Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

miercuri, 23 decembrie 2020

Bustul Reginei Maria, dezvelit în faţa Muzeului de Artă. Visul Doinei Păuleanu s-a împlinit în ziua morţii ei - 23 decembrie 2020, 14:57 -


                                                               Bustul Reginei Maria a României  
                                                                                           foto CJC

http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html

Bustul Reginei Maria, dezvelit în faţa Muzeului de Artă. Visul Doinei Păuleanu s-a împlinit în ziua morţii ei

23 decembrie 2020, 14:57

de

Călin Gavrilaş


Bustul Reginei Maria este o lucrare pe care primarul din Balcic, Octavian Moşescu i-a comandat-o sculptorului român, Oscar Han. Realizat în anul 1932, acesta a fost dezvelit în septembrie 1933.

„Astăzi, 23 decembrie 2020 s-a împlinit un mai vechi deziderat al celei care a fost unul din cei mai reprezentativi oameni de cultură din judeţul nostru si directorul Muzeului de Artă Constanţa, doamna Doina Păuleanu, dezvelire bustului Reginei Maria a României”, transmite Consiliul Judeţean Constanţa (CJC).

„Astăzi trebuia sa fie o zi frumoasă, o zi de o reală emoţie în care nu numai că am dezvelit o operă monumentală, ci bustul suveranului ce ne-a unit prin grijă şi curaj! Din păcate omul de cultură care a marcat istoria culturală a Constanţei, Doina Păuleanu, cea care a avut acest vis de a pune în valoare bustul Reginei Maria, din păcate nu mai este de puţin timp printre noi. Aşa cum ştiţi cu toţii, a plecat într-o altă lume, poate o lume mai bună, care o va preţui mai mult decât am reuşit noi să o preţuim. Cea care a lăsat cel mai mare gol în lumea oamenilor de artă constănţeni, va ramâne în sufletele noastre!”, a spus Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Bustul a fost amplasat pe un soclu înalt special ridicat în faţa Muzeului de Artă din Constanţa.

Bustul Reginei Maria este o lucrare pe care primarul din Balcic, Octavian Moşescu i-a comandat-o sculptorului român, Oscar Han. Realizat în anul 1932, acesta a fost dezvelit în septembrie 1933, iar în 1940, când s-a cedat Cadrilaterul Bulgariei, sculptura a ajuns la Constanţa, fiind depozitată în diverse spaţii. Lucrarea era înscrisă în patrimoniul Muzeului de Artă Constanţa ca fiind anonimă, «bust de femeie»

În data de 27 noiembrie 2020, cu doar câteva zile înainte de Ziua Naţională a României, bustul din bronz al Reginei Maria, a fost înălţat pe soclul special ridicat în faţa Muzeului de Artă Constanţa.

„Pentru a-i preţui memoria şi a o cinsti (pe Doina Păuleanu n. red.), voi iniţia un proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Constanţa, ca acest muzeu căruia şi-a dedicat practic toată viaţa, să se numească Muzeul de Artă “Doina Păuleanu” Constanţa”, spune Mihai Lupu.


citeste totul despre: bust regina maria muzeu de arta constanta doina pauleanu

Citeste mai mult: adev.ro/qlslme



Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa, a murit - 23 decembrie 2020, 09:26 - de Călin Gavrilaş - Sursă: Adevărul.ro


                                                                             Doina Păuleanu

http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html
Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa, a murit 
23 decembrie 2020, 09:26
de
Călin Gavrilaş

  Directorul Muzeului de Artă din Constanţa, Doina Păuleanu, a murit. În anul 2019 a devenit „Cetăţean de Onoare” al municipiului Constanţa.

Doina Păuleanu a murit în cursul nopţii de 22/23 decembrie, fiind internată în Spitalul De Boli Infecţioase din Constanţa, infectată cu SARS-CoV-2.  

Doina Păuleanu a fost sufletul Muzeului de Artă din Constanţa de peste patru decenii.

Este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ Bucureşti , secţia Istoria şi teoria artei, promoţia 1971. 

Criticul de artă a publicat de-a lungul timpului mai multe lucrări de istoria artei şi despre principalele atracţii ale oraşului Constanţa pentru activitatea sa, a primit premiul Chevalie de L Ordes des Arts et des Lettres, în 2008.

„Un om extraordinar s-a stins după o luptă încrâncenată cu un virus nemilos. O mare pierdere pentru cultura românească, un gol imens în sufletele noastre! Noi, colectivul muzeului al cărui bun părinte a fost cu pasiune şi dăruire atâţia ani, nu putem pune în cuvinte durerea imensă pe care o trăim în aceste clipe! Drum bun, Om Frumos, fie ca sufletul tău nobil să-şi continue viaţa în Lumină, să inspire şi să vegheze la fel cum a făcut aici, pe pământ!”, au scris colegii Doinei Păuleanu pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă din Constanţa.

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis un mesaj de condoleanţe:

„Una dintre cele mai proeminente figuri ale vieţii culturale din Constanţa, cunoscută drept un profesionist în domeniu, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa s-a stins din viaţă lăsând un gol imens în inimile tuturor şi în viaţa culturală constănţeană!

Un om bun, modest, respectuos, optimist şi pasionat de a crea ceva bun într-o comunitate a plecat prea devreme, lăsând în urmă o moştenire culturală durabilă pentru viitoarele generaţii.

“De astăzi viaţa culturală constănţeană este mai săracă! Unul dintre cei mai reprezentativi oameni de cultură din judeţul nostru şi din ţară, s-a stins din viaţă! De acum, Doina Păuleanu va avea în custodie operele de artă ale marilor artişti aflaţi Acolo Sus! Cuvintele sunt prea puţine pentru a putea descrie un om minunat, un om deosebit, un om integru, un om de cultură, aşa cum a fost doamna Doina Păuleanu! Cu profundă durere, transmit atât familiei cât şi celor apropiaţi doamnei Doina Păuleanu, sincere condoleanţe! Dumnezeu să o odihnească în pace!” – Mihai Lupu, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ Bucureşti , secţia Istoria şi teoria artei, promoţia 1971, doctor în Istoria Artei (Universitatea Bucureşti) şi director al Muzeului de Artă Constanţa din 1990, criticul de artă a publicat de-a lungul timpului numeroase lucrări în domeniul istoriei artei şi despre principalele atracţii ale oraşului Constanţa. Pentru activitatea sa îndelungată, Doina Păuleanu a primit premiul Chevalier de L'Ordre des Arts et des Lettres, din partea ministerului culturii francez, în anul 2008.

Graţie doamnei Doina Păuleanu, Muzeul de Artă Constanţa deţine una dintre cele mai mari colecţii de artă din ţară, opere ce fac parte din patrimoniu inestimabil al României, în acestă instituţie de cultură, aflându-se opere aparţinând marilor pictori şi sculptori români, cele mai importante fiind semnate de Nicolae Tonitza, marea sa iubire, sau de Nicolae Grigorescu, precum şi mulţi alţi artişti români de mare valoare.

Cetăţean de onoare al judeţului Constanţa, Doina Păuleanu a publicat numeroase cărţi, volume de artă, lucrări de istorie a artei, de management cultural sau antropologie urbană. Pentru toate realizările sale a fost recompensată de-alungul timpului, cu numeroase premii precum Premiul Academiei Române “George Oprescu” în domeniul istoriei artei pentru lucrarea “Constanţa: 1878 – 1928. Spectacolul modernităţii târzii”.”

cuvinte cheie:doina pauleanu muzeu arta constanta constanta mort

Citeste mai mult: adev.ro/qls6b8





Adevărul despre viața personală a Dianei Șoșoacă. Nu s-a știut până acum Adevărul despre viața personală a Dianei Șoșoacă. Nu s-a știut până acum. Sursa foto: hepta.ro - Autor: ADRIAN - 23/12/2020, 11:30 - Sursă : HOTNEWS BACIU -


Adevărul despre viața personală a Dianei Șoșoacă. Nu s-a știut până acum. Sursa foto: hepta.ro

Adevărul despre viața personală a Dianei Șoșoacă. Nu s-a știut până acum
Adevărul despre viața personală a Dianei Șoșoacă. Nu s-a știut până acum. Sursa foto: hepta.ro
http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html

Adevărul despre viața personală a Dianei Șoșoacă. Nu s-a știut până acum



ADRIAN BACIU  
ÎN
HOTNEWS
23/12/2020, 11:30


Diana Șoșoacă, avocata aleasă senator pe listele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), este una dintre figurile de interes ale momentului în ceea ce privește personalitățile intrate în noul Parlament.

Recunoscută încă de dinaintea alegerilor din 6 decembrie pentru pozițiile critice față de măsurile luate de autorități în pandemie, Diana Șoșoacă a intrat și mai abrupt în spațiul public după ce și-a câștigat un loc în noul Legislativ pe listele AUR.

Treptat, în media încep să apară tot mai multe detalii care mai de care mai interesante despre avocată în legătură cu originea ei, viața de familie și activitatea ei profesională de dinainte să devină cunoscută.

Detalii despre viața personală a Dianei Șoșoacă

Într-un interviu acordat recent jurnalistului Ion Cristoiu, Diana Șoșoacă, actual senator AUR din Parlamentul României a dezvăluit detalii mai puțin cunoscute despre viața personală. Aceasta a vorbit, printre altele, despre familie, despre origini și despre cât de aproape a fost să părăsească țara.

Numele întreg al avocatei este Diana Iovanovici Șoșoacă. În legătură cu originea ei, senatoarea recunoaște că provine din Macedonia, numele ei de fată fiind ”Iovanovici”.

”Iovanovici este numele meu de fată. Sunt macedoneancă din Skopie. Noi suntem din Macedonia. Deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin.

Bunicii paterni împreună cu toată familia au fugit aici în România. Şoşoacă este numele soţului meu. Nu mă deranjează, să ştiţi. Am mai văzut un termen, al unui domn care nu mai e ziarist în ultima vreme. A inventat şoşochează.

Mă bucur din suflet că am reuşit să mai introduc un termen în dicţionarul român. Mama, Alice Florescu Bleotu, este un reputat medic ginecolog, care a militat întotdeauna pentru ţară şi pentru popor.

Noi avem în familie, ca să zic aşa, eroi. Bunicul meu a luptat în al Doilea Război Mondial, la Cotul Donului. Un om care a iubit ţara enorm de mult. Am o mătuşă care a fost închisă pentru că a luptat împotriva regimului comunist”, a spus senatoarea în ”Interviurile lui Cristoiu”.

Cine este soțul Dianei Șoșoacă

Dacă numele de fată al senatoarei este ”Iovanovici”, cel de după căsătorie este ”Șoșoacă”, iar acesta vine de la actualul ei soț. Aceasta este căsătorită cu Dumitru – Silvestru Șoșoacă, angajat la o firmă care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management.

Despre partenerul ei de viață, senatoarea dezvăluie că acesta nu este de acord cu anumite acțiuni pe care aceasta le-a avut în ultimele luni.

”El nu a fost de acord ca eu să merg foarte departe cu religia pentru că o să fiu caracterizată la un moment dat ca habotnică sau vor spune la un moment dat că am jucat teatru. Eu i-am spus ”îmi pare rău, este crezul meu, eu voi merge mai departe să apăr drepturile credincioșilor.”

Șoșoacă, la a treia căsătorie: ”Sunt destul de insuportabilă”

Dumitru – Silvestru Șoșoacă este al treilea mariaj al Dianei Șoșoacă. Aceasta recunoaște că este o persoană destul de insuportabilă și nu mai poate continua o relație atunci când nu mai există dragoste.

Pe de altă parte, deși s-a despărțit de primul soț, aceasta spune că se înțelege mai bine cu acesta acum, după despărțire, decât în perioada când erau împreună.

”Nu știu ce să zic, sunt destul de insuportabilă, un om foarte autoritar. Îmi place corectitudinea, detest minciuna, sunt om care dau foarte multe șanse. Dar când nu se mai poate, eu cred că e mai bine să te desparți când încă mai poți vedea o relație amicală pentru copii decât să mergi mai departe se ajungă la abuzuri fizice și psihice.

Eu am rămas prietenă cu primul meu soț. Chiar ne înțelegem mai bine decât în timpul căsătoriei. Există un moment când se termină, iar eu nu pot merge mai departe când nu există dragoste. Îmi pare rău, funcționez pe acest sentiment”, spune avocata.

Diana Șoșoacă, aproape de a se muta în Canada

Diana Șoșoacă a fost aproape de a părăsi România și de a se angaja pe un post în cadrul Ministerului Justiției din Canada. Dorul de casă a făcut-o să renunțe la statul din America de Nord.

În ceea ce privește subiectul ”Rusia”, pus în cârca celor de la AUR de unele voci din zona publică internă, avocata spune că nu are nicio legătură cu acest stat, deși i-ar plăcea să viziteze palatele din Moscova.

”Am stat în Canada o lună şi jumătate. Chiar am avut posibilitatea să mă angajez la Ministerul Justiţiei de acolo, însă n-am putut. Am venit acasă de de dor.

Nu am fost niciodată în Rusia. Mi-ar fi plăcut să merg să vizitez palatele, dar uite că nu a fost să fie. N-am nicio legătură cu Rusia. În Canada am fost la prietena mea.

Au fost nişte posibilităţi, dar le-am refuzat. Chiar lucram atunci în Departamentul de Comerţ Exterior, unde fusese schimbarea aceea, când câştigase PDL-ul. Eu eram pe cabinetul ministrului. Şi am plecat un timp pentru că erau acele discuţii cine rămâne, cine nu rămâne.

Eu oricum aveam profesia mea de avocat, nu mă interesa. Nu am vrut să particip la acele discuţii interminabile şi mi-am luat un concediu fără plată şi am plecat o lună şi jumătate la prietena mea în Canada”, spune Șoșoacă.

SE INTAMPLA ACUM. IN DIRECT, O mamă al cărei fiu a murit la Revoluție:Su...

22.12.2020 - Teodor Mărieș invitat la "Dosar de politician" realizat de ...

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Înapoi în viitor