Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

joi, 14 mai 2015

EXCLUSIV Laura Voicu, dezvăluiri din culisele lumii avocaților: ”Am fost lăsată pradă abuzurilor”. Funcția cheie pentru care se pregătește și ce avantaje are în fața celorlalți aspiranți


EXCLUSIV 

Laura Voicu, dezvăluiri din culisele lumii avocaților: ”Am fost lăsată pradă abuzurilor”. Funcția cheie pentru care se pregătește și ce avantaje are în fața celorlalți aspiranți

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

PSnews.ro

EXCLUSIV Laura Voicu, dezvăluiri din culisele lumii avocaților: ”Am fost lăsată pradă abuzurilor”. Funcția cheie pentru care se pregătește și ce avantaje are în fața celorlalți aspiranți

de
- 13 Mai, 2015
0 1236
Laura Voicu, cunoscutul avocat al fostei șefe DIICOT, Alina Bica, a vorbit, într-un interviu oferit PSnews.ro, despre despre problemele uriașe cu care se confruntă avocații ce sunt membri în cadrul Baroului București.
Trebuie precizat că duminică, Laura Voicu, alături de alți 16 competitori, vor intra în cursa pentru funcția de Decan al Baroului București.
În cadrul interviului pentru PSnews.ro, Laura Voicu ne-a oferit o serie de detalii despre proiectele și viziunile pe care intenționează să le impună în cadrul acestei entități, în cazul în care va câștiga competiția internă, dar și despre potențiala intruziune și influența a politicului în rândul avocaților din Baroul București.
De asemenea, Laura Voicu a vorbit, în cadrul interviului oferit PSnews.ro, despre avantajele pe care le consideră că le are în fața celorlalți aspiranți la funcția de decan al Baroului București, dar și cum răspunde la întrebarea  dacă ia în calcul intrarea în politică.
Reporter: Urmează zilele următoare, mai exact duminică, un rând de alegeri în cadrul Baroul București. În primul rând, când v-ați decis să intrați în această cursă și ce v-a determinat? A contat, în vreun fel, în asumarea acestei poziții reținerea dvs. de către DNA?
Laura Voicu: Asteptarile pe care le-am avut de la conducerea Baroului Bucuresti prin prisma promisiunilor facute de actualul decan au ramas fara rezultat. Confratii mei au probleme grave, care trebuie rezolvate prin fapte si nu prin populism si promisiuni desarte. Incepand cu avocatii din oficiu si pana la taxele nejustificate si foarte mari care prejudiciaza bugetul avocatilor, pana la lipsa de transparenta in decizii luate fara consultarea tuturor confratilor, din punctul meu de vedere acestea sunt probleme reale ale breslei. Mi se pare injust si imoral sa taxezi cursuri de pregatire profesionala la INPPA, unde mai nou se merge pe numar limitat de locuri. Este gresit sa nu dai dreptul avocatului sa isi aleaga singur directia proprie profesionala si sa nu il ajuti in acest sens.
Toate aceste neajunsuri din profesia de avocat m-au determinat sa incerc sa schimb lucrurile si sa ofer siguranta, rapiditate in actiune, transparenta, o circulatie rapida a informatiilor si a documentelor, intr-un cuvant debirocratizarea activitatii baroului. Corpul avocatilor inscrisi in programul asistentei juridice obligatorii are nevoie de formare si de o schimbare pe termen lung si predictibila. Reformarea sistemului judiciar nu se poate realiza fara modernizarea componentei asistentei juridice obligatorii. Am avut intotdeauna un respect la adresa avocatilor din oficiu, marginalizati cateodata chiar de catre proprii lor colegi. Niciodata conducerea baroului nu a acordat atentia cuvenita avocatilor din oficiu de care isi amintesc doar cand vin alegerile si devin se doreste sa fie transformati intr-o masa de manevra electorala. Cunosc cazuri cand avocatii din oficiu asteapta mai bine de un an onorariul cuvenit muncii prestate si consider ca organele de conducere ale profesiei nu se implica suficient pentru ca avocatii de oficii sa isi primeasca onorariile integral si la timp.
Este anormal ca Baroul sa stie sa perceapa numai taxe si sa nu ofere absolut nimic in schimb. Am decis sa candidez pentru demnitatea de Decan al Baroului Bucuresti, tocmai pentru ca am constatat pe propria piele ca, in loc sa fie aparata de organele de conducere ale profesiei, am fost lasata prada abuzurilor procurorilor DNA. Am avut insa noroc sa dau peste judecatori corecti, cu capul pe umeri.
Reporter: Se spune că politica e în tot și în toate. Ca un exemplu, și la Federația de Fotbal, când au fost alegeri s-a vorbit de o posibilă intervenție a politicului. Regăsim influența sau interferența politică și în alegerile pentru Baroul București?
Laura Voicu: Sa nu uitam ca atat domnul Fenechiu, cat si domnul Iordachescu sunt afiliati politic, domnul Fenechiu fiind chiar lider de partid. Nu vreau sa fac supozitii pe marginea acestor optiuni, pana la urma e vorba de alegeri intre avocati, dintre avocati, politicul ar trebui sa sprijine profesiile liberale, nu sa influenteze alegerile sau sa se implice in organizarea noastra.
Reporter: Spuneți-ne, pe scurt, obiectivele mari pe care le veți urmări în cazul în care o să ajungeți decan al Baroului București.
Laura Voicu: : – organizarea administrativa a Baroului Bucuresti in sensul de a creste gradul de operativitate a activitatilor derulate prin programul de asistenta juridica obligatorie;
– cresterea nivelului activitatilor derulate prin program;
– cresterea gradului de colectare si de repartizare a sumelor acordate prin SAJ;
– modernizarea tehnologica a Baroului Bucuresti;
– organizarea profesiei de avocat prin profesionalizarea corpului avocatilor;
– crearea unui Consiliu Onorific Stiintific;
– promovarea de proiecte care sa asigure o mai mare vizibilitate profesiei de avocat in viata sociala;
– sprijinirea institutionala a avocatilor care doresc sa-si extinda activitatea pe teritoriul UE;
– regandirea nivelului taxelor existente in sensul reducerii lor si transparenta in organizarea si cheltuirea oricarei sume de bani.
Reporter: Ce vă diferențiază de ceilalți competitori pentru această funcție?
Laura Voicu:  Programul si atitudinea. Niciodata nu mi-as ataca murdar confratii, nu le voi intoarce niciodata spatele ascunzandu-ma in umbra unor proprii interpretari ale legii si voi fi langa ei oricand. Eventualele probleme delicate vor fi rezolvate in interior, cu usile inchise.
Reporter: În urmă cu câteva zile, luni mai exact, Senatul a adoptat modificarea legislativă care prevede înlocuirea sintagmei „suspiciune rezonabila” cu probe sau indicii temeinice”, care știm că este formulare din vechiul Cod de Procedură Penală. Cum vedeți această decizie, având în vedere că există o adevărată controversă in jurul acestei schimbări? Unii vorbesc de regres, alții că politicul blochează arestările ș.a.m.d..
Laura Voicu:  Asa cum am mentionat mai sus, nu accept intruziunea politica in profesia noastra. Insa aici nu este vorba despre o implicare politica ci doar de o decizie corecta, legala si morala. Este evident pentru toti ca starea de arest preventiv care este o stare exceptionala, la noi incepe sa capete aspect de normalitate, arestul devenind o masura punitiva si nu una preventiva pentru indeplinirea scopului asa cum este prevazut in codul de procedura penala.
Reporter: Concret, dacă ar fi existat prevederea de indicii sau probe temeinice, am putea asista la scăderea vizibilă a numărului de persoane reținute de DNA? Credeți că ați mai fi fost reținută de procurori DNA dacă exista formularea de ”probe și indicii temeinice?”
Laura Voicu:  Atata vreme cat dosarul meu este in faza de urmarire penala nu am dreptul legal sa lamuresc public situatia mea. Insa motivarea Incheierii prin care a fost respinsa propunerea de arestare preventiva este publica si reiese in mod indubitabil abuzul procurorilor in ceea ce ma priveste.
Reporter: V-ați gândit vreodată să intrați în politică și să încercați din interior să îmbunătăți legislația care reglementează sistemul de justiție din România?
Laura Voicu:  Imbunatatirea legislatiei se poate face si din postura de Decan al Baroului Bucuresti, nu este necesar sa ma afiliez politic. Dupa cum bine stiti, in afara de profesia de avocat, sunt mama a doi baieti minunati, carora doresc sa le dedic cat mai mult din timpul meu, iar politica este o foarte mare consumatoare de resurse. Pe de alta parte consider ca nu poti sa faci bine doua lucruri in acelasi timp.
Am avut surpriza neplacuta sa descopar un proiect de lege aflat în dezbatere la una din Camerele Parlamentului care, in loc sa aduca beneficii profesiei de avocat, reglementeaza de fapt anumite interese personale sau ale unui grup restrans. Surpriza a fost si mai mare cand am vazut un contracandidat printre initiatorii acestui proiect.
Cu surprindere am observat că nu a existat nicio dezbatere in cadrul Baroului Bucuresti referitoare la aceste schimbari, nici macar o informare despre stadiul reformării legislației noastre profesionale.
Este rusinos ca o profesie in care  instrumentul de baza este legea, sa aiba în proiect o lege functionala atat de abuziva.
Asta ne arata o data în plus, ca pentru unii este important sa detina o functie, nu sa fie reprezentantul si vocea avocatilor, asa cum mi-am propus eu sa fiu. Vreau să transmit un mesaj limpede despre mine: chiar nu am de gand sa schimb relatia pe care o am în prezent cu confrații in momentul in care voi ajunge Decan, asa cum, din păcate au făcut-o unii în trecut, fie din poziția de Decan, fie din aceea de Consilier al Baroului, dezamăgind mulți electori. Si chiar daca nu voi avea suficiente voturi asta nu inseamna ca o sa-mi schimb atitudinea, voi ramane acelasi om, constant in principii si luptator pentru crezul lui.
Suntem avocati!
Vizualizări: 2
Încetare urmărire – Nu mă anunţa prin email când sunt răspunsuri

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES