Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

vineri, 26 februarie 2016

"Mein Kampf", manifestul nazist al lui Hitler, în topul bestseller din Germania

Oana Stancu Zamfir, reclamată la CNA. Opriţi abjectia, nu mai protejaţi Antena 3!

Fosta șefă DIICOT o atacă pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Cum se contrazice Bica - de Avram Eliza , 17 februarie 2016

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Fosta șefă DIICOT o atacă pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Cum se contrazice Bica

de 

  Avram Eliza ,  

17 februarie 2016

 - stire actualizata la ora 15:54, 17 februarie 2016

Fosta șefă DIICOT o atacă pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Cum se contrazice Bica
Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, cercetată în mai multe dosare privind retrocedări frauduloase la ANRP, a acuzat, miercuri, în publicația EU Reporter, că a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție pentru că ancheta compania Transgaz, condusă de Sergiu Lascu, fratele Codruței Kovesi, șefa DNA. Bica a spus că ancheta compania Transgaz în toamna lui 2012, însă o decizie publicată pe site-ul Consiliului Concurenței arată că DIICOT a sesizat instituția în 2011 privind licitațiile trucate de la Transgaz. Practic, ancheta a fost demarată mai devreme de termenul anunțat de Bica. 
Alina Bica a declarat, în interviul acordat, că toate anchetele deschise împotriva ei vin ca urmare a nerespectarea ordinelor directorului adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), Florian Coldea: ”De exemplu, mi-a cerut să arestez o anumită persoană în luna august și, când am refuzat, spunându-i că nu sunt suficiente probe, mi-a spus: ”Nu ești potrivită pentru poziția pe care o ocupi. Ar trebui să-ți schimbi ocupația sau nu o să sfârșești bine”. 
Fosta șefă DIICOT a mai spus că, în urmă cu o săptămână, a aflat că Sergiu Lascu, care se afla la conducerea Transgaz în 2012, ar fi fratele șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, iar DIICOT îi ancheta activitatea.
Astfel, a susținut ea, anchetele DNA ar fi făcute din acest motiv: ”Acum am o explicație pentru modul în care am fost atacată. Dar nu mă ajută prea mult”, a mai spus Bica. Ea a fost întrebată și dacă ar fi acționat diferit dacă ar fi știut că fratele șefei DNA era la Transgaz: ”Nu. Îmi făceam meseria. Dar poate l-aș fi informat pe procurorul-general despre această situație sau aș fi pregătit un raport în care să arăt că atitudinea doamnei Kovesi nu era corectă procedural”. 
Pe de altă parte, șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a precizat, în septembrie 2015, că instituția a demarat o anchetă la Transgaz în 2014, în paralel cu ancheta DIICOT, pe baza informațiilor oferite de DIICOT. Astfel, conform unei decizii publicate pe site-ul Consiliului Concurenței, din noiembrie 2012, DIICOT a sesizat Consiliul Concurenței în 2011 ”în legătură cu posibile înţelegeri existente între mai multe întreprinderi, prin intermediul factorilor de decizie (asociaţi/preşedinţi/administratori) ale acestora, constând în participarea cu oferte trucate la unele proceduri de achiziţie publică organizate de S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (denumită TRANSGAZ) şi S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (denumită ROMGAZ), în perioada anilor 2009-2011. Sesizarea D.I.I.C.O.T. viza comportamentul acestor întreprinderi, care erau suspectate că s-ar fi înţeles să participe, la respectivele proceduri, astfel încât să-şi împartă prin rotaţie contractele de lucrări. Aceste înţelegeri s-ar fi realizat prin perfectarea informală a unor acorduri asupra conţinutului ofertelor pe care le prezintă şi asupra modului în care, ulterior, pe parcursul derulării procedurilor, îşi susţin aceste oferte, astfel încât, simulând concurenţa, contractele să fie adjudecate conform convenţiilor prealabile.”
Alina Bica este cercetată în mai multe dosare de corupție. Ea este acuzată de luare de mită pentru a soluționa mai multe dosare de despăgubiri frauduloase, pe vremea când făcea parte din comisia ANRP.

Mărturii: 10 cupluri celebre și corespondența lor de dragoste - de Roxana Petre , 24 februarie 2016

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Mărturii: 10 cupluri celebre și corespondența lor de dragoste

de 

  Roxana Petre ,  

24 februarie 2016 

 - stire actualizata la ora 19:00, 24 februarie 2016
Fie că este vorba de lideri marcanți, artiști sau oameni simpli, când vine vorba de sentimentele pentru persoana dragă, toți oamenii sunt la fel. Astfel, răpuși de pasiuni mistuitoare, până și oamenii de stat, ale căror acțiuni au schimbat în mod profund societățile în care au trăit, devin vulnerabili și temători. De exemplu, corespondența dintre Napoleon și soția sa, Josephine, dezvăluie o față complet nouă a generalului care a reușit să cucerească până și Egiptul, iar o scrisoare trimisă de Adolf Hitler Evei Braun arată un bărbat care tânjește să se afle în brațele iubitei sale. 

1. Michelangelo și Marchiza de Pescara, Vittoria Colonna

În jurul vârstei de 60 de ani, în 1538, Michelangelo a cunoscut-o pe Marchiza de Pescara, Vittoria Colonna, în vârstă de 45 de ani. Văduvă a generalului imperial Ferrante Francesco d’Avalos, descendent al uneia dintre cele mai vechi familii din Italia, ea a avut o relație platonică cu renumitul artist, până când la moartea ei, în 1957. Marchiza a fost persoana cea mai apropiată de artist și singura de sex feminin. Cei doi obișnuiau să facă schimb de scrisori, unde discutau despre religie, politică și artă. Mai mult, prietenia cu Vittoria i-a permis lui Michelangelo să intre în cercul ei social. La moartea marchizei, Michelangelo a scris un poem care reflectă relația strânsă pe care a avut-o cu Vittoria Colonna.
Sonetul 47: „Pieri acea ce mi-a smuls suspine,/Pieri ei, mie, celor ce-o știură/și a simțit puternica natură./Ce ne găsise demni de ea, rușine.../Că-ar fi stins soarele-ntre sori, e bine/ Să lase moartea lauda ei dură,/Azi când e-nvinsă de iubire!... pură/ și vie-i pe pământ și-n rai și-n mine!/ Nedreapta moarte, moartea criminală/ Credea că stinge faima-ntru virtute/ și frumusețea inimii... se-nșală!/ Căci opera-i, contrar celor știute,/Mai mult ca-n viață crește triumfală,../ Azi are bolțile, ieri neavute/ --- biruința iubirii asupra morți” pe verso, Michelangelo a schițat un desen cu profilul unui bărbat bătrân și bustul unei femei mature.

2. Michelangelo și Tommaso Dei Cavalieri

Despre Michelangelo se mai spune și că a fost îndrăgostit de un tânăr italian nobil, Tommaso Dei Cavalieri, care avea 23 de ani atunci când artistul  l-a cunoscut, în 1532. La acel moment, Michelangelo avea 57 de ani. Se spune că Tomasso era un tânăr foarte chipeș, iar fizicul său corespundea cu idealul de frumusețe masculină al lui Michelangelo. Artistul i-a dedicat tânărului Tomasso aproximativ 30 de poeme din cele 300 scrise. În toate, tema centrală este iubirea artistului pentru tânăr. O scrisoare adresată de Michelangelo tânărului Tommaso, în prima zi a anului 1533, dezvăluie pasiunea mistuitoare pe care i-o poartă.
„Prea scumpul meu domn, am simțit necugetat îndemnul să vă scriu, nu pentru a răspunde scrisorii primite de la dumneavoastăr, ci dintr-un prim imbold, când parcă aș fi avut de pășit doar peste un râuleț sau de trecut un vad cunoscut și cu prea puțină apă. Însă după de am trecut țărmul, mi-a apărut înainte nu un râuleț, ci oceanul cu valuri uriașe. Astfel, dacă aș puteam m-aș întoarce bucuror la țărm, ca să nu fiu întru totul acoperit de valuri. Dar pentru că mă aflu aici, îmi voi preface inima în stâncă și voi merge înainte dacă nu mă voi pricepe să navighez pe apele neprețuitului dumneavoastră geniu, mă veți ierta și nu veți arunca dispreț asupra neegalității dintre mine și dumneavoastră, nici nu veți dori ceea ce în mine nu se află: cel unic în toate nu-și află pereche în nimeni. De aceea, lumina dumneavoastră, lumină unică în  lume a veacului nostru, nu puteți fi mulțumit de opera unui alt om, deoarece nu există om să vă semene, nici om care să vă egaleze. Și totuși, dacă printre lucrările mele, pe care sper și făgăduiesc să le fac, vă va plăcea vreuna, o voi socoti mai mult norocoasă decât bună. Dacă vreodată voi afla că un lucru oarecare a putut să vă placă, vă voi dărui tot prezentul și întreg timpul cât îl mai am înainte. Si foarte mult mă doare faptul că nu-mi pot redobândi trecutul ca să vă pot sluji și mai mult timp. Ori așa că pot sluji numai cu viitorul, care va fi scurt, pentru că sunt prea bătrân. Altceva nu mai am de spus. Citiți inima și nu scrisoarea, deoarece pana nu poate exprima buna vrere”.
Totodată, el îi laudă trăsăturile fizice și morale, în sonetul 41, unde îl descrie ca având un „spirit nobil” și un trup „drag, frumos peste măsură”. „Ce-ntârziată sau grăbită lege nu-ngăduie cumplitei morți să ierte lucrare de-o așa desăvârșire?”, se întreabă, Michelangelo retoric.

3. Napoleon Bonaparte și Josephine

Napoleon a cunoscut-o pe Joséphine de Beauharnais în 1795. Cu șase ani mai în vârstă, ea a devenit amanta lui. În ianuarie 1796, el a cerut-o în căsătorie, iar pe 9 martie a avut loc nunta. Înainte să-l cunoască pe Napoleon, Josephine era cunoscută sub numele de Rose. Familia lui Napoleon nu a primit foarte bine vestea, din cauză că era mai în vârstă și avea și copii. În 1796, Josephine a început o aventură cu un tânăr locotenent, Charles Hippolyte, la Paris. După aflarea veștii, sentimentele lui Napoleon s-au răcit.
„M-am trezit intoxicat de tine. Imaginea ta și plăcerile de seara trecută nu îmi lasă simțurile să se odihnească. Dulce și neasemănată Josephine. Ce efect ai tu asupra inimii mele. Ești furioasă pe mine? Ești nefericită? Ești supărată? Sufletul meu e distrus de mâhnire, iar iubirea mea îmi interzice repaosul. Dar cum să mă odihnesc când cedez în fața sentimentului care îmi stăpânește adâncul sufletului meu, când sorb de pe buzele tale și din inima ta o flacără mistuitoare? Da, o noapte m-a învățat cât de insignifiant e portretul tău în comparație cu tine. Pornești la amiază. În trei ore te voi revedea. Până atunci, 1000 de sărutări, mio dolce amor. Dar să nu-mi dai niciunul înapoi, pentru că îmi aprind sângele”, îi scrie Napoleon, în 29 decembrie 1795
Într-o altă scrisoare din 3 aprilie, 1796, Napoleon pare să fie mistuit de intensitatea sentimentelor pe care le are pentru soția sa. „Ce sentimente arăți! Sunt ca focul și îmi ard biata inimă. A mea Josephine, când sunt departe de tine, nu există fericire. Departe de tine, lumea e un deșert unde sunt singur și nu îmi pot deschide inima. Mi-ai luat mai mult decât sufletul. Ești singurul gând pe care îl am. Când sunt obosit de muncă, când simt consecințele, când oamenii mă enervează, când îmi vine să îmi blestem zilele, pun mâna pe inimă – portretul tău atârnă acolo. Mă uit la el și iubirea îmi aduce fericire, și totul este mai ușor de îndurat, mai puțin timpul pe care trebuie să îl petrec departe de tine. A trăi pentru Josephine este istoria vieții mele după care tânjesc. Încerc să mă apropii de tine. Naiv! Nu realizez că mă îndepărtez. Câte țări ne separă. Cât timp va trece până vei citi cuvintele astea. Expresia plăpândă a unui suflet captiv. Unde ești, regină? [...] Obișnuiam să spun că oamenii nu pot răni pe cei care mor fără regret, dar azi, a muri fără să fiu iubit de tine, fără să știu, ar fi un chin în flăcările Iadului, imaginea pustietății. Simt că mă sufoc. Draga mea, tu, căreia soarta i-a scris să traverseze drumul greu alături de mine, ziua în care îți voi pierde sentimentele va fi ziua în care natura își va pierde căldura și ziua în care îmi voi pierde viața. Mă voi opri, prietenă dragă, sufletul mi-e trist, corpul obosit, spiritul persecutat. Bărbații mă plictisesc. Cred că îi urăsc pentru că mă scot din inima mea”, îi confesează Napoleon soției sale.

4. Zelda și Scott Fitzgerald

Cei doi scriitori s-au întâlnit, pentru prima oară, în iulie 1918, când Scott F. Fitzgerald s-a înrolat în armată. El a început să o sune zilnic și să o viziteze în zilele sale libere. Îi vorbea despre planul său de a deveni faimos și i-a trimis un capitol din romanul la care lucra. Cei doi și-au scris constant, iar în martie 1920 s-au logodit, nunta având loc în 3 aprilie. Romanele lui Fitzgerald descriu perfect spiritul anilor ’20 și relația celor doi. După publicarea romanului „Marele Gatsby”, soții Fitzgerlad au intrat în vizorul publicului, stârnind multe critici negative din cauza dependenței lui de alcool și a căderii psihice a Zeldei.
„Dragule, nu fi depresiv, te rog. Ne vom căsători curând și toate nopțile pustii se vor încheia, pentru totdeauna. Și până se va întâmpla asta, iubesc, iubesc fiecare minut din zi și din noapte. Poate nu vei înțelege, dar uneori, când îmi lipsești cel mai tare, îmi e extrem de greu să scriu. Dacă am fi fost împreună, ai fi simțit cât de puternică este durerea mea. Ești așa dulce când ești melancolic. Îți iubesc tandrețea tristă,  mai ales când te fac să suferi. Acesta e unul din motivele pentru care nu voi regreta niciodată certurile noastre. Acele certuri când încerc să te sărut și să te fac să uiți. Nu există nimic să îmi doresc pe lumea asta, cu excepția ta și a iubirii tale prețioase. Niciun bun material nu reprezintă nimic. Aș urî să trăiesc o existență sordidă, lipsită de culoare, dacă m-ai iubi tot mai puțin. Și aș face orice, absolut orice, să știu că inima ta e a mea. Nu vreau să trăiesc – vreau să iubesc, mai întâi, și să trăiesc în mod accidental. Să nu te gândești niciun moment la ce nu îmi poți oferi. Mi-ai încredințat inima ta și e al naibii de mult față de orice a avut vreodată cineva din lumea asta. Dacă ai muri, dragul meu, ar fi ca și cum aș orbi. Nu aș mai avea niciun țel în viață. Nu crezi că am fost făcută pentru tine? Mă simt de parcă m-ai fi comandat tu și eu aș fi fost livrată ție, să mă porți precum un ceas sau un buton, în văzul lumii. Și când vom fi singuri, vreau să te ajut. Să știu că nu poți face nimic fără mine”, i-a scris Zelda iubitului ei în primăvara anului 1919.
Într-o altă scrisoare, din toamna aceluiași an, Zelda descrie relația pe care o are cu scriitorul: „Tot focul și dulceața – forța emoțională de care suntem capabili crește - și crește doar pentru că echilibrul mental și înțelepciunea se dezvoltă și ele. Și ne construim castelul iubirii pe o fundație solidă. Nimic nu e pierdut”.

5. Franz Kafla și Milena Jesenská

În 1919, Milena Jesenská a descoperit o poveste scrisă de Kafka și i-a trimis o scrisoare pentru a o traduce din germană în cehă. Scrisoarea a fost cea care a dus la o corespondență intensă și amplă între cei doi. Jesenská and Kafka s-au întâlnit de doar două ori: au petrecut patru zile în Viena și o zi în Gmünd. În cele din urmă, Kafka a încheiat relația cu traducătoarea sa, pentru că ea nu plănuia să își părăsească soțul. Cei doi au încetat să mai scrie în noiembrie 1920, însă și-au mai trimis câteva scrisori în 1922 și 1923.
Într-o scrisoare din 1 iunie 1920, scriitorul îi dezvăluie, femeii iubite că emoția provocată de scrisorile primite:  „E minunat să primesc scrisoarea ta, să trebuiască să îți răspund cu mintea mea insomniacă. Nu am nici o idee ce aș putea să îți scriu, așa că mă plimb printre rânduri, sub lumina ochilor tăi, în răsuflarea gurii tare, ca în unele zile fericite, care rămâne fericită și frumoasă chiar și când mintea mea e bolnavă, obosită și chiar dacă trebuie să plec, luni, din Munchen”.  
Cu toate acestea, dintr-o altă scrisoare din 3 iunie 1920, descoperim că relația celor doi este complicată, din cauză că Milena este căsătorită.
„Suntem atât de timizi și agitați că fiecare scrisoare e diferită, aproape înspăimântată de cea anterioară și chiar mai înspăimântată de un răspuns. Este ușor de văzut că nu suntem așa de la natură și, probabil, nici eu nu sunt așa de obicei, dar aproape că a devenit natura mea, astfel că îmi trece doar când sunt disperat sau nervos, să nu mai zic speriat. Uneori simt că împărțim o cameră cu două uși pe pereți opuși și fiecare dintre noi ține un mâner și, la primul clipit al unuia dintre noi, celălat se ascunde în spatele ușii, iar dacă prima persoană scoate un singur cuvânt, a doua închide ușa după ea, să nu mai fie văzută. Cu toate acestea, sunt șanse mari să redeschidă ușa, pentru că este o cameră din care nu se poate ieși. Măcar de prima persoană nu ar fi ca a doua, dacă el ar fi calm și ar pretinde să nu îi pese deloc de al doilea, ar putea să domine camera în același mod în care o face cu orice altă cameră. Însă el repetă același lucru la ușa sa, iar ocazional amândoi se ascund, simulta, în spatele ușilor, astfel că respectiva cameră rămâne pustie. Și rezultatul nu e altceva decât acela al unor neînțelegeri agonizante. Gândește-te, Milena, cum am ajuns la tine, la călătoria de 38 de ani pe care am străbătut-o și dacă, la ceea ce pare a fi o cotitură de drum, te văd pe tine, pe care nu te așteptam să te văd, mai ales acum, atât de târziu, Milena, nu pot să mă plâng și nici interiorul meu nu plânge, dar nici nu voi rosti 1000 de cuvinte naive, ele nu se găsesc în mine și îmi dau seama că îngenunchez pentru că îți văd picioarele în fața ochilor și le mângâi”.

6. Salvador Dali și Federico Garcia Lorca

Pictorul Salvador Dali și poetul Garcia Lorca s-au cunoscut în Madrid, în 1923. În timpul studenției, ei au avut o prietenie trainică cu Luis Buñuel și Pepín Bello, locuind la Residencia de Estudiantes. Unii critici susțin că între Dali și Lorca ar fi fost vorba, însă, de mai mult decât o prietenie.Totul a început cu Lorca, impresionat de stilul vestimentar neconvențional al lui Dali, descris de acesta ca un „fenomen poetic”. Prietenia lor a durat până la asasinarea lui Lorca, în 1936.
„Tu ești o furtună creștină și care are nevoie de niște păgânism din partea mea. O să merg să te prind și îți voi da niște tratament de litoral. Va fi frig și vom face focul. Bietele bestii vor tremura de frig. Tu îți vei aminti că ești un inventator de lucruri extraordinare și vom trăi împreună o mașinărie care tipărește portrete”, i-a scris Dali lui Lorca în 1928.

7. Frida Kahlo și Diego Riviera 

Cei doi pictori au avut o iubire tumultoasă, datorată nu doar diferenței de vârstă de 21 de ani dintre ei, ci și temperamentelor puternice. La momentul căsătoriei, în 1929, Frida avea 22 de ani, iar Diego 43 de ani. Cei doi au avut o relație deschisă, ambii implicându-se în numeroase relații extraconjugale. Furia pictoriței a atins cote maxime atunci când a aflat că Diego  a avut o relație cu sora sa, Cristina. Ei au divorțat în noiembrie 1939,  însă s-au recăsătorit în decembrie 1940.
Iubirea mistuitoare și gelozia pictoriței este ilustrată într-o scrisoare adresată soțului ei, în 23 iulie 1935.
„S-a întâmplat să dau peste o anume scrisoare, într-un anume sacou, care aparține unui anume bărbat și care provine de la o distinsă doamnă din Germania. Mă gândesc că ea trebuie să fie Willi Valentiner care a fost trimisă aici să se amuze și cu scopuri „științifice”, „artistice” și „archeologice”. M-a înfuriat și, să îți spun sincer, m-a făcut geloasă. De ce tebuie să fiu așa încăpățânată și persistentă încât să nu înțeleg că scrisorile, fustele, profesoarele de engleză, modele, ajutoarele interesate de „arta picturii”, femeile trimise din locuri îndepărate, sunt simple glume și că, în adâncul sufletelor noastre, eu și tu ne iubim nespus de mult? Chiar dacă suntem supuși unor aventuri nesfârșite, crăpături în uși, mențiuni cu privire la mamele noastre și plângeri internaționale, nu ne iubim noi unul pe celălalt, întotodeauna? Cred că ceea ce se întâmplă e că sunt puțin prostuță și naivă, pentru că toate astea s-au întâmplat și au continuat să se repete în cei șapte ani cât am trăit împreună. Toată mânia m-a făcut să înțeleg mai bine că te iubesc mai mult decât îmi iubesc propria piele și, chiar dacă tu nu mă iubești la fel de mult, mă iubești măcar puțin, nu? Dacă nu e adevărat, voi fi întotdeauna pe cât de optimistă voi putea fi, și asta mi-e suficient. Iubește-mă puțin. Te ador, Frida”, îi scrie ea pictorului.
Într-o altă scrisoare, ce amintește de scrisorile trimise de scriitorul Franz Kafka traducătoarei sale, Milena, Frida îi declară soțului ei:  „Nu se compară nimic cu mâinile tale, nimic ca ochii tăi verzi. Corpul mi-e plin de tine zile îndelungate. Tu ești oglinda nopții, lumina violentă a fulgerului, umezeala pământului. Brațele tale sunt adăpostul meu, degetele mele îți ating sângele”.

8. Jean-Paul Sartre și Simone de Beauvoir

Tot în 1929, Jean-Paul Sartre a întâlnit-o, la École Normale, pe Simone de Beauvoir, care studia la Sorbona. Cei doi au devenit inseparabili, fiind împreună pentru tot restul vieții, deși nu au fost monogami.
„În seara asta, te iubesc într-un mod în care nu mă cunoști: nu mă simt nici obosit de călătorii, nici consumat de dorința pentru prezența ta. Îmi perfecționez iubirea pentru tine și o redirecționez sspre interior ca un element constituent al sinelui. Asta mi se întâmplă mult mai des decât ți-o spun, dar arar când îți scriu ție. Încearcă să mă înțelegi: te iubesc, în timp ce accord atenție unor aspect exterioare. La Toulouse, te-am iubit pur și simplu. Azi, iubesc într-o seară de primăvară. Te iubesc cu fereastra deschisă. Îmi aparții și lucrurile îmi aparțin, iar iubrea alterează lucrurile din jurul meu și lucrurile din jurul meu îmi alterează iubirea”, îi scrie el.
Într-o altă scrisoare, Sartre notează: „Draga mea, poate că există numeroase momente frumoase, însă ăsta ne aparține. Uită-te înapoi, uită-te înainte, uită-te cu atenție. Poate că există mai multe momente prospere, mai multe momente inteligente, mai multe momente spirituale, mai multe momente fericite, însă acesta, acest moment micuț din istoria universului ne aparține. Să facem asta cu totul. Totul”.

9. Adolf Hitler și Eva Braun

Eva Braun a fost alături de dictatorul nazist Hitler pentru o perioadă îndelungată, deși căsătoria lor a durat mai puțin de 40 de ore. Cei doi s-au cunoscut când ea avea 17 ani și lucra în Munchen ca asistent și model pentru fotograful personal al dictatorului. Timp de doi ani, ei s-au văzut periodic. În 1936, Eva Braun locuia la Berghof. Deși era o figură prezentă în cercurile restrânse ale dictatorului, ea nu a participat la evenimente publice până la jumătatea anului 1944. Ce doi s-au căsătorit în 29 aprilie 1945, iar după mai puțin de 40 de ore s-au sinucis. Eva Braun avea 33 de ani, iar Adolf Hitler, 56.
 „Nu te îngrijora în privința mea. Sunt bine, deși mă simt cam obosit. Sper să mă întorc acasă curând și să mă odihnesc în brațele tale. Tânjesc după odihnă, dar am o datorie față de poporul German, care este pe primul loc. Nu uita că pericolele pe care le am de înfruntat nu se compară cu suferințele soldaților noștri de pe front. Îți mulțumesc pentru dovada de afecțiune și te rog să le mulțumești și părinților tăi pentru gândurile bune. Sunt foarte mândru să am onoarea de a poseda iubirea unei femei care vine dintr-o familie așa distinsă.  Din toată inima, al tău Adolf Hitler”, îi scrie dictatorul într-o scrisoare din iulie 1944.

10. Johnny Cash și June Carter

June Carter și Johnny Cash s-au cunoscut prin intermediul familiei. În 1968, Cash a cerut-o pe June în căsătorie, în timpul unui concert la London Ice House, în Canada. Ei s-au căsătorit în 1 martie, în Kentucky și au rămas împreună până la moartea lui June, în mai 2013. După nici patru luni, s-a stins din viață și cântărețul.
„La mulți ani, prințesă! Îmbătrânim și ne obișnuim unul cu celălalt. Gândim la fel, Ne citim gândurile. Știm ce vrea celălalt fără să întrebăm. Uneiri, ne irităm unul pe celălalt, dar puțin. Poate doar uneori ne luăm unul pe celălalt în serios. Dar azi, meditez și mă gândesc ce noroc am să îmi înnpart viața cu cea mai grozavă femeie pe care o cunosc. Încă mă fasicinezi și mă inspiri.Mă influențezi într-un mod pozitiv. Ești ceea ce îmi doresc, motivul pământesc pentru care exist”, i-a transmis Jimmy Cash soției sale, în 1994, cu ocazia celei de-a 65-a aniversări a lui June.

Bătălia pentru serviciile secrete, faza pe Armată

Bilanțul DNA dă frisoane demnitarilor corupți

Specialiştii îi dau dreptate lui Băsescu! „Importul de URANIU din Canada subminează

  EVZ


  Specialiştii îi dau dreptate lui Băsescu! „Importul de URANIU din Canada subminează

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

CTP, despre răspunsul lui Ion Iliescu privind Revoluţia: Îşi arată sângele RECE DE REPTILĂ politică. Are o RĂCEALĂ de politician bolşevic

  EVZ

Politică 


CTP, despre răspunsul lui Ion Iliescu privind Revoluţia: Îşi arată sângele RECE DE REPTILĂ politică. Are o RĂCEALĂ de politician bolşevic

Ion Iliescu a avut un răspuns cinic la întrebarea reporterilor cu privire la Revoluție, a spus Cristian Tudor Popescu. „Or fi avut și oamenii morți la Revoluție care s-au mutat în pământ motivele lor să facă asta, nu?”, a continuat retoric jurnalistul.
Autor: Anca Lupescu
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

UPDATE. "VEDETELE" lui Voiculescu AMENINŢĂ acum AMBASADA SUA şi insultă diplomaţii americani. Radu Tudor: Prostia ambasadei americane stimuleaza sentimentele anti-americane. Abia asteapta rusii sa ne calce acum

Ambasadorul SUA la Bucureşti DEZVĂLUIE planurile militare ale lui Putin: Rusia DESTABILIZEAZĂ securitatea europeană

Cel mai bun MEDIC SPECIALIST în nefrologie pediatrică susţine că SURSA de îmbolnăvire a BEBELUŞILOR cu sindrom hemolitic uremic ar putea fi un IAURT COLORAT, cu arome. În trecut, medicul s-a confruntat cu TREI CAZURI similare venite din BUZĂU

  EVZ

Cel mai bun MEDIC SPECIALIST în nefrologie pediatrică susţine că SURSA de îmbolnăvire a BEBELUŞILOR cu sindrom hemolitic uremic ar putea fi un IAURT COLORAT, cu arome. În trecut, medicul s-a confruntat cu TREI CAZURI similare venite din BUZĂU

                                                                 vineri, 26 februarie 2016  
Un medic specialist în nefrologie pediatrică de la Spitalul Clinic de urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a dezvăluit pe pagina sa de Facebook că sursa îmbolnăvirii bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic ar putea fi un anumit tip de iaurt cu arome, printre alte alimente. Doctorul Ovidiu Limoncu a ajuns la această concluzie în urma discuţiilor pe care le-a avut cu părinţii a trei copii din Buzău, diagnosticaţi cu acest sindrom. Ieri, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş: este vorba de o tulpină a bacteriei E.coli.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Oscar 2016. Un membru al Academiei Americane de Film îl desfiinţează pe DiCaprio: „Are o interpretare ridicolă. Tot cade şi se ridică. Cui îi pasă?“ VIDEO

Dovadă foto. Ce senatori PSD au votat pentru salvarea lui Gabriel Oprea

  Politică

Dovadă foto. Ce senatori PSD au votat pentru salvarea lui Gabriel Oprea

Dovadă foto. Ce senatori PSD au votat pentru salvarea lui Gabriel Opreahttp://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Tăriceanu, despre filmul privind votul împotriva cererii Justiţiei în cazul Oprea: Nu o să contest ceea ce se vede

Iliescu, despre redeschiderea dosarului Revoluţiei: În loc să stăm să plângem morţii, să tragem concluzii politice. CEDO este alimentat de unii de aici | ion iliescu


Iliescu, despre redeschiderea dosarului Revoluţiei: În loc să stăm să plângem morţii, să tragem concluzii politice. CEDO este alimentat de unii de aici | ion iliescu

Iliescu, despre redeschiderea dosarului Revoluţiei: În loc să stăm să plângem morţii, să tragem concluzii politice. CEDO este alimentat de unii de aici
Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, joi, despre redeschiderea dosarelor Revoluţiei şi mineriadelor, că nu ştie cui slujeşte aşa ceva, că acele evenimente ar trebui cercetate de istorici, nicidecum de procurori, el precizând că, „în loc să stăm să plângem morţii, ar trebui să tragem concluziile politice adecvate”. Iliescu vede o conspiraţie şi când vine vorba despre sancţiunile pe care CEDO le-a impus României.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

VIDEO Kovesi, la bilanţul DNA: Munca noastră i-a neliniştit pe mulţi dintre cei care se credeau de neatins. Prună anunţă că o va reînvesti la şefia DNA | klaus iohannis


VIDEO Kovesi, la bilanţul DNA: Munca noastră i-a neliniştit pe mulţi dintre cei care se credeau de neatins. Prună anunţă că o va reînvesti la şefia DNA | klaus iohannis

VIDEO Kovesi, la bilanţul DNA: Munca noastră i-a neliniştit pe mulţi dintre cei care se credeau de neatins. Prună anunţă că o va reînvesti la şefia DNA
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi-a prezentat, joi, Raportul anual de activitate pe anul 2015. La eveniment au participat şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi premierul Dacian Cioloş. adevarul.ro transmite, în direct, bilanţul DNA. „Înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului şef al DNA”, a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

„Primul duel al emancipării”: motivul uimitor pentru care o prinţesă şi o contesă s-au duelat topless în 1892


„Primul duel al emancipării”: motivul uimitor pentru care o prinţesă şi o contesă s-au duelat topless în 1892

„Primul duel al emancipării”: motivul uimitor pentru care o prinţesă şi o contesă s-au duelat topless în 1892
De obicei, titlurile nobiliare impun imaginea unei conduite respectabile, chiar delicate, cu atât mai mult când acestea sunt deţinute de femei. Primul duel al emancipării din istorie spune, însă, o poveste diferită: o contesă şi o prinţesă şi-au măsurat iscusinţa de a mânui sabia topless, dintr-un motiv mai de grabă amuzant.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Motivul pentru care fata din Cluj cu cel mai mare rezultat din lume la un examen Cambridge a ales să studieze în România


Motivul pentru care fata din Cluj cu cel mai mare rezultat din lume la un examen Cambridge a ales să studieze în România

Motivul pentru care fata din Cluj cu cel mai mare rezultat din lume la un examen Cambridge a ales să studieze în România
Maria Bega are 19 ani, ochi albaştri spre gri, o minte analitică şi un viitor promiţător. Nu este doar adolescenta cu care Transylvania College, şcoala unde învaţă de aproape doi ani, se laudă că a obţinut cel mai mare punctaj la un examen Cambridge, ci şi o tânără încrezătoare în propriile forţe care vrea să studieze Neuroştiinţe cognitive la Cluj, deşi universităţi de prestigiu ar vrea-o ca studentă.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Angelina Jolie a inspirat zeci de românce să solicite operaţii de extirpare a sânilor: „Masectomia este ultima modă în domeniul chirurgiei plastice“


Angelina Jolie a inspirat zeci de românce să solicite operaţii de extirpare a sânilor: „Masectomia este ultima modă în domeniul chirurgiei plastice“

Angelina Jolie a inspirat zeci de românce să solicite operaţii de extirpare a sânilor: „Masectomia este ultima modă în domeniul chirurgiei plastice“
Zeci de femei şi-au făcut operaţii de mastectomie în clinica privată din Timişoara a renunitului chirurg estetician Tiberiu Bratu în ultimii doi ani, ulterior anunţului cunoscutei actriţe Angelina Jolie din 2013 că a suportat o operaţie de masectomie.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Un Napoleon la Rahova. Dan Voiculescu, pontat de gardieni că „scrie“ şi „munceşte“ în acelaşi timp - Sursă : Adevărul.ro

Kovesi, cantecul lebedei? Un mare pericol


Ziare.com
Actualitate Kovesi, cantecul lebedei? Un mare pericol

Kovesi, cantecul lebedei? Un mare pericol

1.250 de inculpati trimisi in judecata pentru fapte de coruptie la nivel inalt si mediu. Intre ei un prim-ministru, 5 ministri, 16 deputati si 5 senatori. Masuri asiguratorii de aproape jumatate de miliard de euro. 970 de inculpati condamnati ...
07:35http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Eveniment ”Diaspora românească, vector de dezvoltare” (încheiere)

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Scurtă revistă a presei : Flux24 - 26 Februarie 2016








Flux 24
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Cine a Furat Banii lui Ceausescu | PODCAST Cristian Sima