Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

sâmbătă, 9 iulie 2016

Remainians Respond to Romanians: „Inima mea este cu voi. Te iubesc, România!" - 4 iulie 2016 - de Cristina Andrei de Raluca Pancu - Sursă : Gândul


Romanians adopt Remainians, cel mai citat demers jurnalistic românesc la nivel internaţional


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html


Ştiri

Publicat
4
iulie
2016

Remainians Respond to Romanians: „Inima mea este cu voi. Te iubesc, România!"

După ce mii de români s-au alăturat campaniei „Romanians Adopt Remainians”, într-un gest de solidaritate cu britanicii care au ales să rămână în Uniunea Europeană, a venit rândul celor din Regatul Unit să le răspundă. Reuben, Linda, Charlotte, Tom şi Valeria le-au transmis românilor un mesaj printr-un filmuleţ în care au vorbit despre campania Gândul şi GMP Advertising/Websyler, dar şi despre problemele pe care cred ei că le va avea Marea Britanie dacă decizia de a ieşi din UE se va transforma în realitate. „Surori şi fraţi români, aş vrea să vă mulţumesc pentru că sunteţi atât de amabili şi de primitori”, le transmite Reuben direct din Anglia celor care s-au oferit să adopte un britanic, pentru că, spune el, înainte de a fi englez este, în primul rând, european. „Vă mulţumesc că ne-aţi adoptat, chiar dacă nu în realitate. Inima mea este cu voi! Te iubesc, România!”, le răspunde şi Charlotte românilor despre care crede că sunt nişte oameni foarte drăguţi, mai ales că a şi întâlnit câţiva de-a lungul timpului. Printre primii care au reacţionat la campania Gândul s-a numărat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, apreciind că aceasta este una „binevenită”. De aceeaşi părere a fost şi eurodeputata britanică Julie Ward, care a ţinut să arate că solidaritatea pe care o demonstrează „Romanians Adopt Remainians” este uimitoare, exact lucrul de care are nevoie Marea Britanie în astfel de momente.

„Romanians Adopt Remainians” a stârnit reacţii în toată lumea, aşa că tinerii britanici care şi-au făcut „buletin de remainian” datorită unor români care i-au „adoptat” au simţit că e momentul să răspundă şi ei cumva valului de empatie pe care l-au simţit dinspre ţara noastră.
„Îmi place foarte mult proiectul ‘Romanians Adopt Remainians’ şi tocmai am fost adoptată, chiar acum, înainte să ne întâlnim. Cred că e o idee minunată, este ‘plină de suflet’, exact lucrul de care aveam nevoie.

Aşa că vă mulţumesc foarte mult că faceţi asta!”, spune Linda, o britanică originară din Noua Zeelandă pentru care ideea ca Marea Britanie să iasă din UE o sperie şi o nelinişteşte profund, motiv pentru care se gândeşte să părăsească Regatul.
Şi Charlotte are acelaşi gând, mai ales că vrea să-şi promoveze portofoliul de grafician pe tot continentul, iar asta va fi mult mai greu de realizat dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.
„Da, categoric (n.r. mă gândesc să plec din Marea Britanie), pentru că vreau să lucrez mult ca freelancer grafician, şi mi-ar plăcea să muncesc în afara UK, să mă dezvolt în toată lumea, iar acum probabil vor fi mai multe obstacole şi va trebui să muncesc din greu ca să-mi duc proiectele în Europa”, explică Charlotte efectele pe care Brexit le-ar putea avea asupra planurilor ei de viitor.
Ce ştiu tinerii britanici despre România? Mai întâi, că este patria lui Dracula şi a Transilvaniei, spune Tom, care este, însă, convins că nu acestea sunt lucrurile care ar reprezenta cel mai bine ţara noastră. De fapt, cei care fac din România o ţară „minunată”, cum spune Valeria, sunt chiar oamenii, pe care i-a perceput ca fiind deschişi şi foarte prietenoşi. Prieteni români au şi Linda, care vrea să viziteze România, şi Charlotte care crede că, precum colega ei de seriviciu româncă, „cei mai mulţi oameni din România sunt şi ei adorabili”.
Indiferent de ce se va întâmpla, tinerii britanici au un singur mesaj, pe care Reuben reuşeşte să-l rezume în câteva cuvinte: „Noi, ca şi continent, trebuie să rămânem conectaţi, trebuie să avem acea unitate pentru că, în ciuda faptului că UK a părăsit Uniunea Europeană, încă suntem parte din Europa şi suntem în continuare un singur popor”.
„Aşa că, surori şi fraţi români şi oameni din toată lumea, aş vrea să vă mulţumesc pentru că sunteţi atât de amabili şi de primitori”, mai spune Reuben. Tot aproape de România se consideră şi Valeria, pentru că e originară din Italia, o ţară cu „spirit latin”, dar şi pentru că a şi venit o dată în România, unde şi-a făcut multe cunoştinţe. Ba chiar a învăţat câteva cuvinte în limba română, iar pe unul în mod special ţine să-l transmită spre ţara noastră: „’Mulţumesc!’, aşa se zice în limba română, dacă îmi amintesc eu bine. Vă mulţumesc pentru acest proiect”.
În engleză sau în română, tinerii britanici sunt bucuroşi că ţara noastră le-a întins, simbolic, o mână de ajutor, că românii îi vor în Uniunea Europeană şi arată asta printr-o campanie atât de haioasă cu un fantastic simţ al umorului, după cum o apreciază Tom.
„Vă mulţumesc că ne-aţi adoptat, chiar dacă nu în realitate. Inima mea este cu voi! Te iubesc, România!”, ţine Charlotte să transmită în final, cu un gest de afecţiune care să ajungă la toţi cei ce s-au implicat în campania „Romanians Adopt Remainians”.
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: Această campanie este binevenită
Printre primii oficiali care au reacţionat la campania Gândul şi GMP Adevertising/Webstyler s-a numărat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, care crede că „Romanians Adopt Remainians” este un demers „binevenit”.
„Din ce am înţeles, campania este despre generarea conexiunilor pe Facebook între români şi britanici şi orice generează prietenie între oamenii din ţările noastre este ceva ce este cu siguranţă ,binevenit” a declarat diplomatul. Paul Brummell are şi un mesaj pentru românii din Marea Britanie: sunt bineveniţi în Regatul Unit.
Europarlamentarul britanic Julie Ward: „Este o campanie minunată, va mulţumim!”
„Romanians Adopt Remainians” a ajuns rapid şi în Parlamentul European, dovadă că europarlamentarul britanic, membru al Partidului Laburist şi al Alianţei Progresiste a Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Julie Ward, a aflat despre ea la puţin timp după lansare.
„Ştiam despre această campanie şi cred chiar că este una minunată, vă mulţumim pentru că faceţi asta! Cu adevărat, vă mulţumim! Este extrem, extrem de important! Eu am stabilit, în timp, foarte multe conexiuni cu oameni din alte ţări, inclusiv cu români, şi ei sunt foarte pozitivi, au unul dintre cele mai importante principii ale Europei, şi anume solidaritatea, iar eu cred că acest demers arată o solidaritate uimitoare. Este o campanie minunată, vă mulţumim!”, l-a transmis Julie Ward românilor care s-au alăturat demersului Gândul şi GMP Advertising/Webstyler.

INTRĂ ŞI TU ACUM ÎN CAMPANIA ROMANIANS ADOPT REMAINIANS

BBC Brexit Special: Why We Voted Leave [Part 1/2]

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...