Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

vineri, 8 ianuarie 2021

Deblocat de Twitter, Trump îşi condamnă gloata şi se recunoaşte înfrânt. „Nu reprezentaţi ţara noastră! Veţi plăti!” VIDEO - de Vlad Terteleac - 8 ianuarie 2021, 02:41- Sursă : Adervărul.ro


                                                                         Donald Trump / FOTO EPA-EFE

http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html

Deblocat de Twitter, Trump îşi condamnă gloata şi se recunoaşte înfrânt. „Nu reprezentaţi ţara noastră! Veţi plăti!” VIDEO

8 ianuarie 2021, 02:41
de
Vlad Terteleac

         Deblocat de Twitter, Donald Trump a postat o înregistrare video în care îi condamnă pe demonstranţii care au luat cu asalt Capitoliul şi recunoaşte că a fost înfrânt, spunând că singura lui preocupare de acum înainte va fi să asigure tranziţia către adminsitraţia Biden.

   „Ca toţi americanii, sunt revoltat de violenţa, fărădelegea şi haosul (n.red - asaltului asupra Capitoliului). Am chemat imediat Garda Naţională şi forţele federale de ordine pentru a securiza clădirea şi a evacua intruşii. America este şi trebuie să fie mereu o naţiune a legii şi ordinii. Demonstranţii care au intrat în Capitoliu au întinat reşedinţa democraţiei americane. Către cei care s-au angajat în acte de violenţă şi distrugere, nu reprezentanţi ţara noastră! Către cei care aţi încălcat legea, veţi plăti!”, a spus preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite, Donald Trump, într-o înregistrare postată pe Twitter. 

  În continuare, Trump spune că singurul motiv din spatele eforturilor de contestare a rezultatului alegerilor din noiembrie a fost „asigurarea integrităţii votului”. Fără a mai relua obişnuitele acuze de fraudă electorală, Trump a anunţat că se va concentra de acum pe asigurarea tranziţiei puterii către administraţia lui Joe Biden.

     „Am trecut prin nişte alegeri intense şi emoţiile sunt la cote înalte, dar trebuie să ne temperăm şi calmăm. Trebuie să continuăm să lucrăm pentru America. Echipa mea de campanie a urmat viguros toate căile legale de contestare a rezultatului alegerilor. Singurul meu scop a fost să asigur integritatea votului. Făcând asta, am luptat pentru apărarea democraţiei americane. Sunt de părere în continuare că trebuie să reformăm legile electorale pentru a verifica identitatea şi eligibilitatea tuturor votanţilor şi să asigurăm încrederea în viitoarele alegeri.

  
         
 Acum, Congresul a certificat rezultatele. O nouă administraţie va fi inaugurată pe 20 ianuarie. Mă voi concentra de acum pe asigurarea unei tranziţii ordonate de putere”, a mai spus Trump.

    Acesta şi-a încheiat discursul prin invocarea nevoii de „vindecare şi reconciliere” a naţiunii americane şi prin a le transmite un mesaj susţinătorilor săi: „Ştiu că sunteţi dezamăgiţi, dar vreau să vă spun că incredibila noastră călătorie de-abia începe”. 

Tweet

Twee



https://twitter.com/i/status/1347334804052844550

Schimbarea tonului prezidenţial .

  Discursul publicat pe Twitter, unde contul lui Trump a fost blocat temporar în urma postărilor de miercuri, se află într-o opoziţie făţişă atât cu îndemnurile aruncate de Trump în discursul său de la mitingul susţinătorilor săi, cât şi cu mesajele transmise de către acesta în timpul în timpul asaltului asupra Congresului


   După ce i-a îndemnat pe susţinătorii săi să mărşăluiască până la clădirea Capitoliului şi să protesteze pentru a pune presiune pe republicanii care anunţaseră că nu vor da curs contestării rezultatelor din mai multe state-cheie, Trump a întârziat să-şi îndemne susţinătorii să se retragă după începerea asaltului care a făcut până acum cel puţin 4 morţi şi mai mulţi răniţi. 

    
  În postarea publicată în timpul asaltului, Trump le-a cerut protestatarilor, cu jumătate de gură, să fie paşnici. Nu a renunţat, însă, la ideea că alegerile au fost furate de către democraţi. „Vă ştiu durerea, vă ştiu suferinţa. Alegerile ne-au fost furate. Dar trebuie să vă duceţi acasă acum. Trebuie să avem pace. Trebuie să avem lege şi ordine. Vă iubim”, a spus Trump.  

     
Ulterior, Trump le-a transmis susţinătorilor săi că trebuie să fie mândri de ceea ce au făcut. Afirmaţiile lui Trump au dus la măsuri fără precedent din partea companiilor de social media. Twitter l-a blocat pe Trump, după ce anterior i-a şters mai multe postări în care repeta acuzele de fraudă electorală, iar Facebook a şters mai multe postări ale acestuia şi videoclipuri ale susţinătorilor săi. Ulterior, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebooka anunţat că Trump nu va avea acces la platformă până cel puţin după învestirea noului preşedinte 

  
 Mai mult, cu toate că Trump spune că el este cel care a chemat Garda Naţională pentru a face ordine în Capitoliu, mai multe publicaţii şi posturi de ştiri din Statele Unite au obţinut informaţii conform cărora vicepreşedintele Mike Pence ar fi fost cel care a chemat forţele federale de ordine. Unele surse ale presei americane spun incluziv că Trump s-ar fi opus iniţial acestei decizii.

   Mai mult, cu toate că Trump spune că el este cel care a chemat Garda Naţională pentru a face ordine în Capitoliu, mai multe publicaţii şi posturi de ştiri din Statele Unite au obţinut informaţii conform cărora vicepreşedintele Mike Pence ar fi fost cel care a chemat forţele federale de ordine. Unele surse ale presei americane spun incluziv că Trump s-ar fi opus iniţial acestei decizii.

  Un discurs într-o furtună de contestare

   Discursul lui Donald Trump vine într-un context în care liderii democraţilor din Camera Reprezentanţilor şi Senat, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer, susţin invocarea Amendamentului al 25-lea al Constituţiei Statelor Unite de către vicepreşedintele Mike Pence şi o majoritate a cabinetului pentru declararea lui Trump drept „inapt” oentru a conduce statul american.

 „Ieri, preşedintele Statelor Unite a instigat la o insurecţie armată împotriva Americii”, a declarat Pelosi reporterilor la Capitoliu, adăugând că Trump a comis un „act de răzvrătire”. Liderul democraţilor din Senatul Statelor Unite, Chuck Schumer, a cerut la rândul său, joi, vicepreşedintelui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane şi să îl înlăture imediat din funcţie pe Trump, afirmând că dacă acesta nu va face acest lucru, atunci Congresul ar trebui să îl suspende

   Conform surselor Reuters, Mike Pence nu ar fi dispus să invoce Amendamentul al 25-lea al Constituţiei. În mod similar, chiar dacă mulţi republicani s-au distanţat de Trump în urma evenimentelor din clădirea Capitoliului, aceştia par dispuşi să aştepte sfârşitul normal al administraţiei sale pe 20 ianuarie, cel puţin cu condiţia ca Trump să nu mai ridice  alte probleme pentru ordinea constituţională. Inclusiv Mitt Romney, singurul republican care a votat pentru suspendarea lui Trump în timpul procedurii de impeachement declanşată de democraţi în 2019, a declarat că nu este timp suficient pentru a încerca o nouă suspendare a preşedintelui american. Democraţii au nevoie, în continuare, de mai mulţi senatori republicani pentru a-l putea suspenda pe Trump şi în Senat, nu doar în Camera Reprezentanţilor.

Citeşte şi:

 Cum a putut fi invadat Capitoliul? Cine răspunde de siguranţa clădirii şi a congresmanilor americani FOTO VIDEO 

Imagini cu haosul de la Capitoliu. FBI îi caută pe intruşi: Ce spune bărbatul care s-a fotografiat cu picioarele pe biroul lui Nancy Pelosi FOTO VIDEO

 Ce s-a întâmplat la Washington. Cronica unui puci ratat SINTEZĂ Joe Biden: „Dacă era vorba de o manifestaţie Black Lives Matter, ar fi fost un tratament foarte diferit”

 Cine e protestatarul cu coarne, susţinător al mişcării QAnon, care şi-a făcut poză flexându-şi muşchii la prezidiul Senatului american

citeste totul despre: donald trump twitter capitoliu washington joe biden
Citeste mai mult: adev.ro/qmla7t
226,9 K
594,5 K


Ultimele zile de haos ale lui Donald Trump - 7 ianuarie 2021, 19:16 - . Ines Pohl - Deutsche Welle

Ines Pohl, corespondentă DW la Washington 


http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html
Deutsche Welle

Ultimele zile de haos ale lui Donald Trump

7 ianuarie 2021, 19:16


   Donald Trump şi susţinătorii săi poartă vina pentru asaltul violent asupra Capitoliului, scrie Ines Pohl, corespondentă DW la Washington.

  Atacurile lui Donald Trump asupra democraţiei au atins punctul culminant. Declaraţiile sale de miercuri, în care promova în continuare conspiraţionismele, potrivit cărora i s-ar fi furat alegerile pe care le-a pierdut cu două luni în urmă, i-au determinat pe susţinătorii săi loiali să întreprindă o tentativă de lovitură de stat.     

  Fără îndoială, Trump e responsabil şi a trimis o gloată loială de naţionalişti albi şi conspiraţionişti să se dezlănţuiască în Capitoliu.

        Timp de generaţii, Statele Unite au fost un simbol al speranţei în privinţa protecţiei democraţiei şi a tranziţiei democratice de putere - dar Trump a arătat lumii întregi că şi sistemul american e fragil.

Ines Pohl, corespondentă DW la Washington 

   E foarte important de notat că problema n-a fost creată doar de Trump şi de stilul său bombastic. Susţinătorii din jurul său, care i-au calificat retorica drept exagerată, sunt şi ei de condamnat, inclusiv cei 12 senatori şi peste 100 de membri ai Camerei Reprezentanţilor, care au fost de acord cu el că rezultatele scrutinului din noiembrie au fost ilegitime (sau care au pus sub semnul întrebării rezultatele). Ei nu au făcut nimic pentru a opri dezinformarea şi haosul. 

   Republicanii au văzut cum cineva cu tendinţe autocrate le-a controlat partidul şi au devenit complici, permiţându-i să formeze un guvern care lucrează doar în interesul lui, nu al poporului.

    Când democraţia părea să ardă la Capitoliu, preşedintele în execiţiu Donald Trump stătea în Biroul Oval, privind la televizor distrugerea pe care el a iniţiat-o. I-a luat mai multe ore până să facă o declaraţie, cerându-i prietenos gloatei să fie "paşnică". Trump nu a prea făcut eforturi să controleze situaţia, spunându-le protestatarilor că de fapt îi "iubeşte" şi îi consideră "speciali". Aceasta deşi era vorba de o gloată cu un dispreţ dezgustător faţă de democraţie. 

      Cu puţin timp doar înainte de tranziţia de putere, se pare că Trump plănuieşte să dea foc partidului său şi bazelor democraţiei. A început să lovească în apărătorii săi cei mai loiali, printre care vicepreşedintele Mike Pence. Trump a arătat clar că, din perspectiva sa, singurii republicani buni sunt cei care îl apără până la capăt. Acest tip de limbaj şi-a croit drumul prin instituţiile media conservatoare şi în reţelele de socializare, ducând spre violenţele de la Washington. E clar că Trump nu e preocupat de republica la cârma căreia se află, ci ar prefera să o vadă destrămându-se, dacă nu poate să o conducă în continuare.

    Poliţia Capitoliului, căreia îi revine sarcina de a proteja ambele camere ale Congresului, pe membrii acestuia şi sutele de angajaţi din interiorul clădirii, nu şi-a făcut datoria. Majoritatea demonstranţilor violenţi nu au fost verificaţi, reuşind să intre în Senat, să spargă geamurile şi să pătrundă chiar şi în biroul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi. Li s-a permis să ajungă pe treptele Capitoliului aproape fără să întâmpine rezistenţă.  

  Cu câteva luni în urmă, când protestatarii de la Black Lives Matters au ieşit în stradă la Washington, poliţia i-a întâmpinat cu gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc, în timp ce un preşedinte indignat cerea ca nişte demonstranţi paşnici să fie închişi, cu toate că ei recurgeau la un drept garantat de primul amendament al Constituţiei. E vorba de un dublu standard: dacă eşti alb şi îl susţii pe Trump, eşti patriot. Dacă nu, eşti un anarhist periculos, care trebuie să fie îndepărtat cu gaze lacrimogene şi arestat. 

   Asistăm la actul final al unui preşedinte care a incitat în mod repetat la violenţă în rândul oamenilor care îl privesc drept lider. A sosit timpul pentru tranziţia de la preşedinţia lui Trump la cea a lui Biden.

 Ines Pohl Deutsche Welle

citeste totul despre: washinton sua capitoliu violente capitoliu donald trump
Citeste mai mult: adev.ro/qmkplh

Cum va fi afectata politica mondiala de atacurile din Washington. "Romania pleaca de pe o pozitie extrem de avantajoasa" - de Valeria Cupa - Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 00:01 - Sursa: Ziare.com


Cum va fi afectata politica mondiala de atacurile din Washington. 
"Romania pleaca de pe o pozitie extrem de avantajoasa"
http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html

Cum va fi afectata politica mondiala de atacurile din Washington. "Romania pleaca de pe o pozitie extrem de avantajoasa"





Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 00:01
de Valeria Cupa
Incidentele de la Washington influenteaza semnificativ politica externa. Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe si fost consilier prezidential, spune ca acest incident va lasa urme, iar neprietenii Americii ar putea incerca sa maximizeze acest moment de vulnerabilitate, insa din punctul de vedere al parteneriatelor, tara noastra pleaca de pe o pozitie extrem de favorabila in relatia cu SUA.

"Este un incident regretabil, un moment de inflexiune negativa in ce priveste sistemul democratic american, dar cred ca aceasta situatie va fi depasita. De altfel, modul in care s-a reactionat la acest incident a fost unul controlat din punct de vedere al sistemelor de sanatate si politie, dar si ordonat din punctul de vedere al politicienilor implicati direct.
Practic, era vorba despre momentul finalizarilor procedurilor post electorale in Statele Unite, confirmarea votului colegiului elector. In final, votul in Congres a reflectat aproape in oglinda votul colegiului elector. Nu au mai existat obiectiuni decat in legatura cu doua state: Georgia si Pennsylvania, foarte multi republicani renuntand la obiectiunile pe care le anuntasera anterior. Foarte rapid, sistemul de echilibru politic american a reactionat la acest incident, ceea ce inseamna ca vorbim de un corp sanatos in ceea ce priveste functionarea democratica a Statelor Unite", a explicat Cristian Diaconescu, pentru Ziare.com.
Analistul spune ca incidentul nu a fost intamplator.

"Sigur ca va lasa urme acest incident, cu atat mai mult cu cat nu pare a fi unul intamplator. Tensiunile in societatea americana s-au acumulat sistematic in ultima perioada. Au aparut clivaje foarte serioase, manifestari extreme si de o parte, si de alta, si de la dreapta, si de la stanga, nici una nu poate fi scuzata prin cealalta, acest lucru este clar.

Evident ca, in acest moment, din punctul de vedere al establishmentului politic, democratii au o stabilitate foarte serioasa pentru ca vor controla majoritar Congresul si in urma rezultatului de miercuri din statul Georgia avand si conducerea administratiei prin presedintele Biden", a mai aratat fostul ministru de Externe.

Neprietenii Americii vor folosi atacurile cibernetice

"Sigur ca este de asteptat ca neprietenii Americii, intuind acest moment de vulnerabilitate majora, sa incerce sa maximizeze folosind aceleasi resurse pe care le-au mai folosit si in ultima perioada, mai ales retelele de socializare, atacurile cibernetice. Dupa cum stiti, America a suferit, in ultimele zile, unul dintre cele mai ample atacuri informatice cunoscute in ultima perioada, care au lovit institutii fundamentale in sistemul de securitate american. Si din acest punct de vedere, aceasta confruntare va fi o realitate.

Cred ca o mare parte din oxigenul politic al administratiei americane se va consuma in incercarea de a rezolva aceste probleme, pentru ca unitatea si solidaritatea tin de esenta modelului american. Este, de fapt, si continutul discurusului pe care Biden, in criza de pe 6 ianuarie, l-a facut public.

Din aceasta perspectiva, este absolut necesar sa avem un tip de preocupare, noi, partenerii Statelor Unite, si, dupa parerea mea, solidaritatea cu SUA trebuie sa fie una cat se poate de clara si explicita", a mai aratat Diaconescu.

Joe Biden cunoaste foarte bine Romania

Analistul spune ca ar trebui ca SUA sa restarteze parteneriatele pentru a deveni o alianta.

"As merge chiar pe ideea restartarii acestui parteneriat chiar si intre Romania si Statele Unite, pentru a deveni o Alianta. Sigur, suntem aliati in zone multilaterale dar, in acest moment, cred ca este necesar ca si bilateral proiectul american, modelul la care practic au aderat foarte multe natiuni de pe acest glob, de libertate, democratie, valori sa fie in continuare unul sprijinit si este foarte important sa avem in vedere acest aspect.

Din fericire, relatia romano-americana este una solida. Cel putin de la semnarea Parteneriatului Strategic si, ulterior, a declaratiei, deci din 1997- 2011- pana azi, am avut rezultate foarte bune si Romania a beneficiat enorm, mai ales in domeniul securitatii regionale, de sprijinul american. In acest moment, presedintele SUA, Joe Biden, cunoaste foarte bine Romania.

Consilierul sau de securitate, Jake Sullivan, pe vremea cand Biden era vicepresedinte, a avut la randul sau foarte multe contacte la Bucuresti. Este posibil ca si alti fosti demnitari americani, in periada democrata, sa revina in functii de decizie.

Pornim de la o pozitie extrem de avantajoasa pentru ca la schimbarea de putere la marii jucatori internationali conteaza foarte mult cunoasterea anterioara, in care nu este nevoie sa se piarda timp in ceea ce priveste modelele de cooperare pana cand partile se acomodeaza una cu cealalata. Din acest punct de vedere, plecam cu un avantaj.

Pe de alta parte, trebuia avut in vedere ca SUA vor reveni in Europa, dupa cum a spus Biden, astfel ca si un anume tip de prioritizare a parteneriatului european va fi cat se poate de importanta pentru Romania in ideea transpunerii acesteia intr-o relatie de substanta cu Statele Unite", a mai precizat Cristian Diaconescu.

Romanii stiu foarte bine ce inseamna lumea libera

Despre aparitia steagului Romaniei prezent in imaginile cu multimea de oameni care a protestat la Washington, Cristian Diaconescu spune ca nu crede ca are vreo relevanta cu implicatii nationale.

"Insa trebuie remarcat un lucru: este o diferenta intre cei care protesteaza, care isi exprima un punct de vedere, si extremisti. Deci, din acest punct de vedere, nu cred ca s-a pus problema ca vreun roman, chiar daca este sustinator in mod evident al unui alt punct de vedere decat cel majoritar, sa fie considerat in egala masura si extremist.

Pericolul pentru orice societate, deci si cea americana, vine din directia extremismului radical, a celor care vor sa distruga sistemele, a celor care vor sa calce in picioare modelele democratice, fara a sti ce s-ar putea pune in loc.

Dupa parerea mea, niciunul dintre romanii plecati in America nu s-ar asocia cu un astfel de demers. Deci, prezenta unui steag, a unor oameni care protestau nu reprezinta, dupa parerea mea, un semnal preocupant. Romanii stiu foarte bine ce inseamna lumea libera, si-o doresc, o sustin, iar faptul ca isi pot exprima si un alt punct de vedere decat cel al majoritatii nu este o problema in America sau oriunde in lume".


Cristian Diaconescu a mai precizat ca "visul american" va ramane in continuare.

"Da, categoric ca va ramne "visul american". Si as da ca argument modul in care s-a depasit acel incident, atat din punctul de vedere al reactiei proportionale si atent monitorizate atat din partea institutiilor politienesti, cat si din atitudinea politicienilor, ulterior, in Camera Reprezentantilor si in Senat.

America va ramane acel model la care au aderat milioane de oameni, marea lor majoritate refugiindu-se in Statele Unite, pentru a se apara de regimuri totalitare, de dictaturi. Din acest punct de vedere, meritul Americii la nivel global este cat se poate de clar", a mai spus fostul ministru de Externe.

Starea de urgenta a fost prelungita cu 15 zile in Washington, pana dupa ziua instalarii lui Joe Biden la Casa Alba. Patru persoane au murit in urma incidentelor violente de miercuri, 6 ianuarie, de la Capitoliu, iar 57 de persoane au fost arestate. Sesiunea Congresului SUA destinata certificarii victoriei lui Biden este in desfasurare, fiind condusa de Mike Pence.


https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Cine a Furat Banii lui Ceausescu | PODCAST Cristian Sima