Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

miercuri, 10 februarie 2016

DNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun

Ziare.com
ActualitateDNA ii vrea in arest pe deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru spalare de baniFoto: Ziare.com
Procurorii DNA au cerut, miercuri, retinerea si arestarea preventiva a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun. DNA a anuntat, printr-un comunicat, ca s-a transmis Parchetului de pe langa ICCJ...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Isar: Il anunt pe tanarul calomniator Ponta ca va trebui sa apara in fata instantei


Ziare.com
Actualitate
Isar: Il anunt pe tanarul calomniator Ponta ca va trebui sa apara in fata instantei

13:45 - Isar: Il anunt pe tanarul calomniator Ponta ca va trebui sa apara in fata instantei

Fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri Lucian Isar a declarat miercuri ca fostul premier Victor Ponta va "trebuie sa apara in fata instantei", deoarece il va actiona in justitie,...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Cum a pus Puiu Popoviciu mâna pe fostul sediu al RADET Constanţa - 09 Feb, 2016 00:00 - ordinea.ro

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 

ordinea.ro  

Cum a pus Puiu Popoviciu mâna pe fostul sediu al RADET Constanţa

09 Feb, 2016 00:00 
 
1166


O firmă controlată de un off shore cipriot care apare în mai toate afacerile derulate de Puiu Popoviciu a retrocedat o importantă clădire de epocă din Constanţa, în care anterior funcţionase sediul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET). Actele de retrocedare au fost semnate de fostul primar Radu Mazăre, care a girat corectitudinea procedurii. Însă autorul unei celebre cărţi despre imobilele vechi ale Constanţei a publicat un document care atestă că proprietarul antebelic al clădirii situate pe Strada Carol la numărul 137 era o altă persoană decât aceea de la care gruparea lui Popoviciu cumpărase drepturile succesorale. În plus, „moştenitoarea” s-a legitimat în faţa notarului cu un act de identitate emis cu 43 de ani înainte, care nu conţinea informaţii esenţiale privind CNP-ul, data şi locul naşterii, numele părinţilor etc.

Moştenitoare, în baza unui contract din 1928



 În 2001, clădirea istorică de pe Bulevardul Tomis nr. 107 se afla în folosinţa RADET. Profitând de prevederile Legii 10/2001 privind retrocedarea imobilelor naţionalizate, o doamnă cu domiciliul în Argentina, pe numele ei Balian Shake, a formulat o notificare de retrocedare a imobilului (109319/14.08.2001), prin executor judecătoresc. Aşa cum deducem dintr-o serie de înscrisuri ulterioare, întrucât notificarea de retrocedare nu se află în posesia noastră, Balian arăta că este unica moştenitoare a autorilor Zelveian Eugenia (născută Venedikian), Agopian Arden (născută Venedikian), Agopian Araxi (căsătorită Balian Araxi), Balian Jose şi Hagopian Garabed Garbis. Ulterior, mai exact în anul 2003, argentinianca a obţinut şi un certificat care îi atesta calitatea de moştenitoare, din partea notarului public Cristina Budei. Totodată, femeia a obţinut o dovadă de la Arhivele Naţionale că unul din autorii ei, respectiv Eugenia Zelveian, cumpărase pe 28 iulie 1928 imobilul situat în Constanţa pe strada Carol nr. 137 colţ cu strada Decebal – lot 11, careul ZA, compus din teren în suprafaţă de 627 mp şi construcţii.

Balian Shake se legitima cu un livret civic din 1963

Ani de zile, în dosarul de retrocedare deschis la Primăria Constanţa nu s-a mai întâmplat nimic. Apoi, pe 30 martie 2006, Balian Shake s-a prezentat la biroul notarului public Gustavo Fabian Rullansky din Buenos Aires, Argentina, unde a încheiat o procură apostilată potrivit Convenţiei de la Haga (obiectul ei îl vom detalia mai jos). În faţa notarului din Buenos Aires, Balian s-a legitimat cu livretul civic argentinian 4990038 eliberat la 20 martie 1963. Aţi citit bine: 1963. În mod paradoxal, în actul notarial nu s-a consemnat codul numeric personal, data naşterii, locul naşterii sau numele părinţilor „moştenitoarei”.

Studiind pe internet situaţia documentelor de identitate aflate în uz, de-a lungul istoriei, în Republica Argentina, am aflat că Livretul Civic (Libreta cívica) este un strămoş al actului de identitate. Încă de la începutul secolului al XX-lea, bărbaţii din Argentina trebuiau să se legitimeze cu livretul militar (Libreta de Enrolamiento), în vreme ce femeile primeau la vârsta de 18 ani un livret civic (Libreta cívica). În 1968, aceste documente rudimentare au fost înlocuite cu Documentul Naţional de Identitate (Documento Nacional de Identidad), un act comun pentru bărbaţi şi femei, emis iniţial sub forma unui buletin verde, oarecum similar cu cele care se aflau în uz în România, în perioada comunistă. Actele de identitate emise în conformitate cu Legea 17.671 din 1968 conţin un cod de identificare similar CNP-ului românesc. Legea argentiniană prevede la articolul 13 obligativitatea prezentării Documentului Naţional de Identitate în toate circumstanţele care fac necesară dovedirea identităţii unei persoane. Însă nu exclude dovada identităţii în baza documentelor mai vechi, care nu au fost scoase din uz, fiind admise, de pildă, la alegerile din anul 2012. Pe de altă parte, în procedurile judiciare şi în operaţiunile bancare, unde sunt necesare informaţiile detaliate privind data şi locul naşterii, CNP-ul, numele părinţilor sau fotografia actuală, se solicită DNI-ul.  Notarul Rullansky n-a avut nevoie de toate aceste aspecte pentru a stabili că persoana care se prezentase în faţa sa, cu un act emis cu 43 de ani în urmă, este într-adevăr Balian Shake.

Hăţişul juridic prin care mandatarii l-au mandatat pe omul lui Popoviciu să vândă drepturile litigioase

Prin actul notarial autentificat în condiţiile mai sus descrise, Balian Shake îi mandata pe numiţii Elena Monica Livescu şi Marian Dănuţ Livescu să încheie o convenţie, expres prevăzută, referitoare la imobilul ce făcea obiectul notificării de retrocedare.



Acţionând în baza mandatului, soţii Livescu s-au prezentat cu respectiva convenţie la notarul public Magdalena Ivănică din Bucureşti, care a autentificat-o sub numărul 919/30.03.2006. Consecutiv, cu numărul 920, notarul ales autentifica o altă procură prin care soţii Livescu, acţionând ca mandatari ai lui Balian Shake, îl mandatau mai departe pe numitul Andrei-Mihai Bejenaru să vândă drepturile litigioase asupra clădirii care adăpostea atunci sediul RADET către constănţeanul Marian Gheorghe. De ce n-au putut soţii Livescu să vândă în mod direct drepturile litigioase şi de ce au mandatat o altă persoană în acest scop? O explicaţie simplă ar fi aceea că Elena Monica Livescu era atunci, ca şi acum, notar public, iar în această calitate a autentificat actul autentic dintre Bejenaru şi Gheorghe. Elena Monica Livescu nu avea dreptul legal să semmneze în acelaşi timp şi convenţia de vânzare, ca mandatară a lui Balian Shake, şi încheierea de autentificare, în calitate de notar public, deoarece ar fi fost în incompatibilitate.

Argentinianca a primit preţul cesiunii într-un cont din Uruguay

La încheierea actului de vânzare a drepturilor litigioase, Marian Gheorghe a plătit 22.500 de euro într-un cont bancar românesc, deschis pe numele societăţii civile de avocaţi Livescu şi Asociaţii. Aici trebuie să arătăm că Marian Dănuţ Livescu, soţul notarei, este de profesie avocat, fiind unul din specialiştii recunoscuţi în materia retrocedărilor de imobile din Baroul Bucureşti. De asemenea, afaceristul constănţean a achitat 227.000 de euro, prin transfer bancar, într-un cont deschis pe numele Balian Shake, dar nu în ţara ei de rezidenţă, Argentina, ci în Uruguay, la Monevideo. Ca să intre în posesia banilor, Balian a bătut o cale de 570 de kilometri, mergând în ţara vecină. De ce nu putea efectua operaţiunea de încasare în ţara ei, asta nu se lămureşte în niciun fel în actele analizate. Însă ştim că livretul civic folosit de Balian Shake în scopul legitimării data din 1963 şi nu putea fi admis de nicio bancă din Argentina pentru autorizarea operaţiunilor de cont curent, în anul 2006.

Mazăre retrocedează Carol 127 pentru Carol 137



Radu Mazăre, profetul de la PrimărieDupă tranzacţia legată de drepturile litigioase, retrocedarea a mers ca unsă. Astfel, pe 6 septembrie 2007, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, Radu Mazăre, a semnat Dispoziţia nr. 4667 pentru restituirea parţială în natură a imobilului situat în Constanţa, bulevardul Tomis nr. 107, str. Decebal nr. 32A (fosta str. Carol nr. 127, Decebal nr.26). În preambulul actului administrativ se arăta că Balian Shake, prin procurist Bejenaru Andrei-Mihai, solicita restituirea imobilului situat la fosta adresă interbelică str. Carol 137. Însă dispozitivul actului stabilea restituirea în natură pentru Carol 127. Totodată, se excepta de la retrocedare o fostă anexă a clădirii interbelice, vândută cu titlu de locinţă, de către Primărie, unei persoane fizice în anul 1996. Totodată, se menţiona că locuinţa în cauză fusese extinsă în baza unei autorizaţii de construire emisă în anul 2003 de Radu Mazăre. Legal vorbind, acea autorizaţie nu putea fi dată, întrucât terenul fusese notificat spre retrocedare încă din 2001. Legea îl obliga pe Mazăre să nu emită autorizaţia de construire, dar fostului primar puţin îi păsa de lege. Lui îi păsa de astrologie, de profeţii, de viitorologie. Ca dovadă, în Dispoziţia sa, pe care, repetăm, a emis-o pe 6 septembrie 2007, acesta arăta că imobilul realizat în baza autorizaţiei (ilegale) în 2003 fusese vândut pe 14 noiembrie 2007. Acest profet rătăcit la Primărie ştia pe 6 septembrie ce avea să se întâmple pe 14 noiembrie, cu număr de autentificare cu tot. Poate că timpul, pentru el, curgea în sens invers, ca înaintea erei noastre. Sau poate că a fost pe undeva o eroare materială, deşi într-un astfel de act solemn, care are forţa probantă a unui înscris autentic, astfel de abateri nu au ce căuta. Trebuie să mai spunem că, undeva în preambulul Dispoziţiei de retrocedare, se mai invoca un articol de lege referitor la încadrarea clădirii hotărâte pentru retrocedare în categoria imobilelor preluate de stat cu titlu valid. Ce titlu a fost, din ce an şi pentru ce autori, nu s-a mai lămurit în Dispoziţie. În sfârşit, după ce a retrocedat fostul număr 127 pentru cererea de la 137, Mazăre a stabilit, aşa cu spunea şi legea, că dispoziţia sa trebuia pusă în executare în termen de trei ani de la data primirii ei de către persoana îndreptăţită.

Verificând documentele aflate la Arhivele Naţionale, am aflat că, pe listele de alegători din anul 1934, în clădirea aflată la adresa Strada Carol nr. 127 figura ca locatar şi proprietar Bonifaciu Roman, avocat de prestigiu şi fiul al ilustrului Ioan N. Roman, fost primar al Constanţei, fost deputat şi unul din marii intelectuali ai Dobrogei, autor de carte, jurnalist, poet şi om de afaceri. Însă, în mod cert, clădirea construită de IN Roman nu era, în niciun caz, cea care stă şi azi în temeliile ei, pe bulevardul Tomis, la numărul actual 107. În acest sens, toţi cercetătorii istorici din Constanţa atestă că imobilul familiei Roman a fost distrus în al doilea război mondial, în urma unui bombardament.

Pe de altă parte, la numărul 137, ultimul proprietar înregistrat înainte de instaurarea regimului comunist a fost Aurelia Galuri, aşa cum reiese din fişa de rol fiscal a imobilului publicată în anexa cărţii „Constanţa Veche” a autorului Marian Moise. Autorul cărţii susţine însă că adresa „strada Carol numărul 137” din perioada interbelică ar corespunde acum cu „adresa Bulevardul Tomis 117”, iar aici ar fi funcţionat multă vreme restaurantul Păltiniş-Măcelăresc.



Extrase din cartea „Constanţa veche” a autorului Marian MoiseNu avem pretenţia să elucidăm situaţia adreselor din perioada interbelică, însă date fiind aceste nepotriviri, credem că Primăria Constanţa trebuia să lămurească pe deplin situaţia, în baza istoricului de rol care se găseşte în arhiva sa. Din nefericire, Primăria nu a făcut acest lucru, procedând diferit faţă de propria ei practică din alte dosare de retrocedare. Iar aşa, suspiciunile că procedura nu a fost corectă sunt pe deplin alimentate.

În 2012, Mazăre emite o nouă dispoziţie, eliminând sintagmele „Carol 127” şi „imobil preluat de stat cu titlu valid”

La câteva luni după emiterea Dispoziţiei de retrocedare, un avocat împuternicit de Andrei Bejenaru a semnat alături de reprzentanţii Primăriei Constanţa, procesul-verbal 132846/16.01.2008 de punere în posesie asupra clădirii istorice. Dar ani de zile după această ispravă, nimeni nu şi-a intabulat dreptul de proprietate asupra fostului sediu RADET. Din acest motiv, nu s-a aflat nimic de afacere, iar anii scurşi fac acum de prisos vreo anchetă penală. Căci orice s-ar putea dovedi cu privire la notificarea din 2001, la certificatul de moştenitor din 2003 şi la procura dată în 2006 în baza unui act vechi de 43 de ani, sunt fapte prescrise. Pe de altă parte, vizionarismul lui Radu Mazăre, dovedit atunci când menţiona actul din noiembrie 2007 în dispoziţia dată în septembrie 2007, încă ar fi de aşteptat, în termen scurt, un punct de vedere… măcar din partea astrologilor.

Pe 6 februarie 2012, primarul Mazăre a emis o nouă dispoziţie, sub numărul 268, prin care a modificat două articole din dispoziţia anterioară, dată în 2007. Le-a modificat, în sensul că le-a reformulat, a schimbat ordinea propoziţiilor, fără a schimba nimic din înţelesul articolelor vechi. Deşi a păstrat intact acelaşi înţeles, schimbând doar formulările şi câteva cuvinte, totuşi Mazăre s-a îngrijit să dispară din cuprinsul actului orice referire la adresa interbelică „strada Carol nr. 127”. Ca dovadă, în noua dispoziţie, nu mai apare decât Carol 137, o singură dată, undeva în preambul, când se menţionează adresa precizată de Balian Shake în Notificarea din 2001. Şi tot în preambul, au mai fost simplificate temeiurile de drept invocate. Cu această ocazie, nu s-a mai inclus nicio referire la încadrarea imobilului în categoria celor preluate de stat cu titlu valid.

Imobilul ajunge în portofoliul Wellkept Imobiliare SRL, o firmă deţinută de un off shore care apare în mai toate afacerile lui Puiu Popoviciu

Deşi toate demersurile legale au fost făcute de Andrei Bejenaru, ca procurist, drepturile litigioase se aflau în posesia constănţeanului Marian Gheorghe. Pe 1 februarie 2012, Bejenaru şi Gheorghe au întocmit un înscris sub semnătură privată, potrivit căruia drepturile asupra imobilului erau cedate în favoarea companiei Wellkept Imobiliare SRL din Bucureşti. Firma bucureşteană era deţinută de Andrei Bejenaru, în proporţie de 10%, şi de firma off shore din Cipru, Tatika Investments Ltd, aceea despre care spuneam că apare în mai toate afacerile derulate de controversatul om de afaceri Puiu Popoviciu. Totuşi cum un astfel de act de mână nu avea nicio valoare, Gheorghe şi Bejenaru s-au prezentat şi la un birou notarial, pe 6 aprilie 2012, unde au încheiat un act autentic de vânzare-cumpărare. Părţi în contract erau Balian Shake prin Bejenaru, Wellkept prin acelaşi Bejenaru şi Marian Gheorghe, personal şi ca mandatar al soţiei sale. Preţul fusese deja plătit în anul 2006, în contul din Uruguay, astfel că Wellkept a devenit proprietară. Pe 13 aprilie 2012, firma lui Popoviciu şi-a intabulat dreptul de proprietate asupra clădirii istorice. Un an mai târziu, fostul sediu al RADET găzduia un restaurant de fiţe şi un magazin de lux.

Ginerele lui TeLeagă şi celelalte personaje

Pentru cei care nu ştiu – deşi cam toată lumea ştie – Puiu Popoviciu a fost ginerele fostului ministru comunist de interne, Ion Dincă-„Te Leagă”. El a avut probleme cu sistemul judiciar, fiind anchetat începând cu anul 2009 şi apoi trimis în judecată în anul 2012, pentru preluarea terenului de la Băneasa al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, acolo unde grupul de firme pe care îl controlează a construit Băneasa Shopping Center, cel mai mare parc de retail din România, evaluat la două miliarde de euro. Popoviciu este asociat în firma Computer Land SA cu Nicolae Badea, fostul său cumnat, căsătorit cu cealaltă fiică a ministrului comunist Ion Dincă-„Te Leagă”. Fiicele fostului demnitar comunist activaseră în contraspionaj, specializarea dialecte arabe. La rândul său, Badea este acţionar la clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, răspunzând de destinele acestuia alături de Cristi Borcea şi Dragoş Săvulescu, doi dintre campionii retrocedărilor frauduloase de terenuri de la Constanţa, coinculpaţi alături de Radu Mazăre în celebrul dosar penal care vizează fapte prin care hălci din domeniul public şi privat al statului şi al Municipiului Constanţa au ajuns pe mâna unor cumpărători de drepturi litigioase. Revenind la Popoviciu, trebuie să mai spunem că acesta mai este asociat şi în Casa Vinului SRL, alături de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi de omul de afaceri Bogdan Bartolomeu, fostul ginere al ministrului comunist Grigore Preoteasa. Popoviciu deţine indirect francizele KFC, Pizza Hut şi IKEA, lanţul hotelier Ramada, peste 50.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi numeroase proprietăţi imobiliare. Potrivit unor speculaţii de presă, el ar avea o legătură mediată şi cu fondul de investiţii care a preluat recent în portofoliu City Park Mall of Constantza, construit pe un teren retrocedat de administraţia Mazăre, în Parcul Tăbăcărie.



Lavinia Gheorghe (dreapta), fiica cesionarului de drepturi litigioase Marian GheorgheAndrei Bejenaru este unul din asociaţii minoritari ai grupului de firme controlat de Popoviciu. Constănţeanul Marian Gheorghe este administrator la una din firmele lui Bejenaru, respectiv Hercules Properties SRL Bucureşti. Mai departe, constănţeanul deţine 50% din firma Magic Ambasador SRL, care are în proprietate clădirea în care a funcţionat clubul La Mania din staţiunea Mamaia. Marian Gheorghe este partener în această firmă cu fiica sa, Lavinia Gheorghe, care este căsătorită cu un antrenor de tenis din Scoţia şi întreprinde acţiuni de implicare civică prin Rotary Club Constanţa.

Sursa: ordinea.ro
Ti-a placut articolul?

International / Erodarea unității europene în fața Rusiei. Cât de solide mai sunt sancțiunile UE? - Tudor Despina - 2016-02-09


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

 Deși continuă să mențină politica de sancțiuni la adresa Rusiei pe fondul crizei din Ucraina la nivel de bloc, Uniunea Europeană își erodează opoziția față de Moscova la nivel de state.

În Martie 2014, Uniunea Europeană a activat primul set de sancțiuni față de agresiunea Federației Ruse în Ucraina. Au fost luate atunci măsuri diplomatice și economice care includ interdicții de intrare în spațiul comunitar și înghețarea capitalului și a bunurilor deținute de oficiali ruși implicați în conflictul separatist din statul vecin. În locul unui summit G8 la Soci, în Rusia, a fost organizat unul G7 (fără ruși) în Bruxelles, în 4-5 Iunie 2014. De atunci, sancțiunile economice continuă să fie reînnoite la intervale de câteva luni. În Martie 2015, Consiliul European lega direct aceste sancțiuni de implementarea completă a acordurilor de pace semnate de Kiev și Moscova la Minsk. Dar cât mai e dispusă Uniunea să mențină starea de tensiune cu Federația?

Ultima reactualizare a sancțiunilor europene la adresa Moscovei a avut loc în  21 Decembrie, 2015, când Consiliul European a decis prelungirea măsurilor economice până la 31 Iulie 2016. Acestea vizează cu precădere sectoarele financiar, energetic și de apărare ale Rusiei. Treptat, însă, mai multe state comunitare au început să conteste mai mult sau mai puțin oficial compromiterea legăturilor economice cu Federația în dauna Ucrainei. Oficiali din diferite cancelarii au manifestat frustrare față de ritmul lent în care Kievul aplică reformele.

Ministrul german pentru Economie și Energie spunea într-un interviu pentru Bild că Berlinul își dorește să ajute la rezolvarea crizei din Ucraina, însă nu cu prețul îngenuncherii Rusiei. Semnalul este important, dat fiind cuvântul greu pe care Berlinul îl are în Uniune.  La finalul lunii trecute, ministrul francez de Finanțe mergea în vizită la Moscova și dădea de înțeles că Parisul e dispus să susțină ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei, în vara acestui an. Sunt declarații, însă vorbim despre doi dintre oficialii celor mai influente state din Uniune. În plus, pentru ca sancțiunile să fie prelungite ulterior lunii Iulie a acestui an, e nevoie de un vot luat cu unanimitate.

Grecia, Ungaria și Italia au comunicat de multe ori, pe diferite canale mai mult sau mai puțin oficiale, că ar susține ideea retragerii sancțiunilor impuse Rusiei, deși nu au votat în acest sens la niciunul din summit-urile europene la care a fost ridicată această problemă. Tot la început de an, un semnal venea și de la unul dintre cei mai puternici oameni ai momentului. Prezent la Forumul de la Davos, secretarul american de Stat spunea că Statele Unite ar putea ridica sancțiunile impuse (separat de cele ale UE) în decurs de câteva luni, în schimbul cooperării Moscovei cu comunitatea internațională în privința dosarului ucrainean.

Iar cum timpul avansează și ne apropiem de momentul în care UE va repune în discuție regimul de sancțiuni împotriva Kremlinului, informațiile par să indice o direcție neplăcută pentru integritatea externă a Uniunii și mai ales pentru statele est-europene care se află în proximitatea unei Rusii din ce în ce mai agresive. Potrivit unor surse UE citate de Radio Europa Liberă, subiectul sancțiunilor a fost ridicat în cadrul unei dezbateri interne inițiate în Ianuarie de șefa politicii Externe a Uniunii, italianca Federica Mogherini, dezbaterea gravitând în jurul unei posibile îmbunătățiri a relațiilor cu Federația. Mai mulți comisari europeni responsabili de portofolii care implică legături cu state din afara blocului comunitar au participat la dezbatere. Potrivit sursei citate, un oficial care a participat la întâlnire a spus că majoritatea comisarilor prezenți au fost sceptici în privința relaxării sau ridicării regimului sancțiunilor, în condițiile în care Rusia nu arată disponibilitate pentru a implementa acordurile de la Minsk și a permite Ucrainei să reia controlul asupra proprie granițe, în estul separatist al țării.

Într-un răspuns pentru Revista 22, purtătoarea de cuvânt pentru Politica Externă și de Securitate a Uniunii Europene a evitat să confirme informația prezentată de Radio Europa Liberă. “Măsurile economice sunt active până la finalul lunii Iulie pentru moment și sunt legate de implementarea deplină a acordurilor de la Minsk”, a spus Maja Kocijancic pentru 22.

De altfel, Federica Mogherini e recunoscută pentru simpatiile pentru Moscova. Anul trecut, un document susținut de italiancă sugera o abordare proactivă către Moscova, asta în timp ce separatiștii susținuți de Kremlin lansau o ofensivă în apropierea orașului Mariupol, punct strategic controlat de forțele guvernamentale ucrainene.


Legea defăimării sau legea tăcerii?

Pachetul de măsuri anti-sărăcie: 47 de obiective guvernamentale pentru următorii patru ani

EXCLUSIV. Antonescu îl CONTRAZICE FLAGRANT pe Ponta: "Isar a fost schimbat în urma insistențelor premierului, din motive politice". Fostul LIDER PNL a explicat pentru EVZ ce s-a întâmplat, de fapt, cu fostul ministru care este acum

EVZ

EXCLUSIV. Antonescu îl CONTRAZICE FLAGRANT pe Ponta: "Isar a fost schimbat în urma insistențelor premierului, din motive politice". Fostul LIDER PNL a explicat pentru EVZ ce s-a întâmplat, de fapt, cu fostul ministru care este acum AUDIAT la DNA.                                                                   miercuri, 10 februarie 2016  

Crin Antonescu respinge acuzațiile lui Victor Ponta. Fostul premier a susținut că, în perioada mandatului său de prim-ministru, a primit direct doar o singură informare despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru, respectiv Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia din funcţie. Ponta a mai spus că, atunci, i-a spus şi lui Crin Antonescu de situaţie şi, în câteva ore, l-a înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Condamnare istorica: Tortionarul Visinescu, 20 de ani de inchisoare






Ziare.com
Actualitate
 Condamnare istorica: Tortionarul Visinescu, 20 de ani de inchisoare

Condamnare istorica: Tortionarul Visinescu, 20 de ani de inchisoare

Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost condamnat miercuri definitiv la 20 de ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in legatura cu abuzurile exercitate asupra ...
11:32http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Secretele statuii lui Eminescu de pe faleza Constanţei. Cum a fost înălţată sculptura de bronz în vremea regelui Carol al II-lea


Secretele statuii lui Eminescu de pe faleza Constanţei. Cum a fost înălţată sculptura de bronz în vremea regelui Carol al II-lea

Secretele statuii lui Eminescu de pe faleza Constanţei. Cum a fost înălţată sculptura de bronz în vremea regelui Carol al II-lea
Din vara anului 1934, chipul din bronz al lui Mihai Eminescu este martorul mut al miilor de îndrăgostiţi care şi-au jurat credinţă veşnică la malul mării. Statuia dezvelită de un rege a fost sculptată de un mare artist al vremii.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Haralambie, sfântul care apără de ciumă. De ce înconjoară femeile casa de trei ori în pielea goală pe data de 10 februarie


Haralambie, sfântul care apără de ciumă. De ce înconjoară femeile casa de trei ori în pielea goală pe data de 10 februarie

Haralambie, sfântul care apără de ciumă. De ce înconjoară femeile casa de trei ori în pielea goală pe data de 10 februarie
Unul dintre cei mai bâtrâni mucenici, se spune că a trait 113 ani, şi care apără creştinii de ciumă şi foamete este sărbătorit pe 10 februarie de Biserica Ortodoxă. O serie de superstiţii sunt legate de această sărbătoare, una dintre ele fiind obiceiul femeilor de a înconjura casa de 3 ori, în pielea goală.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Traian Băsescu, dezlănţuit pe Facebook împotriva lui Silviu Mănăstire: „Mănânci c...t după model Antena 3” | traian basescu


Traian Băsescu, dezlănţuit pe Facebook împotriva lui Silviu Mănăstire: „Mănânci c...t după model Antena 3” | traian basescu

Traian Băsescu, dezlănţuit pe Facebook împotriva lui Silviu Mănăstire: „Mănânci c...t după model Antena 3”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat un atac dur, pe Facebook, la adresa jurnalistului B1 TV, Silviu Mănăstire.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Ruşii fac manevre în Marea Neagră - Suresă : Adevărul.ro

Diabolizarea Casei Regale a României. Propaganda antiregalitate, de la comunişti la CTP şi Băsescu - Sursă : Adevărul.ro

INTERVIU Victor Rebengiuc, la 83 de ani: „Nu vreau spectatori la moartea mea“ - Sursă : Adevărul.ro

Madalin Voicu, audiat la DNA: Este acuzat de spalare de bani


Ziare.com
Actualitate
Madalin Voicu, audiat la DNA: Este acuzat de spalare de bani

10:12 - Madalin Voicu, audiat la DNA: Este acuzat de spalare de bani

Deputatul PSD Madalin Voicu s-a prezentat miercuri dimineata la sediul DNA din Bucuresti, intr-un dosar care priveste finantarea Partidei Rromilor. "De obicei, in Romania denunturile se fac...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Trupe americane, britanice si germane in Romania? De teama Rusiei, NATO ne aloca sute de soldati


Ziare.com
Actualitate Trupe americane, britanice si germane in Romania? De teama Rusiei, NATO ne aloca sute de soldati

Trupe americane, britanice si germane in Romania? De teama Rusiei, NATO ne aloca sute de soldati

Trupe NATO ar putea fi plasate de-a lungul granitei Rusiei cu estul Europei, potrivit unui plan al Aliantei de a descuraja o incursiune rusa, ce urmeaza sa fie discutat miercuri la Bruxelles de catre ministrii Apararii din tarile membre NATO. ...
08:21http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

DRAGNEA ȘI DEFĂIMAREA - by Stelian Tănase — 10 Feb, 2016

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

DRAGNEA ȘI DEFĂIMAREA

tanase 222

In Romania sunt 8,3 milioane de utilizatori de facebook, 41 % din populația țării. Sunt 10,3 milioane de persoane cu acces la Internet. Împotriva acestora Liviu Dragnea&Co au pornit un război total. Metoda este de a pune pumnul în gură, de a limita dreptul la liberă  exprimare. Scopul este de a proteja clasa politică căreia protestatarii din nov 2015 i-au cerut imperativ să se reformeze. Este o operație de salvagardare a acestor dinozauri, vestigii ale anilor 90, și destui dintre ei ai anilor 80.
Acțiunea lui Dragnea este în sens invers în raport cu voința protestatarilor, deși el și ai lui s-au angajat la o premenire profundă și rapida a cadrelor poltiie ale partidelor. Odata mulțimile retrase de pe marile bulevarde, din piețe, politicienii au manevrat să rămina in control. Au ramas la manșe în Parlament. in partide, in guvern și duc lucrurile într-o zonă care seamănă al naibii cu un regim autoritar, controlat de servicii, barat de tot felul de cenzuri și interdictii. Un regim în care politicienii să nu fie cumva atinși de critici sau de dezvaluirile presei. Dar nici de cererile contribuabilului care plătește pină la urmă îmbogațirea prin jaf a profitorilor tranziției. Odată cu legea defăimarii sociale România iese din Europa și se înscrie cu 

dragnea 2


glorie printre țările lumii a treia. Cum zicea cineva ieri- S-a dat drumul la hoție! Nimnei nu te va mai jena cind furit.
Dragmea vorbea despre faptul că e o lege a toleranței. Că poporul român va înțelege pentru că e tolerant. E un dublu limbaj. ! Este o lege intolerantei aceasta,  care seamăna vînt. Legea încurajează intoleranța și o și răsplăteste copios. Cum era cu plățile făcute de Securitate pentru denunțuri. De data plata ajunge pină la 100.000 lei. Dragnea e mai generos decît a fosst Securitatea… E foarte posibil să avem in curind vinători de vrăjitoare. Dragnea instituie un Departament al Promovării Demnitatii Umane.( cu oameni numiți de partide cf algoritmului rezultat din alegeri). E ca in Orwell 1984. Ministerul minciunii, propaganda, are numele de Ministerul Adevărului. Sclavajul e prezentat ca democrție și libertate. Asta în lumea imaginata de Orwel cu care România începe să semene tot mai mult. Se poate că Dragnea&Co nu cunoaste proprietatile termenilor. Sau, de ce nu, folosește cuvintele cu sens inversat în mod premeditat.
Politicienii sprijină așa zisa lege a defaimării sociale pentru că le convine sa nu apară in massmedia critici la adresa lor. Să nu  nu fie demascați pentru afaceri oneroase. Ei vor vor să fie lăudati, vor să li se ridice statui, să li se spună zilnic ce mari oameni sunt! Doresc să  se treacă sub tăcere cum au făcut mari averi, cum au jefuit țara in ultimii 26 de ani. Și să nu li se spună că nu fac mare lucru pentru binele public.
E lege de toată rușinea. Parlamentul se va acoperi de rușine dacă o va vota. Mă și mir ca Dragnea a avut tupeul să vină cu ea in Parlament și că a găsit și voturi să o treacă. Asta s-a întimplat pentru că este evident ca este o lege îndreptată împotriva libertății de expresie. Nu prea ințeleg de ce riscă Dragnea !? Să fie de vină un trecut sulfuros !? Are niște schelete în dulap!? E în legătură cu procesul in care e inculpat !? Să fie oare controlat de Servicii !? I-a cerut cineva să iasă cu legea asta prostească și păgubitoare pentru societatea româneaca!? !? mă întreb. Ceva trebuie să fie.
Cred ca pentru Liviu Dragnea lega defăimarii sociale este începutul sfirșitului pentru cariera sa politică. Sper să fie așa. El joacă acum rolul omului periculos, al inamicului public nr 1.

STELIAN TĂNASE
Copyright www.stelian-tanase.ro
Share

Comisia Europeană vrea să ia din banii României pentru a gestiona criza refugiaților

 
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Vești proaste pentru România: Fondatorii UE vor un proiect fără unele țări

 

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Legea anti-defăimare. Băsescu sare la gâtul lui Dragnea: Ai grijă! - 10 Feb, 2016


ULTIMA ORĂ


Continuă scandalul din jurul legii anti-defăimare (care vizează inclusiv Internetul). Fostul preşedinte al României Traian Băsescu sare la gâtul liderului PSD L...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Deutsche Welle: România, spărgătoare de grevă în #Brexit

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Deutsche Welle: România, spărgătoare de grevă în #Brexit

COMENTARIU DEUTSCHE WELLE DE HORAȚIU PEPINE:
Diplomația de la București speră să obțină admiterea în Schengen, delimitându-se de pozițiile tot mai subliniat suveraniste ale țărilor din grupul de la Vișegrad.

Campania premierului David Cameron pentru reformarea Uniunii Europene se desfășoară pe fondul unei creștei a euroscepticismului în rândul cetățenilor britanici. Cel mai recent sondaj de opinie realizat de YouGov și dat publicității în 4 februarie arată că 45% dintre britanici doresc ieșirea Marii Britanii din UE, iar 36% se pronunță pentru rămânere. Restul de 19% nu se pronunță. Un sondaj anterior, publicat în 28 ianuarie, indica 42% în favoarea unui Brexit și 31% pentru UE. Din septembrie anul trecut, euroscepticismul crește mereu. Totuși pozițiile sunt foarte schimbătoare, graficul opiniilor pe o perioadă mai lungă de timp arătând ca au mai fost perioade în care euroscepticii îi dominau copios pe eurofili (mai ales în 2012 și 2013) pentru ca ulterior tendința să se inverseze.
Revenind la ultimul sondaj, dacă cei care nu se pronunță sunt scoși din calcul, 56% s-ar pronunța pentru părăsirea UE și 44% pentru rămânere. Criza refugiaților, ca parte a problemei mai mari a imigrației, a dat un mare avânt euroscepticilor, cu atât mai mult cu cât compromisul obținut de David Cameron din parea UE nu pare satisfăcător. Dacă în unele părți ale UE se crede că britanicii au obținut deja prea mult, punând în pericol libera circulație a lucrătorilor, în Marea Britanie se consideră că acordul e prea slab. O majoritate consistentă de 46% califică rezultatele obținute de premierul David Cameron o afacere proastă și numai 22% cred ca este un compromis echitabil. Prin urmare mai mult de două treimi (dacă îi excludem pe nehotărâți) dezaprobă propunerile lui David Cameron.
Și totuși în UE, premierul britanic a reușit un tur de forță. Pentru noi este mai interesant faptul că Polonia și Ungaria, deși aveau mari rezerve la început, au sfârșit prin a susține proiectul britanic. ”Am făcut mari progrese. Suntem foarte satisfăcuți”, declara vineri, 5 februarie, Jarosław Kaczyński, președintele partidului de guvernământ din Polonia. Britanicul a reușit să câștige de partea sa țările din grupul de la Vișegrad grație propunerii de a stopa avansurile integraționiste, oferind totodată parlamentelor naționale un drept de veto asupra legislației de la Bruxelles. Ar fi nevoie ca cel puțin 15 state să denunțe în parlamentele lor o directivă de la Bruxelles pentru ca ea să fie abrogată. Așa cum era de bănuit, după Cehia, Slovacia și Ungaria, conservatorii polonezi au imprimat și ei politicii față de Bruxelles o nuanță suveranistă. România face excepție, căci ea nu dorește să iasă din rând, preferând să joace cartea elevului model. Diplomația de la București speră, pesemne, să obțină admiterea în Schengen dacă va apăra frontul eurofil, spărgând greva suveraniștilor tot mai categorici de când s-a declanșat criza refugiaților.
E greu să anticipăm evoluția lucrurilor căci opiniile sunt foarte capricioase. Ceea ce știm cu siguranță este că britanicii au avut mereu în chestiunea europeană o poziție diferită față de țările continentale. Povestea UE începe încă dinainte de al Doilea Război Mondial, dar ea prinde contur imediat după război în anii în care liderii politici erau preocupați de reconstrucția Eurpei. În 19 septembrie 1946, Winston Churchill ținea un discurs în aula Universității din Zürich în cursul căruia a spus că pentru a ”recâștiga bucuriile și speranțele simple care fac ca viața să merite a fi trăită” și pentru a pune capăt ”crimelor și nesocotințelor trecutului” ar trebui ”să construim un soi de State Unite ale Europei”. (citat de Cristopher Booker și Richard North în ”Uniunea Europeană sau Marea amăgire”, 2004 ).
Dar viziunea lui Churchill despre Europa nu semăna prea mult cu cea a lui Jean Monnet, cel care avea să contribuie în mod hotărâtor la apariția primelor instituții supranaționale. Britanicii credeau - și se pare că și astăzi ei cred în majoritatea lor același lucru - că UE ar trebui să fie o uniune de state suverane. Jean Monnet în schimb sau Altiero Spinelli, un alt inspirator al ideilor care animă astăzi politica europeană, respingeau interguvernamentalismul și sperau în apariția unor organisme paneuropene conduse de tehnicieni. Chiar dacă limbajul său desuet (”dictatura partidului revoluționar”) este astăzi evitat cu grijă, Spinelli continuă să fie figura tutelară a federaliștilor europeni (v. Grupul Spinelli din cadrul PE).
După mai bine de o jumatate de secol de la discursul lui Churchill, suveranismul britanic rămâne o chestiune importantă. Sondajul YouGov citat mai sus ne mai arată că propunerea sa ca deciziile Comisiei Europene să fie anulate de parlamentele naționale se bucură de susținerea totață a 58% dintre britanici. Doar 11 % spun că se opun acestei idei.
Totuși aspectul cel mai important de care depinde balanța între eurosceptici și eurofili este cel social. Într-o largă proporție, 66%, britanicii se opun acordării de alocații pentru copiii rămași în țările lor de origine și 62% doresc limitarea benficiilor sociale în primii patru ani de trai în Marea Britanie. Chestiunea banilor atârnă ceva mai mult decât suveranismul, fapt pe care partizanii construcției europene îl vor fi remarcat.

Românca surdo mută care a învins Barnevernet amenințată cu expulzarea din Norvegia

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html


Românca surdo mută care a învins Barnevernet amenințată cu expulzarea din Norvegia



Povestea familiei Avrămescu Cruz - doi soți cu dizabilități auditive ai căror copii, luați de Barnevernet, nu s-au întors acasă nici măcar după ce instanța a dat câștig de cauză părinților - a fost prezentată de digi24.ro la mijlocul lunii ianuarie. De atunci încoace, nu doar că soții nu au reușit să-și ia înapoi băieții de 5, respectiv 6 ani, dar mama a primit înștiințare că a fost deschisă împotriva sa procedura expulzării. Motivul invocat de Poliție? Presupunerea că există „circumstanțe personale care reprezintă o amenințare reală, imediată și suficient de gravă împotriva considerentelor sociale de bază”, transmite Digi 24.
Roberto și Adrian au fost luați de lângă părinții lor, Andreea Sorina (cetățean român) și Roberto Cruz (cetățean norvegian), pe 19 martie 2014, după ce ar fi povestit la grădiniță că au fost bătuți acasă. Pe numele soților Avrămescu Cruz au fost deschise două procese. Unul privind îngrijirea copiilor, altul penal, pentru acuzația de violență asupra acestora. În primul proces, instanța decide definitiv, în ianuarie 2015, că nu există motive pentru ca băieții să fie luați din sânul familiei. Cu alte cuvinte, că decizia Barnevernet de a-i separa pe copii de părinți nu a fost întemeiată. Al doilea proces continuă însă, iar, în octombrie 2015, vine pronunțarea în prima instanță: soții sunt condamnați la câte cinci luni de închisoare și plata unei amenzi de 3.000 de coroane fiecare. Pentru ca absurdul să fie complet, în absența unei decizii definitive în acest caz (subliniem, recursul se judecă încă), Poliția a declanșat, acum câteva zile, procedura expulzării mamei.
Presupunerile, suficiente pentru declanșarea procedurii
Printr-un act intitulat „avertizare prealabilă” și înregistrat cu data de 2 februarie, Secția de Poliție Indre Ostfold a comunicat Andreei Sorina Cruz că „autoritățile pentru imigrare pregătesc procesul de expulzare” conform legislației privind imigrarea. „Un străin cu drept de ședere poate fi expulzat atunci când considerente privind ordinea publică sau siguranța dictează acest lucru. O condiție pentru expulzare este ca, în cazul străinului, să existe sau să se presupună că există circumstanțe personale care reprezintă o amenințare reală, imediată și suficient de gravă împotriva considerentelor sociale de bază”, se explică în documentul oficial trimis de Poliție familiei Cruz.
Neluând în considerare faptul că instanța nu s-a pronunțat încă definitiv în procesul penal privind actele de violență ce ar fi fost comise asupra copiilor, autoritățile invocă drept „fundamentul” deciziei de inițiere a procesului de expulzare „abuzul dur sau repetat, amenințând, forțând sau limitând libertate de mișcare, exercitând violență sau insultând într-un alt mod” pe care l-ar fi exercitat mama asupra băieților.
„Binele suprem al copilului”, invocat sau ignorat
Foto: Contul personal de Facebook
În aceeași „avertizare prealabilă” a Poliției, Andreea Cruz este înștiințată că, potrivit reglementărilor legale, părinții au „datoria” să-și informeze copiii cu privire la situația apărută, la dreptul acestora de a fi audiați și la modalitățile în care vor fi implicați. Nu în ultimul rând, mamei i se subliniază faptul că „o urmare a unei decizii de expulzare poate fi separarea copilului de părinte”, fiind ca atare cu atât mai important ca minorilor care au împlinit 7 ani, dar și celor mai mici, capabili să își exprime punctele de vedere, s le fie oferită posibilitatea de a se exprima. ”Deși expulzarea, de regulă, nu poate fi considerată a fi înspre binele suprem al copilului, considerentele pentru copil nu vor împiedica întodeauna expulzarea”, se mai arată în documentul oficial transmis familiei Cruz. De remarcat că în numele aceluiași „bine suprem al copilului”, care poate fi acum ignorat, acționează angajații Barnevernet atunci când decid separarea copiilor de părinți și, ulterior, chiar a fraților.
De la câțiva kilometri la peste 2.500
O decizie de expulzare a Andreei Sorina Cruz, dacă va fi luată de Directoratul pentru Imigrări (UDI), înseamnă pentru familia Cruz nu doar separarea celor doi soți, ci și pierderea, practic, a oricărei șanse de recuperare a celor doi copii. În plus, dacă părinții reușesc acum să-și vadă băieții, plasați în localități diferite, o dată pe lună, timp de trei ore, după expulzare acest lucru nu va mai fi posibil.
După cum precizează chiar Poliția Indre Ostfold, „expulzarea împiedică ulterioare călătorii în Regat, conform legii”. Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a UDI, interdicția de a mai intra în Norvegia poate fi stabilită pentru o perioadă de doi sau cinci ani, dar poate fi și permanentă. De asemenea, ca regulă generală, interdicția se extinde și în ceea ce privește accesul în alte țări din spațiul Schengen. Încălcarea interdicției de intrare în țară reprezintă o infracțiune.
Tot de pe site-ul UDI, se poate afla că, după deschiderea procedurii, o decizie privind expulzarea sau nu a unei persoane se comunică în aproximativ 20 de luni. În cazul contestării deciziei, o hotărâre va fi luată în alte șase luni.
MAE analizează situația
Contactat de digi24.ro, Ministerul de Externe de la București a precizat că are în atenție evoluția cazului Avrămescu Cruz și că urmează să formuleze un punct de vedere.
Avocatul cuplului, Eva Frivold, consideră nejustificată și nedreaptă decizia Poliției de declanșare a procedurii expulzării mamei. Într-o declarație apărută în numărul de ieri al ziarului norvegian Smaalenenes Avis, avocatul subliniază că soții Avrămescu Cruz au fost deja lăsați fără copii, riscă o pedeapsă penală în procesul încă pe rol, iar acum se adaugă pericolul expulzării.
„Avocata care îi reprezintă pe fata şi pe ginerele meu este ea însăşi foarte supărată pentru că autorităţile au continuat manevrele de a păstra copiii deschizând acest al doilea proces, pe care acum îl invocă şi ca motiv de expulzare a fiicei mele. Reţineţi, acuzaţiile aduse fuseseră deja demontate într-un prim proces chiar de către o instanţă de judecată. În acest moment, fata mea este dărâmată, iar nouă ne este limpede că autorităţile norvegiene încearcă să îi îndepărteze pe copii de părinţi ţinându-i separat şi continuând să îi spele pe creier”, susţine Constantin Avrămescu, bunicul matern din România al micuţilor Adrian şi Roberto.
În lumina ultimelor evoluţii, familia de la Craiova a soţilor Avrămescu Cruz va reveni cu telefoanele la Ambasada şi Consulatul României din Norvegia, ne spune domnul Avrămescu, care admite că se află de câteva săptămâni în contact cu reprezentanţii Bucureştiului la Oslo.
„La vremea respectivă am cerut Consulatului să monitorizeze cazul nostru, în condiţiile în care există deja o hotărâre judecătorească definitivă care nu este pusă în aplicare de peste un an. Conform acelei decizii, copiii ar fi trebuit returnaţi familiei biologice, ceea ce, vedem bine, nu s-a întâmplat”, încheie Constantin Avrămescu.
După decizia favorabilă din ianuarie 2015, băieții nu s-au întors acasă deoarece în prezent nu mai pot comunica prin limbajul semnelor cu părinții, având nevoie de interpret. Cum s-a ajuns aici? Pentru că, în perioada în care copiii au fost în plasament, angajații Barnevernet au omis un lucru esențial: să le conserve cunoștințele despre limbajul semnelor, limbaj pe care îl stăpâneau foarte bine înainte de fatidica zi de 19 martie 2014.
Mai multe detalii despre povestea familiei Avrămescu Cruz: EXCLUSIV Digi 24. Noi cazuri de români cărora autoritățile norvegiene le-au luat copiii. Astăzi: Familia care a învins Barnevernet, dar care nu şi-a primit copiii nici după un an
Studiu: expulzarea, o metodă folosită tot mai des în Norvegia
Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Oslo, autoritățile norvegiene apelează tot mai des la metoda expulzării pentru imigranții care comit infracțiuni mărunte. Se vorbește chiar de „crimmigration”, un mix între pedepsele stabilite de legea penală și expulzare/deportare, mix bazat pe intenția ca statul norvegian să cheltuie cât mai puțin posibil cu imigranții infractori. „Procedura judiciară pune în mișcare un mecanism mai amplu, astfel încât cazurile pot ajunge foarte costisitoare”, declara, pentru sciencenordic.com un reprezentant al Poliției Naționale. Potrivit unui raport din 2014, care a vizat 24 de dosare penale ale unor imigranți, costul mediu per caz pentru întreaga procedură judiciară a depășit 800.000 de coroane (circa 82.000 euro). Extins calculul la mii de infractori deportați, rezultă o economie de miliarde de coroane făcută de statul norvegian. Tocmai de aceea, rapoartele indică o dublare, în ultimii ani, a numărului persoanelor expulzate/deportate (de la 2.500 de cazuri în 2009 la 5.000 de cazuri în 2013). Tot sciencenordic.com amintește de o amplă operațiune anti-drog desfășurată în Oslo când au fost arestate 500 de persoane, dar doar împotriva a nouă dintre ele s-au deschis dosare penale, restul fiind deportate. Profesorul Katja Franko de la Universitatea din Oslo atrăgea atenția că legile ar trebui aplicate în scopul în care au fost create: legea penală pentru infracțiuni, iar legea privind imigrarea pentru controlul migrației. „Așa cum este acum, am creat un sistem de justiție cu două nivele, unul pentru norvegieni, altul pentru restul”, declara Franko pentru sciencenordic.com.
Față de cazurile luate în considerare în studiul Universității din Oslo, cel al familiei Avrămescu Cruz este oricum diferit, în condițiile în care părinții nu pot fi considerați infractori în lipsa unei decizii definitive a instanței.

SURSA: digi24.ro

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...