http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
Editia Nr. 3012
Pseudo-pedelişti cuprinşi de roşul PSD-ist
Corina SAMOILA Print
Tag-uri: pdl psd banias florian constantin mazăre consiliu local moisoiu
(371)
Forian Constantin şi o parte din grupul consilierilor locali „PDL" creează o imagine pro-PSD organizaţiei Constanţa a Partidului Democrat Liberal
Chiar dacă se află la putere la nivel central, PDL-ul poate fi considerat principalul partid de opoziţie într-un judeţ Constanţa colorat în roşu PSD-ist aprins.
Municipiul Constanţa i-a revenit, din nou, lui Radu Mazăre, care nu pare a avea contracandidat nici la alegerile de anul viitor, iar judeţul este condus de Nicuşor Constantinescu, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, prieten, mână dreaptă şi sfătuitor al edilului. Şi uite cum, din 2008 încoace, Constanţa a văzut numai... orizonturi roşii. Şi asta, într-un judeţ în care preşedintele Traian Băsescu a obţinut un scor important la alegerile pentru Cotroceni. Cu toate acestea, speranţa de câştig a democrat-liberalilor este din ce în ce mai stinsă, mai ales din cauza disputelor interne, care au creat o imagine neagreată atât la centru, cât şi în rândul electoratului. Asta, ca să nu mai punem la socoteală o serie de semne de întrebare ce au apărut de-a lungul timpului referitoare la activitatea PDL-iştilor, fie în plan afaceristic, fie în cel politic şi administrativ. Unul dintre cei care a şocat cel mai tare opinia publică a fost chiar preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PDL, Mircea Banias, cel care, printr-o firmă de familie, a cumpărat un spaţiu comercial de la Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, instituţie aflată în subordinea primăriei lui Radu Mazăre, condusă de şeful organizaţiei TSD, Radu Babuş. Şi asta, cu numai 35 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale.
BB (Banias, Babuş)
Ban Com SRL este firma familiei Banias şi a fost înfiinţată în 1991. Are sediul pe bulevardul Tomis nr. 26, exact lângă Hotelul Tineretului, fost BTT. De altfel, în spaţiul comercial de 44 mp a funcţionat, ani de-a rândul, un magazin cu haine şi diverse mărunţişuri. Ban Com SRL îi reuneşte pe toţi membri familiei Banias: Mircea Marius (senatorul), Maria (mama, care deţine şi funcţia de administrator), Emil (tatăl) şi Emil-Sorin (fratele, încă director tehnic al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA). Registrul Comerţului notează faptul că societatea are un punct de lucru pe bulevardul Tomis nr. 26 (la sediu), care funcţionează în baza contractului de închiriere 4733 din 18aprilie 2000. Locul aparţinea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, condusă de tânărul PSD-ist Radu Babuş, subordonat pe linie de partid lui Radu Mazăre, primar şi boss al social-democraţilor locali, şi fiu al binecunoscutului Constantin Babuş, şi el director în cadrul Primăriei Constanţa. Cu alte cuvinte, firma democrat-liberalului Banias a funcţionat fiind chiriaş al RAEDPP-ului „roşu". Poate că asta nu ar fi chiar o problemă, dar, aşa cum spuneam, cu numai 35 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale, în care Traian Băsescu, susţinut de PDL şi, în consecinţă, de Mircea Banias(?!), a luptat împotriva social-democratului Mircea Geoană, pentru care, în plan local, s-au luptat Mazăre şi Nicuşor Constantinescu împreună cu oamenii lor, Ban Com a încheiat cu RAEDPP contractul de vânzare cumpărare 2503 din 27octombrie 2009. Obiectul vânzării a fost spaţiul comercial de pe bulevardul Tomis nr. 26, iar preţul a fost stabilit la 14.700 de euro, adică 334 de euro/mp. În acest context, în plin război politic pentru câştigarea locului suprem de la Cotroceni, Banias, cel care se vrea şef peste democrat-liberalii din judeţ, s-a pus pe făcut afaceri cu una dintre instituţiile subordonate lui Mazăre. Sau, am putea spune, cu Mazăre însuşi, pentru că nimeni nu îşi poate imagina că PSD-istul şef nu a ştiut ce afaceri face cu RAEDPP susţinătorul lui Băsescu şi inamicul său direct în lupta din teritoriu pentru şefia statului.
Municipiul la municipiu trage
Trecem acum la interimarul de la municipiu, Florian Constantin, cel care deţine încă părţi sociale în SC Daconex SRL. Şi, chiar dacă acum îşi exprimă regretul de a fi rămas în afacere, Constantin va lua dividende din profitul rămas de pe urma unor contracte cu Primăria lui Radu Mazăre. Asta, aşa, ca să se evidenţieze „înfrăţirea" PSD-PDL la Constanţa şi să se întărească ideea că... afacerist la afacerist nu scoate ochii. Firma lui Constantin a prins câteva contracte de distribuit pungi: contractul nr. 30865/27.02.2008, în valoare de 51.840 de lei pentru furnizarea de pungi şi saci necesari distribuirii pachetelor pentru bătrâni şi pentru copii în anul 2008, contractul nr. 75240/18.05.2008 pentru pungi necesare distribuirii preparatelor gen fast food şi băuturilor pentru persoanele care vor lua parte la pelerinajul în cinstea Brâului Maicii Domnului, contractul nr. 136614/16.09.2009 privind furnizarea de pungi necesare distribuirii pachetelor cu alimente pentru bătrâni pentru lunile septembrie şi octombrie 2008, în valoare de 11.280 lei şi cel cu nr. 12499/23.01.2009, furnizare pungi de plastic şi polipropilenă necesară distribuirii pachetelor cu alimente, în valoare de 97.080 lei. Mai mult decât atât, de la acelaşi Daconex al lui Florian Constantin, Primăria Constanţa a închiriat sediul unde-şi desfăşoară activitatea Poliţia Locală. Numai bine pentru buzunarul unui democrat-liberal.
Moisoiu&Co
În această înşiruire de oameni ce se dau ai PDL-ului, dar nu se luptă de nicio culoare cu PSD-ul, se numără şi consilierii locali care ţin scaunele calde din partea Partidului Democrat Liberal. În frunte cu Dănuţ Moisoiu, dat afara din partid, dar consilier local ales pe listele acestuia, Florin Gheorghe, Mădălina Popa, Gheorghe Şandru şi Cristian Tănase fac figuraţie şi votează proiectele administraţiei Mazăre fără să crâcnească. Ba chiar, sunt eclipsaţi de cei trei liberali, Constantin Matei, Ovidiu Cupşa şi Victor Manea, care mai mereu amendează erorile proiectelor de hotărâre ale Consiliului Local, majoritatea propuse spre vot de însuşi Radu Mazăre. Aşa că, făcuţi de ruşine de adversarii de la PNL, PDL-iştii din Consiliul Local fac prezenţa, dau din cap, ridică mânuţa şi uită de ce parte a baricadei se află, lăsând la mâna PSD-iştilor viitorul oraşului. Evident, cea mai bună apărare este eschiva, iar oamenii lui Banias din Consiliul Local se scuză invocând faptul că deţin minoritatea, într-o mare de social-democraţi. Lucru adevărat, care nu a exclus niciodată confruntarea politică, chiar şi la nivel ideatic. Dar este o luptă prea grea pentru un grup atât de slab... Nu trebuie să omitem nici faptul că, după excluderea lui Moisoiu, nici Mădălina Popa sau Florin Gheorghe nu au stat tocmai pe roze în partid, fiindu-le spus destul de clar că nu mai sunt doriţi în PDL. Ba chiar, şi ei au fost „uşuiţi" din partid. Cu toate acestea, cei trei, chiar dacă sunt bănuiţi de legături cu PSD-ul lui Mazăre, sunt acceptaţi în continuare să reprezinte interesele democrat-liberalilor în Consiliul Local. Că doar aşa se duce o luptă politică din care doreşti să ieşi învingător!