Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Ce mai face Al-Qaeda?

Ce mai face Al-Qaeda?

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
Ce mai face Al-Qaeda?
Trecuta, pe neasteptate, intr-un bizar con de umbra, temuta organizatie terorista pe care Unchiul Sam o invinuieste de toate relele si nenorocirile posibile si (mai ales) imposibile, Al-Qaeda pare sa dormiteze sub nisipurile fierbinti ale deserturilor si in pesterile intunecate ale muntilor. Un monstru totalmente nerecunoscator fata de creatorii sai, a caror mana asteapta sa o bombardeze, in loc sa o muste. Daca faptele au loc in prime time si la cele mai bune ore pentru rating-ul mediatic care innebuneste intreg mapamondul, cu atat mai bine pentru ambele parti implicate... Sau nu?
curta recapitulare a unei povesti “rusinoase”

"Al-Qaeda nu exista, este o inventie"
Oficial american intr-un interviu acordat BBCNews

Istoria oficiala recenta insista cu nonsalanta sa ne invete ca cea mai infricosatoare organizatie terorista din lume a aparut undeva intre anii 1988-1990, printre stancile podisului arid al Pakistanului, unde o mana de tineri mujahedini din diverse tari musulmane s-au constituit intr-o miscare militanta si - in acelasi timp - militara care urmarea un scop cumva nobil, la aceea vreme, pentru Unchiul Sam, nasul din umbra al noii grupari. Conform strategilor C.I.A. care dadeau, in acele timpuri, unda verde freneziei islamiste a mujahedinilor, noua grupare razboinica trebuiau sa dea lovitura de gratie Armatei Rosii care agoniza in asprul Afganistan , urmarind niste luptatori-fantoma care refuzau cu orice pret inregimentarea intr-o societate comunista.

Pana aici, nimic nelalocul lui pentru Washington. Cu o mica exceptie, care avea, insa, sa schimbe pentru totdeauna cursul istoriei moderne si sa faca posibila fatidica zi de 11 septembrie 2001. In afara de promisiunile facute americanilor, de a lupta si a elimina cu orice pret influenta sovietica in Afganistan, capetele infierbantate ale proaspetei organizatii urmareau "Sa ridice cuvantul lui Allah in intreaga lume si sa faca religia Sa victorioasa", dupa cum nota in jurnalul sau, in seara zilei de 20 august 1988, un tanar inalt si subtire, cu barba creata si privire melancolica, tanar pentru care mandrul sau tata, miliardar saudit, alesese numele de Osama - Pui de Leu, in limba araba... un pui de leu care avea sa sperie mapamondul mai ceva decat toti leii din Africa stransi intr-un singur loc. Astfel a aparut pe lume Al-Qaeda, al carei nume, provenit din stravechiul termen arab Al-Qa'Idah, semnifica notiunea comuna de baza, grupare, fundatie si centru.

Precum un ipotetic Fat-Frumos din basmele arabe, organizatia crestea intr-o zi cat altele in sapte, alimentata din belsug cu fonduri, tehnologii militare, facilitati de antrenament si logistica via Washington , precum si cu o adevarata cascada de bani din conturile seicilor petrolului si a altor miliardari musulmani carora le suradea cum nu se poate mai bine ideea unui viitor apropiat in care flamura verde a Profetului si cuvantul Coranului sa fluture si sa rasune in cat mai multe colturi ale lumii. Daca se poate in toata lumea.

Nu vom insista aici asupra episodului din Afganistan, cu al sau final cunoscut, nici asupra aventurilor sangeroase ale mujahedinilor din Sudan, Somalia, Bosnia, Filipine, Turcia, Orientul Mijlociu, Bali, Kosovo, Cecenia si Yemen, sau a atacurilor de la World Trade Center, nici asupra sutelor de atentate de care este invinuita, pe drept sau nu, organizatia pastorita si in prezent de fiul cel inalt al miliardarului saudit. Nu vom zabovi nici asupra demonizarii lui bin Laden, care - in mediul online, care circumscrie presa clasica si miriade de alte site-uri - este, si in zilele noastre, mai mediatizat decat Bush jr. si Obama la un loc. Nu vom recapitula nici legaturile intre Al-Qaeda si miscarile extremiste similare pe care le "creste" si sponsorizeaza in egala masura, toate subiectele de mai sus meritand fiecare cate un articol separat.

Pentru a intelege ce inseamna de fapt Al-Qaeda si care-i sunt scopurile din prezent, vom analiza, in acest articol, ideologia miscarii plus planurile si tendintele pentru viitor ale "Bazei", asa cum le putem deduce din cele mai recente actiuni ale organizatiei si din insemnarile jurnalistului iordanian Fouad Hussein, singurul om care l-a intervievat in inchisoare pe Abu Musab al Zarqawi, pana nu demult liderul filialei Al-Qaeda din Irak.

Qutbism – Cuvant de ordine!

« Islamul este diferit de orice alta religie. Islamul este un mod de viata. Noi doi trebuie sa intelegem ce spune Islamul fata de ce mancam, cu cine ne vom insura si ce fel de subiecte vom discuta. Noi trebuie sa-l citim pe Sayyid Qutb. El ne va marca generatia. »
Mohammed Jamal Khalida, prieten si coleg de scoala cu bin Laden, intr-o discutie avuta cu acesta pe cand erau amandoi copii

Miscarile radicale islamiste, in general, si Al-Qaeda, in particular, au aparut alimentate de renasterea islamica de la inceputul secolului XX, starnita de dificultatile si abuzurile sociale, economice si culturale prin care civilizatia occidentala a agresat si influentat, intentionat sau nu, lumea musulmana cu ale sale traditii si cutume seculare care privesc orice atingere sau luare in discutie a perceptelor sale drept un sacrilegiu. Pe fondul acestei triste mosteniri, rezultata din ciocnirea a doua mari civilizatii cu mentalitati total diferite si valori diametral opuse, avea sa-si construiasca ideologia Sayyid Qutb (foto jos), poetul egiptean teoretician al Fratiei Musulmane, intre anii 1950-1960, devenit shahid (martir, in acceptiunea musulmana) dupa ce a fost asasinat din ordinul presedintelui egiptean Gammal Abdel Nasser.

Dezamagit si dezgustat in egala masura dupa vizita sa in Statele Unite ale Americii, din anul 1948, Qutb este convins ca izvorul tuturor relelor si nenorocirilor care ameninta religia profetului Muhammad, este putreda, decadenta si corupta societate americana, care - in conceptia sa - nu se multumea doar cu conducerea si dirijarea lumii "cruciatilor", ci atenta la slabirea si distrugerea comunitatii credinciosilor musulmani, pentru a-i deposeda de petrol: noul sange care punea in miscare revolutiile industriale si tehnologice, aflate in plin avant dupa incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial.

Pentru a restaura Islamul dupa perceptele wahhabite, a implementa Sharia si a curata lumea musulmana de orice influenta straina, Sayyid Qutb visa la nasterea unei miscari alcatuite din "musulmani dreptcredinciosi" care sa formeze "adevarate tari islamice", dupa modelul stravechiului Califat visat de Muhammad. Curentul sau ideologic, denumit Qutbism, a fost concretizat in nu mai putin de 24 de volume de poezii, memorialistica, comentarii si literatura militanta pe care bin Laden le citea pe nerasuflate in anii tineretii sale. Qutb a avut o influenta inca si mai mare asupra lui Maffouz Azzam, unchiul si mentorul lui Ayman al-Zawahiri (foto jos), prietenul si secundul lui Osama la conducerea Al-Qaeda.

Micul al-Zawahiri a crescut cu povestirile unchiului sau, ultimul om care l-a vazut in viata pe Qutb inainte ca acesta sa fie executat. Mai tarziu, Zawahiri i-a inaltat un omagiu fierbinte lui Qutb in cartea sa denumita "Cavaleri sub steagul Profetului". Qutbismul, ca ideologie distincta, subliniaza ca multi dintre cei nascuti sau declarati musulmani sunt, de fapt, departe de acest statut deoarece nu se implica in Jihad si nici nu sunt in stare sa aplice si sa urmeze perceptele Shariei.

Islamizarea planetei in doar 7 pasi

"Al-Qaeda este un joc de calculator. Sau nu? Acum stiu, parca este o prajitura arabeasca, nu-i asa? "
Un adolescent new-yorkez, intervievat in 2009 de un reporter Reuters

Fouad Hussein este, probabil, cea mai mare autoritate jurnalistica din lume in privinta istoriei si activitatii Al-Qaeda. Specializat in analizarea si studierea tendintelor "Bazei", el este singurul om de pe mapamond care l-a intervievat in inchisoare pe misteriosul si temutul Abu Mussab al Zarqawi. De-a lungul carierei sale, jurnalistul iordanian a reusit sa contacteze multi alti lideri ai retelei Al-Qaeda din intreaga lume. Conform unui interviu acordat prestigiosului cotidian german Der Spiegel, Fouad Hussein dezvaluie ca o parte din informatiile folosite in articolele sale au provenit nu doar din partea lui al-Zarqawi, unul dintre cei mai "guralivi" conducatori de retea care au acceptat sa-i dezvaluie informatii fiind Saif al-Adl. Acesta este nimeni altul decat teroristul egiptean care a aruncat in aer ambasadele Statelor Unite din Dar es Salaam si Nairobi in anul 1998. Pe capul lui al-Adl, Washingtonul a pus o recompensa de 5 milioane de dolari, oficialii serviciilor secrete americane banuind ca, in prezent, al-Adl se ascunde in Iran.

Fouad Hussein si sursele sale: Abu Mussab al Zarqawi (stanga) si Saif al-Adl (dreapta)

In urma analizelor sale bazate pe interviurile pe care le-a luat subordonatilor lui bin Laden, Hussein a reusit sa puna cap la cap planurile de viitor ale Al-Qaeda. Ce transpare de aici este cu adevarat infricosator. Organizatia "nasita" de CIA acum peste 20 ani, lucreaza metodic pentru implinirea a sapte etape, liderii extremisti fiind pe deplin convinsi ca Occidentul este, in prezent, prea slabit si dezbinat pentru a stavili aparitia Califatului Islamic Mondial, visul fierbinte al tuturor militantilor islamisti de orientare extrema din lume.

Pasul 1
Denumit si "Trezirea", a avut deja loc intre anii 2000-2003 si a fost considerat un mare succes de catre artizanii sai. Conform planului, "Trezirea" consta in provocarea "Marelui Satan", prin atacurile de pe 11 septembrie 2001, care ar fi trebuit sa provoace Statele Unite ale Americii nu doar sa atace la randul lor Irakul si Afganistanul, ci mai ales sa isi inaspreasca politica si optica fata de Islam si de persoanele musulmane. Scopul acestui prim pas era acela de a-i "trezi" si instiga pe toti musulmanii din lume, astfel incat acestia sa vada in "cruciati" si evrei dusmanii pe care sa nu-i crute. "Prima faza gandita de strategii Al-Qaeda a fost un mare success pentru acestia. Razboaiele au fost declansate, iar americanii si aliatii lor si-au dovedit vulnerabilitatea, devenind adevarate tinte-vii pe teritoriile musulmane. Organizatia terorista a declarat de nenumarate ori ca este multumita de primul sau pas deoarece mesajul sau a fost auzit de orice pamantean", afirma Hussein.

Pasul 2
"Deschiderea ochilor" a fost, conform definitiei data de Fouad Hussein, perioada cuprinsa intre anii 2003-2006, rastimp in care Al-Qaeda spera ca lumea musulmana sa devina pe deplin constienta de "Conspiratiile Occidentului". Conform datelor remise de numeroase servicii secrete, in aceasta faza, bin Laden dorea ca organizatia sa sa se transforme intr-o miscare internationala cu reprezentanti in fiecare tara a lumii unde traiesc musulmani. Mai mult decat atat, reteaua s-a concentrat pe recrutarea de barbati tineri pentru rolul de atentatori. Pe planul doi s-a aflat transformarea Irakului intr-un centru de antrenament pentru operatiuni globale, cu adevarate comandamente "setate" pentru a crea baze militare similare in tarile arabe.

Pasul 3
Descris sub titulaturile de "Ridicarea" sau "Aparitia", s-a desfasurat intre anii 2007-2010, perioada in care, conform estimarilor lui Hussein, s-a produs o concentrare a activitatilor in directia Siriei. Militantii organizatiei si-au continuat perfectionarea si pregatirea in vederea comiterii de atentate cat mai eficiente, cu deosebire in Irak, Turcia si Israel. Nici Iordania, tara araba relativ neutra, cu o conducere care nu sprijina islamismul agresiv, nu trebuie sa se simta la adapost de razbunarea Al-Qaeda.

Pasul 4
Referitor la perioada de maxim interes cuprinsa intre anii 2010-2013, Fouad Hussein estimeaza ca Al-Qaeda, aflata deja la apogeu, va dezlantui colapsul tuturor guvernelor tarilor arabe care au haituit-o pana in acest moment. Teoria sa este intarita de mai multe rapoarte ale diverselor servicii secrete care avertizeaza ca "slabirea puterii si autoritatii guvernelor statelor musulmane va duce la cresterea de nestavilit a influentei organizatiei in tarile respective. In acelasi timp, se vor spori atentatele asupra tarilor care livreaza petrol Americii. Nu in ultimul rand, SUA vor primi o lovitura devastatoare, printr-un fulminant atac informatic generalizat, ce va lovi bursa, corporatiile, bancile si sistemul national de aparare, cyber-atac lansat de o adevarata armata de hackeri pentru cooptarea sau instruirea carora Al-Qaeda va fi platit sume de ordinul sutelor de milioane de dolari".

Pasul 5
Acesta va fi punctul in care, prin unirea libera si independenta a mai multor state arabe, va fi declarat Califatul. Daca toate lucrurile decurg asa cum isi doreste organizatia, vom fi martori la aparitia acestuia undeva in intervalul cuprins intre anii 2013-2016. Se pare ca in aceste vremuri viitoare, influenta occidentala asupra lumii islamice va fi una cel mult simbolica, iar Israelul va fi slabit intr-atat de mult incat orice rezistenta armata se va dovedi fara rost in fata asului din maneca al organizatiei reprezentat de arma demografica... In acest moment, strategii cu turban estimeaza ca Al-Qaeda va fi atat de puternica incat va fi capabila sa se confrunte pe orice teatru de operatiuni de la egal la egal cu Europa si America la un loc.

Pasul 6
Expertul iordanian estimeaza ca incepand cu anul 2016, se va declansa o perioada de "razboaie si confruntari totale". « Nici un analist politic sau futurolog de calibru nu se indoieste ca, la nivel teoretic, odata ce va fi declarat Califatul, Armata Islamica Internationala nu va porni Jihadul mondial contra tuturor necredinciosilor conform celei mai arzatoare dorinte a lui bin Laden ».

Pasul 7
Ultima etapa a "Drumului Credinciosilor" este descrisa drept "Victoria Definitiva". Conform lui Hussein, fanaticii islamisti sunt convinsi ca oamenii de alte religii nu vor avea curajul sa foloseasca impotriva lor nici macar bombele atomice, deoarece "evreii, cruciatii, idolatrii din Asia sau ateii se tem cu totii de moarte ca niste caini lasi ce sunt, stiind ca avem si noi la randul nostru arme nucleare, iar pamantul va deveni pustiu si otravitor. De frica si disperare, vor lupta doar cu arme conventionale, dar cei peste 2 miliarde de musulmani o sa-i calce in picioare. Daca ne vom lupta cu arme nucleare, tot ei vor pierde deoarece noi nu ne temem de moarte si o cautam cu credinta ca sufletele noastre vor implini voia lui Allah si se vor curata de pacate prin martiriu. Califatul nostru va iesi victorios in urma unor razboaie care nu vor dura mai mult de 2 ani". Conform planurilor Al-Queda, expuse in premiera de jurnalistul iordanian, acest ultim pas se va incheia in jurul anului 2020.

In loc de concluzie

Evident ca, odata ce dezvaluirile lui Fouad Hussein au fost facute publice, sumbrele profetii islamisto-apocaliptice au provocat cele mai diverse reactii in sanul serviciilor secrete, mergand de la negare furioasa la acceptare pesimista. Un lucru este sigur, si anume acela ca nimeni nu poate anticipa cu acuratete daca cruntii mujahedini din avangarda Profetului isi vor duce pana la capat planurile fara a se abate de la ele, sau isi vor schimba "agenda de lucru" din mers. Cum, la fel de bine, nu se cunosc date exacte despre adevarata putere a Al-Qaeda din acest moment, una dintre teoriile conspiratiei sustinand ca organizatia este in continuare pastorita atent de SUA, pentru a alimenta politicile de dominare ale Washingtonului si banoasa industrie a echipamentelor militare.

Recent, agentiile de stiri vuiesc cu privire la cazul petrecut la inceput de ianuarie 2010, cand cel putin 10 fosti detinuti de la faimoasa baza militara Gunatanamo, eliberati de guvernul american in urma lipselor de probe si al presiunilor internationale, s-au alaturat cu trup si suflet celulelor Al-Qaeda din Yemen, jurand razbunare fara limite asupra intereselor si cetatenilor Statelor Unite.

Situatia este inca mai grava pentru Washington, anul trecut, serviciile de informatii americane estimand ca tot mai multi fosti detinuti au reluat lupta armata. Profitand de situatia politico-militara din regiune, fractiunea saudita si cea yemenita a retelei, au fuzionat deja anul trecut, alaturarea fiind favorizata de terenul muntos, saracia si anarhia prezente in sanul societatilor tribale din zona. Despre Al-Qaeda ca entitate, istoria nu s-a decis nici astazi daca sa o incadreze la categoria "Diversiune de succes a C.I.A." sau in sectiunea "Creatie scapata de sub control", a acelorasi servicii secrete.

CITESTE SI:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Înapoi în viitor