Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

joi, 9 februarie 2012

Au fost odată ca niciodată, file de istorie Ce mai fac cei ce au alcătuit primul Front al Salvării Naţionale din Constanţa

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Au fost odată ca niciodată, file de istorie
Ce mai fac cei ce au alcătuit primul Front al Salvării Naţionale din Constanţa

Joi, 09 Februarie 2012
Ada CODAU


Tag-uri: revoluţie Ion Iliescu FSN
(381)

cap_3.jpgRevoluţia din Decembrie '89 a reconfigurat total viaţa politică şi socială din România. Odată cu tranziţia de la „ghetoul comunist" la o democraţie firavă, în România a început să se prefigureze ceea ce am putea să numim o scenă politică.

Primul partid care s-a făcut auzit în primăvara lui 1990 a fost Frontul Salvării Naţionale (FSN). De FSN este legat, în primul rând, numele fostului preşedinte Ion Iliescu. Acesta din urmă a şi candidat, la alegerile din 1990, din partea FSN, scrutinul de atunci reprezentând prima şi, până la momentul de faţă, singura dată când, în România post-decembristă, alegerile prezidenţiale nu au avut şi un al doilea tur.

FSN nu a însemnat însă doar partidul „păstorit" de Iliescu, ci şi, aşa cum susţin unii dintre foştii membri ai FSN Constanţa, „un organ local al puterii de stat", apolitic.

Potrivit spuselor locotenent colonelului Ioan Maliciuc, autorul volumului „Preţul libertăţii la Constanţa. File de istorie", „FSN Constanţa nu era un partid politic, ci un organ local al puterii de stat". „Confuzia s-a creat", susţine Maliciuc, „din cauza lui Iliescu. Acesta a numit aşa partidul pe care-l conducea pentru a avea succes în alegeri".

Decedaţi şi emigranţi

Este interesant de aflat ce a mai rămas, la mai bine de 20 de ani de la înfiriparea sa, din fostul FSN Constanţa. Potrivit datelor din volumul lui Maliciuc, acest FSN a fost coordonat, la Constanţa, de Lazăr Cercel, acela care în decembrie 1989 a comunicat la Bucureşti componenţa Comitetului Provizoriu al FSN, structură din care făceau parte, pe lângă Lazăr, Barbu Dănescu, Valeriu Şurubaru, Costel Vasilescu, Nicolae Cuşa, Gheorghe Vicol, Ionuţ Badea, Dragoş Botezatu, Titi Badea, Adriana Nicolae, Rodica Săraru, Mircea Iani, Eugen Nedelcu, dar şi „Popa - general" şi „Iordache - contramiral". Din ceea ce Maliciuc numeşte „structurile organizatorice, alese în mod democratic în perioada 22 decembrie 1989 - 19 iulie 1990, care au asigurat acoperirea vidului de putere" a făcut parte şi el, alături de locotenent colonelul Ion Ionescu.

fsn_-_drapel-gaurit.jpg

Maliciuc, acum în vârstă de 76 de ani, , recunoaşte doctorand în anul III în Ştiinţe economice la Universitatea Liberă Chişinău însă că nu a mai ţinut legătura cu foştii săi colegi. Unii dintre aceştia, respectiv Lazăr Cercel şi Valeriu Şurubaru, au decedat. Alţii, aşa cum este cazul lui Ionuţ Badea, pe vremea aceea elev, au emigrat. Badea trăieşte acum în Australia. Costel Vasilescu este preşedintele Asociaţiei Revoluţionare Tomis 22 Decembrie 1989 Constanţa.

În ceea ce-l priveşte, Maliciuc a fost întâi vicepreşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi apoi prim-vicepreşedinte. El susţine că în ultimii 20 de ani nu a activat politic.

Nostalgia revoluţiei din '89

Nicolae Cuşa, actual prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Revoluţiei din 1989 Constanţa, fost membru al FSN, are acum 62 de ani. Se caracterizează drept un „pensionar activ", membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea. Fost profesor de istorie şi filozofie, Cuşa a ţinut legătura cu Gheorghe Vicol şi cu Mircea Iani, membri simpli ai asociaţiei al cărei prim-vicepreşedinte este. Ca şi Maliciuc, Cuşa a declarat că Lazăr Cercel şi Valeriu Şurubaru au decedat.

Nicolae Cuşa explică, asemenea lui Maliciuc de altfel, că „între FSN Constanţa şi FSN Bucureşti nu a existat absolut nicio legătură".

17:31:28
Joi, 9 Februarie 2012
Editia Nr. 3259

Misterele masoneriei, la Constanţa Cavalerii Ospitalieri, refuzul pentru înfiinţare şi afaceristul Giuglea

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Misterele masoneriei, la Constanţa
Cavalerii Ospitalieri, refuzul pentru înfiinţare şi afaceristul Giuglea

cap_5.jpg Asociaţia Cavalerilor Ospitalieri a solicitat înfiinţarea asociaţiei cu sediul în Constanţa, strada Havana, judeţul Constanţa, unde figurează şi firmele Balcan Control Grup şi Balcan Logistic, de care se leagă numele lui Alexandru Lucian Giuglea

Mai multe asociaţii cu afinităţi mai mult sau mai puţin masonice au luat fiinţă la Constanţa, în ultimii ani. Rând pe rând, asociaţiilor şi fundaţiilor le-au fost aprobate de judecătorii constănţeni cererile de acordare a personalităţii juridice. Singura excepţie pare a fi, până la acest moment, Asociaţia Cavalerilor Ospitalieri, care în două rânduri le-a solicitat judecătorilor constănţeni să fie de acord cu înfiinţarea asociaţiei şi de două ori a fost refuzată. Foarte interesant, la momentul la care au cerut înfiinţarea, Cavalerii Ospitalieri au declarat sediul pe strada Havana din Constanţa. Întâmplător sau nu, la adresa respectivă figurează două firme, Balcan Control Grup şi Balcan Logistic, de care se leagă numele afaceristului constănţean Alexandru Lucian Giuglea. Totuşi, unul dintre motivele pentru care a fost respinsă cererea de înfiinţare este că nu s-a făcut dovada sediului. ZIUA de Constanţa vă prezintă considerentele pe care le-a avut în vedere completul prezidat de magistratul Andreea Cecilia Vlad în momentul în care a respins cea de-a doua cerere de înfiinţare a Asociaţiei Cavalerilor Ospitalieri, precum şi aparentele conexiuni dintre Cavalerii Ospitalieri şi afaceristul constănţean.

Aşa cum precizam în ediţiile anterioare, Cavalerii Ospitalieri s-au adresat în două rânduri instanţei Judecătoriei Constanţa, solicitând acordarea personalităţii juridice, fiind refuzaţi de tot atâtea ori. Prima dată, reprezentanţii Ordinului Cavalerilor Ospitalieri au cerut aprobare pentru înfiinţarea asociaţiei pe data de 14 mai 2010, cererea fiind înregistrată sub numărul 19448/212/2010. În proces, parte era Asociaţia Cavalerilor Ospitalieri, însă pe 25 mai 2010 reprezentanţii Cavalerilor au avut neplăcuta surpriză să constate că li s-a respins cererea ca neîntemeiată. Perseverenţi din fire, probabil, aceştia s-au adresat din nou Judecătoriei Constanţa, după aproximativ o lună de la hotărârea nefavorabilă. Noua cerere a fost înregistrată tot pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, sub numărul 25575/212/2010.

Sediul, pe strada Havana

masoni_-_judecatoria_constanta.jpg

În hotărârea instanţei se arată că „prin cererea înregistrată pe rolul acestei instanţe la data de 30.06.2010 sub nr. 25575/212/2010, petenta Asociaţia Cavalerilor Ospitalieri a solicitat înfiinţarea acestei asociaţii cu sediul în Constanţa, strada Havana, judeţul Constanţa". De asemenea, se mai arată că la cererea de înfiinţare au fost anexate actul constitutiv şi statutul asociaţiei autentificate în dublu exemplar, contract de comodat, copie de pe foaia de vărsământ a sumei de 600 de lei emisă de CEC, certificate de cazier fiscale şi copii ale actelor de identitate ale membrilor fondatori, dovada disponibilităţii denumirii. Şi totuşi, se pare că aceste documente nu au fost de ajuns. Mai exact, la două termene consecutive judecătorii le-au pus în vedere să depună la dosar trei exemplare originale ale Actului Constitutiv şi ale Statutului, fără alte ştampile ori semnături, anexa la contractul de comodat (actul de proprietate al comodanţilor), originalul foii de vărsământ a sumei de 600 de lei, emisă de CEC şi două exemplare ale contractului de comodat. Chiar şi cu două termene la dispoziţie, s-ar părea că reprezentanţii Asociaţiei Cavalerii Ospitalieri nu s-au conformat solicitărilor instanţei, actele nefiind depuse la dosar. „Analizând actele şi lucrările dosarului, instanţa constată că, deşi petenta a depus la dosar două exemplare ale actului constitutiv şi alte statutului autentificate la notar, acestea conţin ştersături şi ştampile în plus faţă de cele necesare pentru autentificare", se arată în motivarea hotărârii de respingere a cererii de înfiinţare.

Rezervarea pentru denumire, expirată

Chiar mai mult decât atât, „instanţa constată că petenta nu a făcut dovada sediului în care îşi va desfăşura activitatea, nedepunând la dosar actul de proprietate al comodanţilor asupra imobilului din Constanţa, strada Havana. Adresă la care, aşa cum am menţionat anterior, figurează firmele Balcan Control Grup şi Balcan Logistic, care se leagă de numele afaceristului Alexandru Lucian Giuglea. Revenind însă la Cavalerii Ospitalieri, aceştia nici nu au probat „existenţa patrimoniului iniţial al asociaţiei, neprezentând în original foaia de vărsământ a capitalului de 600 de lei emisă de CEC". „Mai reţine instanţa şi că, din menţiunile dovezii disponibilităţii denumirii emisă de Ministerul Justiţiei, rezultă că rezervarea pentru denumirea Asociaţia Cavalerilor Ospitalieri a expirat la data de 24.05.2010, înainte de înregistrarea cererii petentei pe rolul instanţei la data de 30.06.2010". Dat fiind că, potrivit legislaţiei române în vigoare, instanţa acordă personalitatea juridică dacă cererea este însoţită de actul constitutiv, statutul asociaţiei, actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial, precum şi de dovada disponibilităţii denumirii eliberată de Ministerul Justiţiei, solicitarea Cavalerilor Ospitalieri a fost respinsă de Judecătoria Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Andreea Cecilia Vlad.

Firmele şi Giuglea

Dincolo însă de aceste aspecte, aşa cum am menţionat, la sediul social pe care l-au menţionat reprezentanţii Cavalerilor Ospitalieri figurează două firme, respectiv Balcan Control Grup şi Balcan Logistic. De ambele afaceri se leagă numele particularului Alexandru Lucian Giuglea. Conform www.vrajitorul.eu, firma Balcan Control Grup a fost înfiinţată în 2001 şi are sediul social declarat pe strada Havana, zona Faleza Nord Poligon 15 nr. 7. Obiectul de activitate era reprezentat de „activităţi de servicii anexe transportului pe apă", iar administrator figura ca fiind Alexandru Lucian Giuglea. Conform sursei citate, afaceristul figura asociat al firmei, alături de Camelia Giuglea. În ceea ce priveşte Balcan Logistic, aceasta a fost înfiinţată în 2009 şi se ocupă de „lucrări de construcţii a altor proiecte inginereşti nca". Firma are sediul tot pe strada Havanei la numărul 7, în zona Faleză Nord, Poligon 15, iar Giuglea figura ca asociat, potrivit Monitorului Oficial nr. 4255/2011. Menţionăm că am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii celor două firme, însă ni s-a spus că numerele de telefon nu mai erau valabile.

17:00:35
Joi, 9 Februarie 2012
Editia Nr. 3259

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...