Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

vineri, 24 decembrie 2021

Ce se întâmplă când mori, în funcție de religia - Andrei Simion - 09:45 - 24.12.2021 - Sursă: Adevărul.ro







http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html



Andrei Simion


Religia este încă un subiect delicat al zilelor noastre, și asta pentru că nu mai este vorba de credință, ci de putere. Chiar și așa, fiecare în parte crede în ceva. Singurul lucru pe care îl au în comun e că, după ce mori, nu te dezintegrezi și ești mâncat de propriile enzime, ci divinitatea are un plan cu tine. Sau, , cu sufletul tău. Deși nici aici nu au reușit să se pună de acord.mă rog

Ce se întâmplă cu noi după ce murim este o întrebare pe care toți ne-o punem cu toții, chiar dacă nu o facem cu voce tare. Partea proastă e că această întrebare pare a fi fără de răspuns, ceea ce ne cam dă peste cap. Știința spune ceva, iar religia altceva. Unde mai pui că există atât de multe religii, cu atât de multe „adevăruri” care îți explică ce se întâmplă și unde ajungi după ce mori, încât chiar nu știi în care să alegi să te încrezi.

Confuzia va plana, cu siguranță, până când chiar o să aflăm pe propria noastră piele. Sau suflet.

Știința îți explică, din punct de vedere biologic, procesul prin care organismul tău trece după ce creierul și inima încetează să mai funcționeze. Până aici e limpede și lucrurile sunt logice. Organismul nu are cum să reziste, așa că se descompune.

Partea grea abia acum vine. Fiecare este liber să aleagă în ce să creadă și să se încreadă după o vârstă, chiar dacă se naște deja într-o familie cu o religie prestabilită. Problema este că sunt atât de multe, fiecare cu lucruri bune sau mai puțin bune, dar niciuna fără o dovadă concretă, palpabilă. Asta este altă poveste. În ideea că fiecare are o religie, pe care și-o exercită sau nu, asta se va întâmpla cu tine după ce dai ortul popii.

Ce se întâmplă după moarte, dacă ești creștin și crezi în Dumnezeu





Creștinismul este una din cele trei religii monoteiste contemporane, alături de iudaism și islamism. Împreună cu catolicii, protestanții și ortodocșii, sub eticheta globală de „creștini”, această religie este cea mai importantă din punct de vedere numeric, cu 2,4 miliarde de adepți.

Aici e mai simplu, pentru că mare parte din populația României este creștină, deci cam știi despre ce e vorba. Indiferent că ești ortodocs, catolic, babtist, adventist și așa mai departe, cartea ta sfântă este Biblia, pe ici pe colo modificată. Conform ei, ai două variante în care poți să ajungi după ce mori: Rai sau Iad. Cele două locuri sunt puse în antiteză, Raiul fiind paradisul, iar Iadul fiind infernul veșnic. ”Veșnic” e mult, da.

Acum depinde de tine cum alegi să trăiești pe Pământ, pentru că lucrurile bune și rele pe care le faci vor fi puse în balanță, cumva, și așa îți afli soarta.  După spusele preoților, orice păcat poate fi iertat, mai puțin sinuciderea, pentru că nu ai cum și când să-ți repari greșeala.

Ce te așteaptă după ce mori dacă ești adeptul islamismului


Islamul este o religie avraamică, monoteistă, fiind a doua religie în lume în ceea ce privește numărul de adepți, după creștinism. Sensul general al cuvântului Islam este pace și supunere față de Allah, Creatorul tuturor lucrurilor. Religia a fost fondată în secolul al VII-lea în Peninsula Arabă, pe teritoriul actual al Arabiei Saudite, de către profetul Muhammad (cunoscut și ca Mahomed) și bazată pe textul religios cunoscut sub numele de Coran.

Musulmanii cred că Dumnezeu a revelat în mod direct cuvântul Său către omenire prin Muhammad. „Nu există dumne(zeu) în afară de Dumnezeu, iar Muhammad este trimisul lui Dumnezeu”. Musulmanii cred că părți ale Bibliei și ale Torei au fost pierdute, interpretate greșit sau distorsionate de credincioși. Din această perspectivă, Coranul este văzut ca o corectură adusă cărților sfinte iudaice și creștine.

Astfel, islamul prezintă tot Raiul și Iadul, ca locuri de veci pentru suflet. După ce ți-ai dat Duhul, se spune că Îngerul morții ia sufletul decedatului și îi șoptește să-și mărturisească credința pentru a trece de judecata. Numai martirii intră direct în Rai. Munkar și Nakir (îngerii care testează credința celor morți) pun cinci întrebări celui decedat, cum ar fi: cine este Dumnezeul celui mort; cine este Profetul și altele. Răspunsurile primite vor decide soarta celui decedat.

În ceea ce privește copiii, ei intră direct în Rai, fără să răspundă întrebărilor puse de Munkar si Nakir. De soarta femeilor, Mahomed aproape că nu se ocupă și asta pentru că învățătura lui este adresată, în primul rând, bărbaților. De aceea, chiar și plăcerile Paradisului sunt descrise după gusturile bărbaților.

Ce se întâmplă după ce mori dacă ești budist

Budismul este o religie și o filozofie orientală, care se bazează pe învățăturile lui Gautama Siddhartha (Buddha Shakyamuni), un gânditor indian care se crede că ar fi trăit între 563 î.Hr. și 483 î.Hr.. De-a lungul timpului, budismul a suferit numeroase schimbări, în prezent fiind o religie foarte divizată, fără o limbă sacră comună și fără o dogmă strictă, clar formulată.

În religia budistă oricine se trezește din „somnul ignoranței”, experimentând o relație nemijlocită cu realitatea, fără să fi fost instruit de cineva, și predică învățăturile sale celorlalți este numit buddha. Toți budiștii tradiționali sunt de acord că Buddha Shakyamuni sau Gautama Buddha nu a fost singurul buddha: se crede că au existat mulți buddha înaintea lui și că vor mai exista.

Conform dogmelor budismului, dacă mori te reîncarnezi. Conform lui Buddha nu există niciun „Sine” sau suflet veșnic, acestea fiind doar o iluzie, o irealitate. El consideră că atât trupul, cât și percepțiile, senzațiile, mintea și conștiința nu pot constitui un suflet, o entitate veșnică, deoarece se află într-o permanentă transformare. Sunt efemere.

Această incertitudine este, totodată, și foarte vagă, deoarece prin moartea omului nu se realizează o distrugere totală a existenței, faptelor, karma afectând viața următoare, după reîncarnare. Spre deosebire de hinduism, reîncarnarea budistă nu constă în migrarea sufletului de la un trup mort spre embrionul unei viitoare ființe, ci continuarea de către un individ nou a existenței care până atunci se manifesta în cel decedat, conform încărcăturii karmice acumulate.

Ce spune hinduismul că se întâmplă după ce mori

Hinduismul este reprezentat de credința în Brahman, ființă absolută, impersonală, creatoare a Universului. Brahmanul este Sinele suprem, descris ca realitate infinită, omniprezentă, omnipotentă, incorporală, transcedentă, conștiință și fericire infinită. Hinduismul prezintă o colecție de mai multe religii și a apărut în jurului anului 1500 î.Hr.

Potrivit credinței hinduse, casta reprezintă un atribut înnăscut, fără de care un om nu-și poate găsi locul în societate și nu se poate căsători.

Conform învățăturilor acestei religii, sufletul tău după moarte merge pe una dintre cele două căi: calea zeilor, a luminii, sau calea strămoșilor, a întunericului. Imediat ce ai murit și ritualurile funerare au fost făcute, sufletul tău intră în flacăra focului, iar de acolo în zi. Imediat după asta intri în an, din an în Soare, din Soare în Lună și din lună în fulger. În fulger există o persoană, dar nu un om, care te conduce la Brahman.

În schimb, calea strămoșilor este explicată prin contrast cu calea zeilor, adică nu treci prin partea luminată, ci prin cea întunecată. Astfel, ei intră în fum, din fum trec în noapte și de aici în partea friguroasă a anului, când Soarele e în Sud. De aici intră în calea strămoșilor, de unde trec în spațiu, unde se află Soma, hrana zeilor.

Religii mai există, deci clar există și alte opțiuni pentru sufletului tău. Printre ele se numără iudaismul, sufismul, taoismul și altele. Acum depinde de ceea ce vrei să crezi. Ideea e că, da, e frumos să crezi în ceva și să nu consideri că ai picat din cer, așa, pur și simplu. Până la urmă, de murit tot murim, dar nimeni nu poate spune ce se întâmplă după asta.

0


Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES