Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 11 mai 2015

Teapa liberala


Teapa liberala 

- Luni, 11 Mai 2015, ora 08:41

 - Sursa: Ziare.com

- Autor: Ioana Ene Dogioiu

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
 
Ziare.com

Teapa liberala

Teapa liberalaFoto: Arhiva Ziare.com

Declaratia facuta de Teodor Atanasiu in fata liberalilor bistriteni si scursa in presa scoate la lumina o realitate nu neaparat surprinzatoare din noul PNL, un partid departe de a fi cicatrizat dupa fuziune, in care se duce inca o lupta feroce pentru suprematie intre fostele doua componente.
Surprinzatoare este usurinta cu care vicepresedintele PNL isi asuma o teapa data nu atat unui alt partid, cat electoratului.

"Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. (...) Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba! (...) Nu e corect deloc, dar n-am nicio retinere. Nu-i corect, dar daca maine ai prim-ministrul poti face ce vrei si ai tot. (...)

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus ca daca pleaca maine imi fac un bine. Tot cu 45% raman si nu ma mai intreaba nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu' si cu lacu....

PUBLICITATE
Daca faci o comparatie si o sa-i vedem maine pe Alina si cu Vasile oriunde lumea e usor sa aleaga intre cei doi pe cine sa aleaga. Daca intrebi ce partid s-a reformat si care nu, si te uiti la presedinti, iar e usor sa-ti dai seama cine", a spus Teodor Atanasiu.

Nu este pentru prima data cand un lider al fostului PNL face declaratii de acest tip. A mai vorbit la fel anul trecut si Ludovic Orban, intr-un context electoral intern, a mai iesit la rampa si Cristian Bodea, cel gata sa se alieze cu Georgica Severin pentru modificarea codurilor Penal si de Procedura Penala.

Dar cred ca niciunul nu a fost la fel de explicit, agresiv si as zice chiar arogant ca Teodor Atanasiu.

Pe mine nu ma intereseaza ecuatia interna dintre PNL si PDL. Pe mine ma intereseaza raportarea noului PNL la electorat.

Exista un electorat al PDL, fara de care dl Atanasiu recunoaste ca nu se puteau castiga alegerile. Pe rezultatele de la europarlamentare, acest electorat era doar cu vreo doua procente mai mic decat al PNL. Oamenilor acestora li s-a facut o promisiune electorala. A fost un angajament public, presedinte de la PNL, premier de la PDL. Nu e vorba despre persoane cu nume si prenume, e vorba de principiu si regula.

Pe de alta parte, pentru intreg electoratul, PNL a transmis angajamentul unei constructii solide, adica a unui alt model decat am tot vazut 25 de ani in politica romaneasca.

Ce ii spune acum dl Atanasiu electoratului? Teapa! Nu mai e valabil ce am zis, nu credeam in ce spuneam, dar veti ramane cu noi ca doar n-o sa va duceti in partea cealalata, nu prea aveti de ales.

Daca dl Atanasiu retracteaza cu atata lejeritate o intelegere parafata, daca admite cu senintate ca este dispus la incorectitudine in aceasta privinta, oare in ce alte privinte mai e dispus la minciuna si incorectitudine?

Sau, ca sa o luam altfel, e vreun domeniu in care nu e dispus?

Inteleg ca dl Atanasiu are o problema cu unii democrat-liberali. Are dreptul, dar si i-a asumat. Asa cum PDL si i-a asumat pe Chiuariu, Adomnitei, Bigiu, Vosganian, basca suspendarea din 2012. Asta e, cand te iei cu acte, te iei cu tot cu neamuri si trecut.

Dl Atanasiu vorbeste despre reformarea partidelor. Dincolo de faptul ca a-l auzi tocmai pe domnia sa invocand reforma imi provoaca o usoara apasare in zona stomacului, ma intreb daca reforma nu ar trebui sa inceapa tocmai cu onoarea si respectarea angajamentelor luate, indiferent de natura si continutul lor?

Reforma nu e chestiune de varsta a liderilor, ci de mentalitate. Si am ramas surprinsa de faptul ca dl Atanasiu a facut aceste declaratii care tin de cel mai nereformat stil de a face politica, tocmai in fata presedintelui liberal pe care domnia sa il considera o mostra de reforma si care nu a reactionat in niciun fel.

Alina Gorghiu a tacut, iar a tacea inseamna de cele mai multe ori a consimti.

Apoi, intelegerea dintre PNL si PDL cu toti termenii ei a fost parafata din partea liberala de Klaus Iohannis. Ce ne transmite dl Atanasiu, de fapt? Ori dl Iohannis a fost parte la o teapa, ceea ce eu nu cred pentru ca nu corespunde profilului domniei sale. Ori dl Iohannis a pierdut controlul asupra fostului PNL care nu mai da doi bani pe intelegerile parafate de fostul lor presedinte si de actualul presedinte al Romaniei.

Nu cred ca dl Ponta putea primi o veste mai buna tocmai cand a ajuns in fata primei inclestari mai serioase cu presedintele. Ca dovada, s-a si grabit sa posteze pe Facebook declaratiile lui Teodor Atanasiu.

Pe de-o parte, premierul afla ca liberalii nu prea mai sunt interesati de viziunea presedintelui care, daca este asa, e complet izolat la Cotroceni.

Pe de alta parte, primeste practic confimarea ca PNL nici macar nu are intentia sa-l rastoarne de la putere. Pentru ca un partid care are asemenea probleme interne nu are cum sa se mobilizeze intr-o ofensiva serioasa de preluare a puterii. Se macina in bataliile din interior prea mult pentru a mai avea timp de bataliile cu adversarii de la putere.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Luni, 11 Mai 2015, ora 08:41
Sursa:
Ziare.com
Autor:
Ioana Ene Dogioiu
Cuvinte cheie :
Vizualizări: 2
Încetare urmărire – Nu mă anunţa prin email când sunt răspunsuri

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES