Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 14 iulie 2008

PDL -ONSTANŢA or AROMANIAN CONSPIRACY

[ photo-dumitrusin-my-computer-room]

[I ,Sile this Millennium, search this photo on Stumble and I put here in my collage `s Blog]
Popescu a incalcat protocolul [foto:Replica de Constanţa]

Entry for July 13, 2008 - current politics:"  The fact is, I don’t have a Plan B"(Ariel Leve) magnify
sin-collage
Anul VIII, Serie noua
Nr. 1951 (2002)
Luni, 14 iulie 2008

Popescu a incalcat protocolul de functionare al PDL
Pentru o formatiune politica precum PSD este normal, in Constanta ne referim, sa nu existe reorganizari. PSD Constanta si-a demonstrat la alegerile locale forta. Deci nu exista loc de comentarii. Poate doar mici barfulite, asta in timp ce la altii – de exemplu la PNL, s-a trecut peste momentul semi-esecului (sau esec de-a dreptul?) si se intocmesc listele pentru Parlament. La PDL Constanta in schimb lucrurile sunt intr-o ceata totala. Nimeni nu are voie sa cracneasca despre stadiul intocmirii Biroului Permanent Local (BPL) al PDL Constanta (adica structura de conducere de la municipiu). Se stie doar Biroul Permanent Judetean (BPJ), cu presedinte Ion Popescu – de fapt tocmai el a fost cel care a intocmit dupa bunul plac BPJ-ul, iar apoi a nominalizat presedintele de la municipiu: pe Florian Constantin. Toate... „bune si frumoase”. Vorba vine, caci, dupa multe zile de mosmondeala, PDL Constanta inca n-a grait componenta de conducere de la municipiu, probabil pentru ca acest lucru va fi transmis azi sau maine, odata cu vizita lui Valeriu Stoica si a lui Costica Canacheu. Intre timp, pentru ca tot sesizam o debandada fara margini in PDL Constanta, anuntam si urmatorul aspect: nominalizarea facuta de Ion Popescu la conducerea Organizatiei Municipale incalca protocolul de fuziune dintre PD si PLD. Dar ce mai conteaza un amarat de protocol de acum... ani-lumina, cand la PDL toate se fac fara respectarea statutului acestui partid? Revenind la protocolul amintit de noi, pe care ne indoim chiar ca Ion Popescu, presedintele PDL Constanta, l-ar cunoaste, iata ce zice acest document: „In judetele in care Presedintele organizatiei judetene provine din fostul PD, organizatiile din municipiile resedinta de judet au presedinte provenind din fostul PD. In aceste cazuri, BPL este format din 7 membri provenind din fostul PD si din 5 membri provenind din PLD. Ceilalti 17 membri ai BP se vor distribui intre fostul PD si PLD potrivit raportului dintre rezultatele obtinute la alegerile europene din 2007 de organizatiile municipale ale celor doua partide. In aceste organizatii, un prim-vicepresedinte si secretarul general adjunct sunt desemnati de PLD”. In traducere: daca presedintele de la judet – in cazul nostru Ion Popescu – provine de la PD, presedintele de la municipiu-resedinta de judet (Constanta adica) trebuie sa fie tot din fostul PD. Ion Popescu provine din fostul PD, insa Florian Constantin... nici pomeneala! Este fost PLD-ist, la fel ca multi dintre oamenii de incredere cu care Ion Popescu s-a inconjurat, sub pretextul ca acum exista un singur partid – PDL. Dar, suntem curiosi sa vedem ce se intampla mai departe, mai exact cum vor veni Valeriu Stoica si Costica Canacheu sa valideze, la Constanta, un BPL care incepe cu incalcarea protocolului de functionare al partidului. Intuim de pe acum ca nu vor fi probleme, de vreme ce amandoi sunt sensibili la fostul PLD.

(Alexandra ANTON)
Anul VIII, Serie noua
Nr. 1951 (2002)
Luni, 14 iulie 2008

Renunta la functia din PDL daca nu iese parlamentar
Secretarul executiv al PDL Elena Udrea sustine ca va renunta la functia din conducerea democrat-liberalilor daca nu va castiga un loc de parlamentar la alegerile din toamna. „Daca voi pierde si nu voi fi parlamentar de Bucuresti, imi voi da demisia din functia de secretar executiv. Sunt un om care a facut politica asumat pana acum si voi continua la fel”, a afirmat Elena Udrea, intr-un interviu acordat unui cotidian central. Elena Udrea vrea sa candideze pentru un mandat de parlamentar, intr-un colegiu din sectorul 6 al Capitalei. Secretarul executiv al PDL a apreciat, in cadrul aceluiasi interviu, ca democrat-liberalii au „o sansa mare si unica” de a castiga alegerile si a precizat ca nu vor face nici o alianta preelectorala, care, ca principiu, nu ar fi blamabila. „Cred ca ar trebui sa luam foarte in serios statutul la care ne-au obligat adversarii nostri politici: singuri impotriva tuturor. Aici, Iliescu a dat semnalul: „Omorati PDL-ul si pe Traian Basescu, izolati-i!“. Toata lumea s-a aliat, si PSD, si PNL si PC. Nu stiu ce ar spune electoratul liberal daca PNL ar face alianta cu PSD. Trebuie sa ne bazam si pe responsabilitatea electoratului. Sper ca in toamna sa nu avem nevoie de UDMR. Cu cine sa faci alianta, cu Tariceanu si Olteanu, cu Iliescu si Hrebenciuc?”, a mai spus Elena Udrea.
Afisat la: 14.07.2008 CET
Cuget Liber
COMENTARII
„Golanilor”, ieşiţi la vot!

Nu le este de ajuns majoritatea dobândită în alegerile locale, ei vor unanimitate. Vor să reducă opoziţia la neputinţă şi tăcere totală. Nu contează că şi consilierii opoziţiei au fost aleşi de cetăţeni ai Constanţei, aceia sunt alegători de mâna a doua, de vreme ce nu au mizat pe câştigători.
După ce şi-au făcut damblaua de a nu valida (fără motiv, doar pentru că „n-a vrut muşchii lor”) câţiva consilieri municipali şi judeţeni, pesediştii sunt consecvenţi în această direcţie, băgându-l la înaintare pe Dănuţ „Iepuraş” Moisoiu, omul lor, de curând exclus din PD-L.
Chiar dacă nu mai poate spera că va ocupa în continuare scaunul de consilier municipal ce i s-a lipit de fund încă din 1992, căci nu se mai bucură de sprijinul nimănui de la Centru, Moisoiu îşi continuă lupta în justiţie.
Amânările şi strămutările au ca singur scop acela de a-i ţine departe de posturile câştigate prin alegeri pe şefii PD-L Constanţa, avocatul Popescu fiind, de această dată, bătut cu propriile arme, pe propriul teren… Ghidonat de prietenul Mazăre şi de prietenul Constantinescu, care au învăţat de la avocaţi scump plătiţi (şi nu întotdeauna din bani privaţi) căile întortocheate ale justiţiei româneşti, „Iepuraş” va produce pierderi maxime partidului sub a cărui aripă şi-a promovat afacerile şi interesele în ultimii opt ani.
Aşa funcţionează clanul Mazăre, nu suportă opoziţia. Şi nu îi este de ajuns Constanţa, vrea să-şi extindă influenţa nefastă în toată ţara. Reţeta lor, care cuprinde mult tupeu, perseverenţă diabolică, demagogie ieftină şi pomeni asemenea, o echipă sudată - prin interese comune, prin servicii şi contraservicii măsurate în bani, afaceri şi bunuri imobiliare mai mult sau mai puţin curate, prin frica şi coalizarea fără fisură în faţa inamicului comun -, este recunoscută şi apreciată de conducerea PSD.
Radu Mazăre a decis să iasă pe scena mare a partidului, lansându-se ca adversar de serviciu al preşedintelui Băsescu, şi nu m-ar mira ca renumele primăraşului cel viteaz de la malul mării să fie folosit de partid în cursa prezidenţială.
Adrian Năstase mi se pare o variantă penibilă de candidat, mai ales după ce l-am auzit milogindu-se de colegii deputaţi să nu aprobe urmărirea lui penală, iar avansarea acestui nume (şi nu al necompromisului Cristian Diaconescu, de exemplu) ar putea fi o cacealma care pregăteşte surpriza.
După modelul cursei pentru primăria capitalei, pesediştii ar putea merge pe două variante câştigătoare: independentul Oprescu şi outsiderul Mazăre. Acesta din urmă vine cu succesul de la Constanţa, cu acreditarea ca inamic al lui Băsescu şi cu „farmecul interlop” gustat de babe impresionabile, tineri creduli şi băieţaşi de cartier care-l admiră pentru cât e de „jmecher”.
Şi cum ar putea refuza Radu, la o adică, oportunitatea de a intra în istorie şi a călca pe urmele idolului său Ion Iliescu? J Mai ales că excursiile în Venezuela şi discursul înălţător al lui Hugo Chavez, de care s-a declarat impresionat, i-au oferit, probabil, idei pentru upgradarea ideilor antemergătorului său în ale preşedinţiei…
Nu pot decât să constat că am ajuns foarte rău dacă alde Mazăre şi Nicuşor au ajuns să aspire la conducerea ţării. Trebuie să ne amintim că succesul lor - bazat pe promisiuni la patru ani o dată, pe lipsa de adversari cu anvergură şi pe prea obişnuitul gând „au furat, dar au făcut şi pentru noi câte ceva” - este lipsit de substanţă. Guvernarea lor la Constanţa este lipsită de viziune pentru viitor, bazată pe acumularea puterii în cât mai puţine mâini şi, aşa cum am arătat mai sus, pe distrugerea opoziţiei.
Extrapolarea la nivelul întregii ţări a acestui tip de gândire, poate combinat cu ceva din ideile dictatorilor sud americani admiraţi de Mazăre, ar putea însemna o ultimă răzbunare a bunicuţei.
Aşa că, „măi animalelor” şi „golanilor”, poate ar fi bine să începeţi să ieşiţi la vot!

Pagina: 1
  • 13. TARDIVE ŞI AMARE ANALIZE POLITICE
    Aşa să fie. Oare formatorii de opiniii nu au şi ei vina lor? În provinicie în presa locală tonomatele funcţionează mai abitir ca în capitală şi radicalizarea opiniilor politice ,in provincie este , odată cu alegerilie UNINOMINALE -şi va fi- mai pronunţată decît la BUCUREŞTI ! AICI GRUPURILE DE INTERESE SÎNT MAI VIZIBILE! ÎN REST -DA!- GOLĂNIE!
  • PS.
  • " The fact is, I don’t have a Plan B"
  • (Ariel Leve)
    de la
  • Sile this Millennium
  • (14-07-2008 09:49:00)
  • Telegraf Online Constanta
  • POLITICA INTERNA

    Elena Udrea îşi ia jucăriile şi pleacă din PD-L dacă nu e aleasă parlamentar

    Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, susţine că un eşec în alegerile parlamentare din toamnă va renunţa o va obliga să renunţe la funcţia din conducerea democrat-liberalilor. „Dacă voi pierde şi nu voi fi parlamentar de Bucureşti, îmi voi da demisia din funcţia de secretar executiv. Sînt un om care a făcut p ...
    articol complet Vezi articol complet

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Înapoi în viitor