Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 18 mai 2015

Există societate civilă? Cine sunt oamenii care vor să schimbe Constanţa -18 May, 2015 00:00 - Ada CODĂU - Sursa : Ziua de Constanta

Există societate civilă?

 Cine sunt oamenii care vor să schimbe Constanţa

 -18 May, 2015 00:00

 - Ada CODĂU

 - Sursa : Ziua de Constanta


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 

Există societate civilă?

Cine sunt oamenii care vor să schimbe Constanţa

Constanţa ultimilor ani a fost mai degrabă anchilozată în ceea ce priveşte reacţia societăţii civile. Nicio problemă, niciun abuz nu păreau să-i deranjeze pe constănţenii cufundaţi într-un somn aproape letargic. Pe bună dreptate, s-ar fi putut spune că în Constanţa nu există, de fapt, o societate civilă, că cetăţenii sunt total dezinteresaţi de ceea ce se întâmplă cu spaţiile verzi, cu taxele aberante impuse de administraţia Mazăre, cu instituţiile de cultură care au trecut prin momente extrem de dificile, fiind chiar şi la un pas de desfiinţare.

Cu toate acestea, în ultimul timp ceva pare să se fi schimbat. Există reacţii, luări de poziţie. Există atitudine. Există oameni care vor să schimbe ceva. Care ripostează atunci când cred de cuviinţă, atunci când consideră că au de a face cu un abuz. Sunt oamenii care vor să schimbe Constanţa şi care acţionează acolo unde administraţia publică locală şi cea judeţeană nu au făcut-o.

 „Cu puţină implicare...“

 Psihoterapeutul Adrian Gemănaru este singurul psiholog din România care poate face delfinoterapie cu persoanele care suferă de tulburări comportamentale. Recent, constănţeanul a fost nominalizat la World Autism Festival, pentru o terapie al cărei obiectiv constă în ameliorarea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi. Adrian Gemănaru a vrut să facă delfinoterapie la Delfinariul din Constanţa, proiect pentru care urma să plătească o chirie lunară, către Delfinariu, de 10.000 de lei. În proiect se înscriseseră peste 120 de copii din ţară şi din străinătate (Italia, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite). Cu toate că lucrurile erau bătute în cuie, „în vara lui 2013, Consiliul Judeţean Constanţa a solicitat suspendarea proiectului, deşi exista un contract în acest sens“, susţine Gemănaru. „Justificarea verbală prezentată a fost aceea că jongleriile şi distracţia sunt mai importante decât desfăşurarea unor activităţi pentru persoane cu nevoi speciale“, a declarat psihoterapeutul, în cadrul unui interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa.

Atitudinea CJC nu l-a descurajat însă pe psiholog, astfel că acesta mărturiseşte că încă speră ca proiectul său să prindă viaţă la Constanţa: „Speranţa mea este legată de voinţa Consiliului Judeţean Constanţa care, cu puţină implicare, poate aduce pentru o mulţime de familii din România şi nu numai o şansă de recuperare în viaţa acestor copii cu dizabilităţi“.

De asemenea, tot pentru aceşti copii, psihoterapeutul constănţean participă la diverse maratonuri sub motoul „Alerg pentru Autism Marea Neagră“.

 
Mai multe detalii despre activitatea lui Adrian Gemănaru puteţi afla citind interviul „Adrian Gemănaru, psihologul care a vrut să facă delfinoterapie la ...

Respectarea drepturilor elevilor din Constanţa

Un alt constănţean care şi-a făcut auzită vocea în municipiu este Alexandru Bajdechi, în prezent student la Drept, fondator al Asociaţiei Elevilor din Constanţa. Bajdechi este cel care i-a sfătuit pe elevii din cadrul asociaţiei să depună o plângere penală la DNA Constanţa împotriva primarului, acum suspendat, al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, pe motiv că municipalitatea nu a acordat, în ultimii ani, reducere de 50% la abonamentele pe mijloacele de transport în comun tuturor elevilor, indiferent de venit. Determinarea şi mai ales insistenţa Asociaţiei Elevilor din Constanţa l-au făcut, în cele din urmă, pe Mazăre să le dea câştig de cauză, nu înainte însă de a-i ironiza, în special pe Alexandru Bajdechi. Consiliul Local Municipal Constanţa a votat, la începutul acestui an, pentru reducerea abonamentelor la jumătate pentru toţi elevii din Constanţa, indiferent de venituri.
 
Mai multe despre Alexandru Bajdechi şi lupta sa cu administraţia publică locală constănţeană puteţi afla citind interviul:
Alexandru Bajdechi - «Pot să-l iert pe Mazăre, dacă-şi recunoaşte g...

„City Park Mall, tragedie pentru parcul Tăbăcărie“

Andrei Chivu este un tânăr arhitect constănţean implicat într-o serie de proiecte de voluntariat, de la cazuri umanitare, la iniţiative civice ce ţin de spaţiul verde din municipiul Constanţa. „Sunt reîntors în Constanţa de un an, după o experienţă de viaţă şi profesională de patru ani în Austria şi de trei luni în Franţa. Dacă atunci când am plecat, mă simţeam neputincios în faţa prea multor probleme care ţin de administrare urbană şi ordine publică, acum, reîntors acasă, pur şi simplu nu mai suport dispreţul şi incapacitatea personalului administrativ local“, a declarat, recent, Andrei Chivu.

Tânărul arhitect a fost unul dintre iniţiatorii protestului „DA parcurilor şi pădurilor, NU mall-urilor din Constanţa“ derulat, în urmă cu o săptămână, în faţa City Park Mall, context în care a declarat că, din punctul său de vedere, „City Park Mall este o tragedie pentru parcul Tăbăcărie“.

Andrei Chivu îşi doreşte un Muzeu al Satului Dobrogean, pentru ca specificul zonei să rămână conservat pentru urmaşi. De asemenea, în prezent, este implicat într-un proiect privind ecologizarea spaţiului verde aferent Palatului Copiilor din Constanţa, acolo unde, pe lângă curăţenia pe care a făcut-o alături de alţi voluntari, a plantat zeci de metri pătraţi de răsaduri de flori.

 
Detalii privind activitatea de voluntar a lui Andrei Chivu puteţi afla citind interviul „Arhitectul Andrei Chivu - «Mall-ul din Tăbăcărie a fost o mare afac....

„Aş încerca să îmbogăţesc viaţa culturală a Constanţei“


Elev de excepţie al Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa, Octavian Renea a studiat la Conservatorul „Richard Strauss“ din München, pe care l-a absolvit, în 2007, cu notă maximă, obţinând o dublă specializare: „pianist concertist“ şi „pedagogie muzicală pian“. I-a avut ca mentori pe profesorii Vadim Suchanov şi Benedikt Koelhlen. Şi-a continuat perfecţionarea muzicală la München, mai exact la Hochschule für Musik und Theater, unde a absolvit masteratul. În toată perioada de studiu, Octavian Renea a luat parte la o serie de cursuri de măiestrie pianistică, printre care se numără cele ale muzicienilor Valery Afanassiev, Walter Krafft, Konstantin Sherbakov şi Igor Shukov. În prezent, tânărul pianist constănţean trăieşte şi concertează în Germania, acolo unde, de asemenea, predă la două instituţii: Münchener Musikseminar München şi Camerloher Musikschule Murnau. Dacă ar reveni în ţară, Octavian Renea ar vrea să schimbe ceva în Constanţa: „Aş încerca să îmbogăţesc şi să susţin viaţa culturală şi artistică a Constanţei, care, cu siguranţă, se poate dezvolta într-o direcţie frumoasă, creativă, pe mai multe planuri, pentru că există aici oameni cu potenţial artistic şi mult talent“.

Tânărul care a coborât cărţile în stradă


Victor Maxim este cunoscut drept constănţeanul care a avut ideea de a aduce cărţile în stradă şi de a le pune gratuit la dispoziţia tuturor celor interesaţi. El a amenajat, în mai multe puncte din municipiul Constanţa, câteva biblioteci în aer liber, adevărate refugii de literatură şi nu numai. Project manager al asociaţiei Constanţa Altfel, Victor Maxim a coborât şi muzica în stradă, astfel că, la sfârşitul fiecărei săptămâni, în Piaţa Ovidiu se pot auzi capodopere ale muzicii clasice.

Totodată, tânărul constănţean a avut ideea amenajării primei biblioteci într-un mall din Constanţa (City Hub Biblioteca Colorată), iniţiativă care se bucură de un real succes.
Proiectul privind cel mai mare graffiti din România, în dana 45, cel legat de amenajarea primului kilometru de pistă pentru bicicletă din Constanţa, ecologizarea Edificiului Roman cu Mozaic se numără, şi ele, printre proiectele care poartă semnătura lui Victor Maxim.

Dacă tragem linie, putem constata că vocea constănţenilor începe să se facă auzită, începe să conteze. Semn că, dacă vrea, societatea civilă din Constanţa poate schimba mersul lucrurilor şi poate spune „stop!“ indiferenţei.

Ti-a placut articolul?
Cuvinte cheie : 

Radu Mazăre, printre protagoniştii unui reportaj despre corupţia din Rom...



http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Sorina Matei, nouă dezvăluire incediară despre compania Schweighofer. Procurorii DNA au intrat pe fir. DOCUMENT - News de George Stoica - 18 Mai, 2015


Sorina Matei, nouă dezvăluire incediară despre compania Schweighofer. Procurorii DNA au intrat pe fir. 

DOCUMENT

 - News 

 de George Stoica 

- 18 Mai, 2015


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 
PSnews.ro

Sorina Matei, nouă dezvăluire incediară despre compania Schweighofer. Procurorii DNA au intrat pe fir. DOCUMENT

de

- 18 Mai, 2015

0 709
Jurnalistul Sorina Matei face o nouă dezvăluire importantă pe blogul personal.
După ce zilele trecute a prezentat modul în care o serie de lideri ai PSD și oameni considerați apropiați de Victor Ponta se raportau la compania Schweighofer Holzindustrie, Sorina Matei prezintă acum un document care arată că această firmă austriacă este vizată de procurori, într-un dosar în care este anchetat Gheorghe Deaconeasca, fost șef al oculului silvic Voineasa.
Potrivit documentului prezentat de jurnalist, firma Schweighofer Holzindustrie ar fi fost potențial valorificator al masei leamnoase din situl Parâng, care are o suprafață de aproximativ 30.000 de hectare, în relaționase cu fostul șef al ocului silvic Voineasa.
De asemenea, Sorina Matei inventariază toate dosarele în care acest Deaconeasa este trimis în judecată de DNA pentru diverse fapte de corupție.
Iată dezvăluirea integrală a Sorinei Matei:
O serie de date din dosarul trimis  pe 15 Mai 2015 spre judecare Tribunalului Vâlcea indică firma austriacă Schweighofer Holzindustrie ca potențial valorificator al masei lemnoase din arealul sitului Parâng în relaționare cu Gheorghe Deaconeasa, arestat, condamnat în primă instanță pentru corupție și inculpat tot pentru corupție în mai multe dosare penale. Gheorghe Deaconeasa a fost șef al ocolului silvic Voineasa, membru al comisiei locale de fond funciar Voineasa și administrator al unor societăți comerciale și fundații.
Gheorghe Deaconeasa a fost trimis până acum în judecată de DNA în patru dosare de corupție. Astfel:
Prima trimitere a fost pe 15 Noiembrie 2011 de către DNA- Serviciul Teritorial Pitești pentru infracțiunea de complicitate la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, în perioada Iunie 2004- Decembrie 2005.
A doua trimitere în judecată a fost făcută tot de DNA- Serviciul Teritorial Pitești, pe 9 Februarie 2012, pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, luare de mită în formă continuată, fals intelectual săvârșit în legătură directă cu infracțiunea de luare de mită în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
A treia trimitere în judecată a fost făcută tot de DNA- Serviciul Teritorial Pitești la data de 6 Martie 2014 pentru patru infracțiunile continuate de participare improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit având ca urmare producerea unor consecințe deosebit de grave.
Gheorghe Deaconeasa a fost reținut pe 22 Aprilie 2015 de către procurorii DNA- Serviciul Teritorial Pitești pentru opt infracțiuni de cumpărare de influență în formă continuată și dare de mită, alături de Marius Bărbulescu, comisar general la Garda Națională de Mediu. Iar pe 23 Aprilie 2015 Tribunalul Arges l-a arestat preventiv pe Deaconeasa 30 de zile.
Pe 15 Mai 2015, același Gheorghe Deaconeasa a fost trimis în judecată de DNA- Serviciul Teritorial Pitești în al patrulea dosar pentru comiterea a 9 infracțiuni de cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Procurorii DNA susțin că, în perioada 2009-2011, inculpatul Deaconeasa, în calitate de reprezentant al unei fundații, a acționat în scopul obținerii controlului asupra unei importante suprafețe de teren forestier situată pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Hunedoara din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea stațiunii Voineasa, prin construirea unui domeniu schiabil în zona Vidra- Obârșia Lotrului, precum și a obținerii custodiei și, mai apoi, a dreptului de administrarea pentru situl Natura 2000 Parâng prin intermediul fundației pe care o reprezintă, Fundația Guard Forest.
Pe 4 Mai 2015, judecătorii Tribunalului Vâlcea au decis să-l condamne, în primă instanță, pe Gheorghe Deaconeasa la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, alături de fostul primar din Voineasa.
Deși a fost prezentat de presa centrală ca denunțător al fostului ministru, Elena Udrea, Gheorghe Deaconeasa nu este denunțător al fostului ministru și, ca atare, nici nu are această calitate. Gheorghe Deaconeasa doar a depus în urmă cu o lună și jumătate un memoriu la DNA.
Situl Parâng pentru care procurorii susțin că Deaconeasa se lupta să obțină controlul, pentru a tăia și valorifica masa lemnoasă către firma austriacă Schweighofer Holzindustrie, are o suprafață totală de 29.907 hectare și reprezintă sectorul cel mai înalt și spectaculos al munților dintre Olt și Jiu în Carpații Meridionali.
Acesta este al doilea dosar în care firma austriacă Schweighofer Holzindustrie apare invocată. În dosarul 278/1/2015, aflat pe rolul Curții Supreme de Justiție, în care au fost trimiși în judecată lideri PSD și PNL- Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Tudor Chiariu, Schweighofer Holzindustrie este invocată, în înregistrări, de Ioan Adam- PSD în legătură cu diverse sume de bani.
Sursa: 
sorinamatei.blogspot.ro
Cuvinte cheie :

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...