Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

miercuri, 13 mai 2015

Cum se cred unii jurnaliști Gardieni ai Revoluție față de ceilalți colegi de breaslă! - 12 mai 2015 - Ion Cristoiu


Cum se cred unii jurnaliști Gardieni ai Revoluție față de ceilalți colegi de breaslă!

 - 12 mai 2015 

- Ion Cristoiu

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

FĂRĂ PRECEDENT. Traian Băsescu atacă ambasada Statelor Unite ale Americii - Sorina Matei


FĂRĂ PRECEDENT. Traian Băsescu atacă ambasada Statelor Unite ale Americii 

- Sorina Matei

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

                    Găseşti toate blogurile şi postarile politicienilor, jurnaliştilor şi analiştilor care contează
• Blog

FĂRĂ PRECEDENT. Traian Băsescu atacă ambasada Statelor Unite ale Americii

sorina matei
Într-un interviu pentru PS News( dublu click), Traian Băsescu lansează un nou atac la adresa Justiției și atacă, în premieră, chiar și ambasada Statelor Unite ale Americii la București și pe însărcinatul cu afaceri al acesteia, Dean Thompson.
Întrebare: Domnule președinte, la cine v-ați referit dvs. atunci când spuneați, la sfârșitul lunii Aprilie, că sunt câțiva lideri ai Justiției care cred că le vor mai da un mandat ambasada Statelor Unite, ambasada Olandei sau altele..
Traian Băsescu: M-am referit la liderii Justiției, liderii actuali ai Justiției. Și proba să știți că n-a venit demult. Când am văzut însărcinatul cu afaceri al ambasadei Statelor Unite ale Americii mergând fără reținere la Parlament, și ținând cont de declarația domnului Zgonea, că a fost vorba de o intervenție pentru nemodificarea Codului de Procedură Penală chiar am spus: ceva e în neregulă. Și nu pentru că astfel de discuții nu pot să aibă loc, ci pentru că ele s-au făcut ostentativ. Adică însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite chiar s-a dus peste șeful uneia din camerele Parlamentului și a cerut răspicat ceva. Astfel de discuții de regulă există sau pot exista. Dar ele se petrec discret, fără a da impesia că vine o ambasadă peste Parlament. Deci aici cred că a fost o greșeală.
Întrebare: În timpul mandatelor dumneavoastră au existat astfel de discuții?
Traian Băsescu: Niciodată n-a existat o discuție cu mine legată de ce să facă cineva sau de ce să fac eu. Nu. Și o spun cu toată tăria. Nu a existat niciodată. Au mai existat teorii pe care le avansau unii: a, președintele a primit mesaj să atace pe Putin sau să atace Moscova. Niciodată. N-a îndrăznit nimeni să vină să spună: ar trebui să faceți declarația asta, ar trebui să aveți poziția asta. În 10 ani, n-am văzut așa ceva, dar acum mi s-a părut exagerat ce s-a întâmplat cu vizita direct la Parlament.
Ambasada Statelor Unite a criticat și astăzi, printr-un comunicat de presă recentele modificări aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală: „Ambasada SUA este în continuare îngrijorată de modificările aduse Codurilor Penal și de Procedură Penală. Orice modificări adus acestor coduri trebuie analizate cu atenție și în mod transparent de toate părțile interesate pentru a se asigura că aceste modificări nu subminează progresele recente obținute de România în consolidarea statului de drept și în lupta anti-corupție. Așa cum am mai declarat, astfel de rezultate ar fi un semnat descurajator, mai ales pentru inverstitori”. Și zilele trecute, misiunea diplomatică a Statelor Unite la București s-a arătat îngrijorată de modificările aduse legislației penale. ( dublu click).
Ambasada SUA a avut aceeași poziție și în Marțea Neagră când Traian Băsescu era președinte al României iar Parlamentul a dorit să modifice legislația anticorupție și a susținut permanent consolidarea statului de drept, a legislației anticorupție și a întâririi capacității instituționale a statului român cu prilejul vizitelor la București a lui Philip Gordon, Victoria Nuland și Joe Biden. Și atunci Traian Băsescu era președinte al României.
Cuvinte cheie 



Încetare urmărire – Nu mă anunţa prin email când sunt răspunsuri

Senator, acuzații INCENDIARE pentru George Maior Autor: Lucian Negrea,


Senator, acuzații INCENDIARE pentru George Maior 

 Autor: 

Lucian Negrea, 

 Reporter 

 Publicat:

 08:26

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Senator, acuzații INCENDIARE pentru George Maior


Lucian Negrea,
Reporter

08:26
George Maior

Fostul director al SRI, George Maior, a fost numit de președintele Klaus Iohannis în funcția de ambasador în SUA. Înainte de audierea din Parlament, senatorul Valer Marian ridică o serie de întrebări controversate despre trecutul lui George Maior și le recomandă colegilor senatori să îl întrebe de aceste lucruri, înainte de a-i da avizul.
”Senator:Valer Marian
Circumscripția electorală: nr. 32 Satu Mare
Colegiul electoral: nr. 1
Grupul parlamentar:independent
Ṣedinƫa Senatului din:13.05.2015
DECLARAŢIE POLITICӐ

Titlu: Ambasadorul George Maior are de limpezit mai multe pete din biografia sa

Fostul director al SRI, George Maior, a fost nominalizat săptămâna trecută de către președintele Klaus Iohannis pentru postul de ambasador al României în Statele Unite ale Americii, urmând să fie audiat săptămâna viitoare de comisiile reunite de politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului în vederea obținerii avizului necesar. Întrucât nu am calitatea de membru al Comisiei de politică externă a Senatului, le sugerez, prin această declarație, colegilor mei din această comisie să-i solicite aspirantului George Maior să clarifice unele aspecte nebuloase din biografia sa.
În primul rând, George Maior trebuie să clarifice legăturile sale dinainte de 1989 cu Partidul Comunist Român și cu Securitatea, având în vedere faptul că, înainte de Revoluție, în timp ce urma cursurile Facultății de Drept a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca a fost propulsat în funcția de președinte al Comisiei pentru relații cu studenții străini din cadrul Consiliului Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din Centrul Universitar Cluj Napoca, cu concursul tatălui său Liviu Maior, care era profesor la Facultatea de Istorie-Filozofie și secretar PCR pe Universitatea Babeș Bolyai, și al nașului său Ioan Rus, care era liderul studenților comuniști din Centrul Universitar Cluj Napoca. În această funcție, George Maior trebuia să aibă calitatea de membru al PCR și să întrețină relații de colaborare cu Securitatea, având în vedere interesul acestei instituții pentru studenții străini.
În al doilea rând, referitor la scandalul și dosarul Microsoft, George Maior trebuie să clarifice dacă este adevărat faptul că, în perioada în care a fost însărcinat cu afaceri la Ambasada României din Irlanda (1997-1999), a demarat primele negocieri cu corporația americană Microsoft, prin Microsoft European Operations Center, care are sediul la Dublin, și că a continuat negocierile cu reprezentanța Microsoft pentru Europa în perioada în care a fost secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale (2000-2004).
În al treilea rând, referitor la scandalul și dosarul EADS, George Maior trebuie să clarifice în ce condiții a negociat și semnat, în calitate de secretar de stat pentru relații internaționale în Ministerul Apărării Naționale, desemnat să negocieze aderarea României la NATO, contractul (cu care se mândrește în CV-ul său) privind achiziționarea a două frigate militare de la Grupul BAE Systems din Marea Britanie, a cărui divizie de rachete a fuzionat în 2001 cu EADS. Prețul celor două fregate, denumite ulterior "Regele Ferdinand" și "Regina Maria", a fost de 122 de milioane de euro, dar acestea se aflau într-o stare învechită, motiv pentru care au fost trase de câțiva ani la mal, atât la propriu cât și la figurat. Legat de tranzacția cu BAE Systems, în presa britanică, respectiv în The Observer, au apărut în 2007 acuzații că un politician român neidentificat ar fi primit un comision secret de 6 milioane de lire sterline (7,6 milioane de euro). DNA a deschis o anchetă în acest sens, pe care a închis-o în 2009 cu soluție de neîncepere a urmăririi penale, cu precizarea că va putea fi redeschisă dacă vor apărea noi probe.
În al patrulea rând, George Maior trebuie să clarifice legăturile cu pe care le-a avut, în perioada în care a deținut funcția de director al SRI (2006-2015), cu o liotă de oameni de afaceri dubioși, care au avut și au probleme penale grave. În calitate de director al SRI, George Maior avea obieceiul să se laude că a destructurat, împreună cu primul său adjunct, generalul Florian Coldea, cea mai periculoasă grupare mafiotă din România, după arestarea și condamnarea senatorului PSD Cătălin Voicu, pentru o presupusă luare de mită de 200.000 de euro, precum și că a reușit să-i elimine pe mogulii răi din presa românească, făcând referire la Sorin Ovidiu Vântu și la Dan Voiculescu. În același timp, directorul George Maior și primul adjunct Florian Coldea au întreținut relații strânse cu o serie de oameni de afaceri contestați, care au fost recent anchetați și chiar arestați și trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție și fraude de ordinul milioanelor de euro (Dorin Cocoș, Dumitru Nicolae zis Niro, Ovidiu Tender, Culiță Tărâță, Sebastian Ghiță). Astfel, conform declarațiilor fostului ministru Elena Udrea, George Maior și Florian Coldea l-au invitat frecvent, în zilele de weekend, la sediul SRI, pe fostul său soț Dorin Cocoș, ulterior arestat și trimis în judecată pentru fapte de corupție în dosarul Microsoft, iar primul adjunct al directorul SRI i-a solicitat acestuia să remită suma de 500.000 de euro cash patronului România TV, Sebastian Ghiță. De asemenea, potrivit declarațiilor Elenei Udrea, primul adjunct al directorului SRI i-a solicitat și omului de afaceri Culiță Tărâță, fost deputat în Parlamentul României și președinte al Consiliului Județean Neamț, cunoscut și contestat pentru afaceri în domeniul cerealelor, să achite suma de 500.000 de euro în vederea efectuării unui sondaj (probabil sondajul din care a reieșit că George Maior este printre cei mai cunoscuți lideri social democrați din Europa și că este agreată candidatura sa la funcția de președinte al României). Potrivit fostului procuror șef al DIICOT, Alina Bica, primul adjunct al directorului SRI i-a solicitat să-i prezinte lunar, la sediul SRI, evoluția dosarului omului de afaceri Ovidiu Tender și i-a cerut să găsească o soluție în vederea achitării acestuia de către instanța de judecată, dar ulterior acest contestat om de afaceri a fost condamnat la o pedeapsă de 11 ani de închisoare. Jurnalistul Radu Moraru, cunoscut ca moderator la B1 TV, actualmente director la Nasul TV, a declarat recent că fostul director al SRI, George Maior, i-a sugerat să se asocieze cu omul de afaceri Dumitru Nicolae zis Niro, ulterior arestat și trimis în judecată pentru fapte de corupție în dosarul Microsoft. Potrivit unor ofițeri care au activat în Direcția SRI Prahova, fostul director al SRI a avut relații strânse, care constituiau vulnerabilitate pentru serviciu, și cu omul de afaceri și deputatul PSD Sebastian Ghiță, care îl vizita frecvent la domiciliu, ducându-i doi profesori de la Ploiești ca să-i mediteze copiii.
În al cincilea rând, în calitate de fost director al SRI, George Maior are obligația să clarifice recentele afirmații ale generalului Dumitru Dumbravă, șeful Direcției Juridice a SRI (pe care l-a promovat în această funcție), potrivit cărora instanțele de judecată au devenit "câmp tactic" al SRI, în sensul că acest serviciu de informații nu se mai retrage "din câmpul tactic" odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, ci își menține "interesul/atenția până până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze". George Maior trebuie să explice opiniei publice și corpului magistraților ce înseamnă concret "câmp tactic" când este este vorba de justiție și care sunt mijloacele prin care serviciul operează în acest "câmp tactic". Oare intervenția SRI în vederea condamnării fostului senator Cătălin Voicu, respectiv în vederea achitării omului de afaceri Ovidiu Tender constituie un modus operandi al SRI în acest "câmp tactic", domnule George Maior? Referitor la acest aspect, George Maior trebuie să clarifice și dacă este adevărat faptul că primului adjunct Florian Coldea i-a fost pus la dispoziție un birou în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în perioada în care procuror general al României era doamna Laura Codruța Kovesi, și că i-a fost pus la dispoziție și un birou în sediul Direcției Naționale Anticorupție, după ce aceasta a devenit procuror șef al DNA.
În fine, George Maior va trebui să clarifice dacă se află în slujba unei puteri sau agenții străine pentru a nu intra sub incidența unor infracțiuni contra securității naționale prevăzute în titlul X din Codul penal al României. Așa cum am arătat și cu alte ocazii, alegațiile fostului președinte Traian Băsescu că a numit în 2006 în funcția de director al SRI un reprezentant al opoziției, respectiv pe George Maior, pe atunci senator PSD, constituie povești de adormit copiii, întrucât acesta a fost promovat în frunte principalului serviciu secret al României la recomandarea, respectiv la cererea unor factori de decizie din administrația și serviciile secrete ale Statelor Unite ale Americii. Promovarea lui George Maior a avut la bază încrederea câștigată americanilor prin serviciile aduse anterior de tatăl său Liviu Maior, cunoscut ca profesor de istorie la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, ministru al Educației în guvernul Văcăroiu și ambasador al României în Canada, precum și de el însuși, în perioada în care a deținut funcțiile de însărcinat cu afaceri la ambasada României din Irlanda și de secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale. La începutul anilor '80, profesorul Liviu Maior a beneficiat de o bursă de specializare în SUA și a predat la universități americane, ocazie cu care a primit din partea Securității misiuni de monitorizare a iredentei maghiare de dincolo de ocean. Profesori români și americani de la universitățile Bloomington din Indiana și Ann Arbor din Michigan au confirmat colaborarea profesorului Maior atât cu Securitatea cât și cu CIA. Grație relațiilor tatălui său în SUA, George Maior a absolvit Colegiul Stanton și a urmat cursuri de masterat la Universitatea George Washington”, susține Valer Marian.
Această ultimă clarificare este absolut obligatorie în contextul în care în presă au apărut în ultimele zile alegații în sensul că George Maior va fi "primul ambasador al SUA în România", nu ambasadorul României în SUA.
Cuvinte cheie :

Încetare urmărire – Nu mă anunţa prin email când sunt răspunsuri

Proiectul de reabilitare a zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei a ajuns la final 13 May, 2015 00:00 - Ada CODĂU


Proiectul de reabilitare a zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei a ajuns la final 13 May, 2015 00:00 - Ada CODĂU

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 

Se cere schimbarea la faţă a clădirilor

Proiectul de reabilitare a zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei a ajuns la final

Proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa“ a ajuns la final, moment marcat printr-o conferinţă de presă la care au participat, pe lângă directori din Primăria Constanţa şi reprezentanţi ai Zonei Metropolitane, prefectul Constantin Ion şi arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. Derulat cu fonduri europene, proiectul a avut o valoare totală de 37.934.638,30 de lei, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 24.439.113,88 de lei, a Guvernului României, de 5.368.392,78 de lei, iar cea a beneficiarului, Primăria Constanţa - de 8.127.131,64 de lei. În ceea ce priveşte perioada de implementare a proiectului, aceasta a fost de 37 de luni, în vreme ce execuţia lucrărilor a durat 24 de luni.

Potrivit declaraţiilor lui Veaveghiul Borali, consilier tehnic-investiţii în cadrul Primăriei Constanţa, implementarea proiectului a presupus o serie de momente dificile, unul dintre acestea constând în nemulţumirea constănţenilor care locuiesc în Zona Peninsulară vizavi de disconfortul major creat pe timpul lucrărilor. Amintim, în acest sens, că oamenii de pe strada Marcus Aurelius din Peninsulă sunt total nemulţumiţi de faptul că traficul rutier a fost deviat pe strada lor de pe Mircea cel Bătrân, fapt pentru care vor înainta administraţiei publice locale şi Poliţiei Rutiere Constanţa un memoriu pe acest subiect.
 
Mai multe detalii despre nemulţumirea unora dintre constănţenii care locuiesc în centrul istoric al oraşului puteţi afla citind materialul „Scandal din cauza devierii traficului, după reabilitarea Pieţei Ov... 
 
În cadrul proiectului, au fost reabilitate strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis, strada Traian, zona Judecătorie - Centrul Militar, străzile Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Vântului, Callatis, Marcus Aurelius, Sulmona, Dumitrie Cantemir, Petru Rareş, Vasile Canarache, Ovidiu, Nicolae Titulescu, Arhiepiscopiei, Dianei, Revoluţia din 22 Decembrie din 1989, Remus Opreanu, bulevardul Regina Elisabeta şi aleea Muzeului Ion Jalea. Potrivit reprezentaţilor municipalităţii, „reabilitarea a constat în amenajarea zonei pietonale ocazional carosabilă cu beton asfaltic, în cazul bulevardului Regina Elisabeta, al străzii Mircea cel Bătrân (parţial), al străzii Remus Opreanu - tronson 1 (parţial) şi tronson 2, iar zonele pietonale realizate la nivel au fost amenajate cu pavaj din piatră naturală“. Cât despre mobilierul urban, au fost montaţi stâlpi de iluminat, scrumiere şi coşuri de gunoi din fontă, indicatoare stradale în stil Art Nouveau.

„Nădăjduim să existe un regim de circulaţie corespunzător“

Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea şi promovarea turismului în Polul de Creştere Constanţa prin reabilitarea infrastructurii publice urbane din zona istorică a Constanţei, „în vederea stimulării creşterii economice zonale şi regionale şi creării de noi locuri de muncă în contextul protejării mediului înconjurător şi asigurării dezvoltării durabile“.

Interesante au fost însă declaraţiile pe care ÎPS Teodosie le-a făcut ieri, în cadrul conferinţei de presă. „Nădăjduim să existe un regim de circulaţie corespunzător. Clădirile toate trebuie să fie reabilitate, ca să fie în armonie cu partea pietonală. S-a început ceva, dar mai este mult de lucru“, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

Chiar dacă partea pietonală din Piaţa Ovidiu a fost reabilitată, centrul istoric al Constanţei mai are încă enorm de recuperat la capitolul imagine. Asta pentru că aici există în continuare clădiri aflate în paragină, gata să cadă, ceea ce, evident, reprezintă un pericol pentru constănţeni. De asemenea, în continuare există zeci de faţade care strică imaginea de ansamblu a Zonei Peninsulare.

De altfel, viceprimarul acum cu atribuţii de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, declara, în luna aprilie a anului trecut, că deţinătorii de imobile din Peninsulă vor fi somaţi să facă investiţii în reabilitarea faţadelor, în ton cu noul look al zonei. „Trag un semnal de alarmă către deţinătorii de imobile din Zona Peninsulară. Începând de astăzi, atitudinea noastră de colaborare devine ultimativă. Cei care nu vor înţelege să se alăture investiţiei, muncii de echipă, demersului nostru înţeleg că nu apelează la calea colaborării şi aleg calea autorităţii. Nu mă voi da la o parte să fac sesizări către toate organele pentru cei care distrug monumente. Nu mă voi da la o parte să-i încurajez pe cei care au atitudine civică şi să-i descurajez pe cei care-şi permit să batjocorească investiţiile noastre. Nu mă voi da la o parte să alcătuiesc o echipă care să-i sprijine pe cei care vor să facă treabă şi să-i descurajeze sever pe cei care nu vor să facă treabă“, afirma Decebal Făgădău. Din aprilie 2014 şi până astăzi, situaţia deţinătorilor de imobile din Piaţa Ovidiu a rămas cumva incertă. Asta fiindcă municipalitatea nu a anunţat o măsură clară, care să fie aprobată prin hotărâre de consiliu local, în ceea ce îi priveşte pe cei ce refuză să-şi reabiliteze faţadele clădirilor.

Ti-a placut articolul?
Cuvinte cheie :

Încetare urmărire – Nu mă anunţa prin email când sunt răspunsuri

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...