Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

sâmbătă, 24 iulie 2010

Ultima sansa a PD-L


Ultima sansa a PD-L

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
"Sondajele de opinie exprima intr-un mod succint situatiile politice. Datele publicate azi (joi n.r.) de IPP nu fac exceptie. 12% pentru PD-L e traducerea situatiei pe care premierul Emil Boc o descria aseara (miercuri la TVR n.r.), spunand ca nu si-a luat concediu in ultimii doi ani. PD-L si Traian Basescu platesc mentinerea lui Emil Boc in functie."

Explicatia data de europarlamentarul PD-L Cristian Preda, pe blogul sau, rezuma magistral, pentru cei care vor sa vada adevarul drept in ochi, greseala fundamentala din cauza careia atat presedintele cat si principalul partid de guvernamant se afla in picaj.

Cei care refuza acest exercitiu neplacut se pot amagi in continuare cu decontul crizei. Dar pentru cei care il accepta, descoperirea si eliminarea cauzei prabusirii ar trebui sa fie primul pas, absolut necesar, dar nu suficient, pentru iesirea din situatia actuala.

Nimeni nu prea contesta faptul ca Emil Boc este un om onest, foarte muncitor si animat de cele mai bune intentii. Dar asta nu ajunge pentru a fi un bun premier si presedinte de partid. Pentru asa ceva e nevoie, mai ales in vremuri atat de grele, de calitati certe de lider, pe care domnia sa nu le are si pace.

Emil Boc este un premier si un presedinte de partid foarte slab, ezitant, lipsit de vana si, adesea, de curaj. Iar guvernarile sale de din 2008 au fost haotice si contradictorii. Asadar, PD-L nu deconteaza in primul rand criza insasi, ci felul in care guvernele Boc au abordat criza.

Principiile clamate in campanii, de la anticoruptie la anticlientelism au fost incalcate copios. Restructurarile si reformele promise si atat de necesare au fost amanate pana cand situatia a devenit disperata, iar acum sunt insailate pe genunchi, fara criterii si studii de impact. Ordonantele neconstitutionale au curs, economia nu a avut parte de nicio masura de sustinere, iar masurile de austeritate au fost gesturi disperate, nu parti dintr-un plan coerent si gandit in amanunt.

Toate acestea au generat un efect letal de nesiguranta si deriva, care s-a propagat atat in electorat, cat si in propriul partid.

Sondajul IPP ne arata ca PD-L a pierdut inclusiv o mare parte din electoratul sau traditional, apropiindu-se periculos de nivelul de la care a inceput marea ascensiune a lui Traian Basescu, in urma cu 10 ani. A pierdut foarte multi dintre oamenii care i-au votat de democrati de-a lungul timpului in numele unor principii clare si avand asteptari indreptatite, inselate acum in mod dramatic.

In interiorul PD-L, lipsa unui lider puternic si a unei directii certe se resimte intr-o indisciplina tot mai mare. In formatiunea recunoscuta drept cea mai disciplinata si mai coerenta, fiecare a ajuns sa interpreteze, in public, propria partitura, iar grupurile rivale se incaiera prin intermediul presei.

Pana acum, anvergura redusa a lui Emil Boc era compensata de autoritatea lui Traian Basescu. Insa presedintele se afla acum la capatul carierei politice, popularitatea sa este grav erodata, nu mai reprezinta o locomotiva pentru partid si tocmai de aceea si-a peirdut mult din autoritatea asupra acestuia. Declinul sau lasa insa un vid de putere resimtit acut la nivel de partid si guvernamental.

Una peste alta, PD-L are acum nevoie ca de aer sa promoveze un nou premier in fruntea unei noi echipe guvernamentale, care sa schimbe imaginea dramatica de nava aflata in deriva a partidului si a Executivului.

"Semnalul pe care il transmite IPP, de a carui corectitudine nu ma indoiesc, nu trebuie sa fie unul de alarma pentru Guvern, ci este unul de incendiu. Cand casa arde, nu trebuie sa stai sa mai dai cu aspiratorul! Trebuie schimbat Guvernul", spune Cristian Preda.

Termenul pe care l-a avansat Traian Basescu pentru o analiza a activitatii guvernamentale, 1 septembrie, pare, din acest punct de vedere, mult prea indepartat. Dar macar atunci, Traian Basescu ar trebui sa inceapa primenirea de la cel mai inalt nivel. Apoi, schimbarile ar trebui facute cat mai repede si la varful partidului. Altfel, procentul de acum al PD-L va parea, nu peste mult timp, o dulce amintire.
Sambata, 24 Iulie 2010, ora 06:31 Sursa: Ziare.com
Autori: Ioana Ene

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES