Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

joi, 29 octombrie 2015

Șefa ICI, DOINA BANCIU, vacanțe cu licitanții pe Coasta de Azur. - Galerie foto - Categorie: Dezvăluiri - Creat: Miercuri, 28 Octombrie 2015 19:48 - Scris de Alexandru Panait - Sursă : Curentul

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Șefa ICI, DOINA BANCIU, vacanțe cu licitanții pe Coasta de Azur. Galerie foto

În urmă cu jumătate de an în articolul „Noi candidați pentru DNA” publicat AICI arătam cum Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în INFORMATICĂ, ICI, fără a avea competențe legale în ceea ce privește domeniul guvernării electronice (e-guvernare, e-administrație) a demarat și finalizat proiectul „INFRASTRUCTURĂ DE TIP CLOUD PENTRU INSTITUȚIILE PUBLICE DIN ROMÂNIA” – ICIPRO. Arătam atunci că în documentație au fost inserate specificații tehnice care restrângeau caracterul concurențial al procedurii de atribuire și favorizau asocierea Uti, Ymens Teamnet  și CP Consultant Services care a și câștigat licitația.
Acum totul s-a clarificat. Deși doamna directoare generală de la ICI, Doina Banciu a refuzat să ne confirme dacă și când a fost pe Coasta de Azur cu Corina Petrescu, fostă directoare în Ministerul Comunicațiilor condus de Dan Nica și cea care controlează CP Consultant Services, un set de fotografii compromițătoare a intrat în posesia noastră. Fotografiile o înfățișează pe dna Banciu pe Coasta de Azur împreună cu Corina Petrescu, în mai multe ipostaze cu care vă puteți delecta la sfârșitul articolului.

Toate normele legale interne și europene interzic astfel de relații între organizatorul unei licitații și participanții la aceasta iar în cazul în care se dovedește că doamna Banciu nu a plătit pentru cazare, mese, plimbări cu yahtul etc., pedeapsa este închisoarea cu ani grei. Din păcate Doamna Banciu a refuzat de două ori să răspundă emailurilor noastre ceea ce ne convinge că excursia a fost un frumos cadou de la Corina pentru Doina, cadou numit în limbajul de specialitate mită.

În data de 23 octombrie 2015 a avut loc la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în INFORMATICĂ – ICI conferința de finalizare a proiectului „INFRASTRUCTURA DE TIP CLOUD PENTRU INSTITUȚIILE PUBLICE DIN ROMÂNIA” – ICIPRO.
Scopul conferinței era de a marca finalul proiectului  ICIPRO  și de a face cunoscute toate beneficiile oferite de platforma cloud computing.
ICI susține că platforma va asigura resurse IT de procesare și stocare precum și comunicații performante ce vor permite ministerelor, agențiilor și oricăror alte instituții publice locale sau centrale să migreze tehnica de calcul regăsită sub formă de centre de date locale sau calculatoare individuale, pe o platforma unică centrală, reducând astfel costurile locale cu administrarea propriei infrastructuri IT, specifice fiecărei instituții.
Cu siguranță, după finalizarea acestui proiect ICI va concura cu Serviciul de Telecomunicații Speciale ( STS ), de fapt îi va lua locul deținut în informatică.  STS –ul  a asigurat până acum infrastructura necesară, centrele de date , serviciile profesionale și operarea pentru multe ministere pentru sisteme informatice complexe, fiind pionerii sistemelor de tip CLOUD pentru România. Și cel mai probabil toate aceste sisteme vor trece pe infrastructura de tip CLOUD de la ICI.

Proiectul este finanțat din fondurile structurale ale UE, prin Programul operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, axa Prioritară III: Tehnologia informației si Comunicațiilor pentru sectoarele privat și public, Domeniul major de intervenție 2: dezvoltarea și creșterea eficientei serviciilor publice electronice, Operațiunea 1: Susținerea implementării de soluții de e-guvernare și asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar, apelul 5.
Contractul de finanțare aferent acestui proiect este înregistrat la Ministerul pentru Societatea Informațională cu numărul 1194/321/06.12.2013, cod SMIS. Și cine a fost ministrul în această perioadă? Celebrul Dan Nica.
Ce servicii sunt promise?
„Prin implementarea proiectului, ICI va oferi instituțiilor publice din România, prin intermediul rețelei Internet, putere de calcul ”brută” sau specializată și acces la o serie de servicii și facilități partajate. Esența acestui model îl reprezintă virtualizarea: beneficiarul își poate configura prin software un întreg sistem informatic, în care poate integra o gamă largă de „echipamente virtuale” (servere, routere, etc.) softuri generice ( servere web, baze de date) și peste toate acestea, propriile aplicații.”

Licitația a fost câștigată de veșnicii câștigători ai licitațiilor publice de la MCSI: UTI a generalului Tiberiu Urdăreanu pentru o valoare de numai 17 milioane de euro (peste 77 milioane lei).
În momentul lansării, în anul aprilie 2014, licitația a fost intens contestată, dar cele trei cereri de anulare au fost rapid respinse de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.
Contestatarii au confirmat și că respectivul caiet de sarcini a fost pregătit tot de câștigător, de un binecunoscut consultant, deoarece fiecare cum își așterne, așa doarme. Iar UTI știe să își aștearnă bine .
În articolul publicat AICI de ziarul nostru în 25 mai 2015, „Noi candidați pentru DNA” remarcam și firma de consultanță ce face parte din echipa câștigătoare CP CONSULTANT SERVICES, adică pe Corina Petrescu, prietena doamnei Doina Banciu.
Astăzi,  la sfârșitul proiectului, ICI contestă în instanță două decizii prin care i-au fost aplicate în urma unor controale europene, corecții reprezentând 12% din valoarea contractului, aproape 2 milioane de euro.
 Prima corecție a fost aplicată de organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale (OIPSI) și a reprezentat 2% din valoarea proiectului. ( 1,25 milioane lei ). Ulterior și Ministerul Fondurilor Europene a penalizat ICI cu peste 6,5 milioane lei.

Este interesant să vedem cine va plăti aceste amenzi de la Comisia Europeană: vor fi ele imputate furnizorului de soluții, adică firmei UTI, sau le va plăti pe tacute misterioasa doamna Doina Banciu? Cine va plăti cele 2 milioane de euro amendă?

Și cine sunt alți mari câștigători ai acestei licitații: cu siguranță MICROSOFT, deoarece licențele MICROSOFT acoperă o mare parte din bugetul proiectului, așa cum vom arăta în episoadele viitoare.


Un comentariu:

Sile this Millennium spunea...

Ziare.com
Blog
Sile this millennium
URL: http://silethismillennium.blogspot.com

Categoria: Diverse



Ultima actualizare a informatiilor: 08.02.2015

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES