Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 15 februarie 2016

Fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea, prinşi cu PLAGIATUL la Academia SRI, AŞCHIA NU SARE DEPARTE DE GARD

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html





Fiica şi ginerele lui Gabriel Oprea, prinşi cu PLAGIATUL la Academia SRI, AŞCHIA NU SARE DEPARTE DE GARD






Fiica și ginerele lui Gabriel Oprea, Ana Maria Tudor (27 de ani), respectiv Alexandru Marius Tudor (27 de ani), au devenit în toamna trecută doctori în Studii de securitate și intelligence la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV) a SRI cu lucrări plagiate, scrie pressone,.ro.
Fost vicepremier și ministru de Interne în guvernul Victor Ponta, Gabriel Oprea a fost acuzat vara trecută că și-a plagiat teza de doctorat, susținută în 2001 la Facultatea de Drept a Universității din București.
Hotnews a publicat și alte anchete care arătau că, din poziția de profesor și conducător de doctorate, Gabriel Oprea a coordonat nu mai puțin de cinci teze de doctorat suspecte de plagiat la Academia Națională de Informații a SRI: cele semnate de Neculai Onțanu, Loredana Radu, Bogdan Licu, Adela Loredana Popescu și Mihai Stănișoară.
În decembrie 2015, PressOne a dezvăluit în exclusivitate că Gabriel Oprea a devenit profesor universitar și conducător de doctorate cu toate că nu îndeplinea niciunul dintre criteriile prevăzute de lege.
Contactat pentru a i se cere un punct de vedere referitor la studiile doctorale urmate de fiica sa și de ginerele său la Academia Națională de Informații a SRI, Gabriel Oprea nu a răspuns.
Soții Tudor și-au susținut public lucrările de doctorat în aceeași zi, 27 octombrie 2015, la exact o săptămână după accidentul mortal al polițistului Cosmin Bogdan Gigină și cu o săptămână înainte de căderea guvernului Victor Ponta, în care Gabriel Oprea a deținut funcția de vicepremier.
În data de 7 decembrie 2015, prin Ordinul nr. 5954 al ministrului Educației, Adrian Curaj, celor doi le-a fost atribuit în mod oficial titlul de doctor.
Soții Tudor și-au susținut public lucrările de doctorat în aceeași zi, 27 octombrie 2015, la exact o săptămână după accidentul mortal al polițistului Cosmin Bogdan Gigină și cu o săptămână înainte de căderea guvernului Victor Ponta, în care Gabriel Oprea a deținut funcția de vicepremier.

PRESS ONE ACUZĂ: PLAGIAT

Teza de doctorat a Anei Maria Tudor are titlul "Crima organizată transfrontalieră și implicațiile asupra securității naționale: analiza reglementărilor legislative interne și internaționale privind combaterea acestui fenomen".
Cea a soțului său se numește "Rolul și locul României în contextul evoluțiilor geopolitice în bazinul extins al Mării Negre: armonizarea legislației naționale cu cea internațională și implicațiile socio-politice ale acesteia".

Primul articol, copiat cuvânt cu cuvânt

Ana Maria Oprea s-a căsătorit cu Alexandru Marius Tudor în 16 iulie 2011. Începând din 2013, ei sunt și colegi de serviciu la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), una dintre instituțiile de stat cu cele mai mari salarii.





Alexandru Marius Tudor s-a angajat la data de 1 noiembrie 2012 la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, iar Ana Maria Tudor, în 22 noiembrie 2012, la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
Au ajuns să lucreze în același loc după ce ASF a preluat, în 2013, atât atribuțiile Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, cât și pe cele ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
În prezent, Alexandru Marius Tudor este consilier la cabinetul vicepreședintelui pentru Sectorul Pensii Private, Ion Giurescu, iar Ana Maria Tudor este consilier la cabinetul vicepreședintelui pentru Sectorul Asigurări–Reasigurări, Marius Vorniceanu.

Fotografie de acum câțiva ani a familiei Oprea. Ana Maria e lângă tatăl ei.
Aparent, cei doi soți și-au luat în serios atribuțiile de doctoranzi. În perioada studiilor doctorale, ei au publicat o serie de articole în diverse volume, majoritatea tipărite de Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir".
Patru dintre articolele semnate de soții Tudor împreună sau separat sunt plagiate integral sau parțial.
Primul articol publicat în tandem a apărut în numărul 2 (14) din iunie 2013 al Revistei Universitare Române de Studii de Securitate 

"Univers Strategic", editată de Institutul de Studii de Securitate al Universității Creștine "Dimitrie Cantemir".
Intitulat "Riscurile de securitate din bazinul extins al Mării Negre", textul este copiat integral, literă cu literă și cuvânt cu cuvânt, cu exact același titlu, dintr-un articol semnat de Sorin Fetic, apărut în 2007 în volumul "Dinamica mediului european de securitate", publicat de Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate cu ocazia Sesiunii internaționale de comunicări științifice (22-23 noiembrie 2007) la editura Universității Naționale de Apărare "Carol I".
Nicăieri în text nu se face trimitere către lucrarea originală și nu sunt utilizate ghilimele. Plagiatul este atât de fidel, încât cei doi preiau articolul lui Sorin Fetic de la primul pană la ultimul cuvânt, inclusiv notele de subsol.
Paragraful doi și trei din textul lui Fetic au fost transformate de Ana Maria și Alexandru Marius Tudor în abstractul propriului text, iar o parte consistentă a paginii a doua din textul original a fost transformată în concluzii.
2 facsimil
Începutul lucrării originale, a lui Sorin Fetic. Citiți paragrafele 2 și 3, sub "Identificări conceptuale"...
1 facsimil
... iar acum citiți abstractul textului semnat de soții Tudor.
3 facsimil
Facsimil din lucrarea originală a lui Sorin Fetic.
*
5 facsimil
Un alt fragment din lucrarea originală.
4 facsimil
Facsimil din articolul soților Tudor.





Cel de-al doilea articol publicat sub semnătură comună de Ana Maria Tudor și Alexandru Marius Tudor a apărut în aceeași revistă.
Sub titlul "Securitate în epoca globalizării", studiul a fost copiat în proporție de 80% dintr-o lucrare postată în 2010 pe blogul lui Andrei Vocilă, intitulată "Globalizare și securitate", fără a se face trimitere la autorul acesteia și fără a utiliza ghilimelele.
Din aceeași lucrare a plagiat în teza sa de doctorat și Loredana Radu, o apropiată a lui Gabriel Oprea și avocata lui Victor Ponta. De altfel, Centrul de Investigații Media a dezvăluit în noiembrie 2015 că fiica lui Gabriel Oprea a fost angajată la cabinetul de avocatură al Loredanei Radu, de unde a încasat în 2012 suma de 13.400 de lei, fapt precizat în declarația de avere completată de soțul acesteia în iunie 2013.
La fel ca în cazul primului articol, și aici plagiatul este unul fidel, inclusiv abstractul și notele de subsol fiind preluate din lucrarea "Globalizare și securitate".
8 facsimil
Fragment din textul original, al lui Andrei Vocilă.
*
7 facsimil
Începutul articolului semnat de soții Tudor.
10 facsimil
Un alt fragment din textul lui Vocilă.
9 facsimil
Ideile subliniate în facsimilul din stânga se regăsesc în articolul soților Tudor.





*
Următorul articol în care există elemente de plagiat a fost publicat tot sub semnătură comună de fiica și de ginerele lui Gabriel Oprea, și tot în Revista Universitară Română de Studii de Securitate "Univers Strategic", editată de Institutul de Studii de Securitate al Universității Creștine "Dimitrie Cantemir". De această dată, în numărul 4 (16) din octombrie–decembrie 2013.
Prima pagină a textului - publicat sub titlul "Aspecte teoretice, practice și metodologice privind securitatea zonală și regională" - este identică cu cea apărută sub semnătura celor doi în "Securitate în epoca globalizării", fiind plagiată tot din lucrarea "Globalizare și securitate", postată în 2010 pe blogul lui Andrei Vocilă.
Preluarea este făcută fără a se face trimitere la autor și fără utilizarea ghilimelelor. Și restul textului este o însăilare de paragrafe luate din diverse surse disponibile pe internet.
12 facsimil
Pentru prima parte a textului "Aspecte teoretice...", soții Tudor nu s-au mai obosit...
7 facsimil
... așa că și-au copiat introducerea unui articol anterior, copiată, la rândul ei, din textul altuia.
Tot în același număr al revistei, Ana Maria și Alexandru Marius Tudor mai semnează un articol, intitulat "Considerații teoretico–metodologice privind crima organizată". Ultima jumătate a acestui text este copiată dintr-un text apărut pe un forum informativ în anul 2007.





Un al cincilea articol publicat împreună de fiica și de ginerele lui Gabriel Oprea a apărut tot în 2013, în numărul 1 al Revistei de investigare a criminalității, editată de Școala Doctorală a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza".
În acest articol, cei doi sunt prezentați ca fiind doctoranzi la Școala doctorală în Ordine Publică și Siguranță Națională a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", deși, într-un răspuns oficial primit de la Academia Națională de Informații, se precizează că cei doi au fost înmatriculați în octombrie 2012 la Școala Doctorală a acestei din urmă Academii.

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES