Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

miercuri, 16 decembrie 2015

Digi24 a rămas fără unul dintre şefi: A plecat după ce numele i-a apărut într-un dosar al lui Udrea

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Caricatura zilei – 16 decembrie - De Flavia Marin - 16 Dec, 2015

 


Caricatura zilei – 16 decembrie


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Special 16 decembrie 2015 - ICR promovează cărțile lui Adrian Năstase, condamnat pentru corupție

Revolutia romana din 1989, inca neterminata - de Cristina Dobreanu , 16 noiembrie 2009

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Revolutia romana din 1989, inca neterminata

de

  Cristina Dobreanu ,

  16 noiembrie 2009


» Revolutia romana din 1989 este cel mai important eveniment din istoria recenta a tarii, dar istoricii nu stiu inca o serie de amanunte despre felul in care s-au desfasurat evenimentele, in vreme ce justitia nu a facut inca lumina in ceea ce-i priveste pe cei peste 1.500 de morti si violentele care au avut loc atunci.

» Rasturnarea dictaturii familiei Ceausescu a fost prima revolutie televizata din istorie si a fost transmisa de cele mai importante televiziuni internationale. Simpatia fata de Romania declansata de urmarirea in direct a evenimentelor nu a putut fi insa valorificata, fiindca noua putere stransa in jurul lui Ion Iliescu era antireformisa. "Comunismul cu fata umana" si "economia de piata socialista" au fost devizele Frontului Salvarii Nationale, imediat dupa caderea lui Ceausescu.

In dupa-amiza zilei de sambata, 16 decembrie 1989, in fata casei pastorului reformat Laszlo Tökes din Timisoara s-au adunat cateva sute de credinciosi care au indraznit sa protesteze impotriva mutarii pastorului lor in satul Mireu. Tökes era supravegheat de mai multa vreme de Securitate, fiindca protesta impotriva politicii lui Ceausescu inclusiv prin interviuri in presa straina, prin care ii chema pe romani se se autoelibereze de teroarea dictaturii. Solidarizarea cu pastorul reformat printr-o manifestare publica i-a scos pe multi timisoreni in strada. A urmat o represiune dura la Timisoara, pentru care au fost trimisi la inchisoare anul trecut generalii Stanculescu si Chitac, despre care romanii au aflat de la Europa Libera, si pe 21 decembrie 1989, ultimul discurs tinut de Nicolae Ceausescu, esuat sub strigatele bucurestenilor de "Jos Ceausescu!", care l-au speriat atat de tare  pe Nicolae Ceausescu, incat a fugit cu elicopterul. Baia de sange care a continuat la Bucuresti si dupa 22 decembrie, ziua oficiala a schimbarii de regim, nu a fost insa pe deplin elucidata.

La 20 de ani de la caderea regimului comunist, Romania inca nu a clarificat ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989. Fostii colaboratori ai Securitatii au ramas in mare parte nedeconspirati fie pentru ca dosarele lor nu au fost predate in intregime Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, fie, atunci cand existau, pentru ca aceasta institutie a fost lipsita de mecanismele necesare pentru a da un verdict clar in cazul lor. Dosarul Revolutiei si cel al mineriadelor sunt inca nefinalizate. Ion Iliescu, acuzat de propaganda pentru razboi, genocid, tratamente neomenoase si complicitate la tortura in dosarul mineriadei din 13-15 iunie, a fost scos de sub urmarire penala in iunie 2009. La randul lor, generalii Mihai Chitac si Victor Atanasie Stanculescu au fost condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, insa hotararea a fost contestata si se afla si acum pe masa judecatorilor. Mai mult, raportul de condamnare a comunismului a venit abia la 16 ani de la caderea regimului totalitar.

In decembrie 1989, ultimul dictator comunist al Europei, Nicolae Ceausescu, a fost inlaturat de la putere, Romania aliniindu-se celorlalte state fosti sateliti ai Moscovei pe drumul spre un regim democratic. Spre deosebire de tari vecine, cum ar fi Ungaria, Cehia sau Polonia, schimbarea regimului la Bucuresti a fost una violenta, iar puterea a fost preluata de esalonul doi al Partidului Comunist.
Fostul director al postului de radio Europa Libera Nestor Ratesh, primul care a publicat in Statele Unite o carte documentata sub titlul "Revolutia incalcita", ne-a explicat ca "particularitatea  principala si frapanta a schimbarii in Romania a fost caracterul ei violent", spre deosebire de celelalte tari foste comuniste unde "prabusirea regimului comunist a fost pasnica si adesea pregatita minutios". Istoricul Marius Oprea, presedintele Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din Romania, ne-a spus, la randul sau, ca specificitatea cazului romanesc este data de faptul ca "rasturnarea regimului a fost una violenta", insa ca "fara iesirea oamenilor in strada schimbarea regimului ar fi fost mult amanata, probabil pana in primavara anului 1990". Nestor Ratesh argumenteaza ca "nicaieri comunistii nu au renuntat la putere de bunavoie. Au fost miscari, demonstratii, rezistente, negocieri. A si durat un timp, a fost un proces, in unele locuri, mai indelungat, in altele, mai scurt". In schimb, in Romania, sustine fostul sef al postului de radio Europa Libera, "a fost o schimbare violenta rezultata din blocarea oricaror evolutii pasnice spre o Romanie democratica, in armonie cu schimbarile epocale din lumea comunista europeana, inclusiv din Uniunea Sovietica".

Pentru prima data in istorie, in 1989, Revolutia romana a fost transmisa in direct de postul national de televiziune, imaginile facand rapid inconjurul lumii. Presedintele IICCR argumenteaza ca "televiziunea a facut parte din jocurile de legitimare a noii puteri".
In Romania, tranzitia spre un regim democratic s-a facut printr-o revolutie violenta, spre deosebire de Polonia, Cehia si Ungaria, unde au existat negocieri purtate intre reprezentanti ai noii puteri si fosta conducere comunista. Marius Oprea este de parere ca tranizitia in Romania nu ar fi putut sa fie negociata din cauza lipsei de reformare a Partidului Comunist Roman, unde "puterea era structurata dupa un model feudal si unde nu se auzea decat o singura voce, cea a lui Nicolae Ceausescu". O incercare de reformare la varf a fost "Scrisoarea celor sase", redactata in martie ‘89 de "o actiune fractionista in interiorul partidului, o incercare de a-l sfida pe Ceausescu si de a avertiza clica din jurul acestuia in legatura cu vantul schimbarilor din blocul sovietic declansat de Gorbaciov", dupa cum sustine politologul Vladimir Tismaneanu. In opinia lui Marius Oprea, acest document nu a fost decat "punctul de vedere al unor comunisti rusofili de sorginte stalinista, care nu au gandit caderea comunismului pentru ca erau scoliti la Moscova". De aceea, scrisoarea "nu a avut nici o rezonanta politica, deoarece PCR nu mai era capabil sa se reformeze din interior".

Nestor Ratesh considera ca reactia autoritatilor comuniste a determinat caracterul violent al schimbarii. Astfel ca, dupa ce demonstratia pasnica a enoriasilor maghiari ai Bisericii Reformate din Timisoara s-a transformat intr-o miscare protestatara de amploare care a cuprins mai multe orase, inclusiv Bucurestiul, "la ordinul lui Ceausescu, Securitatea si armata au tras in demonstranti". Nestor Ratesh socoteste ca, "in timp ce in alte tari partidele la putere aveau segmente reformiste care treptat au reusit sa influenteze evenimentele si sa asigure o tranzitie pasnica spre democratie, in Romania se pastrase la putere un grup de comunisti obtuzi si intransigenti, care se opuneau oricaror reforme". De accea, fostul sef al Europei Libere sustine ca "reformismul nu a avut nici o sansa in Romania". si in opinia istoricului Marius Oprea, ceea ce s-a intamplat pe 22 decembrie 1989 nu reprezinta decat "decapitarea familiei Ceausescu" si instalarea la putere "a liniei a doua a Partidului Comunist". Marius Oprea sustine ca, de fapt, numarul mare al mortilor s-a produs dupa venirea la putere a esalonului secund al Partidului Comunist, si nu in timpul Revolutiei propriu-zise, astfel incat, "prin violente, noua putere s-a autolegitimat, iar oamenii care au iesit in strada nu mai luptau impotriva comunistilor; au ajuns sa lupte impotriva teroristilor".

Nestor Ratesh ne-a explicat ca "Revolutia in sine a fost spontana si populara", iar din cercetarile pe care le-a facut "nu a rezultat in nici un moment un indiciu ca in evolutia initiala a evenimentelor a existat vreun element conspirationist". Mai mult, Nestor Ratesh arata ca "acest element a aparut pe 22 decembrie, cand a devenit evident ca Ceausescu nu mai putea ramane la putere. Atunci a inceput chiar la palat o activitate febrila de redactare de programe si de combinatii de putere. Cand a sosit acolo Iliescu, lucrurile erau aranjate. Controlul televiziunii era in mainile conspiratorilor, unii de ocazie, altii cu intentii precise. Restul a fost manipulare".
Cu toate ca Revolutia a fost una violenta, Marius Oprea considera insa ca "tranzitia a fost similara cu cea din mai multe state foste comuniste, cum ar fi Cehia si Polonia", deoarece "in aceste state si in Romania s-a parcurs un proces prin care s-a privatizat comunismul". Cu alte cuvinte, fosti reprezentanti ai nomenklaturii sau rudele lor au preluat atributiile detinute de membrii Partidului Comunist. Apoi, imediat dupa 1990, sustine Marius Oprea, "fostii activisti de partid s-au regrupat rapid in Frontul Salvarii Nationale, care a reprezentat o lovitura de stat aplicata Revolutiei".

Executarea lui Nicolae Ceausescu chiar in ziua de Craciun si fara un proces adevarat este considerata de opinia publica internationala ca fiind o barbarie si un act reprobabil. Pe de alta parte, istoricul Marius Oprea spune ca a fost, de fapt, "benefica", deoarece "altfel ar fi fost foarte probabil ca Nicolae Ceausescu sa ajunga senator pe listele Partidului Socialist al Muncii".
La douazeci de ani de la caderea regimului comunist, presa internationala arata ca in Romania practicile fostului regim inca subzista. Cotidianul francez Le Monde scrie, de pilda, ca problema cea mai mare este accea ca nici dupa prabusirea comunismului romanii nu si-au reglat conturile cu trecutul: "Puterea a revenit unui vechi cadru al Partidului Comunist, Ion Iliescu, ales de doua ori presedinte. Iliescu a mizat nu pe transparenta fata de crimele trecutului, ci pe uitare. Fara a tine vreun discurs nostalgic, el a vrut sa intoarca pagina, sa o arda".


CRONOLOGIA
» Evenimentele din decembrie 1989
11 martie – sase personalitati comuniste redacteaza o scrisoare cu iz reformator, adresata lui Nicolae Ceausescu, care a fost citita la Europa Libera.
20 noiembrie – Are loc ultimul congres al Partidului Comunist Roman, unde Ceausescu citeste timp de sase ore un raport despre realizarile facute de PCR de la alegerea lui Ceausescu.
16 decembrie – Mai multe persoane se strang in jurul casei pastorului Laszlo Tökes din Timisoara, care urma sa fie evacuat si mutat din localitate. Interventia fortelor de ordine se soldeaza cu zeci de morti si raniti.
17 decembrie – Nicolae Ceausescu convoaca o teleconferinta cu activul de partid din stat si din judete, in care autorizeaza armata sa traga in manifestanti.
18-20 decembrie – In timp ce in Romania manifestarile continua, Nicolae Ceausescu pleaca in vizita oficiala in Iran. La intoarcerea in tara, instaureaza starea de necesitate si tine un discurs in care ii face huligani pe cei care s-au revoltat impotriva regimului.
21 decembrie – Din ordinul lui Ceausescu, in fata sediului Comitetului Central este organizat un miting unde urmau sa fie condamnate evenimentele de la Timisoara. Participantii la miting se solidarizeaza insa cu timisorenii. Ca si la Timisoara, se trage in demonstranti.
Sotii Ceausescu parasesc sediul Comitetului Central (CC) al PC la bordul unui elicopter si in apropiere de Targoviste sunt arestati. Revolutionarii preiau controlul asupra CC si asupra Televiziunii Romane.
22-25 decembrie – In Capitala si in alte orase din tara se duc lupte impotriva "teroristilor" care ar fi aparat din umbra regimul Ceausescu. Nu a fost insa identificat nici unul.
24 decembrie – Este proclamata victoria Revolutiei.
25 decembrie – In urma unui proces sumar organizat de un Tribunal Militar Extraordinar, sotii Elena si Nicoale Ceausescu sunt condamnati la moarte si la confiscarea averii si, in aceeasi zi, executati.
26 decembrie – CFSN emite Decretul-lege nr. 1 prin care se abroga unele acte normative adoptate in timpul regimului comunist. Printr-un decret al CFSN, Petre Roman este numit prim-ministru al guvernului provizoriu.
29 decembrie – Este desfiintat Departamentul Securitatii Statului.
31 decembrie – Prin Decretul-lege nr. 8, se revine la pluralismul politic, fiind permise inregistrarea si functionarea partidelor politice in Romania.

Analiză: Legătura dintre economia românească şi intrarea Chinei în BERD


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Investitorii chinezi ar putea fi stimulaţi să investească în Europa de Est, inclusiv în România, ca urmare a acceptării Chinei în acţionariatul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acceptat intrarea Chinei în acţionariatul său. Acesta pare să fie un nou pas în îndeplinirea ambiţiilor autorităţilor de la Beijing de extindere a influenţei internaţionale a ţării. Ce presupune această mişcare de pe piaţa internaţională pentru ţara noastră? „În acest moment nu se poate distinge o influenţă directă asupra României a deciziei de a accepta China în acţionariatul BERD, dar în general, dacă banca cu sprijinul Chinei va avea mai multe resurse, va investi mai mult şi în ţara noastră. De altfel, România este o destinaţie importantă pentru BERD”, a precizat, pentru România liberă, analistul economic Aurelian Dochia. Acesta spune că este vorba despre o mişcare care are o importanţă politică şi care arată, pe de o parte, interesul Chinei pentru zona europeană, iar pe de altă parte, interesul Europei şi al BERD de a aduce mai aproape capitalul chinezesc. „De altfel, guvernele mai multor ţări europene, cum ar fi Marea Britanie, Italia şi Franţa, au făcut eforturi pentru a întâri relaţiile economice cu China. Evident că şi ţările est-europene, inclusiv România, sunt interesate să atragă fondurile din China. Această ţară are un excedent de capital pe care îl investeşte în străinătate”, a explicat Aurelian Dochia.
Şi Radu Crăciun, economistul şef al BCR este de părere că e un gest simbolic. „Nu cred că BERD era în deficit de finanţare ca să aibă nevoie de banii Chinei. Cred că se aliniază evoluţiilor şi din zona Fondului Monetar Internaţional, yuanul intrând în coşul drepturilor speciale de tragere alături de alte valute cu largă recunoaştere internaţională. Este vorba de acceptarea faptului că această ţară a devenit o putere economică la nivel mondial şi că acest nou statul este proiectat şi în zona pieţelor financiare şi a serviciilor financiare”, ne-a declarat Radu Crăciun.

Ţinta, investitorii chinezi

Chinei a obţinut astfel o participaţie simbolică, de doar 0,1%, şi un nou mijloc de extindere a prezenţei internaţionale, după măsurile recente de dezvoltare a legăturilor comerciale cu Europa şi Asia."Participarea Chinei la BERD deschide un număr semnificativ de oportunităţi pentru investiţii sustenabile ale companiilor chineze în regiuni unde activează banca", a declarat preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, într-un comunicat al instituţiei fiananciare. Economistul şef al BCR spune că investitorii chinezi tatonează de mai multă vreme Europa Centrală şi de Est. „Au fost acele forumuri economice organizate în România, Polonia şi China. Interesul există, iar prezenţa în BERD care este implicată în finanţarea acestei regiuni este o reflectare a acestui interes. Dar până la urmă va depinde de atractivitatea mediului de afaceri a ţărilor din regiune, inclusiv România, acesta determinând atragerea investiţiilor din China”, susţine Radu Crăciun.
Acţionarii băncii sunt 64 de ţări din întreaga lume, plus UE şi Banca Europeană de Investiţii. România este membră BERD din 1991, fiind una dintre fondatoarele băncii, capitalul subscris fiind de 144 milioane de euro. Statele Unite au cea mai mare valoare a capitalului subscris (3 miliarde de euro), pe locul doi plasându-se cu aceeaşi sumă, respectiv 2,6 miliarde euro, Italia, Germania, Franţa şi Japonia.
Până în luna septembrie a acestui an, BERD a acordat României un sprijin financiar în sumă cumulată de aproximativ 7 miliarde euro, în cadrul a 375 de proiecte, din care 63 % s-au îndreptat către sectorul privat. Banca a finanţat proiecte din sectorul energiei, instituţiilor financiare, industriei, agriculturii şi infrastructurii.

Saxo Bank: Zece previziuni scandaloase pentru anul 2016 - Sursă : Adevărul.ro

Rusia avertizează că poate distruge elementele antibalistice NATO din România şi Polonia - Sursă : Adevărul.ro

DNA a pus sechestru pe bunuri de peste 11 milioane de lei ale lui Ioan Niculae


Ziare.com
Actualitate
DNA a pus sechestru pe bunuri de peste 11 milioane de lei ale lui Ioan Niculae

18:26 - DNA a pus sechestru pe bunuri de peste 11 milioane de lei ale lui Ioan Niculae

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile ale societatilor Interagro SA si Intervitt SRL, ambele apartinand omului de afaceri Ioan Niculae, pana la concurenta sumei...

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Moranbong Band, 2015 First Concert, The 5th Conference of the Korean Army

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Moranbong Band concert - A New Year performance "Following the Party to ...

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Moranbong Band - Collection of World Famous Songs

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Masonii români își construiesc Templul din București lângă marea moschee




 

Masonii români își construiesc Templul din București lângă marea moschee


Consiliul General al Municipiului Bucuresti a dat unda verde marti planului de urbanism prin care Marea Loja Nationala din Romania a cerut permisiune sa isi construiasca un sediu pe bd. Expozitiei nr. 24 F. Noul sediu va avea patru etaje inaltime si va adaposti o parcare subterana, sali multifunctionale, un restaurant, un club, dar si un muzeu si o biblioteca.
Sediul Masoniei române se va afla lângă marea moschee care urmează să fie construită la București: Bd. Expoziției nr. 22-30.
Terenul pe care se va edifica imobilul are o suprafata de circa 2.500 mp si a fost dat de RA-APPS in folosinta organizatiei pe o perioada de 40 ani. Dupa aprobarea Planului Urbanistic urmeaza ca Primaria sector 1 sa emita autorizatia de construire.

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

EXPLOZIV/ Extremiștii lui Marine le Pen vin la București să se întâlnească cu oamenii Rusiei: Mircea Dogaru, colonei și generali în rezervă din SRI, SPP și MApN pe lista invitaților





EXPLOZIV/ Extremiștii lui Marine le Pen vin la București să se întâlnească cu oamenii Rusiei: Mircea Dogaru, colonei și generali în rezervă din SRI, SPP și MApN pe lista invitaților

O delegație a extremei drepte europene condusă de unul din liderii extremiștilor europeni, olandezul Marcel De Graaff (Partij voor de Vrijheid), vine vineri la o reuniune la București. De Graaff este co președinte al grupului „Europa Naţiunilor şi Libertăţii“ din Parlamentul European împreună cu liderul Frontului Național din Franța, Marine le Pen. Majoritatea invitațiilor români la întâlnire sunt foști ofițeri  
 
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

O delegație a extremei drepte europene condusă de unul din liderii extremiștilor europeni, olandezul Marcel De Graaff (Partij voor de Vrijheid), vine vineri la o reuniune la București. De Graaff este co președinte al grupului „Europa Naţiunilor şi Libertăţii“ din Parlamentul European împreună cu liderul Frontului Național din Franța, Marine le Pen.
Majoritatea invitațiilor români la întâlnire sunt foști ofițeri de armată, SRI și SPP, inclusiv un fost șef de Stat Major din Ministerul Apărării.
Reuniunea va avea loc vineri, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Bălcescu, între orele 11.00-14.00.
FINUL LUI DANIEL CONSTANTIN, ORGANIZATORUL REUNIUNII
Organizatorul reuniunii este europarlamentarul Laurenţiu Rebega, vicepreşedinte al Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii din Parlamentul European (din partea Partidului România Unită).
Rebega este finul co-liderului ALDE, Daniel Constantin, fostul ministru al agriculturii și este acuzat într-un dosar de DNA.
Rebega-Constantin
Partidele extremiste europene au în marea lor majoritate legături directe cu Moscova, de unde sunt și finanțate.

CITIȚI ȘI:Rusia isi cumpara partid in Romania pe filiera franceza

De Graaff  este membru al partidului Libertății din Olanda condus de extremistul  Geert Wilders.

582d623c-db20-11e3-b73c-04bc3c45e359_web_scale_0.1098633_0.1098633__

Vor fi prezenți și alți doi vicepreședinti ai grupului din Parlamentul European: Ferrand Edouard și Michal Marusik, dar și reprezentanți ai partidelor de extremă dreaptă din Austria și Belgia, dar și secretarul general al grupului, Ludovic de Danne, informează adevarul.ro.

în 2014, bănci rusești au oferit împrumuturi practic tuturor partidelor extremiste și anti-europene din Uniunea Europeană, precum Hrisi Avghi din Grecia, Vlaams Belang din Belgia, Liga Nord din Italia, Jobbik din Ungaria și Partidul Libertății din Austria. Cel puțin într-unul din cazuri, cel al Frontului Național francez, liderul Mariene Le Pen,  a recunoscut şi a spus limpede că acel împrumut de 9 milioane euro este în perspectiva alegerilor din 2017.
DOGARU, OMUL LUI DUGHIN ȘI VOICULESCU, VEDETA REUNIUNII
Aceștia se vor întâlni cu colonelul în rezervă Mircea Dogaru, șeful Sindicatelor Cadrelor Militare în rezervă și un apropiat al lui Dan Voiculescu. Dogaru apare și ca un apropiat al ideologului Euroasiei, Alekandr Dughin, fost consilier la Kremlin, actualmente consilier al șefului Dumei de Stat de la Moscova.
Dughin s-a întâlnit de nenumărate ori cu Dogaru, iar acesta apare pe lista de e-mailuri a ideologului de la Moscova dezvăluită de hackeri.
Dughin+si+Dogaru1 
CITIȚI ȘI:Hackerii au spart e-mailul ideologului Kremlinului: NUMELE DIN ROMÂNIA

FOȘTI MILITARI DE RANG ÎNALT, OFIȚERI SRI ȘI SPP
Pe lista românilor care se vor întâlni cu extremiștii din Europa se află mai mulți militari în rezervă cunoscuți pentru pozițiile anti europene și pro rusești: Valeriu Pricină, realizatorul emisiunilor militare la TVR pe vremea lui Ceaușescu și membru al sindicatului lui Dogaru. De asemeni, fostul șef al Marelui Stat Major, generalul Mircea Chelaru.
De asemenea printrei cei aflați pe lista invitaților extremiștilor europeni se află și Mircea Găinușă, fostul sef al SPP - Constanta.
De asemeni printre cei invitați de extremiști la discuții se află și Florea Spirea, fost ofițer SRI, membru al PRM.
Pe listă se mai află: Dorin Cojocaru, directorul executiv  Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui,  Alex Jurconi, fost președinte al Federatiei Nationale Pro Agro, dar și naționalistul George Simion, adept al unirii României cu Moldova.

CITIȚI ȘI:EXCLUSIV: REUNIUNEA MIȘCĂRII EUROASIATICE A LUI PUTIN LA BUCUREȘTI: Voican Voiculescu, masoni, fost deputat PRM, deținuți politici anticomuniști, nevasta lui Dughin și fostul lider al mișcării românești din Basarabia

„Întâlnirea – declara europarlamentarul Laurenţiu Rebega, vicepreşedinte al Grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii din Parlamentul European (din partea Partidului România Unită) – se doreşte un dialog între reprezentanţii ENF şi societatea românească pe tema perspectivelor pe care le au concepte politice precum suveranitatea naţională, naţiune, identitate şi tradiţie în actualul context al Uniunii Europene. (...)Un alt principiu politic al ENL ce se doreşte dezbătut şi explicat la întâlnirea de la Bucureşti este acela al păstrării identităţii popoarelor şi naţiunilor europene, conform caracteristicilor specifice fiecărui popor, a drepturilor şi îndatoririlor ce decurg din respectarea acestui principiu în cadrul Uniunii Europene, inclusiv dreptul fiecărei naţiuni de a controla şi reglementa imigraţia. Un subiect fierbinte având în vedere recentele dezbateri privind impunerea de către Uniunea Europeană a cotelor obligatorii de imigranţi pentru fiecare stat membru.”

Demimondenele - Ioana Moldovan - 2015-12-15

  http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Demimondenele

Ioana Moldovan

2015-12-15

Cultura


Până în 17 ianuarie 2016, la Musée d’Orsay mai poate fi văzută o expoziție inedită: Splendoare și mizerie. Imagini ale prostituției (1850-1910). Pentru prima dată au fost adunate la un loc tablouri, fotografii, filme și alte obiecte care ilustrează universul caselor de toleranță și al marilor curtezane care au făcut Parisul celebru.

Parisul avea în 1810 un număr de 180 de bordeluri în care lucrau 20.000 de pros­ti­tuate. În 1852 existau 217 bordeluri în­re­gistrate, iar numărul femeilor care lucrau în asemenea stabilimente se dublase. Do­uă­zeci de ani mai târziu existau doar 140 de bordeluri, dar 125 de braserii erau cu­nos­cute ca locuri unde prostituate inde­pen­dente, neluate în evidență de poliție, ra­colau clienți. La finele secolului XIX, apro­ximativ 20% din populația Parisului avea sifilis (Grandes Horizontales de Vir­gi­nia Rounding, Ed. Bloomsbury, 2003).

Parisul nu este singura capitală din lume care s-a confruntat cu acest fenomen. Spe­cificul Parisului este însă această moș­te­ni­re artistică, inspirată fie de viața mize­ra­bilă a fetelor, fie de luxul exorbitant al ce­lor care au ajuns în vârf – marile cur­te­za­ne. Multe dintre ele au fost modele pentru pictori celebri; altele au inspirat personaje din marea literatură; altele au devenit mari actrițe, a căror glorie, talent și splen­doare încă mai face Parisul să vorbească, iar numele lor stă pe frontispiciul marilor teatre pariziene. Au fost amante ale cape­telor încoronate ale vremii; formele lor au inspirat cupole de clădiri celebre. Și-au jucat averile uriașe la cazinourile de pe Riviera franceză. Au murit tinere – sau au murit în vârstă, într-o altă lume decât în cea în care au cunoscut gloria și faima.

Expoziția Splendoare și mizerie. Ima­gini ale prostituției (1850-1910), al cărei vernisaj a avut loc la finele lunii septembrie la Mu­sée d’Orsay, încearcă să cu­prin­dă această lume fabuloasă, această faună de noapte care a transformat Parisul în oraș al plăcerilor, în centrul lumii.

În 1836, Alexandre Parent-Duchâtelet (1790-1836, doctor, interesat de igienă) pu­blică o lucrare de referință despre pros­tituție și problemele de natură morală, administrativă și de igienă publică pe care le ridică acest fenomen (De la Prostitution dans la ville de Paris, considérée sous le rapport de l’hygiène publique, de la mo­rale et de l’administration). Cercetarea are la bază o muncă de opt ani și este con­siderată prima lucrare de sociologie em­pirică. După numeroase interviuri rea­li­za­te cu prostituate, Parent-Duchâtelet scrie aproape 600 de pagini în care detaliază cauzele acestui fenomen, face portretul fe­meii care ajunge să practice prostituția, pro­blemele de zi cu zi din viața unei prostituate pariziene, realizează hărți cu casele de toleranță din Paris. Ceea ce sur­prinde de la început în această lucrare este faptul că vorbește despre prostituție ca despre ceva firesc: „Prostituatele sunt la fel de firești într-un mare oraș precum croitoresele, drumurile sau gropile de gu­noi“. Aceste femei își aduc contribuția la stabilitatea societății prin absorbirea ex­ce­su­lui de energie sexuală masculină, ex­pli­că autorul. Însă, pentru doctorul francez, aceste femei ar trebui să rămână invizibile pentru restul societății, să fie integrate unui sistem cu reguli stricte, de unde, odată intrate, să nu mai poată ieși.

Prostituatele erau luate în evi­den­ța poliției fie voluntar (acestea se prezentau la poliție și se de­clarau ca atare), fie în urma raziilor efectuate. Toate pros­ti­tuatele înregistrate erau cunoscute sub numele de filles soumises și trebuiau să se supună unui lung șir de reguli ce țineau de igienă și controale medicale periodice. Aceste fete lucrau fie pe cont propriu, fie în case de toleranță. În ambele cazuri, aveau mereu asupra lor o hârtie pe care erau trecute vizitele medicale efectuate și/sau neregulile găsite de poliție de-a lun­gul „carierei“. Fetele care lucrau în case de toleranță erau cunoscute și ca fille de numéro (fie pentru că primeau la intrarea în stabiliment un număr cu care figurau în toate registrele, fie pentru că aceste case aveau la stradă numărul semnalat cu o pancartă cu mult mai mare decât nu­merele obișnuite). În vîrful ierarhiei erau casele de toleranță clasa întâi (pentru aris­tocrați) și clasa a doua (pentru burghezi). Acestea se aflau în centrul Parisului, în jurul Operei, în Rue Le Peletier (vechea sală de spectacole deschisă în 1820 și mis­tuită de un incendiu în 1873). Aceste câ­teva stabilimente erau bogat mobilate și decorate.

Prostituatele care lucrau pe cont propriu trebuiau să se supună unor reguli foarte stricte în Parisul de secol XIX. Aveau voie să iasă în stradă, pentru a-și procura cli­enți, doar între orele 19-22. Nimic din ținuta lor nu trebuia să dea de bănuit și trebuiau să se comporte impecabil în pu­blic. Totuși, în funcție de cartier, anumite gesturi erau tolerate (potrivit lucrării Les Vierges folles de Alphonse Esquiros, pu­bli­cată pentru prima dată în 1840): în zona Bourse, Chaussée d’Antin sau pe bule­var­dul de Grand, prostituatele în căutare de clienți puteau face discret cu ochiul pen­tru a atrage atenția; în zona Palais Royal, Montmartre, Richelieu și Saint-Denis, putea să se apropie de client și să-i șop­teas­că la ureche etc.).

Dar Parisul era și orașul femeilor întreținute, al căror număr po­liția îl estima undeva la 9.000 (în 1836). Între prostituate și femei întreținute, se aflau gri­sette-le. Numele le era dat de materialul gri, ieftin din care aceste femei mun­ci­toare (vânzătoare în magazine, croitorese, spălătorese etc.) își făceau hainele. Erau fe­mei tinere, angajate, care recurgeau la prostituție pentru a se întreține, banii din muncă cinstită fiindu-le insuficienți. O altă categorie o reprezentau lorette-le. Nu­mele le vine de la biserica Notre Dame de Lo­rette (consacrată în 1836), în jurul că­reia apăruseră o serie de clădiri de lo­cuin­țe noi. Chiria fiind modică, zona devine o adresă căutată de demimondene. Erau fe­mei care aspirau să devină celebre (actrițe sau dansatoare), care își racolau clienții din cafenelele și restaurantele marilor bu­le­varde frecventate de lumea bună. Ie­rarhia prostituatelor conține fel de fel de subcategorii, fiecare descriind o tipologie exactă. În vârful ierarhiei acestei lumi se aflau grandes horizontales (n.n., în tra­du­cere, „marile orizontale“). Denumirea apa­re pentru prima dată în lucrarea din 1907 semnată de cronicarul social Frédéric Loliée (Les Femmes du Second Empire). Acestea sunt femeile care au sucit minți, au tocat averi, au rămas celebre și au dus faima Parisului în întreaga lume: Sarah Bern­hardt, Apollonie  Sabatier, Marie Du­plessis, Cora Pearl, La Païva, Caroline Otero, Liane de Pougy.

Dintre toate, cea mai mai „pură“ rămâne Marie Duplessis (1824-1847). Moare la nici 23 de ani, răpusă de tuberculoză. Marie este înmormântată în cimitirul Montmartre, sub adevăratul ei nume - Al­phon­sine Plessis. Este unul dintre mor­mintele mereu acoperite cu flori. Ale­xan­dre Dumas Fiul, care a avut o scurtă și fur­tunoasă relație cu ea (1844-1845), a imor­talizat-o într-un roman devenit celebru - Dama cu camelii. Dumas Fiul a fost pen­tru Marie un amant de coeur, iubitul că­ruia curtezana i se dăruiește din iubire, fără să trebuiască să plătească pentru asta (oricum, tânărul Dumas nu și-ar fi permis să o frecventeze pe Marie Duplessis). Re­la­ția dintre cei doi se termină în urma unei scrisori pe care Dumas Fiul o trimite, o scrisoare în care, ros de gelozie și știind că nu-i poate oferi luxul cu care e obiș­nuită, își ia rămas bun pur și simplu. Du­pă moartea prematură a Mariei, plin de re­mușcări, scrie romanul, Marie fiind ins­pi­rația pentru personajul principal feminin Marguerite Gautier, curtezana care își sacrifică iubirea pentru binele familiei bărbatului pe care-l iubește. După apariția romanului, camelia a devenit numele dat prostituatelor cu inimă de aur, calde, bune, altruiste în viață, ca și în amor. Ani mai târziu, marea actriță Sarah Bernhardt (în tinerețe ea însăși prostituată înr­e­gis­trată) primește manuscrisul piesei de tea­tru (romanul a fost transformat în piesă de teatru și a avut premiera în 2 februarie 1852, la Théâtre du Vaudeville, teatru ca­re azi nu mai există) cu dedicație din par­tea autorului și ciorna scrisorii de adio pen­tru Marie.

Apollonie Sabatier este cea care îi inspira lui Baudelaire o parte din poeziile sale – reu­nite în antologia Les Fleurs du mal. Cor­pul ei gol poate fi și azi admirat în sculptura în marmură realizată de Auguste Clésinger, în mărime naturală (Femme pi­quée par un serpent).

Pe cel mai frumos bulevard din lume, Champs-Elysées, la numărul 25, se află încă o locuință (hôtel particulier) - semn al reușitei sociale absolute: La Païva. Ori­ginară din Moscova, își părăsește soțul și copilul nou-născut pentru a veni la Paris. Devine marchiză de Païva după un mariaj de interes cu un aristocrat portughez rui­nat și moare contesă (von Donnersmarck), după un al treilea mariaj cu proprietarul celor mai importante mine din Silezia.

Picasso, Munch, Toulouse-Lautrec, Degas, Manet, van Gogh, Kupka, Gervex – cu to­ții au pictat această lume nebună. Bal­zac, Zola, Dumas Fiul, Maupassant, Bau­delaire – toți au iubit și au scris, inspirați de câte o curtezană. Tablorile – le găsiți în ex­po­ziția de la Musée d’Orsay; literatura (vo­lum cu volum) poate fi cumpărată la li­brăria muzeului.

* Ioana Moldovan este afiliată Universității Paris III, Sorbonne Nouvelle, unde studiază cu o bursă a guvernului francez.
TAGS : 
 Ioana Moldovan Musée d’Orsay Tablou Expozitie

Expozitie : Demimondenele - Ioana Moldovan - 2015-12-15


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Pe cine ar vota romanii la parlamentare? - sondaj INSCOP - Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 11:49

 http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Ziare.com

Pe cine ar vota romanii la parlamentare? 

- sondaj INSCOP

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 11:49

Pe cine ar vota romanii la parlamentare? - sondaj INSCOPFoto: Ziare.com
PNL s-ar clasa pe primul loc daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PSD si UDMR, potrivit unui sondaj INSCOP.
PNL conduce in intentia de vot a romanilor cu 40,1% (fata de 42% in septembrie), pe locul al doilea se situeaza PSD cu 36,3% (fata de 35% in septembrie), iar pe pozitia a treia se claseaza UDMR cu 5,2% (fata de 5% in septembrie), releva sondajul.

Formatiunea maghiara este urmata de PMP cu 4,4% (fata de 2,5% in septembrie) si ALDE cu 4% (fata de 2,6% in septembrie). Clasamentul este incheiat de UNPR cu 2,6% (fata de 5,1%), M10 cu 2,4% (fata de 2% in septembrie), PSRO cu 2,1%, (fata de 2% in septembrie), PRM cu 1,1% (fata de 1,3% in septembrie) si PNTCD cu 1% (fata de 1% in septembrie), releva rezultatele aceleiasi cercetari.

Procentul celor care nu au indicat o optiune de vot este de 44,1% - 27,6% nehotarati, 10,5% nu merg la vot, 6% non-raspunsuri, indica sondajul INSCOP.


Pe cine ar vota romanii acum la parlamentare? Numarul nehotaratilor, tot mai mare - sondaj Inscop


41,6% dintre respondentii barbati cu o optiune de vot isi exprima preferinta pentru PNL, respectiv 34% pentru PSD, iar 38,1% dintre respondentii de sex feminin ar alege PNL si 39,2% PSD.

Pe categorii de varsta, 50,7% dintre respondentii cu o optiune de vot care au varsta intre 18 si 34 de ani ar alege PNL, in timp ce 26,3% din aceeasi categorie de varsta opteaza pentru PSD.

La acelasi capitol, 43,5% dintre respondentii cu o optiune de vot care au varsta intre 35 si 49 de ani ar alege PNL, respectiv 26,3% PSD, in timp ce 7,3% dintre respondentii cu o optiune de vot care au varsta intre 50 si 64 de ani ar alege PNL, iar 36,7% PSD.

27,1% dintre respondentii cu o optiune de vot care au varsta de peste 65 de ani ar alege PNL, iar 55,6% PSD, mai releva sondajul.

Ca grad de pregatire, 34,8% dintre respondentii cu studii primare care exprima o optiune de vot ar alege PNL, iar 50,4% PSD, 43,2% dintre respondentii cu studii medii care exprima o optiune de vot ar alege PNL, iar 34, % PSD, in vreme ce 35,7% dintre respondentii cu studii superioare care exprima o optiune de vot ar alege PNL, iar 29,5% PSD.

Pe de alta parte, 43,6% dintre respondentii care exprima o optiune de vot si locuiesc in mediul urban ar alege PNL, iar 31,2% PSD, in timp ce 35,8% dintre respondentii care exprima o optiune de vot si locuiesc in mediul rural ar alege PNL, iar 42,6% PSD.


Moldovenii si bucovinenii ar alege PSD, cei din Muntenia si Oltenia - PNL


Pe regiuni geografice, electorii care locuiesc in Moldova, Bucovina ar alege PNL in procent de 37,4%, iar 46,6% PSD, in vreme ce 41,5% dintre votantii care locuiesc in Muntenia, Oltenia, Dobrogea opteaza pentru PNL, iar 38,9% PSD. Alegatorii care locuiesc in Banat, Crisana, Maramures ar alege PNL intr-un procent de 45,3%, iar 24% dintre acestia PSD. 37% dintre respondentii care exprima o optiune de vot si locuiesc in Transilvania ar alege PNL, iar 28,3% PSD.

Intrebati daca ar vota un partid nou infiintat, 36,2% dintre romani raspund pozitiv, 33,7% - nu, in timp ce 30,1% declara ca nu sunt hotarati (21,4%) sau aleg varianta NS/NR (8,7%).

"Dintre cei 30,1% dintre respondenti care nu sunt hotarati sau nu raspund la intrebarea privind disponibilitatea de a vota un partid nou infiintat, 28,7% ar fi dispusi sa acorde votul unei astfel de formatiuni daca ar promova persoane care nu au mai fost pana acum afiliate politic. 7,9% nu ar vota un asemenea partid, 44,4% nu sunt hotarati, iar 19% aleg varianta NS/NR", releva sondajul INSCOP.

Pe aceeasi serie de intrebari, 47,2% din populatie considera ca este nevoie de partide noi in Romania desi apreciaza ca acestea au sanse reduse sa supravietuiasca.

Totodata, 40,7% dintre votanti sustin aparitia unor noi formatiuni desi cele infiintate in ultima perioada au dezamagit, iar 41,6% dintre romani considera ca toate partidele existente ar trebui sa dispara si sa fie inlocuite cu unele noi, mai releva sondajul INSCOP.

Barometrul INSCOP - ADEVARUL despre Romania a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.071 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de a 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Iohannis, in Parlament: Colectiv, cea mai tragica lectie a anului 2015


Ziare.com
Actualitate
Iohannis, in Parlament: Colectiv, cea mai tragica lectie a anului 2015

11:39 - Iohannis, in Parlament: Colectiv, cea mai tragica lectie a anului 2015

Presedintele Klaus Iohannis a tinut un discurs, miercuri, in Parlament, cu ocazia implinirii unui an de la preluarea mandatului. Seful statului a cerut sa se adreseze Parlamentului mai devreme...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Liviu Mihaiu, postare absolut ŞOCANTĂ: “Trec la ISIS şi deschid focul într-o grădiniţă de copii din părinţi nefumători” Autor: Alexandru Coman | miercuri, 16 decembrie 2015

  EVZ

Actualitate

Liviu Mihaiu, postare absolut ŞOCANTĂ: “Trec la ISIS şi deschid focul într-o grădiniţă de copii din părinţi nefumători”

Autor:  

Alexandru Coman 

 | miercuri, 16 decembrie 2015 

Liviu Mihaiu
Jurnalistul a făcut o glumă extrem de deplasată în contextul actual internaţional!

În timp ce în aproape toată lumea există o adevărată psihoză legată de teroarea ISIS, Liviu Mihaiu face declaraţii şocante! Chiar şi în glumă, ceea ce spune Liviu Mihaiu este foarte deplasat!
Citeşte AICI declaraţia şocantă a lui Mihaiu
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

PUTIN a fost fotografiat în 1920 şi apoi în 1941. Teorie TULBURĂTOARE: PREŞEDINTELE rus DEŢINE secretul NEMURIRII. Iată ce a făcut în ULTIMII 500 de ANI | GALERIE FOTO

EVZ

Actualitate 


PUTIN a fost fotografiat în 1920 şi apoi în 1941. Teorie TULBURĂTOARE: PREŞEDINTELE rus DEŢINE secretul NEMURIRII. Iată ce a făcut în ULTIMII 500 de ANI | GALERIE FOTO

O teorie aiuritoare se propagă online: în ultima sută de ani, preşedintele rus a rămas neschimbat, din punct de vedere fizic. Şi există dovezi indubitabile în acest sens.
Autor: Dodo Romniceanu
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

De-am fi cu totii uneori ciobani


Ziare.com
Actualitate
De-am fi cu totii uneori ciobani

10:12 - De-am fi cu totii uneori ciobani

Ciobanii au dat in opinia mea o inalta mostra de civism, o lectie pentru pasiva populatie a Romaniei pe care nu o misca decat emotiile extreme. Oamenii acestia nu au venit la Bucuresti pentru a...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Revolta ciobanilor: Guvernul a suspendat prevederile care au adus oierii la Bucuresti

 Revolta ciobanilor: Guvernul a suspendat prevederile care au adus oierii la Bucuresti

Revolta ciobanilor: Guvernul a suspendat prevederile care au adus oierii la Bucuresti

Guvernul a emis miercuri dimineata o ordonanta de urgenta prin care sunt suspendate restrictiile legate de pasunat si de numarul de caini la stana din Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic, aspecte care au dus la un protest al ciobanilor ...
10:55http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Alianţă făcută pe genunchi: Pakistanul se declară surprins de includerea sa în alianţa anti-ISIS a Arabiei Saudite


Alianţă făcută pe genunchi: Pakistanul se declară surprins de includerea sa în alianţa anti-ISIS a Arabiei Saudite

Alianţă făcută pe genunchi: Pakistanul se declară surprins de includerea sa în alianţa anti-ISIS a Arabiei Saudite
Ministrul de Externe al Pakistanului, Aizaz Chaudhry, spune că a fost surprins afle din ştiri că ţara sa a fost inclusă de Arabia Saudită în alianţa militară de 34 de state care vor să lupte cu terorismul.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Ciobanii autentici vs. aroganţa parlamentarilor. „Grijă mare, «domnilor», că ciobanii ştiu să scoată untul!“


Ciobanii autentici vs. aroganţa parlamentarilor. „Grijă mare, «domnilor», că ciobanii ştiu să scoată untul!“

Ciobanii autentici vs. aroganţa parlamentarilor. „Grijă mare, «domnilor», că ciobanii ştiu să scoată untul!“

Când deputaţii îşi votau pensiile nesimţite, urmaşii lui Bucur s-au adunat pentru a-şi apăra câinii de legea pe care lupii din Parlament au dat-o. O mai clară imagine despre două lumi paralele nici că se putea: parlamentarii şi votanţii, scrie Sorin Bocancea, doctor în ştiinţe politice, pe blogul său de pe adevarul.ro.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...