Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 13 iulie 2015

FILIERA MASONILOR de la Universitatea din Reșița. FABRICA DE LICENŢE pentru polițiști și beizadele de demnitari și milionari | DEZVĂLUIRI DIN DOSARE DE CORUPŢIE - Autor: Ionel Stoica | luni, 13 iulie 2015 - Sursa: evz.ro |

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 EVZ

Justiţie

FILIERA MASONILOR de la Universitatea din Reșița. FABRICA DE LICENŢE pentru polițiști și beizadele de demnitari și milionari 

| DEZVĂLUIRI DIN DOSARE DE CORUPŢIE

Autor: 

 Ionel Stoica 

 | luni, 13 iulie 2015 | 

 
                                   Marian Mihăilă, după audierile date în fața procurorilor SUPC
Ancheta în cazul profesorilor universitari de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița (Caraș-Severin) dezvăluie faptul că ofițeri din cadrul Ministerului de Interne, fii unor afaceriști locali sau demnitari, erau favorizați pentru a obține o diplomă universitară. În plus, profesorii cereau mită de la studenții fără pile, pentru a-i promova la examenul de licență.

Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile în cel mai recent caz de corupție universitară, Irina Oriol și Florinel Ionel Franț - decanul și prodecanul Facultății de Științe de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița.

Complicii

Alți trei profesori sunt cercetați sub control judiciar: Marian Mihăilă- președintele Senatului Unversității, Ruxana Ghiță- asistentul universitar al rectorului și Mihai Vișan- titularul cursului „Istoria construcției Europene”. Ancheta este coordonată de procuroarea Denisa Cristodor din cadrul Secției de Umărire Penală și Criminalistică (SUPC) din Parchetul General.
Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă, „studenții favorizați fac parte dintr- un cerc foarte strâns de relaționări, care să le asigure o eventuală protecție”. „Dintre studenții favorizați în promovarea cu «regim preferențial al examenelor» - când pot aceștia să vină la examene și în cadru privat, cu punerea la dispoziție a unor materiale din care să copieze -, făcând parte cadre MAI (polițiști, pompieri – dar cu funcții de conducere), fiii/ rudele unor șefi din cadrul IPJ Caraș Severin, oameni de afaceri sau fiii acestora, fii de demnitari, persoane care să le asigure protecția juridică”, arată Cristodor.

„Frați” de lojă

Surse judiciare au explicat că Mihăilă, fost colonel SIE, este maestru mason și coleg cu prodecanul Franț în loja „Lumină și Adevăr”. Este vorba de loja din care face parte și baronul Sorin Fruzăverde (PNL)- președintele CJ Caraș-Severin. Soția politicianului, Doina Frunzăverde, este rectorul Universității. Mihăilă a fost condamnat, în 2013, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Șpagă la Moldomin”, alături de alți doi frați din lojă: un judecător și un consilier județean.


FOTO: Marian Mihăilă cu șorț masonic FOTO: PRESSALERT.RO


Mihăilă a pus la punct o specializare cu un profil inedit, de „Drept European și Internațional”. El a fost interceptat în momentul în care lăuda studenților din primul an, beneficiile absolvirii acestei facultăți și pilele pe care le avea la București.

„Valoarea va fi cea de la București, de la Academia de Poliție, pentru că relațiile noastre, sau ale mele, cu Academia de Poliție sunt foarte bune și veți da licența cu ei. În rest nu veți avea nici un impediment. Dacă voi știți și vă pregătiți, veți putea să prezentați după ce terminați profilul ăsta, orice fel de activitate care este legată de partea juridică: avocat, procuror, judecător, notar, inclusiv înalt funcționar la instituțiile europene, se dădea mare Mihăilă.

Consecințe: „Tinerii pleacă la studii în străinătate”

Procuroarea Denisa Cristodor arată că pentru fiecare student înscris, Universitatea primește de la Ministerul Educației o subvenție, iar profesorii, prin atitudinea permisivă, urmăresc menținerea numărului de studenți înscriși, și implicit a catedrelor. Ea arată care sunt consecințele asupra sistemului educațional:
  • Diminuarea accesului populației la învățământul de o bună calitate; ^ Transformarea instituțiilor de învățământ în instrumente de îmbogățire ilicită;
  • Concurență neloială între tinerii care doresc să-și facă studiile cu cei ce ,,cumpără” notele mai mari;
  • Nivelul scăzut de pregătire profesională a tinerilor specialiști;
  • Generarea fluxului de tineri ce pleacă peste hotarele țării unde calitatea studiilor este mai înaltă;
  • O percepție publică pesimistă a societății față de prestația sistemului educațional, în cazul de față cu unele consecințe și asupra sistemului juridic, și diplomatic, având în vedere faptul că specializarea de drept european și internațional își propune să formeze viitori diplomați.

„Că ți-o trag o dată și pa!“

Una din probele cheie din acest caz au fost făcute cu ajutorul unei polițiste de la Direcția Generală Anticorupție, care a fost deghizată în studentă. Florin Franț a hărțuit-o sexual pe „studentă”, promițându-i că dacă face amor cu el va promova toate examenele.


FOTO: Profesorul Florin Franț, cel care a hărțuit-o pe „studentă”, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile FOTO: ARGUMENT-CS.RO


Franț: Din picioare mă bagi în boală. Fiț-ar curu’ să-ți fie.
Studentă: Deci, eu..
Franț: Când te-ai dat jos din mașină, mi-ai băgat curu’ ăla în nas, cu chiloții tăi, bikinii ăia băgați în cur.
Studentă: Am făcut eu...
Franț: Că n-am... n-am mai putut să conduc, vreo 200 de kilometri am fost distrus.
Studentă: Da! Deci... Obișnuiești să exagerezi așa...
Franț: Și fustă sau rochie ce-o fost aia albă... Aveai niște bikini minusculi. Când te-ai ridicat, ai scos curu’ așa, l-ai ondulat. Oooaaaa!... Că ți-o trag o dată și pa.
„Studenta” i-a mai dat bani și un parfum profesoarei Ioana Oriol, care a acceptat mita, pentru a o ajuta cu promovarea unor examene, cum ar fi Sociologie Juridică, Introducere în Drept European, Drept internaţional, Drept intern şi Cetăţenia Europeană.
Tag-uri:

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES