Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium

luni, 22 iunie 2009

CONCLUZIA ANULUI 2009 DESPRE REVOLUŢIA DIN `89 : A FOST PUCI ŞI ION ILEASCU ESTE VINOVAT DE SÂNGELE VĂRSAT.....................


http://silethismillennium.blogspot.com/2009/03/youtube-broadcast-yourself.html
Ziare.com



"De ce l-am omorat pe Ceausescu?"

Duminica, 21 Iunie 2009, ora 13:5



De ce l-am omorat pe Ceausescu? De ce l-ati omorat pe Ceausescu? De ce l-au omorat pe Ceausescu? Sau pur si simplu... de ce a fost omorat Nicolae Ceausescu?


Indiferent cine ar fi "noi", "voi" sau "ei",
intrebarea pune intr-un con de umbra cei 24 de ani de teroare din Republica Socialista Romania sub regimul comunist al dictatorului Nicolae Ceausescu, teroare amplificata la nivel de natie, prin izolarea de restul lumii, prin infometare, prin frig si fel de fel de alte sacrficii pe altarul construirii unui socialism aidoma celui chinezesc.

Ar fi oare mai decent sa intreb... de ce nu i s-a dat dreptul la un proces public intr-o tara care in momentul ala punea lacat comunismului si se declara impotriva crimelor de orice fel? Prin impuscarea lui Ceausescu nu am anulat, oare, infrangerea comunismului prin luptele din strada, din decembrie 1989, nu am distrus orice speranta de libertate si orice aderenta la schimbare?

A murit Ceausescu! Traiasca... Romania!

"'Cuplul diactatorial' al Romaniei, executat! Elena si Nicolae Ceausescu au fost impuscati dupa ce au fost judecati de Tribunalul Militar Exceptional si gasiti vinovati de crime impotriva propriului popor", anunta BBC, pe 25 decembrie 1989.

Plecat pentru doar cateva zile dintr-o vizita in Iran, Nicolae Ceausescu s-a trezit, pe 20 decembrie, intr-o Romanie ajunsa la capatul puterilor. Prmele proteste au inceput la Timisoara si apoi au luat amploare in mai toate orasele mari din tara, evenimente ce au culminat cu executia lui Ceausescu, pe 25 decembrie.

Comunicat

"Tribunalului Militar Exceptional.
Capete de acuzare:


1. Genocid -- peste 60.000 de victime;


2. Subminarea puterii de stat prin organizare

de actiuni armate impotriva poporului si a puterii de stat;


3. Infractiunea de distrugere a bunurilor obstesti prin distrugerea si avarierea unor cladiri, explozii in oras etc;


5. Incercarea de a fugi din tara pe baza unor

fonduri de peste un miliard de dolari, depuse

in banci straine;

Pentru aceste crime grave impotriva poporului roman si a Romaniei, inculpatii Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu au fost condamnati la moarte si confiscarea averii. Sentinta a ramas definitiva si a fost executata".

Si acum ce?

La putin timp dupa ce am alergat pe strazile Bucurestiului strigand
"Ole, ole, ole, ole, Ceausescu nu mai e" fara sa ne ia niciun "tovaras" de umar si sa ne bage intr-un subsol, am inceput sa mestecam ce se intamplase in doar cateva zile.

Daca totul era complicat cu Ceausescu in viata, cu el mort parea si mai complicat... In afara de "libertate", raspunsul a zeci de intrebari a inceput sa prinda radacini si nu s-a uscat nici pana azi. Intrebari fara ecou, intrebari ce scoala pe multi din somn si azi.

A fost revolutie sau lovitura de stat? Sau nimic din astea doua? Cine a tras dupa 22 decembrie? A avut Ceausescu conturi in bancile din afara? Care sunt marile realzari ale Romaniei dupa 1989? De ce nu ne-am inceput "democratia" printr-un proces public al lui Ceausescu?

De atunci si pana acum am aflat ca revolutiei din 1989 i-a lipsit o calitate importanta ca sa se poata numi asa: spontaneitate. A fost o miscare stimulata si planuita. Totodata, orice trecere a unei armate de partea unei revolutii se numeste lovitura de stat militara sau puci, lovitura impotriva guvernului si a puterii existente, in folosul unei puteri noi.

Concret, o parte dintre "teroristii" de dupa 22 decembrie 1989 ar fi fost agenti ai Noii Puteri, care actionau cu dublu scop: de a justifica lichidarea fizica a lui Ceausescu si de a inhiba miscarea populara democratica si anticomunista, care ar fi "maturat" puterea neocomunista pe care a instaurat-o lovitura de stat iliesciana.

Se pare ca nu doar armata a tras. Zvonurile conform carora Securitatea a tras in oameni in decembrie 1989 sunt pentru prima data confirmate. Informatiile apar in Jurnalul de lupta al Ministerului Apararii, din perioada 16-22 decembrie, facut public in 2008 de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Parlamentul Romaniei a adoptat, pe 14 octombrie 2008, raportul Comisiei parlamentare de ancheta pentru investigari si clarificari referitoare la conturile lui Nicolae Ceausescu, concluzia finala fiind ca fostul sef de stat nu a avut conturi sau averi depozitate in strainatate.

"In doi ani de activitate, am invitat diferite persoane care au facut parte din sistemul de stat de atunci, oameni din BCRE, jurnalisti care s-au ocupat de acest subiect. De altfel, tot raportul cuprinde marturiile acestor persoane.

Concluziile sunt bazate pe aceste marturii. Concluzia comuna a tuturor celor audiati a fost ca Nicolae Ceausescu nu a avut conturi in afara tarii", a declarat atunci presedintele comisiei de ancheta, senatorul Sabin Cutas.

Asadar, Ceasusescu nu a avut conturi in strainatate? De fapt, nu mai avea, nu pe numele lui, doar nu era sa ramana banii pe numele mortului, era chiar pacat. Unde sunt mentionati cei 60.000 de morti, care n-au fost niciodata identificati? Unde sunt teroristii lui Ceausescu? Cel putin, pana acum, nimeni nu i-a gasit, si din oameni in carne si oase s-au transformat in simulatoare.

De ce l-am omorat pe Ceausescu?

De ce? Pentru ce au murit atatia in 1989, ca Nicolae Ceausescu sa fie considerat astazi un om cinstit
?

Pentru a ascunde greseala politica a lui Ion Iliescu si a celor care au preluat puterea?

De l-a condamnat Tribunalul Poporului?

De ce fratele lui Ceausescu s-a spanzurat,

in pivnita, la Viena?

De ce s-a sinucis presedintele completului de judecata care l-a condamnat pe Ceausescu?

De ce pilotul care l-a dus pe Ceausescu a facut acelasi gest disperat?

De ce?

In primul rand, pentru ca romanii, victimele lui Ceausescu, au aprobat executia, atunci li s-a parut cel putin o pedeapsa potrivita pentru suferintele pe care dictatura le-a impus. Poporul avea nevoie de dovada disparitiei celor doi tirani si sperau ca fanaticii regimului vor inceta luptele de gherila urbana odata cu disparitia lor.

Scriitorul roman Andrei Codrescu, revenit in tara pe 21 decembrie 1989 sa relateze pentru presa americana ce se intampla la Bucuresti, spune ca este clar ce s-a intamplat:

"Cei care l-au omorat au facut parte din cercul lor intim. Au fost ucisi fiindca un proces public i-ar fi demascat pe ceilallti. Dupa ce si-au decapitat sefii, s-au lafait peste tot si se mai lafaiesc".

"Astazi vad lucrurile cu totul altfel. N-am fost, asa cum se zice, calau. Am fost, mai degraba, o victima a razboiului psihologic din acele zile. Dupa 12 ani, zic:
una din marile realizari ale Revolutiei este abolirea pedepsei cu moartea, indiferent ce motiv politic a stat la baza abrogarii acelei legi. Daca as mai face-o: da, dar numai daca as fi la fel de manipulat ca atunci",

a declarat si Ionel Boeru, unul dintre capitanii care au tras in Elena si Nicolae Ceausescu.

Moartea naste legende

Conturile Revolutiei raman deschise, in ciuda verdictului bland dat de politicieni
. Desi "adevarul" despre ce s-a intamplat atunci nu va fi aflat decat in 2039, toti cei care se mai intreaba ce si cum si in ziua de azi sunt niste moluste obosite, niste melci plecati la plimbare pe autostrada.

Cu totii stim ce s-a intamplat, iar cine crede ca am mestecat pe nerasuflate orice prostie se inseala.
Insa, in 2039, cei ce si-au insusit ce era valoros in tara asta nu vor mai putea fi trasi la raspundere pentru ca vor fi demult morti.

Am facut o legenda dintr-un dicator pentru ca l-am omorat. Pe timpul lui, coruptia si nepotismul functionau doar la nivel inalt, acum sunt un cancer generalizat. Pe vremea lui, se infometa tara cu un scop. Ce explicatie sa gasim azi pentru nivelul de trai al multor romani? Poate daca il bagam intr-o puscarie, pe viata, era altceva. Daca il stiam viu, suferind, poate ca nu-l mai regretam.

Am cerut, am vrut si pana la urma
ne-am aflat, pentru cateva ore, fata in fata cu libertatea si democratia. Pentru ele, am inrosit strazile, desi era Craciunul si nu Pastele. Milioane de romani au murit in cei 24 de ani de comunism, milioane de oameni au murit in cei 20 de ani care au trecut de la Revolutie.

Ce ii leaga pe mortii de-o parte si de alta a celui mai sangeros eveniment din istoria recenta? Un sfarsit fara sa fi simtit nici libertate si nici democratie pentru ca am reusit sa picam ultima proba: am raspuns crimelor cu crima. Ce nu am inteles nici pana azi, desi experienta ar fi trebuit sa ne invete, este ca nu exista conincidente, ci doar cauza si efect.

Sursa: Ziare.com
Autor: Adriana Toma

De ce l-am omorat pe Ceausescu?





Niciun comentariu:

https://silethismillennium2019.blogspot.com/

Ce s-a întâmplat de fapt în LOS ANGELES