http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
Luni, 11 Ianuarie 2010
Editia Nr. 2756
Cum s-au organizat taberele care vor sefia PD-L
Claudia CANDET Print
Tag-uri: Rubrici Deschidere editie Cum s-au organizat taberele care vor şefia PD-L
(361)
Noile conduceri ale organizaţiilor locale dar şi cea de la centru vor fi instalate cel mai târziu în luna iunie. În şedinţa BPN al PD-L de azi vor fi centralizate propunerile din teritoriu privind calendarul şi procedura după care organizaţiile partidului de la toate nivelurile îşi vor alege liderii.
În lupta sa de a fi reales în fruntea organizaţiei judeţene a PD-L, imediat după finalizarea alegerilor prezidenţiale, şeful Banias a şi trecut la curăţenia în partid. Acesta a propus, imediat după câştigarea de către Traian Băsescu a alegerilor prezidenţiale, şi fără consultarea colegilor din BPJ, eliminarea a şapte membri din cadrul forului judeţean, pe motiv că este nevoie de o restrângere a acestuia. Practic prin această decizie, dacă ar fi fost aprobată într-un final de cei de la centru, ar fi fost eliminaţi din filiala de la malul mării oameni importanţi, personaje care au contribuit şi la ridicarea PD-L-ului dar şi a liderului Banias în poziţia pe care încă o ocupă. De pe lista celor şapte care erau pe punctual de a cădea în plasa uneltită au făcut parte Laurenţiu Mironescu, Senol Zevri, Dumitru Mironescu, Dionisie Culeţu, Cristian Tănase, Iancu Stavrositu şi Marian Sava.
Mai degrabă, prin această decizie, Banias ar fi încercat de fapt eliminarea celor care, la alegerile interne din această primăvară, nu l-ar mai fi susţinut pentru un nou mandat de preşedinte al organizaţiei. Acesta a crezut că, prin astfel de metode, va reuşi să închidă gura pedeliştilor care i-ar putea pune beţe în roate. În cele din urmă, decizia referitoare la suspendarea celor şapte democrat-liberali a fost suspendată chiar dacă iniţial liderul Banias ştia că, din contră, a fost aprobată.
Stavrositu şi Mitroi susţin că sunt în echipa câştigătoare
Cât despre decizia de continuare a mandatului de şef al organizaţiei judeţene de la malul mării senatorul Mircea Banias chiar a întărit faptul că este de datoria sa să candideze din nou. Acesta nu a negat însă că oricine este liber să se înscrie în cursă. La fel şi secretarul general al PD-L Constanţa, Constantin Avătavului, a spus că oricine e liber să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene însă, din punctul său de vedere, doritorii ar trebui să-şi exprime poziţia în cadrul partidului, în Biroul Permanent Judeţean, sau într-un alt cadru organizat.
Cu sau fără acceptul lui, în cursa pentru câştigarea şefiei PD-L va intra, după câte se vehiculează, şi primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi. Acesta are susţinerea deputatului Maria Stavrositu, cunoscută ca fiind în tabăra adversă actualului şef. Stavrositu a declarat în nenumărate rânduri, în presă, că îl va sprijini pe colegul său. În cazul în care Mitroi, sau oricare alt pedelist de soi nu se va decide să intre în competiţie Maria Stavroistu este pregătită să-i ia locul cu atât mai mult cu cât aceasta susţine că din echipa din care face parte se află inclusiv toţi primarii democrat-liberali din judeţ. În opinia sa, indiferent cine va fi candidatul din partea „echipei câştigătoare", acesta trebuie să aibă relaţii bune cu toţi membrii BPJ-ului.
Nici Bocai nu s-ar da deoparte
Nici primarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai nu exclude posibilitatea de a intra în cursă, însă cu o condiţie: dacă va mai candida şi un alt primar cu excepţia sa. Acesta a susţinut însă, că un primar al unei localităţi mai mici nu are cum ţină piept unei funcţii atât de importante de preşedinte al unei organizaţii judeţene. În opinia acestuia, discuţiile referitoare la existenţa mai multor echipe în PD-L Constanţa nu sunt deloc adevărate şi că din contră, ar fi mai degrabă vorba unor găşti.
„Moisoiu nu există în această ecuaţie"
Din cele două tabere lipseşte consilierul PD-L contestat de la câştigarea mandatului, Dănuţ Moisoiu. Cel care a fost exclus din PD-L pe 23 iunie 2008, pentru atitudine împotriva intereselor partidului şi membrilor săi şi care s-a dat de partea social-democraţilor, inclusiv în Consiliul Local Municipal, ar fi liderul celei de-a treia tabere care ar aspira la şefia organizaţiei judeţene. Chiar dacă până acum nu a ieşit nimic la iveală despre existenţa acestui nucleu în jurul lui Moisoiu, nu este încă timpul pierdut.
În 15 iunie anul trecut, Moisoiu a câştigat dreptul de a rămâne consilier local şi implicit membru PD-L. Tribunalul Mureş a respins solicitarea pedelistului Ion Popescu de constatare a nulităţii mandatului de consilier al lui Moisoiu, pe motiv că acesta fusese dat afară din partid la momentul la care a fost validat în funcţie.De altfel, după ce a fost dat afară din partid, pe 1 august 2008, Moisoiu a dat în judecată PD-L, Consiliul de Coordonare Local Constanţa al PD-L, Biroul Permanent Judeţean Constanţa al PD-L şi Consiliul Local Municipal Constanţa cerându-le magistraţilor constănţeni să dispună, printr-o hotărâre judecătorească, recunoaşterea calităţii sale de membru al PD-L.
Cât despre această a treia tabără de aspiranţi la şefia PD-L Constanţa, întrebată dacă are cunoştinţe despre existenţa acesteia, Maria Stavrositu a exclus această posibilitate susţinând că nu ştie nimic în acest sens. „85% din membrii PD-L nu-l mai vor pe Banias. Este pur şi simplu vorba de modalitatea de a aborda politica în interiorul unui partid. Cât despre Moisoiu, acesta nu există în ecuaţie, ar trebui să fie întâi membru în partid ca să fie luat în calcul în acest sens", a susţinut Stavrositu.
Am încercat să-l contactăm şi pe încă liderul PD-L judeţean, Mircea Banias, pentru a ne explica ce rol mai are Moisoiu în organizaţia de la Constanţa dar acesta nu a fost de găsit în cursul după-amiezii de ieri. Nici democrat-liberalul Moisoiu nu a fost de găsit pentru a confirma sau infirma faptul că ar reprezenta un pericol la adresa actualului lider Banias.