Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

duminică, 19 septembrie 2010

ULTIMUL EPISOD AL TELENOVELEI NATIONALE DE SUCCES - RAPORTUL ARMAGEDDON VII


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html


ULTIMUL EPISOD AL TELENOVELEI NATIONALE DE SUCCES - RAPORTUL ARMAGEDDON VII


(reluare pentru telespectatorii care nu l-au urmărit la ora difuzării în premieră)

Cu o mulţime de inexactităţi şi licenţe poetice, în acest episod al telenovelei de succes sunt daţi în vileag (sau aruncaţi sub formă de praf în ochii bizonului naţionale) un număr de foşti lucrători ai organelor Securităţii Republicii Socialiste România, şi mici extrase biografice post-'89 ale domniilor lor - după toate aparenţele, unii din ei, deşi în prezent servesc interesele unei Românii mai curate, mai uscate, nici măcar nu s-au lepădat de trei ori de steagul cu seceră şi ciocan (iar alţii, nici măcar o dată). Vă prezentăm deci, înregistrat, spre luare şi ţinere aminte,

Raportul Armageddon VII

Se împlinesc exact 12 ani de când a fost înfiintat Serviciul Român de Informatii si tot atâtia ani de când opinia publica este mintita sistematic si fara rusine cu privire la componenta acestei structuri. Si Virgil Magureanu, si Costin Georgescu, si Radu Timofte ne-au indus si ne mai induc în eroare, asigurându-ne rând pe rând ca institutia din subordinea lor tinde sa devina un serviciu de informatii modern, în cadrul caruia numarul fostilor ofiteri de securitate este într-un continuu regres. Ca sa constatam astazi ca, dimpotriva, tot fostul organ represiv si informativ comunist face jocurile în SRI, numarul fostilor ofiteri de securitate fiind mereu prevalent atât în conducerea serviciului de la Bucuresti, cât si în conducerea sectiilor din provincie, precum si în toate compartimentele lui.

În certa ofensiva sunt si fostii ofiteri de securitate din rezerva, infiltrati în structurile economice, în institutiile financiare care gestioneaza bani publici si particulari, în Executiv si Legislativ. Au fost si mai sunt prezenti în fondurile de stat si particulare, în societatile de investitii financiare, în garda financiara si în sistemul vamal, si nu în ultimul rând în mecanismele de privatizare. Bob numarat, 54 de societati particulare de protectie si paza sunt conduse de fosti ofiteri de securitate si toate se afla într-un conflict permanent cu legile tarii. Au parazitat numeroase banci, sub pretextul ca le asigura protectia interna si externa, si bancile protejate de ei s-au prabusit în serie. Au înfiintat Banca Internationala a Religiilor, pe care tot ei au adus-o în stare de faliment, atunci când depozitele populatiei au ajuns la o dimensiune apetisanta. Apoi s-au strâns ciotca în fel de fel de societati de asigurari, carora nu le prevedem un viitor stralucit. De altfel, în parte, previziunea noastra s-a si împlinit.

Într-o situatie extrema, s-au înrolat în masa sub drapelul marelui delapidator Sorin Ovidiu Vântu, mai abil decât ei în a scoate bani din cotloane la care n-aveau acces, fie din nepricepere procedurala, fie din alte ratiuni. Ce poate fi mai semnificativ decât faptul ca peste 320 de rezervisti din fosta Securitate si SRI, umar la umar, au lucrat pentru acest personaj profund dubios, luându-si partea, fireste? De asemenea, ce poate fi mai semnificativ decât faptul ca vigilentul nostru serviciu de informatii interne, când imperiul de carton al lui Sorin Ovidiu Vântu calarea creasta valului, s-a prefacut ca nu observa nimic?

Revenim la fostii ofiteri de securitate mentinuti în activitate în SIE si SRI. La vremea lui, Virgil Magureanu ne aburea ca în serviciul din subordinea sa ponderea acestora nu depasea 15 la suta. Acelasi procent ni-l comunica triumfator si Radu Timofte, la distanta de un deceniu. Ce sa însemne asta? Ca cei decedati sau iesiti la pensie, din prima serie de 15 la suta, au fost înlocuiti pe parcurs cu fosti securisti adusi de acasa sau de la talcioc? Spre deosebire de directorii SRI, directorii SIE au avut macar bunul simt sa se tina departe de orice jonglerie cu cifre si, implicit, de ridicol.

Ani la rând ni s-a spus ca fostii ofiteri de securitate din SIE si SRI erau mentinuti în serviciu exclusiv în calitate de specialisti. În cazul acesta, în ce era specialist generalul Dumitru Badescu, sef de diviziune în SRI, daca a reusit sa ajunga bataia de joc a unui informator de duzina? În ce era specialist generalul Corneliu Grigoras, sef de directie în SIE, daca doi ziaristi mai putin cunoscuti si cu reputatie modesta au reusit sa-l atraga într-o capcana din care a iesit jumulit de functie? La urma urmelor, în ce era specialist generalul Vasile Lupu, prim-adjunct al sefilor SRI sub doua legislaturi, decorat si galonat si de Ion Iliescu, si de Emil Constantinescu? În loviturile sub centura pe care a încercat sa le administreze lui Radu Timofte?

În realitate, s-au mentinut în SIE si SRI nu acei ofiteri de securitate care si înainte de 1989 s-au distins prin comportament civilizat si simt al masurii, ci aceia care nu s-au sfiit sa dea voiniceste din coate ca sa iasa în fata, sa lustruiasca pantofii cui trebuia dintre politicienii nostri de paie, sa poarte vorbe de colo-colo cu aerul ca sunt buni si ei de ceva, sau sa scoata la licitatie documente pretabile la operatiuni de santaj. Asa s-a umplut institutia condusa astazi de Radu Timofte cu tragatori de sfori din culise, cu intriganti si ciurucuri. Si din activitate, si din rezerva, tocmai aceasta categorie de fosti ofiteri de securitate a tulburat permanent apele climatului nostru social, fiind pregatita pentru orice eventualitate. Are garnituri care s-au solidarizat cu Puterea, dar are si garnitura de schimb, care vine tare din urma cu Opozitia.

Semnul cel mai sigur al faptului ca puterea în SIE si SRI nu se mai afla în mâna unor directori în trecere pasagera prin institutiile respective, ci în mâna fostilor ofiteri de securitate, ni-l ofera ultimele doua hotarîri majore care s-au adoptat sub presiunea acestora. Prima priveste SIE: de acum înainte, serviciul de spionaj se poate implica în activitati lucrative, adica poate înfiinta întreprinderi la gestiunea carora, cu certitudine, organele de control financiar nu vor avea acces. Asa cum se proceda si pe vremuri, se va înfiinta un serviciu de control financiar special, alcatuit tot din fosti securisti. În legatura cu aceasta problema, reamintim o declaratie a distinsului general Iulian Vlad din 31 martie 1990: "Multe prejudicii s-au adus muncii de securitate, prestigiului institutiei si chiar bunului renume al tarii de catre asa-zisa activitate de aport valutar pe care o realizau cu prioritate unitatile externe UM 0544 si UM 0195, precum si UM 650 din securitatea interna. În afara de faptul ca sumele respective, de cele mai multe ori, reprezentau o câtime din pretul de vânzare a marfurilor si pe care statul oricum le-ar fi încasat în conditiile unor negocieri corecte, ofiterii de securitate trebuiau sa intre în tot felul de combinatii cu strainii, nu de putine ori compromitatoare, iar controlul activitatii lor si al valutei nu era sigur. Tot atât de rau era si faptul ca unitatile respective fusesera într-o buna masura deturnate de la misiunile pentru care au fost create si care erau utile tarii. Cu toate încercarile pe care le-am facut de a scoate din preocuparile Securitatii aceasta sarcina sau macar de o reduce substantial, nu am reusit. Dimpotriva, Postelnicu a ridicat-o la rangul de atributie prioritara, pentru îndeplinirea careia trebuia sa-si aduca contributia întregul aparat." Este de înteles ca fostii ofiteri de securitate din SIE, atunci când îsi aduc aminte ca au lucrat si în CIE, ba chiar si în DIE, simt ca-i furnica în palme gândindu-se la dolari si la euro. Dar cine ar fi putut sa-si închipuie ca un intelectual de talia lui Ioan Talpes, care a supervizat transformarea SIE în SA sau, eventual, SRL, ar fi putut intra cu o asemenea nonsalanta în rolul lui Tudor Postelnicu?

A doua decizie adoptata sub presiunea fostilor ofiteri de securitate, de data aceasta din SRI, este aceea de desfiintare a Academiei Nationale de Informatii. S-au invocat, ca pretexte, lipsa de fonduri si faptul ca multi dintre absolventi nu se tin de angajament si nu se încadreaza în SRI. Bine am mai ajuns! Fonduri pentru calatorii inutile în jurul lumii, cu avioane pline de neamuri, cotarle politice si gazetari tremurând de obedienta, se gasesc imediat. Însa pentru o scoala destinata formarii unor ofiteri care sa apere interesele tarii nu se gasesc. Adevarul e altul: la ANI se învata mai multe decât la Scoala de securitate de la Baneasa, ceea ce îi deranjeaza în perspectiva pe securistii cu facultati facute la fara frecventa. Si cu diplome despre care se stie cum s-au obtinut si se mai obtin. Normal e si faptul ca absolventii în cauza evita sa se încadreze în SRI. Nici un om sanatos la minte, cu studii serioase, nu ar accepta sa se bage sluga la un vânator de galoane asemeni lui Vasile Lupu sau la un fraier ca Dumitru Badescu.

Patrunderea fostilor ofiteri de securitate în Legislativ s-a operat ca în brânza. Ghiata a spart-o colonelul Stefan David, fost sef al Securitatii din Resita. Pe colonelul Ilie Merce nu-l putem acuza de nici o malversatiune, îl cunostea mai toata scriitorimea din Bucuresti si n-ar fi exclus sa fi obtinut chiar si votul unor oameni de litere, curiosi sa vada cum se comporta un securist în democratie: ca pestele pe uscat sau ca râma în peste? Însa Ristea Priboi, uitând sa-si decline calitatea de fost ofiter de securitate, a procedat ca un veritabil escroc. Mai mult, a asociat la escrocherie si Serviciul de Informatii Externe, care nu a comunicat CNSAS date exacte despre individ, cotizând la propria sa compromitere. Într-adevar, dupa o asemenea experienta, ce încredere se mai poate avea în semnalarile, sintezele si verdictele acestui serviciu? Totusi, mult mai periculoasa se arata a fi patrunderea fostilor ofiteri de securitate în Executiv. Sub masca de consilieri, misuna peste tot, ca niste termite. Numai în jurul primului nostru ministru am identificat vreo sase-sapte bucati, în fruntea lor agitându-se acelasi Ristea Priboi.

Daca primul nostru ministru s-ar numi Voronin sau Lukasenko, faptul ar fi explicabil. E mai greu de raspuns la întrebarea cum de suporta titratul distant Adrian Nastase un saracut cu duhul asemeni colonelului Ristea Priboi, pe care pâna si fostii lui colegi de serviciu îl detesta ca pe un gunoi, gratulându-l cu duiosul apelativ: "Porcule!" Ce învata Adrian Nastase de la generalul Constantin Silinescu, un nimeni în bransa? Dar de la generalul Mihai Caraman, care facea spionaj cu posteriorul spre inamic? Ca sa nu mai vorbim si de altii, ceva mai marunti, dar mai abili în a se pierde în vegetatia din savana Puterii, confundându-se cu diverse repere difuze din peisaj. Pluteste în aer ideea ca, dupa un cult al personalitatii exhibat ca la carte, ne asteapta o dictatura. Deocamdata, Nicolae Ceausescu are motive temeinice sa fie gelos: el vorbea numai doua ore pe zi, pentru ca atât dura programul Televiziunii Române. În schimb, Adrian Nastase vorbeste natiunii din zori pâna în noapte si uneori dupa miezul noptii, pentru ca avem acum televiziuni mult mai multe, cu programe non-stop. Despre dictatura la gândul careia freamata si Adrian Nastase, si trogloditul sau consilier Ristea Priboi, vom vorbi altadata. Când va fi prea târziu pentru ei.

P. S. Anexam selectiuni dintr-o lista continând peste 1600 de nume de fosti ofiteri de securitate, care se tot perinda prin SRI, prin SIE si prin alte structuri ceva mai civile, începând din 1990, pâna în zilele noastre. Spre a nu fi acuzati ca divulgam secrete de stat, am evitat sa dezvoltam demostratia pe schema actuala a SRI. În împrejurarile de acum, o eventuala ancheta nu s-ar întreba ce cauta securistii despre care e vorba în schema, ci cum a ajuns schema la niste observatori neluati în calcul.

Armagedon 7 / Anexa

Fosti securisti in structurile puterii

Ion Adamescu. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel si încadrat în sectia din Timisoara. A colaborat la deconspirarea dosarului de informator al lui Virgil Magureanu, fapt pentru care a fost trecut în rezerva, la 16 aprilie 1996.


Aldea. Fost ofiter în Directia a IV-a a Securitatii. În prezent, locotenent colonel, sef de sectie în cadrul Directiei Generale de Informatii a Armatei.


Aleca. Fost ofiter de securitate din Râmnicu Vâlcea, recuperat de SRI sub gradul de maior. La doua luni dupa evenimentele din decembrie 1989, a reluat în supraveghere spitalul judetean din localitate, obiectivul sau anterior revolutiei.


Constantin Alexa. Fost ofiter de securitate, reciclat în SRI. A deconspirat din proprie initiativa dosarul Z 4848, dezvaluind ca Francisc Baranyi a fost informator al Securitatii, fiind ulterior îndepartat din serviciu si actionat în justitie.


Stefan Alexie. Fost general de securitate, fost sef al Directiei de contraspionaj si secretar de stat în Ministerul de Interne, înainte de decembrie 1989. În anii '90, pe parcursul unei perioade destul de întinse, a fost consilier al controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care a avut o contributie esentiala la falimentarea Fondului National de Investitii.


Vasile Alexoaie. Înainte de 1989 a fost seful Securitatii din Roman. Dupa decembrie 1989 a fost cooptat în cunducerea SRI din Iasi. Dupa trecerea în rezerva a devenit presedintele Fondului National de Investitii din Iasi si director al filialei locale a firmei Gelsor a controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.


Valer Andreica. Fost ofiter de securitate, preluat în SRI sub gradul de maior. Initial a lucrat la sectia din Târgu Mures. În iulie 1998 a fost transferat în functia de adjunct al sefului sectiei SRI Cluj.


Andrei Andronic. Fost ofiter de securitate. Preluat în SRI, a fost înaintat la gradul de colonel si avansat în functia de sef al sectiei SRI Iasi.


Octavian Stelian Andronic. Fost colonel în serviciul de spionaj al Securitatii, sef al rezidentelor din Olanda si Israel. Ca urmare a profesionalismului sau precar, în ultima perioada a regimului comunist nu a mai fost acreditat în strainatate, activând în cadrul serviciului AVS (aport valutar special). Reactivat în SRI în calitate de consilier economic al lui Virgil Magureanu, îsi instalase un sediu pe str. Londra, sub acoperirea firmei fantoma Eson SRL, la care era actionara si sotia ziaristului Octavian Andronic. Din pozitia de consilier, Octavian Stelian Andronic a vândut SRI-ului o serie de documente existente demult în arhivele fostei Securitati, referitoare la tablourile scoase din tara de fostul Rege Mihai si la tentativele acestuia de a le valorifica prin intermediul unor firme de licitatie din Occident. Firma Eson SRL si-a încetat activitatea ca urmare a unor semnalari ale presei.


Vasile Angelescu. Fost ofiter superior în serviciul de spionaj al fostei Securitati, banuit de legaturi cu agentura KGB din România. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost înaintat la gradul de general si promovat în functia de prim adjunct al directorului noului Serviciu de Informatii Externe. Fiul sau, Mircea Angelescu, personaj important al FSN-ului anilor '90, a fost implicat ca actionar în afacerile dubioase ale firmei SC Macons & Co SA, înregistrata în Belgia. Apoi a devenit sef de cabinet al presedintelui Ion Iliescu.


Constantin Anghelescu. Fost ofiter superior de securitate. Pâna în decembrie 1989 a fost seful UM 107/AVS (aport valutar special) din cadrul Centrului de Informatii Externe, unitate specializata în contrabanda de stat. În 2000 era vicepresedinte al Clubului de fotbal Rapid.


Marin Antonie. Fost ofiter de securitate. S-a numarat printre primii adjuncti ai sefului sectiei SRI Dolj.


Apavaloaie. Fost ofiter al Directiei a IV-a a Securitatii. În prezent, locotenent colonel, sef al serviciului financiar, în cadrul Directiei Generale de Informatii a Armatei.


Apostolescu. Fost ofiter de securitate, încadrat în Directia a V-a, însarcinata cu paza lui Nicolae Ceausescu si a celorlalti demnitari comunisti. În prezent este seful sectiei SRI din Brasov.


Petre Arsene. Fost ofiter de securitate. Din pozitia de rezervist, a coordonat înfiintarea la Râmnicu Vâlcea a unei agentii dubioase de detectivi particulari, care s-a implicat ilegal în mineriada din septembrie 1991. Mai târziu, s-a constatat ca asa-zisa ANISE (Agentia Nationala de Investigatii si Securitate Economica) s-a înfiintat pe temeiul unor acte false.


Gheorghe Atudoroaie. Fost ofiter de securitate la Timisoara, implicat în represiunile din decembrie 1989. Dupa ce a fost sustras atentiei organelor de justitie, SRI l-a recuperat sub gradul de colonel. O vreme a fost sef al Diviziunii de protectie. Costin Georgescu a încercat sa-l numeasca sef al Centrului Operativ Zonal Oradea al SRI, dar numirea a fost contramandata, ca urmare a protestelor societatii civile.


Alexandru Avram. Fost colonel de securitate în cadrul UM 0225, unitate a Centrului de Informatii Externe destinata sa infiltreze organizatiile emigratiei anticomuniste si sa combata emisiunile posturilor de radio straine care emiteau în limba româna. Dupa decembrie 1989 a mai rezistat câtiva ani în serviciul de spionaj, din care a fost apoi trecut în rezerva, deoarece nu cunostea nici o limba straina. Împreuna cu alti fosti ofiteri de securitate, a reusit sa sustraga diferite documente confidentiale ale Societatii de asigurari Astra, dezlantuind împotriva conducerii acesteia o acerba campanie de presa, prin interpusi. În consecinta acestei campanii, conducerea Astrei a fost schimbata. Dupa acest moment, Alexandru Avram a devenit director adjunct al sucursalei din Bucuresti a Societatii de asigurari Astra, desi nu are nici o pregatire în materie.


Baciu. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de maior. A fost primul ofiter al noii institutii informative care a devenit obiectul unui scandal public, atunci când a încercat sa reactiveze un fost informator.


Vasile Badea. Fost ofiter în cadrul Directiei a IV-a a Securitatii. În prezent, locotenent colonel, adjunct de sef de sectie în Directia Generala de Informatii a Armatei.


Ion Balea. Colonel în rezerva al fostei Securitati. În iulie 1992, mai multi taranisti din judetul Arges l-au acuzat ca s-ar fi infiltrat în organizatia locala a PNTCD, în beneficiul actualului SRI.


Alexandru Balogh. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI. În 1998 era seful serviciului de filaj al sectiei SRI din Cluj.


Bogdan Baltazar. Conform afirmatiilor lui Mircea Raceanu, recent decorat de presedintele Ion Iliescu, înainte de decembrie 1989 a fost ofiter acoperit de securitate. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost membru marcant în conducerea Parztidului Democrat. În prezent este presedinte al Bancii Române de Dezvoltare.


Dumitru Badescu. Fost ofiter de securitate. Preluat de SRI, a ajuns general, în decembrie 1994, si a condus Diviziunea de contrainformatii economice. A jucat un rol important în deturnarea anchetei asupra afacerii "Tigareta 2", participând efectiv la falsificarea dosarului întocmit de Procuratura Militara. A fost destituit ca urmare a utilizarii stupide a unui informator, care l-a divulgat presei. Felul în care s-a lasat atras în capcana a atestat nivelul lamentabil al profesionalismului sau. Ulterior a fost numit consilier al directorului SRI.


Domitian Baltei. Fost colonel în serviciul de spionaj al Securitatii, adjunct de sef de rezidenta la Londra si Tokio, apoi sef al rezidentei din Köln. Îndepartat din serviciu pentru comportament imoral si implicare în felurite afaceri în favoarea generalilor Nicolae Doicaru si Ion Mihai Pacepa. Dupa trecerea în rezerva a devenit cadru didactic la Academia "Stefan Gheorghiu". Dupa decembrie 1989 s-a infiltrat în anturajul lui Corneliu Vadim Tudor, pe care l-a intoxicat cu informatii dintre cele mai fanteziste, dintre care unele puteau compromite relatiile externe ale tarii. Când presa i-a dezvaluit trecutul de securist, presedintele Partidului România Mare a renuntat la serviciile lui de consilier politic.


Ionel Bidireci. Fost ofiter superior de securitate. În prezent general, seful Diviziunii contrainformative din Serviciul Român de Informatii.


Roxana Bichel. În ultimul timp a fost frecvent semnalata de presa în anturajul staffului care conduce Executivul si al Ministerului Privatizarii. Membra a consiliilor de administratie a unui numar multiplu de societati economice. Daca provine cumva din familia lui Ivan Bikel, fost colonel în Directia de Informatii Externe, care a actionat cândva si sub acoperirea de reprezentant din România al firmei vest-germane Franz Kirchfeld, atunci întelegem despre cine si despre ce este vorba.


Mihai Bichir. Fost ofiter în serviciul de spionaj al Securitatii, reciclat în SIE sub gradul de colonel. Director al Directiei E 101 (Europa, SUA, Canada, organismele internationale). Conteaza ca om al lui Teodor Melescanu, cu care a colaborat la Geneva si care l-a propulsat în functie.


Ioan Bidu. Fost ofiter de securitate. În prezent loctiitor al rectorului Academiei Nationale de Informatii, care pregateste viitori ofiteri pentru SRI.


Cornel Biris. Fost ofiter de securitate, recuperat în SIE. La 30 noiembrie 1999, a fost îanaintat la gradul de general de brigada. Sef al diviziei pentru analiza crizelor si adjunct al directorului SIE. Trecut în rezerva în februarie 2002, la cererea lui Gheorghe Fulga.


Ion Bodunescu. Fost colonel de securitate, fost sef al inspectoratelor judetene ale MI din Dolj, Mehedinti si Teleorman. Pâna în 1989, s-a ilustrat si în plan publicistic, cu lucrari redactate de negri. În ciuda faptului ca a fost prins cu un plagiat grosolan, s-a dedicat în continuare acestui hobby. În primii ani '90, putea fi întâlnit în paginile publicatiilor România Mare, Politica si Europa, cu articole insipide, nostalgice si revendicative, marcate, fireste, de un patriotism ardent.


Titu Bondoc. Fost ofiter de securitate, preluat în SRI si numit adjunct al sefului sectiei SRI Gorj. În iunie 1990 a dirijat afluxul minerilor spre Bucuresti. Ulterior a fost trecut în rezerva, sub gradul de colonel. În mai 2001 se mai afla în urmarirea penala a Sectiei Parchetelor Militare, pentru subminarea puterii de stat.


Liviu Borcea. Fost ofiter de securitate, fost comandant de lagar la Canalul Dunare - Marea Neagra. Datorita comportamentului sau criminal, au pierit zeci de detinuti politici si de drept comun. Dupa 1990 era pensionar la Cluj si nimeni nu l-a tras la raspundere pentru crimele sale.


Ion Botofei. Fost colonel de securitate, însarcinat cu asigurarea sigurantei traseelor pe care circula Nicolae Ceausescu în capitala. O vreme a fost si loctiitor al comandantului Securitatii Municipiului Bucuresti. Dupa o scurta reciclare în SRI, a fost desemnat sef al Asociatiei fostilor ofiteri SRI, de fapt o asociatie a fostilor ofiteri de securitate. Asigura legatura dintre fostii securisti din conducerea SRI si securistii trecuti în rezerva.


Valentin Constantin Bretfelean. Fost ofiter de securitate. Pâna în septembrie 2001, sub gradul de maior, a condus sectia SRI Maramures. Demis si trimis în fata Consiliului de Judecata al SRI, pentru abateri grave de la regulamentele institutiei. Pâna în prezent nu s-a pronuntat vreo sanctiune împotriva sa.


Nicolae Briceag. Fost colonel de securitate. A executat sumar cel putin o duzina de oameni, fara ca acestia sa fi fost condamnati la moarte, fapte stabilite chiar de fostele autoritati comuniste. Dupa 1990 era pensionar la Cluj si nimeni nu l-a tras la raspundere pentru faptele sale.

Doru Blaj. Fost ofiter în Directia a IV-a a Securitatii. În prezent, locotenent colonel, sef de sectie în cadrul Directiei Generale de Informatii a Armatei.


Constantin Bucur. Fost ofiter de securitate, reciclat în SRI, unde s-a specializat în interceptari ale convorbirilor telefonice. A pus la dispozitia presei mai multe casete lipsite de concludenta, implicând institutia într-un scandal nedorit. A fost îndepartat din serviciu si, la 14 iunie 1999, Curtea Militara de Apel l-a condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare. Ulterior, ca membru al Partidului România Mare, a candidat în alegeri si a devenit deputat al Parlamentului României.


Vasile Buliga. Fost ofiter de securitate. În ultimii ani, a fost angajat al trustului Gelsor, patronat de controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.


Marius Tertulian Burdusel. Fost ofiter de securitate. Dupa decembrie 1989, a fost reîncadrat în SRI si a avansat pâna la functia de sef al sectiei din Pitesti.


Florin Calapod. Fost ofiter superior de securitate. Dupa decembrie 1989, a devenit comandantul UM 0215, unitate informativa si contrainformativa a Ministerului de Interne, pe care a încercat s-o transforme într-un serviciu paralel SRI. În repetate rânduri, oferind exemple concrete, presa a semnalat ca UM 0215, sub conducerea lui Florin Calapod, facea politie politica, în detrimentul îndatoririlor ei regulamentare. Dupa ce a fost trecut în rezerva s-a implicat în niste afaceri suspecte cu o firme americane si australiene, care distribuiau ilegal Viagra prin Internet. A aparut si în unele emisiuni televizate, dând lectii natiunii despre ce înseamna un serviciu de informatii.


Cornel Caraba. Fost ofiter de securitate, în cadrul UM 0110. În ultima perioada a regimului comunist, a lucrat în serviciul de spionaj al Securitatii, respectiv UM 0544, de unde, în 1986, a fost detasat la Cluj. Dupa decembrie 1989, a fost reîncadrat în SRI, avansând pâna la gradul de colonel si functia de sef al sectiei SRI Cluj. Presa a semnalat ca ar fi fost unul din artizanii planului Cristal '96, care viza supravietuirea si mentinerea influentei fostei Securitati în conditiile prabusirii regimului comunist. Datorita unor relatii neortodoxe cu mediile economiei subterane din Transilvania, a intrat în colimatorul presei locale si centrale. În iulie 1998 a fost înlocuit în functie, fiind transferat în centrala SRI de la Bucuresti.


Mihai Caraman.
General de securitate în retragere. Între anii 1958-1968, în calitate de sef al rezidentei de spionaj din Paris, a condus cunoscuta "retea Caraman", care a izbutit sa sustraga unele documente din cadrul sediului NATO. Ulterior, a fost seful diviziei de contrainformatii a Directiei de Informatii Externe. Dupa dezertarea generalului Ion Mihai Pacepa, a fost detasat în functii marginale si, în cele din urma, trecut în rezerva. Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost numit sef al Centrului de Informatii Externe, devenit ulterior Serviciul de Informatii Externe. Anomalia era evidenta: serviciul de spionaj al unei tari care aspira sa intre în NATO era lasat la mâna unui personaj care spionase NATO. Mihai Caraman a fost înlocuit din functie în mai 1992, în urma cererii exprese a lui Manfred Woerner, secretar general al NATO. În prezent, acelasi Mihai Caraman este consilier particular al premierului Adrian Nastase.


Cristian Calinoiu. Fost ofiter de securitate. Dupa decembrie 1989, reîncadrat în Brigada Antiterorista, sub gradul de locotenent colonel, a facut parte din efectivele acesteia dizlocate la Aeroportul International Otopeni. În 1992 s-a constatat ca livra informatii de serviciu revistei Europa, editata de Ilie Neacsu, actual deputat al PRM.


Traian Chebeleu. Conform afirmatiilor lui Mircea Raceanu, recent decorat de presedintele Ion Iliescu, înainte de 1989 a fost ofiter acoperit de securitate în cadrul Ministerului de Externe. În anii '90, a devenit consilier prezidential si purtator de cuvânt al presedintelui Ion Iliescu. Sub regimul lui Emil Constantinescu, s-a repliat în diplomatie.


Marin Ciausescu. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de capitan. Ofiter în cadrul serviciului de filaj al sectiei SRI din Cluj.


Traian Ciceo. Fost ofiter în serviciul de spionaj al Securitatii. Înainte de decembrie 1989, a lucrat la Paris, sub acoperire diplomatica. Au existat suspiciuni ca ar fi fost racolat de serviciile speciale franceze. Cu toate acestea, a ajuns în SRI general de brigada. A actionat în directia contracararii iredentismului, extremismului si separatismului pe motive etnice. În martie 1998, datorita înclinatiilor sale bahice, a fost îndepartat din SRI.


Cigan. Fost ofiter de securitate. În prezent, avocat în Baroul din Bihor. Dupa cum a semnalat presa, mituind unde trebuia, si-a propulsat sotia în functia de vicepresedinta la Curtea de Apel Oradea.


Ciovica. Fost ofiter de securitate. În SRI, a devenit sef al Centrului Operativ Zonal Târgu Mures. Trecut în rezerva în 1998.


Cismaru. Fost ofiter de securitate, originar din judetul Vâlcea. În SRI, sub gradul de maior, a devenit sef al sectiei din Bacau.


Stefan Floricel Coman. Începând din 1968, a fost ofiter de securitate în fosta Unitate Speciala "T", UM 0634, abilitata în ascultarea convorbirilor telefonice. Dupa evenimentele din decembrie 1939, a devenit comandant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale din subordinea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.


Costel Ciuca. Fost ofiter al Directiei de Informatii Externe a Securitatii. Strâns legat de persoanele implicate în afacerea de contrabanda "Tigareta II". Strâns legat de Amer Obeid, presedintele Ligii Irakienilor din România.


Valentin Ciuca. Fost ofiter de securitate, arestat în decembrie 1989 si anchetat în lotul Timisoara. Dupa doi ani si ceva a fost eliberat din detentie, din lupsa de probe. Împreuna cu Radu Tinu a fondat societatea Tival Impex SRL, care a prosperat în timpul embargoului impus Iugoslaviei.


Cocos, Gheorghe. Fost ofiter superior în serviciul de spionaj al Securitatii. A lucrat în Italia, sub acoperirea de sef al Agentiei economice din Milano. În urma cu mai multi ani, avea interdictie de a intra în spatiul peninsular. În prezent, administreaza o parte din firmele lui George Constantin Paunescu.


Constantin Constantin. Fost ofiter de securiotate. În 1998, sub gradul de colonel, era seful serviciului personal de la UM 0215. Este ruda apropiata a lui Viorel Hrebenciuc.


Marian Cornaciu. Fost ofiter în Directia de Informatii Externe a Securitatii. A lucrat la întreprinderea de comert exterior "Dunarea". Dupa evenimentele din decembrie 1989, s-a privatizat, specializându-se în comertul cu hrana concentrata pentru vite. În prezent, este membru marcant al Partidului Umanist Român, prezidat de Dan Voiculescu.


Corneci. Fost colonel de securitate. În prezent, face parte din conducerea SRI si se ocupa de problema spinoasa a cadrelor.


Valeriu Corsatea. Fost ofiter de securitate. În SRI a fost loctiitor al comandantului Brigazii Antiteroriste. În decembrie 1994 a fost înaintat la gradul de general de brigada. În 1998 a fost transferat în functia de adjunct al sefului unei diviziuni informative din SRI.


Neagu Cosma. General de securitate, fost sef al Directiei a III-a de contraspionaj, fost comandant al Scolii de ofiteri de securitate de la Baneasa. Dupa trecerea în rezerva, a devenit presedinte executiv al Automobil Clubului Român. În 1990 a fost reactivat în SRI ca sef al Serviciului de Inspectii si consilier al lui Virgil Magureanu. Curând, s-a renuntat la serviciile lui. Generalul Gheorghe Diaconescu a afirmat într-un interviu ca Neagu Cosma ar fi încercat sa ajunga la niste dosare problematice din arhivele fostei Securitati.


Lucian Costache. Fost capitan de securitate la Inspectoratul MI din Buzau. Colabora cu Petrica Dinu în recrutarea informatorilor. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost încadrat în Inspectoratul judetean de politie Buzau.


Gheorghe Cotoman. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de locotenent colonel. În 1994 era loctiitor al sefului Formatiunii J.


Ovidiu Craciun. Fost ofiter de securitate. În prezent locotenent colonel, seful sectiei SRI din Piatra Neamt.


Dumitru Cristea. Psiholog de formatie, una dintre cele mai paguboase achizitii pe care Virgil Magureanu le-a operat din viata civila. Ca adjunct al duirectorului SRI si rector al Institutului National de Informatii, a fost rapid avansat la gradul de general, însa niste relatii suspecte cu studente din subordinea sa l-au descalificat moral si a fost nevoit sa renunte la functie. Nu ar fi exclus sa fi fost lucrat de fostii ofiteri de securitate din conducerea SRI, care l-au tratat ca pe un corp strain.


Mircea Croitoru. Fost ofiter în serviciul de spionaj al Securitatii. O vreme a lucrat sub acoperire diplomatica la Londra, fiind rechemat din post în 1978, în conditii nu tocmai clare. Sub regimul lui Emil Constantinescu, a fost numit ambasador la Oslo, chestiunea fiind comentata nefavorabil în presa.


Florentin Danciu. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de locotenent colonel. În 1994 se afla la comanda Diviziunii E.


Mihai Darie. Fost ofiter de securitate, în perioada 14 aprilie 1976 - 15 aprilie 1990, când a fost trecut în rezerva. Înainte de decembrie 1989, avea în supraveghere spitalul Fundeni. În 1990 s-a reciclat în functia de sef al comisiei economice a Frontului Salvarii Nationale. În acelasi timp, a înfiintat si condus diverse firme particulare. A revenit în planul public, în calitate de secretar general al Prefecturii bucurestene. În 1997 era secretar executiv al Partidului Democrat. Ca orice fost securist care se respecta, dispune de un certificat de luptator pentru victoria revolutiei române.


Gheorghe Dascalu. Fost ofiter acoperit al DIE. Fizioterapeut, stabilit în Italia, la Desenzano, provincia Brescia. Implicat în afacerea de contrabanda "Portelanul". În 2000 era semnalat ca avea cetatenie germana si româna si act de identitate italian.


Stefan David. Fost colonel de securitate cu un trecut dubios. Pâna în 1985 a condus serviciul de securitate din judetul Caras-Severin. În legislatura 1992-1996 a fost deputat din partea Partidului Socialist al Muncii.


Daniel Daianu. Fost ofiter al serviciului de spionaj al Securitatii, fapt pe care l-a recunoscut personal, dupa ce a devenit ministru al finantelor în guvernul Victor Ciorbea. Primul ministru l-a aparat, afirmând ca nu ar fi facut politie politica.


Aurelian Deaconescu. Fost ofiter de securitate. În prezent sef al Serviciului Fraude din cadrul societatii de asigurari Astra. A fost implicat în fraudarea societatii în favoarea lui Sorin Ovidiu Vântu.


Constantin Decu. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel. La mijlocul anilor '90, era seful sectiei SRI din Constanta.


Dumitru Diaconescu. Fost colonel de securitate, sef de cadre al Securitatii Municipiului Bucuresti. Dupa decembrie 1989 a patronat firma Aliance Coop, implicata în trafic de armament. Avea relatii de finantare oculte cu Bankcoop, banca falimentata cu buna stiinta, si cu firma militara Romtehnica.


Gheorghe Diaconescu. Fost colonel în Directia a III-a de contraspionaj a Securitatii. Dupa decembrie 1989, a devenit adjunct al directorului SRI. Îndepartat din serviciu pentru detinerea ilegala a unor documente ale fostei Securitati, pentru alcoolism si mânuirea incorecta a unor fonduri valutare. Ulterior, a asigurat protectia informativa a combinatiilor omului de afaceri Costel Bobic.


Nicolae Dinca. Fost ofiter de securitate, preluat în SRI sub gradul de maior. Initial a lucrat în sectia SRI Timis. În iulie 1998 a fost transferat în functia de adjunct al sefului sectiei SRI Cluj.


Petrica Dinu. Fost capitan de contrainformatii la Securitatea judetului Buzau, unde, sub acoperirea reprezentantei Frigo-Service, organizase un centru de recrutare a informatorilor. Dupa evenimentele din decembrie 1989 a devenit seful serviciului de protectie a cadrelor din Inspectoratul judetean de politie Buzau si a fost implicat în filajul si sicanarea opozantilor regimului lui Ion Iliescu.


Doban. Fost ofiter de securitate, specializat în partide politice burgheze si fosti condamnati politici. Este cel ce a gestionat dosarul de urmarit informativ al filosofului Constantin Noica. În SRI, în vara lui 2000, sub gradul de colonel, era coordonatorul sectorului servicii paralele de informatii din Diviziunea A a SRI.


Dimitrie Dobre. Fost ofiter superior în serviciul de spionaj al Securitatii, care si-a continuat activitatea si dupa decembrie 1989, în Serviciul de Informatii Externe. În martie 1998, dupa ce a fost avansat la gradul de general, a fost trecut în rezerva.


Vasile Doros. Fost colonel de securitate, fost sef al sectiei SRI din Bacau, pe care a condus-o timp de opt ani. Prin fiul sau, Claudiu Doros, a condus filiala Fondului National de Investitii din Bacau, institutie falimentata deliberat de Sorin Ovidiu Vântu.


Dragoman. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub grasdul de colonel. În 1998 era seful sectiei SRI din Arad.


Ion Dragoi. Fost ofiter de securitate în UM 0110. Dupa momentul decembrie 1989 a devenit sef de sectie la revista Politia Româna. Dupa trecerea în rezerva, s-a încadrat la diverse publicatii, între care si revista Expres (seria Cornel Nistorescu).În prezent, cauta sponsori pentru editarea unei publicatii de spionaj si contraspionaj.


Artur Dumitrescu. Procuror, colaborator activ al Securitatii înainte de decembrie 1989. Între altele, a fost cel ce i-a anchetat pe cei ce manifestasera împotriva regimului comunist la Brasov, la 15 noiembrie 1987. Pentru zelul prestat atunci a fost avansat în functie, mentinându-si prerogativele si dupa rasturnarea regimului lui Nicolae Ceausescu. În 1998 a fost delegat sa ancheteze afacerea de contrabanda "Tigareta II", adica sa stearga urmele implicarii serviciilor secrete în aceasta malversatiune.


Gheorghe Dumitrescu. Fost ofiter de securitate. La data derularii operatiunii de contrabanda "Tigareta II" era capitan în cadrul serviciului de filaj al SRI.


Vasile Dumitru. Fost colonel de securitate în serviciul de spionaj. A lucrat acoperit ca atasat de presa la Londra. Dupa decembrie 1989, trecut în rezerva, s-a reciclat ca ziarist la trustul de presa Expres. Publica diverse articole, când poate si unde poate, în care exalta ineptia institutiei din care a facut parte cândva.


Nicodim Farcas. Fost ofiter de securitate, reciclat de SRI sub gradul de locotenent colonel, subaltern al colonelului Gheorghe Moldovan în cadrul sectiei SRI Maramures. A fost semnalat ca furniza PUNR informatii din interiorul serviciului.


Virgil Faur. Fost ofiter în serviciul de spionaj al Securitatii, reciclat în SIE sub gradul de colonel.


Filip. Fost ofiter de securitate, CI-st la comandamentul armatei din Cluj. Recuperat de SRI, sub gradul de colonel.


Florea. Fost ofiter de securitate. În SRI, sub gradul de maior, a fost sef al sectiei SRI din Harghita.


Gheorghe Alexandru Florea. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel. În 1994 era seful secretariatului general al SRI.


Ioan Florian. Fost ofiter de securitate. În 1998 era seful sectiei SRI din Buzau. Anterior a condus Centrul Operativ Zonal din Cluj.


Nicolae Garofeanu. Fost ofiter de securitate. Recuperat de SRI, a devenit primul sef al sectiei din Pitesti. Presa a publicat documente din care rezulta deconspirarea unor informatori de pe vremuri precum si preocupari de politie politica similare celor anterioare momentului decembrie 1989.


Ion Petre Gavrilescu. Ofiter superior în serviciul de spionaj al fostei Securitati. În 2000, prin decret prezidential, a fost reactivat în SIE, sub gradul de general de divizie. Identitatea sa reala a stârnit controverse. Peste un an si ceva a fost din nou trecut în rezerva.


Mircea Gheordunescu. Fost profesor de fizica la un liceu din Bucuresti. Fost informator al Securitatii pâna în 1989. Ulterior, a intrat în politica si s-a alaturat Partidului National Taranist Crestin-Democrat. În 1996 a fost numit director adjunct al Serviciului Român de Informatii. Din aceasta pozitie, santajat de cei care-i cunosteau trecutul, a favorizat numeroase privatizari frauduloase ale unor lanturi de magazine alimentare din capitala, precum si a Hotelului Bucuresti.


Dan Gheorghe. Fost ofiter de securitate. Fost comandant adjunct al Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista. Participant activ la tentativa de reprimare a manifestatiilor care au condus la caderea regimului lui Nicolae Ceausescu. În decembrie 1989 - s-a semnalat în presa -, în calitate de sef al dispozitivului de aparare a Aeroportului International Otopeni, a permis unui numar de circa 50 de ofiteri de securitate sa dispara în strainatate cu acte false. Dupa decembrie 1989 a fost numit sef al Brigazii Antiteroriste a SRI. Dupa un popas la UM 0225, unitatea de informatii si contrainformatii a politiei, care s-a exersat mai mult în domeniul politiei politice, a fost pentru scurta vreme directorul agentiei de stiri Universul, proprietatea lui Sorin Ovidiu Vântu, agentie acuzata ca ar fi fost un serviciu de informatii paralel celor girate de stat. A revenit în SRI, în calitate de consilier al noului director Radu Timofte. La 1 noiembrie 2001 a demisionat, dar continua sa se învârta în cercurile puterii.


Gheorghe Gherghina. Fost ofiter de securitate, loctiitor al colonelului Gheorghe Ardeleanu (fost Moise Bula) la conducerea USLA. Dupa reciclarea în SRI a devenit succesorul lui Ion Botofei la conducerea Asociatiei fostilor ofiteri SRI, de fapt a fostilor ofiteri de securitate. Asigura legatura dintre securistii din conducerea SRI si cei din rezerva.


Dan Ghibernea. Un personaj cu nume identic a fost, înainte de 1989, ofiter acoperit în serviciul de spionaj al Securitatii, acreditat ca functionar international la UNESCO. În prezent, acest Dan Ghibernea, la care ne referim, este ambasador al României la Londra.


Marius Ghile.
Fost ofiter de securitate, în Directia a II-a de contrainformatii economice, specializat în contraspionaj maghiar. În 2000, a fost numit seful sectiei SRI din judetul Salaj.


Benone Ghinea. Fost ofiter în serviciul de spionaj al Securitatii. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost reactivat în Serviciul de Informatii Externe, fiind trimis în Africa de Sud, sub acoperirea de atasat comercial. Implicându-se în niste afaceri suspecte cu elicoptere Puma si încasând comisioane necuvenite, a fost tradus în justitie si condamnat cu blândetea care se cuvine unui fost securist.


Mihai Ghita. Fost ofiter de securitate. În prezent colonel, seful sectiei SRI din Slatina.


Nicolae Goia. Fost ofiter de securitate. În prezent, membru al conducerii Serviciului de Informatii Externe. În februarie 2002 a fost înaintat la gradul de general de brigada.


Nicolae Dorel Goron. Fost ofiter de securitate. În prezent, colponel, seful sectiei SRI din Arad.


Grama. Fost ofiter de contrainformatii în Securitate. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost recuperat de SRI sub gradul de colonel. În scurt timp, a ajuns seful biroului personal din cadrul Diviziunii G (logistica).


Ilie Anghel Gradinaru. Fost ofiter de securitate. În SRI a fost promovat în functia de sef sector culte-secte din cadrul sectiei SRI Constanta, sub gradul de maior. În primavara lui 2000, a fost remarcat filând staful PDSR, aflat în vizita în localitate.


Corneliu Grigoras. Fost ofiter în serviciul de spionaj al Securitatii, mentinut în sistem si dupa evenimentele din decembrie 1989. În ajunul alegerilor din 1996, a monitorizat miscarile din sediile CDR, în beneficiul PDSR. Cu toate acestea, sub presedintia lui Emil Constantinescu a fost înaintat la gradul de general si numit la conducerea Directiei generale de contraspionaj din cadrul SIE. Atras într-o capcana de doi ziaristi, s-a dovedit a fi un simplu prostanac si a fost îndepartat din functie.


Eugen Grigorescu. Fost ofiter de securitate. În structurile SRI a fost înaintat la gradul de colonel si, apoi, general de brigada. Sef al diviziunii de expertize tehnice, codificat Diviziunea S.


Gugiu. Fost colonel de securitate. Dupa înfiintarea Asociatiei fostilor ofiteri SRI a devenit casierul acesteia.


Nicolae Constantin Hateganu. Fost ofiter de securitate. Presedinte al consiliului de administratie al societatii de asigurari Astra, cu un rol înca nelamurit în pagubirea societatii în favoarea lui Sorin Ovidiu Vântu. Îndepartat din functie în martie 2001. În prezent, este anchetat.


Ioan Hancu. Fost ofiter de securitate. În SRI, sub gradul de colonel, a devenit adjunct al sefului sectiei din Cluj. Îndepartat din functie în iulie 1998.


Gheorghe Huidu. Fost ofiter de securitate, care a avut în supraveghere Radiodifuziunea româna. Dupa decembrie 1989 a fost recuperat de SRI sub gradul de colonel. În locuinta sa s-a realizat proiectul revistei extremiste Europa, condusa de Ilie Neacsu, actual deputat PRM, trecut cu arme si bagaje la PSD.


Bujorel Iamandi.
Fost ofiter de securitate. Dupa cooptarea în SRI a fost înaintat la gradul de general si promovat în functia de sef al Diviziunii de contrainformatii, numita acum de protectie. A fost îndepartat din functie în urma scandalului Timofte-KGB.


Vasile Valeriu Iancu. Fost colonel de Securitate, în prezent prim adjunct al directorului SRI. La 30 noiembrie 1999 a fost înaintat la gradul de general de brigada. Înainte de decembrie 1989 a lucrat în cadrul unitatii de contrainformatii externe UM 0195, formata dupa defectiunea generalului Ion Mihai Pacepa, si în cel al UM 0544 de informatii externe. Dupa revolutie, a devenit primul sef al Diviziunii de contrainformatii din SRI, apoi sef al Corpului de control SRI. În prezent, este prim adjunct al directorului SRI.


Teodor Ilies. Fost ofiter în Directia de Informatii Externe a Securitatii. În prezent, face parte din conducerea SC Alliancecoop. În 1995-1996 a fost contactat de Departamentul Înzestrarii Armatei, în vederea facilitarii unor exporturi dubioase de armament.


Florian Ioan. Fost ofiter de securitate, reactivat în Serviciul de protectie si paza al Presedintiei, unde a ajuns la gradul de colonel. În 1998 a fost trecut în rezerva pe motive medicale si s-a pus la dispozitia controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. În aceasta calitate, a înfiintat la Corbeanca un serviciu paramilitar, cu misiuni de filaj, escorta si chiar rapiri de persoane.


Alexandru Iordache. Fost ofiter de securitate, specializat în cercetari penale. La 31 decembrie 1990 a fost trecut în rezerva la cerere din Serviciul Român de Informatii. Implicat în operatiuni de contrabanda cu tigari aduse din Cipru, prin care a fraudat statul român de 110 milioane dolari. La 15 iulie 2001 a fost reactivat pentru scurta vreme în SRI. În prezent este consilier personal în probleme juridice al generalului Toma Zaharia, secretar de stat în Ministerul de Interne. S-a semnalat ca detine conturi în Elvetia, la BNP Schweiz.


Nico
lae Iosub. Fost ofiter în Directia a IV-a a Securitatii. În prezent, colonel, sef de sectie în cadrul Directiei Generale de Informatii a Armatei.


Virgil Irimia. Fost ofiter superior de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel. Imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, a devenit adjunct al sefului sectiei SRI din Botosani. Destituit din serviciu pentru implicare în afacerile unor firme dubioase de pe raza judetului respectiv.


Nicolae Irinoiu. Fost ofiter superior în serviciul de spoinaj al Securitatii, mentinut în sistem pâna dupa alegerile din 1996. A îndeplinit misiuni informative în SUA si Turcia. Trecut în rezerva cu gradul de general.


Juverdeanu. Ofiter al fostei Securitati, recuperat de SRI sub gradul de maior. Trecut în rezerva ca urmare a unui santaj efectuat cu documente falsificate.


Mihai Lazar. Fost ofiter de securitate, la întreprinderea de comert exterior "Dunarea", aflata sub controlul Securitatii. În prezent, director general al SC Grivco International SA.


Pavel Lascut. Înainte de 1989 a fost ofiter în cadrul Centrului de Informatii Externe, sef de birou în serviciul Franta-Benelux-Spania-Portugalia din Divizia Europa. A actionat si în strainatate, sub acoperirea de reprezentant comercial, în Spania si Portugalia. Sub regimul Constantinesca a devenit adjunct al directorului general al vamilor


Tudor Lica. Fost ofiter de securitate. În vara lui 2000 a devenit seful sectorului servicii paralele de informatii din Diviziunea A a Serviciului Român de Informatii.


Dan Lungu. Fost ofiter de securitate. Dupa decembrie 1989 a fost încadrat în sectia SRI din Buzau, sub gradul de capitan. S-a facut cunoscut prin faptul ca a încercat sa racoleze o ziarista de la cotidianul local Opinia.


Vasile Lupu. Fost ofiter de securitate în cadrul UM 0110. În mod eronat, aceasta unitate a fost considerata o structura menita sa combata agentii KGB din România. În realitate, unitatea fabrica argumente în temeiul carora cei ce intrau în diszgratia lui Nicolae Ceausescu erau acuzati de spionaj în favoarea Uniunii Sovietice, tehnica destinata sa dezinformeze opinia publica, sensibila la orice amenintare ruseasca. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost cooptat în structurile SRI, ajungând în scurt timp, mai exact la 27 martie 1994, sef al Diviziunii de contraspionaj. În doua legislaturi, a fost prim adjunct al directorului SRI, sub mandatele lui Virgil Magureanu si Costin Georgescu. În tot acest timp, a depus eforturi considerabile pentru întarirea influentei fostilor ofiteri de securitate în toate domeniile vietii politice, economice si sociale. La 30 noiembrie 1999 a fost înaintat la gradul de general de corp de armata. Mult mai devreme, presa a semnalat ca avansarile lui succesive s-au datorat influentei celor pe care îi urmarise cândva, cei mai multi dintre ei persoane importante în stat. Incapabil sa se dezbare de metodele fostei UM 0110, a fost implicat în lansarea în public a informatiei false conform careia Radu Timofte, viitorul director al SRI, ar fi fost racolat de KGB. A fost trecut în rezerva, sub gradul de general de corp de armata.


Victor Marcu. General în rezerva. Cadru activ al fostei Securitati, sef de sector în cadrul fostului Centru de Informatii Externe, responsabil cu problemele emigratiei române, transferat apoi în Serviciul Român de Informatii. O scurta perioada de timp a fost prim adjunct al directorului Virgil Magureanu. Intrând în conflict cu acesta, Victor Marcu a fost îndepartat din functie si din SRI, în 1995, pentru legaturi de afaceri cu mafia araba. În palmaresul sau se înscrie coordonarea oculta a afacerilor dubioase ale firmei SC Macons & Co SA, înregistrata în Belgia, al carei principal actionar era fiica sa, Anca Steliana Marcu. Totusi, a ramas om de casa al Palatului Cotroceni. La un moment dat, sprijinit de forte obscure, a reusit sa înfiinteze un punct de vama în zona centrala a Bucurestilor, urmând sa-l administreze împreuna cu acolitii lui. Când presa a semnalat malversatiunea, punctul de vama a disparut, pur si simplu, ca si cu nu ar fi fost. Dupa alegerile din noiembrie 2000, Victor Marcu a devenit adjunct al ministrului privatizarii, cu rang de subsecretar de stat. Prudent, si-a înaintat demisia cu putin timp înaintea izbucnirii scandalului din jurul lui Sorin Ovidiu Vântu si a fraudarii societatii de asigurari Astra.

Marian Matei. Fost ofiter de securitate, la serviciul de contrainformatii al Academiei Militare. Casatorit cu nepoata fostului lider comunist Ion Dinca. În decembrie 1989 a fost surprins înarmat în sediul CC al PCR, sub gradul de locotenent colonel, între cei destinati sa-l apere pe fostul dictator. La 24 martie 1990 a fost angajat în SRI, prin diligentele lui Mihai Stan. În scurta vreme a ajuns general de brigada.


Dumitru Mazilu. Fost ofiter de securitate, fost comandant al Scolii de securitate de la Baneasa, între anii 1965-1967. A fost destituit ca urmare a tentativei de a falsifica niste documente referitoare la un accident rutier si a fost repliat în diplomatie. A jucat si rolul de dizident, iar imediat dupa decembrie 1989 a aparut pe scena politica în postura de vicepresedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale. Într-una din zilele tulburi din ianuarie 1990, s-a urcat pe un tanc si a strigat ceea ce n-au strigat niciodata civilii iesiti în strada: "Moarte securistilor!" Dupa ce s-a angajat în ceva ce parea sa fie o lovitura de stat, a disparut în Elvetia si a reaparut la Bucuresti mai târziu, când lumea deja îl uitase. În prezent, este vicepresedinte al unei comisii a Natiunilor Unite.


Virgil Magureanu. Primul sef al Serviciului Român de Informatii, înfiintat oficial în martie 1990, care a început sa se structureze din primele zile ale aceluiasi an. În aprilie 1992, ziaristul Ioan Itu i-a publicat dosarul de fost ofiter al serviciului de sinteze din cadrul Directiei de Informatii Externe a Securitatii. În decembrie 1995, Virgil Magureanu însusi si-a publicat dosarul de informator al Securitatii, fiind probabil avertizat ca se pregatea sa faca acelasi lucru o publicatie centrala.


Vasile Maierean. Fost colonel de securitate, cu preocupari pe linia arta-cultura. În prezent este încadrat în SIE. La 30 noiembrie 1999 a fost înaintat la gradul de general de brigada.


Vasile Malureanu. Colonel în structurile fostei Securitati. General în structurile actualului Serviciu Român de Informatii.


Vlad Margineanu. Fost ofiter de securitate, fost sef al sectiei SRI din Brasov. S-a numarat printre fondatorii Bancii Române de Scont, falimentata deliberat în 2002, dupa disparitia din conturi a 17 milioane de dolari din patrimoniul societatii de asigurari Astra.


Stefan Mâsu. Fost ofiter superior de securitate. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost pentru scurta vreme adjunct al sefului sectiei SRI din Prahova, apoi s-a lansat în afaceri. Între altele, a fost unul din actionarii dubioasei firme SC Macons & Co SA, înregistrata în Belgia.


Mecu. Ofiter superior de securitate, recuperat de SRI, unde a fost înaintat la gradul de general. Comandant al bazei SRI de la Bran.


Teodor Melescanu.
Conform afirmatiilor lui Mircea Raceanu, recent decorat de presedintele Ion Iliescu, înainte de 1989 a fost ofiter de securitate, sub acoperire de diplomat. Dupa revolutie, a fost numit ministru de externe, înfiintând ulterior partidul Alianta pentru România, pe care l-a condus la un dezastru total. A candidat la Presedintie, câstigând examenul fara loc.


Ilie Merce. Fost colonel de securitate. Seful sectorului arta-cultura din cadrul Directiei I a fostei Securitati. În anii 1985-1986 a condus compartimentul Eterul, destinat sa combata posturile de radio straine care emiteau în limba româna. Ulterior, a fost numit sef al Securitatii din judetul Buzau. Dupa decembrie 1989, a ramas în Serviciul Român de Informatii, fiind îndepartat din serviciu datorita unor numeroase malversatiuni si sabotajului deschis la adresa conducerii institutiei. Trecut în rezerva, s-a alaturat Partidului România Mare, în care a parvenit pâna la rangul de prim-vicepresedinte. La alegerile din noiembrie 2000 a candidat pe listele acestui partid si a fost ales deputat. Ulterior s-a dezvaluit ca fusese implicat în actiuni de politie politica si în prezent se afla în proces cu una din victimele actiunilor sale.


Sever Mesca. Fost ofiter de securitate, în serviciul de spionaj, cu misiuni îndeplinite în Italia si Marea Britanie. În prezent, dupa ce a fost un membru marcant al Partidului România Mare, pe listele caruia a fost ales membru al Parlamentului, a trecut în tabara PSD, polemizând cu fostul sau sef de partid.


Iosif Mircea Miclea. Fost ofiter de securitate, în prezent locotenent colonel, seful sectiei SRI Maramures.


Lionel Micu. Fost ofiter de securitate. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a disparut în strainatate. La începutul lui 1999 a fost expulzat din Canada, fiind identificat ca "membru al Securitatii române, complice la mai multe atrocitati".


Mircea Miron. Fost ofiter de securitate. Recuperat de SRI, a devenit primul sef al sectiei din Alba Iulia. Un ofiter din subordinea sa a trimis scrisori de amenintare pe adresele unor membrii ai opozitiei.


Victor Mitran. Fost ofiter de securitate în serviciul de spionaj. Comportându-se anormal în timpul unui exercitiu în Iugoslavia, a fost supus unui control medical si i s-a depistat un sindrom paranoic, fiind trecut în rezerva. Imediat dupa decembrie 1989 a fost reactivat în SRI, dar a provocat daune de imagine serviciului, iesind în presa cu o suma de afirmatii total fanteziste. A scris si o carte doldora de enormitati si continua sa provoace confuzii în public prin diverse emisiuni de televiziune.


Ioan Mocan. Fost ofiter de securitate, în prezent maior, seful sectiei SRI Bistrita-Nasaud.


Cornel Moga. Fost ofiter de securitate. Sub regimul lui Emil Constantinescu, a fost numit sef al sectiei SRI din Bihor. Un fost detinut politic a divulgat presei faptul ca acesta a facut politie politica înainte de 1989, l-a perchezitionat si chiar l-a batut.


Jean Moldoveanu. Fost ofiter de securitate, fost comandant al trupelor de securitate. Dupa evenimentele din decembrie 1989 a fost primul sef al Politiei române.


Gheorghe Moldovan. Fost colonel de securitate, recuperat de SRI. În prima jumatate a anilor '90, a fost numit sef al sectiei SRI Maramures. Destituit pentru ascultarea ilegala a telefoanelor unor lideri locali ai UDMR, a pretins ca ar fi executat operatiunea din ordinul lui Virgil Magureanu, însa nu a prezentat nici o proba în acest sens. Condamnat cu suspendarea executarii pedepsei.


Ion Alexandru Munteanu. Fost ofiter de securitate, în cadrul Serviciului Independent "D" (dezinformare), apoi însarcinat cu supravegherea studentilor straini din centrul universitar Bucuresti. Surprins ca se încurcase cu acestia în diverse afaceri oneroase, a fost degradat, deferit justitiei si condamnat la mai multi ani de detentie. Dupa evenimentele din decembrie 1989, eliberat din penitenciar, a traversat o serie de promovari dubioase. În doi ani si ceva, a fost înaintat de la gradul de soldat la cel de general si numit director general al Arhivelor Statului. Membru marcant al Partidului România Mare. Decedat.


Vasile Munteanu. Suspect de a fi ofiter acoperit al fostei Securitati, calitate în care a fost preluat si de Serviciul Român de Informatii. Ca sef al vamii cargo Otopeni are atributii în a asigura facilitatile solicitate de transporturile speciale de marfa. Implicat în afacerea de contrabanda "Tigareta II".


Constantin Muraru. Fost ofiter de securitate. În prezent colonel, sef al sectiei SRI din Suceava.


Ionel Muresan. Fost ofiter superior de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel. În 1998, conducea serviciul contrainformativ al sectiei în care a fost încadrat.


Victor Nacu. Fost ofiter de securitate, reîncadrat în sectia SRI din Bacau. Nu demult a fost transferat în centrala de la Bucuresti.


Nicolae Nadejde.
Fost colonel în serviciul de spionaj al Securitatii. În 1983 a fost numit reprezentant al DIE într-o firma fantomîa, Marsue Holding, menita sa acopere activitatea unor agenti români din strainatate. Din aceeasi pozitie a iesit la pensie, în 1986. Dupa decembrie 1989, a fost somat sa vireze banii din contul firmei în contul unei SRL si a refuzat. În 1993, Serviciul de Informatii Externe l-a actionat în justitie pentru deturnare de fonduri, gestul iesind din cutumele spionajului, care obisnuia sa-si spele rufele în familie. În consecinta, ramâne si azi sa aflam ce se ascundea, de fapt, în sparele afacerii Marsue.


Victor Nanescu. Fost ofiter superior în serviciul de spionaj al Securitatii, mentinut în sistem pâna dupa alegerile din 1996. Trecut în rezerva cu gradul de general.


Toma Nastase. Fost colonel de securitate, în cadrul Serviciului Independent "D" (dezinformare). Reactivat pentru o scurta perioada în SRI, fiind apoi trecut în rezerva. A devenit un membru marcant al Partidului România Mare, pozitie din care a utilizat în viata politica informatii obtinute când era în activitate. Decedat.


Grigore Neciu. Fost ofiter de securitate, secretar de partid al inspectoratului de securitate din Cluj. În 1998 era seful UM 0215 din Cluj.


Aurelian Neferoiu. Fost maior de securitate, loctiitor al sefului serviciului V din USLA. Dupa decembrie 1989, a devenit director general al Oficiului de stat pentru probleme speciale al guvernului. În 1997 era adjunctul lui Mircea Gheordunescu la conducerea Agentiei Nationale de Control al Exporturilor Strategice si de Interzicere a Armamentului Chimic (ANCESIAC).


Misu Negritoiu. Conform afirmatiilor lui Mircea Raceanu, recent decorat de presedintele Ion Iliescu, a fost ofiter acoperit de securitate. Dupa decembrie 1989, a jucat un rol important în structurile de putere din România.


Andrei Nica. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de locotenent colonel. În 1994 facea parte din conducerea Diviziunii B de contraspionaj.


Nicolae M. Nicolae. Fost ofiter acoperit al Directiei de Informatii Externe, pozitie din care a fost eliminat dupa dezertarea generalului Ion Mihai Pacepa. Fost ministru al comertului exterior si ambasador la Washington, sub regimul lui Nicolae Ceausescu. În primul guvern postrevolutionar, a revenit la pupitrul comertului exterior românesc.


Constantin Nicolescu. Fost ofiter în serviciul de spionaj al Securitatii. În prezent senator de Arges, presedinte al comisiei parlamentare de control al activitatii Serviciului de Informatii Externe.


Dumitru Nicusor. Fost ofiter de securitate. În cadrul SRI a fost seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea. În decembrie 1994 a fost înaintat la gradul de general de brigada.


Carol Nihta. Fost ofiter de securitate. În prezent, locotenent colonel, seful sectiei SRI din Resita, judetul Caras-Severin.


Ogasanu. Fost ofiter de securitate, reîncadrat în SRI. Sub gradul de colonel, a condus Centrul Operational SRI Ardeal. Dupa trecerea în rezerva, a devenit director al Filialei Gelsor din Oradea. A avut un rol împortant în prabusirea Fondului National de Investitii.


Emil Olariu. Fost ofiter superior de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel. În 1998 lucra în cadrul sectiei SRI Harghita.


Otelea. Fiul generalului Otelea de la Clubul sportiv Steaua. Fost ofiter în Directia IV-a a Securitatii. În prezent, colonel în cadrul Directiei Generale de Informatii a Armatei.


Valerica Pamfil. Fost ofiter de securitate. În SRI a devenit sef de sector în Brigada Antiterorista, sub gradul de locotenent colonel. Acuzat de trafic de influenta.


Gheorghe Pasc. Înainte de 1989 a fost maior de securitate. Ulterior, sub directoratul lui Virgil Magureanu, a fost înaintat la gradul de locotenent colonel si apoi colonel si promovat drept sef al Diviziunii F din SRI, care stoca informatiile în calculatoare si gestiona arhivele institutiei. Înainte de înfiintarea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati, organism civil ce ar trebui sa fie echivalentul Institutului Gauck din Germania, s-a pensionat medical si a înfiintat o firma particulara de protectie si paza. Dupa înfiintarea CNSAS, moment survenit în 1999, prin nu se stie ce combinatie, a reusit sa obtina pentru firma sa exclusivitatea asigurarii protectiei si pazei Consiliului respectiv. A montat în sediul CNSAS diverse instalatii specializate, între care se presupune ca ar fi si numeroase microfoane controlate din exterior. Astfel, cei ce ar trebui sa studieze comportamentul fostei Securitati au ramas tot la mâna Securitatii, toate miscarile lor aflându-se sub control.


Petre Pavel. Fost ofiter de securitate, preluat în structurile SRI, sub gradul de colonel. Dupa trecerea în rezerva, a mijlocit fabricarea în laboratoarele Diviziunii S a unui fals angajament de colaborator al Securitatii, în dauna senatorului Corneliu Vadim Tudor si în beneficiul ziarului Ziua.


George Constantin Paunescu. Fost ofiter acoperit de securitate, calitate în care, înainte de 1989, a condus Agentia economica româneasca de la Milano. A avut si probabil mai are interdictie de a intra în Italia. Serviciile speciale din Italia stiu mai multe despre el decât pretinde ca stie SRI. Operatiile din Italia si le rezolva printr-o filiala din cantonul elvetian Ticino. În 1996, când fost supus unor cercetari penale, a disparut initial în Elvetia, sub pretextul unui tratament medical. Apoi s-a stabilit temporar în SUA. Din aceasta pozitie, a sponsorizat mai multe calatorii ale lui Ion Iliescu si Adrian Nastase peste Ocean, prin intermediul societatii de lobby Eurasia Group, cu capital majoritar rusesc.


Petru Pele. Fost ofiter de securitate. În SRI a devenit sef al sectiei din Timisoara. Intrat în conflict cu Virgil Magureanu, a facut public dosarul acestuia de colaborator al Securitatii locale. Scos din sistem, s-a dedicat afacerilor.


Cornel Pentelie. Fost ofiter de securitate, ajuns ulterior maior în structurile SRI. Numele lui veritabil are initialele D.M. si lucra în subordinea generalului Dumitru Badescu, seful Diviziunii de contrainformatii economice. Prezent în dispozitivul care a realizat operatiunea de contrabanda "Tigareta II", si identificat ca atare dupa înregistrarile video de pe aeroport.


Corneliu Petre. Fost ofiter de securitate în cadrul Directiei a III-a de contraspionaj. Dupa decembrie 1989 a fost trecut în rezerva, implicându-se apoi în diverse afaceri cu personaje din anturajul firmei rusesti Lukoil.


Stelian Pintilie. Fost general de securitate, numit ministru al postelor si telecomunicatiilor în primul guvern format dupa decembrie 1989. În prezent deruleaza diverse afaceri, tot în domeniul telecomunicatiilor, împreuna cu generalul Tudor Tanase, seful STS. Între altele a fost si consilier al firmei Ericsson, protagonista a scandalului sistemului de transmisiuni al armatei române.


Ion Pinta. Fost ofiter de securitate. Primul sef al sectiei SRI Gorj, sub gradul de colonel. A participat la mineriada din iunie 1990, dirijând afluxul minerilor la Bucuresti. Ulterior, a fost cooptat în centrala SRI de la Bucuresti. În aceeasi pozitie se afla si în mai 2001, desi era cercetat de justitie pentru subminarea puterii de stat.


Radu Podgoreanu. Ginere de general de securitate. În prezent, presedinte al Comisiei de politica externa a Camerei Deputratilor.


Gabriel Polmolea. Fost ofiter de securitate la Brasov. Preluat de SRI, a fost initial adjunct al slefului sectiei SRI Dolj. Dupa destituirea sefului sau, a fost numit la conducerea sectiei. În iunie 1994 a devenit seful Centrului Operativ Zonal Oltenia.


Dumitru Pop. Fost ofiter de securitate. În SRI, sub gradul de colonel, a devenit adjunct al sefului sectiei din Cluj. Îndepartat din functie în iulie 1998.


Viorel Pop. Fost ofiter de securitate, reciclat în SRI sub gradul de locotenent colonel. Subaltern al lui Gheorghe Moldovan în cadrul Sectiei SRI Maramures. A fost semnalat ca furniza PUNR informatii din interiorul serviciului.


Ioan Popa. Fost ofiter în serviciul de spionaj al Securitatii, reciclat în SIE sub gradul de colonel. O vreme a condus Directia de analiza si sinteza.


Doru Popescu. Fost ofiter de securitate. Dupa evenimentele din decembrie 1989 a disparut în strainatate. La începutul lui 1999 a fost expulzat din Canada, fiind identificat ca "membru al Securitatii române, complice la mai multe atrocitati".


Ion Popescu. Fost colonel de securitate. În cadrul rezidentei de spionaj de la Paris, a avut misiunea sa-l compromita pe preotul Vasile Boldeanu si sa transfere Biserica Ortodoxa Româna din capitala Frantei sub jurisdictia Patriarhiei de la Bucuresti. Misiunea a esuat. Rechemat în tara, a ramas ofiter sub acoperire, fiind numit sef al Departamentului Cultelor. Dupa decembrie 1989, cu sprijinul unor înalte fete bisericesti cu care probabil colaborase, a înfiintat Banca Internationala a Religiilor. Sponsorizarile dubioase, gestionarea incorecta a fondurilor au determinat, în cele din urma, falimentul rasunator al acestei banci. În acest faliment au fost implicati si alti ofiteri de securitate, legati de actualul partid de guvernamânt.


Poporoaga. Fost ofiter inferior de securitate, recuperat de SRI în Diviziunea de filaj. Cazut în capcana cu prilejul afacerii Terasei Anda.


Alexandru Constantin Postelnicu. Fost ofiter de securitate. Dupa evenimentele din decembrie 1989, sub gradul de colonel, a fost primul sef al sectiei SRI Dolj. A încercat sa racoleze ziaristi ai presei incomode din Craiova. Luat în colimatorul presei locale, care a reusit sa-l fotografieze într-o postura profesionala, a fost îndepartat din functie si, evident, s-a lansat în afaceri.


Ioan Preda. Fost ofiter de securitate. În SRI, sub gradul de colonel, a devenit sef al sectiei din Constanta.


Ristea Priboi. Fost colonel de securitate. Cadru activ al UM 0199, subdiviziune a serviciului de spionaj care se ocupa de spatiul european. Din mai 1988, a fost transferat la UM 0225, alta subdiviziune a spionajului, angajata în infiltrarea emigratiei române din Europa si în combaterea posturilor de radio straine care emiteau în limba româna. Fosti ofiteri de securitate afirma ca, înainte de 1989, l-a pregatit pe Adrian Nastase, actualul prim ministru al României, pentru a-l plasa sub acoperire în Occident. Operatiunea urma sa se desfasoare în 1990, însa revolutia din decembrie 1989 a condus la anularea proiectului. Ulterior, Ristea Priboi a devenit consilier al lui Adrian Nastase si se afirma ca l-ar avea cu ceva la mâna pe prim ministru. Dupa alegerile din noiembrie 2000, Ristea Priboi a devenit deputat si, la formarea noului Parlament, Adrian Nastase a încercat sa-l impuna ca sef al comisiei parlamentare care controleaza activitatile Serviciului de Informatii Externe. Afacerea a esuat, ca urmare a interventiei în forta a presei, care reusise sa afle câte ceva despre trecutul lui Ristea Priboi, si acesta a ramas consilier al lui Adrian Nastase, pozitie din care faciliteaza patrunderea altor fosti ofiteri de securitate în structura partidului de guvernamânt si, implicit, în aparatul de stat. În decembrie 2000, Ristea Priboi a fost impus ca membru al consiliului de administratie al SIF Oltenia, ceea ce îi permite sa controleze activitatile economice ale unui important district al tarii, în colaborare cu un alt fost ofiter de securitate, Dinut Staicu. Recent, un grup de fosti ofiteri de securitate a înaintat redactiilor presei centrale, unor partide si institutii o scrisoare din care rezulta ca Ristea Priboi este detestat si de fostii sai camarazi de arme. În aceasta scrisoare, personajul este apelat cu tovarasescul "Porcule!" Câte ceva despre cum îi lucreaza Ristea Proboi pe adversarii politici ai actualului prim ministru mai stim si noi. Exte inexplicabil cum un om cult, cu studii facute normal, cu masterate si doctorate, calatorit în strainatatea occidentala si vorbitor a mai multe limbi straine poate suporta în apropierea sa un asemenea consilier.


Dumitru Prichici. Fost ofiter în departamentele tehnice ale Departamentului Securitatii Statului. Dupa decembrie 1989, ca asociat al firmei Zenith Trading Consult, a fabricat si comercializat clandestin instalatii pentru ascultarea convorbirilor telefonice. În aceste activitati l-a atras si pe fiul sau Codrut Prichici. În toamna lui 1997, dupa ce s-a exhibat la un post de televiziune, a fost trimis în judecata, pentru încalcarea Legii Sigurantei Nationale.


Florin Radu. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub grad de maior. Dupa trecerea în rezerva, s-a lansat în afaceri. În 1997 era anchetat pentru neachitarea unor credite bancare. În 1998, Partidul Democrat l-a propus pentru functia de sef al Garzii Financiare din Buzau.


Nicolae Radu. Fost ofiter de securitate. Cooptat în SRI, sub gradul de colonel, a condus sectia din Galati. În primavara lui 1994 a fost ttransferat la Bucuresti si avansat în functie si grad.


Niculae Radu. Fost ofiter de securitate, reciclat în SRI si numit sef al serviciului de contraspionaj al sectiei SRI Botosani. Destituit din serviciu pentru implicare în afacerile unor firme dubioase de pe raza judetului respectiv.


Ion Raita. Fost maior de securitate, recuperat de SRI si numit, la începutul lui 1990, sef al biroului SRI din Sinaia. A fost trecut în rezerva în urma protestelor celor anchetati de el anterior momentului decembrie 1989. În 1992 a candidat ca independent pentru functia de primar al Sinaiei.

Stefan Ramfu. Fost colonel de securitate, încadrat în Serviciul Independent de Dezinformare. Între altele, lansa în strainatate versiuni fabricate, conform carora unii disidenti care nu mai puteau fi retinuti în tara ar fi fost agenti al Securitatii. Unul dintre cei ce au suportat acest tratament ignobil a fost matematicianul Mihai Botez. În prezent, preda cursuri de specialitate la Institutul National de Informatii.


Gheorghe Ratiu. Foist colonel de securitate, fost sef al Directiei I de informatii interne a Securitatii în 1986-1989. Imediat dupa revolutie, a disparut din România în Germania Occidentala si a revenit în tara din... China, dupa ce s-au mai linistit lucrurile. În prezent, este unul dintre principalii consilieri ai omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.


Marian Rizea. Fost ofiter de securitate. Ulterior, a fost cooptat în structurile SRI si a condus sectia SRI din judetul Dâmbovita.


Aurel Rogojanu. Fost colonel de securitate, fost sef de cabinet al generalului Iulian Vlad, seful Directiei Securitatii Statului. Dupa ce a iesit la pensie din SRI a publicat o carte care justifica actiunile fostei Securitati. În prezent, este consilier al lui Radu Timofte, directorul SRI.


Viorel Ros. Fost ofiter de securitate, absolvent al scolii de ofiteri activi a Ministerului de Interne de la Baneasa. Încadrat în UM 0279, specializata în informatii externe. Din 1979, dupa ce a trecut în trezerva, a lucrat în justitie. În 1993 a fost numit presedinte al Tribunalului Municipiului Bucuresti.


Constantin Rotaru. Fost colonel de securitate, în prezent general, adjunct al directorului Serviciului de Informatii Externe. Înainte de decembrie 1989 a fost director adjunct al ICE Dunarea, functie în care s-a mentinut si în primii ani '90. Iesind tempoorar din sistem, a condus trustul de presa Intact, colaborând si în prezent foarte strîns cu omul de afaceri Dan Voiculescu, fost girant al societatii Crescent, alta întreprindere a Securitatii, cu sediul în Cipru. Practic, conform celor semnalate de presa, prin generalul Constantin Rotaru, SIE administreaza si acorda protectie unei parti a firmelor lui Dan Voiculescu.


Cornel Rudareanu. Fost colonel de Securitate. În prezent consilier al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.


Valer Rus. Fost sef al Securitatii din Turda, specialist în probleme de iredentism. Preluat în structurile SRI, sub gradul de colonel, ca specialist în problemele minoritatilor. În 1998 era seful structurii SPP din Transilvania.


Rusan. Fost ofiter superior de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel. Înainte de decembrie 1989 a lucrat mâna în mâna cu generalul Vasile Lupu, care l-a tras dupa el. La mijolocul anilor '90, colonelul Rusan a fost numit sef al Diviziunii de filaj.


Ion Rusu. Alias Ion Prigoreanu. Fost maior de securitate, profesor de franceza la Scoala de ofiteri activi a Ministerului de Interne de la Baneasa. În anii anteriori momentului decembrie 1989 lucra sub acoperire, ca salariat al agentiei Agerpres. Imediat dupa decembrie 1989, a devenit secretar general al revistei Zig-Zag (seria Ion Cristoiu). În prezent, este profesor de franceza la un liceu bucurestean, dupa ce si-a trecut doctoratul cu articole scrise de altii.


Vasile Rusu. Fost ofiter superior în serviciul de spionaj al Securitatii. Dupa decembrie 1989 si-a continuat activitatea în cadrul SIE. În martie 1998, dupa ce a fost înaintat la gradul de general de brigada, a fost trecut în rezterva.


Ion Savonea. Fost locotenent major de securitate în Sinaia. În primele luni ale lui 1990 a fost implicat în violarea sigiliilor arhivei Securitatii locale.


Ion Sabareanu. Fost ofiter de securitate. În SRI a devenit adjunct al sefului Brigazii Antiteroriste, sub gradul de locotenent colonel. Acuzat de trafic de influenta.


Cornel Satmareanu. Fost ofiter în directiile de contraspionaj si de contrainformatii militare (III si, respectiv IV) ale Securitatii. Trecut în rezerva în 1991. Dar mentinut în structuri paralele celor active. În 1999, a fost propulsat ca martor al apararii în procesul intentat de presedintele Emil Constantinescu lui Andrei Zeno, care îl acuzase pe seful statului ca ar fi fost agent al unei puteri straine.


Vasile Secares. Conform afirmatiilor lui Mircea Raceanu, recent decorat de presedintele Ion Iliescu, înainte de 1989 a fost ofiter acoperit de securitate. Fost cadru didactic la Academia "Stefan Gheorghiu". Dupa revolutie, a devenit un membru marcant al grupului novator Un viitor pentru România. În prezent, este rector al Academiei de stiinte politice si administrative, tot un fel de "Stefan Gheorghiu", cu alta palarie.


Constantin Silinescu. Fost colonel de securitate, ofiter operativ în strainatate în perioada 1974-1984 si sef de directie în serviciul de spionaj comunist. Dupa decembrie 1989 a fost mentinut în sistem, fiind înaintat la gradul de general si promovat drept adjunct al directorului Serviciului de Informatii Externe. A colaborat cu generalul Florentin Popa în operatiuni de trafic de armament. În urma unui conflict cu generalul Ioan Talpes, directorul SIE, a fost trecut în rezerva. Dupa alegerile din noiembrie 2000, a devenit consilier al lui Adrian Nastase, pozitie în care se mentine si astazi.


Ion Tomita Sima. Fost ofiter de securitate. Colonel dr. ing. în cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale. La 30 noiembrie 1999 a fost înaintat la gradul de general de brigada.


Tiberiu Simon. Fost ofiter de securitate. În prezent locotenent colonel, sef al sectiei SRI din Bacau.


Ovidiu Soare. Fost ofiter de securitate, în cadrul Directiei a V-a, menita sa asigure paza si protectia vârfurilor ierarhiei comuniste. A asigurat protectia si paza lui Nicu Ceausescu si, apoi, a Alexandrinei Gainuse. Pe parcursul evenimentelor din decembrie 1989 s-a ascuns la Circa 1 Militie. În prezent, este seful Diviziunii A din SRI.


Vlad Soare. Fost ofiter acoperit de securitate în cadrul Bancii Române de Comert Exterior, la devalizarea careia a contribuit dupa decembrie 1989. În prezent, presedinte al Grupului financiar Gelsor, proprietatea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.


Sobolu. Fost ofiter în Directia a IV-a a Securitatii. În prezent, colonel, sef de sectie în Directia Generala de Informatii a Armatei.


George Sotir. Fost ofiter în Directia a IV-a a Securitatii. În prezent, colonel, seful serviciului forte aeriene din cadrul Directiei Generale de Informatii a Armatei.


Ilie Suba. Fost ofiter al Securitatii Municipiului Bucuresti, profilat în problemele tineretului si studentilor. Dupa evenimentele din decembrie 1989 s-a dat la fund, revenind la suprafata în aprilie 1990, ca ofiter SRI. A condus brigada antiterorista si a fost consilier al comisiei parlamentare a lui Sergiu Nicolaescu, pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989. În 1997 a trecut în rezerva. Ulterior, a devenit seful Departamentzului protocol si protectie personal de la World Trade Center.


Dinel Staicu. Fost ofiter de securitate în inspectoratul de resort din judetul Dolj. Dupa decembrie 1989, spre a i se pierde urma, a dezvoltat diverse afaceri nu prea curate în judetul Hunedoara, profitând de statutul acestuia de zona defavorizata. Când apele s-au mai linistit, a revenit la Craiova. A avut o contributie importanta la falimentarea Bancii Internationale a Religiilor. În prezent, controleaza prin interpusi Societatea de Investitii Financiare Oltenia. Este strâns legat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu si de Ristea Priboi, consilierul lui Adrian Nastase..


Laurentiu Stamatescu. Fost maior de securitate în serviciul de contrainformatii din judetul Covasna. În timpul evenimentelor din decembrie 1989, a fost implicat în împuscarea mortala a subinginerului Gheorghe Suiu. Ulterior, cooptat în Serviciul Român de Informatii, a ajuns la gradul de colonel si la functia de sef al sectiei SRI din Covasna.


Gelu Stan. Fost ofiter de securitate, în probleme de culte. În 1998 era secretarul organizatiei din Cluj a Partidului National Român, prezidat de Virgil Magureanu.


Mihai Stan. Fost colonel de securitate în cadrul Serviciului Independent de Dezinformare. Dupa decembrie 1989 a devenit adjunct al directorului SRI Virgil Magureanu, fiind înaintat la gradul de general. Înlaturat din functie în urma afacerii Berevoiesti, constând în proasta gestionare a transportului unor documente ale fostei Securitati, a fost numit sef al Directiei Relatii Internationale din Fondul Proprietatii Private Curând, a devenit seful Centrului de Documentare Operativa al Serviciului de Potectie si Paza. A fost din nou înlaturat din serviciu, pe fondul scandalului provocat de operatiunea de contrabanda de stat "Tigareta II". În prezent, nici mai mult si nici mai putin, este director general al... Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului din România.


Ion Stanescu. Fost ofiter de securitate, în prezent locotenent colonel, seful sectiei SRI din Ploiesti.


Ion Stoica. Fost colonel de securitate. Înainte de 1989, a lucrat în cadrul Securitatii Municipiului Bucuresti. Dupa 1989, a fost reintegrat în SRI si, pentru a i se pierde urma, a fost transferat în în functia de sef al sectiei SRI din judetul Dâmbovita. Dupa ce s-au mai linistit lucrurile, a fost rechemat la Bucuresti si, odata cu înlocuirea lui Virgil Magureanu, s-a pensionat. A fost imediat angajat drept consilier al lui Adrian Nastase, al carui partid se afla atunci în opozitie. Dupa alegerile din noiembrie 2000 a ramas în aceeasi pozitie. În paralel, a fost sef al serviciului de protectie interna al Bancii Internationale a Religiilor, falimentata de o banda de fosti ofiteri de securitate. Dupa ce Adrian Nastase a fost numit prim ministru, a fost onorat cu functia de director general adjunct al vamilor românesti.


Ion Sandru. Fost colonel de securitate, cooptat dupa 1989 în Serviciul Român de Informatii, si trecut în 1997 în rezerva. Conteaza ca om al lui Mircea Gheordunescu, unul dintre adjunctii SRI. Dupa trecerea în rezerva, a devenit seful oficiului juridic al Bancii Internationale a Religiilor, înfiintata si prezidata de un alt fost colonel de securitate, Ion Popescu. Economiile depunatorilor au fost irosite si, în 2000, BIR a dat faliment. Ulterior, în numele lui Mircea Gheordunescu, s-a implicat în privatizarea Hotelului Bucuresti, defavorizând numerosi investitori corecti în avantajul unei veritabile mafii de escroci financiari. Ulterior, a devenit consilier juridic si secretar AGA la SC Bucuresti-Turism SA.


Constantin Serban. Fost ofiter de securitate, provenit de la UM 0110, preluat apoi în structurile SRI. Fost sef al sectiei din Târgu Mures, pâna în primavara lui 1998, când a fost trecut în rezerva, sub gradul de colonel. Reactivat în iulie 1998, a fost numit sef al sectiei SRI din Cluj.


Bebe Serbanescu. Fost ofiter de securitate, reîncadrat în SRI. Finul lui Dinel Staicu. Dupa ce a renuntat la serviciu, a adus din strainatate echipamente de ascultare si înregistrare, folosite în combinatiile dubioase ale nasului sau din Craiova.


Ion Serbanoiu. Fost ofiter superior de securitate, general, sef al Inspectoratului de securitate din Cluj. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a condus sistemul de protectie si paza al Bancii Dacia Felix, care a fost în scurta vreme prabusita în faliment.


Alexandru Somlea. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel. Dupa trecerea în rezerva a devenit copatronul unei firme din Centrul Civic.


Marian Stefan. Fost ofiter de securitate. În prezent, colonel, sef al sectiei SRI din Timisoara.


Ion Manole Stefanut. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI. La 30 noiembrie 1999 a fost înaintat la gradul de general de brigada.


Ion Stirbu. Fost ofiter de securitate. Înainte de decembrie 1989, s-a numarat printre cei ce asigurau paza lui Nicolae Ceausescu. Trecut în rezerva cu gradul de locotenent colonel, a devenit director adjunct al vamii din Galati. În primavara lui 1994 a fost rechemat din rezerva, pentru a fi încadrat în functia de sef al sectiei SRI din Galati.


Tudor Tanase. În 1976-1978 a fost ofiter în cadrul Directiei de Informatii Externe. În perioada 1978-1989, a lucrat în cadrul Unitatii Speciale "R", din Departamentul Securitatii Statului. În 1993 a fost recuperat de guvernul lui Nicolae Vacaroiu si reîncadrat în Serviciul de Telecomunicatii Speciale. S-a implicat în numeroase afaceri particulare, bazate pe fonduri obscure, împreuna cu fostul general de securitate Stelian Pintilie. În mai 2001, desi participarile sale la firme cu profil similar nu erau lichidate, a fost numit sef al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, cu gradul de general. Actualul guvern nu a luat în consideratie semnalele de alarma ale presei.


Alexandru Tanasescu. General de securitate, trecut în rezerva în 1999. Cadru activ al fostei Directii de Informatii Externe, pentru care a îndeplinit mai multe misiuni în strainatate, cu precadere în SUA. Dupa decembrie 1989, a ramas încadrat în Serviciul de Informatii Externe, parvenind pâna la functia de prim adjunct al directorului acestuia. Obiect al unor frecvente campanii de presa, a fost îndepartat din serviciul de spionaj în cursul anului 2000. Ulterior, a devenit consilier al directorului trustului de constructii Aedificia Carpati. Acest trust construise actualul sediu al SIE de la Baneasa si directorul lui, Petre Badea, era îndatorat lui Alexandru Tanasescu, fiind favorizat de acesta la licitatie. Remarcam faptul ca trustul de constructii Aedificia Carpati, prin intermediul unor alti ofiteri din fosta Securitate, a beneficiat si beneficiaza de comenzi importante din partea statului: Biblioteca Nationala, consolidarea Palatului Telefoanelor, sediul Sistemului de Telecomunicatii Speciale, refacerea Palatului Regal etc. etc. Toti au supt de la Petre Badea, pâna când l-au adus în pragul falimentului.


Ion Tanasoiu. Fost ofiter acoperit de securitate, care a actionat cu prioritate în spatiul Benelux. Prin odraslele sale, Oana si Nineta, a fost implicat în afacerile dubioase ale firmei SC Macons & Co SA, înregistrata în Belgia.


Razvan Temesan. Fost ofiter acoperit de securitate în cadrul Bancii Române de Comert Exterior. Dupa decembrie 1989, a devenit directorul ei, functie în care s-a mentinut pâna când a falimentat-o. Desi a fost chemat în justitie, fiind si retinut preventiv, a reusit sa scape cu fata relativ curata. În prezent, se constata ca e implicat profund în afacerile lui Sorin Ovidiu Vântu, în calitate de consilier al contestatei Banci Roimâne de Scont. Recent, a fost propus pentru functia de director al Bancii Comerciale Române. E de sperat ca nu o va aduce si pe aceasta la faliment, ca s-o privatizam pe un euro.


Teodor. Fost ofiter în cadrul Directiei a IV-a a Securitatii. În prezent, colonel, loctiitor de sef de sectie în cadrul Directiei Generale de Informatii a Armatei.


Aurel Teodorescu. Fost ofiter de securitate din Bucuresti. Dupa decembrie 1989, a devenit comisar în Garda Financiara, sef de departament la Primaria Capuitalei, apoi director adjunct al Directiei Generale a Vamilor. A fost remarcat de presa deoarece favoriza importuri dubioase de tigari.


Teslovan. Fost ofiter de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel. În 1998 lucra în cadrul sectiei SRI din Harghita.


Tinca. Fost ofiter superior de securitate. Recuperat de SRI, a condus Centrul Operativ Zonal de la Oradea.


Ti
nca. Fost ofiter inferior de securitate, recuperat de SRI în Diviziunea de filaj. Cazut în capcana cu prilejul afacerii Terasei Anda.


Gheorghe Tinca. Conform afirmatiilor lui Mircea Raceanu, recent decorat de presedintele Ion Iliescu, a fost ofiter de securitate care a lucrat sub acoperirea Ministerului de Externe. La începutul anilor '80, i-a fost refuzata viza de intrare în SUA. În 1994 a fost desemnat ministru al apararii. Ulterior s-a înscris în ApR, formatiunea politica falimentara a lui Teodor Melescanu. În prezent este ambasador la Praga.


Radu Tinu.
Fost maior de securitate, adjunct al Securitatii judetului Timis, responsabil al compartimentelor de contraspionaj si dezinformare. Arestat în decembrie 1989 si anchetat în lotul Timisoara. Dupa doi ani si ceva, a fost eliberat din detentie, din lipsa de probe. Împreuna cu Valentin Ciuca, a fondat societatea Tival Impex SRL, care a prosperat în timpul embargoului impus Iugoslaviei. Desi a declarat ca nu ar dori revenirea la comunism, toate interventiile lui publicistice exceleaza în elogiul fostei Securitati.


Maria Tiriboi. Fost ofiter de securitate, care avea în supraveghere Institutul de Cercetari si Proiectari Tehnologice în Transporturi. În 1992, a reaparut în institutie, de data aceasta ca ofiter SRI.


Gheorghe Toader. Fost ofiter în serviciul de spionaj al Securitatii. Sub directoratul lui Ioan Talpes, a fost adjunct al sefului SIE. În decembrie 1994 a fost înaintat la gradul de general de brigada. Trecut în rezerva la 3 aprilie 2000.


Constantin Toma. Fost ofiter superior de securitate. Recuperat de SRI, a fost adjunct al sefului sectiei din Bacau, apoi seful ei provizoriu, numit ca atare în ianuarie 1998.


Alexandru Tonescu. Fost ofiter superior de securitate. În prezent, general, membru în conducerea centrala a SRI.


Ioan Trifu. Fost ofiter de securitate. Pâna în ianuarie 2002 a condus sectia SRI Bistrita-Nasaud.


Alin Vivian Tudose. Fost colonel de securitate în Directia a II-a de contrainformatii economice. Nu a fost semnalata reciclarea lui în SRI, dar în toamna lui 1999 a iesit în presa cu informatia ca Radu Câmpeanu ar fi lucrat pentru Securitate. Dezinformarile de aceasta natura nu sunt propulsate în public la întâmplare, ci în cadru organizat.si în functie de interesele de moment ale conducerii securiste a SRI.


Ronmica Turcanu. Fost ofiter de securitate. Imediat dupa evenimentelor din decembrie 1989, recuperat de SRI sub gradul de colonel, a fost numit sef al sectiei SRI din Botosani. Destituit din serviciu ca urmare a implicarii sale în jocul piramidal Caritas.


Olimpian Ungherea. Fost ofiter de securitate, încadrat initial în inspectoratul de la Craiova. Transferat la Bucuresti, a condus revista Pentru Patrie a Ministerului de Interne. Autor de romane politiste. Dupa decembrie 1989, a devenit consilier de presa al PDSR si vicepresedinte al organizatiei din sectorul 3 Bucuresti. În 1997, la un semn dinb culise, si-a înaintat zgomotos demisia, scriind si o carte în care Ion Iliescu era batjocorit copios..


Marian Ureche. Fost colonel de securitate, fost adjunct al sefului Directiei I de informatii interne. Implicat în combaterea posturilor de radio care emiteau în limba româna. Dupa ce a iesit la pensie din SRI, a scris în colaborare o carte în care erau exaltate virtutile fostei Securitati. Dupa alegerile din noiembrie 2000, a fost numit director al Serviciului Independent de Protectie si Anticoruptie din Ministerul Justitiei.


Gavrila Valean. Fost ofiter în Directia de Informatii Externe a Securitatii. În prezent, face parte din conducerea SC Alliancecoop. În 1995-1996 a fost contactat de Directia Înzestrarii Armatei, în vederea facilitarii unor exporturi dubioase de armament.


Constantin Vâlceanu. Fost ofiter de securitate, specializat în exporturi de arnmament. În 1997 a devenit adjunct al lui Mircea Gheordunescu la conducerea Agentiei Nationale de Control al Exporturilor Strategice si de Interzicere a Armamentului Chimic (ANCESIAC). Ulterior a devenit director general al firmei Pro Romania Consult.


Victor Veliscu. Ofiter de securitate trecut în rezerva dupa decembrie 1989. În prezent este principalul consilier al sefului SRI, Radu Timofte, fost ofiter de graniceri, fara nici o pricepere în domeniul informatiilor. În numele lui, Victor Veliscu leaga si dezleaga totul în SRI, favorizându-i permanent pe fostii ofiteri de securitate, în detrimentul absolventilor Institutului National de Informatii. Victor Veliscu este cunoscut si pentru relatiile sale deosebit de strânse cu Sorin Ovidiu Vântu, om de afaceri specializat în operatiuni frauduloase, cu tentacule întinse în întregul sistem financiar si bancar românesc. A si lucrat pentru acesta, timp de câtiva ani buni.


Gheorghe Vicol. Fost ofiter de securitate. În 1998 era seful biroului SRI din Onesti, judetul Bacau.


Mihai Vidican. Fost ofiter de securitate. Dupa decembrie 1989, a fost încadrat în SRI, la sectia din Timisoara. Dupa un scandal privind strângerea unor semnaturi în favoarea candidaturii lui Viorel Salagean la Presedintie, corvoada la care au contribuit si sectiile SRI din Ardeal, s-a pensionat.


Florin Viisoreanu. Fost ofiter de securitate la Giurgiu. Dupa evenimentele din decembrie 1939, a fost transferat la sectia SRI din Alexandria. Exte un exemplu tipic pentru permutarile operate la nivelul personalului din fosta Securitate, pentru a se pierde urma unor ofiteri implicati în fapte detestabile.


Tanase Vizitiu. Fost ofiter de securitatre. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost cooptat în Brigada antiterorista a SRI, în efectivele ei dizlocate la Aeroportul International Otopeni. În 1992 s-a constatat ca livra informatii de serviciu revistei Europa, editata de Ilie Neacsu, pâna mai ieri deputat al PRM, sarit ulterior în barca PSD.


Dan Vladu. Fost ofiter de securitate. În SRI a devenit seful sectorului contraspionaj din cadrul sectiei din Constanta. În primavara lui 2000 a fost remarcat filând stafful PDSR, aflat în vizita în localitate.


Teodor Vlaicu. Fost ofiter superior de securitate, recuperat de SRI sub gradul de colonel. Înainte de decembrie 1989 a condus sectorul de contrainformatii din Cluj. Aceeiasi misiune i-a revenit si dupa înfiintarea SRI, la scara întregii Transilvanii. Fiul sau a fost încadrat în sectia SRI Cluj, desi nu avea pregatirea necesara.


Ioan Vladut. Fost ofiter de securitate. Sub gradul de locotenent colonel, a fost unul dintre primii sefi ai Centrului Operativ Zonal Oltenia al SRI.


Ilie Vrânceanu. Fost ofiter de securitate si fost sef al filialei Fondului National de Investitii din judetul Bistrita. Fondul a fost falimentat de Sorin Ovidiu Vântu, care si-a însusit fraudulos cea mai mare parte din banii a 300000 deponenti.


Ion Zahiu. Fost ofiter de securitate. Dupa evenimentele din decembrie 1989, a fost cooptat în structurile SRI, fiind înaintat la gradul de colonel si avansat în functia de sef al sectiei SRI din Buzau. Dupa trecerea în rezerva, a devenit director în filiala din România a companiei DHL.


Dumitru Zamfir. Fost colonel de securitate, în prezent general SRI, sef al serviciului care asigura si interceptarile convorbirilor telefonice. La 30 noiembrie 1999 a fost înaintat la gradul de general de brigada. Cei care îl cunosc afirma ca s-ar fi îmbogatit prin deturnari de fonduri din bugetul SRI.


Grigorie Zagarin. Fost ofiter de securitate. Preluat în structurile SRI a fost înaintat la gradul de colonel si, apoi, de general de brigada. S-a pensionat recent, din functia de sef al Diviziunii de contraspionaj.


Andrei Zeno. Fost ofiter de securitate. Dupa decembrie 1989 a fost trecut în rezerva. Sub presedintia lui Emil Constantinescu l-a acuzat pe seful statului ca ar fi fost agent al unei puteri straine. Declaratiile sale au fost administrate de PRM astfel încât sa genereze un scandal cât mai rasunator. Condamnat cu suspendare, Andrei Zeno a devenit deputat PRM. Decedat.

Etc. etc. etc.

reprodus din mass-media româneşti



Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...