Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 26 august 2024

Radu Banciu – Despre Alain Delon

De ce arestarea șefului Telegram îi dă frisoane lui Elon Musk Facebook Messenger WhatsApp Twitter LinkedIn E-Mail emilian.isaila EMILIAN ISAILĂ 26.08.2024, ora 06:34

De ce arestarea șefului Telegram îi dă frisoane lui Elon Musk



http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html

De ce arestarea șefului Telegram îi dă frisoane lui Elon Musk

În urmă cu două săptămâni, în timpul revoltelor rasiste din Marea Britanie, guvernul de la Londra l-a anunțat pe proprietarul X, fostă Twitter, că pe respectiva platformă on-line au fost publicate mesaje mincinoase care au intensificat și răspândit violențele în țară. Sâmbătă, poliția franceză l-a reținut pe președintele executiv al celei mai populare rețele sociale din Rusia.
De ce arestarea șefului Telegram îi dă frisoane lui Elon Musk

Elon Musk a părăsit clădirea emblematică a companiei Twitter din San Francisco, mutîndu-și birourile în Texas.

Platforma digitală creată în 2006 de Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams a reprezentat pentru orașul din California transformarea sa în capitala mondială a start-up-urilor de tehnologie.

Plecarea de acum a lui Musk nu trezește nicio emoție și nicio supărare autorităților locale, relatează jurnaliștii de la „New York Times”. Mai mult, relocarea companiei e văzută ca o posibilitate de a reface prestigiul orașului, afectat de controversele din jurul miliardarului.

„Actualul X este o versiune zombi a vechiului Twitter. Asta e ceea ce simt o mulțime de oameni”, a declarat Yao Yue, inginer programator, care a lucrat 12 ani pentru Twitter, dându-și demisia în mod voluntar după ce Elon Musk a cumpărat rețeaua socială în 2022.

Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat cu vizionarul investitor care a lansat PayPal, Tesla și Space X, doar câteva din companiile care au modelat economia globală, dar în ultimele zile au apărut câteva indicii.

Investitorii lui Musk, susținătorii lui Putin

Într-un proces intentat rețelei sociale pe care o deține, avocații lui Elon Musk au fost obligați de judecători să dea publicității investitorii X, cei care au contribuit cu bani atunci când miliardarul de origine sud-africană a decis să achiziționeze platforma on-line pentru care a plătit 44 de miliarde de dolari.

Printre acționarii X se află Jack Moshkovich și Denis Aven, fiii ai doi oligarhi ruși, Vadim Moshkovich și Petr Aven, aflați în cercul de putere al lui Vladimir Putin.

AvenMoshkovich
ASOCIAȚII LUI MUSK. Miliardarii din Rusia, investitori prin intermediul copiilor în cea mai mare rețea socială din SUA - Foto: Wikimedia Commons

Petr Aven, tatăl lui Denis, asociatul lui Musk, este un miliardar rus care a fondat conglomeratul economic Alfa Group. Mulți spun că acest holding este unul din „portofelele lui Putin”.

Conform relatării lui Denis Danilov, comentator politic specializat pe Rusia, Petr Aven împreună cu Mikhail Fridman, alt miliardar cu conexiuni la Kremlin, au călătorit în 2018 la Washington pentru a face presiuni cu scopul „ridicării sancțiunilor internaționale instituite de SUA asupra Rusiei”.

„Aven este unul dintre cei mai vechi prieteni ai lui Putin. În general, fără intervenția lui Peter Aven, Putin ar fi, mai degrabă, la închisoare, nu președinte. Acesta l-a acoperit pe Vladimir Putin în 1992, când a organizat comerțul ilegal cu licențe de export din postura de consilier al primăriei din Sankt Petersburg”, scrie Denis Danilov.

„Petr Aven a participat, de asemenea, la o întâlnire cu Putin în data de 24 februarie 2022 pentru a marca începutul invaziei din Ucraina. Nu a protestat și nu a criticat niciodată operațiunea militară specială și l-a susținut, în tăcere, pe Putin”, susține Danilov.

Vadim Moshkovich, tatăl lui Jack Moshkovich, alt asociat al lui Elon Musk, „este un miliardar rus sancționat de Uniunea Europeană, fost membru al Consiliului Adunării Federației Ruse. Cu alte cuvinte, făcea parte oficial din cercul de putere al lui Putin”, anunță Danilov. 

Moshkovich deține cel mai mare holding agricol din Rusia, Rusagro, și nici el, la fel ca Aven, nu a criticat invadarea Ucrainei.


Codul creierului *Descoperiri secrete din anii 1950 ale oamenilor de sti...

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...