Dorian I. Hapurnea
Administrator Constanta.RO
Primarul Decebal Făgădău, urmărit penal într-un dosar bombă, instrumentat de DNA Constanța
Direcția Națională Anticorupție, Seriviciul teritorial Constanța are în lucru, în acest moment, un nou DOSAR BOMBĂ, care urmează să zdruncine din temelii clasa politică din Constanța. Sesizată de surse judiciare avizate, publicația noastră a solicitat DNA central precum și structurii teritoriale, mai multe informații lămuritoare legate de începerea urmăririi penale față de diverși oficiali din administrația constănțeană, cu privire la activități ilegale întreprinse de aceștia, în perioade diferite, din poziția de reprezentanți ai Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța.
În cursul zilei de ieri, Serviciul teritorial al DNA a răspuns solicitării noastre și “confirmă existența în evidențele Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a unui dosar penal în care se verifică modul în care au fost înstrăinate 31 de imobile aparținând RAEDPP Constanța.”
Din datele și informațiile pe care le deținem, rezultă că, actele de urmărire penală efectuate de către procurorii anticorupție până la acest moment conturează ipoteza potivit căreia, în intervalul 2007 – 2014, în mod repetat și cu încălcarea dispozițiilor legale, au fost înstrăinate 31 de imobile din patrimoniul Municipiului Constanța.
Aceste operațiuni ilegale au fost realizate de către RAEDPP, în perioada amintită, în numele primăriei Constanța, în lipsa unor hotărâri de consiliu local prin care să fie aprobate vânzările, fără ca RAEDPP să aibă un mandat special acordat în acest sens de către Consiliului Local Municipal Constanţa (CLM), și nu în ultimul rând, fără ca rapoartele de evaluare în baza cărora s-au înstrăinat imobilele să fie însușite de Consiliului Local Municipal Constanţa (CLM). Mai mult decât atât, tranzacțiile de vânzare s-au realizat preponderent prin negociere directă cu beneficiarii și nu prin licitație publică, la prețuri necorelate cu piața imobiliară ce nu reflectă valoarea reală a celor 31 de imobile înstrăinate.
Potrivit informațiilor obținute, în acest moment a fost declanșată urmărirea penală față de toate persoanele care au semnat, din partea RAEDPP, actele prin care bunurile ce fac obiectul cauzei au ieșit din patrimoniul UAT Constanța, dar și față de membrii comisiei de avizare, care au girat înstrăinarea nelegală a imobilelor.
În cauză, sunt vizate până acum nu mai puțin de 24 de persoane fizice, în general nume grele din sfera politică și administrativă, legate ombilical de fosta structură de forță politico-economică controlată de tripleta Mazăre-Constantinescu-Strutinsky.
Astfel, din informațiile noastre, în acest moment s-a început urmărirea penală față de următorii:
RADU BABUȘ la data faptei director al RAEDPP, este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, pentru înstrăinarea, în perioada 2007-2012, a nu mai puțin de 28 de imobile. Din actele existente la dosar rezultă că, suspectul a asigurat terților dobânditori (cumpărătorilor) un folos patrimonial necuvenit, repectiv dreptul de proprietate asupar imobilelor ce fac obiecul cauzei și, subsidiar, beneficiul diferenței între prețul real și prețul plătit efectiv.
IULIA – MĂDĂLINA MOȚĂȚĂIANU este cercetată pentru abuz în serviciu, în calitate de membru în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, pentru înstrăinarea ilagală a 22 de imobile între 2006 și 2012.
SORIN LUCIAN IONESCU este și el cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, faptă săvârșită în caliate de membru în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, pentru înstrăinarea a 31 de imobile din patrimoniul UAT Constanța.
CRISTIAN PÂNDICHI este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, faptă săvârșită în perioada 2005 – 2008, pentru înstrăinarea a 18 imobile.
DECEBAL FĂGĂDĂU, la data faptei membru în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, pentru înstrăinarea a 18 imobile din patrimoniul UAT Constanța.
MIRCEA DOBRE este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, deoarece, în perioada 2005 – 2008, în calitate de membru în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a participat la înstrăinarea a 14 imobile.
CRISTIAN OVIDIU TĂNĂSESCU în calitate de membru în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, în perioada 2005 – 2008, a participat la înstrăinarea a 29 de imobile din patrimoniul UAT Constanța.
CATERINA DIAMANDESCU fostă FARAON este cercetată pentru abuz în serviciu, deoarece, în calitate de membru în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a participat, în etapa 2009 – 2014, la înstrăinarea a 11 imobile.
DAN LIVIU BLEAU se află în cercetare penală pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, deoarece, în perioada 2009 – 20014, atunci când ocupa poziția de membru în CA-ul READPP, a participat la înstrăinarea a 13 imobile din patrimoniul UAT Constanța.
ILIE FLORIAN ALEXANDRU este cercetat pentru abuz în serviciu, pentru că, în perioada 2009 –-2014 în calitate de membru în Consiliul de Administrație la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a participat la înstrăinarea a 13 imobile.
NICOLAE NEMIRSCHI este cercetat pentru abuz în serviciu, deoarece în perioada 2007 – 2009, în calitatea sa de membru al Comisiei de Avizare, constituită ca mandatar în numele și pentru municipiul Constanța și-a dat girul pentru înstrăinarea ilegală a 17 imobile din patrimoniul UAT Constanța.
ALI NURHAN este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu. În calitate de membru în Comisia de Avizare, constituită ca mandatar în numele și pentru municipiul Constanța, în perioada 2008 – 2009, acesta a avizat favorabil instrăinarea a 2 imobile.
ANTONELLA MARINESCU este cercetată pentru abuz în serviciu în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, deoarece, în perioada 2007 – 2009, atunci când ocupa poziția de membru în cadrul Comisie de Avizare, constituită ca mandatar în numele și pentru municipiul Constanța, a avizat înstrăinarea a 15 imobile din patrimoniul UAT Constanța.
LUCIAN BĂLUȚ este cercetat pentru complicitate. În perioada 2007 – 2008, din poziția de membru al Comisie de Avizare, Lucian Băluț a avizat înstrăinarea a 13 imobile din patrimoniul UAT Constanța.
DĂNUȚ MOISOIU este cercetat pentru complicitate, pentru că, în perioada 2007 – 2008, atunci când era membru în Comisia de Avizare, constituită ca mandatar în numele și pentru municipiul Constanța, și-a dat acordul pentru înstrăinarea a 14 imobile.
NICOLAE BILECA este cercetat penal pentru complicitate, deoarece, în perioada 2007 – 2009, ca membru în Comisia de Avizare, acesta și-a dat girul pentru înstrăinarea a 17 imobile din patrimoniul UAT Constanța.
VALENTIN GABRIEL PÎRVULESCU este cercetat pentru abuz, acesta avizând înstrăinarea a 13 imobile, în intervalul 2007 – 2009, perioada în care a ocupat poziția de membru în Comisia de Avizare.
HORIA MARIUS CĂLIMINTE este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate, deoarece, în perioada 2007 – 2008, a avizat înstrăinarea a 13 imobile, din poziția de membru al Comsiei de Avizare.
CAMELIA DUDAȘ este cercetată pentru complicitate. Având calitatea de membru al Comisiei de Avizare, în perioada 2007 – 2009, Camilia Duduaș a avizat favorabil înstrăinarea ilegală a 17 imobile.
RAMONA DOSPINESCU este cercetată penal în acest nou dosar pentru infracțiunea de complicitate, deoarece, în perioada 2007 – 2009, atunci când ocupa poziția de membru al Comisiei de Avizare, a aproat înstrăinarea a 16 imobile din patrimoniul UAT Constanța.
MARCELA MARIANA FRIGIOIU este cercetată pentru complicitate, faptă săvârșită în perioada în care suspecta ocupa pozția de membru în Comisia de Avizare, 2007 – 2008, când a avizat înstrăinarea 16 imobile.
ANDREI SOZANSKI este cercetat și el pentru complicitate, deoarece în calitate de membru al Comsiei de Avizare, 2007 – 2009, a avizat vânzarea ilegală a 9 imobile din patrimoniul UAT Constanța.
ION MARICA în perioada în care avea calitatea de membru al Comisiei de Avizare, 2007 – 2008, a aprobat vânzarea 16 imobile, fiind cercetat în prezent sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate.
CLAUDIA CEALERA este cercetată pentru complicitate. Aceasta, în calitate de membru în Comisia de Avizare, 2007 – 2009, a aprobat vânzarea ilegală a 17 imobile din patrimobiul UAT Constanța.
CĂTĂLIN ȘERBAN este cercetat pentru complicitate în săvârșirea faptelor enumerate mai sus, deoarece acesta s-a ocupat, în perioada 2007 – 2012, de evaluarea celor 31 de imobile înstrăinate ilegal. Evaluatorul este acuzat că, în perioada Februarie 2007 – Iulie 2012 a întocmit rapoarte de evaluare pentru 31 de imobile ale municipiului Constanța date în administrarea RAEDPP prin care a stabilit valori vădit necorelate cu prețurile practicate pe piața liberă. Astfel, suspectul i-a ajutat pe membrii Consiliului de Administrație ai RAEDPP să înstrăineze la prețuri mult mai mici decât cele reale, bunurile imobile ale municipiuli Constanța, date în administrarea Regiei.
Dosarul “DESCENDENȚII – RAEDPP” și legăturile sale subterane
Avem, dacă vreți, bine conturat eșalonul al doilea al grupării Mazăre, care imediat după fuga fostului primar în Madagascar, a moștenit și preluat din mers principalele poziții de conducere la nivel administriv local, din zona publică sau private a Constanței, asigurând mai departe perpetuarea vechilor practici.
DECEBAL FĂGĂDĂU - Lista numelor sonore ale dosarului amintit este deschisă de actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău, urmărit penal pentru abuz în serviciu în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, fapte săvârșite în intervalul 2005-2008, perioadă în care acesta era membru în Consiliul de Administrație al RAEDPP, numele său fiind legat de înstrăinarea a 18 imobile.
Acesta este al doilea dosar de urmărire penală deschis pe numele actualului primar al Constanței. În primul său dosar, adus la cunoștința opiniei publice pe 4 Decembrie 2017, Decebal Făgădău este cercetat de procurorii anticorupție pentru “abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul” alături de funcționarii publici Nicoleta Constantin și Dinescu Fulvia Antonela. Conform anchetatorilor, în perioada în care ocupa fotoliul de viceprimar, Decebal Făgădău a autorizat nelagal construirea unui bloc în zona centrală a stațiunii Mamaia, în beneficiul societății private RHC City Crown SRL deținută de omul de afaceri Florin Cârstocea.
Reamintim cititorilor noștri că Decebal Făgădău a ocupat timp de șapte ani poziția de viceprimar al Constanței (Februarie 2009 – Iunie 2016) fiind omul căruia Radu Mazăre i-a delegat în timp majoritatea atribuțiilor sale ca primar. Acesta este considerat la nivel politic dar și al opiniei publice urmașul direct al fostului primar Mazăre, sub umbrela căruia și-a început practic Făgădău cariera profesională: A lucrat, încă din prima sa zi de muncă, din timpul facultății, pe un post de necalificat în cadrul grupului de firme „Conpress“ patronat de tripleta Mazăre-Constantinescu-Strutinsky.
A ajuns în cercul grupului Mazăre, încă din adolescență, datorită tatălui său care ținea contabilitatea conglomeratului economic amintit, patronat de cei trei viitori baroni locali. De altfel, la nivelul anului 2016, Vasile Făgădău, tatăl primarului, încă profesa ca economist la firma Xenoti SRL, în timp ce soția primarului, Monica Făgădău – Gaitanidis ocupa poziția de director al clinicii Pozimed, ambele afaceri fiind administrate și deținute de Gabriel Sorin Strutinsky.
Devenit mai întâi viceprimar cu atribuții de primar (Aprilie 2015 – Iunie 2016) și ulterior primar al Constanței, din Iunie 2016, Decebal Făgădău și-a creat propria gardă pretoriană, din care fac parte viceprimarii Dumitru Babu – un apropiat al familiei sale, artizanul unor insolvențe în cascadă, și Costin Ioan Răsăuțeanu – fost consilier local, și fost asociat cu Emanuela Dana Gavrilă, concubina lui Alexandru Mazăre zis “Sandu” (fratele lui Radu Mazăre).
RADU BABUȘ – Acest dosar continuă, fără să ne mire, cu Radu Babuș, la data faptei director general al RAEDPP, cercetat în prezent pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind suspectat de înstrăinarea, în perioada 2007-2012, a 28 de imobile din patrimoniul UAT Constanța.
Conform surselor noastre, Radu Babuș a asigurat terților dobânditori (cumpărătorilor) un folos patrimonial necuvenit, repectiv dreptul de proprietate asupara imobilelor în discuție și, subsidiar, beneficiul diferenței între prețul real și prețul plătit către RAEDPP.
Radu Babuș este fiul lui Constantin Babuș, fost director la Direcţia de Administrare a Domeniului Public din Constanţa, omul care a administrat terenurile, spațiile verzi și clădirile deținute de primărie. Babuș tatăl a fost condamnat, pe 14 Martie 2014, la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare în dosarul numit generic “Mită la Primărie” alături de Ionel Pilat și Marius Tărcatu.
Ca mai toți grangurii politici de la Constanța, Radu Babuș a debutat la organizația locală de tineret a PSD unde a fost vicepreședinte iar din anul 2011 a devenit chiar finul lui Nicușor Constantinescu, după ce fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a binevoit să-i fie naș de cununie.
Sub aripa protectoare a nașului său, Babuș a evoluat profesional începând din 2002 exclusiv la Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public și Privat, Constanța, unde a ocupat pe rând următoarele poziții: consilier juridic, șef centru, director, director general și preşedinte al Consiliul de Administrație (CA al RAEDPP).
Sprijinit de Nicușor Constantinescu și acoliții săi, din anul 2012, Radu Babuș a devenit Deputat în Parlamentul României, fiind repus în capul listei politice a PSD Constanța, din nou, și la alegerile din 2016. Așa a ajuns Babuș să prindă și al doilea mandat de Deputat, ba mai mult, din Ianuarie 2017 să fie numit și membru în comisia de control a SRI, în ciuda faptului că era deja cercetat pentru fapte de corupție.
Mai exact, Radu Babuș mai este anchetat alături de fostul primar Radu Mazăre într-un alt dosar deschis de Direcția Națională Anticorupție la începutul anului 2014, în care este acuzat de abuz în serviciu pentru “săvârșirea infracțiunii de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor aparținând autorității publice în cadrul unei acțiuni de vânzare a acestora.” Este vorba despre un teren, în suprafață de 11.890 de metri pătrați din centrul stațiunii Mamaia vândut în 2007, sub prețul real de piață, firmei MEHMETOGLU SRL administrată de suspecta Hortolomei Moscu Sorina Gina (interpus al grupării Mazăre-Constinescu-Strutinsky).
MIRCEA DOBRE – Numele fostului vice-primar al Constanței apare în acest dosar, unde este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, faptă săvârșită în perioada 2005 – 2008 din poziția de membru în Consiliul de Administrație al RAEDPP Constanța. Prezentul dosar leagă practic de numele lui Mircea Dobre un total de 14 imobile înstrăinate ilegal.
Alături de familia sa, Mircea Dobre face parte din nucleul dur al grupării politico-economice Mazăre-Constantinescu-Strutinsky, ani la rând firmele acestuia derulând afaceri fabuloase cu Primăria și Consiliul Județean Constanța.
Prin intermediul societăților sale, parte a grupului “Dobre și Fiii”, Mircea Dobre senior a fost timp de 8 ani de zile principalul furnizor al programului “Cornul și Laptele” pentru întreg județul Constanța. Așa au ajuns să primească elevii din Constanța în loc de corn, biscuiți Eugenia, iar în loc de lapte, brânză topită.
Dobre a mai participat, tot ca furnizor de alimente, și la programul „pachetelor lui Mazăre” acordate periodic de fostul primar persoanelor considerate defavorizate din municipiul Constanța.
Și după ce, timp de 16 ani, Mircea Dobre a ocupat nestingherit poziția de consilier în cadrul Consiliului Local Municipal sub cabinetul Mazăre, în anul 2016 acesta a fost votat de colegii de la PSD vice-primar al Constanței, în locul lui Gabriel Stat (pupilul lui Radu Mazăre).
După ce Decebal Făgădău a ajuns primar, din Iunie 2016, Dobre a renunțat la postul de vice pentru ca fiul său să fie numit ministru al turismului în guvernul Tudose. Așa avea să ajungă Mircea – Titus Dobre, fiul omului de afaceri Mircea Dobre, ministru al turismului, singura sa experiență profesională relevantă fiind funcția deținută la firma tatălui, S.C. Dobre & Fiii S.R.L.
SORIN LUCIAN IONESCU – Este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată pentru înstrăinarea a 31 de imobile din portofoliul UAT Constanța, faptă săvârșită în perioada 2005 – 2014 în care acesta a fost membru în Consiliul de Administrație al RAEDPP Constanța.
De profesie ziarist, Sorin Lucian Ionescu a ocupat diferite poziții în cadrul grupului de presă și business deținut de baronii Mazăre, Constantinescu și administrat de Sorin Gabriel Strutinsky. A lucrat astfel alături de cei trei încă din Noiembrie 1990 la ziarul CONTRAST și ulterior pentru editura EXPRESS unde a fost șef de subredacție la Evenimentul Zilei.
A fost numit apoi director economic al Operei (Teatrul Liric) din Constanța, după care redactor șef la cotidianul local Telegraf (1997-1999), ulterior la ziarul Observator de Constanța (1999-2005), director național de comunicare în cadrul A.P.P.S.R., economist principal ISPA la RAJA-C (2008-2010), director adjunct al Teatrului de Stat din Constanța, iar în paralel, director de programe la NEPTUN TV (2005-2015).
În ultimii 3 ani, Sorin Lucian Ionescu a ocupat cumulativ funcțiile de președinte, director general și administrator special al NEPTUN TV (stația de propagandă a grupării Mazăre) de unde și-a anunțat retragerea la jumătatea lunii Ianuarie 2018.
NICOLAE NEMIRSCHI – Un alt nume important care apare în acest nou dosar este cel al fostului ministru Nicolae Nemirschi. Personaj cu un trecut tumultos, licențiat în instalații, în perioada comunistă Nemirschi a lucrat tot pe litoralul românesc, în turism, la Întreprinderea de Hoteluri și Restaurante “Mamaia” (viitoare MAMAIA SA).
După schimbarea regimului, capitalismul sălbatic l-a găsit pe Nemirschi șef la aceeași întrepindere, transformată acum în”MAMAIA” SA (1990 – 1992). Ulterior, timp de 8 ani de zile, din 1992 până în 1999, Nicolae Nemirschi a profesat în domeniul privat în cadrul societății PROMEDAS MAMAIA SRL, iar după venirea lui Mazăre la primărie a devenit pe rând: șef al Drecției Patrimoniu, architect șef al primăriei Constanța (nu se știe ce-l recomanda pentru acest post, facultatea de instalații clar nu), consilier local iar apoi a fost ales vice-primar (2004-2008) în cabinetul Mazăre.
A fost propulsat ulterior ministru al mediului, la finalul lui 2008, funcție pe care a fost obligat să o părăsească în urma unui scandal, un an mai târziu, pe 2 Octombrie 2009 fiind înlocuit cu Elena Udrea.
Practic, în anul 2009, la doar câteva luni după numirea sa în Guvern, Nemirschi s-a trezit în mijlocul unei anchete parlamentare, dublată de controale ale Gărzii Financiare și de audieri la DNA. Totul pentru că ministerul său plătise către firma ARS ADVERTISING, deținută de familia Ștefănescu, diverse spoturi publicitare. În fapt, ARS ADVERTISING era beneficiara unui contract fără licitație publică, în valoare de 4,17 milioane de euro, însă acesta fusese semnat de predecesorul lui Nemirschi, UDMR-istul Attila Korodi.
Exact din acest motiv, scandalul nu s-a lăsat cu sancțiuni pentru ministrul de la Constanța dar a scos în evidență vulnerabilitățile de la nivelul conducerii PSD din perioada respectivă.
Și cum la Constanța nu există coincidențe, în anul 2017 avea să se afle că și actualul viceprimar Costin Ioan Răsăuțeanu a încasat bani, în perioada 2014 – 2015, de la firma AGRAFICS COMMUNICATION SRL, sora societății ARS ADVERTISING, ambele entități fiind deținute și administrate de Gabriel-Marian Ștefănescu și soția acestuia. Probabil de teamă să nu fie identificat acest mic amănunt din cariera sa profesională, actualul vice Răsăuțeanu “a uitat” să menționeze firma AGRAFICS COMMUNICATION în CV-ul personal publicat pe site-ul primăriei Constanța.
LUCIAN BĂLUȚ – Prof. univ. dr. Lucian Băluţ a devenit membru PSD în anul 2003, consilier local un an mai târziu, iar în legislatura 2004 – 2008 a fost Deputat din partea PSD Constanța, fiind ales de două ori (1990-1993, și 1996-2004) pe postul de Decan al Facultăţii de Electromecanică Navală din cadrul Universităţii Maritime Constanţa (UMC).
Cu sprijinul tripletei de aur, Mazăre-Constantinescu-Strutinsky, profesorul Băluț a fost propulsat, în Februarie 2013, manager al Portului Constanța. Din August 2013 acesta a devenit vice-președinte și membru al Consiliului de Administrație al Portului, pentru ca din 22.10.2014 să fie ales chiar Președinte al CN-APMC.
În perioada în care Lucian Băluț a condus detinele portului, manevrat din spate de tripleta de aur, la București se făceau aranjamentele necesare pentru ca 33% din Compania Națională “Administrația Porturilor Maritime” să ajungă în portofoliul primăriei Constanța. Puțin i-a lipsit atunci grupării Mazăre să pună mâna și pe acest obiectiv strategic, însă zarurile fuseseră deja aruncate, procesul destructurării grupării de la Constanța fiind în plină desfășurare, și n-au mai apucat.
În Martie 2016, după ce Radu Mazăre, forțat de împrejurări, demisionase de la Primărie iar Nicușor Constantinescu se pregătea deja de pușcărie, profesorul Băluț a preferat să se retragă și el în liniște la catedra Universității Maritime, acolo unde profesează de 37 ani și 10 luni.
ANTONELLA MARINESCU – Licențiată în industria lemnului, Antonella Marinescu și-a început cariera la firma MOBITON SA din Constanţa, controlată de societatea FIVE-HOLDING care a fost deținută de omul de afaceri (decedat între timp) Gheorghe Oancea, prieten apropiat al baronilor Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre.
De altfel, MOBITON a fost implicată în dezvoltarea ansamblului rezidențial de pe strada Baba Novac din municipiul Constanța, mai cunoscut ca programul “locuințelor ieftine pentru tineri” derulat de Radu Mazăre sau “blocurile lui Mazăre.”
A devenit membru PSD cu acte în regulă în anul 2003, iar din 2006 preşedinte al Organizației Municipale de Femei a PSD Constanţa. În legislatura 2008-2012, Antonella Marinescu a ocupat poziția de Deputat în Parlamentul României din partea PSD Constanța, fiind numită ulterior, cu susținerea grupării Mazăre, în Octombrie 2011, în funcțai de Consul General al României la Toronto, Canada de unde a revenit în August 2015 (atunci când procurorii demaraseră destructurarea caracatiței de la Constanța).
Conform declarației sale de avere depusă la MAE în anul 2013, Antonella Marinescu este o persoană destul de bogată, proprietara mai multor imobile în Constanța și București, dar și acționar la diverse societăți comerciale. La o evaluare grosieră, agoniseala acesteia poate fi apreciată la aproximativ 1 milion de Euro.
Așa cum aminteam, Antonella Marinescu este cercetată penal pentru abuz în serviciu în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, întrucât, în perioada 2007 – 2009, când ocupa poziția de membru în cadrul Comisiei de Avizare, constituită ca mandatar în numele și pentru municipiul Constanța, a avizat înstrăinarea a 15 imobile din patrimoniul UAT Constanța.
Antonella Marinescu este fiica Paraschivei Barbu, prietenă apropiată a mamei lui Radu Mazăre și membru al grupării infracționale încă din primele zile. Familiile Mazăre și Barbu păstrează o veche prietenie, încă din perioada în care, Radu Mazăre profesa ca ziarist și patron de presă la cotidianul Telegraf.
Update: Pe data de 7 februarie 2019, Paraschiva Barbu a fost condamnată la 3 ani cu suspendare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și alte nume sonore. Mai multe despre “Lotul” din Dosarul Retrocedărilor citiți aici (click).
Demersul nostru va continua în zilele următoare cu dezvăluiri senzaționale despre acest nou dosar și implicațiile sale. Urmează să analizăm legăturile tuturor persoanelor vizate, din trecut și prezent, care au pus stăpânire pe orașul Constanța.
Vă recomandăm să citiți și anchetele noastre publicate în ultima perioadă cu privire la modul în care primarul Decebal Făgădău înțelege să administreze orașul, alături de locotenenții săi politici, legăturile lor de afaceri, precum și relațiile trans-partidice de lungă durată structurate piramidal în ultimii 18 ani la Constanța.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu