Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

vineri, 19 februarie 2016

Ce calcul greșit a făcut Iohannis de a ajuns pe tobogan - Autor: Mirel Axinte, Comentator politic, Președinte Asociația Cincinnatus - Publicat: 18/02/2016

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 



Ce calcul greșit a făcut Iohannis de a ajuns pe tobogan

 
Mirel Axinte,
 Comentator politic, 
Președinte Asociația Cincinnatus
 
18/02/2016



Într-adevăr, votul din noiembrie 2014 a fost și un vot împotriva vechii clase politice, împotriva grupării și tipologiei politice Băsescu-Ponta-Udrea. Însă a fost în primul rând o revoltă împotriva aroganței, suficienței și agresivității PSD-ului și, în aceeași măsură, a Antenei 3. Să nu uităm că Antena 3 l-a atacat suburban nu numai pe Klaus Iohannis, ci și pe românii din diaspora și votanții lui Iohannis din țară. Am asistat atunci din partea Antenei 3 la un adevărat maraton de ură la adresa românilor din afara țării.
Nu e vorba de băsiști aici. E vorba de milioanele de români care l-au făcut președinte pe Iohannis, valul acela de alegători care a trecut ca un tăvălug peste guvern, administrație, alianța Ponta-Băsescu-Udrea-Ghiță, PSD, Antena 3 și RTV. În noiembrie 2014 Antena 3 a fost unul dintre ”ticăloșii” împotriva căruia s-a mișcat valul care l-a proțăpit prezident pe Klaus. Iar asta nu are nicio legătură cu Băsescu și băsiștii. Antena 3 și-a făcut atunci dușmani milioanele de alegători ai lui Iohannis. Foarte puțini dintre aceștia erau băsiști.
Cred că Iohannis și Mihalache au făcut un calcul greșit. ”Lasă, dom'le, și ce dacă se supără o mână de băsiști că luăm partea Antenei 3?”
În același timp, a fost o revoltă împotriva complicității urât mirositoare dintre politicieni și media și o revoltă împotriva intervenției demnitarilor în favoarea amicilor, neamurilor și clientelei. Tsunami-ul electoral din 16 noiembrie a taxat complicitatea Ponta-Băsescu-Udrea-servicii-media-partide și disprețul establishmentului politico-mediatico-penal la adresa milioanelor de români.
Pe Iohannis nu l-au făcut președinte nici televiziunile, nici partidul și nici echipa lui de campanie. Iohannis a ieșit din primul tur în genunchi și în genunchi a rămas până la tăvălugul de pe facebook dintre cele două tururi și mobilizarea din 16 noiembrie. În timpul ăsta liderii PNL își negociau exitul cu Ponta iar echipa de campanie a lui Iohannis mirosea panseluțe pe altă planetă, ca tăurașul Fernando.
Cât despre ”banalele motive administrative” și libertatea de exprimare, notificarea trimisă de ANAF nu are nicio legătură cu libertatea de exprimare. Este vorba despre o dispută locativă, nu despre libertatea de exprimare, nu despre dreptul Antenei 3 de a emite. Și mai este vorba despre o decizie definitivă a justiției pe care fiscul a amânat să o aplice timp de un an și jumătate.
Din august 2014, de la data emiterii hotărârii definitive, au trecut 17 luni, timp mai mult decât suficient companiei Intact să caute alte sedii de închiriat pe piața liberă. Compania privată care deține televiziunile Antena 1 și Antena 3 este liberă, la fel ca orice altă companie privată din România și la fel care orice cetățean român, să-și caute pe piața liberă spațiu în care să-și desfășoare activitatea. Îl poate închiria, îl poate cumpăra, îl poate construi.
Statul nu este obligat să asigure spațiu locativ companiilor private, nici măcar când este vorba despre Antena 3. Nici în proprietate, nici cu chirie. Obținerea spațiilor necesare pentru desfășurarea activității, de la sedii administrative până la clădiri sau hale în care se desfășoară efectiv activitatea economică respectivă, este responsabilitatea exclusivă a companiilor private. Inițiativa economică privată este liberă, nu obligatorie. Este o libertate a individului, nu un drept care trebuie asigurat de stat. Statul nu trebuie să îngrădească activitățile economice private însă ele sunt responsabilitatea exclusivă a indivizilor. Nu e ca și cum te-ai duce cu jalba-n proțap la stat și să ceri să-ți dea firmă, clienți, capital, sediu, know how tehnic șamd. Nu există dreptul de a fi milionar, de a avea companie de retail, metalurgică, producătoare de automobile sau trust media. Ideea de afaceri, capitalul, sediul, piața, producția, resursele umane și toate cele necesare unui business sunt exclusiv responsabilitatea antreprenorului, nu a statului.

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Șase eroi moldoveni i-au răspuns lui Ciolacu. Mafia TV a ascuns știrea. ...