Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

joi, 4 februarie 2016

International / Iranul anunță întărirea programului balistic, la săptămâni după semnarea acordului nuclear - Tudor Despina - 2016-02-04

Comisia Europeana are prognoze optimiste pentru Romania, dar vede si un risc major - legea darii in plata


Ziare.com
Actualitate
Comisia Europeana are prognoze optimiste pentru Romania, dar vede si un risc major - legea darii in plata

14:25 - Comisia Europeana are prognoze optimiste pentru Romania, dar vede si un risc major - legea darii in plata

Cresterea economica a Romaniei ar urma sa ajunga la 4,2% in 2016, gratie cresterilor salariale puternice si relaxarii fiscale, in timp ce in 2017 se va modera usor la 3,7%, arata previziunile...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Scenariu sumbru: NATO nu poate apara statele baltice de Rusia lui Putin


Ziare.com
Actualitate
Scenariu sumbru: NATO nu poate apara statele baltice de Rusia lui Putin

14:06 - Scenariu sumbru: NATO nu poate apara statele baltice de Rusia lui Putin

Rusia poate ocupa in doar 36 de ore capitalele tarilor vulnerabile din NATO, potrivit unui raport intocmit de organizatia RAND Corporation din California, Statele Unite. Documentul arata ca, in...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Navele de croaziere încep să ocolească portul Constanța


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

În acest an, sunt anunțate numai 22 de vapoare de pasageri, spre deosebire de 36, câte au fost în 2015, și de 92, în 2014.
Sezonul de croazieră în portul Constanța începe anul acesta în martie. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) a anunțat că ”se menține trendul sosirii în regiunea Mării Negre a navelor de capacități mari, cele mai multe fiind din generația nouă, cu servicii de calitate și multiple facilități la dispoziția turiștilor.” În pofida optimismului care reiese din această declarație făcută de directorul general Valeriu Ionescu, lucrurile stau prost. Mult mai prost ca în 2014. Cifrele dovedesc acest lucru.
Astfel, potrivit CNAPM, până la această dată, 22 nave de croazieră și-au anunțat escale în Portul Constanța, dintre care 7 sunt fluviale. Prima escală va fi făcută de MSC Opera, pe 28 martie 2016. Navele MSC va avea 6 escale în acest sezon de croaziere. Se remarcă revenirea companiei Costa Crociere în Marea Neagră și în Portul Constanța, cu nava Costa Neoromantica. Practic, MSC este principalul client al portului românesc.
Dar lucrurile arată rău dacă ne raportăm la anul 2015, când în terminalul specializat al Portului Constanța au sosit 36 nave de croazieră cu 35.000 turiști la bord. „Cu aceste rezultate, se reconfirmă poziția de top în Marea Neagră a Portului Constanța, având cele mai multe nave de croazieră și cei mai mulți pasageri din regiune”, afirmă totuși optimști, reprezentanții CNAPM, care uită însă să amintească faptul că în 2014 vorbeam despre 92 de nave, care au adus 69.910 turiști. De altfel, 2014 a fost cel mai bun an pentru acest domeniu.

Velier de lux

În portul Constanța va ajunge în acest an una dintre cele mai luxoase nave de pasageri din lume. Este vorba despre velierul Royal Clipper, lansat la apă în anul 2000, în prezența reginei Silvia a Suediei. Designul este inspirat de velierul Preussen, legendara navă de luptă germană construită în 1902. Nava, supranumită „Steaua Mărilor“, și-a avizat două sosiri în Portul Constanța, în mai și iunie. Aceasta are o capacitate de 227 pasageri, un echipaj format din 106 persoane, fiind utilată cu 114 cabine de lux.
Sezonul croazierelor este în scădere în special din cauza conflictelor care au lor în zona Mării Negre. Crimeea, una dintre zonele cele mai vizitate de străinii care ajungeau aici, nu mai este frecventabilă de câțiva ani. Mai mult, MSC Cruises, cel mai bun client al portului Constanța. care a înregistrat 1,7 milioane de pasageri în 2015, a anunțat pe 20 ianuarie 2016 suspendarea escalelor în porturi din Turcia ”până la noi ordine”, în urma atentatului comis la 12 ianuarie la Istanbul. ”Escalele prevăzute la Istanbul și Izmir, începând cu 29 martie, vor fi înlocuite cu unele la Atena și Mykonos, una dintre cele mai frumoase și cunoscute insule grecești”, potrivit unui comunicat al companiei. România nu se mai află pe harta marilor companii pentru că, desi o țară sigură, este privită în context regional.
”În contextul actual, sezonul 2016 va fi unul atipic din punctul de vedere al sosirilor în Marea Neagră, dar CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța își continuă eforturile pentru atragerea companiilor de croazieră și a turiștilor în Portul Constanța”, recunosc reprezentanții CNPAMC. De aceea, în acest an, între 22 și 25 iunie, se va desfășura în Marea Neagră, la Odessa – Ucraina, Adunarea Generală a MedCruise, prilej cu care se vor aborda teme specifice acestei zone. Zece președinți de companii de top vor participa la acest eveniment, urmând să se ia decizii privind dezvoltarea turismului de croazieră în Marea Neagră.

STATISTICI. Număr de nave de croazieră în portul Constanța (maritime și fluviale)

2012 – 52 de nave
2013 – 69 de nave
2014 – 92 de nave
2015 – 36 de nave
2016 – 22 de nave (estimare)

FOTO: Carnavalul de la Veneţia, deschis de "Zborul îngerului"


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Cum ne dăm pe mâna rușilor? Cu metodă - de Sabina Fati , 03 februarie 2016

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Cum ne dăm pe mâna rușilor? Cu metodă

de  
Sabina Fati ,
  03 februarie 2016 
- stire actualizata la ora 18:02, 03 februarie 2016
Cum ne dăm pe mâna rușilor? Cu metodă
Liderii români zâmbesc spre Vest, dar fac înțelegeri cu Estul, îi poftesc pe americani în camera din față, dar lasă la îndemâna rușilor cheile cămării, uneori cu intenție, alteori din neglijență sau nepăsare.
Nimic nu se face pe față, totul se țese pe dedesubt, cu atenție, confirmând diferite mesaje pe care le lansează foști diplomați sofisticați, cum e Mircea Malița, care, citându-l pe Nicolae Titulescu, spunea zilele trecute că un stat mic precum România trebuie să aibă relații bune cu toate marile puteri și că „noi suntem ostili în mod gratuit cu Rusia“,  sau foști politicieni cu greutate, cum e Adrian Năstase, care crede că România a rămas blocată pe direcția occidentală, dar că ar trebui să privească mai mult spre Rusia și China.
În spatele acestor ideologi bine temperați există interese de tot felul, uneori imperceptibile, alteori evidente. Spre exemplu, o investigație Euractiv  scoate la iveală protocolul încheiat  în aprilie 2013 de fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, și șeful Agenţiei Federale „Rossotrudnicestvo“, Konstantin Kosaciov. După semnare, Vosganian a declarat că „autoritățile ruse și-au manifestat intenția de a realiza o colaborare în domeniul tehnico-militar între compania rusă Tupolev și Romaero“. Era vorba despre construirea unui aeroport și a unei fabrici pentru avioanele Tupolev la Adunații Copăceni, lângă București. Se pare că o parte din banii necesari punerii pe picioare a afacerii chiar ar fi ajuns în țară prin intermediul unor personaje dubioase.
România se bucura de instalarea scutului american antirachetă de la Deveselu, dar în paralel negocia la nivel de ministru un acord „tehnico-militar“ cu Rusia. Moscova încearcă să-și găsească breșe în sistemul autohton de putere pentru a contrabalansa prezența Statelor Unite aici. Este cunoscută abilitatea rușilor de a se infiltra, de a găsi oamenii cei mai potriviți să lucreze în favoarea lor și de a compromite planurile vesticilor.
În 2014, șeful NATO declara că are informații care arată că Rusia a finanțat la vremea respectivă diverse organizații neguvernamentale pentru campaniile acestora împotriva exploatării gazelor de șist, „pentru a menţine Europa dependentă de importurile de gaze ruseşti“. În Bulgaria reușita a fost deplină, fiindcă Guvernul de la Sofia a interzis exploatarea gazelor de șist și a retras avizul acordat americanilor de la Chevron. În România, aceeași companie a plecat după scandalurile uriașe orchestrate împotriva ei. În schimb, subsidiara Gazprom, Nis din Serbia, nu are nicio problemă să exploreze mai multe perimetre din județele Bihor și Timiș. Nimeni nu se mai revoltă, iar organizațiile de mediu nu mai sunt interesate de pericolul fracturării hidraulice, metodă folosită la extragerea gazului de șist.
Rușii cuceresc cu răbdare piața energetică din România: Bucureștiul i-a concesionat companiei Lukoil cele mai importante perimetre din zona Mării Negre, pe care le-a câștigat la procesul de la Haga împotriva Ucrainei, unde firma rusească a și descoperit, de altfel, rezerve importante de gaz, iar Lukoil, atât de iubită de Ponta, era chiar înainte de această descoperire al treilea jucător din domeniul hidrocarburilor de pe piața autohtonă; Gazprom negociază cu austriecii de la OMV preluarea unor active care vizează România, iar prin Nis își extinde rețeaua de distribuție în toată țara. Traian Băsescu spunea la începutul primului său mandat că, oricum, Gazprom ar fi cumpărat pe bursă o parte importantă din acțiunile companiei austriece, care deține Petrom. Fostul președinte a avut intuiții bune, dar și el a fost lăsat cumva pe mâna rușilor, dacă ne gândim că avocații lui Băsescu, de la firma Țucă, Zbârcea & Asociații, erau aceiași care reprezentau Gazprom în România. O coincidență bine căutată de ruși, pentru a-l face vulnerabil pe fostul președinte atât de îndârjit împotriva lor.
Suntem proamericani, fiindcă avem nevoie de SUA, dar în același timp există destui oameni politici care-și caută plase de salvare la Moscova, oferindu-le pe tavă poziții și lucruri prețioase rușilor, ca odinioară tezaurul, pe care astăzi doar BNR mai speră să-l recupereze.

Raluca Prună: Abrogarea prevederii de reducere a pedepselor pentru deținuții care scriu cărți ar fi prematură

Cifrele îngrozitoare ale Guvernului Ponta: salarii ilegale de milioane de euro, clădiri la prețul de 43 lei, bilanțuri contabile eronate

România este printre țările UE cel mai puțin dependente de importul de energie

Hollande ii da peste nas lui Cameron: Marea Britanie nu va avea drept de veto si am incheiat discutia!


Ziare.com
Actualitate
Hollande ii da peste nas lui Cameron: Marea Britanie nu va avea drept de veto si am incheiat discutia!

13:41 - Hollande ii da peste nas lui Cameron: Marea Britanie nu va avea drept de veto si am incheiat discutia!

Bucuria premierului britanic David Cameron de a fi punctat cateva reforme importante in ciorna proiectului legislativ negociat cu oficialii europeni pare sa fie de scurta durata. Conform...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Radu Banciu, despre votul în cazul lui Oprea: Stătea ca împăiat generalul.

  EVZ

B1

 Radu Banciu, despre votul în cazul lui Oprea: Stătea ca împăiat generalul. Oprea a hotărât că, fiind nevinovat, se poate pun

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, audiat la DNA la în dosarul în care afaceristul Horia Simu a primit despăgubiri pentru un teren supraevaluat

  EVZ

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Evenimente

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, audiat la DNA la în dosarul în care afaceristul Horia Simu a primit despăgubiri pentru un teren supraevaluat

Autor: 
 Virgil Burlă
  | joi, 04 februarie 2016 | 
 
                                             Radu Mazare

Radu Mazăre va fi audiat în dosarul în care fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean, este acuzată că, în 2011, ar fi primit 400.000 de euro mită pentru supraevaluarea unui teren din Constanța.


Potrivit procurorilor DNA, pe 22 octombrie 2009, afaceristul Horia Simu, printr-un intermediar, ar fi achiziționat drepturile litigioase ce priveau o suprafață de teren situată în municipiul Constanța, prețul cesiunii fiind de 700.000 euro.
„De la acea dată, suspectul Simu Horia a inițiat un complex de demersuri prin intermediul unor angajați ai societăților sale și prin intermediul unor persoane cu funcții de conducere din cadrul unor instituții publice, cu sprijinul cărora să urgenteze obținerea despăgubirilor prin intervenția acestora la nivelul autorităților implicate în procedura de retrocedare.
Urmare a acestor demersuri, la data de 26.05.2011, suspecții Dumitrean Crinuța Nicoleta, Mihai Cristian Sebastian, Baciu Remus Virgil, Vasilescu Oana, Savu Florentina, Bogdan Dragoș, Teodorescu Cătălin Florin și o altă persoană, în calitate de președinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu cu încălcarea dispozițiilor Legii nr. 247/2005 (privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente) și a altor prevederi legale, au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Dima Alin Horațiu, prin care, valoarea unui teren în suprafață de 25 hectare situat în municipiul Constanța (zona Brătianu - Anadalchioi) a fost stabilită la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei”,
se arată în referatul DNA..

Aceasta reprezintă, susțin anchetatorii, o supraevaluare a terenului respectiv cu suma de 7.875.000 euro, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat concomitent cu obținerea unui avantaj patrimonial de către suspectul Simu Horia și alte persoane, beneficiare ale drepturilor litigioase. Concret, membrii Comisiei, luând la cunoștință de concluziile raportului de evaluare, întocmit cu nerespectarea Standardelor Internaționale de Evaluare, nu au constatat faptul că suspectul Dima Alin Horațiu a supraevaluat terenul respectiv, deși aveau cunoștință de faptul că suprafața respectivă era situată în extravilanul municipiului Constanța și avea destinația de teren agricol.

Procurorii DNA mai susțin că, în cuprinsul documentului respectiv, nu a fost evidențiată poziția exactă a terenului, iar pentru stabilirea valorii acestuia expertul a utilizat comparabile care nu priveau tranzacții de vânzare, ci doar oferte de vânzare a unor terenuri situate în intravilanul și extravilanul municipiului Constanța care nu aveau categoria de folosință teren agricol.

„Raportul de evaluare respectiv a fost avizat anterior, pentru conformitate cu prevederile Standardelor Internaționale de Evaluare și a Legii nr. 247/2005, de către suspecta Savu Florentina, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu ce derivau din funcția de consilier în cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților – Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor. Pentru “ajutorul acordat”, în perioada decembrie 2010 – februarie 2011, suspecta Dumitrean Crinuța Nicoleta a acceptat promisiunea și a pretins, iar în perioada iulie - august 2011, a primit, prin intermediari, de la suspectul Simu Horia suma de 400.000 euro. În același context și pentru același motiv, în perioada decembrie 2010 - februarie 2011, expertul evaluator, Dima Alin Horațiu, a primit prin intermediar de la același suspect suma de 5.000 euro. În perioada 24.06.2011 – 11.11.2011, suspectul Simu Horia a disimulat adevărata natură a provenienței sumei totale de 5.066.300 euro, obținută în maniera de mai sus, prin încheierea cu diverse firme controlate de acesta a unui număr de nouă contracte de împrumut, nereale”, se mai arată în referatul procurorilor .


Tag-uri: 

EXCLUSIV EVZ. Lider de sindicat: Grupul CHESTORILOR din IGPR a dat dovadă de obedienţă şi umilinţă în faţa POLITICIENILOR. Sindicatele sunt şi ele SERVILE

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 

EVZ

EXCLUSIV EVZ. Lider de sindicat: Grupul CHESTORILOR din IGPR a dat dovadă de obedienţă şi umilinţă în faţa POLITICIENILOR. Sindicatele sunt şi ele SERVILE

Autor:
 Mălin Bot 
 | joi, 04 februarie 2016
Dumitru Coarnă a facut un exercitiu de sinceritate exploziv la EVZ TV
 
Vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dumitru Coarnă a făcut declaraţii explozive pentru “Evenimentul zilei”, în contextul în care DNA demarează urmărirea penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea pentru coloanele oficiale ilegale şi procurorul general Tiberiu Niţu a demisionat pentru acelaşi motiv. Sindicalistul a cerut procurorilor DNA să cerceteze şefii din Polţia Română care au semnat actele pentru coloanele oficiale, confirmând faptul că aceştia au acordat ilegal favoruri miniştrilor pentru a obţine avansări şi funcţii.

“Uitaţi domnule ministru, sunt băiat bun, dacă mă faci general sau chestor şi pe mine şi pe copilul meu şi pe finul meu şi copilul lui, facem noi un ordin acum chiar dacă legea nu permite aşa ceva”.
Declaraţia de mai sus descrie atitudinea din Poliţia Română care a dus la moartea poliţistului Bogdan Gigina şi la coloanele oficiale ilegale ale lui Gabriel Oprea şi Tiberiu Niţu, a explicat sindicalistul Dumitru Corană pentru “Evenimentul zilei”, într-un exerciţiu de sinceritate care conţine alte câteva declaraţii incendiare.

Coarnă a acuzat faptul că şi în Ministerul de Interne există o practică anormală prin care se modifică grav efectele unor legi.
“Cei de la DNA ar trebui să explice ce rol a jucat Tobă în povestea cu coloanele oficiale. Dacă există o faptă de natură penală, domnul Oprea nu putea să o săvârşească singur. Vorbim de forme de participaţie penală sub forma autorat, complicitate, instigare sau participaţie improprie”, a declarat Dumitru Coarnă.

Acesta a indicat apoi cu precizie şefii care pot să fie acuzaţi de complicitate la infracţiunile comise de Gabriel Oprea. Sindicalistul a explicat că cei care au oferit favoruri ministrilor de Interne au acceptat să încalce legea pentru că au primit în schimb avansări şi funcţii mai importante.

Foarte interesant este faptul că Dumitru Coarnă a recunoscut şi că lideri sindicali au procedat la fel, toate acestea făcând posibilă situaţia pe care DNA o anchetează acum.
 Declaraţiile de mai jos, făcute de Dumitru Coarnă, sunt un exerciţiu de sinceritate exploziv.


În direct, în emisiunea “Evenimentul zilei”, difuzată de B1 TV, Dumitru Coarnă a indicat exact persoanele din Poliţia Română care ar trebui vizate de ancheta penală, dacă Gabriel Oprea a comis infracţiuni şi a explicat de ce nu se putea ca ministrul să comită vreo faptă penală fără implicarea concretă a unor persoane cu funcţii în IGPR.

 Continuarea pe premium.evz.ro

Papahagi despre Alina Mungiu Pippidi: “KOMISARII SOVIETICI ar fi mici copii față de acest MONSTRU de AROGANŢĂ, intoleranță și ideologie TÂMPĂ.”

PUTIN poate invada ŢĂRILE BALTICE în doar TREI ZILE. Un scenariu sumbru al experţilor miltari americani detaliază înfrângerea zdrobitoare a NATO de către RUSIA în estul EUROPEI

  EVZ

PUTIN poate invada ŢĂRILE BALTICE în doar TREI ZILE. Un scenariu sumbru al experţilor miltari americani detaliază înfrângerea zdrobitoare a NATO de către RUSIA în estul EUROPEI

                                                                 joi, 04 februarie 2016    Analiştii militari apreciază că Rusia ar putea să cotropească aliaţii NATO din estul Europei în doar trei zile în condiţiile în care strategia Alianţei Nord-Atlantice în regiune a rămas neschimbată de la preluarea Crimeei de către Rusia. Scenariile de război gândite de un grup de specialişti americani au ajuns la aceeaşi sumbră concluzie: Rusia nu ar avea nevoie decât de 36 sau cel mult 60 de ore să treacă cu cele 27 de batalioane blindate ale sale peste cele 12 slab înarmate ale NATO şi să ocupe Ţările Baltice.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Conducerea Google a fost preluata de Inteligenta Arificiala


Ziare.com
Actualitate
Conducerea Google a fost preluata de Inteligenta Arificiala

12:56 - Conducerea Google a fost preluata de Inteligenta Arificiala

Alphabet, corporatia care include acum Google si celelalte subsidiare ale gigantului IT, a decis sa faca o schimbare radicala in conducerea firmei. Amit Singhal, veteranul care a fost instalat...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Pretul petrolului ar putea avea o revenire spectaculoasa mai repede decat ne-am fi gandit


Ziare.com
Actualitate
Pretul petrolului ar putea avea o revenire spectaculoasa mai repede decat ne-am fi gandit

12:20 - Pretul petrolului ar putea avea o revenire spectaculoasa mai repede decat ne-am fi gandit

Pretul petrolului ar putea avea parte de o revenire spectaculoasa in ultima parte a anului. Cotatia titeiului va creste cu 50% pana la finalul lui 2016, astfel ca la bursa din New York va fi...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Concediul de 5 ani al presedintelui Iohannis


Ziare.com
Actualitate Concediul de 5 ani al presedintelui Iohannis

Concediul de 5 ani al presedintelui Iohannis

In mod evident, liberalii s-au suparat pe premierul Ciolos pentru ca nu a vrut sa emita ordonanta de urgenta pentru trecerea la doua tururi de scrutin la alegerile locale. Si, din informatiile mele, discutiile delegatiei PNL cu domnii Ciolos si ...
12:06http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

SUA trimit arme grele în Estul Europei



http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Cancelarul german Angela Merkel, pentru prelungirea sancţiunilor UE împotriva Rusiei. Putin i-a pus gând rău

Sfârşitul capitalismului. Goldman Sachs: Suntem forţaţi să ne întrebăm cât de eficient este capitalismul



http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Sachs: Suntem forţaţi să ne întrebăm cât de eficient este capitalismul

 - jurnalist
 04-02-2016
Ţoţi am fost învăţaţi de mici despre eficieţa pieţelor, despre cum competiţia elimină jucătorii slabi şi, ca urmare a inovaţiei, consumatorii beneficiază deoarece preţurile scad. Ei bine, Goldman Sachs tocmai ce a trimis un raport în care pune în dubiu tot ceea ce ştim despre capitalism.
Omenirea trebuie să se întrebe cât de eficient este capitalismul, scriu analiştii, în frunte cu Sumana Manohar, vicepreşedinte al băncii, scrie Bloomberg.
Raportul analizează dacă este posibil ca în viitor companiile să îşi menţină marjele ridicate de profit sau acestea vor ajunge în mod ireversibil să scadă.
Raportul prezintă un grafic cu evoluţia marjelor de profit pentru companiile din indicele S&P 500, iar acesta arată că profitabilitatea rămâne mare şi la niveluri similare în ultimii 25 de ani.

Manohar argumentează că marjele au crescut datorită unui număr de factori: preţuri mari ale materiilor prime, faptul că societăţile au putut produce mai ieftin în ţările aflate în curs de dezvoltare şi creşterea cererii din aceste state, dar şi creşterea eficienţei datorită tehnologiilor noi.
Goldman Sachs notează că pieţele au răsplătit companiile care au făcut multe fuziuni şi achiziţii şi răscumpărări de de acţiuni, comparativ cu cele care au investit intern, crescând astfel marjele.
Dar marjele vor continua la fel? Banca analizează ambele ipoteze. În privinţa celor care cred că bursele vor creşte, banca spune că procesul de consolidare din industrie, scăderea costurilor şi eficientizarea vor putea proteja profitabilitatea companiilor. În final, însă, din cauza cererii slabe şi a supracapacităţii industriale, acest lucru înseamnă că marjele tot vor scădea.
Dar dacă rămân în continuare la niveluri mari? Şi acest lucru este posibil, dar implicitaţiile sunt tulburătoare.
Goldman Sachs scrie: „Suntem mereu precauţi în privinţa predicţiilor din cauza tendinţei preţului acţiunilor de a ajunge la o medie în timp. Dar, dacă ne înşelăm şi marjele mari dăinuie pentru următorii câţiva ani (în special când cererea globală este sub trend), atunci există întrebări mult mai largi care trebuie puse despre eficienţa capitalismului“.
Cu alte cuvinte, marjele de profit ar trebui în mod natural să oscileze. Existenţa unor profituri mari ar trebui să încurajeze noi competitori să intre pe piaţă, iar acest lucru să însemne că profiturile respective să se erodeze în timp. Ulterior, la final, marjele mici ar trebui să ducă la scoaterea jucătorilor slabi de pe piaţa respectivă, ceea ce ar da companiilor mai sănătoase un spaţiu de respiro. Dacă acest ciclu nu continuă, atunci ceva ciudat are loc.
Ce anume? Companiile mari devin şi mai mari şi mai profitabile, iar cele care crapă sunt tot cele mici…

Fumătorii, sub asediu. Noile măsuri UE împotriva fabricanţilor de ţigări, aplicabile din luna mai


Fumătorii, sub asediu. Noile măsuri UE împotriva fabricanţilor de ţigări, aplicabile din luna mai

Fumătorii, sub asediu. Noile măsuri UE împotriva fabricanţilor de ţigări, aplicabile din luna mai
20 mai este data stabilită de Ministerul Sănătăţii pentru transpunerea Directivei europene antitutun în legislaţia românească.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

ANALIZĂ Creşterea accelerată a consumului încinge periculos economia


ANALIZĂ Creşterea accelerată a consumului încinge periculos economia

ANALIZĂ Creşterea accelerată a consumului încinge periculos economia
Combinaţia dintre creşterea veniturilor, scăderea taxelor şi ieftinirile din comerţ a mărit consumul populaţiei până dincolo de capacitatea internă de producţie, astfel că importurile au început să crească vertiginos, ameninţând stabilitatea macroeconomică.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Ministrul Justiţiei, despre şeful de la Penitenciare: „I-am cerut demisia şi domnia sa mi-a spus că nu înţelege să îşi dea demisia”


Ministrul Justiţiei, despre şeful de la Penitenciare: „I-am cerut demisia şi domnia sa mi-a spus că nu înţelege să îşi dea demisia”

Ministrul Justiţiei, despre şeful de la Penitenciare: „I-am cerut demisia şi domnia sa mi-a spus că nu înţelege să îşi dea demisia”
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, i-a cerut demisia directorului Administraţiei Naţionale a Pentenciarelor (ANP), Cătălin Bejan, încă de acum o lună, însă acesta din urmă a refuzat. Prună a mai precizat că Robert Cazanciuc a considerat că activitatea de anul trecut a lui Bejan a fost una excepţională.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Băsescu, despre acuzaţiile Adrianei Săftoiu: Niciodată n-am ascultat vreo casetă cu înregistrări. E o prostie | traian basescu


Băsescu, despre acuzaţiile Adrianei Săftoiu: Niciodată n-am ascultat vreo casetă cu înregistrări. E o prostie | traian basescu

Băsescu, despre acuzaţiile Adrianei Săftoiu: Niciodată n-am ascultat vreo casetă cu înregistrări. E o prostie
Fostul preşedinte Traian Băsescu a respins, mircuri seară, acuzaţiile lansate de fosta sa consilieră, Adriana Săftoiu într-o postare pe blogul său de pe adevarul.ro, în care susţine că fostul şef de stat a ascultat înregistrările unor convorbiri dintre ea şi un lider PD.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

O actriţă celebră: «Nu am făcut niciodată sex cu soţul meu!»



http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Înapoi în viitor