Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

miercuri, 23 septembrie 2015

Ungaria, în faţa unei pedepse fără precedent: Soluţia NUCLEARĂ în UE - Autor: Florin Pușcaș, - Redactor - Publicat: 08:20

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 



Ungaria, în faţa unei pedepse fără precedent: Soluţia NUCLEARĂ în UE

 

 Florin Pușcaș,

 Redactor

08:20

ungaria ue steag




Ungaria este în faţa unei pedepse fără precedent la nivelul UE. Grupul ALDE din Parlamentul European a făcut apel la activarea articolului 7 din Tratatul UE împotriva Ungariei, din cauza felului în care gestionează criza refugiaţilor. Pedeapsa, numită uneori "bomba nucleară", nu a mai fost aplicată până acum.
Solicitarea ALDE a fost făcută luni, în ziua în care Parlamentul Ungariei a adoptat un nou pachet legislativ controversat referitor la refugiaţi. Potrivit noii legi, guvernul are dreptul să mobilizeze armata pentru a gestiona situaţia refugiaţilor la graniţă. Legea mai permite folosirea armelor neletale, ca gazele lacrimogene şi gloanţele de cauciuc, împotriva migranţilor. Pachetul legislativ vine la două săptămâni după adoptarea unui amendament la legea azilanţilor şi la legea penală, care ar permite încarcerarea şi expulzarea celor care trec graniţa Ungariei ilegal.
Articolul 7 din Tratatul de la Lisabona prevede suspendarea sau pierderea dreptului de vot în Consiliul de Miniştri al UE, pentru nereguli în domeniul drepturilor omlui, libertăţii, democraţiei, egalităţii, a statului de drept. Dacă articolul 7 ar fi activat, ar însemna că Ungaria şi-ar pierde temporar drepturile de stat membru UE. Dar înainte de luarea unei asemenea decizii, Consiliul ar trebui să audieze reprezentanţii statului membru şi să facă recomandări.
"Cât de departe poate merge Guvernul Orban înainte să trezească şi Comisia şi Consiliul? ALDE a tras un semnal de alarmă cu privire la Guvernul Ungariei de mai mulţi ani. Acum situaţia scapă de sub control", a afirmat Sophie In't Veld, vicepreşedinte al Grupului ALDE. Dacă Comisia şi Consiliul nu iau măsuri, Europa îşi va pierde orice urmă de credibilitate ca o comunitate a valorilor", a mai adăugat In't Veld, potrivit euractiv.com.
Louis Michel, un membru al Comisiei LIBE, a adăugat că refugiaţii vin în Europa pentru a scăpa de gloanţe, în acum îşi riscă vieţile înfruntând gloanţele lui Orban. Politicianul belgian, care este tatăl premierului Belgiei, a continuat criticând tăcerea Comisiei şi a Partidului Popular European, din care face parte din Fidesz.

Scandalul Oprea-Tănase-TVR. Tolontan dezvăluie secretul cu iz penal al generalului - De Valentin Busuioc - 22 Sep, 2015 -

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html



Scandalul Oprea-Tănase-TVR. Tolontan dezvăluie secretul cu iz penal al generalului



Catalin Tolontan
Jurnalistul Cătălin Tolontan învârteşte cuţitul în rană în scandalul dintre viceprim-ministrul Gabriel Oprea şi Stelian Tănase (preşedintele-director general al Televiziunii Române) şi dezvăluie secretul cu iz penal al generalului.
Într-un articol publicat, marţi, pe blog (şi intitulat „ZÎNA DE LA SECTORUL AGRICOL ILFOV. Un personaj-impostor precum Oprea falsifică și discuția despre TVR”), Tolontan susţine că disidenţa lui Tănase în faţa lui Oprea va atrage „mazilirea” celui dintâi din funcţia de şef al Televiziunii publice, lucru care se va întâmpla miercuri, prin votul plenului reunit al Parlamentului.
Alt subiect sensibil tratat de ziarist este modul în care Oprea şi-a făcut averea, estimând că şi pentru preşedintele UNPR, „ca orice om care nu-și poate justifica traiul prin fișele de la ANAF, va veni o vreme cînd misterul se va deconta cu spargere de nori”.
„Cînd ai în prim plan un personaj-impostor precum Oprea, orice temă atinsă de el este, involuntar, falsificată. Nu pentru că omul e populat de rea intenție, căci Oprea, așa cum înțelege el lumea, crede că face bine țării sau televiziunii, ci pentru că, pur și simplu, nu se pricepe. Andreea Pora îl numește «pafarist». Nu e locul lui acolo”, acuză Cătălin Tolontan.
Redăm mai jos materialul integral semnat de Tolontan:
„UPDATE: Dacă ieri am scris că Rareș Bogdan putea vorbi orice cu Sorin Oprescu, azi înțeleg, privind înregistrarea emisiunii lui Sorin Avram de la TVR, că de pe telefonul lui Rareș Bogdan a discutat Gabriel Oprea cu Stelian Tănase! Așa spune șeful TVR. Că Rareș l-a sunat pe Tănase, ”am schimbat cîteva amabilități”, și apoi i l-a dat pe Oprea la telefon. Înregistrarea e aici, pasajul e la minutul 26:00. O cerere de cenzură formulată de un politician prin medierea și de pe telefonul unui jurnalist, asta nu mai e treabă de jurnalist!
Stelian Tănase i-a povestit lui Sorin Avram, și Clarice Dinu a rezumat pentru gandul.info, că vicepremierul Gabriel Oprea l-a sunat „foarte înfierbîntat, foarte opărit” ca să scoată de la TVR știrea despre plagiatul său.
Nu o dată l-a sunat, l-a sunat de trei ori. Politicianul i-a trimis pe cap lui Tănase pe cei doi reprezentanți ai UNPR în Consiliul de Administrație al televiziunii publice.
Și, pentru că Tănase s-a ținut tare, Oprea a decis să-l mazilească, lucru care se va finaliza mîine, în Parlament. O formalitate.
Oprea e unul dintre accidentele istorice ajuns în elita unui stat în condițiile în care el ar avea probleme la examenul de capacitate și dacă ar fi meditat de Stephen Hawking. Într-un mileniu în care țările de succes mizează pe educație, pe inovație și pe cultură democratică asociativă, varianta noastră la Victor Ponta este Gabriel Oprea, un tip cu o viziune militaristă și secretomană.
Iar secretul cel mare al lui Oprea nu este cum și-a făcut el doctoratul. Asta ne-am lămurit cu toții, datorită investigațiilor Emiliei Șercan, publicate pe Hotnews.
Vorba lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care, cu toată prudența exasperantă, a dat, totuși, un mesaj clar în interviul realizat de Anca Grădinaru la Europa FM: ”Avem 56.000 de doctorate în ultimii 25 de ani și n-am ce să vorbesc cu Gabriel Oprea strict despre doctoratul lui”.
Secretul lui Oprea nu este, așadar, doctoratul. Secretul este cum și-a făcut el averea și, ca orice om care nu-și poate justifica traiul prin fișele de la ANAF, va veni o vreme cînd misterul se va deconta cu spargere de nori. Ca om public, veniturile neexplicite se răzbună întotdeauna.
Cînd ai în prim plan un personaj-impostor precum Oprea, orice temă atinsă de el este, involuntar, falsificată.
Nu pentru că omul e populat de rea intenție, căci Oprea, așa cum înțelege el lumea, crede că face bine țării sau televiziunii, ci pentru că, pur și simplu, nu se pricepe. Andreea Pora îl numește ”pafarist”. Nu e locul lui acolo.
Vorba colegei mele, Maria Andrieș, de la ea am furat titlul, politicienii au ajuns să ne reprezinte mai tare ca sportivii. Altădată aveam Zîna de la Montreal în persoana Nadiei Comăneci, astăzi avem Zîna de la Rovinari, în persoana lui Victor Ponta. Și Zîna de la Sectorul Agricol Ilfov, cum se numea în vremurile marilor afaceri imobiliare, cînd lui Gabriel Oprea nu i se părea că ar fi o variantă de premier.
Vicepremier, ministru, ideolog al ”interesului național” și șef de partid, Oprea falsifică discuția despre TVR, căci nu el, ci situația financiară și profesională a televiziunii publice e ceea ce ar trebui să ne intereseze. Așa poate fi cîntărit Stelian Tănase.
În 2014, TVR a avut venituri de 120 de milioane de euro și cheltuieli de 140 de milioane. Toate celelalte televiziuni, împreună, au cheltuit 190 de milioane de euro. Asta e dimensiunea pieței de publicitate TV din România.
În acest timp, nu din mandatul lui Tănase, să ne înțelegem, ci aproape dintotdeauna, TVR a continuat să funcționeze ca un eunuc. Ceva mare cu voce pițigăiată. Datoriile sale istorice de peste 170 de milioane de euro, dintre care 100 de milioane de euro la buget, oripilează pe oricine. Și-l lasă pe Tănase într-o nemeritată singurătate în fața tentativei evidente de cenzură a lui Oprea. La TVR, dimensiunea nu mai e un avantaj, ci tocmai argumentul imposibilității reformei manageriale și editoriale.
Cîtă vreme instituția va fi la fel de mare, la fel organizată, la fel reglementată și fără o cultură jurnalistică puternică, ea va continua să producă aceleași efecte. Fără să schimbi nimic decisiv, propunerea de a o ierta de datorii și de o finanța apoi pe baza unui abonament mărit înseamnă hrănirea aceluiași mecanism.

Caricatura zilei – 22 septembrie - 2015



Caricatura zilei – 22 septembrie



0

188


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

EXCLUSIV/ România se poate OPUNE primirii cotelor obligatorii de refugiați, ca și Slovacia/ LE POINT: NU EXISTĂ SANCȚIUNI FINANCIARE PENTRU ȚĂRILE CARE REFUZĂ PRIMIREA DE MIGRANȚI/ Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene CONFIRMĂ informația - Sursa: Flux24

 EXCLUSIV/ România se poate OPUNE primirii cotelor obligatorii de refugiați, ca și Slovacia/ LE POINT: NU EXISTĂ SANCȚIUNI FINANCIARE PENTRU ȚĂRILE CARE REFUZĂ PRIMIREA DE MIGRANȚI/ Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene CONFIRMĂ informația
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html



EXCLUSIV/ România se poate OPUNE primirii cotelor obligatorii de refugiați, ca și Slovacia/ LE POINT: NU EXISTĂ SANCȚIUNI FINANCIARE PENTRU ȚĂRILE CARE REFUZĂ PRIMIREA DE MIGRANȚI/ Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene CONFIRMĂ informația



NU există sancțiuni financiare pentru țările care se opun primirii cotelor obligatorii de refugiați decise în JAI, scrie marți seară săptămânalul francez Le Point, citând surse oficiale de la Bruxelles.
Anunțul vine după ce premierul Slovaciei a anunțat că țara sa refuză cotele impuse la Consiliul JAI.
Comisia Europeană a negat, marti seară. că ar susține reducerea fondurilor structurale  pentru țările care refuză distribuirea cotelor de refugiați, contrar declarațiilor de la Berlin.
Țările recalcitrante "sunt de multe ori cele care primesc o mulțime de fonduri structurale" de la UE, a declarat marți dimineață ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere, pentru canalul german de televiziune ZDF, invocând o decizie care ar putea fi luată de Comisia Europeană și care ar fi susținută de Jean Claude Juncker.
Dar Juncker nu a spus niciodată că ar susține așa ceva, a declarat marți seară pentru Agence France Presse un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de Le Point.
Acordurile de parteneriat și a programelor operaționale pentru perioada de programare actuală NU oferă temei juridic pentru a reduce alocările de fondurile structurale și de investiții, în cazul în care un stat membru refuză mecanisme de relocare obligatorii de refugiați, a precizat purtătorul de cuvânt.


https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Înapoi în viitor