Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

marți, 31 ianuarie 2012

Cum atacă românii ACTA

Cum atacă românii ACTA

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Cum atacă românii ACTA

30 ianuarie 2012, 21:16

Autor:

Vlad Andriescu

Cuvinte cheie:

viata, ACTA, atac, retele sociale, mesaj,

Polonezii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de tratat, în timp ce românii au rămas fideli protestelor pe reţelele sociale

Foto: afp

Polonezii au ieşit în stradă

pentru a protesta faţă de tratat,

în timp ce românii au rămas fideli

protestelor pe reţelele sociale

Grupul Anonymous a trimis un al doilea mesaj către România, în care cere internauţilor să ia poziţie împotriva ACTA. Conaţionalii s-au conformat şi se „organizează“ pe reţelele sociale.

Semnarea tratatului internaţional ACTA (Anti Counterfeiting Trade Agreement) de către 22 de ţări din Uniunea Europeană, printre care şi România, a provocat reacţii vehemente din partea utilizatorilor de internet. Pe lângă crearea grupurilor speciale pe Facebook, un site al Guvernului a fost spart, iar grupul de hackeri ­Anonymous a trimis un al doilea mesaj către ţara noastră.

Utilizatorii de facebook răspund

Primii care au răspuns la semnarea tratatului, despre care se spune că luptă contra produselor contrafăcute şi se aplică şi la drepturile de autor şi la pirateria online, au fost persoanele de pe Facebook , care au creat un grup special. Până acum, acesta a strâns aproximativ 1.000 de utilizatori sub mottoul „Stop cenzurarea Internetului. Nu lăsa corporaţiile şi guvernele lumii să privatizeze libertatea cuvântului".

Pe lângă acestea, grupuri mai mici au fost formate pe reţeaua socială a lui Mark Zuckerberg pentru a face lobby împotriva pericolului pe care l-ar putea reprezenta ACTA, dacă Parlamentul European va accepta implementarea acestuia la votul din luna iunie. Astfel, mesajul „Vrem un internet liber! Spune NU proiectului ACTA" este transmis de către pagina „România Spune NU - ACTA", iar grupul „Anti ACTA România" anunţă că „România se alătură mişcării anti ACTA". Aceste pagini promovează şi o petiţie online, semnată până acum de aproximativ 1.800 de persoane.

Site spart în numele libertăţii online

Nici hackerii nu au stat departe. Astfel, site-ul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a fost spart, iar „agresorii virtuali" au afişat mesajul „Stop A.C.T.A.". Prin intermediul unui cont de Twitter, atacul a fost revendicat de către hackeri români care se consideră parte a mişcării Anonymous.

Aceasta din urmă a transmis până acum două mesaje către România: în primul, publicat online în urmă cu două săptămâni, Anonymous îi felicită pe români pentru că au ieşit în stradă. ­„V-aţi alăturat, într-un final, luptei globale pentru o viaţă mai bună. După 22 de ani de furt, de minciună şi de manipulare, perpetuate de guverne şi de corporaţiile mass-media, vocile noastre se fac auzite încă o dată pe străzile oraşelor", a fost mesajul grupării.

„Nu iertăm. Nu uităm. Aşteptaţi-ne"

După ratificarea ACTA, „anonii" au trimis o a doua misivă video. „Ar trebui să ştiţi că dincolo de jocuri video, filme şi divertisment în general, există lucruri importante care îi aduc pe oameni împreună: comunicarea, dreptul de a furniza şi de a primi informaţie. Ele sunt luate odată ce ACTA a fost semnat", se spune în filmuleţul publicat pe YouTube. Toate acţiunile Anonymous s-au terminat cu mesajul clasic: „Suntem Anonymous. Suntem Legiune. Nu iertăm. Nu uităm. Aşteptaţi-ne".

"Ar trebui să ştiţi că dincolo de jocuri video, filme şi divertisment în general, există lucruri importante care îi aduc pe oameni împreună.''
Anonymous grupare de activism online

Ce este ACTA?

ACTA (Anti Counterfeiting Trade Agreement) este un tratat internaţional care are ca scopuri declarate respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv pe internet şi combaterea pirateriei cu bunuri de lux, muzică şi filme. Negocierile au început în 2008, dar au fost ţinute secrete. Joi, 22 de state europene s-au alăturat celor care au iniţiat proiectul: SUA, Canada, Australia, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia. Pentru ca prevederile actului să fie aplicate la nivelul UE este însă nevoie de aprobarea Parlamentului European. Aleşii îşi vor exprima votul cu privire la acest subiect în luna iunie.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES