Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

marți, 27 octombrie 2015

Fondatorul WikiLeaks: Criza refugiatilor, o depopulare intentionata a Siriei - Sursa : Business24.ro

Ziare.com

Fondatorul WikiLeaks: Criza refugiatilor, o depopulare intentionata a Siriei 
 Foto: Wikimedia
http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Fondatorul WikiLeaks: Criza refugiatilor, o depopulare intentionata a Siriei



Julian Assange, omul din spatele dezvaluirilor WikiLeaks, vine cu o noua teorie legata de amplitudinea pe care a luat-o criza refugiatilor din Siria.
Conform lui Assange, criza refugiatilor are in spate o operatiune controlata de depopulare a Siriei derulata de opozantii guvernului Assad. In acest fel, crede Assange, fortele guvernamentale sunt in imposibilitatea de a avea noi recruti disponibili, spune acesta intr-un interviu acordat ThePressProject, citat de Russia Today.

Pleaca cine trebuie


"Speculatia este urmatoarea: Ocazional, oponentii unui stat se angajeaza in depopularea acestuia, scazand capacitatea de aparare a trupelor guvernamentale.

Clasa mijlocie a devenit predominant cea care pleaca din tara. Au anumite aptitudini, bani si relatii. Cei care pleaca sunt exact persoanele care tin sistemul de stat functional", a subliniat fondatorul WikiLeaks.

Julian Assange crede ca printre cei care au incurajat depopularea unor regiuni intregi din Siria se numara Germania, cu promisiunea de a primi foarte multi refugiati si Turcia care deja adaposteste 3 milioane de sirieni pe teritoriul sau.

Ambele state sunt in sfera de influenta a Statelor Unite, Washingtonul fiind printre sustinatorii miscarii de opozitie impotriva lui Bashar al-Assad.

Experiment reluat


Assange s-a aplecat si asupra unor discutii purtate in trecut intre diversi oficiali europeni si americani si crede ca Siria nu este singura tara in care depopularea a jucat rolul unei arme.

Intr-o mesaj oficial transmis de Suedia catre Statele Unite, in timpul razboiului din Irak, guvernantii de la Stokholm mentionau ca "acceptarea refugiatilor irakieni este parte a contributiei noastre la razboi".

Fondatorul WikiLeaks sustine ca este o adevarata rusine faptul ca Washingtonul nu accepta mai multi refugiati sirieni, americanii fiind de fapt de vina pentru dezastrul din Siria si nu statele europene care au ajuns sa isi inchida granitele dintre ele.

"Situatia a fost generata de politica comuna a Statelor Unite, Marii Britanii si Frantei in Orientul Mijlociu, laolalta cu comportamentul aliatilor SUA din regiune: Qatar, Turcia, Iordania, Israel si Arabia Saudita", sustine Assange.

In seria de documente publicate de WikiLeaks, se arata ca americanii complotau sa rastoarne regimul Assad inca din 2006.

"Incercau sa ii faca paranoici pe oficialiii de la Damasc, intretinand suspiciunile existente in privinta unor lovituri de stat.

In acelasi timp, Siria urma sa fie lipsita de investitii straine, tensiunile dintre siiti si suniti trebuiau sa se accentueze, iar mai multe ONG-uri cu legaturi in Egipt si Arabia Saudita urmau sa ia masuri provocatoare fata de guvern", a explicat Assange.

Beneficiari de soi


Din punctul de vedere al fondatorului WikiLeaks, din conflictul sirian nu are de castigat populatia americana, ci doar un mic grup de beneficiari.

"CIA, desigur, se asteapta la beneficii. Ei au creat problema si tot lor li s-a incredintat un buget imens pentru a o scoate la capat.

In mod similar, contractorii militari, furnizorii de arme si fabricantii de armament sunt beneficiari. Daca nu exista probleme nu exista nici bugete pentru a le rezolva. Asa ca ei starnesc aceste conflicte", sustine acesta.

Intervenind in Siria, americanii au sperat ca "vor slabi Hezbollahul, vor asigura dominatia Israelului asupra Inaltimilor Golan, vor desfiinta singura baza militara a Rusiei de la Mediterana, cea din portul Tartus si vor elimina Siria din randul aliatilor Iranului", spune parintele WikiLeaks.

Assange crede ca aceste miscari au in spate si un interes de a asigura o legatura directa cu Europa, prin Siria, a petrolului si gazelor exploatate de Arabia Saudita si Qatar.

Implicarea americana in problemele politice ale Siriei a devenit evidenta in 2011, moment in care s-a declansat sangerosul razboi civil din aceasta tara.

Pana in prezent, estimarile ONU privind numarul de victime inregistrate in cei 4 ani si jumatate de razboi civil fac referire la 220.000 de morti.

Fortele guvernamentale s-au confruntat atat cu militiile armate ale opozitiei siriene, dar si cu grupari teroriste precum Statul Islamic sau Jabhat al-Nusra.

In momentul de fata, coalitia internationala condusa de Statele Unite desfasoara o campanie de raiduri aeriene indreptate impotriva taberelor Statului Islamic, iar Rusia a intervenit tot cu avioane pentru a sustine trupele fidele regimului Assad.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24. 
Sursa:

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES