculae cu rușii
în 2012, Ioan Niculae a făcut o firmă mixtă cu rușii de la Gazprom - INTERGAZ - prin care a obținut gaz în condiții avantajoase, mult mai mici decât prețul cu care importă România gazele din Rusia. Relațiile lui Niculae atât  cu rușii, cât și cu unii demnitari români, i-au fost folositoare pentru că a obținut gazul sau energia la preturi mici în defavoarea consumatorilor casnici. 
----
Procurorii anticorupție fac percheziții la casele magnatului Ioan Niculae și la sediile firmei INTERAGRO într-un dosar de fraude financiare de  milioane de euro. Fraudele din acest dosar ar fi fost comise în perioada 2008 - 2009.
Anchetatorii ridică documente. Acuzațiile principale sunt de evaziune fiscală și spălare de bani. Niculae a fost ajutat de Said Basaklini, supranumit "regele evaziunii fiscale", cu firma LibaRom Agri. Baklini a fost condamnat în dosarul "UCM" Reșița ( prejudiciu 50 de milioane de lei noi) la 7 ani închisoare.
Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, anul acesta,  la doi ani și șase luni închisoare cu executare  pentru sponsorizarea nelegală cu 1.000.000 de euro a campaniei lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2009.
Unde se fac percheziții 
Procurorii ridică documente din locațiile:
1.– domiciliul actual al lui NICULAE IOAN din Zimnicea,   jud.Teleorman
2. – reşedinţa lui NICULAE IOAN din apropiere de mun.Zimnicea  („Domeniul Făţana” casă de vânătoare) 
3. - reşedinţa lui NICULAE IOAN amplasată în Buşteni, jud. Prahova
4.     reşedinţa - fostul domiciliu al lui NICULAE IOAN şi actualul domiciliu al lui NICULAE ADINA ELENA, amplasat în Bucureşti, Sector 1
5. - sediul social şi punctul de lucru declarate de catre SC INTERVITT SRL - Zimnicea, jud. Teleorman – Zimnicea 
9.sediul social  al SC INTERAGRO SA situat in Bucureşti, sector 2 
10. – punctul de lucru al SC INTERAGRO SA amplasat in Zimnicea, jud. Teleorman
11. - sediul social al SC INTERAGRO SRL Zimnicea, jud. Teleorman
Cum a început ancheta
Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării formulate de ANAF – Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, prin care se semnalau  tranzacţiile comerciale derulate pe circuitul SC INTERAGRO SA – SC LIBAROM AGRI SRL şi SC INTERAGRO SA – SC INSOMAR CERCETĂRI ŞI MARKETING POLITIC SRL,  cercetările penale vizând infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de  bani
Fraudele financiare legate de relaţionarea comercială dintre INTERAGRO şi INSOMAR  au fost investigate și trimise în judecată.   În acest dosar    s-a pronunţat  deja o hotărâre definitivă de condamnare prin care Ioan Niculae a primit doi ani și jumătate cu executare.
Actualul dosar vizează tranzacţiile comerciale dintre SC INTERAGRO SA şi SC LIBAROM AGRI SRL, firma regelui evaziunii, Said Baaklini..
În raportul inspecției fiscale se arată că în perioada 2008 – 2009, între INTERAGRO şi LIBAROM s-au desfăşurat mai multe tranzacţii comerciale ce aveau ca obiect „realizarea, prelucrarea şi implementarea de către prestator a unor materiale de promovare (prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promo, imprimare) şi plasarea acestora pe suporturi media."
În contract se prevedea că INTERAGRO va achita cu titlul de onorariu, suma de 10.000.000 euro.
Metodă de spălare a milioane de euro
În baza contractului, LIBAROM a emis către INTERAGRO facturi în valoare totală de 43.131.000 RON. În perioada august 2008 – mai 2009, au fost întocmite mai multe procese verbale între INTERAGRO şi LIBAROM prin care se atesta scriptic îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contract . În realitate, obligațiile LibaRom, asumate prin contract, NU au fost îndeplinite.
Referitor la prestaţiile asumate prin contractul încheiat între INTERAGRO SA, în calitate de „client”, şi LIBAROM AGRI SRL, în calitate de „prestator”, INTERAGRO SA nu justifică prin documentele prezentate că serviciile  au fost executate, lipsind dovezile privind executarea contractului.  
INTERAGRO SA a înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 RON emise de SC LIBAROM AGRI SRL prin  nerespectarea reglementărilor fiscale în întocmirea şi utilizarea documentelor justificative necesare pentru a fi înregistrate în contabilitate şi de a conferi posibilitatea deducerii fiscale.
Suma de 36.245.000 RON reprezintă cheltuieli nedeductibile (în condiţiile în care prestaţiile nu au fost reale), ceea ce a afectat modalitatea în care s-a realizat stabilirea profitului impozabil suplimentar şi a impozitului pe profit aferent anului 2008, cu consecinţa directă a prejudicierii bugetului de stat.
 “SC INTERAGRO SA a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 11.438.169 lei, compusă din
-taxă pe valoare adăugată: 6.886.550 lei
- impozit pe profit: 4.551.619 lei
Potrivit procedurii penale, după evaluarea documentelor ridicate la percheziții, anchetatorii vor începe audierile. 

Ti-a placut articolul?

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES