http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium
marți, 17 noiembrie 2015
Ciolos vrea sa obtina votul Parlamentului cu referiri la Colectiv si citate din Marcus Aurelius LIVE
Ciolos vrea sa obtina votul Parlamentului cu referiri la Colectiv si citate din Marcus Aurelius LIVE
Premierul
desemnat Dacian Ciolos cere, marti, votul de incredere al
Parlamentului. Premierul desemnat si echipa de ministri pe care o
propune merg la vot in plenul comun, dupa ce ultimii doi nominalizati,
Vasile Dancu si Raluca Pruna, au primit avize ...
13:21Ciolos vrea sa obtina votul Parlamentului cu referiri la Colectiv si citate din Marcus Aurelius LIVE
de
Redactia Ziare.com
Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 13:31
Pentru a fi investit, noul Guvern are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari.
Marti dimineata, Vasile Dancu a fost audiat si avizat pozitiv pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii. Apoi, dupa o schimbare de nume in miez de noapte, la Bucuresti a sosit Raluca Pruna, noul candidat pentru Justitie. Aceasta a fost audiata si a primit la randul sau aviz pozitiv, asa incat nimic nu-l mai impiedica pe Dacian Ciolos sa ceara votul de investitura.
Chiar daca programul de guvernare de 13 pagini al premierului desemnat s-a marit marti cu inca 7 pagini, trimise in Parlament, acesta nu va fi luat in considerare, pentru ca audierile de ministri de ieri au avut loc pe baza formei deja afisate.
Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor din Parlament:
13:32 - La tribuna a urcat Alina Gorghiu: "Avem de-a face cu o criza politica, partidele care rasufla usurate ca nu mai au oameni in strada gresesc. Nu mai avem oameni in strada, dar nemultumirea e tot acolo. A doua realitate, de aceasta data imbucuratoare, este ca PSD a pierdut puterea".
13:29 - Dragnea spune ca le-a cerut membrilor PSD sa voteze pentru guvernul Ciolos: "dar votul nostru nu va fi un cec in alb; daca vom avea cea mai mica indoiala, sprijinul nostru va inceta si nu vom ezita sa apelam la mecanismele parlamentare ca sa 'concediem' guvernul". La finalul discursului, Dragnea i-a multumit lui Victor Ponta, "cel mai bun premier post-decembrist",
13:26 - La tribuna se afla Liviu Dragnea, liderul social-democrat. Dragnea lauda guvernarea anterioara si prezinta un bilant al Cabinetului Ponta.
13:21 - Dupa ce le-a spus senatorilor si deputatilor ca pentru el "acasa" insemna Romania, Dacian Ciolos a citat din Marcus Aurelius. "Doamne, da-mi puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, rabdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea de-a distinge intre cele doua".
Foto: B1 Tv
13:20 - "Suntem confruntati cu provocari majore in UE, dar exista si focare de instabilitate la granite. Atentatele criminale sunt inca o dovada a vulnerabilitatii in fata terorismului si a urii. Vom mentine fara echivoc reperele existente ale politicii europene", continua Dacian Ciolos.
13:15 - Dacian Ciolos prezinta in plen planul de guvernare.
13:07 - Premierul desemnat Dacian Ciolos vorbeste de la tribuna Parlamentului: "Sunt deplin constient ca asteptarile sunt uriase. Acest guvern apare intr-un context politic exceptional. (...) Sa nu uitam de tragedia de la Colectiv, asemenea tragedii nu trebuie sa se mai intample niciodata, de aceea trebuie sa inlaturam cauza unor asemenea tragedii, mai ales coruptia".
13:05 - Senatorii si deputatii tin un moment de reculegere pentru victimele valului de atentate de la Paris.
13:00 - Sedinta plenului comun al celor doua Camere in care se va dezbate si se va da votul de investitura pentru cabinetul Dacian Ciolos a inceput.
12:53 - Dupa ce a primit aviz pozitiv pentru MJ, Raluca Pruna a fost intrebata de jurnalisti daca ii va pastra in functie pe cei doi sefi ai Parchetelor, Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu. "Eu nu pot sa fac asemenea afirmatii la acest moment. Procedura este cea din lege, eu va asigur ca voi aplica aceasta procedura legala si totul va fi facut in mod transparent. Insa nu ma pot pronunta acum cu privire la nume", a spus Pruna.
12:41 - "Va trebui sa invat sa gestionez o relatie cu presa. In ceea ce priveste propunerea pe care premierul desemnat mi-a facut-o, sunt onorata. Cred ca am avut o discutie buna cu deputatii si senatorii, este doar inceputul. Cred intr-o procedura a dialogului", le-a spus Raluca Pruna jurnalistilor de pe holurile Parlamentului.
12:38 - Raluca Pruna a primit aviz pozitiv de la comisiile juridice, cu 48 de voturi pentru, 2 abtineri si un vot impotriva.
12:37 - S-a incheiat audierea Ralucai Pruna in comisii. Se intra in procedura de vot.
12:33 - Raluca Pruna a fost chestionata si despre ofiterii sub acoperire din Justitie: "Magistratul face o declaratie pe propria raspundere, stiti foarte bine ca CSM-ul se ocupa, declaratia este trimisa la CSM, iar CSM-ul consulta CSAT. In cazul in care CSAT constata ca e vorba de un agent sub acoperire, avem de-a face cu un fals in declaratii".
12:28 - Raluca Pruna spune ca, daca va fi confirmata ca ministru al Justitiei, isi va lua timp de un an concediu fara plata de la Bruxelles si, la finalul mandatului de la MJ, se va intoarce jobul sau de functionar european.
12:18 - Raspunsul Ralucai Pruna pentru Serban Nicolae: "MCV-ul nu este un scop in sine. Eu, in situatia de candidat, nu pot decat sa constat ca exista acest mecanism si rolul oricui va ocupa aceasta functie (de ministru al Justitiei) este sa tina cont de aceste recomandari din MCV. Formal, este desigur un mecanism pe care il au doar Romania si Bulgaria. Eu as spune doar ca, daca luam multe alte rapoarte tehnice facute de experti din CE, si acolo sunt criticate institutii".
12:11 - Senatorul PSD Serban Nicolae spune ca in raporturile MCV a fost de mai multe ori criticat Parlamentul si o intreaba pe Raluca Pruna daca e firesc ca "Guvernul Romaniei, prin MJ, sa incurajeze o asemenea abordare". "Din punctul meu de vedere, MCV-ul este o rusine si o forma de desconsiderare", este de parere senatorul PSD.
12:08 - Raluca Pruna precizeaza ca a avut o discutie cu premierul desemnat, Dacian Ciolos, despre prioritatile din Justitie.
"In situatia in care primesc votul de incredere, mandatul meu este scurt, de un an, asa ca nu stiu in ce masura legile vor putea fi si adoptate pana la sfarsitul anului viitor. Evident ca am discutat cu premierul desemnat despre prioritatile pe Justitie", a spus Pruna.
11:56 - "Orice discutie cu privire la orice regim de imunitate trebuie sa se faca intr-un cadru constitutional", este de parere Raluca Pruna.
11:50 - Deputatul PNL Ioan Cupsa a intrebat-o pe Raluca Pruna despre conformarea voluntara.
"Conformarea voluntara tine mai putin de institutii, si mai mult de noi, ca indivizi. Cred ca primul palier nu e ca statul sa intervina in conformarea voluntara. Te conformezi daca stii ca exista sanctiunea legii. Sunt de acord cu domnul deputat Cupsa, legea nu trebuie tratata ca un moft, trebuie respectata. Nu vad cum altfel ar putea incepe acest lucru decat prin actiunea individuala. In ce priveste interpretarea unitara a legii, stiu ca este o problema in Romania, dar nu numai in Romania", a raspuns candidatul pentru functia de ministru al Justitiei.
11:43 - Raluca Pruna revine la raspunsul legat de o eventuala schimbare a Codurilor. "Nu vreau sa fiu inteleasa ca nu, nu vreau sa ne atingem de Coduri. Spun ca e mai bine sa avem o dezbatere inainte, nu in sens strict legislativ, ci cu toti actorii implicati".
11:36: - Raluca Pruna a precizat ca nu peste tot in UE este posibil sa fie recunoscut parteneriatul civil pentru cuplurile gay si ca e nevoie de o dezbatere la nivel national. "Orice fel de propunere trebuie sa tina seama si de faptul ca trebuie sa modificam prevederi legislative in vigoare", a adaugat Raluca Pruna, care a subliniat ca nu vrea sa se pozitioneze nicicum si ca este o chestiune foarte sensibila.
Foto: Captura B1 TV
11:34 - Raluca Pruna a declarat ca se va baza pe o larga dezbatere, in ce priveste problemele intampinate in aplicarea noilor Coduri: "Nu spun ceva nou. Ca si jurist roman, am o asteptare ca atunci cand Codurile sunt adoptate sa dureze o perioada. Stiu si ca sistemul judiciar se loveste de lipsa de predictibilitate. Stiu ca exista multe decizii cu privire la neconstitutionlitatea unor Coduri. Aceasta procedura nu poate fi facuta altfel decat cu dezbatere. Raspunsul este da. Voi colabora cu Parlamentul. Este un lucru de la sine inteles".
11:31 - Nicolae Vlad Popa (PNL) doreste sa afle de la Raluca Pruna daca va utiliza dreptul de initiativa in domeniul conflictului de interese si concurenta neloiala din cauza familiilor care au reprezentanti in justitie ca avocati si magistrati.
11:30 - Remus Cernea vrea din nou sa stie parerea candidatului la MJ despre recunoasterea parteneriatului civil sau chiar casatoriei pentru cuplurile gay, aducand in discutie o decizie CEDO din luna iunie.
11:28 - Si Ciprian Nica a subliniat ca apreciaza ca au de data asta de a face cu un candidat pentru Ministerul Justitiei, care are studii juridice. Ciprian Nica vrea sa stie cum va ajuta la aplicarea noilor Coduri in sistemul judiciar, proces care intampina probleme.
11:26 - Ulterior, Raluca Pruna a lucrat ca asistent la cabinetul deputatului european al Monicai Macovei. Apoi, a devenit consilier juridic la Comisia Europeana, unde inca mai este angajata.
11:24 - Raluca Pruna si-a prezentat pe scurt CV-ul, subliniind ca este membru fondator al Transparency International in Romania si a facut parte din echipa care a tradus tratatul de aderare a Romaniei la Comisia Europeana.
11:20 - Raluca Pruna a spus de la bun inceput ca intelege gravitatea momentului si a functiei la care s-a angajat si ca este absolventa de Drept si de Filosofie. La acest punct, Bogdan Ciuca, unul dintre parlamentarii prezenti, a precizat ca toti au respirat usurati. (Amintim ca prima propunere, Cristina Guseth, era absolventa de Politehnica, ceea ce i-a nemultumit pe parlamentarii juristi)
11:16 - Raluca Pruna a ajuns la Parlament. Incepe sedinta Comisiei Juridice, in care aceasta va fi audiata.
11:10 - Vicepresedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Florin Iordache (PSD), a declarat la B1 TV ca noile pagini ale programului de guvernare nu pot fi acceptate si se va vota pe forma de program deja afisata, pe baza careia s-au desfasurat toate audierile de ministri de luni.
11:00 - Audierea Ralucai Pruna in comisiile juridice era programata intial pentru ora 11:00. Mai multi parlamentari au ajuns deja, nefiind instiintati ca audierea a fost amanata pentru 11:30, pentru ca Raluca Pruna vine la Bucuresti, cu avionul, de la Bruxelles.
10:42 - Raluca Pruna se afla la aceasta ora in avion. Aceasta vine la Bucuresti, de la Bruxelles, pentru a fi audiata in comisiile juridice. Potrivit Digi 24, audierea sa in comisiile juridice, programata pentru ora 11:00, a fost amanata pentru ora 11:30.
10:32 - "Pe mine nu m-a deranjat aceasta catalogare (strateg al PSD-ului), desi as fi vrut mai multa exactitate, pentru ca nu as fi vrut sa se spuna despre mine ca as fi propunerea PSD-ului, pentru ca PSD a avut o propunere. Altfel, trebuie sa ne asumam viata noastra cu toate aspectele ei, si trecutul, si viitorul. Ma bucur ca ma vor sustine toate partidele", le-a spus Dancu jurnalistilor, pe holurile Parlamentului.
10:27 - Vasile Dancu, propus pentru functiile de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, a primit aviz pozitiv de la comisia de administratie din Parlament.
10:25 - Noua nominalizare de la Justitie, Raluca Pruna, ar trebui sa fie audiata la ora 11:00 in comisiile juridice. Antena 3 relateaza ca Raluca Pruna se afla, insa, la aceasta ora la Bruxelles.
10:15 - Programul de guvernare al Cabinetului tehnocrat ar fi trebuit sa abunde in cifre si informatii, a declarat la RFI Romania fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu. Acesta a mai spus ca Parlamentul are ocazia sa arate opiniei publice ca se situeaza "pe o pozitie constructiva alaturi de Guvern si nu impotriva lui".
10:07 - La Camera Deputatilor a ajuns noua propunere pentru portofoliul de la Justitie, potrivit Digi24. Raluca Pruna, inalt functionar in Comisia Europeana, este propusa de Ciolos pentru a conduce Ministerul Justitiei. In continuare, nu exista nicio informatie oficiala.
10:00 - Vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a declarat pentru Agerpres ca audierea candidatului pentru functia de ministru al Justitiei va avea loc la ora 11:00, in comisiile juridice.
09:57 - Mihai Selegean, despre care s-a vehiculat ca ar fi propunerea lui Ciolos pentru Ministerul Justitiei, a fost vazut in biroul lui Valeriu Zgonea, marti dimineata. Ulterior, potrivit B1 TV, acesta a parasit cladirea.
09:55 - Incep sa apara reactii politice, dupa ce portofoliul de la Justitie a ramas fara titular.
"Dacian Ciolos a reactionat la criticile severe privitoare la Andrei Baciu si Cristina Guseth, retragand propunerile facute. Premierul desemnat a explicat deciziile sale: lipsa de experienta, in primul caz, calitatea audierii - in al doilea. Sa reactionezi imediat, cand lucrurile scartaie, e semn de normalitate politica. Remarc, pe de alta parte, ca in audierea lui Adrian Curaj nimeni n-a indraznit sa abordeze cea mai grava problema a educatiei de la noi, revelata de cazurile Ponta si Oprea: e vorba despre plagiat. Subiectul nu poate fi ingropat, fiindca scoala in intregul ei e afectata", scrie pe Facebook Cristian Preda.
09:50 - La 10:30 se reunesc Birourile Permanente, care vor stabili cand are loc sedinta Comisiei Juridice pentru audierea noului candidat la portofoliul Justitiei. Apoi, BP se reunesc din nou pentru a decide ora plenului reunit pentru dezbatere si vot final.
09:45: - Romania TV sustine ca propunerea pentru Justitie este Raluca Pruna, inalt functionar in Comisia Europeana.
09:30 - Mihai Selegean, care potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri ar fi propunerea pentru Justitie, trebuia sa fie audiat la aceasta ora in Comisia Juridica. Deocamdata, nu exista nicio informatie oficiala despre noua propunere pentru Ministerul Justitiei.
09:28 - Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a refacut programul de guvernare. O modificare este renuntarea la propunerea privind comasarea alegerilor, potrivit Realitatea TV.
09:13 - Este audiat Vasile Dancu, propus pentru Ministerul Dezvoltarii. "Vreau sa lucrez cu patru instante: cele doua comisii parlamentare, organismele administratiei locale unde am descoperit oameni mult mai competenti decat la centru.
Mediul universitar e o mare sursa de expertiza practica (...). Acesti oameni devin parteneri foarte buni pentru administratie", a declarat Dancu.
Foto: Captura Digi 24
Audierea lui Dancu in comisiile de administratie publica era programata luni seara, la ora 18:00, insa a fost amanata pentru ca ministrul propus nu s-a simtit bine. Se pare ca Dancu a suferit o cadere de calciu, pe fondul oboselii, au declarat surse politice pentru Mediafax.
09:00 - Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, Mihai Selegean va fi noua propunere a premierului Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Justitiei.
Premierul desemnat Dacian Ciolos a decis sa o retraga pe Cristina Guseth din echipa guvernamentala cu care urmeaza sa mearga, marti, in Parlament, sa ceara votul de investitura, cu toate ca aceasta obtinuse aviz pozitiv in comisiile de specialitate.
Aceasta este a doua propunere de ministru retrasa de premierul desemnat. Duminica, la cateva ore dupa prezentarea listei de ministri propusi, Andrei Baciu a fost retras de pe lista ministrilor, in locul sau fiind propus, pentru portofoliul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.
Dacian Ciolos a facut anuntul privind retragerea propunerii de la Justitie printr-o postare aparuta luni noapte, la ora 01:30, pe pagina sa de Facebook.
Aproape toti ministrii propusi de Dacian Ciolos au fost avizati favorabil de comisiile de specialitate din Parlament, luni, mai putin Vasile Dancu, din cauza ca i s-a facut rau si nu a putut fi prezent la audiere.
Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Fun News Caricatura zilei – 17 noiembrie De Valentin Busuioc - 17 Noi, 2015
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
Ce spune Băsescu despre noul program de guvernare al lui Cioloș
Ce spune Băsescu despre noul program de guvernare al lui Cioloș
24
Fostul presedinte Traian Basescu, intr-o interventie
in direct la postul de televiziune B1 TV, a vorbit despre schimbarile
echipei...
NOI DEZVĂLUIRI: Guseth l-a protejat pe Gabriel Oprea
NOI DEZVĂLUIRI: Guseth l-a protejat pe Gabriel Oprea
In data de 28 august, cand i-am cerut Cristinei Guseth sa comenteze faptul ca adjunctul procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu, a plagiat dintr-un raport...17 noiembrie 2015, 00:19
Mama unui terorist spune de ce s-a aruncat fiul ei în aer la Paris: Era stresat
Mama unui terorist spune de ce s-a aruncat fiul ei în aer la Paris: Era stresat
Interesant!
16.11.2015
vasile dancu Dâncu vrea scumpirea căldurii 10:28 553
Dâncu vrea scumpirea căldurii
10:28
553
Secretarul american al forțelor aeriene: Pericolul la adresa României vine de la ruși
POVESTEA ZILEI - Goethe și națiunea
Revista 22 este editata de Grupul
pentru Dialog Social.
POVESTEA ZILEI - Goethe și națiunea
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
Fragment din volumul „Înfrângerea gândirii“ de Alain Finkielkraut
Humanitas
2015-11-15
Humanitas
0
La 31 ianuarie 1827, Goethe, în culmea gloriei sale şi în amurgul vieţii, discuta cu fidelul Eckermann despre un roman chinezesc care îl preocupa şi care i se părea remarcabil. Deşi se aştepta să fie subjugat şi totodată ţinut la respect de singularitatea ori pitorescul acestei opere, el a desluşit în ea afinităţi cu propria-i epopee în versuri Hermann şi Dorothea şi cu romanele englezeşti ale lui Richardson. Surpriza lui ţinea nu de exotismul cărţii, ci de proximitatea ei. Fragment detaşat al unei civilizaţii îndepărtate şi puţin cunoscute, acest text nu era totuşi o curiozitate: iată ce-l intriga. Şi prin contactul improbabil între el, patriarh al Europei, şi acest roman chinezesc, prin ciudatul sentiment de familiaritate pe care îl încerca, prin această legătură ţesută în ciuda tuturor diferenţelor se revela din nou capacitatea spiritului de a depăşi limitele societăţii şi ale istoriei. Înrădăcinaţi într-un anumit pământ, ancoraţi într-o epocă, dataţi şi situaţi, oamenii puteau totuşi să scape de fatalitatea particularismelor. Diviziunea nu era iremediabilă: existau locuri – cărţile – în care omenirea putea să înfrângă fărâmiţarea în mii şi mii de spirite locale.
Din această constatare uimitoare, Goethe extrage de îndată un program. De vreme ce literatura era capabilă să învingă ori să depăşească diferenţele de secol, de rasă, de limbă ori de cultură, ea trebuie să se consacre acestui lucru. Posibilitatea aceasta îi fixa idealul. Această utopie, acest niciunde, acest dincolo de loc şi de moment constituiau adevărata sa vocaţie; valoroase erau numai operele care nu puteau răspunde complet la întrebările „unde“ şi „când“.
Pentru a permite însă ca asemenea opere să se înmulţească era necesar ca scriitorii şi cititorii să se poată deschide efectiv unor influenţe numeroase şi să privească dincolo de anturajul imediat. De aici importanţa pe care o acorda Goethe traducerii şi tuturor formelor de circulaţie literară. Schimbul de forme şi de idei trebuia să pună capăt unei existenţe în care teritoriul propriu era absolut, în care totul venea din interior. Sub efectul schimbului şi interacţiunii generalizate, popoarele vor înceta să fie închise între frontierele proprii, naţiunile nu vor mai fi planete, diferitele limbi nu vor mai încremeni în tot atâtea dialecte, scrisul se va desprinde de sol, iar operele, intrând în contact direct unele cu altele, nu vor mai putea fi clasate după originea lor. Sumei provincialismelor îi va urma epoca literaturii mondiale. „Iată de ce îmi place să privesc şi ceea ce se întâmplă la alte naţiuni şi să sfătuiesc pe fiecare să facă la fel ca mine. Literatura naţională nu vrea să zică prea mult în zilele noastre; acum e epoca literaturii universale şi fiecare dintre noi trebuie să contribuie ca această epocă să se instaureze cât mai curând.“
Cu o jumătate de secol mai devreme, în 1771, acelaşi Goethe descoperise cu entuziasm existenţa unei arte şi a unei literaturi specific germane. Era pe atunci la Strasbourg, unde două evenimente au avut asupra lui un răsunet considerabil – întâlnirea cu Herder şi imaginea catedralei: „Fiindcă văzusem că această construcţie fusese începută şi continuată într-o aşezare şi într-o epocă cu adevărat germane, şi fiindcă numele maestrului de pe modesta lui piatră funerară avea o origine şi o rezonanţă care aparţineau patriei mele, am îndrăznit, încurajat de valoarea acestei opere de artă, să schimb denumirea compromisă de arhitectură gotică, revendicând-o drept arhitectură germanică a naţiunii noastre.“
La Strasbourg – capitală a Alsaciei şi oraş francez în vremea aceea – Goethe a avut brusc revelaţia: capodoperele aveau o patrie, iar arta germană nu putea fi comparată cu nici o alta. Semnificaţia estetică a cuvântului „Germania“ i-a apărut pentru prima oară cu toată claritatea. Din această impresie s-a născut un eseu – Despre arhitectura germană – pe care Goethe l-a publicat în 1772, într-o culegere conţinând un text de Herder. El îşi rezuma crezul prin formula: „Această artă caracteristică e singura adevărată.“ Aceasta îl situa într-o poziţie vulnerabilă pentru vremea aceea, în acel secol numit al Luminilor, orb în faţa particularităţilor şi vinovat de a fi renunţat la geniul său şi de a-şi fi „trimis fiii în lume să caute buruieni străine spre pierzania lor“. Nu s-ar fi alăturat şi el cohortei acestor fii pierduţi dacă, în drumul dintre Strasbourg şi Paris, acest Babilon al Epocii Moderne, un monument providenţial nu l-ar fi reţinut pe marginea prăpastiei cosmopolite şi nu i-ar fi trezit – in extremis – conştiinţa identităţii sale germane?
TAGS :
Guvernul Ciolos, o brambureala totala LIVE: Noua propunere la Justitie, programul de guvernare s-a schimbat iar
Guvernul Ciolos, o brambureala totala LIVE: Noua propunere la Justitie, programul de guvernare s-a schimbat iar
Premierul
Dacian Ciolos trebuia sa vina azi dimineata in Parlament cu lista de
ministri si programul de guvernare doar pentru dezbaterea in plen si
votul final, insa lucrurile s-au complicat peste noapte.
Dupa ce seara i s-a facut rau lui Vasile ...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.htmlCioloș, a treia propunere la Justiție: Raluca Prună - Sursă : Curentul
Cioloș, a treia propunere la Justiție: Raluca Prună
"Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul
Justiției din Guvern, într-un an foarte important pentru menținerea
credibilității ac...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.htmlQuo Vadis, România?
Opinii EVZ
Quo Vadis, România?
Autor:
| marţi, 17 noiembrie 2015
Răsfoind istoria, realizăm că nimeni
nu a pus această întrebare după atentatul de la Sarajevo, nimeni nu a
pus această întrebare după Acordul de la Munchen şi nici după semnarea
Pactului Ribbentrop - Molotov. Analizând istoria noastră, nimeni nu s-a
întrebat încotro merge armata română după ce a trecut Nistrul sau
încotro merge societatea românească postdecembristă.
Există însă şi momente în istoria umanităţii şi, implicit, în istoria ţării noastre în care întrebarea a fost pusă, i s-a dat un răspuns şi s-a ales drumul corect.
JFK s-a întrebat „Încotro?” în timpul crizei rachetelor din Cuba şi, înţelegând că răspunsul era apocaliptic, a cedat, a renunţat la orgolii şi mândrie şi a prezervat pacea.
Revenind în cotidian, suntem astăzi în faţa aceleiaşi întrebări după atentatele de la Paris, dar şi după tragedia de la „Colectiv”.
Să punem deci întrebarea „Quo vadis?” Şi să încercăm să răspundem. Deşi este evident că voi fi subiectiv, voi încerca să ţin cont de variantele de răspuns ce se nasc în diferite pături ale societăţii civile europene şi româneşti, dar şi de variantele pe care establishment-ul ni le va propune ca certitudini şi pe care se va chinui să ne facă să le acceptăm în număr cât mai mare.
După tragedia de la „Colectiv”, „Strada” a răspuns imediat şi a propus, e drept timid, un răspuns. Există o singură cale de urmat, calea unei transparențe totale a decidenților, o transparență care în mod utopic ar trebui să distrugă corupţia. Sună frumos, dar oare nu cumva acesta e un drum închis de sistemul care nu va renunţa la putere şi privilegii şi care momentan ne lasă doar să credem că suntem pe drumul propus de „Stradă”? Nu ştiu dacă România este în stare de mari revoluţii, dar sigur este cea mai mare specialistă la restauraţie. Am restaurat comunismul după 22 decembrie 1989 şi ne putem gândi că şi de această dată vom restaura sistemul. Prea mulţi beneficiază de el, prea mulţi au ce pierde din căderea lui şi, nu în ultimul rând, suntem oricum un popor dispus să suportăm jugul, să plecăm capul, pentru că orice schimbare ne sperie.
Când vom crede cu adevărat că transparenţa totală va mătura corupţia, când ne vom propune un Nurnberg românesc pentru ultimii 70 de ani, un proces în care fiecare dintre noi să fie martor, victimă şi acuzat, abia atunci vom realiza că drumul propus de stradă după tragedia de la „Colectiv” nu poate fi închis şi că orice zid poate fi dărâmat dacă suntem uniţi şi avem un ideal comun.
Idealul nostru ar trebui să fie rapid conștientizat: transparența noastră totală va învinge corupţia lor, pentru că jocurile de culise demascate din faşă vor duce la imposibilitatea restaurării sistemului. La urma urmei, sistemul e doar anesteziat, iar anestezia e doar locală.
Avem un guvern nou, va fi el transparent? Dacă nu, atunci avem forţa să-l alungăm la fel ca şi pe cel precedent. Noi trebuie să-i învățăm pe guvernanți cu biciul și zăhărelul, nu invers!
La 26 de ani de la Revoluție, într-un moment în care guvernul ar trebui să se dezică de sistem, măcar prin declarații și persoane, avem încă un ministru care și-a început cariera în structurile de putere ale lui Ceaușescu, avem încă miniștri veniți din „bilețelele roz” date pe sub masă de partide, avem încă acea brambureală dâmbovițeană în care propunem și demitem miniștri în mai puțin de 5 ore.
Există însă şi momente în istoria umanităţii şi, implicit, în istoria ţării noastre în care întrebarea a fost pusă, i s-a dat un răspuns şi s-a ales drumul corect.
JFK s-a întrebat „Încotro?” în timpul crizei rachetelor din Cuba şi, înţelegând că răspunsul era apocaliptic, a cedat, a renunţat la orgolii şi mândrie şi a prezervat pacea.
Revenind în cotidian, suntem astăzi în faţa aceleiaşi întrebări după atentatele de la Paris, dar şi după tragedia de la „Colectiv”.
Să punem deci întrebarea „Quo vadis?” Şi să încercăm să răspundem. Deşi este evident că voi fi subiectiv, voi încerca să ţin cont de variantele de răspuns ce se nasc în diferite pături ale societăţii civile europene şi româneşti, dar şi de variantele pe care establishment-ul ni le va propune ca certitudini şi pe care se va chinui să ne facă să le acceptăm în număr cât mai mare.
După tragedia de la „Colectiv”, „Strada” a răspuns imediat şi a propus, e drept timid, un răspuns. Există o singură cale de urmat, calea unei transparențe totale a decidenților, o transparență care în mod utopic ar trebui să distrugă corupţia. Sună frumos, dar oare nu cumva acesta e un drum închis de sistemul care nu va renunţa la putere şi privilegii şi care momentan ne lasă doar să credem că suntem pe drumul propus de „Stradă”? Nu ştiu dacă România este în stare de mari revoluţii, dar sigur este cea mai mare specialistă la restauraţie. Am restaurat comunismul după 22 decembrie 1989 şi ne putem gândi că şi de această dată vom restaura sistemul. Prea mulţi beneficiază de el, prea mulţi au ce pierde din căderea lui şi, nu în ultimul rând, suntem oricum un popor dispus să suportăm jugul, să plecăm capul, pentru că orice schimbare ne sperie.
Când vom crede cu adevărat că transparenţa totală va mătura corupţia, când ne vom propune un Nurnberg românesc pentru ultimii 70 de ani, un proces în care fiecare dintre noi să fie martor, victimă şi acuzat, abia atunci vom realiza că drumul propus de stradă după tragedia de la „Colectiv” nu poate fi închis şi că orice zid poate fi dărâmat dacă suntem uniţi şi avem un ideal comun.
Idealul nostru ar trebui să fie rapid conștientizat: transparența noastră totală va învinge corupţia lor, pentru că jocurile de culise demascate din faşă vor duce la imposibilitatea restaurării sistemului. La urma urmei, sistemul e doar anesteziat, iar anestezia e doar locală.
Avem un guvern nou, va fi el transparent? Dacă nu, atunci avem forţa să-l alungăm la fel ca şi pe cel precedent. Noi trebuie să-i învățăm pe guvernanți cu biciul și zăhărelul, nu invers!
La 26 de ani de la Revoluție, într-un moment în care guvernul ar trebui să se dezică de sistem, măcar prin declarații și persoane, avem încă un ministru care și-a început cariera în structurile de putere ale lui Ceaușescu, avem încă miniștri veniți din „bilețelele roz” date pe sub masă de partide, avem încă acea brambureală dâmbovițeană în care propunem și demitem miniștri în mai puțin de 5 ore.
Se conturează un guvern cu picioare
de plumb, în care toți susțin restaurația și în care „patriotism”
înseamnă, așa cum spunea Mark Twain, să strigi cel mai tare și să nu
știi pentru ce strigi.
A-i acorda lui Dacian Cioloș o perioadă de grație înseamnă a
accepta tragerile de timp ale sistemului și implicit a accepta o
restaurație lentă, dar sigură. Cred că au avut 26 de ani de grație. Nu
cred că mai pot fi grațiați.
Nu există revoluții cu jumătăți de măsură. Nu trebuie să ne
resemnăm că nu am învins după 5 zile de proteste stradale. “Cheia
succesului e să mergem din eșec în eșec fără să ne pierdem entuziasmul”,
spunea W.Churchill. Tânăra generație e plină de entuziasm și sunt
convins că va reuși să învingă.
Important e să conștientizăm că biciul și zăhărelul se află la noi, nu la ei.
P.S. Grigore Moisil a fost întrebat ce părere are despre guvernul Cioloș. Răspunsul marelui Moisil: "S-a unit Geometria cu Geografia și cu Geologia și a fost pus ministru Geo Bogza!"
Vladimir Putin: „Terorismul este finanţat de unele ţări din G20” - Sursă : Adevărul
Clipul zilei
Vladimir Putin: „Terorismul este finanţat de unele ţări din G20”
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.htmlWikiLeaks: administraţiile Bush şi Obama, implicate într-un scandal de corupţie de miliarde de dolari în Statele Unite - Sursă : Adevărul
WikiLeaks: administraţiile Bush şi Obama, implicate într-un scandal de corupţie de miliarde de dolari în Statele Unite
Organizaţia WikiLeaks a
publicat zeci de ore de înregistrări audio
şi transcripţiile acestora, despre care susţine că dovedesc existenţa unui
scandal imens de corupţie în administraţiile prezidenţiale Bush
şi Obama.
Cine este Mihai Selegean, noua propunere a lui Cioloş pentru Justiţie - Sursă : Adevărul
Cine este Mihai Selegean, noua propunere a lui Cioloş pentru Justiţie
Mihai Selegean este noua propunere la Ministerul Justiţiei, după ce Dacian Cioloş a retras aseară candidatura Cristinei Guseth de la Freedom House, în urma prestaţiei dezamăgitoare din timpul audierilor în comisiile parlamentare.
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.htmlAtentate teroriste la Paris: Serviciile de informatii franceze, prinse din nou pe picior gresit
09:01 - Atentate teroriste la Paris: Serviciile de informatii franceze, prinse din nou pe picior gresit
Opozitia
de dreapta si-a inasprit tonul luni fata de Executiv cerandu-i sa ia
masuri ferme fata de consecintele greselilor scoase la iveala de noile
atentate de la Paris si Saint-Denis, soldate cu...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.htmlMihai Selegean, noua propunere a lui Ciolos pentru Ministerul Justitiei (surse) - Sursă :Ziare.com
08:49 - Mihai Selegean, noua propunere a lui Ciolos pentru Ministerul Justitiei (surse)
Premierul
desemnat Dacian Ciolos urmeaza sa faca, marti, o noua propunere pentru
functia de ministru al Justitiei, dupa ce luni seara a decis sa o
retraga pe Cristina Guseth din echipa...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.htmlCiolos o retrage pe Guseth de la Justitie: E si vina ei
Ciolos o retrage pe Guseth de la Justitie: E si vina ei
Premierul
desemnat Dacian Ciolos a decis sa o retraga pe Cristina Guseth din
echipa guvernamentala cu care urmeaza sa mearga marti in Parlament sa
ceara votul de investitura, cu toate ca aceasta obtinuse aviz pozitiv in
comisiile de specialitate. ...
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
Abonați-vă la:
Postări (Atom)