Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 18 mai 2015

Sorina Matei, nouă dezvăluire incediară despre compania Schweighofer. Procurorii DNA au intrat pe fir. DOCUMENT - News de George Stoica - 18 Mai, 2015


Sorina Matei, nouă dezvăluire incediară despre compania Schweighofer. Procurorii DNA au intrat pe fir. 

DOCUMENT

 - News 

 de George Stoica 

- 18 Mai, 2015


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 
PSnews.ro

Sorina Matei, nouă dezvăluire incediară despre compania Schweighofer. Procurorii DNA au intrat pe fir. DOCUMENT

de

- 18 Mai, 2015

0 709
Jurnalistul Sorina Matei face o nouă dezvăluire importantă pe blogul personal.
După ce zilele trecute a prezentat modul în care o serie de lideri ai PSD și oameni considerați apropiați de Victor Ponta se raportau la compania Schweighofer Holzindustrie, Sorina Matei prezintă acum un document care arată că această firmă austriacă este vizată de procurori, într-un dosar în care este anchetat Gheorghe Deaconeasca, fost șef al oculului silvic Voineasa.
Potrivit documentului prezentat de jurnalist, firma Schweighofer Holzindustrie ar fi fost potențial valorificator al masei leamnoase din situl Parâng, care are o suprafață de aproximativ 30.000 de hectare, în relaționase cu fostul șef al ocului silvic Voineasa.
De asemenea, Sorina Matei inventariază toate dosarele în care acest Deaconeasa este trimis în judecată de DNA pentru diverse fapte de corupție.
Iată dezvăluirea integrală a Sorinei Matei:
O serie de date din dosarul trimis  pe 15 Mai 2015 spre judecare Tribunalului Vâlcea indică firma austriacă Schweighofer Holzindustrie ca potențial valorificator al masei lemnoase din arealul sitului Parâng în relaționare cu Gheorghe Deaconeasa, arestat, condamnat în primă instanță pentru corupție și inculpat tot pentru corupție în mai multe dosare penale. Gheorghe Deaconeasa a fost șef al ocolului silvic Voineasa, membru al comisiei locale de fond funciar Voineasa și administrator al unor societăți comerciale și fundații.
Gheorghe Deaconeasa a fost trimis până acum în judecată de DNA în patru dosare de corupție. Astfel:
Prima trimitere a fost pe 15 Noiembrie 2011 de către DNA- Serviciul Teritorial Pitești pentru infracțiunea de complicitate la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, în perioada Iunie 2004- Decembrie 2005.
A doua trimitere în judecată a fost făcută tot de DNA- Serviciul Teritorial Pitești, pe 9 Februarie 2012, pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, luare de mită în formă continuată, fals intelectual săvârșit în legătură directă cu infracțiunea de luare de mită în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.
A treia trimitere în judecată a fost făcută tot de DNA- Serviciul Teritorial Pitești la data de 6 Martie 2014 pentru patru infracțiunile continuate de participare improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit având ca urmare producerea unor consecințe deosebit de grave.
Gheorghe Deaconeasa a fost reținut pe 22 Aprilie 2015 de către procurorii DNA- Serviciul Teritorial Pitești pentru opt infracțiuni de cumpărare de influență în formă continuată și dare de mită, alături de Marius Bărbulescu, comisar general la Garda Națională de Mediu. Iar pe 23 Aprilie 2015 Tribunalul Arges l-a arestat preventiv pe Deaconeasa 30 de zile.
Pe 15 Mai 2015, același Gheorghe Deaconeasa a fost trimis în judecată de DNA- Serviciul Teritorial Pitești în al patrulea dosar pentru comiterea a 9 infracțiuni de cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Procurorii DNA susțin că, în perioada 2009-2011, inculpatul Deaconeasa, în calitate de reprezentant al unei fundații, a acționat în scopul obținerii controlului asupra unei importante suprafețe de teren forestier situată pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Hunedoara din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea stațiunii Voineasa, prin construirea unui domeniu schiabil în zona Vidra- Obârșia Lotrului, precum și a obținerii custodiei și, mai apoi, a dreptului de administrarea pentru situl Natura 2000 Parâng prin intermediul fundației pe care o reprezintă, Fundația Guard Forest.
Pe 4 Mai 2015, judecătorii Tribunalului Vâlcea au decis să-l condamne, în primă instanță, pe Gheorghe Deaconeasa la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, alături de fostul primar din Voineasa.
Deși a fost prezentat de presa centrală ca denunțător al fostului ministru, Elena Udrea, Gheorghe Deaconeasa nu este denunțător al fostului ministru și, ca atare, nici nu are această calitate. Gheorghe Deaconeasa doar a depus în urmă cu o lună și jumătate un memoriu la DNA.
Situl Parâng pentru care procurorii susțin că Deaconeasa se lupta să obțină controlul, pentru a tăia și valorifica masa lemnoasă către firma austriacă Schweighofer Holzindustrie, are o suprafață totală de 29.907 hectare și reprezintă sectorul cel mai înalt și spectaculos al munților dintre Olt și Jiu în Carpații Meridionali.
Acesta este al doilea dosar în care firma austriacă Schweighofer Holzindustrie apare invocată. În dosarul 278/1/2015, aflat pe rolul Curții Supreme de Justiție, în care au fost trimiși în judecată lideri PSD și PNL- Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Tudor Chiariu, Schweighofer Holzindustrie este invocată, în înregistrări, de Ioan Adam- PSD în legătură cu diverse sume de bani.
Sursa: 
sorinamatei.blogspot.ro
Cuvinte cheie :

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Cine a Furat Banii lui Ceausescu | PODCAST Cristian Sima