Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

duminică, 14 februarie 2021

Se încarcă: s-au încărcat 731896 din 731896 byți Cristian Bădiliţă: „Iisus a refuzat orice rol politic. Mahomed, dimpotrivă“


http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html


Cristian Bădiliţă: „Iisus a refuzat orice rol politic. Mahomed, dimpotrivă“

Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul“, Cristian Bădiliţă a analizat disensiunile contemporane dintre creştinism şi islamism, a explicat de ce islamul nu va renunţa niciodată la latura violentă, dar şi de ce creştinismul este, în esenţă, o religie de criză. De asemenea, teologul a vorbit despre necesitatea schimbării atitudinii Bisericii Ortodoxe Române, care se fereşte să-şi recunoască păcate. Bădiliţă a subliniat şi faptul că deşi sunt religioşi, românii sunt, în general, lipsiţi de credinţă autentică, un lucru de care se fac vinovate familia şi Biserica.  

Domnule Bădiliţă, în opinia dumneavoastră, cât este convergenţă şi cât este divergenţă între islam şi creştinism la ora actuală?

 Nu este vorba de opinia mea, ci de interpretarea obiectivă a celor două modele religioase. Islamul e o reformă a monoteismului iudaic şi creştin, declanşată în secolul al VII-lea. Islamul era perceput de creştinii de atunci – Ioan Damaschinul e cel mai cunoscut exemplu – drept o erezie creştină. Punctele de convergenţă sunt utopice, ele au fost fabricate şi susţinute, de-a lungul vremii, de elitele musulmane şi creştine. Realitatea însă le contrazice flagrant. Din prima clipă, aşa cum afirmă istoricii netimoraţi, islamul s-a impus prin forţă brută. La numai 16 luni de la declanşarea Hegirei, pe 24 septembrie 622, Mahomed a recuzat violent iudaismul, masacrându-i pe evreii din Medina. Ba mai mult, el a pornit un război împotriva propriului trib de la Mecca, unde era plin de politeişti. La 40 de ani, Mahomed a început să aibă anumite revelaţii, contaminate de monoteismul iudaic şi creştin. Astfel a ajuns în exil, la Medina. Primul document emis de el, la Medina, a fost o Constituţie, o Chartă, un tratat de natură politică, nu religioasă. Coranul s-a format abia după moartea profetului, în a doua jumătate a secolului al VII-lea. Prin urmare, Constituţie politică. 

În timp ce Iisus a fost apolitic, dacă putem spune aşa. 

 Iisus n-a lăsat nicio Constituţie politică. Mesajul lui este, într-adevăr, antipolitic, apocaliptic. Iisus Mesia a refuzat orice rol politic. Mahomed, dimpotrivă. Războaiele în numele lui Allah nu au încetat până astăzi. Cei care operează o distincţie între „idealismul“ coranic şi realitatea istorică ori sunt inconştienţi, ori sunt de rea-credinţă. Islamul a fost de la bun început un proiect politic. El se dezvoltă în nişa dintre cele două mari imperii ale secolului al VII-lea: Bizantin – creştin şi Persan – zoroastrism. Convergenţele de ordin teologic între creştinism şi islam sunt superficiale, dar au fost exagerate. 

Se invocă monoteismul. 

Da, dar pentru creştini Dumnezeu este tată, ceea ce implică o relaţie personală cu oamenii, în vreme ce Allah cere strict supunere. Se invocă şi fundamentul biblic comun. Dar Coranul face o selecţie partizană şi deformatoare a pasajelor din Vechiul Testament. Se invocă prezenţa lui Iisus, fiul Mariei, şi a Fe-cioarei în Coran. Da, în Coran numele lui Iisus e pomenit de mult mai multe ori decât al lui Mahomed, dar asta nu înseamnă mare lucru. Iisus e un profet important pentru musulmani, dar rămâne o simplă creatură. El nu este Mesia, Unsul, fiul lui Dumnezeu, venit pentru mântuirea întregului neam omenesc, aşa cum îl consideră creştinii. 

Spuneaţi că în Coran sunt prezentate deformat unele lucruri. Ne puteţi da un exemplu? 

De pildă, răstignirea lui Iisus e considerată, în Coran, o închipuire. De fapt, spune Coranul, Iisus nu a fost răstignit, ci a fost ridicat la cer de Allah. Tot Iisus va veni la sfârşitul lumii şi-l va birui pe Anticrist, pogorându-se pe acoperişul moscheii din Damasc. E o tradiţie veche, dar, atenţie!, Iisus apare şi de această dată ca un personaj de basm. Întruparea, viaţa lui, relatate de Evanghelii, sunt complet ignorate de islam. Câteva pasaje coranice referitoare la Iisus provin din Evangheliile apocrife: naşterea lui Iisus la umbra unui palmier, celebrele vrăbii de lut care-şi iau zborul. Cam acestea sunt convergenţele. Incompatibilitatea esenţială dintre creştinism şi islam a fost revelată, de timpuriu, de Ioan Damaschinul şi de Toma din Aquino. Pe de altă parte, nu pot omite faptul că există o notă comună între ortodoxie şi islam. Nu de ordin dogmatic, fireşte, ci de ordin comportamental, psihologic. Există trăsături comune: formalism, ritualism triumfal, anistorism, gregaritate, amalgamare a religiei şi politicului, devalorizarea liberului arbitru şi a libertăţii individuale.

  „Românii, religioşi, dar lipsiţi de credinţă autentică“

 De ce este România un spaţiu hipersacralizat doar la nivel formal?

 Din varii motive. În primul rând, lejeritatea românească. Suntem la porţile – eu aş zice chiar în anticamera – Orientului, unde totul e luat à la légère, inclusiv religia. Fac sistematic distincţia între credinţă şi religiozitate. Românii sunt, în general, religioşi, superstiţioşi, formalişti, dar lipsiţi de credinţă autentică. Vina o poartă familia şi Biserica. Un copil nu se poate autoeduca religios. Părinţii şi preoţii trebuie să-l ghideze, să-i facă o cateheză aplicată, să-l familiarizeze cu Evangheliile, cu istoria creştinismului, dar în spirit critic, nu dogmatic. Apoi, credinţa se manifestă în fiecare clipă din viaţa omului credincios. Religiozitatea e un fel de contract, pe care românul se străduieşte să-l respecte de două ori pe an, la Paşte şi la Crăciun, şi, eventual, două ore pe săptămână, când ascultă liturghia. Una din cauzele importante este şi anistorismul.

 Adică? 

Dumnezeul biblic s-a revelat în istorie. El acţionează în istorie, mai exact, în fiecare secundă a vieţii noastre. Românul însă fuge de istorie ca dracul de tămâie. Nu-i place istoria, se teme de istorie. Şi atunci se refugiază în mit, în ritual, în paraistorie. Construirea unei autostrăzi, aici şi acum, în istoria concretă, e şi un act teologic. Când românii vor realiza acest lucru, atunci vor face pasul de la religiozitate la credinţă, de la magia ritualic-păgână la asumarea conştientă şi liberă a credinţei în Iisus Hristos.

 „Creştinismul e o religie de criză prin esenţă”

 Este în prezent creştinismul în criză?

 Creştinismul e o religie de criză prin esenţă. E o religie apocaliptică, antipolitică. Am expus toate argumentele în „Patericul anarhismului creştin de dreapta“, volum apărut recent. Ar fi grav dacă nu ar fi în criză. Atunci ar fi mort. Numai dictaturile şi moartea nu au crize.

Cristian Bădiliţă este doctor în istoria creştinismului antic la Universitatea Paris IV Sorbona
 FOTO: arhiva personală



„Creştinismul este o religie pentru aristocraţi“ spuneaţi în urmă cu mai bine de 15 ani. De ce împărtăşiţi această opinie? 


Creştinismul e prezentat uneori, caricatural, ca fiind o religie pentru oameni simpli, săraci cu duhul, ignoranţi. Iisus a venit pentru a mântui întregul neam omenesc. Pentru credincioşi el este Mesia, fiul lui Dumnezeu. În acelaşi timp, ca fiu al lui Dumnezeu, el ridică ştacheta foarte sus. Credinciosul nu e mântuit prin simpla cufundare în apa botezului, ci prin participarea concretă şi constantă la harul divin, până în clipa morţii. Harul coboară dacă tu vrei să urci. Creştinismul nu e magie, ci revelaţie trăită. Majoritatea creştinilor ortodocşi reduc creştinismul la magie. 

La ce vă referiţi? 

De pildă, merg la biserică doar ca să atingă icoanele sau veşmintele preotului, iar preoţii nici măcar nu le atrag atenţia asupra comportamentului aberant, păgân. Atitudinea aristocratică e tocmai această participare a credinciosului la mântuire, alături de Dumnezeu, prin jertfă şi efort. Pe de altă parte, creştinii au primit un număr de texte menite să-i ajute pe calea mântuirii. Evangheliile, epistolele nu sunt literatură facultativă, ci obligatorie pentru credincioşi. Creştinii sunt condamnaţi la cultură. Dar aceste texte nu trebuie citite fără discernământ. Ele au fost scrise în greaca koine, în secolul I, în anumite comunităţi, din unghiuri teologice diferite şi trebuie înţelese în context. Repet mereu că Evangheliile nu s-au scris la Ploieşti sau la Botoşani pentru a deprovincializa atitudinea multor români, care confundă mesajul lui Iisus cu mica lor ogradă. 

„Dacă Evanghelia a ajuns laxism monden, atunci şi Iisus e un dandy fanfaron“

 Cât de necesară este o schimbare a discursului Bisericii Ortodoxe Române? 

Nu discursul trebuie schimbat, ci atitudinea, în esenţa ei. BOR are tone de gunoi sub preş, dar nu-i pasă. Ce legitimitate au avut toţi acei pseudoepis-copi şi patriarhi numiţi de Marea Adunare Naţională atee comunistă? Dar îi pasă cuiva de această aberaţie? Vinovat e… Papa de la Roma! Ce legătură are PCR cu Duhul Sfânt? Şi, totuşi, PCR a numit şi validat conducătorii BOR decenii întregi. Acesta e adevărul şi el trebuie spus răspicat. În plus, apostolii Petru şi Pavel nu au predicat la Bucureşti, la Iaşi sau la Focşani şi nu au suferit martiriul pe malul Dâmboviţei. Iar Bizanţul era un cătun necunoscut în vremurile apostolice. Unde a fost Bizanţul, de la care se revendică BOR, până în a doua jumătate a secolului IV după Înviere? Ce legitimitate de ordin teologic sau chiar istoric poţi invoca? Niciuna! Nu putem rescrie istoria creştinismului de dragul unor naţionalişti maniaci. Biserica e a lui Iisus Hristos, nu are carte de identitate naţională. Dar îi pasă cuiva de aceste lucruri? Ideologia bate Evanghelia.


"Iluminişuri", unul dintre volumele apreciate scrise de către Cristian Bădiliţă 
FOTO: Editura Vremea


Papa Francisc impresionează constant prin simplitate, naturaleţe şi empatie. Ar trebui să împrumute şi mai-marii Bisericii Ortodoxe Române din trăsăturile sale? 

Sincer, nu mă interesează deloc mai-marii Bisericii Ortodoxe Române. Papa Francisc e un creştin adevărat. Personal, îl preţuiesc şi îl recunosc ca urmaş al apostolului Petru. Atât. Toţi creştinii, inclusiv mai-marii BOR, au un model, Iisus, şi un ghid, Noul Testament. Nu trebuie să privească neapărat la Papă, ci la Iisus şi la apostolic. 

Există riscul ca simplitatea evanghelică a Papei Francisc să fie interpretată şi ca laxism monden? 

Dacă Evanghelia a ajuns laxism monden, atunci şi Iisus e un dandy fanfaron. Chiar şi aşa, prefer laxismul monden bădărăniei tribale.

 „Fără violenţă, islamul s-ar stinge foarte repede“ 

De ce islamul şi-a păstrat latura violentă în ciuda trecerii timpului?De ce s-au înmulţit atentatele comise de tineri radicalizaţi rapid în ultimii ani? 

Fără violenţă, islamul s-ar  stinge foarte repede. Violenţa îl justifică şi îl ţine viu. Atentatele antioccidentale au diverse cauze, nu doar Jihadul islamist. În Franţa, trecutul colonialist şi marginalizarea familiilor emigrate din ţările Magrebului. Sunt frustrări acumulate timp de un secol şi jumătate. În plus, generozitatea autorităţilor faţă de musulmani. Laicismul nu e o religie, ci o convenţie. Dacă un francez poate găsi un sens al vieţii, dacă el poate trăi doar cu valorile culturii laice, un musulman nu găseşte nicio hrană în aceste valori. Şi atunci reacţionează atavic. El simte nevoia să-şi impună religia, prin orice mijloace. 

Este conflictul dintre libertatea de expresie şi dogme o cauză majoră a acestei lature violente?

 Dogma este o expresie a sacrului, ea nu epuizează sacrul. Sacrul, misterul se poate exprima prin simboluri – de pildă, Kaaba, Omphalosul de la Delphi – sau prin dogme. Dogmă, în sens etimologic, înseamnă învăţătură. Libertatea de expresie şi dogma ţin de paliere diferite. Un credincios îşi păstrează libertatea de expresie acceptând învăţăturile de credinţă. Nimeni nu ne obligă, astăzi, să ne mântuim. 

Abia acum, când libertatea de expresie a devenit dogmă laică, dogma de credinţă înseamnă cu adevărat ceva. Nu e o necesitate impusă din exterior, ci acceptată liber. În acelaşi timp, refuz jignirea valorilor religioase. Nu pot accepta ca Iisus, valoarea mea supremă, să fie terfelită în numele unei libertăţi de expresie exersate pervers. Îi înţeleg şi pe musulmanii care nu pot accepta jignirea profetului lor, dar a nu accepta nu înseamnă a ucide. Toleranţa trebuie învăţată nu doar de credincioşii diferitelor religii, ci şi de laici sau atei.

 Reducerea femeii musulmane la statutul de posesiune este adânc înrădăcinată în islam. Este o schimbare a acestui statut o misiune imposibilă? 

Aceasta e percepţia occidentală asupra statutului femeii musulmane. Femeia musulmană se simte, în general, valorizată şi preţuită. În Franţa există asociaţii de musulmane care cer să fie lăsate să-şi respecte tradiţia lor, să se îmbrace cum vor, să poarte burka. Percep atitudinea condescendentă a occidentalilor faţă de ele ca fiind jignitoare. Feministele occidentale nu se simt jignite atunci când sunt victimizate. Dimpotrivă. Iată un subiect asupra căruia merită să reflectăm! Premiat pentru teza de doctorat

Premiat pentru teza de doctorat


Nume:
Cristian Bădiliţă

Data şi locul naşterii: 27 martie 1968, Săveni, Botoşani


În perioada 1991-1992, a studiat teologia la Seminario Conciliar din Madrid, având profesori de prim rang, precum patrologul Juan José Ayán Calvo şi filosoful Juan Martín Velasco, a cărui „Introducere în fenomenologia religiei“ a tradus-o şi a publicat-o în limba română.


Este doctor în istoria creştinismului antic al Universităţii Paris IV Sorbona cu teza „Metamorfozele Anticristului la Părinţii Bisericii“, care a primit calificativul „Summa cum laude“ şi a fost distinsă cu Premiul Solomon Reinach al Asociaţiei Eleniştilor din Franţa.



A coordonat traducerea comentată a „Septuagintei“, a realizat o traducere comentată a Noului Testament şi a coordonat prima editare ştiinţifică a scrierilor lui Nicolae Steinhardt.


A publicat peste 70 de volume, dintre care amintim:  "Îngerul de pe autostradă" (Vremea, 2016); "Evanghelia după Luca" (Vremea, 2016); "Faptele apostolilor (Vremea, 2017)"; Orthodoxie versus ortodoxie (Tracus Arte, 2016); "Dezvăţături" (Tracus Arte, 2016); "Poetul şi Procuratura. Procesul lui Baudelaire şi cele 13 poeme inculpate" (Tracus Arte, 2017).


Vă mai recomandăm şi:

„Procesul lui Baudelaire şi cele 13 poeme“, conferinţa lui Cristian Bădiliţă la Teatrul Naţional Bucureşti

Cristian Bădiliţă, traducător al Noului Testament: ,,Lipseşte întruparea Evangheliei în viaţă”

citeste totul despre: cristian badilita teolog sorbona franta biserica ortodoxa romana iisus islamism crestinism criza religie editura vremea scriitor traducator allah 
Citeste mai mult: adev.ro/qogzhw



Culise picante/Omul cu banii de la AUR anunță încă o plecare și spune adevărul despre Șoșoacă - comisarul.ro - sâmbătă, 13 februarie 2021, 14




http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html
sâmbătă, 13 februarie 2021, 

Culise picante/Omul cu banii de la AUR anunță încă o plecare și spune adevărul despre Șoșoacă

Marius Dorin Lulea, omul cu banii de la AUR, anunță încă o plecare și spune adevărul despre Șoșoacă.

Citiți ce-a scris pe Facebook fostul patron al lui George Simion:

„Unirea face Puterea! Noi stăm uniți, iar dezbinatorii nu își au locul în AUR!

Decizia BNC de excludere a senatoarei Diana Șoșoacă din AUR a fost una unanimă și s-a bazat pe indisciplina manifestată în interiorul și în exteriorul partidului. Mai mult decât atât, s-a încercat racolarea de oameni din interior și din filiale către o anumită formațiune extrasă din PSD, iar persoanele vizate au raportat la centru.

Când unii analiști spun că s-a cerut afară vin să le confirm acest lucru: s-a cerut afară din partid.
Senatoarea a apărut cu doar 2 zile înainte de alegeri și înțelegerea era de a candida pe listele AUR, nu de a rămâne în AUR. Nu am cunoscut-o înainte și nici nu mi-am dorit să dezvolt această cunoaștere, cercul meu de apropiați este de altă natură.

Dar musafirii vin, dar mai și pleacă, nu se urcă la masa omului.

Ca să fie clar pentru toată lumea: Diana Șoșoacă nu este nici o bună creștină, nici un patriot, nici un om care dorește binele acestei țări.

Ea este doar vicleană. Cei care mă știți cunoașteți faptul că spun lucrurilor pe nume și că îmi asum afirmațiile făcute. Noi nu putem construi țara asta pe minciună.

Diana Șoșoacă a venit în AUR nu ca să construiască ci tocmai invers, aș putea spune chiar că a fost trimisă la acel moment având în vedere că informația privind accesul în parlament era cunoscută în cercuri restrânse. Însă construcția partidului a fost gândită pentru astfel de situații și cumva i-a luat prin surprindere acest lucru. Experiența cu Nicușor Dan a fost utilă pentru AUR, partid care organizatoric stă cu mult mai bine decât USR-PLUS și are oameni mai buni. Eu aș putea spune chiar că doar PSD stă organizatoric mai bine decât AUR, dar la ei nu există un lider autentic și partidul va scădea pe termen lung, ceea ce este bine deoarece nu au avut soluții timp de 31 de ani.

De altfel previziunea mea este că USR-PLUS va fi exclus de la guvernare mai devreme de un an și că va lua loc pe băncile opoziției, iar PNL va conduce minoritar cu sprijinul PSD ce deja face opoziție formală.

Aportul senatoarei nu a fost unul constistent în campania electorală, lucru demonstrat de faptul că la Iași nu a reușit un scor mai bun decât multe din județele din jur, deci prezența ei acolo nu a influențat pozitiv dramatic filiala, eu aș spune chiar că influența a fost negativă și colegii puteau obține mai mult.

Circul mediatic de acum era unul predictibil, victimizarea și alte tehnici ieftine de manipulare. Nu ne influențează cu nimic, ce e val ca valul trece. Există tentația presei sau a unor formatori să creadă că pot influența deciziile în interior partidelor, cunoaștem mecanismele, avem oamenii pregătiți ca să neglijeze total ce se întâmplă în presa antinațională.

Ținta AUR este ca în 4 ani să devină primul partid din România și să asigure o guvernare care să îi permită reformarea totală a țării și depolitizarea administrației publice. Ca să ai o majoritate de peste 50% ai nevoie de o structură solidă și nu de aberații, de circ, de clovnăreală, căci cu această abordare nu urcăm la peste 20%. Ori scopul lor era clar: să fim ținuți undeva la 10%, adică în derizoriu. Ori când spun că peste 4 ani vom asigura guvernarea acestei țări susțin că o vom face fără PSD și PNL, partidele vinovate pentru dezastrul în care ne aflăm.

Când AUR a intrat în campanie electorală(ea nu exista la acel moment) deja ne aflam la peste 5%, adică peste pragul electoral, ca urmare a acțiunilor desfășurate în ultimul an de către echipă. Cine nu crede să întrebe sociologii care au făcut sondaje în acel moment. Noi am dispus de această informație încă de atunci și am știut în fiecare săptămână unde ne aflăm. Creșterea ulterioară a fost una firească deoarece oamenii au aflat de noi și ne-am bazat mult pe matematică, nu pe întâmplare ca să obținem acest scor.

Vă asigur că la acest moment nici un membru al partidului nu a depus cerere de retragere. Când aud povestea cu mii mă gândesc că avem un caz patologic: cum poți să minți cu asemenea seninătate. Când discutați cu ea să îi cereți nume și prenume și verificați tot ceea ce afirmă căci peste 90% din informații nu sunt veridice, dar le spune cu așa fermitate și convingere că pare sigură treaba.

În AUR oamenii sunt uniți. Avem cei mai buni parlamentari din România. În luna ianuarie au acumulat informații, ne-am organizat și ceea ce văd mă încântă: fiind patrioți și inteligenți recuperează foarte repede deficiențele administrative. În șase luni vom avea un corp de profesioniști ce va fi peste orice alt corp parlamentar. Oamenii sunt uniți, se discută deschis, se iau decizii prin consultare. Fiecare parlamentar primește recomandări, ajutor, suport, nu se impun lucruri. La parlament funcționarii ne iubesc. Cei aflați acolo nu gândesc lucrurile ca pentru un mandat de 4 ani, viziunea echipei este pe termen lung, fiecare ajută la construirea unui partid care să facă față cerințelor unor schimbări profunde.

Este singura postare ce o voi face legat de acest personaj, nu îl consider relevant pentru procesul de reformare a României.

De asemenea vă informez că va mai exista o plecare din AUR, conform discuțiilor amiabile purtate cu persoana în cauză, rămâne să vedem forma în care se va face acest lucru.”


Cozmin Gușă se discreditează total prin afirmațiile făcute la adresa mea și demonstrează că este un habarnist. Spun total, căci oricum ziariștii antiromâni se compromit în fiecare zi. Dacă este om serios, căci fiecare poate greși sau să fie dezinformat, aștept să își retragă cuvintele. Dar nu țin la acest lucru, este vorba numai despre credibilitatea lui.
Nu am nici o afacere în afara țării, iar în regiunea transnistreană nu am fost niciodată. Deci nu am afaceri acolo. Să prezinte dovezi, dar nu are ce prezenta. Știe sigur că nu am, este doar un mincinos.
Mă amuză nespus povestea cu frații Lulea. Noi sunt 5 frați din Piatra Neamț. Eu sunt inginer constructor și mă știu toți cei din domeniu, Sorin este maistru electrian și asta face toată ziua, Dan este șofer, Andreea este tehnician proiectare, Francisc este maistru constructor dar are ca și pasiune agricultura. Mama și tata sunt simple victime ale măcelului economic produs de acești nenorociți, așa cum victime au fost 99% dintre români, adică muncitori într-un combinat chimic. Nu mă plâng, așa am fost toți.
Eu am terminat facultatea de construcții din București și numai asta am făcut toată viața. Da, o facultate pe bune, serioasă, fără diplome false, muncită. Da, sunt constructor, este firesc să fac construcții, așa cum medicii operează. Oricând vă pot da cel mai bun sfat din domeniu.
De la afaceri în Tunari, Ilfov, și până la regiunea Transnistreană, Republica Moldova, diferența e mare. 🙂
Voi, cei din partid, știți prea bine situația. Vă dați seama că ei au informații superficiale despre AUR? E bine așa. Se hrănesc doar cu ce văd pe online, nu se obosesc să facă jurnalism adevărat.
Dragi români, suntem pe calea cea bună. Aceștia sunt ziariștii ce au girat clanurile PSD și PNL. Acum nu mai au probleme decât cu AUR, partid aflat în opoziție dar care din 2024 va conduce România în interesul românilor și fără ei.
Nu vă mai uitați la ei, pentru filme și conspirații sunt bune HBO și NETFLIX. Să știți că în minutul de maxim ei nu ating expunerile noastre pe online. Sunt deja la revedere, ar trebui patronii să se întrebe de ce mai plătesc acolo salarii.
Vă invit să faceți partide de stânga, partide de dreapta, iar ca să reușiti există o singură condiție: nu apelați la nici un personaj ce a dispus de funcții politice înalte sau l-ați văzut vreodată public indiferent unde. Riscul e prea mare. Lucrați cu tineri, oameni noi, nu vă amăgiți cu experiența altora căci ea este negativă. Faceți partide liberale, faceți partide socialiste, porniți de jos și construiți fără ei.
În foto o parte din activitatea mea.

Hrănește-ți credința și temerile tale vor muri de foame.”
— în 
Tunari, Ilfov, Romania
.
Numărul 5!
Să facem România Mare din nou.





Cum puteam să votez altfel decât cu Familia, Patria, Credința și Libertatea!
Să ne ajute bunul Dumnezeu!
Românii sunt puternici!
Ăsta sunt EU.
Mulțumesc și cu multă muncă anul acesta batem în stâncă cuiul schimbării.
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, păr, copil, persoane stând jos, persoane în picioare şi îmbrăcăminte de exterior
Constantin Lavric, Cristi Ioancea şi alţi 173
49 comentarii
Îmi place
Comentează
Distribuie


Tu, Titi Minț, Constantin Lavric şi alţi 530
124 comentarii
316 distribuiri
Îmi place
Comentează
Distribuie




















https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...