Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

joi, 9 iulie 2015

Stolojan, despre creşterea indemnizaţiilor demnitarilor: O mare măgărie, încă un cui în coşciug - Autor ; Cosmin Ruscior


Politică

Stolojan, despre creşterea indemnizaţiilor demnitarilor: O mare măgărie, încă un cui în coşciug

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Stolojan, despre creşterea indemnizaţiilor demnitarilor: O mare măgărie, încă un cui în coşciug

Majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari este "o mare măgărie", ce demonstrează că în România politica se face "la plesneală". Afirmaţia a fost făcută la RFI de europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan.
Fostul premier, Theodor Stolojan, critică majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari: "Personal, mi se pare o mare măgărie ca un premier în funcţiune, în ultima zi, pentru că astăzi îşi începe mandatul premierul Ponta, deci ca în ultima zi să dai o asemenea Ordonanţă de Urgenţă! Asta nu face decât să confirme că din păcate suntem din nou în etapa politicii la plesneală, care pe care, care poate face. Am început să devin îngrijorat de restaurarea unor privilegii. Vreau să mă înţelegeţi bine, toată lumea vorbeşte că sectorul public trebuie să aibă o altă salarizare, care să aducă oameni competenţi şi în sectorul public, dar nu începi în primul rând cu miniştrii. Şi nu e vorba numai de 48 de funcţii de demnitar, pentru că de exemplu, toate indemnizaţiile primite de şefii cultelor din România, începând de la patriarh, arhiepiscopi, mitropoliţi, episcopi sunt corelate cu indemnizaţiile pe care le primesc miniştrii şi preşedintele ţării. Deci nu începi întâi cu vârful. Putea să aibă răbdare domnul prim-ministru care azi nu mai e în funcţiune, putea să aibă răbdare, până când, aşa cum a promis ministrul Muncii, se va ieşi cu un proiect care să revadă întregul sistem de salarizare pentru sectorul public din România".
În opinia europarlamentarului liberal, "argumentul cu corupţia, cu salariile mici este din nou o ipocrizie incredibilă, pentru că am văzut foarte limpede, avem cazuri de corupţie în justiţie, unde salariile sunt cu mult peste media din sectorul public. Deci suntem în etapa politicii la plesneală. A început cu pensii speciale, denumite indemnizaţii speciale pentru parlamentari, s-a trecut pe urmă la pensiile pentru militari, acum înţeleg că s-a depus un proiect de lege în Parlamentul României, pentru a se da pensii speciale şi la primari, preşedinţi de Consilii Judeţene. Deci suntem în etapa politicii la plesneală, care apucă, cine poate, bate un cui în coşciug".

Cât vor câştiga demnitarii?


Indemnizaţiile lunare ale demnitarilor vor fi majorate începând cu luna august, în baza unei Ordonanţe de Guvern. Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele şi premierul ţării, şeful Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.
Indemnizaţiile preşedintelui, prim-ministrului şi preşedinţilor celor două Camere parlamentare vor fi majorate la 21.540 lei brut (15.108 lei net), potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.
Aceeaşi remuneraţie va fi acordată şi şefului ICCJ, în timp ce salarizarea vicepremierului va fi fixată la 20 de mii de lei brut (14.024 lei net).
Miniştrii şi alte categorii de demnitari, inclusiv şefii serviciilor de informaţii vor primi o indemnizaţie lunară de 19.055 lei brut (13.365 lei net). În ultima categorie intră şi consilierii prezidenţiali, care au rang de ministru.
În clipa de faţă, preşedintele ţării este remunerat lunar cu aproximativ 6.500 de lei net, preşedinţii celor două Camere parlamentare şi prim-ministrul cu 6.184 de lei net, vicepremierul cu circa 5.800 de lei net, iar un ministru cu 5.350 de lei net.
Ordonanţa a fost adoptată miercuri de Guvern, a anunţat premierul interimar, Gabriel Oprea.
"Salarizarea din sectorul public nu este un act populist, ci o exigenţă în conformitate cu statutul actual al României. Nu ne putem preface că este normal ca un preşedinte de ţară eruopeană să primească la final de lună aproximativ 1.500 de euro. Ani de zile, salariul preşedintelui României a fost mai mic decât salariul unor funcţionari de rang secund din alte instituţii. Am avut şi foarte mulţi miniştri cu remuneraţii mai mici decât subordonaţii lor. Această anomalie trebuie să ia sfârşit", declară Gabriel Oprea. El apreciază că majorarea indemnizaţiilor va "tăia apetitul" pentru corupţie.
Gabriel Oprea precizează că până la finele anului vor fi majorări de salarii în întregul sector public, prin legea salarizării unitare, aflate în curs de redactare.
Preşedintele Klaus Iohannis a spus miercuri despre majorarea indemnizaţiilor miniştrilor că i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.
Theodor Stolojan, despre salariile demnitarilor

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Cine a Furat Banii lui Ceausescu | PODCAST Cristian Sima