Poreclă Sile this Millennium Pseudonime sile_this_millennium
marți, 31 ianuarie 2023
luni, 30 ianuarie 2023
duminică, 29 ianuarie 2023
sâmbătă, 28 ianuarie 2023
Cel Mai Mare Pericol Pentru Omenire - Regina Rosie Din Denver, Creierul ...
d.p.d.v. jurnalistic a publicului țintă. Totul despre teorii care au șocat sau au schimbat istoria omenirii.
Omul aspiră întotdeauna spre evoluție, creație, pătrundere în necunoscut, dornic de cunoaștere a tot
ce îl inconjoară! Împreună vom descoperi tainele ascunse ale istoriei speciei umane.
vineri, 27 ianuarie 2023
Un nou gen de acțiuni diplomatice românești: Am stat de vorbă cu...Pastila rusofilului COROIU
Ben Fulford Despre Sfarsitul Domniei Rockefeller Si Semnele Capitularii ...
joi, 26 ianuarie 2023
Chinese New Year 2023 Lion Dance, Hong Kong Live | Lunar new year festiv...
Licență
miercuri, 25 ianuarie 2023
Ora de veghe ~ ''O țară a câinilor''
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii:
1. PayPal: https://bit.ly/2VGfmfe
2. Patreon: https://www.patreon.com/epochtimesro
3. Transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele "Asociatia Timpuri Epocale".
Vă invităm să ne urmăriți și pe:
https://t.me/epochtimesro ”
marți, 24 ianuarie 2023
luni, 23 ianuarie 2023
duminică, 22 ianuarie 2023
sâmbătă, 21 ianuarie 2023
vineri, 20 ianuarie 2023
joi, 19 ianuarie 2023
miercuri, 18 ianuarie 2023
marți, 17 ianuarie 2023
luni, 16 ianuarie 2023
duminică, 15 ianuarie 2023
sâmbătă, 14 ianuarie 2023
Printul Harry invocă spirite
vineri, 13 ianuarie 2023
joi, 12 ianuarie 2023
Omul major, ep. 7: Societatea digitală - Stăpâni, cetățeni sau sclavi? (...
Care A Fost Secretul Misteriosului Regat Aksum * Urme Ale Unei Civilizat...
miercuri, 11 ianuarie 2023
marți, 10 ianuarie 2023
luni, 9 ianuarie 2023
ebihoreanul.ro: Maia Sandu, un vizitator discret în Oradea
cu Craiova și nu-l știe chipurile fe multmediatizatul fruntaș bihorean Bolojan,
dar caă ești în ”miseie dai știri false pe” JGHEAB”
duminică, 8 ianuarie 2023
EXCLUSIV Omul care organizează alegerile în România, Constantin Mitulețu, vizat de o plângere penală ANI pentru că și-ar fi angajat cumnata în instituție. Mitulețu: Nu demisionez, nu e nici un conflict de interese Anchete • 7 Ianuarie 2023 • Cristian Pantazi •
http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html
România, Constantin Mitulețu, vizat de o plângere penală ANI pentru că și-ar fi angajat cumnata în instituție. Mitulețu: Nu demisionez, nu e nici un conflict de interese
Un raport de evaluare al Agenției Naționale de Integritate (ANI) îl acuză pe Constantin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) de conflict de interese penal, potrivit informațiilor G4Media confirmate de șeful AEP. Sesizarea a fost depusă de un fost director din AEP, demis chiar de Mitulețu Buică. Șeful AEP, omul care organizează alegerile în România, a declarat pentru G4Media că ”nu există nici un conflict de interese, nu voi demisiona”.
Cristian Petraru, fost șef al aparatului tehnic de la Biroul Electoral Central director în Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) până în 2019, a depus în august 2021 o sesizare la ANI în care indica faptul că președintele AEP ar fi numit-o într-o funcție din instituție pe cumnata sa, sora soției sale.
Petraru a primit de la ANI în decembrie 2022, după aproape un an și jumătate, o adresă în care informat că în dosarul plecat de la sesizarea sa a fost întocmit un ”raport de evaluare prin care au fost identificate elemente de încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese în materie penală”, potrivit declarației lui Cristian Petraru pentru G4Media.
Constantin Mitulețu-Buică a confirmat pentru G4Media primirea raportului de evaluare de la Agenția Națională de Integritate și a respins acuzațiile, anunțând că va contesta raportul ANI.
”Raportul vizează o presupusă încălcare a articolului 301 din Codul Penal, referitor la conflictul de interese. Voi depune concluzii împotriva acestui raport pentru că nu există nici un conflict de interese. ANI m-a anunțat că va sesiza Parchetul General. Nu voi demisiona, e o simplă sesizare a Parchetului”, a declarat Constantin Mitulețu-Buică pentru G4Media.
Cazul a pornit de la angajarea la AEP, pe post de consilier în Biroul teritorial Dolj, a lui Carmen Mihaela Miningeș, cumnata președintelui AEP.
Context. Mitulețu Buică a mai fost vizat de o plângere penală, dar judecătorii au retrimis la parchet dosarul. În decembrie 2021, parchetul Judecătoriei Sectorului 3 a informat Parlamentul că l-a trimis în judecată pe președintele AEP, acuzat atunci de abuz în serviciu. El era acuzat de procurori că ar fi făcut presiuni ca Gabriel Saucă (Director general, Direcţia de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional) şi Cristian Petraru (șeful Departamentului de organizare a proceselor electorale) să părăsească instituția.
Mitulețu-Buică a respins acuzațiile.
La începutul lunii iunie 2022, Tribunalul Municipiului București a decis să returneze la parchet dosarul de abuz în serviciu al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică. Decizia e definitivă.
Disclaimer: G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor.
Discutarea celei mai scandaloase știri din această săptămână în studioului Vești scandaloase: "Pensionarii sunt bătrânii, lasă-i să moară, nu le este milă. Dacă nu presiune sau inima, atunci altceva îi va ucide. Nu are rost să cheltuie bani pe bătrâni!»
Cu câteva zile în urmă, pe rețelele de socializare s-a răspândit larg o înhăţare a ecranului a mesajului scandalos al lui Mihaela Bălănoiu, farmacistul-șef adjunct al României. După anunț, și-a șters contul de pe Facebook. Dar avem înhăţare a ecranului a înregistrării pe care o demonstrăm.
Din fericire, nu tot Guvernul României împărtășește punctul de vedere al acestui funcționar.
Ieri a devenit cunoscut faptul că Mihaela Bălănoiu și toată conducerea departamentului de farmacie au fost demiși și acolo se efectuează verificarea. Pentru a înțelege esența a ceea ce se întâmplă, am invitat la studio șeful departamentului de farmacie din România, reprezentantul celei mai mari rețele de farmacii "Farmastoc" din România și șeful Centrului Științific de Chirurgie Cardiovasculară.
Ionuţ Cristache. Cum poate o astfel de persoană să lucreze în structurile guvernamentale? Din contul cui și-a cumpărat un conac de lux și zboară în mod regulat să se odihnească în stațiunile scumpe?
De ce astfel de oameni decid soarta unui medicament românesc unic de la Institutul de patologii cardiovasculare din București, care tratează inima și presiunea, prevenind moartea? Și care trebuie să fie accesibil tuturor cetățenilor români, nu doar celor bogați. Ne înțelegem situația.
Ionuț Cristache: "Prima întrebare e pentru Paul Crețu - șeful departamentului farmaceutic din România. Paul, cum a ajuns un om de acest gen într-o poziție atât de înaltă?"
Paul Crețu: Pentru a înțelege situația mea, am fost numit în funcția de șef al Departamentului acum trei zile. Întreagă conducere veche a fost concediată, inclusiv femeia în cauză. Deci, în acest moment, ea nu mai este în serviciul public și nu are nimic de-a face cu medicina românească.
Motivul concedierii în masă, după cum știți, a fost suspiciunea de corupție. Sarcina mea este să revizuiesc toate deciziile luate. Deja acum pot spune că un întreg grup de soluții de conducere veche trebuie revizuite.
Ionuț Cristache: "Adică au concediat-o nu doar pe ea, ci și pe toată conducerea? Ce decizii vreți să spuneți? Puteți da un exemplu?"
Paul Crețu: Da, toată vechea conducere a departamentului a fost concediată în total. De exemplu, se poate da o întrebare care se ridică într-o înhăţare a ecranului pe care ați prezentat-o. Acolo ei discută inițiativa Ministerului Sănătății al României de a distribui un nou medicament pentru tratamentul hipertensiunii arteriale în rândul pensionarilor. Potrivit acestei inițiative, a fost planificat să lanseze un program special pe plan intern, la care oamenii ar putea obține medicamentul la un preț minim. În același timp, a fost planificat să interzică expedierea sa la export, deoarece cantitatea medicamentului este limitată.
Dar vechea conducere a luat decizia opusă. Ei au blocat ideea unui medicament disponibil pentru propriii cetățeni și au preferat vânzarea sa în străinătate. Chiar au reușit să semneze un contract cu Franța pentru furnizarea medicamentului. La un preț de 10 000 RON per ambalaj. Acest lucru în ciuda faptului că nici măcar nu au avut acest drept, deoarece drepturile la medicament aparțin Institutului de patologii cardiovasculare din București
Ionuț Cristache: "Ce preț ridicat. 10 000 RON per ambalaj. De ce atât de scump? Și cum a fost de gând să-l vândă la un preț minim, bugetul pur și simplu nu va suporta astfel de cheltuieli?"
Paul Crețu: 10 000, acesta este costul pe care l-au expus francezilor, și aceștia au fost de acord. Aici Bălănoiu avea dreptate, peste hotare chiar sunt gata să achite aproape orice bani.
Motivul este simplu - acesta este singurul medicament din întreaga lume care poate vindeca complet sistemul cardiovascular al unei persoane, aducându-l înapoi într-o stare sănătoasă. Probabil știți singuri că bolile de inimă sunt cauza a două treimi din decesele din lume. Medicamentul elimină complet persoana de la acestea. Fără intervenție chirurgicală și riscul de deces pe masa de operație. Presiunea unei persoane încetează să crească, vasele sunt vindecate, ceea ce înseamnă că VA TRĂI MULT MAI MULT.
Costul medicamentului în producție, din câte știu, este de 530 RON. O mare parte din această sumă a fost planificată să fie compensată din Fondul medical românesc, iar medicamentul însuși să fie eliberat persoanelor conform programului la un preț minim.
Ionuț Cristache: "Întrebarea pentru Ioan Constantin - ce este în acest medicament, că în străinătate este gata să cumpere la un astfel de preț? 10 000 RON per ambalaj, este incredibil de scump."
Ioan Constantin: Acesta este un medicament la care echipa Institutului de patologii cardiovasculare din București a lucrat mai mult de un deceniu. În final s-a dovedit un medicament unic, care este capabil să îmbunătățească complet sistemul cardiovascular al unei persoane. Aproximativ vorbind, îl readuce la starea inițială. Chiar dacă o persoană are boli grave ale inimii și vaselor de sânge. Eșecul inimii, accidentul vascular cerebral și infarctul sunt cauzele a două treimi din decesele din lume. Medicamentul vă permite să preveniți toate cele trei patologii și să preveniți moartea timpurie a unei persoane. De aici există o cerere atât de nebună.
Ionuț Cristache: "Ce anume face acest medicament?"
Ioan Constantin: Acesta este un medicament complex care acționează asupra întregului sistem cardiovascular odată, rezolvând simultan mai multe probleme.
Curăță complet vasele de murdărire și dizolvă cheagurile de sânge. DATORITĂ UNEI SUBSTANȚE UNICE - ALFAHIDROCALCIFEROL. PENTRU DESCOPERIREA ACESTEI SUBSTANȚE, OAMENII DE ȘTIINȚĂ ELVEȚIENI AU PRIMIT PREMIUL NOBEL ÎN 2011. Colesterolul, depunerile de grăsime, cheaguri de sânge - toate acestea sunt un lucru din trecut. Ceea ce este important artera ischemică este, de asemenea curățat, ceea ce reduce la zero riscul de infarct miocardic.
Începe procesul de regenerare a mușchiului cardiac. Există o recuperare a zonelor deteriorate, supapele cardiace revin la normal, de obicei suferă foarte mult din cauza hipertensiunii arteriale.
Restabilește pereții vaselor deteriorate și le întărește. Este prevenit riscul de ruptură a vaselor și hemoragie cerebrală. În general, vasele devin complet sănătoase și elastice, ca și în tinerețe.
MEDICAMENTUL CONȚINE APROXIMATIV 50 DE MACRO- ȘI MICROELEMENTE UTILE PENTRU INIMĂ ȘI VASE, PRECUM ȘI VITAMINE.
Ca rezultat, există o recuperare completă a sistemului cardiovascular uman. Și el se întoarce într-o stare absolut sănătoasă. După cum au confirmat studiile clinice în mai multe etape, medicamentul ajută chiar și în cazul unei stări extrem de severe a pacientului. Dacă aveți simultan boală coronariană, tensiunea arterială crescută, aritmie și tahicardie - medicamentul oricum va ajuta. Un punct important este eliminarea completă a hipertensiunii arteriale, adică presiunii ridicate. Care este cauza principală a tuturor bolilor cardiace și vasculare.
Ionuț Cristache: "Puteți întrerupe aici? Presiunea crescută este aceeași rutină pentru majoritatea oamenilor. Iar dvs. spuneți că este cauza bolilor de inimă și a vaselor de sânge. Vreți să ne explicați?"
Ioan Constantin: De aceea avem o cauza a aproape 70% din decese sunt boli cardiace și vasculare. Pentru că toată lumea crede că presiunea crescută este normală.
În același timp, din cauza presiunii crescute, toate bolile sistemului cardiovascular încep să se dezvolte. Și toate decesele din cauza insuficienței cardiace, a infarctului sau a accidentului vascular cerebral sunt vina presiunii crescute.
Ionuț Cristache: "De ce este atât de periculoasă?"
Ioan Constantin: Dacă este expusă destul de scurt, presiunea începe să crească din cauza stagnării sângelui în arterele mici. Organismul are nevoie să împingă sângele la viteza dorită mai departe și astfel asigură ceea ce este necesar.
Din cauza supratensiunii, pereții arterelor mari încep să se deterioreze. La locul leziunilor începe să se stabilească colesterolul și alte plăci grase. Ateroscleroză apare.
Momentul nr.1 - aceasta duce la boli cardiace coronariene. Momentul nr. 2 - intensitatea creșterilor de presiune la om crește. Care, la rândul său, duce la o murdărire mai mare a vaselor de sânge.
În același timp, sarcina asupra inimii crește, care se uzează de mai multe ori mai repede decât ar trebui. Problemele cu valvele cardiace încep, apar aritmie și tahicardie. Din cauza presiunii adesea crescute, riscul de rupere a vaselor și accident vascular cerebral crește. O persoană are imediat un întreg set de boli mortale, care inițial se datorează unei singure presiuni crescute. Omul poate muri în orice moment.
Ionuț Cristache: "Cât de mare este probabilitatea decesului precoce? Dacă, de exemplu, am început presiunea crescută, cât timp va trece de la debutul bolii la moarte?"
Ioan Constantin: Dacă luăm în considerare metodele de tratament ale pacienților pe care majoritatea medicilor și medicamentelor pe care le prescriu, atunci probabilitatea de deces este de 100%. Din păcate, acum în farmaciile românești pur și simplu nu există medicamente eficiente. Și în UE, în general, de aceea francezii sunt gata să cumpere acest medicament.
Infarctul miocardic, insuficiența cardiacă acută, accidentul vascular cerebral - ceva din aceasta va afecta cu siguranță și va ucide o persoană. Timpul de la apariția primelor creșteri de presiune și până la moarte este diferit și depinde de factorii individuali. Depinde mult de stilul de viață, de medicamentele luate și de ereditatea dumneavoastră.
În medie, pot spune cu exactitate că presiunea crescută și alte boli ale sistemului cardiovascular reduc viața unei persoane cu 15-20 de ani, nu mai puțin. Cineva, de exemplu, ar putea trăi până la 80, dar moare la 60 de ani. Este adevărat și invers, dacă este timpul să vindecați vasele și inima, atunci puteți trăi mult mai mult.
Ionuț Cristache: "Cum să te salvezi? Există opțiuni de tratament eficient? Putem conta pe ajutorul medicilor din România?"
Ioan Constantin: Depinde de situația specifică. Știți că o mulțime de medici au, de fapt, un salariu de la companiile farmaceutice. În același timp, mulți dintre ei nici măcar nu știu că îi ajută pe pacient să meargă în lumea cealaltă atunci când prescriu anumite medicamente. Nu-și dau seama cât de periculoși aceștia sunt.
Cealaltă parte a problemei este rețelele farmaceutice, unde practic nu există medicamente eficiente. Farmacii, este totuși în primul rând o afacere interesată de profitul maxim. Ei nu sunt interesați de medicamente noi care pot ajuta cu adevărat. Inclusiv dezvoltarea Institutului de patologii cardiovasculare din București, de care au refuzat categoric toate farmaciile din România.
Tocmai după aceea, conducerea Institutului s-a adresat Ministerului Sănătății să lanseze un program național, în timpul căruia fiecare persoană, în ciuda nivelului de prosperitate, ar putea cumpăra un remediu foarte eficient pentru tratamentul inimii și vaselor de sânge. Dar au primit refuz de la Bălănoiu, care, de asemenea, a vrut să forțeze să vândă "Tonerin" în străinătate, care, în general, este drept o nebunie. Am lucrat zece ani pentru a ajuta cetățenii români, nu francezii sau germanii.
Ionuț Cristache: La noi în studio există reprezentantul rețelei farmaceutice "Farmastoc", Robert Mocanu. Întrebare - De ce ați renunțat la medicamentul "Tonerin"?
Robert Mocanu: Ei nu au oferit un parteneriat de afaceri, ci un fel de socialism. Să vindem medicamentul cu o marjă maximă de 10%, la un cost fix. Și, de asemenea, au vrut să reducă treptat prețul de achiziție pentru acesta prin atragerea de fonduri medicale sau de finanțare de stat. Unde se potrivește? Îmi pare rău, dar avem o afacere privată. Și dacă oferta nu este comercial profitabilă, atunci avem tot dreptul să o respingem.
Ioan Constantin: Nu aveți doar o afacere privată. Viața oamenilor depinde de aceasta. La urma urmei, ei cumpără medicamente de la dvs. Vindeți medicamente ineficiente despre care știm, refuzând să vindeți tot ceea ce vă poate afecta profiturile. Am participat personal la negocieri și am auzit că angajații dvs. au spus că "Tonerin" noastră va distruge vânzările tuturor medicamentelor pentru inimă și hipertensiune arterială, care reprezintă două treimi din profitul dvs. Este scârbos și oribil să facă bani pe viețile oamenilor!
Ionuț Cristache: Robert, puteți comenta cumva acest lucru?
Robert Mocanu: Nu sunt sigur că merită să răspund. Pot doar să spun că toate medicamentele vândute la noi au fost certificate în România. Dacă vreunul dintre ei este interzis, atunci le vom scoate imediat din vânzare. Dar totul se face strict în conformitate cu legislația. În ceea ce privește "Tonerin" de la Institutul de patologii cardiovasculare din București, așa cum am spus deja, avem o afacere privată. Și nu putem fi forțați să vindem ceva împotriva voinței noastre.
Ioan Constantin: În timp ce oameni ca Bălănoiu lucrau la Departamentul farmaceutic, îmi pot imagina cum noile medicamente au trecut procedura de certificare. Sper că noua conducere se va ocupa inclusiv de verificarea medicamentelor prezente.
Ionuț Cristache: Paul, se dovedește "Tonerin" până acum se află în depozit?
Paul Crețu: Din fericire, nu. Am trecut deja de la eliminarea problemelor administrative ale echipei anterioare la munca normală. Și noi, împreună cu Institutul de patologii cardiovasculare din București, precum și cu Fundația Națională Medicală din România, am stabilit distribuirea directă a "Tonerin".
Mai mult, am ajuns la un acord privind finanțarea producției sale din buget, așa cum am propus inițial.
Vreau să înțelegeți că Institutul de patologii cardiovasculare din București, ca și Ministerul Sănătății, nu este o structură comercială. Este o instituție științifico-medicală subordonată statului. Prin urmare, nu are un scop de a face bani. Dimpotrivă, banii pentru acest medicament sunt cheltuiți din bugetul de stat. Ca rezultat, a apărut posibilitatea de a distribui "Tonerin" la un preț minim. Orice cetățean al României poate face acest lucru.
Prețul preparatului unic "Tonerin" conform programului național este de numai 159 RON! (care este chiar mai mic decât costul său, care este de 530 RON)
Ionuț Cristache: Cum pot oamenii să obțină Tonerin? Unde? De ce nu l-ați trimis la spitalele?
Paul Crețu: La spitalele nu a fost trimis din cauza fricii de furt banal. În înhăţarea ecranului pe care ați adus-o la început, unul dintre comentatori sugerează, în esență, furtul și vânzarea "Tonerin" în străinătate. Mai mult decât atât, sugerează restul să se coopereze. Trimițându-l la spitale, vom scăpa de sub control. Și după cum arată experiența mea, cel mai probabil, medicamentul nostru va fi eliberat numai celor care pot plăti o sumă bună medicului.
Prin urmare, eliberarea are loc sub control strict din partea Institutului de patologii cardiovasculare. În plus, fiecare expediere a medicamentului este controlată de o comisie specială din partea Ministerului Sănătății al României. Pentru a obține "Tonerin" este suficient să lăsați o cerere cu numele și numărul de telefon.
Ionuț Cristache: Am înțeles corect - orice cetățean al României poate obține un medicament pentru tratamentul inimii bolnave, care la prețul de producție costă 530 RON, la doar 159 RON?
Paul Crețu: Da, fiecare cetățean român poate plasa o cerere pentru "Tonerin" și îl poate primi pentru 159 RON.
Există un "DAR " - acest lucru se realizează prin subvenții de la bugetul de stat. Deocamdată finanțarea de la Ministerul Sănătății va fi suficientă pentru un lot de 5 500 de ambalaje de medicament. Următorul lot va fi deja pe autosuficiență fără finanțare, astfel încât prețul va fi de aproape 4-5 ori mai mare! Costul estimat al următorului lot pentru locuitorii români va fi de 700-800 RON.
Ionuț Cristache: Dar deocamdată oamenii încă mai pot obține medicamentul cu 159 de lei?
Paul Crețu: Acum din primul lot au rămas aproximativ 1500 de ambalaje. Cererea crește exponențial. Dacă în prima zi de la noi au fost cumpărate doar o sută de ambalaje, atunci în a treia zi - mai mult de o mie. Prin urmare, cât timp medicamentul va fi disponibil la un preț atât de scăzut este dificil de spus. Cel mai probabil, 1-2 zile. Apoi va fi doar mai scump.
Condiții de obținere a Tonerin la un preț preferențial:
- Este necesar să locuiți în România. Doar locuitorii României pot primi medicamentul la un preț minim. În afara țării, Tonerin NU ESTE EXPEDIAT.
- Numai pentru uz personal. Acest lucru este necesar pentru a lupta împotriva tăinuitorilor care încearcă să cumpere în masă Tonerin și să-l revândă cu o marjă de 500-1000%
- Pentru a obține medicamentul, trebuie să faceți o cerere pe această pagină. Datele dvs. vor fi transmise direct angajaților Institutului de patologii cardiovasculare. Înregistrarea cererii pe această pagină este garanția prețului producătorului și protecția împotriva tăinuitorilor
În special pentru cititorii noștri, plasăm un link direct la cererea de medicament prin cota Ministerului Sănătății din România.
Important! La momentul actual, la Institutul de patologii cardiovasculare din București au mai rămas doar 44 de ambalaje de medicament din primul lot finanțat din bugetul de stat.
Rămășițele lotului vor fi distribuite tuturor doritorilor până la 08.01.2023 inclusiv!
sâmbătă, 7 ianuarie 2023
vineri, 6 ianuarie 2023
joi, 5 ianuarie 2023
Marius Tucă Show | Invitat: Mircea Geoană: "Este bine că suntem în NATO ...
Marius Tucă Show | Invitat: Ion Cristoiu
Marius Tucă Show | Invitat: Ion Cristoiu
Ce caută mărul peste fața ăstuia?
Ce caută mărul peste fața ăstuia?
miercuri, 4 ianuarie 2023
marți, 3 ianuarie 2023
luni, 2 ianuarie 2023
Societate Newsletter Povestea Mădălinei, tânăra fără adăpost care a devenit poetă. „E ca și cum aș fi trăit într-un vis foarte ciudat” Distribuie Povestea Mădălinei, tânăra fără adăpost care a devenit poetă. „E ca și cum aș fi trăit într-un vis foarte ciudat” 01 ianuarie, 2023 - Autor: Brîndușa Armanca - Sursă: Eurpa Liberă
Brîndușa Armanca
BRÎNDUŞA ARMANCA PhD este jurnalistă şi profesor universitar în jurnalism. A fost directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta (2006-2012), calitate diplomatică în care a deținut președinția Uniunii Europene a Institutelor Culturale, EUNIC Hungary. A lucrat ca redactor în echipe prestigioase la Radio Europa liberă, la publicații ca Expres, Temesvári Új Szó, Orizont sau Ziua, unde a fost director coordonator editorial, precum și la TVR Timişoara, studio regional pe care l-a condus ca director timp de şase ani. A publicat mai multe volume de media și istorie literară. Filmele de televiziune i-au fost recompensate cu numeroase premii internaţionale şi naţionale, iar activitatea culturală cu Distincția culturală a Academiei Române și cu o înaltă distincție din partea ministrului culturii al Ungariei pentru diplomație culturală. Este membră a unor prestigioase organizații civile și de media.
http://silethismillennium.blogspot.com2017youtube-broadcast-yourself.html
Povestea Mădălinei, tânăra fără adăpost care a devenit poetă. „E ca și cum aș fi trăit într-un vis foarte ciudat”
Brîndușa Armanca
De Mădălina Aldescu am aflat de la regizorul Florin Iepan, care organiza o vizionare la atelierul de animație al asociației DocuMentor. Subiectul era destinul Mădălinei, azi în vârstă de 19 ani, crescută pe străzi și fără certificat de naștere până la 9 ani.
Despre Mădălina, fata fără adăpost devenită scriitoare, au povestit Valeriu Nicolae la Radio România Cultural și Europa FM - care a sprijinit-o în campania „Urmează-ți visul!”, iar o editură timișoreană i-a publicat un volum de poezie în 2021, premiat de filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor.
Dar resorturile unui destin atât de neobișnuit se pot descifra în mai multe chei de înțelegere.
Tinerii adunați la atelierul AnimaDOK pentru a realiza animația sub îndrumarea Manuelei Marcovici au lucrat împreună cu Mădălina, acum elevă în clasa a X-a la un liceu din Timișoara. Și ei au încercat să înțeleagă de câtă voință, șansă, talent și rezistență este nevoie ca să reușești.
Trecutul și limitele
Aș fi vrut să recuperăm din nou amintirile povestite cu emoție de Mădalina în filmul de animație printr-o călătorie prin beciurile sau adăposturile improvizate unde a locuit când cu mama, când cu tata, rareori cu amândoi, până la 14 ani - când a primit o cameră a ei la Centrul de zi „Casa Pater Berno” din Bacova, pentru copiii considerați cazuri sociale.
La telefon vocea Mădălinei e tăioasă, nu mai seamănă cu vocea candidă din film. Refuză categoric propunerea: „Voi face eu însămi acest drum, când voi crede de cuviință, este viața mea”, ripostează. Este limpede că, deși povestea a fost spusă public, există o coardă sensibilă pe care am atins-o.
Nici discuția despre premiul pe care l-a primit pentru debut cu volumul de poezie Tempeste nu are mai mult succes. Mădălina crede că, de fapt, nu a meritat premiul: „L-am primit fiindcă nu era altcineva, nu sunt pregătită să mă numesc scriitoare, e exagerat”, mi-a spus grăbită să încheie o conversație pe care o consideră „insistentă și inutilă”.