Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

marți, 23 februarie 2016

Film - Spovedania permanentă Catalin Bogdan - 2016-02-23


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Ioan Aurel Pop, ales în fruntea CNATDCU. În 2012 îl apăra pe Ponta de acuzația de plagiat

Rusia trebuie sa-i plateasca 8.000 de euro opozantului Navalnii, dupa o condamnare la CEDO

International / Cameron începe campania pentru păstrarea Londrei în UE: “Brexitul, un pas în necunoscut” - Tudor Despina - 2016-02-23

Cultura strategică a Germaniei - Iulia Joja

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html



 

Analiza 22

Cultura strategică a Germaniei
2016-02-23
0
Elitele germane rămân extrem de reținute în asumarea de riscuri militare și ostile politicii externe de tip hard power.
Cultura strategică este un concept larg uti­lizat în științele politice pe parcursul ulti­melor două decenii, datorită amplei sale forțe explicative, dar care nu este folosit în mod uzual în analiza co­tidiană a politicii externe. Înțelegerea culturii stra­te­gice a unei națiuni, carac­teristicile sale principale ex­plică opțiunea pentru o anu­me politică externă, de­termină continuitatea trans­partinică a politicii externe și, nu în ultimul rând, ex­plică motivația din spatele unor decizii cheie luate de un stat în relațiile sale internaționale.

Cu alte cuvinte, cultura strategică este uti­lizată ca instrument conceptual pentru a ex­plica în mod cuprinzător interesele na­ționale și politica de securitate a unei țări, dar și pentru a înțelege identitatea sa na­țio­nală. În acest ultim sens, cultura stra­te­gică se poate referi și la maniera specifică în care se percepe o țară, înțelegerea de sine a unui stat, autodefinirea sa. Această autodefinire implică analiza factorilor ma­teriali și, mai important, a celor ideatici, precum normele și valorile. Inițial, con­cep­tul de cultură strategică a fost utilizat pentru a explica de ce (mari) puteri, com­parabile din punct de vedere al resurselor, pot avea viziuni și comportamente (uneori fundamental) diferite, în raport cu ace­leași probleme internaționale.

Elementele care constituie cultura stra­te­gi­că a unei țări sunt atât de origine internă, cât și externă. Mediul internațional, prin antreprenorii săi normativi (precum Uni­unea Europeană), are un impact sem­ni­fi­cativ asupra manierei în care evoluează cul­tura strategică. De asemenea, regimul statului respectiv - o democrație sau un re­gim autoritar, de exemplu - este de­ter­minant pentru cultura strategică. În con­secință, istoria țării respective, cu pre­că­de­re istoria modernă, joacă un rol cheie în formarea și modificarea conceptului.

Teama de free riding


Printre studiile încă prea puțin dife­ren­țiate privind multitudinea de culturi stra­tegice, Germania este un caz analizat pe larg. Pe de o parte, deoarece Federația re­prezintă în mod netăgăduit o mare putere şi, pe de altă parte, pentru că, deși fiecare stat are o cultură strategică unică, Berlinul în sine, ca forum de conducere, reprezintă un caz paradoxal și foarte specific.

Principalul motiv pentru specificitatea cul­turii strategice a Germaniei este caracterul de putere civilă. În urma boom-ului eco­nomic și a propagării în fruntea puterilor economice a unei țări care se afla în ruină la sfârșitul celui de-al doilea război mon­dial, acest nou statut de lider economic nu s-a transferat și la nivel politic. Dim­potrivă, din cauza experiențelor din răz­boi, politica externă și de securitate a Ger­maniei a devenit rapid cunoscută drept „pu­tere civilă“. Berlinul a decis cons­ti­tu­țional să se abțină de la participarea în ori­ce fel de intervenții militare și să se an­coreze într-o rețea amplă de instituții mul­tinaționale, care să asigure integrarea am­plă a statutului său în sistemul inter­na­țional și să prevină tentative de free ri­ding ale statului.

Teama de free riding, determinată de an­te­cedentele istorice, a generat o politică externă și de securitate a Germaniei pru­dentă și oarecum greoaie, care s-a men­ți­nut ca atare pe parcursul ultimilor 50 de ani. Această politică s-a impregnat și în me­ntalitatea germanilor, la nivelul opiniei publice, dar și în rândul decidenților. Germania a devenit, astfel, o putere exclusiv civilă: pu­ternic economică, dar prin definiție kantiană, care și-a impus să militeze pentru soluții nonmilitare și pen­tru democratizarea prin soft power.

Integrarea profundă în struc­turile instituționale internaționale a creat, de asemenea, o politică externă și de se­cu­ritate caracterizată de un multilateralism profund. În politica germană, orice de­ci­zie majoră trebuie să implice în mod ideal consensul comunității internaționale, dar în special pe cel al statelor democratice și să corespundă normelor internaționale, atât a celor scrise, cât și a celor morale.

Nevoia Germaniei de integrare și de mul­ti­lateralism a generat, prin efect contrar, reprobarea gândirii în termenii interesului național – în opoziție cu definiția clasică a marilor puteri și a modului în care acestea își construiesc politica externă și de se­cu­ri­tate. Interesul național, ca termen de re­fe­rință, este aproape în totalitate absent din discursurile federale; negarea acestuia la nivel normativ reflectă tocmai această tea­mă a Berlinului de free riding.

Sistem de checks and balances


Mai mult, fenomenul descris se reflectă și în proiectarea procesului decizional al sta­tului privind politica externă și de se­cu­ritate. Procesul presupune un sistem com­plex și greoi de control reciproc și echi­li­bru (checks and balances), care implică toate palierele decizionale legislative și exe­cutive, inclusiv nivelul local, în unele cazuri. Acest sistem este dominat de con­trolul marcat al Legislativului asupra ac­tivității militare naționale. Astfel, deciziile privind participarea statului la orice mi­si­uni internaționale necesită aprobarea Par­lamentului (Bundestag). Mai mult, spre diferență de alte state NATO, Legislativul are puterea de a retrage în orice moment trupele dintr-o misiune și poate modifica elementele operative ale participării Ger­ma­niei într-o misiune. În schimb, puterea Executivului este comparativ extrem de redusă. Bundessicherheitsrat, Consiliul de Securitate federal, nu are prerogative în domeniul politicii externe și de apărare, nu are în componența sa niciun militar, iar rolul său este strict limitat la controlul exporturilor de armament.

Amplele prerogative dau Legislativului pu­teri unice asupra politicii naționale de apărare a Germaniei. Astfel, Bundestagul poa­te să intervină nu numai asupra mo­dului în care se desfășoară activitatea ar­matei germane în afara granițelor, ci și în procesul de proiectare a politicii per se. Controlul parlamentar strict asupra acțiu­nilor militare permite Legislativului să im­pună o politică de apărare foarte precaută, proiectată cu scopul de a evita riscul și de a promova pacifismul.

Acest tip de politică este generată de o eli­tă germană extrem de reținută când vine vorba de riscuri militare și ostilă politicii externe de tip hard power. Elita este mar­cată de o educație pacifistă, cu o viziune cla­ră privind rolul Germaniei ca lider eu­ropean în plan economic, dar nu și în pla­nul apărării. Astfel, în mentalitatea ger­ma­nă, viziunea privind rolul major al Fe­de­rației în Europa, alături de Franța, este marcată de proiectarea unei Europe pa­ci­fis­te și inclusive, care stabilește un model de guvernare nonagresiv, definit printr-o rețea internațională de legături strânse cu alte puteri, dar cu o politică externă pru­dentă.

Rolul opiniei publice

Această viziune a politicienilor germani oglin­dește în fapt poziția opiniei publice. Cu un procent copleșitor în favoarea unei politici pacifiste și un public participativ și foarte interesat de probleme de secu­ri­tate și de apărare, politica externă joacă un rol cheie în alegerile germane și, în con­secință, a dus în mod repetat la ale­ge­rea unui candidat considerat inițial drept nefavorit. Poziția pacifistă a germanilor a generat, la rândul său, un fenomen, dacă nu unic, atunci specific Germaniei: o clasă politică caracterizată printr-un înalt grad de reticență față de operațiuni militare și extrem de potrivnică asumării de riscuri. În plus, această poziție și impactul opiniei publice determină adeseori restrângerea substanțială a opțiunilor decidenților în cadrul negocierilor de politică externă.

Astfel, poziția opiniei publice cu privire la temele esențiale de politică externă joacă un rol fundamental în direcția dată de aceas­ta decidenților, cât și în spațiul de ne­­gociere al acestora. Cel mai clar exem­plu în acest sens este poziția tradițional fa­vo­rabilă Rusiei, un fenomen vizibil în spe­cial în contextul ocupației Crimeei, când publicul german s-a arătat extrem de re­ti­cent în impunerea sancțiunilor. O men­ta­litate diferită ar fi putut determina, în con­textul leadership-ului german la ni­vel eu­ro­pean, un rezultat mai drastic pri­vind mă­surile luate împotriva Rusiei. Un alt exem­plu este actuala poziție cu privire la re­fu­giați: politica, pentru mulți euro­peni șo­cant de deschisă, a cancelarului Mer­kel a fost posibilă datorită toleranței și des­chi­de­rii intrinseci a opiniei publice, formată în urma celui de-al doilea război mondial.

Cultura strategică pacifistă, formată în ba­za trecutului și a susținerii din partea opi­niei publice, a generat o politică națională de nonintervenție militară. Până la înce­pu­tul anilor 1990, Berlinul a avut legiferată interdicția de a acționa militar în afara spațiului NATO. De abia după reunificare, în contextul războaielor din Balcani, Ger­mania a modificat legea, sub presiunea Ali­a­ților, printr-o decizie a Curții Cons­ti­tu­ționale, permițând o politică de inter­ven­ție mai largă, dar totuși selectivă. Astfel a fost posibilă, de exemplu, participarea Ger­maniei alături de Aliați la misiunea din Af­ganistan. Totuși, mandatul acordat con­tin­gentelor militare germane a fost în re­pe­tate rânduri aspru criticat de către par­te­neri pentru caracterul său extrem de res­trictiv.

Impactul asupra politicii externe și de apărare a țării

În concluzie, cultura strategică a Ger­ma­niei constituie un factor fundamental în politica externă și de apărare a țării. Opi­nia publică extrem de reticentă la im­pli­ca­rea în conflicte militare continuă să în­cli­ne balanța în defavoarea apelurilor din par­tea Aliaților pentru un Berlin mai im­pli­cat militar la nivel internațional. Exem­ple precum veto-ul Germaniei în Consiliul de Securitate al ONU privind misiunea din Libia în 2011 sau faptul că, până de cu­rând, conflictul din Afganistan nu a fost con­siderat în Germania drept „război“, pen­tru a nu risca decizia Bundestagului de a retrage trupele germane, confirmă o cultură strategică federală dominată de un sistem robust de control interinstituțional și de un Legislativ puternic și, de ase­me­nea, marcată de opinia publică, care joacă un rol de impact în politica externă, cât și de reticența proeminentă privind acțiunile militare în afara granițelor.

* Iulia Joja este absolventă a programului de masterat concentrat pe studiul conflictelor internaţionale oferit de King’s College (Londra).

Brexit-ul zgâlție Europa


ANALIZA 22

Conflict 

Brexit-ul zgâlție Europa

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Drepturile omului / Dosarul Revoluției aduce o nouă condamnare a României la CEDO - Tudor Despina - 2016-02-23

Surse: 350 de foști deputați au cerut pensii speciale

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, avere NEJUSTIFICATĂ de peste 40.000 euro

Ascensiunea unui premier al României. Episodul V: Victor Ponta a iertat Rompetrol de jumătate de miliard de dolari și a amânat majorarea redevențelor Petrom

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Ascensiunea unui premier al României. Episodul V: Victor Ponta a iertat Rompetrol de jumătate de miliard de dolari și a amânat majorarea redevențelor Petrom

de

  Daniel Befu

  23 februarie 2016

 - stire actualizata la ora 14:40, 23 februarie 2016
În 22 ianuarie 2014, Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, ştergea oficial printr-o semnătură pe o hotărâre de guvern, jumătate de miliard de dolari din datoriile Rompetrol, în ciuda avizului negativ al Curții Constituționale și a cererii explicite adresate de președintele României de a nu face asta. Ca să pregătească terenul pentru „ștergerea datoriilor“, Victor Ponta l-a pus negociator în relația cu Rompetrol pe Gabriel Dumitrașcu, personaj implicat la începutul anilor 2000 în afacerea Roșia Montană, aflându-se la conducerea Roșia Montană Gold Corporation între 2001 și 2005.
Ce nu știau românii la momentul deciziei premierului Ponta de a șterge cu radiera datoriile imense ale companiei petroliere este că firma de publicitate a familiei Ponta a prestat cu câțiva ani mai devreme servicii pentru Rompetrol. Asta s-a întâmplat atât sub patronatul lui Dinu Patriciu, cât și sub kazahi. Acum vedem că statul va încasa doar 270 din cele 760 de milioane de dolari cu care a creditat compania în 2003, când Ponta era în Guvern ocupantul postului de șef al Corpului de Control al premierului Năstase.
Este vorba de firma Herțanu Projects SRL, fondată în 2004 de Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta (cu 95% din părțile sociale) și Cornelia Naum, mama ex-premierului (cu 5% din părțile sociale). Firma a avut-o manager o perioadă pe sora sa, Alexandra Ponta (căsătorită Herțanu) conform profilului său public de pe LinkedIn, informație care însă a dispărut ulterior publicării de către „România liberă“ a primului articol despre afacerile familiei Ponta.
Sediul social al firmei Herțanu Projects SRL a fost stabilit în apartamentul în care a crescut Victor Ponta, lângă Gara de Nord, pe bulevardul Dinicu Golescu. Acea adresă apărea și în cartea de identitate a lui Victor Ponta, până la momentul când și-a schimbat scriptic domiciliul în județul Gorj.
Conform istoricului firmei de la Registrul Comerțului, admi­nistratorul firmei Herțanu Projects a fost numit Iulian Herțanu (despre care „România liberă“ a dezvăluit încă din vara anului 2012 că derula contracte de zeci de milioane de euro cu statul român, prin intermediul Grossmann Engineering Group). Firmulița de apartament Her­țanu Projects, ulterior anului 2007, a fost parteneră de afaceri cu Rompetrol, pentru care a prestat servicii de publicitate atât în perioada în care Dinu Patriciu era acționar majoritar al companiei, cât și ulterior, când Rompetrol a fost achiziționată de KazMunaiGas. Doar în semestrul II din 2007, Herțanu Projects a încasat de la Rompetrol 31.733 lei, conform documentelor fiscale ale firmei, însă banii au fost virați în conturile firmei familiei Ponta inclusiv după preluarea companiei de către kazahi.

Relația familiei Ponta cu Petrom, mult mai fructuoasă

Victor Ponta a derulat mai multe contracte cu Petrom încă de când era un june administrator al societății Sieco SRL. Deși Victor Ponta a trebuit să părăsească Sieco SRL în 2002, cu ocazia numirii pe postul de șef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase, firma de contabilitate a familiei premierului, Exfin 2000 SRL și-a stabilit punctul de lucru în sediul Sieco SRL, loc unde lucrează inclusiv fosta soție a lui Victor Ponta, Roxana. Afacerile familiei premierului Ponta cu Petrom nu s-au încheiat însă odată cu ieșirea lui Victor Ponta din societatea Sieco SRL, ci au continuat prin Grossmann Engineering Group, unde acționar majoritar, cu 60%, a fost din mai 2006 până în mai 2014 cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu. Societatea Grossmann Engineering Group a derulat contracte „de milioane“ cu Petrom de-a lungul anilor.
Înainte de preluarea de către cumnatul lui Ponta a pachetului majoritar de părți sociale la Grossmann Engineering Group SRL, societatea a fost deținută de cetățeanul german Karl Reinhold Grossmann, cel care a și fondat-o în 2000.
În perioada cât Ponta a fost șef al Corpului de Control, Grossmann era deja prestator de servicii către Petrom și apropiat al cercurilor PSD. Împuternicitul local al acționarului neamț era Ilie Florin Drăgan.
Ilie Drăgan era pe de o parte partener de afaceri cu cumnatul lui Victor Ponta în Cardinal Proiect SRL, iar în SC European Project Consulting SRL, i-a avut asociați pe ex-deputatul PSD Mircea Drăghici (ex-președinte al TSD Argeș) și pe Aida Petronela Catană (o subordonată pe linie de CJ Teleorman a lui Liviu Dragnea, ulterior propulsată pe funcția de consilier personal al Ministrului Mediului, Constantin Nemirschi – PSD). European Project Consulting SRL s-a bucurat de susținerea în județul Argeș a baronului PSD Constantin Nicolescu, care ar fi făcut trafic de influență la numeroase primării din județ să accepte drept consultant pentru accesarea de fonduri europene firma European Project Consulting. Aceste acte de corupție în care a fost implicat reprezentantul lui Karl Grossmann, Ilie Florin Drăgan, stau la baza unui dosar penal deschis de DNA.
Începând cu august 2005, Grossmann Engineering Group SRL a lucrat cu OMV Petrom SA în poziția de „construction/designer/supplier“, relație contractuală care a durat cel puțin până la 31 decembrie 2009, conform unor documente din cadrul companiei petroliere, din care aflăm și că după desprinderea din OMV Petrom SA a companiei SC OMV Petrom Marketing SRL, Grossmann a fost direcționată să-și continue lucrările pentru noua „firmă pui“.
Numai în 2011, cu un an înainte ca Ponta să devină premier, firma Grossmann a efectuat lucrări în valoare de 1 milion de euro pentru compania Petrom.
Conform datelor din bilanțul firmei Grossmann de la Ministerul de Finanțe, rezultă că în 2011 o treime din încasările firmei de construcții a cumnatului lui Ponta au venit dinspre Petrom.
Afacerile cumnatului fostului premier cu Petrom au continuat și după ce acesta a ajuns prim-ministru, încetând de-abia în 2013.
Petrom ne-a declarat că nu comentează contractele derulate cu persoane juridice.

Victor Ponta a numit ministru un director din Petrom

După ce din 2006 până în 2013 firma Grossmann, avându-l ca asociat majoritar pe cumnatul lui Victor Ponta, a derulat contracte de milioane de euro cu Petrom, în 2014, prim-ministrul Victor Ponta l-a numit șef al Departamentului pentru Energie (ministru delegat pentru Energie) pe Răzvan Nicolescu, cel care în intervalul 2008-2013 fusese directorul de Afaceri Publice și Reglementare al OMV Petrom SA (doar în 2013 acesta a fost remunerat de Petrom cu 253.197 de lei).
În 2012, Victor Ponta sprijinea ridicarea începând cu 2015, la media europeană, a redevențelor (între 3,5% şi 13,5% din producţie) plătite de companiile care exploatează resurse minerale, dar și crearea unui fond de investiții după model norvegian, în care veniturile din redevențe să fie investite în proiecte generatoare de valoare adăugată. Dar, pe 4 decembrie 2014, Guvernul Ponta anunța amânarea cu un an a majorării redevențelor pentru companiile care extrag hidrocarburi din subsolul României.
Făcând subiectul unor discuții în presă, Răzvan Nicolescu a susținut public în ianuarie 2015, după plecarea din Guvern, că orice aluzii la o implicare a sa în protejarea intereselor Petrom sunt tendențioase și neadevărate și că domnia sa consideră integritatea o virtute primordială. Nicolescu a declarat public că nu a avut nici o implicare în amânarea majorării redevențelor anunțată de Guvernul Ponta pe 4 decembrie 2014, el neavând atribuții pe linie de fiscalitate cât timp a fost ministru delegat pentru Energie.

Familiile prosperă din relația cu Petrom

Despre familia predecesorului lui Ponta de la Palatul Victoria, Mihai Răzvan Ungureanu, jurnaliștii de la Rise Project au aflat că a beneficiat de 160.000 euro din partea Petrom. Banii au fost primiți de soția sa, Daniela Ungureanu, de la OMV AG Austria, pentru calitatea sa de membră în consiliul de administrație al societății Petromed Solutions SRL, „firmă puișor“ a Petrom. Cel mai ciudat e că soția lui MRU era angajată cu normă întreagă la spitalul Fundeni, ceea ce înseamnă că îi era destul de greu ca în timpul liber să presteze o muncă cu o valoare adăugată atât de mare încât să merite o remunerație de nivelul celei plătite de către Petrom. Unul din colegii de CA al Danielei Ungureanu a susținut că munca lor consta în „întâlniri de câteva ori pe an“. Interesant de menționat e și că Daniela Ungureanu a fost angajată de subsidiara Petrom la o lună după ce MRU a fost numit director la SIE.
Nici familia altui premier al României, Nicolae Văcăroiu, n-a fost scutită de interacțiuni avantajoase cu Petrom.
Mihai Văcăroiu, fiul actualului președinte al Curții de Conturi, a deținut la un moment dat monopolul pe distribuția gumei de mestecat, țigărilor, dulciurilor și altor produse consumabile în rețeaua de benzinării Petrom.   

Primele patru episoade ale serialului Rl despre ascensiunea premierului Victor Ponta

Ascensiunea unui premier al României: Episodul I (text integral)
Ascensiunea unui premier al României. Episodul II: Victor Ponta, acționar la o echipă de fotbal cu acționariat controversat
Ascensiunea unui premier al României. Episodul III : Victor Ponta a lucrat ca avocat pentru familia Udrea-Cocoș
Ascensiunea unui premier al României, episodul IV: Victor Ponta a obținut bani nemeritați „doar cu buletinul“

Interviu cu analistul american Robert D. Kaplan: Rusia are mai multe interese strategice în România decât SUA

VERSETELE SATANICE, volumul care i-a făcut pe IRANIENI să ofere 600.000 de mii de dolari

  EVZ

 

  VERSETELE SATANICE, volumul care i-a făcut pe IRANIENI să ofere 600.000 de mii de dolari

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Radu Banciu, despre schimbarea candidatului PNL la Primăria Capitalei: Înseamnă întoarcerea la

  EVZ
 
 B1 

 Radu Banciu, despre schimbarea candidatului PNL la Primăria Capitalei: Înseamnă întoarcerea la

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

România a primit o nouă CONDAMNARE la CEDO în Dosarul REVOLUŢIEI. Motivarea: ancheta a fost una "SUPERFICIALĂ"


EVZ

România a primit o nouă CONDAMNARE la CEDO în Dosarul REVOLUŢIEI. Motivarea: ancheta a fost una "SUPERFICIALĂ"

                                                        marţi, 23 februarie 2016  
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat din nou România din cauza ”Dosarului Revoluției”, iar statul va trebui să plătească câte 15.000 de euro despăgubire pentru fiecare dintre reclamanți
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Solicitările Justiţiei pentru Oprea şi Tudor, discutate de Comisia juridică a Senatului


Solicitările Justiţiei pentru Oprea şi Tudor, discutate de Comisia juridică a Senatului

Solicitările Justiţiei pentru Oprea şi Tudor, discutate de Comisia juridică a Senatului
Comisia juridică a Senatului va discuta marţi solicitările Justiţiei în privinţa senatorilor Gabriel Oprea şi Doina Tudor, primul fiind acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care sunt cercetaţi foşti şefi ai DIPI, în timp ce al doilea parlamentar e acuzat de complicitate la luare de mită.

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Etapele legale prin care pot fi scoase Antenele din sediul pe care îl ocupă ilegal


Etapele legale prin care pot fi scoase Antenele din sediul pe care îl ocupă ilegal

Etapele legale prin care pot fi scoase Antenele din sediul pe care îl ocupă ilegal
Războiul dintre ANAF şi televiziunile lui Dan Voiculescu se pregăteşte să intre într-o nouă fază. Reprezentanţii Antenelor au refuzat să plece din imobilul confiscat în dosarul ICA, aşa că Fiscul nu are decât opţiunea unui proces de evacuare, care însă durează foarte puţin.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Motivul cu totul neaşteptat pentru care femeile din toată Europa au trecut brusc la moda fustei scurte


Motivul cu totul neaşteptat pentru care femeile din toată Europa au trecut brusc la moda fustei scurte

Motivul cu totul neaşteptat pentru care femeile din toată Europa au trecut brusc la moda fustei scurte
O contribuţie majoră la acest salt important al modei feminine au avut-o, surprinzător, cercetările medicale în domeniul microbiologiei.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Cum şi-a construit celebrul sindicalist Liviu Luca un conac în comuna Păuleşti din banii Petromservice - Sursă : Adevărul.ro

Hrebenciuc nu poate justifica zeci de mii de euro


Ziare.com
Actualitate
Hrebenciuc nu poate justifica zeci de mii de euro

12:56 - Hrebenciuc nu poate justifica zeci de mii de euro

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc nu poate justifica aproape 190 de milioane de lei, conform informatiilor inscrise de acesta in declaratiile sale de avere, au constatat inspectorii Agentiei...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Exclusiv - Realitatea din spatele scandalului Antena3: Ce explicatii si documente a prezentat ANAF la sedinta CNA


Ziare.com
Actualitate
Exclusiv - Realitatea din spatele scandalului Antena3: Ce explicatii si documente a prezentat ANAF la sedinta CNA

12:44 - Exclusiv - Realitatea din spatele scandalului Antena3: Ce explicatii si documente a prezentat ANAF la sedinta CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a transmis saptamana trecuta o scrisoare ANAF in care a cerut explicatii cu privire la evacuarea televiziunilor din trustul Intact. Daca sedinta in care...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Suma uriasa pe care Ion Cristoiu a castigat-o de la trustul Intact - de Redactia Ziare.com - Marti, 23 Februarie 2016, ora 08:53

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Ziare.com

Suma uriasa pe care Ion Cristoiu a castigat-o de la trustul Intact

de Redactia Ziare.com

Marti, 23 Februarie 2016, ora 08:53

Suma uriasa pe care Ion Cristoiu a castigat-o de la trustul IntactFoto: Facebook/Ion Cristoiu

Directorul Antena 3, Mihai Gadea, a dezvaluit, luni seara, suma castigata de jurnalistul Ion Cristoiu, in anii cand a lucrat pentru trustul Intact. Este vorba despre aproape jumatate de milion de euro.
La "Sinteza zilei" de luni seara, Gadea a difuzat si imagini cu Ion Cristoiu din perioada cand era invitatul sau permanent si jura ca nu va discuta niciodata cu Traian Basescu. In pararel, au fost transmise si imagini cu interviul realizat ulterior de Cristoiu cu fostul presedinte in perioada cand ziaristul lucra la B1 TV.


Ion Cristoiu a renuntat de tot la colaborarea cu B1 TV din cauza lui Radu Banciu

"Este un om care a lucrat vreme indelungata in trustul nostru. La Antena 3, la Jurnalul National, la Antena 2. A fost si consilier al doamnei Camelia Voiculescu", a spus Mihai Gadea, la Antena 3, acuzand ca in prezent Cristoiu ar calomnia jurnalistii trustului la care a lucrat si de la care a incasat in total 471,341.37 de euro.

Dupa ce a prezentat suma, Gadea i-a transmis si un mesaj lui Ion Cristoiu.


Antena 3 gadila cu carul orgoliul lui Ion Cristoiu

"Cand luai banii astia de la trustul de presa era bine? Era! Era presa! Acum, cand scrii pentru un ziar care a fost cumparat din banii de spaga de la Elena Udrea, trebuie sa il diabolizezi. Mata nu ti-e rusine?!", a vituperat Mihai Gadea.

In ultimele zile, de cand s-a declansat scandalul Antena 3 - ANAF, Ion Cristoiu s-a pozitionat clar si a atacat vehement trustul la care a lucrat in trecut.

Iata un exemplu de pe blogul lui Cristoiu: "Cei de la Antene vor sta mai departe intr-un imobil al Statului fara sa plateasca chirie si mai ales pot sustine ca sentinta prin care Dan Voiculescu a ajuns la puscarie e nedreapta, prin ipostaza de victime isi pot permite acum sa improaste cu rahat si mai abitir, autoritatile tremura numai la gindul c-ar putea da nas in nas cu un ziarist de la Antena care, suparat ca i s-a cerut sa nu mai scuipe pe jos, va zbiera ca s-a atentat la libertatea presei, sumele babane primite de ciomagarii lui Dan Voiculescu vor curge mai departe cu spor, mai ales ca acestia se pot mindri cu ratingul urias din ultimul timp, politicienii, scapati pe ei de frica, vor cotiza si mai mult la puterea Mogulului".

Reamintim ca Ion Cristoiu a lucrat pentru trustul Intact in perioada 2005-2009, cand a incasat bani din contracte de munca si de drepturi de autor de la Antena 3, Antena 2, Saptamana Financiara si Jurnalul National.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre
Sursa: 
Ziare.com

Unde sunt Antenele? Evacuarea manipularii


Ziare.com
Actualitate Unde sunt Antenele? Evacuarea manipularii

Unde sunt Antenele? Evacuarea manipularii

Va aduceti aminte cantecelul acela din copilarie: ora 12 a venit, omul negru n-a sosit? Asa si cu Antenele. Iata ca termenul de 5 zile pentru invocata evacuare a trecut si, ce sa vezi, Antenele, cele cu dreptul la libera exprimare incalcat si ...
07:41http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

BOMBĂ în politică: Cine e senatoarea PNL care a fost balerină într-un club de noapte și era informator al Securității

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

BOMBĂ în politică: Cine e senatoarea PNL care a fost balerină într-un club de noapte și era informator al Securității

Interesant!
22.02.2016
Autor: Cristi Teodorescu
15-01-31-04-51-06big_pnl_logo
Jurnalistul Eduard Ovidiu Ohanesian scrie de biografia necunoscută a senatoarei Doina Anca Tudor. Recent, procurorii anticorupție au cerut recent Parlamentului „încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatoarei, învinuită de „complicitate la infracțiunea de luare de mită ”  

Iată textul:
Procurorii anticorupție au cerut recent Parlamentului „încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatoarei Doina Anca Tudor, învinuită de „complicitate la infracțiunea de luare de mită”. Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție se bazează pe dosarul în care a fost reținut Daniel Tudor, fostul soț al acesteia, fost vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară. În încercarea de a afla cine este penelista inculpată, am studiat biografia succintă a Doinei Tudor ( fostă Stăvăruș, născută în 1960 la București). Conform siteului oficial al Senatului, cariera doamnei demarează în anul 1994, timp de trei decenii viața acesteia fiind aparent, un mare gol. Documentele clasificate ale Epocii de Aur relevă că, senatoarea urmărită penal a avut o tinerețe palpitantă. Conspirată de Securitate sub numele de ALIS, senatoarea Doina Tudor nu și-a început cariera în Țara Minunilor, ci ca dansatoare exotică în trupa de fete vesele a afaceristului Viorel Păunescu.


Recrutată și abandonată
Într-un comunicat al procurorilor DNA se arată că ” în perioada martie-mai 2013, inculpata Tudor Doina Anca l-a ajutat în mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control”.
Dosarele Securității și mărturiile celor care făceau parte din cercul de prieteni în care se învârtea Doina Stăvăruș (pe stil nou Tudor), scot la iveală amănunte palpitante din tinerețea senatoarei. Înainte de 1989, penelista de astăzi a avut o activitate profesională interesantă, pe care s-a străduit să o ascundă în spatele unor titluri și funcții pompoase. Conform Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS), „doamna Tudor (fostă STĂVĂRUȘ )  Doina Anca este titulara dosarului fond de rețea nr. R 70206 (cotă CNSAS). Domnia sa balerină la barul București, obiectiv aflat în proximitatea Comitetului Central al PCR, a fost recrutată pentru încadrarea informativă a colegilor de muncă și a diverșilor cetățeni străini ce frecventau barul; la data de 27.04.1982, a semnat un Angajament, fiindu-i atribuit numele conspirativ „ALIS” „. A fost exclusă din rețea după numai câteva luni, CNSAS identificând un nou dosar pe numele acesteia, ALIS fiind de această data urmărită în perioada 1986-1987 pentru ” relații neoficiale cu cetățeni străini”.
Popoviciu avea sensibilități la „Doine”
Surse din protipendada Epocii de Aur confirmă că, înainte de 1989, senatoarea Doina Stăvăruș făcea parte din grupul de distracții al cunoscutului afacerist Viorel Păunescu. La vremea aceea, echipa nimfelor care încântau privirile străinilor vizați de Securitate, dansând în ținute sumare (costume de baie acoperite cu paiete) la cluburile de noapte Melody, Atlantic, București sau la Complexul Internațional, era condusă de Vali Tănase. Frecventate intens de străini, de odraslele protipendadei comuniste și de alte persoane ” încadrate informativ” stabilimentele erau sub controlul atent al Securității. Excepție făcea discoteca de la parterul hotelului Nord (Gara de Nord), fieful interlopilor, bișnițarilor și al unor italieni dubioși. Această locație se afla sub controlul Miliției.
 
 
 
Martorii vremii povestesc că programul clubului de noapte din cadrul complexului Internațional Olimp se termina de obicei pe la ora 1 noaptea, după care, colegele dansatoarei ALIS erau aduse cu mașina de domnul Popescu pe terasa dicotecii Spiss din stațiunea Neptun. Aici, cu puțin înainte de căsătoria cu Doina Dincă (fiica celebrului prim-vice-premier al României până în 1989 Ion Dincă, zis și Te-leagă), afaceristul Puiu Popoviciu se întâlnea deseori cu domnișoara Stăvăruș.
Un personaj important din cercul de relații ale tinerei Stăvăruș era chirurgul Marius Stoian, cunoscut și respectat mai ales pentru numărul chiuretajelor executate într-o perioadă în care avortul era interzis de comuniști. Stoian, figură boemă a epocii, era un obișnuit al clubului București, unde era adesea văzut în compania realizatorului de televiziune Tudor Vornicu ( maior de Securitate) sau alături Nicu Ceaușescu. Soția medicului, Evelin ( poate cea mai frumoasă dansatoare a trupei Păunescu) era cea mai apropiată prietenă a conspiratei ALIS.
Moștenirea agentului Vili Donea
La începutul anilor ’70, echipa de control a Secției de Propagandă și Agitație a CC al PCR nota :
„Din observațiile făcute și discuțiile purtate a reieșit necesitatea îmbunătățirii călității artistice a programelor de bar și de a se face unele modificări la aparițiile de striptease. În primul rând, nicio dansatoare să nu mai apară complet goală, iar pe piept să se aplice paiete sau sutiene transparente. De asemenea, să nu se mai practice aparițiile de striptease în grup, ca la Barul roman, și striptease-ul să nu mai fie extins și la alte localuri” (Arhivele Naționale Istorice Centrale, fond CC al PCR – Secția de Propagandă și Agitație, dosar nr. 5/1968, f. 34-38).
Zeloșii activiști PCR se refereau la clubul de noapte Barul roman, situat la parterul unei vile din stațiunea Eforie Nord, condus de Vili Donea, cântăreț la Direcția a II-a a Securității. Intrat în vizorul conducerii de partid, agentul Vili s-a retras discret. Urmaș demna al agentului Vili, Viorel Păunescu a reorganizat viața de noapte conform morale socialiste, începând cu perioada 1975-1976, când a redeschis fostul bar „Atlantic”, botezat „București”, în locația fostului Teatru Cărăbuș, foarte aproape de sediul CC al PCR. În perioada 1981-1983 Clubul București era socotit stabiliment de protocol zero. Martorii acelor vremuri spun că barul de noapte era veșnic plin (până la 700 de clienți zilnic), trupa de dansatoare numărând 30 de fete. Se consum whisky și se fumau țigarete Kent, prezența în acest local certificând un anumit statut social. În lunile de vară, clubul se muta cu totul pe litoral, în stațiunea Olimp, în complexul Internațional. În cele din urmă, București (Atlantic) a intrat în vizorul Cabinetului 2 (Elena Ceaușescu), odată cu pasiunea prințișorului Nicușor pentru cântăreața de muzică ușoară Jeanina Matei.
 
 
„Trecuseră câțiva ani, cu imagine excelentă și bilanț  de invidiat, după care, într-o dimineață, din dispozitia primului ministru Dăscălescu, m-am trezit cu o comisie de control economic și financiar, formată din 36 de persoane, care trebuia să constate ineficiența acestui gen de activitate. În urma controlului s-a constatat însă că unitatea era extrem de rentabilă! Se pare că era interesul Elenei Ceaușescu, deoarece Nicu Ceaușescu frecventa Barul București și avea o relație cu Jeanina Matei. Controlul s-a încheiat la ora 14, iar concluziile raportului aveau să fie cum nu se poate mai „pozitive”.
Tovarășul Pană, care era primarul  Capitalei, i-a convocat la Primărie pe ministrul comerțului interior, Ana Mureșan, pe ministrul industriei ușoare, Fluxa, pe Dinică – președinte UCECOM, împreună cu o comisie de 40 de persoane, la care am fost chemat și eu. Ajuns la Primărie, am fost invitat în biroul primarului și prim-secretarului Capitalei, Pană, împreună cu viceprimarul Radu Constantin, care mi-au spus că barul nu mai poate funcționa, având în vedere că este la o distanță de numai 8 metri de sediul Comitetului Central, implicit de Cabinetul 1, că trebuie evacuat până la ora 18, că trebuie să-i dea o altă întrebuințare, de genul casă de modă, și mi s-a oferit funcția de director al trustului de alimentație București, pe care am refuzat-o. Am intrat în concediu fără plată, iar în locul Barului s-a făcut casă de modă.”, povestește într-un amplu interviu afaceristul Viorel Păunescu.
 

După războiul petrolului urmează şi războiul gazelor, declanşat chiar de către Rusia

 


REVISTA PRESEIsua rusia
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Cine a Furat Banii lui Ceausescu | PODCAST Cristian Sima