http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
Si lui Corbu i-ar surade sefia PDL Constanta
Si lui Corbu i-ar surade sefia PDL Constanta
Se pregăteşte o nouă eră în PDL Constanţa. Iţele politice sunt atât de încurcate, încât o decizie a Comisiei de Etică şi Litigii a PDL nu putea să aducă liniştea între cele două tabere. Odată ce s-a dizolvat Consiliul de Coordonare Local (CCL) şi Consiliul de Coordonare Judeţean (CCJ), s-au anulat şi alegerile organizaţiei municipale, care o desemnau câştigătoare pe deputata Maria Stavrositu. Alegerile vor fi reprogramate şi candidaţii „taberei“ Stavrositu ar trebui să fie aceiaşi. Cu toate acestea, se pare că zvonurile conform cărora echipa nu mai este atât de solidă se adeveresc. Prin urmare, unii dintre susţinătorii Mariei Stavrositu s-ar cam îndrepta către cealaltă tabără, a lui Mircea Banias, chiar dacă deputata nu crede că este posibil aşa ceva. „Este clar că cineva doreşte să distrugă echipa aceasta şi aruncă şopârliţe. Colegii mei, cu care, de altfel, am şi discutat, sunt în continuare e partea mea“, a susţinut deputata PDL. Urmează noi alegeri, iar opţiunea acesteia este aceeaşi. „Voi candida la următoarele alegeri pentru municipiu, pentru că este nevoie de un alt preşedinte al organizaţiei, a cărui preocupare să fie creşterea şi dezvoltarea partidului. La municipiu am siguranţa că pot duce la bun sfârşit mandatul, pe când la judeţ nu am aceeaşi siguranţă că m-aş putea descurca, pentru că acolo este vorba despre mulţi primari şi o suprafaţă prea mare pe care timpul nu-mi permite să o acopăr aşa cum trebuie“, a declarat Maria Stavrositu. Pe de altă parte, unul dintre susţinătorii deputatei, consilierul judeţean Adrian Gheorghiţă, este de altă părere. „Ar fi normal ca, după decizia pe care a luat-o centrul, să se mai liniştească lumea. În ultima vreme nu au mai fost evenimente care ar putea duce la concluzia că o anumită persoană şi-a retras susţinerea pentru Maria Stavrositu. Oricum, este de văzut dacă aceasta va mai candida la următoarele alegeri municipale“, a afirmat Adrian Gheorghiţă.
Corbu aruncă „şopârliţe“?
Un alt membru al echipei de simpatizanţi ai deputatei are gânduri mari, acesta visând să îi ia locul „protejatei“. „Eu fac parte doar din echipa PDL. Am principii mai solide decât alţi oameni politici. Este foarte posibil să candidez la preşedinţia municipiului. Dacă ar exista aceste tabere, nu cred că Banias are capacitatea să strângă o echipă în jurul lui“, a opinat pedelistul Gheorghiţă Corbu.
|
În cadrul campaniei „Luaţi-i Peninsula lui Mazăre!“, iniţiată de ziarul „Cuget Liber“,
Regele Carol I obişnuia să vină deseori la Constanţa, care devenise un loc de refugiu pentru familia regală. În primăvara lui 1914, regele mergea de două ori pe zi la Cazino, pentru a inspecta lucrările şi chiar pentru a da anumite indicaţii.
Este cunoscută, de altfel, şi iubirea reginei Elisabeta pentru ţărmul mării de la Constanţa, pentru ea fiind construit un pavi-lion, în anii 1909-1910, în portul oraşului. „Acolo unde se isprăveşte partea înaltă a digului, care apără portul de valurile mării, e un pavilion modest ce seamănă mai mult cu o cabină de vapor. În încăperile strâmte ale acestui loc de odihnă s-a adăpostit, în primăverile şi verile anilor din urmă, regina-poetă Carmen Sylva”, consemna ziarul estival „Sirena”, în 1916, fragment redat de dr. Doina Păuleanu în volumul „Constanţa. Aventura unui oraş european” (editura Ex Ponto, 2003, p. 456).
Ziarul „Sirena” arată, în continuare, argumentele afinităţii Reginei pentru Constanţa: „Augusta era dispărută spre sfârşitul vieţii sale era veşnic suferindă şi medicii o sfătuiseră să se folosească de aerul mării care într-adevăr îi făcea mult bine. Apoi marea mai avea pentru regina – poetă farmecul pe care-l exercită asupra tuturor firilor alese şi impresionabile. Singurătatea, misterul, infinitul apelor dădeau aripi închipuirilor de artistă ale Carmen Sylvei şi în pavilionul de la capătul digului ea a avut, după cum spuneam adesea, clipe de intensă mulţumire. Mântuirea trupului bolnav şi încântarea sufletului legase pe fosta regină de ţărmul acesta” (pp. 456-457).
Regina organiza în „cuibul” său, aproape în fiecare zi, ceaiuri literare sau recepţii pe care ziariştii le considerau „de o simplitate încântătoare” (p. 457). „Marea suve-rană se interesa de aproape tot ce privea manifestările vieţii superioare în oraşul nostru. Îndeosebi arta şi caritatea împodobeau sufletul său ales. Într-o zi a venit cu deosebită plăcere să patroneze în sala cazinoului un festival literar, organizat de o ceată de scriitori ce se aflau atunci în oraş şi care mai adusese şi pe alţii din Bucureşti”, arată ziarul „Sirena” (citat în volumul menţionat, p. 457).
După moartea Elisabetei, ziarele deplângeau soarta Pavilionului, care stătea „părăsit şi trist”, după ce fusese „singurul loc între ape cu care firea Reginei se simţea în consonanţă” (ziarul „Sirena”, citat de dr. Doina Păuleanu, p. 458).