Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 17 decembrie 2018

BUNA, ROMANIA! TELENOVELA DINTRE UN LIBERAL SI O PESEDISTA CONTINUA! 12 ...

http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html

”Barbatia care l-a tradat pe Dragnea. Delirul unui dictator singur” - de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor - Luni, 17 Decembrie 2018, ora 07:48 Sursa : Ziare.com

http://silethismillennium.blogspot.com2018youtube-broadcast-yourself.html
Ziare.com

”Barbatia care l-a tradat pe Dragnea. Delirul unui dictator singur”   
de 
Ioana Ene Dogioiu, Senior editor 
Barbatia care l-a tradat pe Dragnea. Delirul unui dictator singur
 Luni, 17 Decembrie 2018, ora 07:48

  "Barbatia nu se cumpara de la librarie", a spus Liviu Dragnea in discursul sau delirant de la Consiliul National al PSD, cand a ratat o decizie politica privind amnistia. Daca dl Dragnea ar fi calcat in mai multe librarii, poate ar fi stiut mai bine la ce foloseste marfa de acolo si n-ar fi patit aceasta infrangere care are deja aerul unei agonii.

  Ce vrea sa transmita dl ministru au inteles foarte bine magistratii: pentru cine nu se supune urmeaza o represiune pe care Justitia din Romania nu a mai cunoscut-o dupa 1989 nici macar in vremea Rodicai Stanoiu.

     Deocamdata hartuirea magistratilor se face la nivel disciplinar prin Inspectia Judiciara si CSM. Si o vedem in multele actiuni disciplinare impotriva Codrutei Kovesi si a altor procurori DNA, in cererea de revocare a Cristinei Tarcea, in anchetarea disciplinara a judecatorului CSM Bogdan Mateescu, a Forumului Judecatorilor si a celorlalti magistrati acuzati de delicte de opinie, pana la asaltul impotriva lui Augustin Lazar

  Daca Sectia de procurori a CSM a constatat ca dl Lazar nu a gresit cu nimic vorbind despre "inculpati de rang inalt", adica ceea ce tehnic si procedural sunt, de exemplu, Dragnea si Tariceanu, plenul CSM, dominat de grupul Savonea-Baltag, pe care l-am detaliat luni, ajutat de ministrul Toader si "societatea civila" de tip Alistar, a decis cu 9-8 ca sunt indicii.

  De mentionat ca, spre deosebire de ministrul Toader, care voteaza fara rusine in propriile cauze, dl Lazar s-a abtinut de la vot. Efectul este ca speta revine la sectie.

   Este o hartuire cu efect de intimidare pentru tot sistemul, dar care urmareste si sa ii dea lui Tudorel Toader noi argumente, chiar daca fara efect juridic imediat, sa insiste cu revocarea lui Augustin Lazar.

  De ce trebuie eliminat atat de rapid Augustin Lazar, desi nu mai are decat 5 luni de mandat?

  Pentru a fi sigura inlocuirea lui cu cine trebuie inca de pe acum, avand in vedere ca pana in mai nu se stie ce se va mai intampla cu guvernarea. Din acelasi motiv se da o batalie feroce pentru amnistie.
  
  Cine trebuie sa fie procuror general? Ramane de vazut, insa se stie cine a vrut si, spun surse, nu si-ar fi pierdut apetitul, dimpotriva: Oana Schimdt Haineala, care a si candidat impotriva lui Augustin Lazar in 2016 si a fost la un sfert de pas sa fie desemnata. A fost, spun persoane din anturajul sau, ceea ce a intors-o.

 Din fost presedinte CSM care a avut un merit cert in lupta cu vechea garda in fostul Consiliu, dna Haineala a (re) devenit un om de baza al PSD caruia i-ar fi adus zestre, spun surse din sistemul judiciar, intreaga ei retea de influenta. Una comparabila doar cu a Liei Savonea.

  Cel mai important este controlul asupra conducerii Inspectiei Judiciare, dnii Netejoru si Stan fiindu-i extrem de fideli. Este mentorul noului sef DIICOT, Felix Banila, caruia i-a fost sefa la Parchetul din Moinesti.
   
  Dna Haineala a fost partenera in CSM cu Alina Ghica, la randul sau fost presedinte CSM, care recent a pronuntat hotararea in favoarea lui Liviu Drangea in conflictul cu ICCJ.

   Fara aceasta hotarare, completurile de 5 trase la sorti de Cristina Tarcea dupa decizia CCR ar fi ramas in picioare, pentru ca nu contravin acesteia. Liviu Dragnea intra insa in anul nou fara sa fi inceput judecarea apelului datorita acestei hotarari a Alinei Ghica. Dna Ghica este prietena si cu Lia Savonea, de care depinde cu prelungirea din 6 in 6 luni a mandatului de vicepresedinte CAB.
   
 Toate trei sunt in bune relatii cu judecatorul CCR Maya Teodoroiufost secretar de stat al ministrului Dan Sova, acum puscarias, si ajuns la CCR in conditii dubioase avand in vedere ca nu prea indeplinea conditia de vechime impusa de lege.

O relatie buna cu Oana Haineala are si Daniel Morar, membru CCR numit de Traian Basescu. De notat ca prima beneficiara a deciziei CCR privind completurile de 5 este Elena Udrea.

Intamplator sau nu, in cazul Dragnea-Udrea - C5 s-a intamplat asa: Alina Ghica a suspendat hotararea de colegiu privind compunerea completurilor, Maya Teodoroiu a motivat decizia CCR, votata si de Daniel Morar, care pune la colt intreaga ICCJ, deschide calea contestatiilor in anulare si asaza tragerea la sorti a completelor in bratele CSM, adica a Liei Savonea, care primeste bonus si executia Cristinei Tarcea.

Deciziile Inspectiei Judiciare, plutonul de executie a magistratilor incomozi intarit acum cu sotul Gabrielei Blatag (judecator CSM) pot fi contestate in instanta. Care? A completului de 5 civil al ICCJ, cel care acum nu exista, avand in vedere deciziile Ghica - Teodoriu. Cand va exista, va fi tras la sorti dupa cum vrea Sectia de judecatori, adica Lia Savonea.
Advertisement 
Sectia/directia de anchetare a magistratilor va fi celalalt brat al menghinei

In tot sistemul nostru judiciar nu exista un parchet (cu exceptia celui militar din ratiuni specifice insa), care sa aiba o competenta legata de o profesie. Deja sectia a fost o ciudatenie sanctionata de GRECO, Comisia de la Venetia si raportul MCV. In loc sa se conformeze, Tudorel Toader sfideaza si vrea sa o faca directie.

Aparitia directiei de parchet sugereaza ca numarul de dosare va fi foarte mare. Cum va functiona sistemul nu e greu de anticipat. Cand impotriva unui magistrat se face o plangere, trebuie deschis un dosar si facute cercetari preliminare.

Cum multi romani sunt procesomani, nu cred ca exista magistrat din Romania sa nu fi avut cateva plangeri si deci dosare de care probabil nici macar nu a stiut pentru ca au fost clasate in faza preliminara. Este ceea ce a explicat deja judecatorul CSM Bogdan Mateescu.

Si, desigur, cetatenilor care fac plangerea din proprie initiativa li se pot adauga cei care sunt pusi sa le faca tocmai pentru ca magistratul sa ajunga pe mana sectiei/directiei.

Si din momentul deschiderii dosarului, oricat de aberant e el, poate incepe hartuirea. Audieri, amanari, pana cand magistratul cu pricina intelege ca e bine sa fie mai cooperant. Orice procuror si orice judecator poate fi astfel haituit ani de zile si nu ma indoiesc, nu neaparat fara informatii, ca deja exista o lista cu viitoare tinte, in primul rand Laura Codruta Kovesi.

Cine candideaza pentru sefia sectiei/directiei?

Pe langa Adina Florea, care a declarat deja ca nu s-a simtit niciodata independenta, o vedem pe dna Iorga Moraru, ea insasi anchetata penal, pe fostul ei sef, Calin Nistor, singurul procuror DNA care a salutat aparitia sectiei pentru magistrati, si Danut Volintiru care numai ce a inchis dosarul "DIPI 2" pe motiv ca fapta nu exista, in conditiile in care in primul dosar ajuns in instanta exista acorduri de recunoasteri de vinovatie pe aceleasi fapte.

Este de asteptat ca fix ce face Inspectia Judiciara la nivel disciplinar se va intampla la nivel penal. De altfel, se pare ca adjunctul de IJ, Gheorghe Stan, vrea sa fie procuror in noua sectie.

Si dupa o ancheta cat mai aspra si umilitoare, daca magistratul nu se conformeaza, va urma judecata, la Sectia Penala ICCJ. De cine va fi ea condusa? De dl Daniel Gradinaru, un apropiat, mana dreapta la CAB a Liei Savonea.

Dl Gradinaru are decizii foarte interesante la activ. De exemplu, impreuna cu dna Savonea, a decis scoaterea din arest preventiv a fratilor Mararu implicati in atentatul din Vitan in 2012 si condamnati apoi definitiv la 11 ani, respectiv 8 ani de inchisoare, pentru instigare la omor calificat.

Accederea domniei sale la ICCJ, in 2016, a fost si ea interesanta. Din 11 candidati care s-au prezentat la interviul eliminatoriu, doar dl Gradinaru a fost admis. Asa ca proba scrisa a fost doar o formalitate. Sotia dlui Gradinaru a ajuns la ICCJ un an mai tarziu dupa un concurs cu scandal, soldat cu refacerea baremului la proba scrisa si sanctionarea de catre CSM a celor care au facut subiectele fix pentru sectia a II-a civila unde a candidat dna Ianina Blandiana Gradinaru.

Un magistrat cu aproape 20 de ani experienta in sistemul judicar mi-a spus ca pentru prima data in cariera lui ii e frica din cauza arbitrariului si a influentei politice fara precedent asupra justitiei care se anunta. Si omul e trecut inclusiv prin epoca Stanoiu.

Am intrebat multa lume avizata ce le mana in lupta pe Lia Savonea si Oana Haineala: puterea. E la fel ca diferenta dintre imoral si amoral. Exista oameni care intotdeauna sunt alaturi de putere, indiferent care sunt datele ei concrete.

Oana Haineala, venita din Bacau, ani buni feuda lui Viorel Hrebenciuc, a gravitat in zona PSD, fiind in perioda 21 mai 2009 - 04 februarie 2010 consiliera ministrului de Interne PSD, Dan Nica. S-a dus apoi cu puterea, in zona reformista, a semnat impreuna cu Alina Ghica Protocolul CSM cu SRI, pentru ca apoi sa revina alaturi de PSD, la ministrul Iordache, a fost ceruta consiliera de Carmen Dan la Interne si e acum la Tudorel Toader.

Dna Savonea si-a inceput ascensiunea, spun cei care o cunosc demult, recomandata Rodicai Stanoiu de Dan Darabont, primarul PSD al Sectorului 6, sector la a carui judecatorie si-a inceput cariera. A fost apoi un presedinte CAB favorabil "statului paralel", semna in calitate de presedinte CAB mandate de interceptare ale DNA, era presedinte CAB cand acolo a fost condamnat Dan Voiculescu. Acum e din nou conforma cu viziunea PSD asupra Justitiei.

Asa ca nu ar mira pe nimeni daca la plecarea PSD de la putere, sa urmeze o noua volta, in siajul altei Puteri.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Cristian Unteanu : ” La sud-vest şi nord-est de România, cleştele unui război civil cu dimensiune religioasă ” 16 decembrie 2018, 10:32 - Sursă : Adevărul.ro

http://silethismillennium.blogspot.com2018youtube-broadcast-yourself.html
Cristian Unteanu

Cristian Unteanu  : ” La sud-vest şi nord-est de România, cleştele unui război civil cu dimensiune religioasă ”

16 decembrie 2018, 10:32 

La sud-vest şi nord-est de România, cleştele unui război civil cu dimensiune religioasă
    

    Ce se întâmplă acum în Kosovo poate însemna redeschiderea marelui război civil care a urmat ruperii Iugoslaviei, 
conflict teribil, atroce, cu toate caracteristicile de sălbăticie şi încrâncenare specifice reunirii intoleranţelor identitare cu cele religioase. 

     Exact acelaşi lucru se conturează a fi posibil, în perioada următoare, în Ucraina deja profund divizată de secesiunea celor două regiuni din est care refuză orice contact cu Kievul şi sunt gata să-şi apere independenţa cu forţa armelor, apoi marcată de pierderea controlului asupra litoralului Mării de Azov şi, evident, mutilată prin pierderea Crimeei. 

     Din punctul meu de vedere, asta înseamnă încă o dovadă, din păcate tragică şi care va avea urmări certe în teren, a lipsei de înţelegere a Occidentului şi a contactului rămas superficial cu mentalităţile unor populaţii care trăiesc în alt timp al istoriei, după alte reguli şi posedă propriile raţionamente identitare, toate strict legate de supravieţuirea fizică, imediată, a naţiei şi familiilor lor. Occidentalii au crezut că discursul lor despre beneficiile prosperităţii avea cumva să oculteze şi să potolească patimile aprinse de discursurile naţionaliste şi, după încheierea războiului, avea să acopere memoria atrocităţilor. Au crezut, şi iată că realitatea îi contrazice la modul cel mai dramatic, că acel mix de război civil-conflict religios intercomunitar pe care-l vedeau explodând în ţările din Orientul Mijlociu, Africa sau Asia nu avea cum să se producă în spaţiul unei Europe civilizate, mult superioară prin modelul său social, prin educaţie şi prin structurarea preponderent laică a societăţilor.

         Fals, deoarece Balcanii occidentali, adică mozaicul de stat rezultate din spargerea în sânge a Iugoslaviei, nu a putut construi decât un pospai de stabilitate tocmai din cauza memoriilor care rămân vii şi sursă permanentă de durere. Situaţia este departe să fie rezolvată, E adevărat că apetitul lor pentru intrarea în NATO şi UE a temperat mult lucrurile în unele state dar, după cum se vede, nu şi în nucleul dur al conflictului, Kosovo şi relaţia sa nelimpezită şi mereu tensionată cu Serbia. Proclamarea de către parlamentul kosovar a începerii oficiale a procesului creării armatei naţionale a provocat nu numai reacţii de mare îngrijorare în Serbia, ci şi în cadrul NATO: Jens Stoltenberg, Secretarul General al organizaţiei, a recunoscut că decizia respectivă a fost luată într-un moment prost şi “împotriva sfaturilor date de NATO”, Alianţa urmând să-şi revadă rolul viitor în Kosovo. Singurii care au aprobat mişcarea au fost americanii, Philip Kosnett, amsadorul SUA în Priştina, spunând că este absolut firesc pentru Kosovo, stat suveran şi independent, să aibă propria sa capcitate de apărare”. Ziarele naţionaliste sârbe au reacţionat violent, unul dintre ele titrând Războiul cu Kosovo a început pe 15 decembrie 2018”, cu referire la ziua votului. 

        Mai este posibil? Cu siguranţă că da, mai ales că teritoriul Balcanilor de Vest nu este bântuit doar de demonii cei vechi şi atât de rezistenţi ai urilor intercomunitare, dar au apărut şi prezenţe noi, extrem de active. Rusia îşi întăreşte considerabil influenţa în teritoriul său tradiţional de prietenii, mizând pe resurecţia unei ortodoxii foarte militante acum, sub impulsul legăturilor cu Biserica ortodoxă moscovită care grupează în jurul său aliaţi destul de semnificativi în lupta contra ecumenismului de la Cosntantinopole. Drept care, în scenariul unei situaţii conflictuale Kosovo-Serbia, un loc central îl va avea situaţia minorităţii ortodoxe sârbe din Kosovo, extrem de uşor de transformat în “casus belli”. Atenţie, deci, la declaraţia preşedintelui sârb Vucic din 13 decembrie: “Nu vom începe să batem tobele războiului, dar nu vom permite nimănui să năpăstuiască şi să umilească sârbii din Kosovo”. Aici este deci punctul sensibil care, la mare nevoie, va putea justifica o cerere de ajutor pe care Serbia să o adreseze Rusiei ca apărătoare mondială a intereselor ortodoxiei, aşa cum spunea Putin. Dar nu trebuie uitate nici eforturile impresionante de intrare în zonă pe de o parte ale Arabiei Saudite, pe de altă parte ale Turciei, fiecare finanţând obiective care să le permită crearea unor zone de influenţă şi de ulterioră acţiune în sectoare diverse.




          Un scenariu posibil ar fi o intervenţie armată rusă justificată de chemarea ortodocşilor ucraineni fideli bisericii aliate Moscovei, acum transmiţând mesaje de oprimare în urma anunţului făcut de preşedintele Poroşenko (foto sus) privind constituirea Bisericii ortodoxe ucrainiene libere şi independente de influenţa Kremlinului, nominalizând chiar şi noul conducător al acesteia, episcopul Iepifani (39 de ani), câştigător în alegerile organizate ieri de un “Conciliu al unificării” contestat vehement de Biserica rusă. El a fost susţinut de Patriarhul Filaret care, la cei 90 de ani ai săi, îşi vede reuşită mişcare începută imediat după prăbuşirea URSS în 1991. În anul următor, Filaret proclamă un Patriarhat autonom la Kiev, entitate disidentă ce nu a fost niciodată recunoscută de vreuna dintre bisericile ortodoxe din lume. Dar, odată cu ajungerea la putere după 2014 a unor politicieni pro-occidentali, a început şi o acţiune în forţă pentru convingerea Patriarhului ecumenic de la Constantinopole să recunoască biserica respectivă, întrerupând astfel relaţiile cu Biserica ortodoxă ucraineană, instituţia ce număra pănă acum cel mai mare număr de parohii (aprox. 12.000  şi reprezenta 20%) şi care recunoştea tutela Rusiei. Patriarhatul de la Kiev, după cifrele din sondaje, este recunoscut de 40% din credincioşi, situaţi mai ales în zona occidentală a ţării. În est sunt cei care aparţin bisericii de sub influenţa Rusiei, gata acum – cum deja se spune deschis – să-şi apere teritoriul şi locaşurile de cult. Poate să apară o asemenea cerere de ajutor adresată Rusiei? Se prea poate dacă mişcările kosovarilor sau ale autorităţilor de la Kiev vor fi considerate de Putin, la chemarea Bisericii ortodoxe ruse, drept un atac direct şi grav la temeiurile ortodoxiei pe care are menirea istorică s-o apere. 

        Cred că temeiurile unei viitoare implicări externe a Rusiei vor fi explicate lumii printr-un apel sentimental la nevoia de a salvgarda structurile identitare ale unei lumi profund ortodoxe ameninţate de presiunea unui stat musulman cu politici naţionale agresive (cazul Kosovo) sau de politizarea excesivă şi nepermisă care transformă biserica în unitate de luptă pe frontul războiului civil din Ucraina şi în prezenţa unei decizii viitoare a Parlamentului de la Kiev de deposedare a fostei biserici oficiale de toate bunurile sale. Este un scenariu veridic tocmai deoarece, în această uriaşă schimbare de paradigmă geo-politică, puţine sunt hărţile la care se mai poate apela, dar, cu siguranţă, cele ale “teritoriilor de influenţă religioasă” sunt în continuare interesante deoarece au acelaşi potenţial de a evoluţie rapidă spre conflicte deschise. 

      România este prinsă în cleştele unor situaţii dificile: conflict posibil în Kosovo, stat pe care nu-l recunoaştem, dar în favoarea căruia vom acţiona din nou datorită relaţiei noastre cu SUA (şi în defavoarea fraţilor ortodocşi sârbi pe care poate că va dori să-i ocrotească Putin, va fi firesc să recunoaştem noua biserică naţională ucraineană, fragilizând însă şi mai mult soarta celei din R. Moldova, şi aşa supusă unei uriaşe presiuni din partea surorii sale mai mari şi prietena Moscovei. Dar nimeni nu va vrea ca un conflict fratricid pe baze religioase să poată contamina regiunea. Drept care se poate să ne apropiem de momentul în care marile puteri, precum odinioară, să pună hărţile pe masă şi să redeseneze contururile noilor zone de influenţă. Iar una dintre opţiuni, se spune, ar fi pe baza zonelor de preponderenţă populaţie/religie/naţionalitate predominantă. Ne întoarcem în timp? Desigur, căci cine a zis că nu se poate? 
         Dar nimeni nu va vrea ca un conflict fratricid pe baze religioase să poată contamina regiunea. Drept care se poate să ne apropiem de momentul în care marile puteri, precum odinioară, să pună hărţile pe masă şi să redeseneze contururile noilor zone de influenţă. Iar una dintre opţiuni, se spune, ar fi pe baza zonelor de preponderenţă populaţie/religie/naţionalitate predominantă. Ne întoarcem în timp? Desigur, căci cine a zis că nu se poate?

CTP: „Suntem în marș spre instaurarea unei dictaturi național-socialiste în România” Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri, la Digi24, discursul de duminică seară al președintelui PSD, Liviu Dragnea.

http://silethismillennium.blogspot.com2018youtube-broadcast-yourself.html

CTP: „Suntem în marș spre instaurarea unei dictaturi național-socialiste în România”Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri, la Digi24, discursul de duminică seară al președintelui PSD, Liviu Dragnea.



  „Suntem în marș acum spre instaurarea unei dictaturi național-socialiste în România. Accentele sunt clare. Partidul este țara, este statul, este poporul, e justiția. Deci partidul care este totul în acest moment, cum l-a definit domnul Dragnea, cum l-au definit antevorbitorii săi”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

  El a adus ca argument în privința declarațiilor sale și „criteriul rasial”. „Am auzit de nenumărate ori, în ultima vreme, de la acești domni și în această seară de la domnul Marian Oprișan, că România trebuie să aibă un președinte român. S-au spus aceste lucruri mereu împotriva celor care nu sunt români de sânge.Campania de înlăturare a lui Iohannis va fi axată acum pe componenta rasială: nu este român, nu este român genetic. Am spus, național-socialism”, a continuat jurnalistul.

  Cristian Tudor Popescu a reamintit și că una dintre figurile marcante al regimului nazist, Hermann Goering este creditat cu următoarea zicere: „Când aud de cultura, îmi vine să scot pistolul”. „Domnul Dragnea tocmai ne-a spus că bărbăția nu se găsește la librărie. Deci noi trebuie să fim români și bărbați, nu trebuie să fim educați, nu trebuie să fim instruiți, nu avem ce face cu cărțile. Putem să le aruncăm, putem să le ardem. Ce să facem cu librăria? Trebuie să fim români, bărbați și tari de genunchi”, a spus jurnalistul.

      
  

Dragnea, terorist autoradicalizat, dispus să se autodetoneze


   CTP consideră că „antioccidentalismul a fost etalat în toată agresivitatea lui”, odată cu discursul lui Liviu Dragnea la Consiliul Național al PSD. Jurnalistul spune că nici măcar Nicolae Ceaușescu nu a abordat o asemenea agresivitate în discursul antioccidental. „Ăsta e discurs de jupân de bandă, nu mai e un partid!”, a arătat CTP.  

 Liviu Dragnea „e radicalizat aidoma unui terorist. E un terorist radicalizat în acest moment Dragnea, dispus să se autodetoneze și să ia pe câți mai mulți cu el”, e de părere jurnalistul.

  CTP crede că nu există nicio speranță ca Tudorel Toader sau Viorica Dăncilă se i se opună lui Liviu Dragnea. „Se construiesc niște iluzii în legătură cu partidul ăsta, cu Guvernul... Nu, domnule, sunt pesediști cu toții prin natura lor, au trăit în partid, acolo au învățat, cum să te aștepți de la Dăncilă?! O să facă ce-i spune Dragnea. Iar Toader - ce îi spune Dragnea și Tăriceanu.  De ce Toader nu a dat încă amnistia? Pentru că încă nu are aviz de la Tăriceanu. Iar Tăriceanu negociază în continuare cu Dragnea, vrea să scoată cât mai mult din povestea asta. Nu există disidenți reali în partid, cum nu au existat nici în Partidul Comunist Român”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

  Liderul PSD, Liviu Dragnea, a surprins duminică seara la ședința Consiliului Național al PSD cu un discurs-fluviu, fără precedent, care a durat aproape o oră și jumătate și care a fost presărat cu artificii retorice, el însuși recunoscând la un moment dat că parcă face stand-up comedy.

  A abordat absolut toate subiectele vehiculate de PSD în ultimii doi ani, a dat teme nominale pentru miniștri și alți lideri PSD, și-a atacat virulent adversarii - președintele Klaus Iohannis, procurorul general Augustin Lazăr, presa „cu epoleți”, membrii serviciilor „nepatrioți”, multinaționalele, Europa, Soros etc, încheind cu promisiunea că PSD nu cedează și adăugând: „Doamne-ajută!”. Discursul a venit la încheierea unei ședințe a Consiliului Național al PSD în care s-a cerut „amnistia de Centenar” și formularea unei plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva președintelui Klaus Iohannis.

 Comentariul integral al jurnalistului Cristian Tudor Popescu, în fișierul video de mai jos:
00:00
36:56

Tăriceanu insistă să fie candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale: Împreună putem să-l învingem pe Iohannis 16 decembrie 2018, 17:35 de News.ro

http://silethismillennium.blogspot.com2018youtube-broadcast-yourself.html

Tăriceanu insistă să fie candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale: Împreună putem să-l învingem pe Iohannis 16 decembrie 2018, 17:35 de News.ro

Tăriceanu insistă să fie candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale: Împreună putem să-l învingem pe Iohannis
 Liviu Dragea şi Călin Popescu Tăriceanu

     
       Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la şedinţa Consiliului Naţional al PSD că ALDE este ”un partener corect, un partener loial” pentru social-democraţi şi consideră că cele două partide pot să câştige alegerile prezidenţiale şi să-l învingă pe Klaus Iohannis
    
    "În ultima perioadă am trecut împreună prin multe momente grele, nu numai în ultimele luni, dar aş spune în ultimii ani, şi mi-aţi arătat că am printre dumneavostră parteneri de nădejde, coaliţia de guvernare, şi mai ales prieteni. Mă uit spre viitor şi constat că a face politică înseamnă a practica un sport periculos", a declarat Tăriceanu.

   El a spus că nu poate promite că anul 2019 va fi unul uşor, dar că împreună vor trece peste toate obstacolele.

   De asemenea, Tăriceanu a afirmat că anul viitor va fi cel mai important pentru România după Revoluţie, fiind marcat de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi de alegerile prezidenţiale.

   În plus, liderul ALDE a abordat şi probema protestelor, afirmând că acţiuni mai dure ale autorităţilor din ţările europene sunt considerate legitime, dând ca exemplu Franţa, în timp ce în ţara noastră au fost etichetate dovezi ale unui stat corupt şi autoritar.
  

  “Vedem că acţiuni mult mai dure ale autorităţilor din ţările europene sunt considerate legitime, cum este cazul Franţei, în timp ce în România acţiunile legitime au fost etichetate dovezi ale unui stat corupt şi autoritar. În acest context, nu mă miră că sondajele recente arată că majoritatea românilor consideră că România este tratată incorect şi românii sunt consideraţi cetăţeni de mâna a doua. Este de ajuns să discuţi cu oamenii şi vei vedea că vor vorbim nu doar de o concepţie şi o percepţie construită mediatic, ci de realitatea vieţilor acestora”, a afirmat Tăriceanu.
  

  Preşedintele Senatului a vorbit şi despre realizările din cei doi ani de guvernare.

      "Am fi putut face mai mult? Sunt convins că da. Sunt convins că am fi putut face mai mult şi mai bine, am fi putut face poate minuni dacă am fi găsit în preşedintele României un partener onest şi conştient. (...) am sperat şi eu, ca şi dumneavoastră, să avem în preşedintele României un partener care să ne ajute în stoparea erodării şi degradării sistemului de justiţie", a spus Tăriceanu.
  

  În dicursul său, Tăriceanu a afirmat că ”suntem în ultimul ceas în care se” mai poate ajunge la un consens naţional.


    ”Consider că am ajuns în ultimul ceas în care ne mai putem aşeza la masă, putere şi opoziţie, Parlament şi Guvern, preşedinte şi societate civilă pentru a hotărâ măsurile care trebie luate pentru ca abuzurile să nu mai fie posibile, pentru ca justiţia să devină accesibilă oricui, iar nedreptăţile să fie, pe cât posibil îndreptate. Dacă ei nu vor să o facă o putem face noi”, a mai spus Tăriceanu.
 

  Acesta a afirmat că susţine demersul premierului de a ”băga săbiile în teacă”, măcar pentru cele şase luni ale preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
  

    El i-a asigurat pe social-democraţi de susţinere.

   ”Atât timp cât aceste pricipii ne ţin uniţi, Coaliţia merge înainte. Vreau să ştiţi că aveţi în ALDE un partener corect, un partener loial. Trebuie să ne propunem nu numai orizonul 2020, ci trenuie să mergem mai departe şi aşa cum am discutat nu odată, cu colegul meu Liviu oriontul nostru trebuie să fie 2024. Avem multe lurui de făcut şi, dacă nu vom face noi, cine să le facă”, a spus Tăriceanu în finalul discursului.

  După ce a fost aplaudat şi le-a urat sărbător fericite social-democraţilor, Tăriceanu a revenit cu un mesaj: ”Încă ceva, am uitat ceva important. Cred că împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să-l învingem pe Iohannis”.


citeste totul despre: psd alde calin popescu tariceanu consiliul national
Citeste mai mult: adev.ro/pju5fi

    

CN al PSD: Liviu Dragnea cere imperativ Guvernului să dea OUG privind amnistia și grațierea Laurentiu Gheorghe | 16.12.2018 - Sursă : Revista 22

http://silethismillennium.blogspot.com2018youtube-broadcast-yourself.html

CN al PSD: Liviu Dragnea cere imperativ Guvernului să dea OUG privind amnistia și grațierea

Laurentiu Gheorghe
| 16.12.2018



Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut premierului Viorica Dăncilă și ministrului Justiției, Tudorel Toader, să nu mai ezite și să dea rapid ordonanța cu amnistia și grațierea.
     „Acești procurori și acești purtători de epoleți au frânt cu adevărat independența justiției. De ce tac oficialii europeni? Pentru că așa le convine să fie în această țară.
De ce cuvintele amnistie și grațiere reprezintă o blasfemie? Eu nu mă tem să pronunț aceste cuvinte. Dacă cineva găsește alte măsuri legislative , alt curs de acțiune să repare în totalitate nedreptățile care s-au produs în justiție, va avea tot sprijinul meu și al partidului. Nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie. PSD-ALDE are obligația să repare nedreptățile și ca să nu-și mai taie venele cei din presa lui Soroșică, plătiți prin Bitcoin
   Aceste două acte normative nu pot fi adoptate individual. Toate sunt date pentru mine! Nimic mai fals.
Apropo, Călin, știi că ne-au mai făcut câte un dosar. Așa, de ziua Vioricăi. La mine este legat de vizita în SUA. Eu îi transmit domnului Uncheșelu, cu drag, că dacă merge pe acest fir va ajunge la un ambasador. Să vedem dacă îl poate pune în genunchi.
Ocupați-vă odată de acest subiect pentru că justiția trebuie resetată., a declarat Liviu Dragnea.
Conform unor surse social-democrate PSD a pregătit ordonanța de urgență privind amnistia și grațiere, iar termenul de adoptare în Guvern este mijlocul lunii ianuarie. Aceleași surse precizează că vor fi avute în vedere pedepsele de până la 10 ani de închisoare.
Până în prezent, premierul Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu au recunoscut că există un proiect de act normativ pe amnistie și grațiere care să fie adoptată până la sfârșitul anului.
TAGS:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Înapoi în viitor