Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

duminică, 11 iulie 2010

Incredibil: judecatorii spun ca OTV e o grupare majora de crima organizata - Inpolitics.ro

Incredibil: judecatorii spun ca OTV e o grupare majora de crima organizata - Inpolitics.ro

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Incredibil: judecatorii spun ca OTV e o grupare majora de crima organizata

  • Autor: inpolitics
  • 07.07.2010
  • 1442 AFISARI


Un eveniment aproape fără precedent aruncă într-o lumină nouă scandalul arestării lui Dan Diaconescu, anunțînd evenimente viitoare mai mult decît explozive, cu posibile repercusiuni și asupra imaginii presei, în ansamblu.



Concret, Tribunalul București a prezentat azi motivarea deciziei de eliberare a lui Dan Diaconescu din arest, numai că documentul respectiv conține dezvăluiri spectaculoase. Mai mult, este inversat și obiceiul pămîntului, care spune că procurorii sunt cei care fac exces de zel în solicitările lor, iar judecătorii trebuie să îi tempereze. De această dată, cei trei judecători reproșează în mod direct procurorului DNA faptul că i-a pus în cîrcă lui Diaconescu o acuzație mai ușoară decît cea care ar fi fost firesc să îi fie adusă, în conformitate cu datele din dosar. Altfel spus, există, cel puțin teoretic, fapte chiar mai grave decît șantajul, în cazul realizatorului OTV. De fapt, exprimarea magistraților este că Diaconescu este suspectat de o faptă ”mult mai gravă decît șantajul”.

Pe scurt, din motivarea judecătorilor se desprinde informația că postul OTV este, în realitate, un grup de criminalitate organizată, care obține bani sub acoperirea activității de presă. Judecătorii au mai considerat că sunt date că există un grup infracţional organizat cu o structură bine stabilită cu roluri foarte clare, atribuţii de conducere având Dan Diaconescu, liderul grupării infracţionale şi cu putere de comandă şi control asupra membrilor executanţi, Doru Pârv având rol de interfaţă cu victimele şi care exercită în mod nemijlocit infracţiuni de şantaj, iar martorele Mihaela Moise şi Diana Voiculescu având atribuţii de a realiza materialele cu care ceilalţi doi inculpaţi, scopul fiind de a şantaja, respectiv de a încasa foloasele ilicite în urma şantajului.

Concluzia este că, din materialul judecătorilor, televiziunea poporului este o grupare infracțională de prim rang, ale cărei tentacule se întind la cote nebănuite, judecînd doar după cazul primarului arădeanu șantajat. Dacă magistrații bucureșteni nu distorsionează adevărul, ipoteza că Diaconescu a fost arestat doar pentru a-i crește cota politică lasă loc, mai degrabă, celei potrivit căreia, sub pulpana bunelor relații cu președintele și premierului, grupul Diaconescu a declanșat ”atacuri” la ținte mult mai mari, ceea ce a condus la punerea în mișcare a pîrghiilor justiției și la anchetarea sa penală. Întrebarea este care va fi prețul plătit, per ansamblu, de presa română, dacă scenariul de coșmar se va dovedi real? (Bogdan Tiberiu Iacob)




Prezentăm, în continuare, materialul integral al Mediafax privind motivarea judecătorilor în cazul Diaconescu:

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au apreciat că sunt date că există "prezumtivul grup infracţional organizat" la OTV, însă sanţionează procurorii pentru că au cerut arestarea doar pentru şantaj, Diaconescu beneficiind de o măsură mai blândă pentru că nu este recidivist şi are un copil minor

Dan Diaconescu a fost eliberat, în 25 iunie, din arestul Direcţiei Cercetări Penale al Poliţiei Române, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care i-a impus însă o serie de interdicţii.

Judecătorii Anamaria Trancă, Andi Malaliu şi Dorel Matei explică în motivarea acestei decizii că Dan Diaconescu este cercetat în libertate, beneficiind de o măsură preventivă mai blândă decât arestarea preventivă pentru că "nu este infractor recidivist şi are un copil minor în întreţinere".

"Tribunalul apreciază că există date că prezumtivul grup infracţional organizat foloseşte mijloace laborioase mascate în spatele unui post de televiziune şi invocând pentru a da o aparenţă de legalitate activităţii infracţionale, libertatea presei, denaturând însă sever sensul constituţional al acestui concept", se arată în motivarea deciziei.

De asemenea, cei trei judecători arată că sunt pe deplin conştienţi de dificultăţile documentării unei astfel de organizaţii infracţionale despre care există date în acest caz, deoarece în lipsa unui flagrant sau a unor înregistrări ambientale concludente, toate persoanele implicate au interesul să nu declare adevărul pentru simplul motiv că s-ar putea autoincrimina.

"Procurorul însă este persoana care are deplinătate de atribuţii în identificarea şi probarea activităţii infracţionale. Cum însă în speţă procurorul nu a pus în mişcare acţiunea penală şi pentru infracţiunea mult mai gravă prevăzută de legea privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate – din motive ce exced analizei prezentului recurs – şi s-a mărginit să propună arestarea preventivă a celor doi inculpaţi doar pentru infracţiunea de şantaj, Tribunalul nu va putea avea în vedere la individualizarea măsurii preventive ce se impune în speţă şi infracţiunea de constituire a grupului infracţional organizat", se arată în motivarea deciziei.

Astfel, instanţa Tribunalului Bucureşti a apreciat, că în ceea ce îl priveşte peDan Diaconescu se impune alegerea unei alte măsuri preventive, respectiv cea de a nu părăsi ţara, însă subliniază expres că singurul motiv de a aplica o măsură preventivă mai blândă decât cea reţinută de prima instanţă este faptul că acesta nu este infractor recidivist şi are un copil minor în întreţinere.

De asemenea, Tribunalul a apreciat drept pertinente observaţiile procurorului că prin intermediul postului de televiziune pe care îl conduce, inculpatul ar putea direct sau indirect să influenţeze ancheta în curs prin impresiuni exercitate asupra victimelor sau martorilor.

Implicarea lui Dan Diaconescu apare prin comparaţie cu cea a lui Doru Pârv, ca fiind mult mai subtilă, acesta evitând să ia legătura direct cu primarul din Zărneşti, preferând să acţioneze prin interpuşi, folosindu-se de acesta "ca de un instrument".

"Deosebit de relevante sunt referirile acestui din urmă inculpat (Pârv-n.r.), în convorbirile telefonice purtate cu partea vătămată, la faptul că la un moment dat a fost chiar suspectat de către Dan Diaconescu - şeful său direct - că a oprit pentru sine o parte din suma obţinută de la partea vătămată prin şantaj, manifestând chiar o anume temere reverenţiară faţă de reacţiile coinculpatului Diaconescu", potrivit motivării.

Totodată, judecătorii au considerat că susţinerile lui Diaconescu cum că nu l-a cunoscut pe primar sunt nesincere, apărările sale fiind infirmate de declaraţiile martorei Mihaela Moise, care a specificat expres că a comunicat datele despre activitatea ilicită a primarului Moţ lui Dan Diaconescu şi martorei Diana Voiculescu, de la care a obţinut şi aprobarea expresă şi mijloacele financiare pentru realizarea reportajului în comuna Zărand. Reporterul a declarat procurorilor că a remis materialul filmat aceloraşi persoane.

Şi susţinerea patronului OTV că se referea chiar la "televizoare" şi "plasme" nu a fost crezută de cei trei judecători, contextul în care au avut loc aceste discuţii infirmând teza acestuia.

"Astfel, aceste televizoare şi plasme urmau a fi oferite de o persoană din Arad - informaţie ce conduce la partea vătămată, iar contextul în care se vorbeşte de aceste aparate relevă purtarea unor negocieri atât cu privire la natura bunurilor date – televizoare ( bani ) sau plasme ( terenuri ) cât şi la numărul lor. Termenul de «127 negre» reprezintă o altă expresie pentru cel de «plasme» însă în ambele formulări sensul termenilor este acela de terenuri. Relevant este şi faptul că aceste plasme nu au fost achiziţionate niciodată – percheziţia efectuată stabilind că nu a fost achiziţionat decât un singur televizor de acest tip, şi din Carrefour", se mai arată în documentul citat.

Judecătorii au mai considerat că sunt date că există un grup infracţional organizat cu o structură bine stabilită cu roluri foarte clare, atribuţii de conducere având Dan Diaconescu, liderul grupării infracţionale şi cu putere de comandă şi control asupra membrilor executanţi, Doru Pârv având rol de interfaţă cu victimele şi care exercită în mod nemijlocit infracţiuni de şantaj, iar martorele Mihaela Moise şi Diana Voiculescu având atribuţii de a realiza materialele cu care ceilalţi doi inculpaţi, scopul fiind de a şantaja, respectiv de a încasa foloasele ilicite în urma şantajului.

"În speţă există doar indicii în acest sens, la acest moment neputându-se stabili cu certitudine vinovăţia ultimelor două persoane menţionate dar este atributul procurorului să facă verificările corespunzătoare", potrivit motivării.

Pentru a evita o astfel de consecinţă negativă asupra bunului mers al procesului, Tribunalul i-a interzis lui Dan Diaconescu să se apropie de partea vătămată, de Pârv şi de martora Moise Mihaela Oana şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, inclusiv prin mass- media.

"Observaţiile procurorului ce a arătat că de la momentul reţinerii şi până la momentul judecăţii propriului recurs, angajaţi sau invitaţi ai postului de televiziune OTV i-au adresat insulte, calomnii şi ameninţări excede recursului de faţă, atâta vreme cât nu s-a pretins că aceste fapte au fost săvârşite de vreunul dintre coinculpaţi. Există însă posibilitatea şi chiar obligaţia organului de cercetare penală pentru a prezerva respectul datorat autorităţii de stat şi persoanelor care asigură înfăptuirea justiţiei să se sesizeze din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj în formă calificată, respectiv sfidarea organelor judiciare", potrivit documentului citat.

Mai mult, parcurgând dosarul TB a constatat că se conturează presupunerea rezonabilă că cei doi au săvârşit, cu vinovăţie, faptele de care sunt acuzaţi, şi de asemenea, acelaşi material probator relevă indicii cu privire la o activitate ilicită mult mai amplă decât cea reţinută în propunerea de arestare.

Instanţa i-a revocat lui Dan Diaconescu mandatul de arestare preventivă, însă i-a impus să nu părăsească ţara pe perioada cercetărilor, să nu se întâlnească cu partea vătămată, Ion Moţ, sau cu martorii.

Totodată, el este obligat să anunţe Poliţia dacă părăseşte domiciliul sau dacă pleacă din Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti i-a impus lui Diaconescu să nu discute despre cazul său la OTV, nerespectarea interdicţiilor impuse ducând la punerea în discuţie a unei eventuale rearestări.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti decisese, în 23 iunie, arestarea lui Dan Diaconescu şi a lui Dorel Pârv, acuzaţi de şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ (PC).

Dan Diaconescu şi Dorel Pârv sunt acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de şantaj.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Pârv, realizator la acelaşi post de televiziune, să îi dea 200.000 de euro pentru a nu dezvălui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite".

Judecătoria sectorului 1 arată în motivarea decizie de arestare a patronului OTV, Dan Diaconescu, că acesta a profitat de avatajele profesiei de jurnalist şi a folosit în interes personal informaţiile

COMENTEAZA 14 COMENTARII
RATING:
Share |

_maz.jpg Surpriză în convocatorul şedinţei de Consiliu Local de vineri, 16 iunie. Proiectele de hotărâre numerele 43, 44, 45, 46, pe care aleşii locali le vor supune votului fac referire la acordarea titlurilor de cetăţeni de onoare chiar unor aleşi locali şi judeţeni: Moisoiu Anastasiu Dănuţ Nicoşor, Stroe Felix, Storica Gheorghe şi Dobre Mircea. O chestiune mai veche, reluată acum. Proiectele de hotărâri aparţin primarului Radu Mazăre.

Ce spun consilierii locali propuşi pentru cetăţeni de onoare ai Constanţei

În şedinţa din această lună patru consilieri locali, Dănuţ Moisoiu, Gheorghe Stoica, Mircea Dobre şi Stroe Felix, sunt propuşi pentru a deveni cetăţeni de onoare. Se pare că discuţiile referitoare la acordarea acestor titluri se poartă de aproape două luni şi îi vizează pe cei care au mai mult de trei mandate de consilieri.

Consilierul Gheorghe Stoica, unul dintre decanii din CLM, nu ştia că va primi acest titlu, chiar dacă ulterior, colegul său, Dănuţ Moisoiu, l-a dat de gol că acesta ştia demult de acest proiect de hotărâre: “Probabil pentru întreaga activitate pe care am desfăşurat-o în folosul comunităţii constănţene, mai ales că sunt unul dintre cei mai vechi consilieri locali. Când lucram în folosul bisericii am avut o activitate intensă pentru cetăţeni”, a susţinut Stoica, întrebat despre proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei de vineri, privind acordarea de titluri de cetăţeni de onoare ai municipiului.
Acesta a mai susţinut că va renunţa public la toate beneficiile care recurg din acordarea acestui titlu: “Nu-mi trebuie nici un beneficiu, să ofere cui îi trebuie mie nu. O să iau doar diploma semnată de primar care va rămâne nepoţilor mei”, a mai adăugat Stoica.
În schimb, Dănuţ Moisoiu, chiar dacă e plecat din ţară, susţine că ştia despre acest proiect pentru că se discută despre el de aproximativ două luni, colegul său Stoica fiind cel care l-ar fi informat: “Mi s-a spus că toţi consilierii cu mai mult de trei mandate de consilieri locali vor fi propuşi pentru a primi acest titlu. Pentru mine este o bucurie, nu am niciun beneficiu de pe urma acestuia, este doar o mândrie”, a precizat Moisoiu.

Mai departe citiţi opinia gazetarilor de la ZIUA Veche despre acest subiect readus în actualitate pe ziua veche



Consilierii locali ai municipiului Constanta discuta in sedinta de joi un proiect de Hotarare prin care toti alesii locali, care au avut trei mandate, sa fie facuti automat cetateni de onoare ai urbei. Miza propunerii pare sa fie suprafata de teren in intravilan ce se poate atribui unui cetatean de onoare odata, cu titlu de proprietate.

Ca recompensa pentru promovarea numelui unei localitati, edilii obisnuiesc sa acorde titlul de “cetatean de onoare” artistilor, sportivilor, profesorilor, fetelor bisericesti ori politicienilor.

In ultima vreme s-a instituit o cutuma prin care aceste titluri se acorda dupa ce personajul fata de care se doreste o anumita recompensa a trecut la cele vesnice sau a fost arestat, dupa modelul primarului orasului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau. Si cum unii s-au gandit ca ar trebui facut ceva si pentru cei care inca nu au plecat „la cele sfinte”, sau la proprire, exista unii politicieni care transforma acest titlu intr-un obiect de troc.

Asa par a sta lucrurile si in cazul unor liberali de la Constanta, care s-au gandit ca nu exista nici o solutie pentru a-i cuceri pe oamenii din partidul lui Radu Mazare si au venit cu ideea ca acei consilieri locali sau judeteni care au mai mult de trei mandate la activ sa primeasca titlul de cetatean de onoare. Ca o coincidenta, acum, acest titlu i-ar avantaja pe pesedisti cu venituri substantiale si afaceri pe masura. Asa stau lucrurile in cazul lui Felix Stroe (PSD)– fost viceprimar al municipiului Constanta, sef al Regiei locale de apa, Gheorghe Stoica (PSD)– important om de afaceri si fost „fata bisericeasca”, Mircea Dobre (PSD) – prosper om de afaceri in panificatie si Danut Moisoiu (fost PSD, in prezent PDL) care deruleaza afaceri in judetul Constanta in diverse domenii. Toti cei patru sunt la al treilea mandat de consilier local.

“Nu s-a renuntat la idee”

Surse din PNL ne-au precizat ca ideea a apartinut actualului consilier local municipal Victor Manea, acesta supunand propunerea in ultima sedinta restransa a organizatiei liberalilor de la Constanta a carui presedinte este. La aceasta initiativa a aparut ca si co-autor si deputatul PNL Gheorghe Dragomir care chestionat fiind de reporterul ziuaveche.ro in aceasta privinta nu si-a mai putut aminti cine a avut aceasta idee: „Nu a fost ideea mea, insa, nu mai stiu a cui a fost neaparat pentru ca sunt doar co-autor. Nu era printre prioritatile mele si eu am spus ca acum altele sunt proiecte mult mai importante”. Deputatul liberal ne-a precizat: „Nu s-a renuntat la idee, dar ideea asta de cetatean de onoare este mult spus. Sunt consilieri de trei mandate si nu neaparat se ridica la nivelul unui cetatean de onoare. Poate ar trebui sa fim foarte rigurosi daca vom desemna astfel de oameni.”

Beneficii

Desi fiecare localitate isi are propriile regulamente de acordare a titlului de Cetatean de onoare, drepturile de care beneficiaza cetatenii care se bucura de acest statut sunt cam aceleasi pretutindeni la nivel national. Astfel, cetatenii de onoare au dreptul de a circula gratuit cu toate mijloacele de transport in comun si au acces liber la toate spectacolele si manifestarile stiintifice, cultural-artistice si sportive de pe raza respectivei localitati. Consiliile locale care au punga mai larga le ofera si reducere de 50% la facturile de apa, canal si termoficare, le atribuie suprafete de teren in intravilan, cu scopul construirii unei locuinte, le acorda diverse facilitati fiscale ori gratuitate la atribuirea unui loc de inhumare in cimitirul din localitate.



Trimiteti acest articol mai departe:
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP

Comentarii

#3 VINE CEASUL...zeitgeist 27-04-2010 02:12
... DEJA BAT CLOPOTELE DAR EI NU LE AUD...VA CURGE MULT SANGE...VINE CEASUL!
#2 Bai..chiar asa fraieri santetzi ? Ca-i 80 de bani un cartush de pistol ...FORESKIN 26-04-2010 19:19
...de fapt - io i-asi lua gatul cu un cutzit de bucatarie prost ascutzit...
#1 baga radulesandel 26-04-2010 18:37
hai, cand il leaga??????pe radu mamii radule...

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Înapoi în viitor