Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

duminică, 13 decembrie 2009

Ironia unei contestari muribunde Comentarii pagina 2 (colaje post electorale )



Un tip elegant intra intr-un renumit magazin de bijuterii insotit de o superba domnisoara. Impreuna, aleg un colier de 50.000 de euro pentru ea. Fara ezitare, omul scoate carnetul de cecuri si il completeaza cu suma respectiva. Vanzatorul era un pic incurcat, deoarece suma era considerabila si era prima data cand ii vedea pe cei doi.
- Am sentimentul ca va ganditi in sinea dumneavoastra daca cecul are acoperire sau nu..
- Hmmm, pai..., da...
- Astazi e sambata si banca mea este inchisa dar iata cum propun sa facem: eu va las cecul completat, iar bijuteria ramane la dumneavoastra in magazin. Luni va duceti la banca, incasati cecul si apoi trimiteti colierul prin curier domnisoarei, zise omul in timp ce se sorbea din ochi cu tanara.
Bijutierul, satisfacut de aceasta propunere, accepta. Cand se duce luni la banca, insa, stupoare: cecul nu avea acoperire. Consternat, bijutierul telefoneaza clientului care ii spune:
- Dar nu este nimic grav! Pe dumneavoastra nu v-a costat nimic iar eu am petrecut gratuit o noapte salbatica cu domnisoara.
Va multumesc pentru colaborare!


Inel

Click pentru marire

Nichita Stănescu
http://lemondegala.files.wordpress.com/2009/03/nichita_stanescu_1.jpg

Balada motanului

Motan m-aş fi dorit să fiu
cu coada-n sus, cu blana-n dungi,
cu gheare şi musteţe lungi,
c-un ochi verzui şi-un ochi căprui.

La ora când târâş-grăpiş
zăpada nopţii se adună
eu, cocoţat pe-acoperiş,
să urlu a pustiu la lună.

Şi-atuncea, şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine
şi să mă-njure surd, de Domnul,
că le-am stricat, urlând, tot somnul.

De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna.

Motan m-aş fi dorit să fiu
cu coada-n sus, cu blana-n dungi,
cu gheare şi musteţe lungi
c-un ochi verzui şi-un ochi căprui.

Când zorii ziua o deznoadă
să mă tot duc, să mă tot duc
şi tinicheaua prinsă-n coadă
s-o zdrăngănesc pe străzi, năuc.

Jegos şi obosit, apoi,
cu maţele în liturghie,
să mă adun, să mă-ncovoi
prin albiturile-n frânghie.

Ca-n faţa unui şobolan
spinarea să mi-o fac colan
să scuip, să scuip şi-n urmă iar
hai-hui să plec pe străzi, hoinar.

Pisicile de prin vecini
să le gonesc pe la pricini,
să-mi fete fiecare-un pui
c-un ochi verzui şi-un ochi căprui.

Iar când o fi uitat să mor
la cârciuma din mahala
sorbită-n calea pumnilor
posircă acră viu să stea.

"Hei... viaţă, viaţă... ieşi din cort
hai, pune-mi-te iar pe danţ...
te uită... zace colo-n şanţ
motanul mort, motanul mort..."


11 august 1955
Ironia unei contestari muribunde Comentarii pagina 2
TU DECIZI »

BEC reexaminează un total de 138.476 de voturi declarate nule
Subiectele zilei
Duminica, 13 Decembrie 2009
BEC a finalizat renumararea voturilor nule din circumscriptiile din tara. Traian Basescu are 1.169 voturi recuperate, Mircea Geoana are 968
Biroul Electoral Central a finalizat duminica seara renumararea voturilor nule din cele 47 de circumscriptii din tara. Rezultatele renumararii arata ca au fost revalidate 1.169 de voturi pentru Traian [...]

Biroul Electoral Central (BEC) a terminat în această după-amiază examinarea voturilor anulate după scrutinul din 6 decembrie.

Traian Băsescu a obţinut 1169 de voturi în plus,

iar

Mirceea Geoană 968.


9AM NEWS


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html

Ironia unei contestari muribunde


Ironia unei contestari muribunde


aca rezultatele partiale ale renumararii, publicate deocamdata pe surse, sunt reale si tendintele se vor mentine, am putea ajunge la situatia cel putin bizara ca "fraudatul" sa nu fie Mircea Geoana, ci Traian Basescu.

Nu ar fi insa unica ironie gigantica a acestei contestari, altfel, desigur, perfect legala. Privita de la oarecare distanta si cu oarecare relaxare, intreaga poveste este halucinanta, demna de Eugen Ionescu.

Cine este acuzat de hotie?

Traian Basescu, acelasi care in urma cu 5 ani se suise pe cal alb pentru a conduce ofensiva impotriva fraudei electorale. Imediat dupa primul tur din 2004, actualul presedinte a cerut arestari si a acuzat fraude masive ("nu pot ei fura cat puteti voi vota", va aduceti aminte?). A creat asfel un val masiv de simpatie si emotie care a avut un rol foarte important in victorie.

Dupa alegeri insa, anchetele declansate nu au scos la iveala fraudele respective, inclusiv pentru ca reclamantul Traian Basescu nu a mai vrut sa-si sustina plangerea, nimeni nu a fost arestat si subiectul a fost ingropat. Cumva, strategia de atunci se intoarce impotriva lui Traian Basescu. Nu l-am auzit apoi, in cinci ani de mandat, pledand pentru votul prin corespondenta, pentru votul electronic sau pentru introducerea calculatoarelor in sectiile de votare pentru prevenirea votului multiplu.

Cine acuza hotia?

PSD, adica partidul care, practic, a inventat mita electorala in Romania, inca din 1990, partidul care a inventat metoda "punga cu mancare", care a inventat plimbarea cu autocarele prin tara, inca de pe vremea cand avea o majoritate zdrobitoare, iar celelalte partide nu detineau nici logistica, nici know-how-ul unei astfel de fraudari. Au invatat si ele pe parcurs, desigur, s-au adaptat, dar este o imensa nerusinare ca inventatorul sistemului sa-l reclame acum cu feciorelnica indignare. In drept, nu ti-e niciodata permis sa invoci in favoarea ta propria incorectitudine.

Dar sa revenim la actualitate. PSD acuza frauda, dar circula pe internet zeci de filmulete care ii infatiseaza pe oamenii lui Marian Vanghelie incercand sa cumpere voturile studentilor din regie. Sute de oameni povestesc cum ii momeau primarii PSD pe satenii la vot: mai cu punga de mancare, mai cu bani, mai cu promisiuni, mai cu amenintari.

PSD invoca, drept exemplu de fraudare, cele 13 mii de voturi multiple, descoperite abia acum, de la europarlamentarele din iunie. Si cine era ministru de Interne in iunie? Dl. Dan Nica cumva? Sa intelegem ca, pe propria logica de acum, PSD a fraudat europalamentarele si se autodenunta acum?

PSD acuza sectiile din strainatate. Dar cine le-a stabilit? Nu cumva ministrul de Externe Cristian Diaconescu, pe care, de altfel, nu l-am auzit sufland o vorba despre eventualele fraude comise de personalul diplomatic.

Ni se spune ca la sectiile speciale au votat prea multi romani. Ambasadorul de la Paris, Teodor Baconsky, da o explicatie simpla: au reusit sa voteze 3600 de oameni pentru ca declaratiile pe proprie raspundere au fost scrise in curtea ambasadei, asa ca nu s-a pierdut timpul in interiorul sectiei. Vorbele sale sunt confirmate de romani care traiesc in Paris si au fost la vot, unii chiar sustinatori ai lui Mircea Geoana.

Si daca tot vorbim despre cifre, in primul tur de scrutin, cand aveam si referendum, deci procedura dubla (doua declaratii, doua tabele, doua semnaturi, trei buletine de dat, primit si stampilat) au votat la Paris 2400 de oameni si nu s-a mai emotionat nimeni. Cam tot atatia, 3400 mai precis, au votat la Paris si la referendumul pentru demiterea presedintelui, intr-un scrutin organizat de guvernul liberal si nu s-a mai emotionat nimeni.

De altfel, PSD, PNL au avut reprezentanti in sectia de Paris, care nu au semnalat nereguli, au semnat procesul verbal final fara obiectii si sesizari. Cei doi observatori Prodemocratia de la Paris nu au avut nici ei obiectii. Poate ca votul din diaspora a fost fraudat intr-adevar, dar acest lucru trebuie probat cu ceva mai mult decat supozitii care dinamiteaza credibilitatea ministerului de Externe.

PSD spune acum ca renumararea este o perdea de fum. Dar, pentru Dumnezeu, cine a solicitat-o Curtii Constitutionale? PD-L? Si, mai departe, social democratii intra in zona delirului: sa fie expertizate grafologic toate declaratiile pe proprie raspundere. In cat timp si cu ce relevanta? Eventualele declaratii false puteau ascunde si voturi pentru Traian Basescu, si voturi pentru Mircea Geoana. Cine si cum sa stabileasca directia in care a fost comisa fauda? Legea nu permite reluarea votului decat daca poate fi dovedita inversarea ierarhiei candidatilor, nu doar existenta unor fraude, care sunt de competenta procurorilor, spune judecatorul CCR Ion Predescu.

Solutia pentru traditionalele fraude electorale din Romania nu sta in astfel de contestatii isterice, ci, in primul rand, in vointa politica de a schimba legea astfel incat portitele fraudarii sa fie blocate, dar si in regasirea demnitatii romanilor care sa rastoarne malaiul si sa rupa galetile in capetele celor care incearca sa-i mituiasca.
Duminica, 13 Decembrie 2009, ora 07:46 Sursa: Ziare.com
Autor: Ioana Ene

Rank user: x4

astazi, 11:06

In varful piramidei capitalismului rosu Don Patriciu " cel milos " !

care a disparut ca magarul in ceata post-electorala unde hotul striga hotii din ce in ce mai disperat !

PS.
Felicitari doamnei Ioana Ene pentru analiza obiectiva !
Dna Ioana Ene ,sarbatori fericite !

Pro / Contra
- -
sub 3 voturi
0 voturi
Calitatea comentariului
- -
sub 3 voturi
0 voturi

Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES