Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

sâmbătă, 10 iulie 2010

PERSONALITĂŢI  ROMÂNEŞTI

PERSONALITĂŢI ROMÂNEŞTI
Lucretia Berzintu

Nicolae IONIȚĂ a înființat

MUZEUL VIRTUAL AL

NEAMULUI ROMÂNESC -

GALERIA PERSONALITĂȚILOR


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

CARAGIALE - CEL MAI PORTRETIZAT SCRIITOR DIN LUME

CARAGIALE - CEL MAI PORTRETIZAT SCRIITOR DIN LUMECARAGIALE - CEL MAI PORTRETIZAT SCRIITOR DIN LUME. Record omologat de Guiness Book pentru colectie.

Expozitia de portrete ale marelui dramaturg Ion Luca Caragiale (1852-1912) contine 250 de desene din marea colectie mondiala de gen, reunite de cunoscutul caricaturist roman Nicolae Ionita.

In urma trimiterii catre colegi de breasla, a cateva fotografii ale lui Caragiale, Ionita a primit peste 1.500 de portretizari din partea unor artisti graficieni si caricaturisti din 123 de tari, dintre care 29 din Spania. Aceasta colectie a devenit un record Guiness Book omologat pentru cel mai portretizat autor din lume.

La concursul organizat online au participat 44 de sefi de organizatii si asociatii nationale de artisti plastici, reprezentanti ai peste 500 de ziare de importanta mondiala, trei castigatori ai Premiului Pulitzer pentru caricatura de presa, artisti din toate continentele. Inedita expozitie a lui Caragiale este considerata o opera istorica fara precedent in grafica mondiala, care nu s-ar fi putut realiza fara initiativa caricaturistului Nicolae Ionita si a filialei 'Cartoonists Rights Network Romania'.

Nicolae IonitaNicolae Ionita s-a nascut la Ploiesti in anul 1951 si a urmat Studiile Superioare Tehnice. Este presedintele departamentului pentru Europa de Est al organizatiei internationale a caricaturistilor 'Cartoonists Rights Network'. A debutat in 1969 la revista 'Urzica'. A publicat peste 3000 de caricaturi atat in publicatii romanesti: Romania Libera, Curentul, Ziarul Financiar, Romania Literara, cat si in strainatate: Serbia, Bulgaria, Croatia, Franta, Japonia, Moldova, Rusia, SUA etc. Ionita si-a prezentat caricaturile in numeroase expozitii internationale din Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Croatia, Cuba, Marea Britanie, Franta, Grecia, Iran, Israel, Italia, Corea etc. I-au fost acordate 27 premii romanesti si 24 internationale, printre care: 'Special Prize- Aksehir (1998-Turquia), 'Honorary Award (1995-Teheran Iran), 'Excellency Prize(1987-Tokyo), 'Le Grand Prix dHonneur- Anglet (1984-Francia), Premiul 'San Remo (1980- Italia).

ScienceLine.ro - iunie 2007

Caricaturistul Nicolae Ioniţă a înfiinţat un muzeu virtual al personalităţilor române

Caricaturistul ploieştean Nicolae Ioniţă a înfiinţat Muzeul virtual al neamului românesc, care conţine caricaturi ale marilor personalităţi ale culturii române realizate de peste 1.500 de artişti plastici din 127 de ţări.

Nicolae Ioniţă a fost, între 2002 şi 2010, preşedintele Biroului pentru Europa de Est a Asociaţiei Internaţionale a Caricaturiştilor şi, de-a lungul timpului, a colecţionat mii de caricaturi ale personalităţilor marcante ale României, desenate la rugămintea sa de miile de artişti pe care a avut ocazia să-i cunoască.

"Am descoperit că fiecare naţie încearcă să-şi însuşească autorii. Pe Caragiale, africanii îl fac negru, japonezii îl fac samurai, mexicanii îi ăun pălărie de mexican. Fiecare caută să îl «confişte» într-un fel. Aceasta este trăsătura care mi s-a părut esenţială", a spus caricaturistul Nicolae Ioniţă, citat de EVZ.

Când va fi finalizat, Muzeul virtual al neamului românesc va avea peste 10.000 de caricaturi strânse de Ioniţă în decursul ultimilor opt ani. Pentru început, muzeul va avea 150 de pagini web, dar până la sfârşitul anului numărul acestora va ajunge la peste o mie.

Caragiale


Eugen Ionescu în viziunea lui Shiva Zamanfar

Mircea Eliade în viziunea lui Fil Foutisse

Mihai Viteazul în viziunea lui Nicolaj Kapusta

Ştefan cel Mare în viziunea lui Flemming Aabech

Nadia Comăneci în viziunea lui Flemming Aabech

Sursa: http://www.realitatea.net

Un comentariu:

Dumitru G Sin spunea...

Faine !

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES