Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

joi, 19 decembrie 2019

Teodor Meleșcanu s-a opus la OSCE, în decembrie 1989, păstrării unui moment de reculegere în memoria victimelor de la Timișoara. Șeful Senatului neagă: ”E o aiureală”

http://silethismillennium.blogspot.com2019youtube-broadcast-yourself.html
Libertatea
ȘTIRI OPINII ENTERTAINMENT SPORT LIFESTYLE

Citeşte întreaga ştire: Teodor Meleșcanu s-a opus la OSCE, în decembrie 1989, păstrării unui moment de reculegere în memoria victimelor de la Timișoara. Șeful Senatului neagă: ”E o aiureală”



      Teodor Meleșcanu s-a opus la OSCE, în decembrie 1989, păstrării unui moment de reculegere în memoria victimelor de la Timișoara. Șeful Senatului neagă: ”E o aiureală” Pe 20 decembrie 1989, Teodor Meleșcanu s-a opus "dur" păstrării unui moment de reculegere la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, în memoria victimelor represiunii manifestațiilor de la Timișoara, conform unui document diplomatic american, publicat de jurnalistul canadian Stanley Tromp. Fostul ministru de Externe a catalogat drept nefondate informațiile din presa occidentală despre evenimentele sângeroase din România.

     UPDATE 11.30: Teodor Meleșcanu a negat informațiile dezvăluite de raportul diplomatic american. ”Este o aiureală. Ceea ce am spus, și ar trebui să fie și pe bandă, este că sunt într-adevăr informații de presă și că dacă s-a întâmplat o represiune sângeroasă, așa cum spun acele informații, cei vinovați trebuie să fie trași la răspundere”, a spus fostul ministru de Externe pentru Libertatea. Meleșcanu a mai negat că a blocat momentul de reculegere, spunând de fapt că ”nu a fost un moment de reculegere”, în ciuda afirmațiilor din telegrama diplomatică americană. Fostul ministru de Externe a mai precizat că discuția menționată în documentul diplomatic american a avut loc la o reuniune a OSCE – Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, care pe atunci se numea de fapt CSCE. Informația apare într-un document publicat de jurnalistul și profesorul canadian Stanley Tromp. Este vorba despre un raport purtând mărcile „confidențial” și „imediat”, trimis de Ambasada SUA la Viena către Departamentul de Stat al SUA. RECOMANDĂRI Mărturia unei asistente despre Revoluția din Timișoara: 'La camera primiri urgențe, sângele îți intra în pantofi!' Imagini șocante Până și sovieticii criticau regimul Ceaușescu Raportul menționează că numeroși reprezentanți ai statelor europene condamnau modul brutal în care regimul comunist a reprimat manifestațiile de la Timișoara. Inclusiv Uniunea Sovietică și-a exprimat voalat nemulțumirea. „România se ține fermă pe poziție”, menționează documentul citat. Raportul care consemnează reacția lui Teodor Meleșcanu, în decembrie 1989 „La criticile venite din toate părțile, Meleșcanu, din partea României, a afișat o atitudine lipsită de emoție, dură. Întâi, a blocat consensul la propunerea Austriei, privind păstrarea unui moment de reculegere, în memoria victimelor de la Timișoara (ambasadorul Republicii Federale Germania a trecut peste asta incluzând momentul de reculegere în propria lui intervenție de la tribună). În mod clar, autoritățile române au decis să se țină pe poziții, Meleșcanu a negat informațiile privind presupusele evenimente, catalogându-le drept relatări de presă neconfirmate„.

   Meleșcanu era în acel moment secretar I la Departamentul Securitate Internațională și Dezarmare din MAE, după ce, mai mulți ani, fusese detașat ca secretar II la Misiunea Permanentă a României de pe lângă Organizația Națiunilor Unite și alte organizații internaționale de la Geneva. Mai multe despre cum s-a văzut Revoluția Română în corespondența dintre ambasadele de la București și guvernele occidentale veți putea citi în Libertatea, în zilele următoare. Teodor Meleșcanu, după 30 de ani:Aducem un omagiu tuturor celor care au luptat pentru libertate La 30 de ani după intervenția de la Viena în care nega crimele de la Timișoara, Teodor Meleșcanu, ajuns între timp președintele Senatului României, omagiază în ședința solemnă a Parlamentului memoria victimelor Revoluției din 1989. De la pupitrul Parlamentului, Teodor Meleșcanu a vorbit pe 16 decembrie, în ședința solemnă comună a Senatului și Camerei Deputaților consacrată celebrării a 30 de ani de la Revoluția din 1989, despre „datoria noastră conștientă și sinceră prin care aducem și un omagiu tuturor celor care au luptat pentru libertate și care au pus piatra de temelie pentru dezvoltarea și consolidarea democrației românești”. 

   Șeful Senatului a rememoratîn discurs „dorința de a rupe legătura cu trecutul și de a vedea sfârșitul comunismului. Am prețuit, mai mult decât orice, ideea de libertate, de egalitate de șanse și de prosperitate și am dorit să construim o societate democratică cu o economie de piață liberă”


      Vă redăm continuare discursul complet al președintelui Senatului, Teodor Meleșcanu, în plenul Parlamentului. RECOMANDĂRI Mărturia unei asistente despre Revoluția din Timișoara: 'La camera primiri urgențe, sângele îți intra în pantofi!' Imagini șocante RECOMANDĂRI CGMB a aprobat proiectul inițiat de Firea. Investiția de 1 miliard de euro ar urma să înceapă în martie anul viitor PLAYTECH.RO Fata lui Vadim Tudor, cu sânii la vedere în club. FOTO PLAYTECH.RO Ce pensie a ajuns să aibă Petre Roman, primul premier al României de după `89. Bani frumoși, după 30 de ani TRENDING Liviu Dragnea împarte celula cu mai mulți deținuți, printre care și un traficant de droguri. Cu cine vorbește aproape zilnic la telefon TRENDING Accident feroviar soldat cu 11 victime, după ciocnirea a două trenuri între Ploiești și Brazi. Un rănit, dus cu elicopterul la București TRENDING Alocaţiile pentru copii, dublate în Parlament. Când intră în vigoare legea TRENDING Alexandru Comerzan a câștigat „Chefi la cuțite”, sezonul 7. A fost cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu 

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Cine a Furat Banii lui Ceausescu | PODCAST Cristian Sima