Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

vineri, 22 ianuarie 2016

Interviu cu George Soros: Uniunea Europeană este pe marginea prăpastiei (II) - de Gregor Peter Schmitz , 21 ianuarie 2016

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Interviu cu George Soros: Uniunea Europeană este pe marginea prăpastiei (II)

de

  Gregor Peter Schmitz

  21 ianuarie 2016

 - stire actualizata la ora 23:00, 21 ianuarie 2016


Interviu cu George Soros: Uniunea Europeană este pe marginea prăpastiei (II)
Cunoscutul om de afaceri american George Soros afirmă în partea a doua a interviului acordat lui Gregor Peter Schmitz că premierul ungar Victor Orban atacă valorile Uniunii Europene din interior, în vreme ce Putin le atacă din exterior. Mai mult, afirmă că marii lideri ai Europei au fost gestionat greșit cazul Grecia încă de la început și avertizează că UE fără Regatul Unit ar duce la o uniune și mai slăbită. La precizarea că viziunea asupra viitorului este sumbră, miliardarul răspunde prin faptul că “este mult mai bine să privim realitatea dură drept în față decât să ne prefacem că nu o vedem”. Doar așa pot fi rezolvate problemele grave cu care se confruntă UE, crede George Soros.
Acest interviu acordat de George Soros lui Gregor Peter Schmitz a fost publicat inițial în New York Review of Books. România liberă are drept exclusiv de publicare în limba română. Prima parte a fost publicată în ediția noastră din 21 ianuarie 2016.

Citește și: Interviu cu George Soros: Uniunea Europeană este pe marginea prăpastiei (I)

Gregor Peter Schmitz: De ce planul dumneavoastră ar împiedica refugiații să inunde Europa?
George Soros: Noi susținem o politică europeană comună în domeniul azilului, care ar reafirma controlul asupra granițelor europene, mai degrabă decât asupra celor naționale, și le-ar permite solicitanților de azil să ajungă în Europa într-un mod sigur și ordonat și într-un ritm care să reflecte capacitatea UE de a-i primi. Orbán susține utilizarea granițelor naționale pentru a împiedica intrarea migranților.
G.P.S.: Și cine iese câștigător din acest conflict?
G.S.: În Ungaria, Orbán a avut câștig total. Ceea ce este mai preocupant este că începe să câștige și în Europa. Se va lupta cu Merkel pentru conducerea Europei. Și-a lansat campania la conferința din septembrie 2015 a partidului Uniunea Creștin-Socială din Bavaria (partidul-soră al Uniunii Creștin-Democrate a lui Merkel) și a făcut acest lucru mână în mână cu Horst Seehofer, președintele german al partidului. Iar această luptă este una reală. Sunt atacate valorile și principiile pe care a fost fondată Uniunea Europeană. Orbán le atacă din interior, Putin din exterior. Amândoi încearcă să determine renunțarea la subordonarea suveranității naționale în fața unei ordini supranaționale, europene.
Putin merge chiar mai departe: el vrea înlocuirea statului de drept cu statul de forță. Amândoi vor întoarcerea la o epocă demult apusă. Din fericire, Merkel a luat această provocare în serios. Ripostează, iar eu o sprijin nu doar prin vorbe, ci și prin fapte. Fundațiile mele nu se implică doar în activități de susținere a unor cauze, ci încearcă să aibă o contribuție pozitivă concretă. În 2013 am înființat o fundație în Grecia, Solidarity Now. Am văzut clar că Grecia, în situația sa de sărăcire, urma să aibă dificultăți în îngrijirea numărului mare de refugiați blocați acolo.
G.P.S.: De unde vin banii pentru planul dumneavoastră?
G.S.: Ar fi imposibil pentru UE să finanțeze aceste cheltuieli din bugetul actual. Ar putea, însă, să strângă aceste fonduri prin emiterea de obligațiuni pe termen lung, făcând uz de ratingul său de împrumutare AAA, în cea mai mare parte nevalorificat. Sarcina rambursării ar putea fi distribuită în mod echitabil între statele membre care acceptă refugiați și cele care refuză să facă acest lucru sau care impun restricții speciale. Nu mai trebuie să menționez că aici eu și doamna cancelar Merkel ne situăm pe poziții diferite.
G.P.S.: V-ați retras de la conducerea fondului dumneavoastră de hedging și vă dedicați în prezent în totalitate fundației. Care sunt principalele dumneavoastră proiecte?
G.S.: Sunt prea multe ca să le pot enumera. Se pare că suntem implicați în majoritatea chestiunilor politice și sociale arzătoare din întreaga lume. Însă aș dori să menționez în mod special Institutul pentru o Nouă Gândire Economică (INET) și Universitatea Central Europeană (CEU), deoarece s-a declanșat o revoluție a științelor sociale, iar eu sunt profund implicat atât personal, cât și prin intermediul fundațiilor mele. Cu ajutorul științelor naturii, omenirea a preluat controlul asupra forțelor naturii, însă capacitatea noastră de autoguvernare nu a menținut ritmul realizărilor din domeniul științelor naturii. Avem capacitatea de a ne distruge propria civilizație și suntem chiar pe cale să facem acest lucru.
G.P.S.: Imaginea dumneavoastră despre viitorul nostru este sumbră.
G.S.: Dar este o opinie părtinitoare și este așa în mod deliberat. Recunoașterea unei probleme este o invitație la a face ceva pentru a o rezolva. Aceasta este principala lecție pe care am învățat-o în perioada de formare a vieții mele, în 1944, când naziștii au ocupat Ungaria. Probabil nu aș fi supraviețuit dacă tatăl meu nu ar fi făcut rost de acte de identitate false pentru familia lui (și pentru mulți alții). El m-a învățat că este mult mai bine să privim realitatea dură drept în față decât să ne prefacem că nu o vedem. Odată ce suntem conștienți de pericole, șansele de supraviețuire sunt mult mai mari dacă ne asumăm anumite riscuri decât dacă ne amestecăm cu teamă în mulțime. De aceea, eu m-am educat în așa fel încât să mă uit întotdeauna la partea întunecată. Acest lucru mi-a fost de folos pe piețele financiare și mă ghidează și acum în acțiunile mele de filantropie politică. Atât timp cât pot găsi o strategie câștigătoare, indiferent cât este de greu, nu mă dau bătut. Pericolul dă naștere oportunităților. Întotdeauna cel mai adânc întuneric este înainte de zorii zilei.
G.P.S.: Care este strategia dumneavoastră câștigătoare pentru Grecia?
G.S.: Ei bine, nu am una. Cazul Greciei a fost gestionat greșit încă de la început. Atunci când criza din Grecia s-a manifestat pentru prima dată, către sfârșitul anului 2009, UE, condusă de Germania, a sărit în ajutor, însă a perceput dobânzi punitive pentru împrumuturile oferite. Din acest motiv datoria națională a Greciei a devenit nesustenabilă. Și aceeași greșeală a fost repetată în cursul negocierilor recente. UE a vrut să-l pedepsească pe prim-ministrul grec Alexis Tsipras și în special pe fostul lui ministru al finanțelor, Yanis Varoufakis, neavând totodată altă opțiune decât să evite intrarea în incapacitate a Greciei. În consecință, UE a impus condiții care vor împinge Grecia către o și mai mare depresiune.
G.P.S.: Este Grecia o țară interesantă pentru investitorii privați?
G.S.: Nu atât timp cât face parte din zona euro. Cu euro ca monedă, este puțin probabil ca această țară să prospere, deoarece rata de schimb este mult prea ridicată pentru a fi competitivă.
G.P.S.: Cât de mult vă îngrijorează faptul că în mijlocul tuturor acestor crize, un stat membru important, cum este Regatul Unit, ia în considerare ieșirea din Uniunea Europeană?
G.S.: Foarte îngrijorat. Sunt ferm de părere că Regatul Unit ar trebui să rămână în Europa nu doar din motive economice, ci mai întâi din motive politice. UE fără Regatul Unit ar fi o uniune mult slăbită.
G.P.S.: Sondajele arată totuși că majoritatea britanicilor sunt în favoarea unui Brexit, adică în favoarea ieșirii din UE.
G.S.: Campania pentru Brexit a indus cu bună știință publicul în eroare. În prezent, Regatul Unit se bucură de cea mai favorabilă înțelegere cu Europa. Are acces la o piață comună spre care se îndreaptă aproape jumătate din exporturile țării, fără să se confrunte în același timp cu povara aderării la zona euro.
G.P.S.: De ce nu este comunitatea britanică de afaceri mai vocală în privința dezavantajelor Brexitului?
G.S.: Conducerile corporațiilor multinaționale care și-au consolidat capacitățile de producție în Regatul Unit ca o platformă de lansare către piața comună sunt reticente să afirme public că se opun Brexitului, deoarece nu vor să se amestece într-o dezbatere politică în care clienții lor au puncte de vedere diferite. Dar dacă le adresați această întrebare în privat, așa cum am făcut eu, veți vedea că vor confirma această opoziție.
Campania pro Brexit a încercat să convingă publicul britanic că este mai ușor ca țara să stea în afara pieței comune decât să facă parte din ea. Campania s-a putut desfășura în voie deoarece guvernul a dorit să lase impresia că așteaptă un moment mai bun.
G.P.S.: Mult timp, Europa – și lumea în general – au putut conta pe China ca un motor de creștere și de creditare.
G.S.: Istoric vorbind, China este încă cea mai importantă țară. Încă are acumulate rezerve foarte mari de valută.
G.P.S.: Și aceste rezerve vor ține țara la adăpost?
G.S.: China își epuizează foarte rapid rezervele. De asemenea, se bucură și de un imens depozit de încredere din partea populației chineze: mulți poate nu înțeleg cum funcționează cu adevărat regimul chinez, dar cred că un regim care a reușit să depășească atâtea probleme știe ce face. Totuși, acest depozit de încredere se epuizează și el într-un ritm deosebit de rapid, deoarece conducerea a făcut numeroase greșeli. Președintele Xi Jinping poate continua politicile actuale aproximativ încă trei ani, dar în acest timp China va exercita o influență negativă asupra restului lumii prin consolidarea tendințelor deflaționiste care sunt deja predominante. China este responsabilă pentru o mai mare parte din economia mondială decât oricând în trecut, iar problemele cu care se confruntă nu au fost niciodată mai dificil de controlat.
G.P.S.: Poate președintele Xi să se ridice la înălțimea așteptărilor?
G.S.: Abordarea lui Xi are un viciu fundamental. El a preluat controlul direct al economiei și al securității. Dacă ar reuși să implementeze o soluție orientată către piață ar fi mult mai bine pentru lumea întreagă și pentru China. Dar o soluție de piață nu este posibilă în absența unor modificări politice. Corupția nu poate fi combătută fără o presă independentă. Și tocmai o presă independentă Xi nu este dispus să permită. În această privință, el se apropie de Rusia lui Putin mai mult decât de idealul nostru de societate deschisă.
G.P.S.: Cum evaluați dumneavoastră situația din Ucraina?
G.S.: Ucraina a realizat un lucru aproape incredibil supraviețuind doi ani în fața atât de multor dușmani. Însă are nevoie de mult mai mult sprijin din afară, deoarece și-a epuizat forțele. Ținând Ucraina din scurt din punct de vedere financiar, Europa repetă greșeala pe care a făcut-o în Grecia. Vechea Ucraină avea multe în comun cu vechea Grecie – era dominată de oligarhi și serviciul public era exploatat de persoane care își foloseau funcțiile pentru propriul profit, în loc să stea în slujba cetățeanului. Dar acum există o nouă Ucraină care dorește să fie opusul celei vechi. Rada a adoptat recent un buget pentru 2016 care îndeplinește condițiile impuse de FMI. Acum este momentul să fie oferită perspectiva asistenței financiare suplimentare de care noua Ucraină are nevoie pentru a realiza reforme radicale. Astfel, țării i s-ar permite nu doar să supraviețuiască, ci și să prospere și să devină o destinație atractivă pentru investiții. Reîntoarcerea noii Ucraine la vechea Ucraină ar fi o greșeală fatală deoarece noua Ucraină este unul dintre cele mai valoroase active ale Europei atât în vederea rezistenței în fața agresiunii ruse, cât și pentru restabilirea spiritului de solidaritate care a caracterizat Uniunea Europeană la începuturile sale.
G.P.S.: Mulți îl critică pe Președintele SUA, Barack Obama, pe motiv că ar fi prea slab în legătură cu Rusia.
G.S.: Și au dreptate. Putin este tacticianul suprem care a intrat în conflictul din Siria deoarece a sesizat o oportunitate de a îmbunătăți imaginea Rusiei în fața lumii. Era gata să insiste până în momentul în care întâlnea o rezistență serioasă. Președintele Obama ar fi trebuit să-l contracareze mai devreme. Dacă Obama ar fi declarat închis spațiul aerian al Siriei atunci când Rusia a început să furnizeze echipamente militare la scară largă, Rusia ar fi fost obligată să respecte această măsură. Tot ce a dorit Obama însă a fost să evite orice posibilitate de confruntare militară directă cu Rusia. Prin urmare, Rusia a instalat rachete antiaeriene, iar Statele Unite au fost nevoite să împartă controlul spațiului aerian de deasupra Siriei cu Rusia. Aproape că am putea spune că prin doborârea avionului rusesc de luptă, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a făcut o favoare lui Obama. Putin a fost nevoit să admită că aventura lui militară s-a lovit de o opoziție puternică, iar acum pare gata să accepte o soluție politică. Acesta este un lucru promițător
Mai există și ISIS, și atacurile teroriste care amenință să compromită valorile și principiile civilizației noastre. Teroriștii vor să-i convingă pe tinerii musulmani că nu există nicio alternativă la terorism și că dacă vor asculta de cei precum Donald Trump, vor reuși.
G.P.S.: Nu pot să nu să întreb. Îl cunoașteți pe Trump?
G.S.: Acum mulți ani, Donald Trump a vrut la un moment dat ca eu să fiu principalul locatar al uneia dintre primele lui clădiri. Mi-a zis: „Vreau să vii în această clădire. Prețul poți să-l stabilești tu”. Răspunsul meu a fost „Mă tem că nu-mi pot permite”. Și l-am refuzat. 

Maia Sandu: Guvernul de la Chişinău nu este legitim, nu reprezintă voinţa poporului

Reducere pedepse / Raportul Inspecției Judiciare: Deținuți care au scris "lucrări științifice" în câteva ore - Iulian Popescu 2016-01-21

Germania s-a trezit din reverie. Realitatea este CRUNTĂ: "80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare”. Aceştia au ALTE PRIORITĂŢI şi nu vor să urmeze niciun curs de formare profesională

  EVZ

Germania s-a trezit din reverie. Realitatea este CRUNTĂ: "80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare”. Aceştia au ALTE PRIORITĂŢI şi nu vor să urmeze niciun curs de formare profesională

                                                        vineri, 22 ianuarie 2016  

 Germania, care credea că poate miza pe refugiaţi pentru salvarea propriei economii, pare să fi greşit grav în privinţa acestora. Realitatea devine astfel extrem de dificilă pentru cea mai mare economie din Uniunea Europeană. „80% dintre refugiaţi nu au niciun fel de calificare. O parte tot mai mare dintre ei sunt analfabeţi”, spune vicecancelarul german Sigmar Gabriel.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Putin, iradierea lui Litvinenko şi asasinii lui KGB-işti

Când China strănută, economiile emergente fac pneumonie, iar SUA şi UE se gripează



http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Criza globală în 2016. Europa cu uşile închise, Rusia în expansiune, SUA preocupată de politica internă. Pe cine ameninţă Statul Islamic?


Criza globală în 2016. Europa cu uşile închise, Rusia în expansiune, SUA preocupată de politica internă. Pe cine ameninţă Statul Islamic?

Criza globală în 2016. Europa cu uşile închise, Rusia în expansiune, SUA preocupată de politica internă. Pe cine ameninţă Statul Islamic?
2015 s-a dovedit un an plin de surprize geopolitice în care Rusia a fost principalul actor. 2016 va fi un an tumultos, crizele globale ale anului 2015, cele care au ţinut prima pagină a ziarelor, le vom regăsi, dar mult mai violente şi cu repercursiuni imprevizibile.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Cazul Litvinenko. Europa si Rusia dupa "probabila" implicare a lui Putin intr-o crima


Ziare.com
Actualitate
Cazul Litvinenko. Europa si Rusia dupa "probabila" implicare a lui Putin intr-o crima

06:51 - Cazul Litvinenko. Europa si Rusia dupa "probabila" implicare a lui Putin intr-o crima

Pana zilele trecute, se banuia doar ca presedintele Rusiei isi elimina adversarii politici fara urma de remuscare. Dar raportul oficial al Guvernului britanic in care scrie negru pe alb ca:...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Germania avertizează: Ne apropiem de o catastrofă economică - Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor - Publicat: 20/01/2016

 

Germania avertizează: Ne apropiem de o catastrofă economică

 

Gabriel Zamfirescu, 

Redactor

 

20/01/2016

Angela Merkel


Ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel, a declarat miercuri că decizia Austriei de a limita numărul persoanelor cărora li se permite să ceară azil şi să aplice un control mai strict la graniţă constituie un „strigăt pentru ajutor” către Europa. Gabriel, care este şi adjunctul cancelarului Angela Merkel în guvernul de coaliţie al Germaniei, a adăugat că nu există decât o soluţie europeană la criza refugiaţilor şi că închiderea frontierelor pe tot continentul ar duce la o „catastrofă economică”.

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Descoperiri năucitoare: Ce se ascunde în 'lucrările ştiinţifice' din puşcării Autor: Florin Pușcaș, Redactor - Publicat: 07:25

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 


Descoperiri năucitoare: Ce se ascunde în 'lucrările ştiinţifice' din puşcării

 

Florin Pușcaș,

 Redactor

 

07:25

raport ij



Raportul Inspecţiei Judiciare (IJ) privind cărţile scrise de deţinuţi, care a fost adoptat joi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), arată că unii condamnaţi au beneficiat de reduceri ale pedepselor după ce au elaborat lucrări despre care s-a constatat că erau de fapt articole de câteva pagini publicate în diverse reviste.
În raportul IJ sunt identificate o serie de vulnerabilităţi referitoare la această temă, una dintre ele privind imposibilitatea cuantificării, în actuala reglementare, a efortului intelectual al persoanelor private de libertate în elaborarea lucrărilor ştiinţifice, în mod diferenţiat, în funcţie de tipul şi complexitatea lucrării elaborate, precum şi de contribuţia acestora.

Astfel, legea acordă în mod generic un număr de 30 de zile executate din pedeapsă, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate, indiferent de efortul intelectual depus de către autori, concretizat în lucrări ştiinţifice publicate.

În context, IJ face trimitere la mai multe cazuri de la penitenciarele Colibaşi şi Codlea, unde persoane private de libertate au beneficiat de reducerea pedepsei după ce au publicat articole de câteva pagini în unele reviste.


Potrivit raportului, un condamnat de la Penitenciarul Colibaşi a elaborat lucrarea "Descoperire, pregătire şi formare a arbitrilor în fotbal", care este de fapt un articol de zece pagini publicat în revista 'Sport şi societate", iar lucrarea "Managerii şi managementul resurselor umane în fotbal" este tot un articol, publicat în revista 'Ecoforum", pentru fiecare dintre ele comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul penitenciarului acordând câte 30 de zile considerate ca executate.

La acelaşi penitenciar, un condamnat a elaborat lucrarea "Principiul non reformation in pejus", care reprezintă un articol de patru pagini publicat în revista 'Strategii manageriale" nr. 4, Decembrie 2014, iar lucrarea "Perspective ale pieţei româneşti de retail în contextul Europei 2020'', aparţinând altui deţinut, este tot un articol de zece pagini, publicat în revista 'Strategii manageriale" nr. 2/2015.

În ambele situaţii, comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul penitenciarului a acordat câte 30 de zile considerate ca executate.

O situaţie similară a existat şi la Penitenciarul Codlea, unde un condamnat a elaborat şase lucrări ştiinţifice pentru care i-au fost acordate câte 30 de zile câştig, trei dintre aceste lucrări fiind articole publicate în reviste de specialitate sau în volume publicate la o editură acreditată.

Raportul IJ indică, la capitolul vulnerabilităţi, o serie de lacune legislative privind insuficienta reglementare a condiţiilor şi procedurii în care persoanele private de libertate beneficiază de liberarea condiţionată în urma elaborării unor lucrări ştiinţifice.

În context, IJ face trimitere la situaţii în care unii deţinuţi au publicat un număr mare de lucrări într-un interval de timp redus.
"În raport cu această constatare, trebuie menţionat că intrarea în vigoare (...) a Legii nr. 254/2013, care nu mai stabileşte un interval de timp minim pentru elaborarea unei lucrări ştiinţifice, indiferent de complexitatea acesteia, astfel cum era prevăzut în Legea nr.275/2006, a condus la posibilitatea ca o persoana privată de libertate să publice un număr foarte mare de lucrări, în intervale de timp foarte scurte, cu beneficiul reducerii corespunzătoare a pedepsei. Spre exemplu, condamnatul ... (Gigi Becali - n.r.) a beneficiat de 150 de zile câştig ca urmare a elaborării şi publicării unui număr de 5 lucrări ştiinţifice, într-o perioadă extrem de redusă (14.08.2014 - 02.03.2015), pentru fiecare în parte solicitând un interval de timp ce varia între 10-15 zile, în condiţiile în care i s-a aprobat program de lucru de 1 - 2 ore pe zi, doar în zilele lucrătoare ale săptămânii", se arată în document.

La capitolul vulnerabilităţi se precizează, totodată, că, în general, recomandările scrise din partea unui profesor universitar sau a unui conferenţiar universitar privind relevanţa tematicii în domeniul ales au un caracter "formal", ele necuprinzând referinţe ştiinţifice minime din partea persoanei private de libertate cu privire la tematica aleasă, planul provizoriu al lucrării ori bibliografia ce urmează a fi consultată.

De asemenea, inspectorii judiciari spun că singurul criteriu pentru stabilirea caracterului ştiinţific al unei lucrări este publicarea acesteia la una dintre editurile recunoscute de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din învăţământul Superior (CNCSIS), respectiv Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS).

Plenul CSM a dispus în 15 septembrie 2015 sesizarea IJ pentru efectuarea unui control tematic cu privire la modul de aplicare a dispoziţiilor art. 96 alin. (1) lit. f) din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal de către judecătorii de supraveghere a privării de libertate şi instanţele de judecată.
La Rahova, Dinel Staicu şi Dan Voiculescu şi-au trecut în CV câte 8 lucrări ştiinţifice, scrise în cei aproape doi ani. Dorinel Mucea are 7 lucrări, Gheorghe Mencinicopschi 5, Ioan Niculae 4, Dan Diaconescu 4, Gheorghe Popescu 3, Nagy Zsolt 2. La Jilava, Sorin Roşca Stănescu a scris 3 cărţi, la fel şi Mihai Stoica 3. Adrian Năstase a scris o lucrare, ca şi Ioan Niculae, Gheorghe Popescu, Emilian Frâncu și Corneliu Iacobov.

Caricatura zilei – 22 ianuarie De Valentin Busuioc - 22 Ian, 2016



Caricatura zilei – 22 ianuarie



http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Iohannis, undă verde pentru urmărirea penală a unui fost ministru comunist - De Anca Letitia Provian - 21 Ian, 2016

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Iohannis, undă verde pentru urmărirea penală a unui fost ministru comunist

                                                             Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a dat undă verde urmăririi penale pe numele fostului ministru George Homoştean, acuzat de crime împotriva umanităţii, ca urmare a solicitării Procurorului General.
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 21 ianuarie a.c., Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Homoştean George, fost Ministru de Interne în perioada 4 septembrie 1978 –3 octombrie 1987, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale art. 12 şi ale art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri“, se arată într-un comunicat al Admnistraţiei Prezidenţiale.
George Homoştean, deveanul care a condus Ministerul de Interne în perioada 1978 – 1987, este acuzat de crime împotriva umanităţii. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Preşedintelui României formularea cererii de urmărire penală împotriva acestuia. Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Preşedintelui României formularea cererii de urmărire penală împotriva lui George Homoştean (93 de ani), hunedoreanul care a deţinut funcţia de ministru de interne, în perioada 4 septembrie 1978 – 3 octombrie 1987, pentru complicitate la infracţiuni contra umanităţii, potrivit adevarul.ro.
„Faptele reţinute în sarcina acestuia formează obiectul dosarului cunoscut generic „Moartea dizidentului Ursu Gheorghe Emil” aflat în instrumentarea procurorilor Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deşi faptele ce formează obiectul cauzei au fost comise anterior intrării în vigoare a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, act normativ ce stabileşte procedura de urmat în cazul atragerii răspunderii ministeriale, având în vedere că normele de procedură sunt de strictă şi imediată aplicare, procedura de sesizare a Preşedintelui României pentru a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului, ori fost membru al Guvernului este aplicabilă şi în prezenta cauză.
Prin Decizia nr. 93 din 16 iunie 1999, Curtea Constituţională a statuat că în privinţa mandatului de membru al Guvernului, Constituţia nu a instituit imunitatea, ci o altă măsură de protecţie şi anume condiţionarea dreptului de a cere urmărirea lui penală pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei. Această măsură de ocrotire a interesului public subzistă şi după încetarea mandatului membrilor Guvernului, aşa încât este evident că, în privinţa infracţiunilor comise în exerciţiul funcţiei, punerea sub urmărire penală a membrilor Guvernului trebuie să se realizeze cu respectarea aceloraşi norme procedurale”, a informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tehnocratul proprietar de offshore-uri și conturi bancare de sute de mii de euro. Fabuloasa avere a lui Biriș - 21 Ian, 2016

 


Gabriel Biriș, tehnocratul care dorea să taxeze românii fără venit pentru a plăti contribuțiile la sănătate (CASS-ul), are două fi...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Schengen, un vis frumos pentru România? Capii UE au în vedere suspendarea Tratatului SURSE 21 Ian, 2016




Comisia Europeană ar putea propune suspendarea Tratatului Schengen pentru o perioadă de până la doi ani, afirmă surse din cadrul U...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

CSM, în fierbere după discuțiile referitoare la ofițerii acoperiți din Justiție. Reacția dură a Liviei Stanciu - 21 Ian, 2016




Consiliul Superior al Magistraturii a discutat, joi, informarea CSAT prin care se atestă că nu există lucrători operativi ai servi...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Udrea nu uită răceala cătușelor: Va sesiza CEDO pentru „plimbarea în cătuşe” în faţa presei - 22 Ian, 2016


NEWS


Fostul ministru al Dezvoltării si Turismului, Elena Udrea a revenit, joi seară, pe pagina sa de Facebook cu un mesaj surprinzător,...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

AIURITOR: Institutul Elie Wiesel, atac la singurul român căruia i s-a atribuit celebrul Premiu Goncourt/ Istoricul Basarab Nicolescu: Alexandru Florian folosește falsurile Securității împotriva lui Vintilă Horia







AIURITOR: Institutul Elie Wiesel, atac la singurul român căruia i s-a atribuit celebrul Premiu Goncourt/ Istoricul Basarab Nicolescu: Alexandru Florian folosește falsurile Securității împotriva lui Vintilă Horia

Filozoful şi fizicianul Basarab Nicolescu explică, într-un interviu pentru Adevărul, în ce mod intenţia de retragere a titlului de cetăţean de onoare acordat scriitorului Vintilă Horia acordat de Primăria din Segarcea, oraș în care s-a născut, formulată de Institutul „Elie Wiesel”, este o atingere adusă culturii române. Vintilă Horia este autorul celebrului roman, Dumnezeu s-a născut în exil. La sfîrşitul 
 
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html


Filozoful şi fizicianul Basarab Nicolescu explică, într-un interviu pentru Adevărul, în ce mod intenţia de retragere a titlului de cetăţean de onoare acordat scriitorului Vintilă Horia acordat de Primăria din Segarcea, oraș în care s-a născut, formulată de Institutul „Elie Wiesel”, este o atingere adusă culturii române.
Vintilă Horia este autorul celebrului roman, Dumnezeu s-a născut în exil.
Dumnezeu-s-a-nascut-in-exil-4c3dc5

La sfîrşitul lui 2015, centenarul scriitorului Vintilă Horia (1915-1992) a fost celebrat prin colocvii şi comunicări literare şi ştiinţifice la Universitatea Alcala de Henares din Madrid, la Craiova, Alba Iulia şi Deva. Oraşul Segarcea, unde a văzut lumina zilei autorul celebrului „Dumnezeu s-a născut în exil”, distins cu premiul Goncourt în 1960, (atribuit, dar nedecernat), i-a conferit cu această ocazie titlul de cetăţean de onoare post mortem. Invocînd legea 217/2015 şi o sentinţă a Tribunalului Poporului din 1946, prin care Vintilă Horia a fost condamnat pentru „crime de război”, Institutul Naţional pentru studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” cere retragerea acestui titlu.
Domnul Alexandru Florian, directorul general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, „Elie Wiesel”, aflat sub autoritatea Guvernului României, i-a scris în decembrie 2015 domnului primar o scrisoare în care cere, în virtutea Legii nr. 217 din 2015, retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat lui Vintilă Horia, spunând că a fost criminal de război, prin sentinţa nr. 11 a Tribunalului Poporului din 21 februarie 1946 şi că ar fi fost vinovat de infracţiuni de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război. Deci domnul primar ar fi în infracţiune potrivit acestei legi, în sensul promovării cultului persoanelor vinovate de aceste crime, spune Basarab Nicolescu.

Vintila-Horia-cu-o-copila 

Vintilă Horia nu a fost legionar, dimpotrivă, sunt ziare de dinainte de 1940, din perioada tulbure, în care el lua poziţie contra legionarilor şi, mai mult, a fost persecutat de legionari, fiind dat afară din post de către legionari, spune istoricul.
PCR a lansat o campanie împotriva sa, în 1960, în momentul în care Vintilă Horia a primit în Franţa, premiul Goncourt, pentru romanul „Dumnezeu s-a născut în exil”, publicat în franceză. El a fost invitat de Ambasadorul României la Paris de atunci, Mircea Bălănescu, ilegalist, pe numele său adevărat Eugen Bender, să se fotografieze împreună la Ambasadă, ca să celebreze premiul Goncourt. Deci trebuie să ne închipuim că domnul Ambasador din 1960 se adresa unui „criminal de război” ca să-i ceară să se fotografieze cu el şi să celebreze un mare premiu. Bineînţeles, Vintilă Horia a refuzat, a spus „eu sunt un anticomunist, n-o să-mi trădez convingerile mergînd la Ambasadă.” Două zile mai tîrziu, autorităţile l-au trimis la Paris pe Mihai Ralea cu un dosar foarte consistent în care era strecurată şi această acuzaţie de a fi fost legionar. De acolo provine povestea, din acest dosar contrafăcut, cum erau documentele de atunci ale Securităţii, unele documente erau desigur reale, erau citate din articolele lui Horia, dar erau şi lucruri cu totul false. Spre exemplu, faptul că s-ar fi înscris în 1933 la legionari şi că ar fi coordonat activităţile legionarilor din Germania cu a celor din România. Lucruri aberante, fundamentate pe o confuzie de nume, pe care Securitatea o cunoştea şi a folosit-o anume: a fost confundat cu Gheorghe Caftangioglu, vărul său, care într-adevăr era legionar, şi de altfel era în închisoare! Vintilă Horia nu a fost legionar, dimpotrivă, sunt ziare de dinainte de 1940, din perioada tulbure, în care el lua poziţie contra legionarilor şi, mai mult, a fost persecutat de legionari, fiind dat afară din post de către legionari, mai spune Nicolescu.
Cristina Horia, fiica scriitorului Vintilă Horia care trăieşte la Madrid, face demersuri pentru a deschide în România o acţiune judiciară în vederea anulării sentinţei din 1946: „A fost o injustiţie şi nu doresc ca tatăl meu să rămână în istorie ca un criminal de război când, evident, nu a fost“, a declarat Cristina Horia pentru adevarul.ro.

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Cine a Furat Banii lui Ceausescu | PODCAST Cristian Sima