Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

vineri, 5 decembrie 2008

THE MISFORTUNATED ONES





333 magnify
Yahoo! 360° - Home
Reader `s NET
sin-collage:
magnify
Reacţia lui Radu Mazăre mi se pare disproporţionată" --- Mihai Lupu: „Atac într-o manieră josnică, faţă de un ziarist" -


Vineri, 05 Decembrie 2008 | Corina SAMOILA
Vizualizari: 189 Galerie foto

13ciutacu5-mare_FP.jpg„Trebuie să recunoaştem: în România există această tentaţie, de a închide gura presei"

Victor Ciutacu, „tonomatul" urât…
Licitatii
Mironescu: „Am luat-o-n bot"
Vineri, 05 Decembrie 2008
Manuela MOLDOVEANU
E-mail e-mail


Tag-uri: parlamentari mandat uninominal
Vizualizari: 269

desch.jpgÎn opinia lui Băluţ, niciun sistem de vot nu este bun, liberalul Mihei crede că PNL are probleme în municipiu # Duţu se gândeşte să se retragă, iar Onaca spune că îşi ia vacanţă # Mironescu, în schimb, recunoaşte: „Am luat-o în bot"

Nebunia parlamentarelor s-a încheiat, mandatele au fost împărţite, fotoliile din Parlament au fost ocupate, iar mulţi dintre deputaţii şi senatorii din legislatura trecută au rămas pe dinafara jocului politic.

La Constanţa, şase din foştii parlamentari nu au reuşit să-şi asigure prelungirea mandatului.

Unul dintre ei este deputatul PSD, Lucian Băluţ, care în ciuda scorului foarte mare pe care l-a obţinut, 49,64% din voturi, a pierdut mandatul la redistribuire, în favoarea liberalului Mihai Lupu, care a avut 21,78 %. Lucian Băluţ ne-a declarat că se va retrage din politică doar dacă i-o va cere conducerea partidului, dar că, în ciuda faptului că nu a reuşit să-şi prelungească mandatul, apreciază faptul că 15.511 alegători i-au acordat votul. Activitatea viitoare a lui Lucian Băluţ nu va cunoaşte mari schimbări, în afara faptului că nu se va mai duce la Parlament. „Sunt profesor universitar. Mâine am ore. Vreau să vă spun că nici nu mi-am dus cartea de muncă la Parlament. Tot la universitate este", ne-a declarat social-democratul. În ce priveşte sistemul de vot uninominal, Lucian Băluţ a declarat: „Există o teoremă care a luat Premiul Nobel. Se numeşte Teorema votului şi spune că niciun sistem de vot nu e bun. Acest tip de vot mă dezavantajează pe mine, dar are marele avantaj de a respecta proporţionalitatea numărului total de voturi".

Mihei: „Votul uninominal a şubrezit unitatea partidelor"

Un alt deputat constănţean care a spus adio pentru moment Parlamentului este şi liberalul Andrian Mihei. El ne-a declarat că va face în continuare ceea ce a făcut până acum: „Viaţa merge înainte. Mă voi ocupa în continuare de politică, voi preda la UMC, dar voi avea timp să mă ocup şi de afacerile mele". În ce priveşte rezultatul obţinut în alegeri, 9,63%, fostul deputat afirmă că este justificat, având în vedere faptul că, pe teren, a constatat că lumea nici nu ştia de la ce partid este. „PNL pe municipiul Constanţa are o problemă. S-a văzut şi la alegerile locale. Nu au reuşit să se mobilizeze. Organizaţia municipală nu s-a făcut simţită", a arătat liberalul. Liberalul este de părere că ar fi obţinut un procent mai mare dacă ar fi candidat în sudul judeţului. „Eu am reuşit să mă fac foarte cunoscut în zona Băneasa, acolo unde eu am fost responsabil de zonă. Dar având cunoştinţe legate de mediul de afaceri şi de zona portuară, mi-am zis că vor fi mai bine puse în valoare într-un colegiu urban şi mi-am dorit să candidez pe municipiu. Ştiam că e foarte dificil, având în vedere faptul că aici este un primar PSD, dar mi-am asumat acest risc", a spus Andrian Mihei. El a adăugat că legea votului uninominal conţine anumite nereguli, printre care şi faptul că departajarea partidelor se face pe procente, iar între candidaţi pe voturi. „Orice lege poate fi îmbunătăţită. Această lege introduce o competiţie în cadrul partidelor. Acest lucru nu a făcut decât să şubrezească unitatea partidelor", a mai spus liberalul şi a recunoscut că s-a făcut simţită concurenţa şi în rândul PNL. „Am simţit cu toţii acest lucru", a încheiat Andrian Mihei.Duţu:

„Mă gândesc să mă retrag din politică"

Fostul deputat democrat-liberal Stelian Duţu a candidat ca independent şi a pierdut. El a obţinut un scor de aproape 8% şi a ţinut să precizeze că „niciun independent din ţară nu a luat mai mult de 1%". „Am candidat de unul singur, împotriva tuturor", a subliniat Duţu, adăugând că, deşi a fost vorba despre vot uninominal, nu a contat opţiunea pentru un anume candidat, ci opţiunea politică. El a mulţumit tuturor celor care l-au votat şi a spus că se gândeşte să se retragă din politică. „Mă voi decide", a spus fostul şef al PD-L Constanţa, adăugând că, în viitor, se va dedica mai mult familiei.

Mironescu: „Mă voi implica mai mult"

Fost coleg de partid cu Stelian Duţu, şi Laurenţiu Mironescu a recunoscut că a „luat-o în bot", după cum singur a afirmat. Cu toate acestea, chiar dacă nu va mai trece curând pragul Parlamentului, fostul deputat a spus că se va implica şi mai mult în politica partidului său. „Faptul că PD-L a obţinut cu 10% mai mult decât avea a arătat că partidul are resurse. Vin europarlamentarele, vin prezidenţialele şi trebuie să ne mobilizăm pentru a-l susţine pe preşedintele Traian Băsescu la alegeri. Mă voi implica la fel de mult, dacă nu mai mult, în politică", a spus Mironescu.
În ce priveşte scorul obţinut, Mironescu nu a dat vina pe imperfecţiunile legii, ci pe faptul că a candidat într-un colegiu dominat de PSD. „37% în inima PSD înseamnă foarte mult pentru mine", a încheiat el.

Dorel_Onaca_02.jpgOnaca: „Îmi iau o binemeritată vacanţă"

Nici fostul senator Dorel Onaca nu a reuşit să acumuleze un număr suficient de voturi, care să îi asigure prelungirea mandatului. Cele 29,85 de procente nu sunt, însă, o dezamăgire pentru fostul senator, care a spus că îşi va lua o binemeritată vacanţă, după o activitate de 12 ani în Parlament şi un continuu du-te-vino între Bucureşti şi Constanţa. Dorel Onaca a declarat că îşi va susţine în continuare colegii şi se va dedica afacerilor, dar şi activităţii juridice ca avocat al Baroului Bucureşti, precum şi carierei universitare. Democrat-liberalul a spus că nu este dezamăgit de scorul obţinut. „Eram dezamăgit dacă intram eu în Senat şi pierdea partidul", a adăugat Dorel Onaca.

Mircea_Iustian_121.jpgIustian: „Îmi rezerv un timp de gândire"

Fostul deputat PD-L Mircea Iustian ne-a declarat că îi vor trebui câteva zile pentru a se gândi ce va face în viitor. „Prefer să îmi rezerv un timp de gândire", a spus el. În ce priveşte sistemul de vot uninominal, în urma căruia a rămas pe banca de rezerve a partidului, cu un scor de 34,33%, democrat-liberalul a precizat că legea nu a fost cea mai inspirată. El a spus că „votul uninominal nu se conjugă cu repartiţia proporţională", adăugând că singurul sistem de vot implementat cu succes, care îmbină aceste două variante, este cel din Germania, unde funcţionează din 1953.


Manuela MOLDOVEANU - Ultimele (15)
replicaonline.ro
Democrat-liberalul Senol Zevril, cu gandul la campania care a trecut pe langa el. . . degeaba

Nu stiu, oare ce a fost?
Am picat un pic cam prost

Cine m-o fi pus pe mine,
Sa nu mint asa de bine
Sa nu va conving deloc. . .
Asta e, nu am noroc!
N-am moaca de deputat
Am aflat, c-am candidat.
Acum ma retrag cuminte,
Ca am fost fara de minte!

In timp ce Mircea Geoana vorbeste despre o „larga coalitie”,
Democrat-liberalii lui Emil Boc vor guvern minoritar

Continua agitatia si negocierile pentru formarea guvernului, ultima varianta vehiculata “pe piata” fiind aceea ca PD-L urmareste, de fapt, sa intre singur la guvernare, fara PSD si fara PNL, poate doar cu sprijinul minoritatilor. Intre timp insa, declaratiile liderului PD-L
Emil Boc indica faptul ca preferat pentru negocieri este PNL, dar nu exclus nici PSD – afirmatii care sunt facute insa doar de dragul de a tine adversarii ocupati, spun surse din partid. Ceea ce se si petrece, avand in vedere ca atat PSD cat si PNL s-au impartit in tabere pro-un partid sau altul pentru formarea guvernului. Dupa ce in urma cu doua zile aproape ca il coplesisera declaratiile lui Miron Mitrea, presedintele PSD, Mircea Geoana (foto), a afirmat joi ca trebuie depasite toate obstacolele pentru a da tarii in aceasta perioada de criza “o majoritate explicita intre partide” de 60-70%, aratand ca social-democratii negociaza cu toate partidele si invocand iar necesitatea unei “largi coalitii”. Mai mult, Geoana a recunoscut ca PSD negociaza cu toate partidele si ca discutiile vor continua in perioada urmatoare. El nu a negat nici unele stiri potrivit carora ar negocia cu PNL un protocol de asigurare a majoritatii. Mircea Geoana a mai declarat, comentand afirmatia presedintelui conform careia PSD e castigatorul moral, iar PD-L cel constitutional, ca orice negociere pe care o face PSD cu acest partid o face de pe pozitii egale intrucat cele doua blocuri au pondere egala in Parlament. Liderul PSD a negat din nou teoria unui guvern minoritar, spunand ca tara are nevoie de o majoritate predictibila, nu de una ad-hoc, pestrita. In ceea ce priveste PNL, liderul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca, pentru a intra la guvernare, partidul sau doreste sa primeasca anumite garantii solide. Tariceanu a evitat sa raspunda daca printre aceste garantii se numara si nominalizarea sa ca premier.

Fata sexy a noului Parlament (Galerie foto) Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 14:56

TEXT SIZE: Micsoreaza fontul Mareste fontul

Articole similare:

REACTII

In Romania femeile nu sunt promovate in politica - este concluzia logica daca e sa judecam dupa rezultatele alegerilor din 30 noiembrie. Noul Parlament are in componenta sa doar 9,7% femei.

La Camera Deputatilor, avem 36 de femei in randul celor 316 deputati.
La Senat sunt doar 8 femei din totalul de 137 de senatori.

Asta fara a lua in calcul numarul mandatelor acordate minoritatilor nationale, care inca nu s-au dat publicitatii.

Cu toate acestea, pe prima scena a politicii pasesc gratios in noua legislatura si cateva femei tinere si atragatoare, care cu siguranta vor inviora putin atmosfera din somptuosul Palat al Parlamentului.

Inafara de cunoscutele Elena Udrea (PD-L), Alina Gorghiu (PNL) sau Oana Niculescu Mizil (PSD), in Parlament au aparut si alte femei cu un fizic cel putin interesant. Este vorba despre: Cristina Pocora (PNL), Diana Tusa (PNL), Claudia Boghicevici (PD-L), Cristina Dumitrache (PSD), Cristina Dobre (PNL) si Maria Stavrositu (PD-L).

Vezi mai jos galerie foto cu frumoasele Parlamentului


Articol citit de 9338 ori


Sursa: Ziare.com
Autor: Bogdana Boga
RSS Newsletter
  • FOTO
    8
Trimite articolul prin e-mail | Trimite articolul prin messenger | Printeaza | Salveaza in profil

Comunitate
Ordoneaza dupa data postarii: Crescator | Descrescator
Mira_Fi_ 04.12.2008, 09:36 Pozitie rezervata
Despre femei si Parlament...

Pacat ca un astfel de articol este scris chiar de o femeie. Daca era un barbat, mai intelegeam, insa asa...
1. In primul rand, femeile nu au nevoie sa fie promovate in politica. Nu suntem nici mai proaste, nici mai incapabile ca sa va referiti la noi ca la un fel de handicapati. Problema nu este ca am avea nevoie de promovare, ci doar de a ni se permite sa intram, pur si simplu, pe masura fortelor noastre.
2. Ce importanta, are, daca nu va suparati, faptul ca o doamna parlamentar este sexy ori nu? Legile se citesc cu rujul, se voteaza cumva cu picioare subtiri? Lamuriti-ma ca nu pricep acest articol scris parca de muncitorul de la santuri care vede o femeie trecand si incepe sa fluiere, ca atat il duce pe el capul.
3. Aparitia fizica este criteriu pentru a deveni parlamentar? N-am observat. Geoana, Nastase, Tariceanu, Olteanu, Prigoana & Company sunt oricum, numai sexy nu. Pe cand un articol despre barbatii care uratesc Parlamentul?
4. Felicitari din suflet ca dati ocazia catorva specimene de muncitori de la santuri sa ne exprime opinia lor despre picioare subtiri pe-aici pe forum. Chiar nu puteam sa-mi incep ziua fara ei. (revenire la forma initiala)

Vrajitoru
raspunde:
astazi, 13:04
Dar daca...

Dar daca totul este o "manevra" menita sa aduca Parlamentul la viata?
Adica in loc sa doarma prin sedinte, parlamentarii au acum motive sa tina ochii deschisi.
Partea mai proasta a acestui "scenariu" este ca daca parlamentarii stau sa se uite dupa domnisoare "sexy" tot nu muncesc pentru binele romanului, deci din nou nu s-a schimbat nimic...
Despre cat de sexy sunt parlamentarele, prefer sa nu ma pronunt, sau mai corect spus fiecare cu gusturile sale.

Un FIR de MUSEŢEL in BRIZA MĂRII...

Nu strică putină gratie...

Boby 23
spune:
03.12.2008, 15:08
CONCURS DE >>>MISS

Nu stiam ca Parlamentul Romaniei este o scena in care d-le, sau d-soarele, trebuie sa-si arate nurii. Inteleg ca ziaristii nu mai au ce sa scrie in aceasta perioada cu ceata (si la propriu si la ficurat), dar putin ne intereseaza cit de aratoase sau mai putin sint alesele respective ! In Parla-metul tarii conteaza ce ai in cap, nu ce ai PE CAP,sau in ce fel esti alcatuita fizic... Merge, asa, ca o destindere...Dar articolul este neinteresant !

Sultanel
raspunde:
03.12.2008, 15:19
Si Dna Buruiana ?

Dar Norica cui o dati ?
Sau "ciocu-mic" ?

Ah ! Ce-am pierdut !

Norsk
raspunde:
03.12.2008, 17:43
Heja

O ai pe dna prof dr Elena

Cetentereseaza
spune:
03.12.2008, 15:22
HMMMMM !!!.....

... cu exceptzia lu' "7/7".... restu' "merg" !!!
:)) :)) :))
Asta apropo de zicala .... "ce-am face in parlament" !....

byanka_cld 03.12.2008, 15:25

Si Cristina Dobre de la PNL Iasi, director la Spitalul de Recuperare.

nedumeritul
spune:
03.12.2008, 15:30
Care "sexy"?

Pai, cu una-doua exceptii... restul sunt niste femei absolut banale!

sknhd
raspunde:
03.12.2008, 15:36
nu se compara insa cu zoe petre

Subscriu.
Dar mizilica nu e nici macar banala, e urata cu spume.

Misoginul
spune:
03.12.2008, 16:55
sexy????

Alooo....asta e sexy poate prin Germania...ca in Romania nu prea are sanse. E femeie ok dar cu sexy mai subtire!!!

estetu'
spune:
03.12.2008, 17:29
greshit!!!

Tipa din foto( a propos, cine e ea?, caci din "splendidul" articol nu rezulta)e o.k. ,dar in nici un caz sexi, cel putzin astfel imbracata shi pozata( vedem doar un cap de femeie tinara ,eleganta- tip reclama de pe vremuri de la sapunul nemtzesc LUX).Cit despre nepotzica moshului, Oana Mizil, numai frumoasa nu e...

Vrajitoru
raspunde:
astazi, 13:40
Raspuns: Maria Stavrositu

Ar fi trebuit sa-ti dai seama din articol, caci era singurul nume feminin cu link asociat.
Daca nu merge din articol, dai si vezi proprietatile pozei -> din numele pozei rezulta ca este
Maria Stavrositu :)


https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Înapoi în viitor