Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

miercuri, 8 iulie 2015

" Prea putini arestati in Romania? / Sorina Matei Autor: - "A. Dumitrescu- Redactor - Publicat: 08:50 - Sursa : logo


"Prea putini arestati in Romania?

 / Sorina Matei "

 

A. Dumitrescu,

 Redactor

 

 08:50

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 


Prea putini arestati in Romania?

 / Sorina Matei

 

A. Dumitrescu, Redactor

 

 08:50



O ferventa sustinatoare a luptei impotriva coruptiei, a DNA-ului si a Justitiei in general, Sorina Matei face o paralela intre numarul detinutilor din SUA, lider mondial la acest capitol, si al celui din Romania. Prin aceasta comparatie ea vrea sa sublinieze ca democratia din Romania nu este afectata de arestarile cerute de procurori si dispuse de judecatori, acestea fiind oricum mult mai putine decat in SUA, raportat la populatia din fiecare tara.
Astfel Sorina Matei face apologia celei mai mari populatii incarcerate de pe glob (25% din totalul detinutilor din lume se afla in SUA) si subliniaza faptul ca in Romania 'doar' 50.342 de persoane au fost trimsie in judecata in 2014, dintre care "doar" 7040 in stare de arest.
"În SUA nu țipă nimeni că a murit democrația, că tinerii sunt încarcerați, băgați în pușcării/ Youth Detention Services, plimbați în cătușe, inclusiv pentru chiul de la școală.
În România urlă toți marii borfași/ gulerele albe cu toți propagandiștii slugi și mercenari din dotare, care au devalizat împreună bugetele publice cu miliarde de euro, că nu mai suportă, că nu mai trăiesc în democrație doar pentru că li se aplică legea și doar pentru că a venit vremea ca absolut toți să plătească, nemaifiind absolut nimeni deasupra legii.
Nu e ironic?", se intreaba Sorina Matei.
Ea nu mentioneaza insa ca multe din inchisorile americane sunt private, iar detentia este o afacere. De aceea multi fac lobby pentru a mari numarul infractiunilor care sunt pedepsite cu inchisoarea. Totodata sunt si cei care militeaza impotriva acestei pedepsirii severe a unor infractiuni minore. Deci o ingrijorare privind numarul mare de detinuti din SUA exista si genereaza dezbateri care tin atat de argumente soci-o economice, cat si de aspecte legate de drepturile fundamentale.

Iata datele prezentate de Sorina Matei pe pagina sa de Facebook:

"Pușcăria în democrație
Facts/cifre:
În Statele Unite ale Americii, 1 din 100 de adulți se află în închisoare, cu 5 până la 10 ori mai mulți decât în statele din Europa de Vest sau alte democrații europene.
În Statele Unite ale Americii, the US prison population însuma, în 2009, 2,2 milioane de adulți, cea mai mare rată de deținuți din LUME - aproape 25% din totalul populației încarcerate a LUMII, în condițiile în care SUA au pe teritoriul lor doar 5% din populația planetei.
În SUA, între 1973 și 2009, rata încarcerărilor a crescut exponențial, având la bază o legislație extrem de puternică, un sistem de Justiție bine pus la punct dar și probleme diverse de natură socială: minorități, educație precară, dependență de droguri sau alcool, boli psihice sau fizice, șomaj.
În SUA, rata încarcerărilor pentru infracțiunile legate de droguri a crescut de 10 ori iar pentru celelalte infracțiuni de două ori.
În 2009, 62% din copiii de culoare mai mici de 17 ani, care aveau unul din părinți care nu terminase liceul, aveau cel puțin un părinte în pușcărie.
Procentele sunt de doar 17% pentru copiii hispanici și 15% pentru albi.
În 2010, în SUA, rata de încarcerare pentru negri a fost de 4,6 ori mai mare decât pentru albi.
Din 1980 până în anul 2000, în SUA, numărul copiilor cu părinți încarcerați pentru diverse infracțiuni a crescut de la 350.000 până la 2,1 milioane. În 2000, 3% din toți copiii din SUA aveau un părinte în pușcărie.
În mai multe state din SUA, dar și democrații europene, CHIULUL DE LA ȘCOALĂ este criminal offence/ infracțiune. În SUA se ajunge chiar la încarcerarea copiiilor pentru TRUANCY/chiul de la școală.
În toate aceste condiții pe care le-am prezentat sintetic și sumar mai sus, rata criminalității în SUA a fluctuat cu tendință de scădere, impactul social a fost major, însă alocările bugetare pentru US prison population au devenit o adevărată povară pentru stat, depășind aproape toate alocările pentru restul serviciilor guvernamentale, inclusiv în domenii cheie- educație, transport, asistentă publică.
Acum, în SUA, rata încarcerărilor cu creștere exponențială a mai scăzut, dar nu suficient, rămânând o adevărată problemă socială.
În tot acest timp și în paralel, în România, în 2014, din total populație majoră de 17.000.000 de persoane, numai 50.342 de persoane, adică 0,296% din total populație majoră a fost trimisă în judecată.
Dintre aceste 50.342 de persoane, doar 7040 de inculpați au fost trimiși în judecată în stare de arest. Adică 13,98% din totalul inculpaților, media anuală fiind de 14,05% și 0,04% din totalul populației majore.
Dintre aceștia, un procent extrem de mic, de doar 2% din cele 14% și 0,296% din totalul populației majore inculpate, a avut la bază arestări dispuse de judecători în baza cererilor DNA.
Priviți absolut toate cifrele de mai sus. Fac parte dintr-un raport mai amplu dat publicității de curând de US National Research Council, cu susținerea Institutului Național American al Justiției, Academiei Naționale de Științe al SUA și Consiliul Național de Cercetare al SUA.
În SUA nu țipă nimeni că a murit democrația, că tinerii sunt încarcerați, băgați în pușcării/ Youth Detention Services, plimbați în cătușe, inclusiv pentru chiul de la școală.
În România urlă toți marii borfași/ gulerele albe cu toți propagandiștii slugi și mercenari din dotare, care au devalizat împreună bugetele publice cu miliarde de euro, că nu mai suportă, că nu mai trăiesc în democrație doar pentru că li se aplică legea și doar pentru că a venit vremea ca absolut toți să plătească, nemaifiind absolut nimeni deasupra legii.
Nu e ironic?", a scris Sorina Matei pe pagina sa de Facebook.

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES