Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 9 noiembrie 2009

Libertatea de exprimare pe net, în pericol- Cotidianul




Bloggeri închişi, bloggeri ucişi - Cotidianul

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
[~Collge Sile this Millennium ~]

Bloggeri închişi, bloggeri ucişi

08 Noi 2009 Radu Pircă
Auzim adesea despre ziarişti arestaţi sau bătuţi pentru ceea ce au scris; de câte ori aţi auzit însă despre bloggerii închişi? Poate nici nu credeţi că există, pentru că blogurile sunt doar o distracţie inofensivă, pe care nu o ia nimeni în serios.


Acest blog a fost acuzat de atentat si ofensa la adresa printului de Monaco

Acest blog a fost acuzat de atentat si ofensa la adresa printului de Monaco
Acest blog a fost acuzat de atentat şi ofensă la adresa prinţului de Monaco. Sursa: www.monacopoliticcircus.com178. Atâţia bloggeri au fost închişi, ameninţaţi sau molestaţi în lume până acum pentru ceea ce au scris. Trei dintre ei au fost ucişi. Blogul threatened.globalvoicesonline.org ţine această tristă evidenţă a suprimării libertăţii de exprimare pe Internet. Ţările “de top” nu sunt chiar surprize: China, Egipt, Iran, Tunisia, Siria, Vietnam.

Blogosfera chineză este mai mare decât cea americană, dar şi presiunile regimului comunist sunt pe măsură. În jur de 20 de bloggeri chinezi se află în acest moment după gratii, pentru motive ca “subminarea ordinii de stat”, “instigare la revoltă”, “calomnie la adresa puterii populare”.
Postări care nouă ne par inofensive pot avea consecinţe extrem de grave. De pildă, autorul blogului www.boxun.com/hero/hewh a fost lovit de o motocicletă pe trecerea de pietoni şi apoi internat într-un spital de psihiatrie pentru că a acuzat guvernul că a scumpit nejustificat carnea de porc. În schimb, cei care scriu bloguri pornografice, promovând chiar pedofilia, scapă doar cu blogul tăiat şi accesul la net restricţionat. În ţările islamice, presiunile autorităţilor pot merge chiar până la lichidarea fizică prin internarea în închisori insalubre. O lideră a feminismului tunisian a fost întemniţată opt luni pentru că a scris pe Facebook despre traficul de copii din ţara sa. Un blogger din Iran a fost ucis în bătaie de gardieni în închisoare.
Există însă bloggeri după gratii şi în patrii ale libertăţii ca Statele Unite sau Canada. Americanul Eliott Madison a fost închis după ce FBI a descoperit că folosea Twitter pentru a ajuta manifestanţii antiglobalizare să evite poliţia. Elisha Strom, autoarea blogului iheartejade.blogspot.com, a fost arestată deoarece critica acţiunile poliţiei din oraşul ei, folosind exclusiv informaţii publice. Un blogger canadian (charlesotherpersonality.blogspot.com) a fost închis deoarece filma forţele de ordine ce împrăştiau o manifestaţie. Astfel de lucruri nu se întâmplă doar peste ocean; în Europa civilizată, autorul blogului www.monacopoliticcircus.com ar putea face 6 luni de închisoare deoarece şi-a bătut joc pe net de familia domnitoare din Monaco. Mai aproape de noi, în Rusia, un tânăr de 21 de ani a fost arestat pentru un comentariu lăsat pe un blog în care afirma că poliţia a făcut un raid ilegal la sediul unui ziar de opoziţie. Acuzat de “incitare la ură”, el riscă doi ani de închisoare şi o amendă enormă. Internetul a devenit o adevărată forţă în lumea contemporană, iar blogurile o alternativă la presă, mai ales în ţările unde aceasta nu e liberă; însă preţul pe care trebuie să-l plătească e adesea imens.

Întâlnire cu istoria: Zidul Berlinului cade din nou - Cotidianul

Întâlnire cu istoria: Zidul Berlinului cade din nou - Cotidianul
Cotidianul
Arte & Popcult

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Întâlnire cu istoria: Zidul Berlinului cade din nou

08 Noi 2009 Magdalena Popa Buluc

Sărbătorirea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, numit şi Zidul Ruşinii, care se întindea pe 5,7 kilometri în centrul şi peste 40 de kilometri în jurul oraşului, continuă să suscite interesul atât al publicului, cât şi al canalelor documentare de televiziune, care îi dedică spaţii ample.
East Side Gallery, un muzeu in aer liber
East Side Gallery, un muzeu în aer liber

Iar Zidul devenea din ce în ce mai înalt, mai întărit cu turnuri de supraveghere, garduri electrice, cabluri de alarmă, câini şi gardieni înarmaţi, gata să tragă în oricine.

Astăzi, pentru a povesti istoria, rămâne Berlin Wall Memorial, pe Bernauer Strasse, un vast complex, cu opere zgrafitate, realizate de peste o sută de artişti din toată lumea, faimoşi sau necunoscuţi, care păstrează memoria acestei construcţii triste, alături de fragmente din zidul original. Artistul Ben Wagin a aşezat cruci albe pe malul râului Spree în memoria nefericiţilor care au încercat să treacă înot în Germania de Vest.

Luni seară, într-o scenă simbolică, mii de panouri din lemn, înalte de un metru, pictate în culori vii de copii şi de tineri germani, plasate ca un şarpe pe o distanţă de doi kilometri, între Reichstag, Poarta Brandenburg şi Postdamer Platz, vor fi dărâmate, ca într-un joc de domino, în cadrul unui impresionant spectacol pirotehnic. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pe Podul Glienicke, între Berlin şi Potsdam, unde, în timpul Războiului Rece, erau schimbaţi spionii. Publicul va putea asculta şi un grandios concert al Corului şi Orchestrei de la Staatsoper Berlin, dirijat de Daniel Barenboim.

Capitala creativă a Europei, preferată de artişti, de la Kafka la Gropius, locul de naştere al Bauhaus-ului, numită acum de către UNESCO şi „Oraşul designului“, va găzdui în această perioadă şi numeroase expoziţii, precum „Artele şi Războiul Rece“, la Deutsches Historisches Museum, deschisă până în 10 ianuarie, şi „Berlin ’89/’90, arta între reconstrucţie şi utopie“, la Berlinische Galerie, până în 31 ianuarie 2010. La Pergamon Museum poate fi vizionată expoziţia „Întoarcerea zeilor“, în care sunt expuse peste 170 de opere din colecţia de artă clasică restituită de Rusia, iar la Neue Nazional Galerie a fost prezentată o colecţie de opere suprarealiste, realizate de Ulla şi Heiner Pietzsch.

În faţa Orologiului din Alexanderplatz, piaţa simbolică a defunctei Germanii de Est, se află o imensă expoziţie de fotografii, în aer liber, intitulată „Peaceful Revolution 1989-1990“, despre zilele mitice ale lunii noiembrie 1989. Ca simbol al renaşterii, astăzi, după 20 de ani, Berlinul are o nouă înfăţişare. În centrul politic se ridică un nou simbol al oraşului, o construcţie din care se poate admira întreaga panoramă. Arhitectul Norman Foster a imaginat o cupolă de sticlă transparentă spiralată, a Palatului Reichstagului, alături de Bundespressekonferenz, proiectată de Johannes şi Gernot Nalbach, de un impresionant zgârie-nori „della Charité“, care găzduieşte Biblioteca Parlamentarilor şi Noua Sinagogă în locul celei distruse în 1943 de bombardamente. La Deutsche Kinemathek sunt proiectate filme de epocă, iar un festival de jazz se va desfăşura în tot centrul istoric al Berlinului. Există şi East Side Gallery, un muzeu în aer liber, cu blocuri de marmură albă pictate de artişti din întreaga lume cu scene amintind de graffiti de pe blocurile de ciment ale Zidului ce tăia Berlinul. Dezolanta Potsdamer Platz a devenit spectaculoasă, datorită unui complex de edificii noi, printre care cel al arhitectului Renzo Piano, care a imaginat Daimler Chrysler Centrum, sau futuristul IMAX Cinema, alături de recente blocuri rezidenţiale ce găzduiesc şi spaţii comerciale, restaurante („Marlene Dietrich“). Toate acestea fac parte dintr-un vast ansamblu de renovare urbanistică.

După 20 de ani, Berlinul sărbătoreşte astăzi o normalitate dobândită cu greu.


Berlinul e în plină sărbătoare, cu spectacole şi concerte, la o întâlnire cu istoria care a schimbat faţa Europei contemporane. În noaptea de 9 spre 10 noiembrie, în faţa Porţii Brandenburg, va fi celebrat Festivalul Libertăţii, prin căderea simbolică a Zidului. Să ne aducem aminte de aşezarea primei cărămizi a Zidului, pe 13 august 1961, când comuniştii est-germani încercau să „salveze“ statul socialist şi când orice fugar risca să fie trădat, închis sau ucis. Mii de oameni au murit la Zidul Berlinului înainte de căderea acestuia.

A existat o adevărată şi disperată cursă a morţii între autorii Zidului şi fugari, care deveneau din ce în ce mai ingenioşi.

George Maior (SRI): Ştim foarte precis cum a plecat Omar Hayssam din România - Cotidianul

Realitatea TV Logo2007.Image via Wikipedia

George Maior (SRI): Ştim foarte precis cum a plecat Omar Hayssam din România - Cotidianul

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

George Maior (SRI): Ştim foarte precis cum a plecat Omar Hayssam din România

Azi - 13:20 - Actualizat acum 38 minute | 0 comentarii | 458 vizualizari
Rating:
1 voturi
Marime text a A Trimite pe email Comenteaza
George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii, a declarat la Realitatea TV că se ştie exact cum a plecat Omar Hayssam din România, adăugând că este convins că Hayssam va fi extrădat şi îşi va executa pedeapsa în România. Totodată, directorul SRI a confirmat că la DGIPI au avut loc scurgeri de informaţii.
Omar Hayssam
"Se pierde din vedere elementul fundamental: succesul statului român în a salvat viaţa a trei jurnalişti români. A ajuns într-o anexă. Am asumat public faptul că a existat o deficienţă în activitatea Serviciului, în legătură cu plecare lui Hayssam. În legătură cu plecarea lui Hayssam, există ultradocumentat felul în care Hayssam a plecat din România. se ştie exact modul în care a plecat. Este un dosar care are termen în noiembrie la Oradea în legătură cu acest aspect. Ştim foarte precis cum a plecat şi după ce dosarul va fi judecat, veţi afla cum a plecat Hayssam", a declarat Maior, în cadrul emisiunii România politică de la Realitatea TV.

Citeşte mai mult pe Realitatea.NET


Sursa Video REALITATEA.NET

Reblog this post [with Zemanta]

Templu Masonic la Constanta

ConstanţaImage via Wikipedia

Templu Masonic la Constanta

[~Collage Sile this Millennium~]

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Templu Masonic la Constanţa

(
Marea Loja Naţională a României şi-a deschis un templu cu şapte membri la Constanţa. Loja a fost înfiinţată sâmbătă, 7 noiembrie, în prezenţa doctorului Viorel Danacu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României şi membri din ţară ai Marii Loji Naţionale. „Marea Lojă Naţională a României urmăreşte să readucă în prim-plan prestigiul francmasoneriei, astfel încât să se construiască o masonerie umanistă, de tip nou”, a precizat Viorel Danacu. Acesta a mai precizat că pe viitor se doreşte o creştere a numărului de francmasoni. Pentru a deveni mason, un tânăr trebuie să aibă vârsta minimă de 21 de ani, să fie un om cu reputaţie şi respectat în societate, fiind un adevărat exemplu prin modul şi felul lui de a fi. Totodată, Marele Maestru a mai spus că francmasoneria nu face politică, iar în lojile constituite pot intra şi deveni fraţi şi oameni care fac parte din toate partidele politice. Marea Lojă Naţională a României, de rit scoţian antic, continuă lucrarea masonică pe întreg teritoriul României prin respectarea cu stricteţe a regulilor emanate din Landmark-uri şi principiile masonice fundamentale universale.

Reblog this post [with Zemanta]

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Analyze That 7. Cătălin Striblea live. Ce vor românii? Est sau Vest? Ce ...