Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 1 februarie 2010

Revista presei mondene

Revista presei mondene

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Luni, 1 Februarie 2010
Editia Nr. 2770


Exclusivitate: Mircea Dinescu cere falimentul unei afaceri a lui Mazare

Share |
deschidere.jpgO sumă mică a ajuns o mare problemă pentru Tutun şi Ziare, cel mai mare distribuitor de presă de pe piaţa constănţeană şi nu numai

Firma care editează revista Plai cu Boi cere falimentul societăţii Tutun şi Ziare, cea care deţine în Constanţa chioşcurile de ziare cunoscute sub denumirea „Telegraf ".

În fapt, Rural & Urban Political Advising SRL a înaintat în instanţă dosarul cu numărul 12667/118/2009 pe 23 noiembrie 2009, prin care cere insolvenţa firmei Tutun şi Ziare SRL. Care societate are în spate nume cu o rezonanţă deosebită pentru Constanţa: Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Tutun şi Ziare are ca unic asociat SC Conpress Group SRL, în al cărei acţionariat îi regăsim pe Mazăre, Constantinescu, dar şi pe cei care le stau alături în mai toate afacerile: Sorin Strutinsky şi Mihail Gheorghe Cârciog. Societatea deţine şi o filială în Ploieşti, condusă de către Adrian, fratele lui Nicuşor Constantinescu.

chioscuri_tutun_si_ziare.jpgFalimentul citeşte Plai cu Boi

Nici din tabăra adversă nu lipsesc... VIP-urile. Rural & Urban Political Advising SRL îi are ca asociaţi pe Elena Danilescu, Marius Gandy Georgescu, dar şi pe poetul Mircea Dinescu. Şi, pentru a ne inspira din denumirea unuia dintre volumele de poezie ale lui Dinescu, se pare că pentru Tutun şi Ziare SRL, falimentul citeşte Plai cu Boi. După cum spuneam, Rural & Urban Political Advising SRL este editorul celebrei reviste, cunoscute ca fiind „a lu' Dinescu". Potrivit declaraţiilor lui Marius Dandy Georgescu, redactor-şef al publicaţiei centrale, Tutun şi Ziare nu a plătit „o sumă mică" şi, din cauza aceasta s-a ajuns la proces, al cărui următor termen a fost stabilit pentru 22 martie. Aşadar, debitorul Tutun şi Ziare stă cu falimentul deasupra capului. Este adevărat, Georgescu nu a dorit să dea mai multe detalii despre litigiu şi a considerat că „întârzierea de plată" nu este mare lucru şi că procesul este unul obişnuit. Nu acelaşi lucru i-am spune noi, dacă luăm în considerare că o sumă mică a ajuns o mare problemă pentru Tutun şi Ziare, cel mai mare distribuitor de presă de pe piaţa constănţeană şi nu numai. Ba chiar, primarul Radu Mazăre nu scapă nicio ocazie să se laude că are reţea de distribuţie numai că, dacă ne luăm după întârzierile de plată, reţeaua este pe cale să se destrame. Nici poetul Mircea Dinescu nu a dorit să dezvolte subiectul, spunând numai că este o „chestie de distribuţie" şi că nu ştie nimic mai mult. La rândul său, Sorin Strutinsky, administratorul Tutun şi Ziare a declarat surprins că nu ştie despre ce este vorba, că nu se ocupă el de procese, însă a promis că se va interesa. Este cam ciudat pentru un om calculat, aşa cum este cunoscut Strutinsky, să treacă cu vederea că cineva, mai ales o personalitate ca Mircea Dinescu, cere falimentul uneia dintre afacerile sale.

tutun_si_ziare.jpg„Noi unde ne ducem?!"

Pe lângă aspectul economic şi trecând peste mirarea că societatea care deţine 85% din distribuţia de ziare a Constanţei şi îi are ca oameni din umbră pe Mazăre şi Constantinescu este pe cale de a fi declarată falimentară, trebuie să luăm în calcul şi factorul uman al problemei. În cele aproximativ 60 de chioşcuri Conpress Group (punctele de lucru aparţin acestei societăţi), denumite Tutun şi Ziare după numele firmei de distribuţie, lucrează, în medie, trei angajaţi. Deci, vorbim despre aproape două sute de oameni. În cele mai dese cazuri, trio-ul este înrudit sau, dacă nu, este legat de o strânsă prietenie. Am încercat să aflăm ce părere au angajaţii Conpress Group de faptul că Tutun şi Ziare ar putea intra în faliment şi, astfel, există posibilitatea să-şi piardă locurile de muncă. În mod normal, oamenilor nu le-a venit să creadă şi au declarat că nu au fost anunţaţi că ar exista probleme. „Noi avem peste 50 de ani. Dacă ne pierdem locul de muncă unde ne ducem? Cine ne angajează? Nimeni. Noi din chioşcurile astea trăim şi sperăm că nu se va întâmpla nimic rău", ne-a spus, cu lacrimi în ochi, una dintre vânzătoarele de la Tutun şi Ziare.

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Richard Wurmbrand --- "Karl Marx marele preot al diavolului''