Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 18 ianuarie 2010

VIDEO A a 67-a editie a Globurilor de Aur: „Avatar” – Cel  mai bun film, James Cameron – Cel mai bun regizor. „The Hurt Locker” incuiat pe dinafara - Cultura - HotNews.ro

VIDEO A a 67-a editie a Globurilor de Aur: „Avatar” – Cel mai bun film, James Cameron – Cel mai bun regizor. „The Hurt Locker” incuiat pe dinafara - Cultura - HotNews.ro

http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

VIDEO A a 67-a editie a Globurilor de Aur: „Avatar” – Cel mai bun film, James Cameron – Cel mai bun regizor. „The Hurt Locker” incuiat pe dinafara

de Iulia Blaga HotNews.ro
Luni, 18 ianuarie 2010, 6:07 Actualitate | Cultură

James Cameron castiga cu "Avatar"
Foto: AGERPRES
Fiecare film-eveniment al anului a luat cate ceva (cu exceptia lui „The Hurt Locker”), dar filmul lui James Cameron a obtinut cele mai importante premii, in vreme ce „Mad Men” a fost desemnat cel mai bun serial dramatic. Poate cele mai frumoase cuvinte rostite la ceremonia gazduita de Beverly Hilton Hotel din Los Angeles au fost cele ale lui Robert De Niro, prezentand Premiul „Cecil B. DeMille” acordat lui Martin Scorsese: „Ce mandru ar fi fost Cecil B. DeMille sa primeasca Premiul Martin Scorsese!” In schimb, Leonardo DiCaprio l-a comparat pe Scorsese cu Da Vinci, Picasso si Shakespeare.

Desfasurata sub un timing strict, ceremonia Globurilor de Aur a adus la Hotelul Beverly Hilton din Los Angeles aproape toata lumea buna de la Hollywood, cu exceptia cuplului Brad Pitt-Angelina Jolie, a lui Clint Eastwood sau Alec Baldwin (taman cand a fost premiat). Au urcat pe scena, insa: Robert De Niro, Leonardo DiCaprio, Julia Roberts, Sophia Loren, Paul McCartney, Cher, Tom Hanks, Helen Mirren, Colin Farrell, Jodie Foster, Sally Hawkins, Mickey Rourke, Kate Winslet, Samuel L. Jackson, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Sam Worthington, Halle Berry, Mike Tyson, Gerald Butler, Jennifer Aniston s.a. Ricky Gervais n-a fost o gazda rea, dar tot scapat niste glume proaste. Ceremonia a fost pusa sub semnul ajutorarii victimelor cutremurului din Haiti. Pe durata ceremoniei s-au putut face donatii live la o adresa anuntata de Cameron Diaz.

Cele mai importante premii pentru lungmetraj s-au acordat dupa principiul „fiecaruia cate ceva” dar, surprinzator, „The Hurt Locker” a plecat acasa cu traista/poseta goala. A pierdut si Globul de Aur pentru cea mai buna drama, si pe cel pentru regie (Kathryn Bigelow) si cel pentru scenariu (Marc Boal). In schimb, fostul sot al lui Bigelow, James Cameron, a fost marele castigator al serii, desi la anuntarea premiului de regie a marturisit ca se astepta sa castige Kathryn Bigelow. Mai mult ca sigur ca se astepta sa fie premiat, insa, la categoria Cea mai buna drama, dat fiind discursul de receptie, concentrat in fraza: „Noi facem entertainment pentru un public global, si la asta se refera Globurile de Aur”. Cameron, care a adus pe scena toata echipa, a mai spus ca filmul sau „leaga oamenii intre ei si pe toti de pamant. Aceasta e si magia cinematografului”.

„Up in the Air”, filmul care avusese cele mai multe nominalizari (6), a fost premiat pentru scenariu, prilej pentru regizorul si co-scenaristul Jason Reitman de a-i multumi tatalui sau, regizorul Ivan Reitman, asa cum Jeff Bridges, desemnat Cel mai bun actor intr-un film dramatic, i-a multumit tatalui sau care si-a incurajat toti copiii sa intre in showbiz. Daca Jeff Bridges a fost salutat de o sala in picioare, la fel s-a intamplat cu Sophia Loren, Martin Scorsese sau Meryl Streep - pe care probabil putina lume se mai astepta sa o vada emotionata la primirea unui premiu. Lucrurile s-au lamurit cand actrita a spus ca rolul din „Julie si Julia” i-a evocat-o pe mama sa.

Precious - "poezie cruda"; Inglorious Basterds - "feel good movie of the year"

„Precious”, filmul-surpriza al anului, n-a adus – in mod surprinzator – premiul de interpretare feminina debutantei Gabourey Sidibe (ci Sandrei Bullock, spre nemultumirea evidenta a lui Mickey Rourke, cel care i-a inmanat premiul), dar i-a adus Globul de Aur pentru rol secundar lui Mo’nique, iar aceasta a livrat unul dintre cele mai frumoase discursuri de multumire ale galei. A inceput prin a spune ca nu si-a pregatit nici un speech pentru ca nu e obisnuita sa castige. Cuvintele ei au fost preluate de Drew Barrymore, premiul consfintind intoarcerea acasa a unuia dintre copiii-minune ai Hollywoodului, pierduti la un moment dat tocmai datorita faimei si succesului prea timpuriu.

Daca Helen Mirren a spus despre „Precious” ca e „poezie cruda”, Samuel L. Jackson a numit „Inglorious Basterds” „the feel-good movie of the year”. Filmul lui Quentin Tarantino a fost premiat doar pentru rol secundar masculin, neamtul Christoph Waltz avand un foarte frumos discurs in care a vorbit in termeni cosmici despre colaborarea cu Tarantino. A vorbit despre „forta gravitationala” a cineastului, despre „orbita” acestuia si „big-bang-ul” provocat de film.

Martin Scorsese - Premiul „Cecil B. DeMille” pentru intreaga cariera

In primii 20 de ani faceam cu Marty film dupa film. In ultimii 10 am prezentat premiu dupa premiu. Suntem ca un cuplu rodat, care nu mai face sex”, asa a inceput Robert De Niro discursul de prezentare al lui Martin Scorsese, distins in acest an cu Premiul onorific „Cecil B. DeMille” nu doar pentru propriile filme, ci si pentru munca de restaurare a capodoperelor cinematografiei mondiale, desfasurata impreuna cu fundatia pe care a infiintat-o. Intr-un discurs plin de modestie, Martin Scorsese a adus un omagiu marilor regizori ai trecutului, „pe ale caror urme calcam azi”, si a vorbit mai mult despre restaurare si memoria trecutului decat despre propria cariera.

Unul dintre cele mai neobisnuite discursuri a fost cel al lui Robert Downey Jr, desemnat Cel mai bun actor dintr-o comedie sau musical. Fidel imaginii sale de „ciudat”, Downey Jr. a inceput prin a spune ca nu are cui sa-i multumeasca deoarece fara el nu s-ar fi facut „Sherlock Holmes”, sfarsind fireste prin a le multumi tuturor colaboratorilor, la fel ca ceilalti premianti. In schimb, unul dintre cele mai profesionale discursuri a fost cel al lui Toni Collette, desemnata Cea mai buna actrita dintr-un serial de comedie sau muzical – poate pentru ca premierea ei nu era o surpriza nici macar pentru ea.

"The Hangover" - Cea mai buna comedie

Tot in mod previzibil, „The Hangover” a luat Globul de Aur pentru cea mai buna comedie sau film muzical, in vreme ce „Up” a fost desemnat Cel mai bun film de animatie, iar „Das weisse Band”, de Michael Haneke, Cel mai bun film strain.

Globurile de Aur sunt si un prilej de competitie a toaletelor elegante. Daca cele mai frumoase rochii au fost purtate in acest an de Kate Hudson (alba), respectiv Helen Mirren, Halle Berry si Kate Winslet (negre), cel mai nefericit au aratat Cher - care parea rupta din „Familia Addams”, si Sally Hawkins – care purta o rochie gen sacosa cu paiete.


Cel mai bun film drama – „Avatar”
Cel mai bun regizor lungmetraj – James Cameron („Avatar”)
Cel mai bun film muzical sau comedie – „Marea mahmureala”/The Hangover”
Cel mai bun scenariu – Jason Reitman si Sheldon Turner („Up in the Air”)
Premiul „Cecil B. DeMille” pentru intreaga cariera – Martin Scorsese
Cea mai buna actrita drama – Sandra Bullock („The Blind Side”)
Cel mai bun actor drama – Jeff Bridges („Crazy Heart”)
Cea mai buna actrita film muzical/comedie – Meryl Streep („Julie si Julia”)
Cel mai bun actor film muzical/comedie – Robert Downey Jr. („Sherlock Holmes”)
Cea mai buna actrita intr-un rol secundar drama – Mo’nique („Precious: Based on the Novel Push by Sapphire”)
Cel mai bun actor rol secundar drama – Christoph Waltz („Inglorious Basterds”)
Cel mai bun film strain – „Das weisse Band” de Michael Haneke
Cel mai bun film de animatie – „Up”
Cea mai buna coloana sonora lungmetraj- „Up”
Cel mai bun cantec original lungmetraj – „The Weary Kind” („Crazh Heart”) de T-Bone Burnett si Ryan Bingham

Televiziune

Cel mai bun serial dramatic – „Mad Men”
Cel mai bun serial de comedie sau muzical – „Glee”
Cel mai bun mini-serial sau telefilm - „Grey Gardens”
Cea mai buna actrita intr-un serial dramatic - Julianna Marguiles(„The Good Wife)
Cel mai bun actor intr-un serial dramatic - Michael C. Hall („Dexter”)
Cea mai buna actrita miniserial sau telefilm - Drew Barrymore („Grey Gardens”)
Cel mai bun actor miniserial sau telefilm - Kevin Bacon („Taking Chance”)
Cel mai bun actor rol secundar intr-un serial, mini-serial sau telefilm – John Lithgow („Dexter”)
Cea mai buna actrita dintr-un serial de comedie sau muzical - Toni Collette („United States of Tara”)
Cel mai bun actor intr-un serial de comedie sau muzical – Alec Baldwin („30 Rock”)
Cea mai buna actrita intr-un rol secundar intr-un serial, mini-serial sau telefilm – Chloe Sevigny („Big Love”)

Avatar - trailer

Mad men - promoThe Hurt Locker" - trailer


Citeşte mai multe despre
Click here to find out more!
3071 vizualizări

  • 0 (2 voturi)
    marmita de aur (Luni, 18 ianuarie 2010, 7:14)

    monica L [anonim]

    Si care e clasamentul celui mai bun meniu servit IN SALA DE SPECTACOL DE CINEMA? La Liberty centre in Progresul aseara era mare concurenta intre semintele Arborelui Sufletelor in 3D, crenvursti cu mustar si sos, cartofi prajiti la 4 miini si floricele prajite in ulei folosit de 7D...
  • -1 (1 vot)
    RED HOLLYWOOD (Luni, 18 ianuarie 2010, 8:32)

    Riddick [anonim]

    Pai sigur, a luat premiu aiureala aia de Avatar (film ideologic anti-Vest si anti-albi) si n-a luat nimic un film patriotic precum The Hurt Locker.
    • -1 (1 vot)
      filmele patriotice americane.. (Luni, 18 ianuarie 2010, 8:50)

      marius [anonim] i-a raspuns lui Riddick

      .. au inceput sa semene cu filmele patriotice sovietice.

      cat despre tampenia de Avatar...
      ma gandesc ca o avea Cameron vreo boala incurabila si au zis sa ii mai dea un Oscar cat mai este in viata.
      as accepta un asemenea motiv.
    • -1 (1 vot)
      maro (Luni, 18 ianuarie 2010, 9:22)

      Tomis [utilizator] i-a raspuns lui Riddick

      Avatar a fost groaznic dar nu poti sa spui ca The Hurt Locker este cine stie ce capodopera (poate doar prin comparatie directa), tinde spre mediocru. Daca este sa discutam cu filme bune putem sa incepem cu Paranormal activity (genial daca este vizionat in conditii corespunzatoare de intuneric si izolare), Inglourious Basterds sau Zombieland.
    • 0 (0 voturi)
      patriotic? (Luni, 18 ianuarie 2010, 9:40)

      je [anonim] i-a raspuns lui Riddick

      Ce ti s-a parut asa frumos la The Hurt Locker? Patriotic? Se petrece cumva actiunea in America si ei isi aparau tara?Poate am vazut eu alt film...sau e vorba de Irak? Acel irak pentru care este anchetat acum Blair?

Zeci de persoane si-au luat ramas bun de la Ioana Alexandra Petrica

Share |
cap_1.jpgSâmbătă, la Cimitirul Municipal, fiica Mariei Petrică, şef serviciu Relaţii de Muncă din Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, a fost înmormântată

Scurtul drum parcurs de cortegiul funerar, de la casa mortuară, până la locul unde Ioana Alexandra îşi va dormi somnul de veci a răsunat de strigătele unei mame sfâşiate de durere.
Nu a încetat o clipă să-şi cheme fetiţa şi să vorbească cu ea. Vroiau altceva de la ea. Vroiau o nuntă frumoasă, vroiau ca Ioana Alexandra să le aducă în familie un băiat şi mai apoi să le dăruiască nepoţi. Nu-şi pot imagina viaţa fără ea. La despărţirea de tânără au curs multe lacrimi, lacrimi care cu siguranţă vor mai curge. În rândul celor câtorva zeci de persoane care şi-au luat rămas bun de la Ioana Alexandra s-au numărat şi colegi veniţi de la Cluj-Napoca, acolo unde era studentă la Medicină Veterinară. Una dintre colege a citit şi câteva rânduri. I-au transmis tinerei că vor ca ea să le fie alături şi la anul, când vor absolvi, la reîntâlnirea de 10 ani, apoi la cea de 20 şi în fiecare zi. De asemenea, au promis că vor fi mult mai apropiaţi şi că vor şti să se bucure de fiecare clipă petrecută împreună.
Se pare că băiatul pentru care Ioana Alexandra s-a sinucis nu a venit însă la înmormântare. Alături de părinţii ei a stat un alt tânăr, despre care se spune că era la începutul unei relaţii frumoase.

3d_mozaic_Wladimir_Georges_Boskoff_19.jpgCoşmarul familiei Petrică a început miercuri

Atunci, singurul lor copil, student la Medicină Veterinară, la Cluj-Napoca, a fost găsit fără suflare în garsoniera închiriată, în apropiere de oraş. Ioana Alexandra era studentă în anul V, la o specializare care se potrivea de minune caracterului său sensibil. Iubea foarte mult animalele şi de aceea a ales să înveţe cum să aibă grijă de ele, cum să le ajute. Totul a luat însă o turnură tragică, atunci când tânăra a ales să-şi pună capăt zilelor. Cunoscuţii spun că suferea enorm, după ce acum aproximativ patru luni s-a despărţit de prietenul ei. Deşi în ultima perioadă părea că şi-a mai revenit, şi că a început să accepte situaţia, totuşi se pare că nu a fost aşa. Chiar şi faptul că un alt tânăr ar fi intrat în viaţa ei, un medic veterinar, despre care ştia şi mama ei, nu a ajutat-o să treacă peste despărţirea de celălalt băiat. Surse de la Cluj-Napoca susţin că există şi un bilet de adio, în care Ioana ar fi scris că motivul pentru care a recurs la acest gest este o ceartă avută cu fostul său prieten pe care l-ar fi văzut în oraş ţinându-se de mână cu o altă fată. Acest lucru i-ar fi adâncit depresia în care era şi ar fi determinat-o să se sinucidă.
Reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca pun şi ei sinuciderea pe depresia în care intrase fata din cauza încheierii relaţiei. Coordonatorul departamentului de imagine a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Sonia Sână ne-a prezentat, în urmă cu câteva zile, modul în care s-a descoperit fapta tinerii. Aceasta a fost sunată două zile de mama sa, însă nu a răspuns la telefon. Actualul său prieten a fost rugat de Maria Petrică să meargă la garsoniera în care stătea tânăra, pentru a vedea dacă s-a întâmplat ceva. Şi, într-adevăr, îngrijorarea mamei s-a dovedit întemeiată. Luminile erau aprinse, din casă se auzea muzică, însă Ioana Alexandra nu a răspuns la uşă. Atunci, tânărul a cerut voie unor vecini să sară de la geamul lor la cel al fetei. Se pare că Ioana Alexandra era spânzurată de caloriferul din bucătărie. Imediat a sunat părinţii şi autorităţile. Nu se mai putea face nimic însă. „Ne pare rău. Era o studentă bună şi ajunsese în anul V...", a precizat Sonia Sână. Aceasta a mai adăugat că, deşi era absolventă şi a altei facultăţi, s-ar fi înscris la Medicină Veterinară pentru că-i plăceau foarte mult animalele.
Surse de la Cluj-Napoca ne-au mărturisit că vecinii Ioanei Alexandra susţin că nu o mai văzuse pe aceasta încă de pe 10 ianuarie. Aceleaşi surse au mai precizat că posibilitatea ca filmul Avatar să fie responsabil de sinuciderea fetei este pură invenţie. Ei susţin că într-adevăr, Ioana era o fire sensibilă, dar care totuşi nu ar fi fost în stare să se sinucidă după vizionarea unui film. Alte lucruri i-ar fi accentuat depresia iar acestea sunt legate de fostul ei prieten, potrivit biletului de adio.

Un comentariu:

Sile this Millennium spunea...

Dumnezeu s-o ierte pe ioana

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES