Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

duminică, 4 octombrie 2009

Ce facem votăm un impostor ca dr .conferenţiar Oprescu?

http://img8.imageshack.us/img8/2772/xdy9mn1zkz.gif


Noutati de la Ion Coja

Link to Ion Coja

România încotro?

Posted: 05 Oct 2009 02:27 AM PDT

- între pluralism și corporatism - Ne punem cu toții această întrebare deoarece nu suntem mulțumiți de „starea națiunii” noastre după 20 de ani de așa zisă democrație și economie de piață. În plus, dinspre clasa politică nu ne vine niciun semn că ar exista o preocupare serioasă pentru formularea unui proiect național de supraviețuire și, [...]
Ziare.com

Dosarul de conferentiar il da de gol pe Oprescu

Luni, 28 Ianuarie 2008, ora 07:18Comenteaza acest articol | 2 comentarii

Dosarul de conferentiar il da de gol pe OprescuTitlul lui Sorin Oprescu de a practica invatamantul universitar ii este contestat chiar de dosarul conferentiar, depus cu trei ani inainte de a deveni profesor, scrie Cotidianul de luni.

Acceasi publicatie a adus dovezi, recent, potrivit carora Sorin Oprescu si-ar fi masluit dosarul de candidatura la titlul de profesor universitar prin declararea unor articole publicate in reviste de profil, care, de fapt, nu se regaseau in publicatiile indicate.

Concret, dovezile de fals arata ca Oprescu si-a falsificat dosarul de profesor universitar: articolele scrise inainte de obtinerea titlului de obtinere a titlului de conferentiar si dupa aceea nu ies la scocoteala.

Dupa ce a fost acuzat ca dosarul sau contine copii xerografiate dupa copertele revistelor respective, peste care au fost suprapuse pagini din diverse articole medicale, imprimate cu ajutorul calculatorului, Sorin Oprescu a sesizat Comisia de etica a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti, care s-a intrunit pentru a verifica din nou dosarul si a da un verdict.

Dosarul de conferentiar, o noua proba in cazul Oprescu

In perioada in care Oprescu si-a depus dosarul de conferentiar, presedintele comisiei de concurs era decanul de atunci al Facultatii de Medicina, Eugen Ciofu. Dosarul contine atat concluziile comisiei de concurs, cat si declaratia lui Ciofu din 1997, in care spune ca Oprescu era autorul a 108 lucrari stiintifice, dintre care insa doar 11 au fost publicate in reviste.

Daca in anul ...

Alte articole despre: Sorin Oprescu, dosar, Universitate, conferentiar, articole

Categorie: Dezvaluiri2824 vizite [ Ziare.com ]

Sorin Oprescu a mintit in dosarul de profesor

Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 21:26Comenteaza acest articol | 10 comentarii

Sorin Oprescu a mintit in dosarul de profesorDoctorul Sorin Oprescu fost promovat in 2000 la gradul de profesor universitar in baza unui dosar plastografiat. Astfel, lucrarile stiintifice pe care senatorul PSD pretinde ca le-a publicat, nu se regasesc in paginile revistei "Chirurgia", arata Cotidianul in editia de marti.

Pentru putea participa la concursul de profesor universitar in cadrul Clinicii de chirurgie de la Spitalul Universitar, Sorin Oprescu trebuia sa indeplineasca mai multe cerinte obligatorii. Printre acestea, trebuia facuta dovada publicarii a cel putin 20 de lucrari stiintifice in reviste nationale sau internationale, dintre care la 10 sa fie prim autor, iar cel putin trei lucrari sa fi fost publicate de la ultima promovare.

Totusi, in dosarul de candidatura al lui Oprescu se declara 21 de asemenea articole, dar exista dovezi pentru numai 15. Comisiei nu i s-au prezentat lucrarile integral, ci doar copii xerox dupa prima pagina a articolelor publicate si dupa coperta revistei in care pretinde ca au aparut.

Opt articole pe care Sorin Oprescu sustine ca le-a publicat intre anii 1978 si 1994 in revista "Chirurgia", nu se regasesc in colectia publicatiei de la Biblioteca Centrala Universitara. In paginile mentionate, numele lui Oprescu nu se numara printre cele ale autorilor.

Discordanta se amplifica si prin faptul ca presupusele lucrari ale doctorului Oprescu sunt atasate la dosar scrise fara diacritice, iar pregatirea tiparului cu ajutorul calculatoarelor, care puteau sa nu fie prevazute cu ...

Categorie: Dezvaluiri3273 vizite [ Ziare.com ]

Au disparut 11 probe din dosarul Oprescu

Joi, 17 Ianuarie 2008, ora 08:08Comenteaza acest articol | 6 comentarii

Au disparut 11 probe din dosarul OprescuDin dosarul doctorului Sorin Oprescu, pe care Comisia de etica il analizeaza in prezent, au disparut mai multe documente, a declarat pentru "Cotidianul", rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila", profesorul Florian Popa.

"Marti am luat dosarul de concurs din arhiva universitatii. Dosarul nu era intreg. Aici e problema mea. O parte importanta a disparut. Vreo 11 pagini din capitolul referitor la articolele publicate lipsesc. Lipsesc si referatele comisiei. Sorin Oprescu a venit la comisie si a spus ca are si el un dosar de la vremea respectiva, pe care l-a pastrat acasa. Dar eu nu ma pot baza pe dosarul lui de acasa si probabil va trebui sa cer dosarul aflat in arhiva Ministerului Educatiei".

Potrivit rectorului, lipseste opisul celor 21 de articole pe care senatorul PSD le declara ca fiind publicate in reviste din Romania. Opisul pe care Cotidianul il detine, a fost recunoscut deOprescu ca fiind autentic in cadrul interviului acordat ziarului citat. Daca se adauga si cele 8 xerocopii ale articolelor falsificate, ar rezulta 11 pagini.

Cotidianul a publicat marti un articol potrivit caruia Sorin Oprescu si-a obtinut titlul de profesor universitar pe baza unui dosar plastografiat. Dintre cele minimum 20 de lucrari stiintifice pe care trebuia sa le aiba publicate in reviste de specialitate, Oprescu a depus dovezi doar pentru 15.

Dintre acestea, opt par a fi falsuri: peste paginile revistei originale, el a asezat o foaie cu inceputul unei ...

Categorie: Dezvaluiri1020 vizite [ Ziare.com ]

Dosarul lui Oprescu, analizat de Comisia de etica a UMF

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 10:50Comenteaza acest articol

Dosarul lui Oprescu, analizat de Comisia de etica a UMFConducerea Universitatii de Medicina va reanaliza dosarul pe baza caruia i-a acordat titlul de profesor universitar doctorului Sorin Oprescu, a declarat la Realitatea TV , rectorul UMF Carol Davila, profesorul Florian Popa.

"La solicitarea profesorului Oprescu am convocat astazi (n.r. - marti) comisia de etica a universitatii si am dispus prezentarea dosarului de concurs", a afirmat Florian Popa.

Rectorul a adaugat ca nu poate preciza cat va dura analiza, dar cunoscand cum lucreaza aceasta comisie, in cel mult doua saptamani va fi formulata o parere a comisiei "fata de ceea ce apare in ziare ca fiind o dovada de fraudare a concursului printr-un dosar incorect facut".

"Titlul de profesor este dat prin decizia rectorului, urmand unui ordin al ministrului educatiei de la acea vreme sau de acum, care defineste titlul pentru candidatul la un post sau altul de conducere in invatamant", a spus rectorul Florian Popa. El a adaugat ca in aceste conditii, universitatea nu poate lua titluri, dar poate sugera ministerului ca o comisie de etica a stabilit ceva si in aceste conditii, la nivelul ministerului, in comisiile de specialitate se discuta problema.

Totodata, Colegiul Medicilor din Romania sustine nu are nicio competenta in cazul doctoruluiSorin Oprescu, institutiile cu responsabilitati in acest sens fiind Ministerul Educatiei si Universitatii Carol Davila.

Potrivit presedintelui Colegiului, Vasile Astarastoae, in aceasta perioada au loc alegeri universitare in ...

Categorie: Eveniment

"Sorin Oprescu: "Semnul meu este steaua albastra cu sapte colturi. Pentru ca ea reprezinta adevarul si armonia lumii. Pentru ca eu impreuna cu voi toti putem transforma Romania in tara unde sa traim uniti si cu zambetul pe buze. Si unde adevarul este adevar".

Cele mai spectaculoase imagini ale saptamanii



Un protestatar care poarta o masca de gaze tine un poster in timpul unei demonstratii impotriva controversatei licitatii a unei fabrici ucrainene de produse chimice aflate la Marea Neagra. Pe poster este desenat un craniu purtand o coafura specifica premierului Iulia Timosenko, si pe el sta scris "Atentie! Pericol chimic!". REUTERS/Vladimir Sindeyev

Shared via AddThisfarfuridis@googlegroups.com
Sile_this_Milennium
Viu
Puncte: 273Total puncte: 273Sile this Millennium
tramp of the net
Puncte: 11333Total puncte: 25299cioclu_rosu1
" Trandafir cu ochii scosi -...
Puncte: 75Total puncte: 12565O discucuţie pe Farfuridis despre drepturile deautor purtată cu ocazia discuţiilor generate de procesul pentriu manuscrisele llui Kafka
"Com de la amikul Dan Predescu specialist in furturi literare :"



"Legea noastra a dreptului de autor (în proportie de 90% identica cu legile omoloage din toate tarile civilizate) prevede ca:
- drepturile patrimoniale (banesti) dureaza pe timpul vietii autorului + înca 70 de ani dupa moartea lui, pentru mostenitori sau alti detinatori de drepturi (de ex., o editura careia raposatul i-ar fi vândut opera sa printr-un contract de editare);
- drepturile morale (în primul rând, dreptul la nume) sunt eterne si imprescriptibile (însusi autorul nu poate renunta la ele - de ex., daca numitul W. Shakespeare ar fi dat o declaratie olografa precum ca el doreste ca sonetele sale sa fie atribuite, în viitor, numitului Dan Predescu, aceasta declaratie ar fi nula de drept, cu toate ca poarta semnatura originala a lui W.Sh.).
Sechestrarea manuscriselor inedite constituie, dupa mine, o încalcare a drepturilor morale ale numitului Franz Kafka.
Referitor la o asemenea situatie, a ascunderii unei opere în safe de catre un mostenitor, în intervalul de 70 de ani susmentionat, sau dupa expirarea lui, în legea noastra nu se prevede nimic.
Dar tendinta este ca organismul de gestiune colectiva a dreptului de autor din domeniul cu pricina (cel al creatiei scrise, în cazul de fatza) sa-si bage nasul, pretinzând ca e treaba lui sa apere în eternitate reputatia autorilor.
Nu stiu cum e la voi. Daca exista un articol de lege similar, atunci aceasta societate, acest organism ar avea posibilitatea sa se judece cu mostenitoarea abuziva, invocând acest argument.
Si as vrea sa mai adaug ceva. Acelasi articol din legea noastra spune asa, în paragraful urmator:

<< (2) Persoana care, dupa incetarea protectiei dreptului de autor, aduce la cunostinta publica, in mod legal, pentru prima oara, o opera nepublicata inainte beneficiaza de protectia echivalenta cu cea a drepturilor patrimoniale ale autorului. Durata protectiei acestor drepturi este de 25 ani, incepand din momentul in care a fost adusa pentru prima oara la cunostinta publica in mod legal. >>

Deci, daca legea voastra seamana cu a noastra (si nu vad pentru ce n-ar semana), mostenitoarea nebuna de astazi ar putea sa câstige linistita, timp de 25 de ani de acum înainte, de pe urma publicarii manuscriselor inedite ale lui Kafka - care e evident ca se vor vinde în 'jdemii de traduceri si în tiraje de massa.

Despre vânzarea paginilor propriu-zise ale manuscriselor, pe post de fetish pt. colectionari, precum chilotii lui Marylin Monroe, nu ma pronunt.

Pt. mine, ineditele lui Kafka nu vor exist"




a decât din






farfuridis@googlegroups.com momentul publicarii lor."


2 comentarii:

Dumitru Sin spunea...

?

Dumitru Sin spunea...

Realitatea.net

Sorin Oprescu si-a lansat candidatura, ca independent, la presedintia Romaniei - Newsletter - REALITATEA.NET
5

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Cine a Furat Banii lui Ceausescu | PODCAST Cristian Sima